Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 10:15   #571
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
W ogóle to miałam dzisiaj beznadziejny sen. śnilo mi się,że przyniosłam do domu synka, był rozmiarów może jajka no i położyłam go w łóżeczku, ale potem płakał, więc wzięliśmy go do siebie do łóżka. Rano nie mogłam go znaleźć, bo nie dość, że był mały to miał jeszcze przezroczystą skórę. po poszukiwaniach okazało się, że przykleił mi się do piżamy. Odłozyłam go do łóżeczka, było mu zimno, więc włączyłam mu taką jakby matę podgrzewającą i poszłam na dół.
Po kilku godzinach mi się o nim przypomniało, przyszłam na górę a on ugotowany...masakryczny ten sen, płakałam, ze tyle miesięcy go nosilam, że co ja powiem mężowi, horror normalnie.
o rany...pewnie się nieźle wymęczyłaś w nocy przez ten sen

ja dzisiaj z przerwami pospałam do 9... dawno tak długo w łóżku nie leżałam, ale było mi taaaak dobrze i szybko zasypiałam, ze nawet się nie zastanawiałam czy to wypada czy nie

chciałabym, żeby akcja zaczęła się w domu i przed terminem...wczoraj nawet z Małą rozmawiałam na ten temat a ona tylko dupka w górę i po rozmowie było...zacznę z nią dzisiaj negocjować - ale to po meczu, niech tatuś spokojnie do domu wróci

Czytam właśnie książkę położnej, która przyjmuje min. porody w domu i wiem, że jeżeli nie będę przeterminowana to na żadną oksytocynę, zzo i dolargan się nie zgodzę i na pewno na łóżku mnie nie położą noł łej
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:16   #572
andzya
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
moja kruszynka jest w gazecie
gdzie?w jakiej?mów
Stary 2012-06-08, 10:22   #573
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

4cm?i nie jeste na porodówce???bo z tego co wiem z takim rozwarciem dziewczyny już rodzą
Nie ma akcji porodowej (skurczy), więc nie ma sensu żebym była w szpitalu no chyba, że mi wywołają jak wody odejdą.
Nie czuję tego rozwarcia
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:30   #574
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
gdzie?w jakiej?mów
w Dzienniku Zachodnim w dodatku regionalnym.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:31   #575
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! przyszłam się pochwalić, że 5 czerwca o 9.35 urodziła się nasza córeczka Helenka <jupi> ważyła 3130g i mierzyła 56 cm. Poród trwał 28 godzin :/ ale dałam rade siłami natury bez znieczulenia (tylko gaz) chyba daruje sobie Wam opis bo była masakra ale najważniejsze, że jesteśmy całe i zdrowe od dziś w domu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze rozpakowanie!!
Gratuluje
Cytat:
Napisane przez nasteczka83 Pokaż wiadomość
Nie ma akcji porodowej (skurczy), więc nie ma sensu żebym była w szpitalu no chyba, że mi wywołają jak wody odejdą.
Nie czuję tego rozwarcia
Przynajmniej wiesz ze cos sie ruszyło, masz jakies rozwarcie, ja to oszaleje

Ja mam pare spraw na miescie do załatwienia, wiec zaraz wybywam z domu.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:37   #576
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
w Dzienniku Zachodnim w dodatku regionalnym.
no to nie zobaczę
Stary 2012-06-08, 10:43   #577
GaTTa
Raczkowanie

HEj

Gratulacje dla wszystkich mam rozpakowanych

za opisy wszystkich mam porodów

Troszkę cięzko mi z Wami pisać ale czytam Was cały czas.

U nas w porządku. Malutka walczy z kupą a mianowicie jej brakiem cały czas ciśnie i nie może nic wycisnąć..... Bączki robi ale kupi nie.... Podajem herbatkę z kopru ale kupi ani widu od dwóch dni.
I nie wiem już sama co robić czy jechać do lekarza?
Chyba ze macie jakie sposoby? A Wasze maluchy też tak rzadko robią kupki??

Pozdrawiam
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:44   #578
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

wiecie co, powinni zrobić skarpetki na szalkach, mała co chwile gubi. obojętnie czy są dobre czy ciut za duże
hehe ale jest taki wynalazek co się "sock ons" nazywa
http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=535&lang=pl

choć ja podejrzewam że dziecko to też rozpracuje noo może ewentualnie trochę dłużej mu ściągnięcie zajmie
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:48   #579
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
HEj

Gratulacje dla wszystkich mam rozpakowanych

za opisy wszystkich mam porodów

Troszkę cięzko mi z Wami pisać ale czytam Was cały czas.

U nas w porządku. Malutka walczy z kupą a mianowicie jej brakiem cały czas ciśnie i nie może nic wycisnąć..... Bączki robi ale kupi nie.... Podajem herbatkę z kopru ale kupi ani widu od dwóch dni.
I nie wiem już sama co robić czy jechać do lekarza?
Chyba ze macie jakie sposoby? A Wasze maluchy też tak rzadko robią kupki??

Pozdrawiam
a spróbuj pomasować brzuszek, i przyciągnąć kolanka do brzuszka i na brzuszku kłaść małą. ewentualnie espumisan.

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hehe ale jest taki wynalazek co się "sock ons" nazywa
http://www.nowamatkapolka.pl/go/_inf...id=535&lang=pl

choć ja podejrzewam że dziecko to też rozpracuje noo może ewentualnie trochę dłużej mu ściągnięcie zajmie
hehe

Cytat:
no to nie zobaczę
za dużo o niej nie ma, bo to rubryka WITAMY NA ŚWIECIE, jak mi mama przyniesie gazetę to zeskanuję

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:52   #580
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
a spróbuj pomasować brzuszek, i przyciągnąć kolanka do brzuszka i na brzuszku kłaść małą. ewentualnie espumisan.

To też robimy... Ale nie pomaga....
Nakarmię ją pociśnie troszkę później zasypia jak aniołek, więc nie płacze cały czas, po karmieniu prześpi 3h do następnego.
Nie wiem czy coś w tym jest ale ja też mam problemy z tym problemy i może mała robi wtedy co ja... To są słowa mojej mamy że jak i matka nie robi to i dziecko też....
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 11:01   #581
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to miałam dzisiaj beznadziejny sen. śnilo mi się,że przyniosłam do domu synka, był rozmiarów może jajka no i położyłam go w łóżeczku, ale potem płakał, więc wzięliśmy go do siebie do łóżka. Rano nie mogłam go znaleźć, bo nie dość, że był mały to miał jeszcze przezroczystą skórę. po poszukiwaniach okazało się, że przykleił mi się do piżamy. Odłozyłam go do łóżeczka, było mu zimno, więc włączyłam mu taką jakby matę podgrzewającą i poszłam na dół.
Po kilku godzinach mi się o nim przypomniało, przyszłam na górę a on ugotowany...masakryczny ten sen, płakałam, ze tyle miesięcy go nosilam, że co ja powiem mężowi, horror normalnie.
Mi się też śnią głupoty, więc tym bardziej współczuję... Co prawda nie z dziećmi, ale poprostu coś okropnego... Dziś całą noc się budziłam z przerażeniem a potem pospałam do 10 zamiast siąść do książek.
Cytat:
Witajcie,

Na wstępie bardzo gratuluje wszystkim Nowym Mamom
U mnie dziś termin porodu. Wczoraj byłam na wizycie i był masaż szyjki. Dziewczyny k.....jak to bolało To już drugi masaż u mnie i myślałam, że pierwszy był hardcorem - do wczoraj. Jezu myślałam, że umrę, pot mnie oblał i trwało to wieczność.......:rolleyes : Po badaniu pojawiła się krew, a dziś nad ranem śluz brunatny w dużej ilości. Dziś planuję iść na ktg do szpitala. Problem w tym, że lekarz prowadzący nie jest z tego szpitala i mam nadzieję, że mi zrobią to ktg choć właściwie to na dziś mam termin. Przeczyściło mnie z rana, ale skurczy brak. Zosia waży ok 3 500 a rozwarcie mamy na 4 cm...Jezu jak ja chce urodzić jużJeśli nic się nie wydarzy to jutro mam się pojawić u swojego gina na kolejny masaż.... ja nie chcę tego przeżywać znowu Chcę już przytulić Małą i przestać się stresować....
Trzymam kciuki, żeby akcja się zaczęła... A może w szpitalu już Cię zatrzymają dzisiaj i obędzie się bez tego masażu...
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

wszystko jest do przeżycia

dzisiaj o 13:50 Tosia skończy tydzień ale to szybko zleciało ....
Dokładnie. Wszystko jest do przeżycia.
Najlepsze życzenia dla Tosi!
Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
o rany...pewnie się nieźle wymęczyłaś w nocy przez ten sen

ja dzisiaj z przerwami pospałam do 9... dawno tak długo w łóżku nie leżałam, ale było mi taaaak dobrze i szybko zasypiałam, ze nawet się nie zastanawiałam czy to wypada czy nie

chciałabym, żeby akcja zaczęła się w domu i przed terminem...wczoraj nawet z Małą rozmawiałam na ten temat a ona tylko dupka w górę i po rozmowie było...zacznę z nią dzisiaj negocjować - ale to po meczu, niech tatuś spokojnie do domu wróci

Czytam właśnie książkę położnej, która przyjmuje min. porody w domu i wiem, że jeżeli nie będę przeterminowana to na żadną oksytocynę, zzo i dolargan się nie zgodzę i na pewno na łóżku mnie nie położą noł łej
Ja też pospałam i teraz mam wyrzuty sumienia.
Ciekawe kiedy się zacznie. Jak sobie zaplanowałam napisanie pracy, to może niedługo... A może małyj eszcze chce urosnąć.... Ze 4kg osiągnąć... Nie wiem ile teraz ma.

Muszę wyskoczyć do sklepu po mleczko. Mąż mi zabrał pieniądze rano z portfela, bo musiał coś kupić, dobrze, że można u nas kartą zapłacić. Zrobię zakupy i dziś jakiś dobry obiadek z młodymi ziemniaczkami i pomidorkami ze śmietaną będzie... Pewnie pierś kupię, bo inne mięso mnie odrzuca. A może rybkę...
Stary 2012-06-08, 11:15   #582
kapukat
Zakorzenienie

matko - miałam całe pół godziny dla siebie!!! normalnie nie wiedziałam co ze sobą zrobić

co do snów - przed samym porodem ciągle mi się śniło, że zostawiam dziecko w autobusie, albo ktoś mi je zabiera a ja go ścigam z maczugą - tak czy siak wszystkie sny były o tym, że dziecko znikało bo miałam skleroze i zapominałam że jest - za to na żywo nie daje o sobie zapomnieć

co do wynalazków - dzieci są sprytniejsze od nas, wiecie tutaj są takie zapalniczki które mają być "bezpieczne" dla dziecka, znaczy z takim dziwnym czymś co blokuje zapalniczkę i kiedyś będąc w sklepie widziałam jak kobieta męczy się i męczy, już furi dostaje żeby odpalić i podszedł do niej synek wziął zapalniczke i odpalił w 3 sekundy.... śmiać mi się chciało
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 11:26   #583
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja dzisiaj z przerwami pospałam do 9..
korzystaj poki mozesz
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 11:34   #584
Tacca
Zakorzenienie

Wróciłam ze sklepu z zakupami i przytargałam nadprogramowe półkg ptysiów... Chyba za mało kupiłam...

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
matko - miałam całe pół godziny dla siebie!!! normalnie nie wiedziałam co ze sobą zrobić

co do snów - przed samym porodem ciągle mi się śniło, że zostawiam dziecko w autobusie, albo ktoś mi je zabiera a ja go ścigam z maczugą - tak czy siak wszystkie sny były o tym, że dziecko znikało bo miałam skleroze i zapominałam że jest - za to na żywo nie daje o sobie zapomnieć

co do wynalazków - dzieci są sprytniejsze od nas, wiecie tutaj są takie zapalniczki które mają być "bezpieczne" dla dziecka, znaczy z takim dziwnym czymś co blokuje zapalniczkę i kiedyś będąc w sklepie widziałam jak kobieta męczy się i męczy, już furi dostaje żeby odpalić i podszedł do niej synek wziął zapalniczke i odpalił w 3 sekundy.... śmiać mi się chciało
Oj... Te sny... Na początku ciąży też miałam takie głupie, teraz znowu... A wcześniej nigdy nie pamiętałam tego co mi się śniło...
Co do tych zapalniczek, moja koleżanka też tak miała, że nie mogła sobie papierosa odpalić, bo zapalniczka się zablokowała a jej syn od razu włączył.. Może to blokada dla rodziców.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Dziś mi mały coś w dole brzucha kombinuje. Troszkę to boli jak chodzę, ale poza tym nic. Mąż już wczoraj się cieszył, że młody pozwoli mu mecz obejrzeć.
Stary 2012-06-08, 12:10   #585
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dzień dobry
Ale pospałam dziś szok, ale co tam, póki mogę będę spać
No i u mnie dalej cisza. Nic się nie dzieje, żadnych skurczy. Chyba mała da obejrzeć tacie pierwszy mecz. Chociaż teściowa mówi, że córka jej się urodziła jak Polska grała mecz i wygrała syn jej się urodził też jak Polska grała i wygrała i że ja pewnie też urodzę w czasie meczu i Polska wygra no ciekawa przepowiednia czyli rodzę dziś lub 12

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! przyszłam się pochwalić, że 5 czerwca o 9.35 urodziła się nasza córeczka Helenka <jupi> ważyła 3130g i mierzyła 56 cm. Poród trwał 28 godzin :/ ale dałam rade siłami natury bez znieczulenia (tylko gaz) chyba daruje sobie Wam opis bo była masakra ale najważniejsze, że jesteśmy całe i zdrowe od dziś w domu. Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze rozpakowanie!!
Witaj super że już w domu, ale 28godz to już jakaś rzeźnia !!

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
witajcie
przede wszystkim Gratulacje dla Nowych Mamuś
opisy porodów ostanie - jak z horroru, ale dziewczyny jesteście dzielne i wszystko za wami
staram się pisać, ale nigdy mi nie wychodzi - nadal walczymy z kolkami, chodze jak żywy trup i czuję się jakbym miała zaraz upaść, niestety śpię może ze wszytkiego 2.5h łącznie - ale podobno jeszcze tylko miesiąc o ile dam radę.
Oj biedna dasz radę. Wszystkie damy radę. Jakoś damy.

Cytat:
Ało matko, co za sen.

Cytat:
Witajcie,

Na wstępie bardzo gratuluje wszystkim Nowym Mamom
U mnie dziś termin porodu. Wczoraj byłam na wizycie i był masaż szyjki. Dziewczyny k.....jak to bolało To już drugi masaż u mnie i myślałam, że pierwszy był hardcorem - do wczoraj. Jezu myślałam, że umrę, pot mnie oblał i trwało to wieczność.......:rolleyes : Po badaniu pojawiła się krew, a dziś nad ranem śluz brunatny w dużej ilości. Dziś planuję iść na ktg do szpitala. Problem w tym, że lekarz prowadzący nie jest z tego szpitala i mam nadzieję, że mi zrobią to ktg choć właściwie to na dziś mam termin. Przeczyściło mnie z rana, ale skurczy brak. Zosia waży ok 3 500 a rozwarcie mamy na 4 cm...Jezu jak ja chce urodzić jużJeśli nic się nie wydarzy to jutro mam się pojawić u swojego gina na kolejny masaż.... ja nie chcę tego przeżywać znowu Chcę już przytulić Małą i przestać się stresować....
Miałaś wizytę w święto ??

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy ktoś w tych przychodniach pracuje?! Od godziny próbuję się dodzwonić, żeby małego zarejestrować i dup*, no szlag mnie trafi
Hmm, w przychodniach lubią nie odbierać telefonów. Moja koleżanka raz dzwoniła przez godzinę, i nikt nie odebrał. Wsiadła na rower (dla niej nic trudnego) pojechała tam a tam słuchawka odłożona a panie sobie kawkę piją. Oj jaką zrobiła rozróbę...teraz to ją chyba bez kolejki przyjmują Ale to nie jest śmieszne tak naprawdę. A może dziś niektore przychodnie będą nieczynne ?? no wiecie...długi weekend

Cytat:

wiecie co, powinni zrobić skarpetki na szalkach, mała co chwile gubi. obojętnie czy są dobre czy ciut za duże
Wow, chcę żeby i moja była w gazecie. A jak to się odbywa? Przychodzą do szpitala zdjęcia zrobić czy samemu się wysyła??

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Wróciłam ze sklepu z zakupami i przytargałam nadprogramowe półkg ptysiów... Chyba za mało kupiłam... [COLOR="Silver"]
Oj za mało, za mało

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:32   #586
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!

Do godziny 0 został jeden dzień. Chociaż wg mnie to ja mam termin na dziś. Przecież był rok przestępny. I OM był 2.09. Ale to i tak nieważne. Jak Hania nie chce wyjść to i tak nic nie poradzę.
Wczoraj byliśmy na spacerku w lesie i nad jeziorem. Czuję że mam brzuch niżej i ogólnie że Hania się obniżyła i to wszystko.

Zrobiłam sobie dziś dzień lenia, nie gotuję obiadu. Zapchniemy się resztkami sałatki. Może się przejdę do sąsiadki na kawę. Czas wlecze się niemiłosiernie....
Stary 2012-06-08, 12:33   #587
nasteczka83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby akcja się zaczęła... A może w szpitalu już Cię zatrzymają dzisiaj i obędzie się bez tego masażu...
Dziękuję w szpitalu raczej nie bo mój lekarz tam nie pracuje, więc pewnie mnie oleją. zrobią ktg skurczy nie ma i tyle.
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ale pospałam dziś szok, ale co tam, póki mogę będę spać
No i u mnie dalej cisza. Nic się nie dzieje, żadnych skurczy. Chyba mała da obejrzeć tacie pierwszy mecz. Chociaż teściowa mówi, że córka jej się urodziła jak Polska grała mecz i wygrała syn jej się urodził też jak Polska grała i wygrała i że ja pewnie też urodzę w czasie meczu i Polska wygra no ciekawa przepowiednia czyli rodzę dziś lub 12

Miałaś wizytę w święto ??
Obyś urodziła jak najszybciej zaklinaj przepowiednię
Tak moja ginka jest pracoholiczką nie ma znaczenia czy święto czy nie.
Cały czas mam brunatny śluz po tym masażu myślicie że mam się martwić? Aha czopa nie ma już od 2 tyg około.
nasteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:34   #588
8ewus8
Zadomowienie

U mnie w przychodni w pierwszej kolejności obsługują tych, co pofatygowali się żeby przyjść osobiście i uważam, ze słuszne podejście, bo mnie wkurza jak stoję w kolejce a panie odbierają telefony.
Oczywiście jak chciałam się nieraz dodzwonić to schodziło mi pól dnia i też się wkurzałam :P

czekam na koleżankę, bo dzwoniła, że niedługo przyjdzie, ta, która jest w ciąży z bliźniakami
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:37   #589
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
T

dasz dasz kochana, boli ale przeżycie niezapomniane, wzruszam się gdy je wspominam

Ja dzisiaj w nocy panikowałam, że to już, bo jeszcze więcej mi tego czopa odeszło i miałam skurcze, ale wszystko do rana przeszło...
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:43   #590
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Dziękuję w szpitalu raczej nie bo mój lekarz tam nie pracuje, więc pewnie mnie oleją. zrobią ktg skurczy nie ma i tyle.

Obyś urodziła jak najszybciej zaklinaj przepowiednię
Tak moja ginka jest pracoholiczką nie ma znaczenia czy święto czy nie.
Cały czas mam brunatny śluz po tym masażu myślicie że mam się martwić? Aha czopa nie ma już od 2 tyg około.
Ja też po grzebaniu gina przy szyjce (masaż to chyba nie był) miałam brązowy ślub. Gin mówił że mogę plamić, więc się nie martwiłam. Potem na drugi dzień już odrywał się czop. Przez dwa dni mi odpadał, no i nie mam go już od 31maja. Dalej nic się nie dzieje oprócz obniżenia brzucha.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w nocy panikowałam, że to już, bo jeszcze więcej mi tego czopa odeszło i miałam skurcze, ale wszystko do rana przeszło...
Ty jeszcze sobie poczekaj na chociaż tydzień przed porodem nie ma wciskania się w kolejkę

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-06-08, 12:45   #591
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
łooo matko,ale schiza

a mi się dzisiaj śniło, że mąż mnie zdradzał z naszą koleżanką XD total-fatal ,,,

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
J

[/COLOR]

Ty jeszcze sobie poczekaj na chociaż tydzień przed porodem nie ma wciskania się w kolejkę
wszystko spoko tylko nie 14 czerwcaalbo przed albo po
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:49   #592
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

U nas wszystko w najlepszym porządku
Nie wiem kiedy znajdę chwilę, żeby Was doczytać i opisać nasz poród.
Na pocieszenie wspomnę tylko, że nie było tak źle Ja już jestem zdecydowana na następny poród (to szczególnie info dla Ewy Nie bój się Kochana )
Mam do Was tyyyyyyle pytań
Pierwsze to, jaki laktator kupić???? Moje piersi eksplodują
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:58   #593
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
a mi się dzisiaj śniło, że mąż mnie zdradzał z naszą koleżanką XD total-fatal ,,,

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

wszystko spoko tylko nie 14 czerwcaalbo przed albo po
A to czemu nie 14?

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Byłam u koleżanki i na szafce obok przewijaka miała takie plastikowe pojemniczki łatwo otwierane jedną ręką, a w nich płatki kosmetyczne, gaziki, patyczki. Fajnie to wyglądało. Czy Wy też macie taką organizację czy wyciągacie z oryginalnych opakowań na bieżąco?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-08, 13:06   #594
Gaabbi
Wtajemniczenie

ja mam plastikowe pojemniczki lubię
Stary 2012-06-08, 13:09   #595
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
ja mam plastikowe pojemniczki lubię
Ale takie zamykane ?? Jak otworzysz to z jednej strony wieczko się trzyma?? Czy takie jak kuchenne że całe wieczko zdejmowane ??

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-08, 13:14   #596
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
a mi się dzisiaj śniło, że mąż mnie zdradzał z naszą koleżanką XD total-fatal ,,,[COLOR="Silver"]
też miałam ostatnio taki sen!
I nie ukrywam,że byłam później cały dzień ostro wk*rwiona na męża

Cytat:
Pierwsze to, jaki laktator kupić???? Moje piersi eksplodują
ja mam ręczny z aventa,taki za 80 zł i u mnie się sprawdził rewelacyjnie, a przypomnę,że przez tydzień tylko w ten sposób sobie radziłam
Stary 2012-06-08, 13:15   #597
Gaabbi
Wtajemniczenie

takie zamykane, z jednej str wieczko się trzyma mam też inne te zamykane kupiłam w ikea.
Stary 2012-06-08, 13:16   #598
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
takie zamykane, z jednej str wieczko się trzyma mam też inne te zamykane kupiłam w ikea.
Och ta Ikea. Jak coś fajnego można kupić to zawsze w Ikea a ja mam daaleko ale może w Castoramie znajdę

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-08, 13:17   #599
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

ALe sie nachodziłam I cos brzuch mnie pobolewa, ale to chyba ze zmeczenia. Narazie to odpoczywam i wcinam czeresnie, mama mi kupiła
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 13:19   #600
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
ALe sie nachodziłam I cos brzuch mnie pobolewa, ale to chyba ze zmeczenia. Narazie to odpoczywam i wcinam czeresnie, mama mi kupiła
Czereśnie z robalkami czy bez ?

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości