|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
śpiochy 56 grube - 2 szt, kaftaniki 56 - 6 szt, kaftaniki 62 - 3 szt, sweterki 56/62 - 4 sztuki, + 2 bluzy 56 i 62 spodnie 56 - 3 szt, półśpiochy 56 - 3 szt, półśpiochy 62 - 1 szt, koszulki 56 - 3 szt, koszulki 62 - 2 szt, body 56 z krótkim - 6 szt, body 56 z długim - 2 szt, body 62 z długim - 2 szt, śpiochy 62 - 3 szt, rampersy - 2 szt (56 i 62) śliniaki - 3 szt, Reszty nie spisywałam (tych od rozmiaru 68) tylko spakowałam i włożyłam gdzie indziej:P. Wiem, wiem to za dużo, ale jak już wcześniej mówiłam ja i moje trzy młodsze siostry oszalałyśmy...:O. Teraz juz im powiem, że małego nic nie kupywać , trochę jeszcze rozm.na 62 i większe.
|
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Hejka
![]() Pozdrowianko dla Marty i Anusi leżących w szpitalu. Trzymam za nie kciukasy Ja właśnie odebrałam wyniki moczu ( robiłam po wzięciu antybiotyków na te moje bakterie) i co ? i bakterie, nabłonki płaskie i śluz - dość liczne :/ 14 idę do gina jestem ciekawa co teraz na to powie ... Ten programik od Iwonci faktycznie fajowy tylko mój Lg ma z lekka zawiechy , ale już się do nich przyzwyczaiłam 3mam kciuki za dziewczyny mające dziś wizyty ![]() Cytat:
ja w rozmiarze 56 kupuję po 2 sztuki bo dzidzia raz dwa z tego rozmairu wyrośnie.... o ile od razu nie będzie trzeba zakładać 62 bo jest różnie
Jaśko Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2012-06-08 o 10:05 |
|
|
|
|
#3934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja cytuję artykuł"Możesz zacząć od rozmiaru 1, ale też z powodzeniem od 2 (chyba że Twoje dziecko urodzi się bardzo małe). Pieluszki różnią się grubością, dla zdrowego dziecka nie ma znaczenia, jak gruba będzie, ale jeśli dziecko ma problem np. z napięciem mięśniowym, to prawdo-podobnie lepsze będą pieluszki jak najcieńsze". Dziewczyny ktore sie znają czy te pieluchy rozmiar 1 mają wycięcie na pępuszek? |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, dużo, ale szczerze powiem, ze więcej niż 60 zł za to nie dałam (jeszcze trochę szwagierka mnie obdarowała). A wszystko śliczne jest . A później wszystko spakuję i dla moich sióstr, szwagierki i naszego kolejnego malucha spakuję, także na pewno się nie zmarnuje .
|
|
|
|
|
#3936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jaka jest roznica miedzy kaftanikami a koszulkami ? koszulki to takie całe zapinane tylko przy szyi ? ja z 56 mam jak narazie najwiecej bodów bo 5 z dlugim rekawem i 2 z krotkim, 3 pajace plus 1 spiochy i półspichy, 2 kaftaniki. teraz bede kupowac juz 62 Cytat:
|
||
|
|
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#3939 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia opowiem Ci to na przykladzie mojego miasta. U mnie sa rozne spoldzielnie mieszkaniowe,a jedna zajmuje sie wlasnie mieszkaniami socalnymi i komunalnymi czyli chodzi o kamienice,lub niekiedy tez bloki ladne,sa to mieszkania miastowe.i jezeli tam gdzie jestescie zameldowani ty i facet sa nie najlpesze warunki w sensie np.duzo zameldowanych ludzi w mieszkaniu,dzieci lub dzieci w drodze,male zarobki,zeby cokolwiek wynajac,chcecie sie wyniesc juz od rodzicow itd,rodzice pija itd to mozecie wlasnie skladac wniosek taki.My juz czekamy 3 lata na takie mieszkanie,niektorzy dostaja szybciej-ci co maja gorsza sytuacje.Ja mam tylko to ze nas jest duzo pomeldowanych,chociaz tam nie mieszkaja i tam gdzie jestem zameldowana moja babcia jest bardzo chora,oczywiscie ta instytucja niewie ze cokolwiek wynajmuje
![]() Jezeli dostaniesz mieszkanie to u nas sa do remontu-sam sobie musisz je odremontowac i przewaznie sa piece kaflowe-ale to juz jak ktos ma eksmisje czyli mieszkanie socjalne. I do placenia masz tylko czynsz i media,a jezeli dochod rodziny nie przekracza 900zl na osobe moga Ci nawet 80-90% czynszu zaplacic czyli Ty bedzies zplacic za czynsz max 50zl |
|
|
|
#3941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://allegro.pl/ladne-spioszki-spi...385382368.html pajac: http://allegro.pl/ladny-pajac-pizama...376611316.html ja najbardziej te pajace lubie i ich zakupie najwięcej, wydaja mi sie najwygodniejsze na któryms watku mama rozpakowana pisała, że w drugiej ciazy to zakupi tylko pajace
|
|
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Oby z Martą było wszystko dobrze ale się zmartwiłam...Ja będę mieć glukozę 75. Czy któraś z Was taką miała? Chrzest mieliśmy robić za granicą, ale cała rodzinka bankowo by się na nas wtedy obraziła więc robimy w krk i to chyba jeszcze w październiku, bo wtedy ma urlop nasz znajomy misjonarz, który udzielał nam ślubu. Jak my nie chcemy lecieć do niego, to on przyleci do nas
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim Mamusiom
![]() Colds dziękuję za zmiany na pierwszej,bo zapomniałam Później nadrobie,wpadłam tylko powiedzieć,że w biedronce są body z krótkim rękawem i śliniaczki po 3szt.w paczce po 12,99zł. Ja kupiłam takie śliniaki,fajne są i te Magno Z za 2szt.12,99 kupiłam synkowi starszemu,bo w sklepie zabawkowym jeden ten ludek kosztuje 10! Miłego dnia! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i dziewczynki w szpitalu
|
#3944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek.
Wczoraj jak sie położyłam mały zaczął szopki odstawiać. Matko juz mnie boli jak nie raz mi zasunie. Ale jak tylko tatuś rękę przyłoży to cisza w eterze. Po kim on taki złośliwy? Niewiem ![]() Poszłam rano Paulince kupić strój kąpielowy bo w Biedrze piekne rzucili i przy okazji chciałam kupić śliniaki z Disneya ale nie fajne, sama materiałowa szmatka, bez ceratki. Body i koszulki też mi się nie podobały. Dobrze że z mężem, a nie jak ja ze szwagrem Tż-ta ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tych mam mało, bo to chwila moment i za małe będzie.Cytat:
Cytat:
Śpiochy: http://allegro.pl/spioszki-spiochy-6...376501052.html pajac: http://allegro.pl/dis-nowy-pajac-paj...380059823.html |
||||
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pieluch jedynek na razie wcale nie kupuję. Dwójki są od 3-6kg. Większość dzieci ma przy urodzeniu 3kg lub więcej. Po co ma się niemowlak cisnąć w jedynkach. Zawsze jakby się okazało, że dziecko jest mniejsze to można szybko kupić jedynki. ![]() Zaczynam 25ty tydzień. |
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Ja kupiłam zestaw startowy z Huggies dla noworodka, a oprócz tego t kupuje 2 bo 1 są zazwyczaj przyciasne.
|
#3948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kijowo. Niczym wczoraj.
Bo na dodatek mieliśmy małe spięcie na lini ja-TŻ, przed zaśnięciem .Cytat:
Tyle u Nas się pisze o Pampersach, Dadach, a co Huggiesami? Dobre? Zgłaszam się ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
kurde niemam zielonego pojecia jak jest w waszych miastach,ale moze urzad faktycznie was skieruje w odpowiednia instytucje.
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona dziękuje za wyjaśnienie
![]() ciekawe czy u Nas coś takiego funkcjonuje,musze sie zorientować .ja na razie wybywam,nie wiem czy zajrze jeszcze przed wizyta,ale trzymajcie kciuki bo wizyte mam po 14 .co do pampersow to nie maja wyciecia na pepek,ja je zwyczajnie wywijalam na wierzch
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
JA kupiłam takie, tu są recenzje https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...ukt=459&next=1
![]() Coś mi poprawili w pracy z netem, bo śmiga i moge pisać wiadomości o jakiej chce długości.
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
jak ktoras z Was zna sie na ubezpieczniach auta OC to prosze sie odezwac
|
|
|
|
#3955 |
|
Raczkowanie
|
Dobry dzien!
Jak tam nastroje przed dzisiejszym meczem??? Ja, jak pewnie wiekszosc zWas strasznie Polsce kibicuje, ale wiary w wygrana to troche niestety brak ;-( Ale nigdy nic nie wiadomo....a moze Nas tym razem pozytywnie zaskocza??? Oby! Oby! U nas wiatr, deszcz i wogole pogoda tak czerwcowa,ze ho ho! Wczoraj myslam,ze maly zwariowal, tak kopal,ze tylko patrzylismy z Tz-tem jak mi sie brzuch co chwile w innym miejscu rusza... wspaniale uczucie. Poza tym pomoalu przygotowywuje sie na wyjazd do Pl, wtedy to juz calkiem chyba Was opuszcze, bo pewnie w szale przedweselnych obowiazkow juz calkiem nie bede miala czasu... |
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Huggisy kupiłam raz ale nie pamiętam co nimi było nie tak, że więcej nie kupowałam. Choć wydaje mi się że przeciekały bokiem, ale ręki sobie uciąć nie dam.
Śpioszka a kiedy ślub? Konczita co z tą Twoją karuzelką? |
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To ja w takim razie mam 2 pary śpiochów i reszta pajace:P.Ale dla mnie to wszystko to śpiochy było:P
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
30 czerwca< ale nie moj Kochana, tylko siostry,Z racji swiadka chcialabym jej troche pomoc, a poza tym to sama jestem jeszcze w proszku (brak kiecki, butow itp)
|
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
jak gulasz to z jakimi ziemniakami? duszonymi? w całości?
bo TŻ nie chce z kasza |
|
|
|
#3960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.

ile ci wyszło przy liczeniu ? bodów?pajaców itd? w jakich rozmiarach ?
, trochę jeszcze rozm.na 62 i większe.

ale się zmartwiłam...
za wizyty dzisiejsze!