Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-07, 21:48   #541
begie13
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja też mam wklęsłe sutki i mimo że karmię przez kapturki to sutki mam zmasakrowane. Dziś zaczęły krwawić, więc powiedziałam dość. Na razie odciągam, w nocy chyba dam mm bo czuję że nie dam rady tyle odciągnąć. Czarno zaczynam to widzieć, a nie chcę pozwolić na to żeby non stop tylko karmić czy odciągać. Córkę karmiłam 9 m-cy, ale wtedy mogłam się całkowicie poświęcić. Teraz muszę czas rozdzielić na dwoje, choć i tak jak karmię małego to w tym czasie czytam książeczki lub oglądam bajki z córką. Zobaczymy jak to będzie...

Jeśli chodzi o spacery, to jak najbardziej. Ja wybierałam się dzisiaj, ale zaczęło mocno lać Wiadomo że pierwszy spacer nie powinien trwać długo, tym bardziej że szwy się jeszcze nie zagoiły i nie można się przemęczać, no i dzieciaczek musi się oswoić.

widzę, że mamy dokładnie tę samą sytuację z tą różnicą, że Ty masz dwójkę dzieciaczków...i też czarno wszystko widzę

to ile tak mniej więcej powinien trwać ten spacer i jak ubrac małą? o jedną warstwę więcej niż ja?

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

i napisz jeszcze o której urodziłaś?

u mnie też chyba akcja sama by się rozkręciła bo już w czw wieczorem miałam na ktg wysokie skurcze i regularne, no ale wywoływali

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 21:51   #542
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
a i jeszcze mam pytanko, bo zapomniałam wczoraj zapytać położnej...- czy mogłabym już wyjść z małą na spacer? jutro minie tydzień od jej narodzin
aaa i tak chyba nie pójdziemy bo ja chodzę jak inwalida ale jeśli znacie odp to doradźcie
mi mówiła, że można, byle nie w upał i nie w południe...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 22:19   #543
szerylka
BAN stały

Cytat:
widzę, że mamy dokładnie tę samą sytuację z tą różnicą, że Ty masz dwójkę dzieciaczków...i też czarno wszystko widzę

to ile tak mniej więcej powinien trwać ten spacer i jak ubrac małą? o jedną warstwę więcej niż ja?

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

i napisz jeszcze o której urodziłaś?

u mnie też chyba akcja sama by się rozkręciła bo już w czw wieczorem miałam na ktg wysokie skurcze i regularne, no ale wywoływali
Co do ubioru pozwolę sobie odpowiedzieć ja swojego malucha dziś ubrałam tak: body z krótkim rękawkiem na to kaftanik i półśpiochy bądź śpiochy zwykłe i na to jeszcze półśpioszki welurowe i kaftanik welurowy i czapeczka okryłam go kocykiem i było mu akurat nie zaq zimno i nie za gorąco przespał na świezym powietrzu 5 godzin a był to jego drugi spacer mały we wtorek skończy 3 tygodnie pierwszy spacer był późno bo jak mały miał 2 tygonie ale to tylko dlatego że czekaliśmy na wózek ,zaś moja koleżanka mieszka w Norwegi a wiadomo jak tam z pogodą jest i na 1 spacer małego zabrała w ten sam dzień kiedy wyszła ze szpitala czyli w 3 dobie
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 22:32   #544
tusia85
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! przyszłam się pochwalić, że 5 czerwca o 9.35 urodziła się nasza córeczka Helenka <jupi> ważyła 3130g i mierzyła 56 cm. Poród trwał 28 godzin :/ ale dałam rade siłami natury bez znieczulenia (tylko gaz) chyba daruje sobie Wam opis bo była masakra ale najważniejsze, że jesteśmy całe i zdrowe od dziś w domu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze rozpakowanie!!
tusia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 22:41   #545
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
współczuję, ale dasz radę!

A jak to jest z ubezpieczeniem dziecka? Jedno z rodziców zgłasza w pracy,ze dziecko będzie przy nim ubezpieczone? Jest jakiś termin na to?
Jakoś dam, ale idzie jak po grudzie...
Cytat:
przepraszam, że mój opis tak straszy nie chciałam, zeby tak wyszło, pisałam po prostu co się działo po kolei
Wiem, że nie chciałaś mnie przestraszyć, ja chyba w ogóle zaczynam się bać... Ale lepiej wiedzieć, co tam czeka...
Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! przyszłam się pochwalić, że 5 czerwca o 9.35 urodziła się nasza córeczka Helenka <jupi> ważyła 3130g i mierzyła 56 cm. Poród trwał 28 godzin :/ ale dałam rade siłami natury bez znieczulenia (tylko gaz) chyba daruje sobie Wam opis bo była masakra ale najważniejsze, że jesteśmy całe i zdrowe od dziś w domu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze rozpakowanie!!
Gratuluję!!! Strasznie długi poród... Współczuję... Ale najważniejsze, że Helenkę już masz przy sobie.
Stary 2012-06-07, 22:42   #546
kapukat
Zakorzenienie

witajcie
przede wszystkim Gratulacje dla Nowych Mamuś
opisy porodów ostanie - jak z horroru, ale dziewczyny jesteście dzielne i wszystko za wami
staram się pisać, ale nigdy mi nie wychodzi - nadal walczymy z kolkami, chodze jak żywy trup i czuję się jakbym miała zaraz upaść, niestety śpię może ze wszytkiego 2.5h łącznie - ale podobno jeszcze tylko miesiąc o ile dam radę.
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Ja dzisiaj sprzedalam Mariusza Babci, mam zaliczenie w sobote, ale zamiast sie uczyc to wysprzatalam chate i reszte czasu przespalam. Jak sobie pomysle o moim zmeczeniu,to mi sie plakac chce, jestem wtedy taka rozdrazniona, nie mam sily zajmowac sie malym,a do tego wyzywam sie na mezu- bo cale dnie jestem sama,a w nocy jak juz jest to ja klne jak szewc... nie wiem co sie ze mna dzieje,gdzie moj optymizm?
Nie podoba mi sie to cale macierzynstwo:/ hormony jeszcze za bardzo mi szaleja,a juz myslalam,ze bedzie ok... Dwa dni temu stwierdzialam,ze jest juz ok,ze Mario jednak bedzie mial rodzenstwo,ale znowu jak o tym pomysle to mi slabo. Wiem,ze za dwa miesiace juz bedzie super,bo kolezanki synek wlasnie od 3 zaczal byc kumaty,mozna bylo sie z nim bawic,smial sie,byl zainteresowany,a teraz taki maluch jak nie spi to tylko placze,bo cos mu sie nie podoba i nie wiadomo o co mu chodzi
No nic...koniec narzekania. Moze dlatego tak sie przejmuje,bo nie mam nawet czasu,zeby sie pouczyc..?.musze miec w du.pie to zaliczenie i moze moje nastawienie bedzie lepsze

Anulka - po mleku modyfikowanym bedzie mial rzadziej kupe, moj robi raz na dzien, a raczej raz na 28godz jak w zegarku- teraz akurat zrobil kupe jak byl u Babci

Blueelektron jestes z Poz? mam do wydania za darmo wit. K, poniewaz karmie calkowicie modyfikowanym,a tam jest K (zuzylam tylko jedna kapsulke,a to cholerstwo jest drogie,wiec z checia oddam w dobre rece)
mi też się nie podobało, przeszłam ten sam kryzys co Ty - tylko że ja z powodu niewyspania i przemęczenia. Kolki Adama dobiają już tak, że padamy, ale co zrobić trzeba jakoś przeżyc.... podobno za miesiac będzie lepiej oby
trzymam kciuki za siebie i Ciebie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej
nadrobilam parenascie stron, choc ostatnie 3 opisy porodow byly straszne:P wspolczuje
gratuluje tez nowych pociech, fajnie ze sie wsyztkie sypiecie:P
zabka raz dwa raz dwa po schodach!

co do wiszenia przy cycu- moj wisi mniej odkad pani dokrot kazala go doswtawiac na 15 min. Dostawiam go na wiecej i co wazne zaczynam go karmic jeszcze na spiocha a nie jak juz sie zaczyna na maxa drzec
w dzien mlody spi w sumie caly dzien, za to noce sa koszmarne potrafi sie drzec jakby go obvdzierali ze skory czasami pol nocy wczoraj tak bylo od 20.00 do pierwszej w nocy. Szok. idzie oszalec z bezradnosci.
Nie wiem czy cos ejst nie tak w diecie, czy to kolki ktore bedzie mial do 3mca,wxzoraj pojadlam arbuza,,,, moze od niego
bylismy wczoraj u pediatry, mam dalej nie ejsc nabialu, a maly mleka modyfikowanego.
wazy juz 5300 grubas jest, ale i tak sliczny opalony jak male cyganiatko:P
msuze na nast wizycie popytac onto odciaganie susiaka.
Probuje rpzytulanek, nic w srodku nie boli, ale w polowie tak jakby cos blokowalo;/ nie da sie nic dalej bo boli... mam nadzieje, ze mnie lekarz za mocno nie zszyl;/ za tydz pojde na kontrole, zobaczymy co powie lekarz:P
mlody spi caly dzien, az sie boje co ebdzie w nocy.
chcialam mu sesje strzelic, tym bardziej ze mam do zrobienia fotoksiazke ktora wygralam w konkursie, ale jest tak zimno, ze tlyko go rozbieram w domu to mu sie szczeka telepie i placze
milego dnia!
aha mi waga leciala przez peirwzze 2 tyg po porodzie, zlecialo nz 14-15 kg ale juz od 3-4 tygodni nie ruszyla ani grama;/ nawet z pol kilo przytyl;am;/ a jeszcze do zgubienia 15 kg;/ chyba trzeba troche ruszac sie wiecej, ale jestem tak zmeczona dzieckiem, karmieniem, piersi bola i sie nie chce mi jakos cwiczyc;/
aha i byla mowa o stanikach- nie znalazlam zadnego do kamienia w rozm 80J, chodze w zwyklych stanikach. w nocy spie bez stanika, mleko mi sie az na tyle nie leje zeby zapaskudzic lozko

mam to samo - już nie wiem co robić, stosowaliśmy suszarki, odkurzacze, kropelki, gorące pieluszki, masaż brzucha na tyle ile byłam w stanie, noszenie na rękach, spanie z nami w łózku... i tak po pewnym czasie nawet spanie nie pomaga - a ja marze tylko o 4 h pełnego snu, chodzę jak zombi, nie mam siły na nic, nawet wstać już nie mam siły, a tutaj trzeba przebierać, karmić, myć wychodzić na spacer - wleke za sobą nogi...ale skoro mus to mus

co do wagi - miałam dokładnie tak samo - po porodzie spadła, potem jakimś cudem w ciągu kolejnego miesiąca udało mi się zrzucić 5 kg - ćwicząc i mając diete a potem już nic, ani grama a do zrzucenia jeszcze cholerne 15 kg - nie lubię patrzeć na siebie w lustrze, nie robię sobie wspólnych zdięć bo to co widzę powoduje rozpacz i kolejne załamanie... no ale cóż - muszę jakoś przetrwać i wymyślić coś żeby waga ruszyła w dół. Na razie godzinne ćwiczenia i dieta nic nie pomogły - może dlatego że jestem wykończona i mój organizm o tym wie?
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
brzuch pomalowany biało-czerwona kredką do twarzy, made in Biedronka
Cytat:
mi mówiła, że można, byle nie w upał i nie w południe...
pierwsze spacery nie powinny odbywać się między godziną 12-15 kiedy jest największy upał i nie poniżej 12 stopni o ile dziecko nie jest zimowe... a co do ubrań - sama wreszcie się nauczysz, bo uczymy się na błędach ubierać dziecko lepiej na cebulkę, zawsze można coś zdiąć
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 23:05   #547
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
witajcie
opisy porodów ostanie - jak z horroru, ale dziewczyny jesteście dzielne i wszystko za wami
staram się pisać, ale nigdy mi nie wychodzi - nadal walczymy z kolkami, chodze jak żywy trup i czuję się jakbym miała zaraz upaść, niestety śpię może ze wszytkiego 2.5h łącznie - ale podobno jeszcze tylko miesiąc o ile dam radę.
Witaj! Dawno Cię nie było biduś... Trzymam kciuki, żeby już było lepiej...

A ja zmykam spać... Ciekawe czy do poniedziałku napiszę tą pracę.
Stary 2012-06-07, 23:07   #548
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratulacje!!!
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 23:11   #549
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
GRATULACJE!!!

kapukat niezmiennie trzymam za Was kciuki, tak samo za resztę dziewczyn z problemami.

Dobrej nocy!
Stary 2012-06-07, 23:29   #550
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
GRATULACJE!!!

kapukat niezmiennie trzymam za Was kciuki, tak samo za resztę dziewczyn z problemami.

Dobrej nocy!
bardzo Ci dziękuję za wsparcie!
Stary 2012-06-07, 23:35   #551
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Kapukat - trzymaj się, biedactwo! Z każdym dniem będzie lepiej większość problemów z brzuszkiem przechodzi, jak maluch zaczyna być coraz bardziej pionowo - nawet jak przebywa troszkę w bujaczku-leżaczku czy chociaż w foteliku samochodowym, ogólnie, jak jest troszkę uniesiony, to jakoś lepiej mu się wszystko w tym brzusiu układa. Jeszcze troszkę wytrzymajcie

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-07 o 23:37
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 23:50   #552
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
średnia ze mnie imprezowiczka
za to mam koleżankę namiętną imprezowiczkę, jej w imprezowaniu chyba nikt nie przebije - 01.01 urodzona tuż po północy no ale może data urodzin do wiecznego imprezowania ją zobowiązuje
hehe to faktycznie kolezanka wyjscia nie ma musi imprezowac Ja sie urodzilam w srode a mozna smialo powiedziec ze powinnam w sobote

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Nie, po 7 -8 dniach już mogą, ale teraz mamy długi weekend i w szpitalu też chcą świętować i oglądać rozpoczęcie euro , więc jeśli nic się nie dzieje kazali mi czekać do poniedziałku
oo ok

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Tak,mam skierowanie juz wypisane, ale bede rozmawiac z ginem czy jest sens tam lezec i czekac, no znaczy ze trzeba bedzie. Nie ukrywam, ze czekac to ja chciałabym w domu, a nie w szpitalu.
racja nie ma jak czekac w domu zawsze to spokojniej ...

Cytat:
gratulacje!!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 07:19   #553
8ewus8
Zadomowienie

tusia, gratulacje!!
Ale śpiochy!
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 07:22   #554
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!

Begie jeżeli nie będzie za zimno i nie będzie dużego wiatru to spokojnie na chwilę możecie iść.
my się wybraliśmy w 5 dobie na spacer. krótki, bo ja byłam cała obolała.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 07:38   #555
8ewus8
Zadomowienie

W ogóle to miałam dzisiaj beznadziejny sen. śnilo mi się,że przyniosłam do domu synka, był rozmiarów może jajka no i położyłam go w łóżeczku, ale potem płakał, więc wzięliśmy go do siebie do łóżka. Rano nie mogłam go znaleźć, bo nie dość, że był mały to miał jeszcze przezroczystą skórę. po poszukiwaniach okazało się, że przykleił mi się do piżamy. Odłozyłam go do łóżeczka, było mu zimno, więc włączyłam mu taką jakby matę podgrzewającą i poszłam na dół.
Po kilku godzinach mi się o nim przypomniało, przyszłam na górę a on ugotowany...masakryczny ten sen, płakałam, ze tyle miesięcy go nosilam, że co ja powiem mężowi, horror normalnie.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 07:43   #556
szerylka
BAN stały

ja mam całą noc zawaloną mały dawał czadu od godziny 2 i co chwila sie budził i kwilił ,o 5 go nakarmiłam i od tej pory nie spi ,teraz powoli zasypia u mnie na rekach ,jestem wyczerpana nawet kawa juz nie pomaga
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 07:44   #557
nasteczka83
Raczkowanie

Witajcie,

Na wstępie bardzo gratuluje wszystkim Nowym Mamom
U mnie dziś termin porodu. Wczoraj byłam na wizycie i był masaż szyjki. Dziewczyny k.....jak to bolało To już drugi masaż u mnie i myślałam, że pierwszy był hardcorem - do wczoraj. Jezu myślałam, że umrę, pot mnie oblał i trwało to wieczność.......:rolleyes : Po badaniu pojawiła się krew, a dziś nad ranem śluz brunatny w dużej ilości. Dziś planuję iść na ktg do szpitala. Problem w tym, że lekarz prowadzący nie jest z tego szpitala i mam nadzieję, że mi zrobią to ktg choć właściwie to na dziś mam termin. Przeczyściło mnie z rana, ale skurczy brak. Zosia waży ok 3 500 a rozwarcie mamy na 4 cm...Jezu jak ja chce urodzić jużJeśli nic się nie wydarzy to jutro mam się pojawić u swojego gina na kolejny masaż.... ja nie chcę tego przeżywać znowu Chcę już przytulić Małą i przestać się stresować....
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 08:17   #558
onething
Zadomowienie

Powiedzcie mi czy ktoś w tych przychodniach pracuje?! Od godziny próbuję się dodzwonić, żeby małego zarejestrować i dup*, no szlag mnie trafi

Moi mężczyźni śpią po nieprzespanej nocy (dziś tatuś miał "wartę") więc ja ogarnęłam mieszkanie i teraz chwila dla siebie.

Czytałam wasze opisy porodów i zaczynam się cieszyć, że miałam cesarkę, choć wiem, że o wszystkim się zapomina.

Orientujecie się może w którym tygodniu powinno się iśc do neurologa i neonatologa?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 08:31   #559
niunia32
Zakorzenienie

onething też muszę zadzwonić do przychodni. ale dopiero za kilka chwil.
mała mi teraz usypia na klatce. trochę marudna dzisiaj jest.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-08, 08:50   #560
onething
Zadomowienie

I jeszcze jedno, czy wasze dzieciaki też się przemieszczają w łóżeczku? Wchodzę teraz do sypialni, żeby zobaczyć czy mały śpi a go nie ma Podchodzę bliżej, patrzę, a on prawie pod przewijakiem i ułożony po skosie
2013/2014
Stary 2012-06-08, 08:59   #561
niunia32
Zakorzenienie

moja też czasem chodzi po łóżeczku. gdy na brzuchu leży to to dopiero widać jak łazi :P

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

co za przychodnia. w środę mi powiedzieli, żeby zadzwonić w piątek i umówić się na wizytę z małą na przyszły tydzień. od 8.30 rejestracja. dodzwoniłam się i dopiero na 17.20 na wtorek miejsce. eh... a na 16.20 mamy USG bioderek . i muszę iść dzisiaj po skierowanie.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-08, 09:18   #562
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Co do ubioru pozwolę sobie odpowiedzieć ja swojego malucha dziś ubrałam tak: body z krótkim rękawkiem na to kaftanik i półśpiochy bądź śpiochy zwykłe i na to jeszcze półśpioszki welurowe i kaftanik welurowy i czapeczka okryłam go kocykiem i było mu akurat nie zaq zimno i nie za gorąco przespał na świezym powietrzu 5 godzin a był to jego drugi spacer mały we wtorek skończy 3 tygodnie pierwszy spacer był późno bo jak mały miał 2 tygonie ale to tylko dlatego że czekaliśmy na wózek ,zaś moja koleżanka mieszka w Norwegi a wiadomo jak tam z pogodą jest i na 1 spacer małego zabrała w ten sam dzień kiedy wyszła ze szpitala czyli w 3 dobie
dzięki

Cytat:
Gratulacje zdrówka dla maluszka i mamusi

długo się męczyłaś... ale już po wszystkim

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość

Wiem, że nie chciałaś mnie przestraszyć, ja chyba w ogóle zaczynam się bać... Ale lepiej wiedzieć, co tam czeka...
wszystko jest do przeżycia

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!

Begie jeżeli nie będzie za zimno i nie będzie dużego wiatru to spokojnie na chwilę możecie iść.
my się wybraliśmy w 5 dobie na spacer. krótki, bo ja byłam cała obolała.
no właśnie ja mam takie momenty, że śmigam po mieszkaniu a za chwilę nachodzi taki ból że dwóch kroków nie mogę zrobić...

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
ja mam całą noc zawaloną mały dawał czadu od godziny 2 i co chwila sie budził i kwilił ,o 5 go nakarmiłam i od tej pory nie spi ,teraz powoli zasypia u mnie na rekach ,jestem wyczerpana nawet kawa juz nie pomaga
bidulka

nasza Tosia śpi i je i drze się jak się jej podoba...
nie ma chwili, że np. leży sobie ( nie śpi) i się nie drze

Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Witajcie,

U mnie dziś termin porodu. Wczoraj byłam na wizycie i był masaż szyjki. Dziewczyny k.....jak to bolało To już drugi masaż u mnie i myślałam, że pierwszy był hardcorem - do wczoraj. Jezu myślałam, że umrę, pot mnie oblał i trwało to wieczność.......:rolleyes : Po badaniu pojawiła się krew, a dziś nad ranem śluz brunatny w dużej ilości. Dziś planuję iść na ktg do szpitala. Problem w tym, że lekarz prowadzący nie jest z tego szpitala i mam nadzieję, że mi zrobią to ktg choć właściwie to na dziś mam termin. Przeczyściło mnie z rana, ale skurczy brak. Zosia waży ok 3 500 a rozwarcie mamy na 4 cm...Jezu jak ja chce urodzić jużJeśli nic się nie wydarzy to jutro mam się pojawić u swojego gina na kolejny masaż.... ja nie chcę tego przeżywać znowu Chcę już przytulić Małą i przestać się stresować....
Trzymam mocno kciuki za poród

Czy Wasze maluszki też mają takie zimne łapki?
położna niby mówiła, że to normalne bo cały czas trzymają je w górze w takim przykurczu bo tak w brzuszku były ułożone...

ooo mała się drze ...

dzisiaj o 13:50 Tosia skończy tydzień ale to szybko zleciało ....

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:28   #563
niunia32
Zakorzenienie

Malwinka tez ma zimne rączki

może mała zaśnie w końcu, bo chciałabym się umyć i muszę korepetycje przygotować.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-08, 09:31   #564
onething
Zadomowienie

Cytat:
moja też czasem chodzi po łóżeczku. gdy na brzuchu leży to to dopiero widać jak łazi :P

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

co za przychodnia. w środę mi powiedzieli, żeby zadzwonić w piątek i umówić się na wizytę z małą na przyszły tydzień. od 8.30 rejestracja. dodzwoniłam się i dopiero na 17.20 na wtorek miejsce. eh... a na 16.20 mamy USG bioderek . i muszę iść dzisiaj po skierowanie.
Ty to się chociaż dodzwoniłaś, a ja dalej na telefonie wiszę
2013/2014
Stary 2012-06-08, 09:36   #565
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
witajcie

mi też się nie podobało, przeszłam ten sam kryzys co Ty - tylko że ja z powodu niewyspania i przemęczenia. Kolki Adama dobiają już tak, że padamy, ale co zrobić trzeba jakoś przeżyc.... podobno za miesiac będzie lepiej oby
trzymam kciuki za siebie i Ciebie

mam to samo - już nie wiem co robić, stosowaliśmy suszarki, odkurzacze, kropelki, gorące pieluszki, masaż brzucha na tyle ile byłam w stanie, noszenie na rękach, spanie z nami w łózku... i tak po pewnym czasie nawet spanie nie pomaga - a ja marze tylko o 4 h pełnego snu, chodzę jak zombi, nie mam siły na nic, nawet wstać już nie mam siły, a tutaj trzeba przebierać, karmić, myć wychodzić na spacer - wleke za sobą nogi...ale skoro mus to mus

co do wagi - miałam dokładnie tak samo - po porodzie spadła, potem jakimś cudem w ciągu kolejnego miesiąca udało mi się zrzucić 5 kg - ćwicząc i mając diete a potem już nic, ani grama a do zrzucenia jeszcze cholerne 15 kg - nie lubię patrzeć na siebie w lustrze, nie robię sobie wspólnych zdięć bo to co widzę powoduje rozpacz i kolejne załamanie... no ale cóż - muszę jakoś przetrwać i wymyślić coś żeby waga ruszyła w dół. Na razie godzinne ćwiczenia i dieta nic nie pomogły - może dlatego że jestem wykończona i mój organizm o tym wie?

pierwsze spacery nie powinny odbywać się między godziną 12-15 kiedy jest największy upał i nie poniżej 12 stopni o ile dziecko nie jest zimowe... a co do ubrań - sama wreszcie się nauczysz, bo uczymy się na błędach ubierać dziecko lepiej na cebulkę, zawsze można coś zdiąć
Biedna jesteś z tymi kolkami a próbowłałaś dawać mu gluty siemienia lnianego? Moi rodzice ponoć mi dawali jak miałam kolki i przebieg był znacznie łagodniejszy. Nie wiem na ile to skuteczne i dobre dla dziecka, ale mi ciągle wbijają do głowy, że jak kolka, to tylko siemię lniane w każdym razie jeszcze tylko miesiąc i na pewno dasz radę. Trzymam kciuki

Cytat:
Gratulacje!

Dziś mała zaczęła mi płakać w nocy, godzinę po jedzeniu. Nie wiedziałam o co chodzi, wzięłam ją do łóżka. Jak tylko ją położyłam, od razu zasnęła i spała z nami do 7. Mała terrorystka

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:38   #566
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak to prawda, mam to za sobą, było ciężko ale teraz sobie myślę że nie zawaham się urodzić jeszcze z raz czy dwa
Ja chcę jeszcze jedno dziecko ale za jakieś 8 lat
Cytat:
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Witajcie,

4cm?i nie jeste na porodówce???bo z tego co wiem z takim rozwarciem dziewczyny już rodzą

Wczoraj Szymon zrobił kupkę ok 15 i moje dziecko wróciłoTakże przez kupę był marudnyU mnie pada deszczA miałam takie plany
Miłego dnia

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:53   #567
kapukat
Zakorzenienie

u mnie pogoda jak z pod psa - wieje pada pada wieje....i jak tu wychodzić na spacer?
dziękuję dziewczyny za wyrozumiałość i za wszystkie rady, ale mój syn jest oporny i na niego nic nie skutkuje więc mam nadzieję, że tak jak wszyscy obiecują za miesiąc będzie moim grzecznym Aniołkiem
Stary 2012-06-08, 10:08   #568
niunia32
Zakorzenienie

moja kruszynka jest w gazecie

wiecie co, powinni zrobić skarpetki na szalkach, mała co chwile gubi. obojętnie czy są dobre czy ciut za duże

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-08, 10:10   #569
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
moja kruszynka jest w gazecie

wiecie co, powinni zrobić skarpetki na szalkach, mała co chwile gubi. obojętnie czy są dobre czy ciut za duże
mojemu zakladam skarpetki i na to do potrzymania gumki do wlosow, troche byly za ciasne to je poprzecinalam i tez je wykorzystuje jak wyciaga stopy z pajacykow, polecam
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:11   #570
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
W ogóle to miałam dzisiaj beznadziejny sen. śnilo mi się,że przyniosłam do domu synka, był rozmiarów może jajka no i położyłam go w łóżeczku, ale potem płakał, więc wzięliśmy go do siebie do łóżka. Rano nie mogłam go znaleźć, bo nie dość, że był mały to miał jeszcze przezroczystą skórę. po poszukiwaniach okazało się, że przykleił mi się do piżamy. Odłozyłam go do łóżeczka, było mu zimno, więc włączyłam mu taką jakby matę podgrzewającą i poszłam na dół.
Po kilku godzinach mi się o nim przypomniało, przyszłam na górę a on ugotowany...masakryczny ten sen, płakałam, ze tyle miesięcy go nosilam, że co ja powiem mężowi, horror normalnie.
łooo matko,ale schiza

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno, czy wasze dzieciaki też się przemieszczają w łóżeczku? Wchodzę teraz do sypialni, żeby zobaczyć czy mały śpi a go nie ma Podchodzę bliżej, patrzę, a on prawie pod przewijakiem i ułożony po skosie
tak,tak,mój też tak migruje

Kapukat- trzymam kciuki za Ciebie i Adasia. Rzeczywiście masz trzy światy z malutkim,ale to nie będzie trwało przecież wiecznie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości