Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 09:44   #3211
Soleilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
ja nie wiem ile u mnie butelki TT kosztują szczerze mówiąc, bo pierwszy raz je zobaczyłam na allegro. Ale np butelka 260ml TT u "rodzyneczki" kosztuje niecałe 16zł, a Avent w DOZie antykolkowa 260ml prawie 40zł
Na wszystkim tak zdzierają w sklepach. Jedyną rzeczą, którą kupię stacjonarnie jest parasolka do wózka, bo wychodzi w tej samej cenie, a kolor będę mogła sobie idealnie dobrać..

Bloguję

Edytowane przez Soleilka
Czas edycji: 2012-06-08 o 09:46
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:44   #3212
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Zaczełam dziś 35 tydzień

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

U mnie dzisiaj 31 tydzień

Cytat:
zaraz se zmierze brzuch
U mnie w 34 tc 109

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
witam się w końcu jakoś nadrobiłam ...
dzisiaj Euro, mój Tż pracuje w mieście 14 km od domu i dzisiaj nie wraca bo umówił się na mecz z kolegami ;]
a jutro mamy wesele

30 tydzień

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
kokos - pianka - kokos

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Smyk jest drogim sklepem U mnie chociażby różnica w cenie butelek: u r_p77 mała TT niecałe 10 zł, w sklepie stacjonarnym prawie 30 zł
Też zamawiałam butelki i smoczek ze wzg na cenę, bez opakowania kartonowego za to 15 zł różnicy w cenie. Smoczek też dużo tańszy.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:46   #3213
agunia82
Zakorzenienie

hej
Ja dzisiaj cała połamana, nadal walczę z migreną, a do tego w nocy strasznie bolały mnie plecy wzdłuż kręgosłupa i w okolicach nerek normalnie jak się przekręcałam czy wstawałam to niemal miałam łzy w oczach. Teraz też zresztą jeszcze mnie trochę bolą...

Cytat:
Zaczełam dziś 35 tydzień

Cytat:

gratulacje

Cytat:
aaaaaaaaaa ja sie tak zastanawiałam jak je zrobic, by sie panierka nie przypiekła a one byly upieczone
nie domysliłam sie z enajpierw ugotowac

i co smaczne sa?
można zrobić wersję bardziej dietetyczną, paski z filetu z kurczaka zamarynować w kefirze z dodatkiem czosnku, pieprzu, można dodać jakieś zioła jak ktoś lubi. I to na 2 godzinki minimum do lodówki. Potem odlać marynatę, kurczaka osuszyć ręcznikami papierowymi z marynaty (żeby została jej tylko cieniutka warstwa, inaczej się papka zrobi). Obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych i do piekarnika (trzeba je podczas pieczenia przekręcić żeby się ładnie przypiekły po obu stronach)

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
oprócz tego poprasowaliśmy wczoraj ubranka do końca dziś mam zamiar je poukładać w komodzie, mam też mnóstwo naszego prania do zrobienia a teraz idę na śniadanko
ja w końcu się doprosiłam męża, żebyśmy przez weekend przygotowali już ostatecznie pokój małej - skręcili łóżeczko i ustawili meble na swoich miejscach. Małż chciał to robić, jak ja będę w szpitalu po porodzie, i może i dałby radę, bo już wszystko ustalone gdzie co ma stać, ale że on chce pracować jeszcze te dni co ja w szpitalu będę, to wolałabym, żeby to nie było wtedy na jego głowie jak będzie musiał jeszcze do mnie szpitala kawał drogi dojeżdżać i psa wyprowadzać

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość

30 tydzień

Cytat:
Treść usunięta
ja ostatnio tyję w tempie ekspresowym, jakieś 1,5 kg na tydzień po ostatnim ważeniu tekst gina "noooo, rośniemy! dobrze, bardzo dobrze!". Mam teraz 12,5kg na plusie. Wspólnie z ginem doszliśmy do wniosku, że taki szybki przyrost wagi teraz może być związany z tym, że mała intensywniej niż normalnie się przygotowuje do przyjścia na świat w związku z tym, że jest u mnie zagrożenie porodem przedwczesnym (dokładnie tak mi powiedział, że zwykle jak jest takie zagrożenie, to dziecko "broni" się przed złymi skutkami wcześniejszych narodzin szybciej się rozwijając)

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:47   #3214
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Pamiętam, że wklejałaś i mam link w ulubionych. Zamierzam zamówić duży na łóżko w razie odejścia wód lub nadmiernego krwawienia po porodzie i mniejszy do łóżeczka.

Jak będziesz czytać opinie, to zwróć uwagę na polszczyznę i logikę w tej najgorszej. Moim zdaniem to ją dyskwalifikuje.
Najwięcej wątpliwości wzbudził u mnie wygląd i wysokość budki po jej zamocowaniu na spacerówce, ale tż i przypadkowi użytkownicy nie mieli zastrzeżeń.
Dokładniej: oceń wygląd po rozłożeniu spacerówki na płasko i wysokość po ustawieniu oparcia pionowo. Miałam wrażenie, że budka będzie przeszkadzać maluszkowi, ale temu 14-miesięcznemu nie przeszkadzała.
A że brudne koła trzeba myć, osuszać i czasem konserwować łożyska, to chyba oczywiste, ale producent też o tym przypomina.

Skoro jest tyle pozytywnych opinii, to chyba nie będzie źle.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Zamówiłam. A przy okazji stolik na łóżko, więc zapłacę, jak podadzą mi łączny koszt przesyłki.
Dzięki za rady, zwrócę na to uwagę
Szczerze powiedziawszy to jak oglądałam Jedo w sklepie to miał zamontowaną tylko gondolkę a spacerówka leżała osobno i nie obejrzałam jej razem ze stelażem i budką. Też mi się wydaje że tyle pozytywnych opinii nie wzięło sie z kapelusza i nie śa też wystawiane przez producenta tylko ludzie są autentycznie zadowoleni.

Ja jeszcze nie zamówiłam tych podkładów, muszę to zrobić w przyszłym tygodniu
Cytat:
hej

kurde ale mialam sen!!!!! MASAKRA całą noc snily mi sie PAJĄKI!!!!!! nie zabijałam ich ,nie gryzły mnie, tylko moja kochana przyjaciolka mi przyniosła oswojone do domu jako zwierzątko bo chcialam Chodziły po mnie i bawily sie z emna (juz pozniej) masakra ze ja zawalu nie dostałam to sie dziwie
Jak mi się śnią pająki to się budzę z krzykiem albo rzucam na łożku i mąż mnie musi obudzić, koszmar...
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Spakowałam się do szpitala, musiała zmienić torbę na ciut większą - jaka ulga, wszystko się ładnie pomieściło. No i Karolina, wyobraź sobie, że zmieściłam się w jedną małą kosmetyczkę ! To jakiś cud Najwięcej miejsca zajęły niestety podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, ręczniki.
Szacun Ja chyba biorę tą lotniczą usztywnianą, chyba że jakims cudem uda mi się wziąć mniej Wielkość tych podkładów też mnie powaliła, myślałam że to takie większe podpaski a to ma wielkośc małej kołdry
Cytat:
Zaczełam dziś 35 tydzień
Gratulacje
Cytat:
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej
przyszły dzisiaj do mnie próbki z Musteli:
- żel do mycia głowy i ciała od pierwszych dni życia (50 ml)
- krem przeciw odparzeniom od pierwszych dni życia (10 ml)
- podwójnie działający krem przeciw rozstępom (10 ml)
- balsam do brodawek piersiowych (saszetka 3 ml)
- nieduża kosmetyczka z siateczki,
- ulotki reklamowe.

Gdyby ktoś chciał też je otrzymać to wystarczy się zarejestrować na stronie Musteli i wysłać do nich maila z prośbą o przesłanie próbek (w mailu trzeba zaznaczyć że jest się zarejestrowanym na ich stronie).
Dzięki za informację, zaraz się zarejestruję i wyślę
Cytat:
czy ja dobrze widzę? tam jest dziura na tyłku?
To jest wzorowane na prawdziwych pantalonach z XVIII i XIX wieku, kiedy kobiety nosiły kilogramy spódnic, halek, usztywnień, tiurniur, itp. korzystanie z toalety było więc utrudnione, zatem pantalony miały rozcięcie w kroku i wystarczyło się rozkraczyć i załatwić potrzebę bez rozbierania
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:49   #3215
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Też zamawiałam butelki i smoczek ze wzg na cenę, bez opakowania kartonowego za to 15 zł różnicy w cenie. Smoczek też dużo tańszy.
To one przyjdą tak luzem? Myślałam, że w kartoniku będą
Cytat:
Treść usunięta
Ja myślałam nad kupnem stacjonarnie, ale tak wczoraj przysiadłam i kurde... 100 zł na drodze nie leży... Nawet TŻ mi przytaknął i stwierdził, że przez all kupimy.
A ciuszki to wiadomo, co innego dotknąć, a co innego zobaczyć podkoloryzowane fotki

Bloguję
Stary 2012-06-08, 09:50   #3216
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Na wszystkim tak zdzierają w sklepach. Jedyną rzeczą, którą kupię stacjonarnie jest parasolka do wózka, bo wychodzi w tej samej cenie, a kolor będę mogła sobie idealnie dobrać..

Ja znalazłam wczoraj na stronie Smyka tą moskitiere do wózka za niecałe 10zł, więc to będzie mój jedyny zakup tam
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:51   #3217
karolka110
Wtajemniczenie

Hej Kochane, nie odzywałam się wczoraj, ale Was podczytywałam oczywiście
byliśmy wczoraj na urodzinowym grillu-pojadłam pyszności, sama zabłysnęłam ciastem bananowymzrobiłam na okrągłej blaszce z migdałami z podwójnych składników....PYCHOTA!!!

koleżanka pożyczyła mi chustę do noszenia Maluszka z Amazonas-teraz muszę poćwiczyć wiązania....która z Was ma chustę i podrzuci jakieś linki??

miłego dnia Kochane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 09:52   #3218
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Mi też często śni się poród i maleństwo już narodzone. Im bliżej do rozwiązania tym częściej
podświadomość działa
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 09:52   #3219
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
To jest wzorowane na prawdziwych pantalonach z XVIII i XIX wieku, kiedy kobiety nosiły kilogramy spódnic, halek, usztywnień, tiurniur, itp. korzystanie z toalety było więc utrudnione, zatem pantalony miały rozcięcie w kroku i wystarczyło się rozkraczyć i załatwić potrzebę bez rozbierania
Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:06   #3220
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znalazłam wczoraj na stronie Smyka tą moskitiere do wózka za niecałe 10zł, więc to będzie mój jedyny zakup tam
Na allegro cena podobna
Cytat:
Treść usunięta
Dobrze wiedzieć
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

I sikanie na stojąco staje się bardziej realne

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

O, za poród rodzinny u mnie w szpitalu się płaci

Bloguję
Stary 2012-06-08, 10:07   #3221
ewka5891
Zakorzenienie

Witam

zawsze jak nastepnego dnia musze rano wstac, to mam noc do d.upy...
Wczoraj od 22 do 24 chyba z 5 razy latałam to toalety i nie mogłam zasnąć...
Rano obudzilam sie o 6 i juz spac nie moglam, ale jak na złość przed 7 zasnełam i obudzilam sie 9.30

teraz musze zaczac sie spieszyc aby wyrobic sie do collegu, dzis ostatni dzien

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 10:08   #3222
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Treść usunięta
U nas w Kielcach w hurtowni, materac 120x60 z Danpolu, coś takiego jak w poniższym linku:

http://allegro.pl/materac-kokos-pian...367317260.html

Cytat:
To one przyjdą tak luzem? Myślałam, że w kartoniku będą

Ja myślałam nad kupnem stacjonarnie, ale tak wczoraj przysiadłam i kurde... 100 zł na drodze nie leży... Nawet TŻ mi przytaknął i stwierdził, że przez all kupimy.
A ciuszki to wiadomo, co innego dotknąć, a co innego zobaczyć podkoloryzowane fotki
To zależy co sprzedawca ma napisane w aukcji, te tańsze butelki pochodzą z dużych zestawów dlatego nie mają opakowań kartonowych tylko są szczelnie opakowane folią.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:10   #3223
pumas
Zakorzenienie

Ja na samą myśl o pomyślnym porodzie mam łzy w oczach - te myśli same mi się pchają do głowy, ciągle gdzieś krążą
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:14   #3224
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

agunia szczerze współczuję migreny wiem jaki to ból i dopóki ktoś na własnej skórze nie uświadczy nie będzie wiedział jak to jest niestety apap nie pomoże a jak coś zadziała to tylko na godzinę

ale moi sąsiedzi przywieźli bajerancki plac zabaw dla dzieci mają 3 letniego chłopca i roczną dziewczynkę,sami jakieś 4 lata starsi od nas i właśnie niedługo będą się wprowadzać do swojej mega wypasionej willi, ciekawe czy znajdziemy wspólny język bo ta dziewczyna wydaje się bardzo sympatyczna
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:15   #3225
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczełam dziś 35 tydzień
super, gratulacje

Cytat:

Cytat:
Hej
Obudzili mnie rano i nie mogę spać, bo mi co chwilę w brzuchu burczy
tez sie łapię na tym ze w nocy i nad ranem jestem masakrycznie głodna...

Synek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 10:15   #3226
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Na szybko weszłam, bo muszę spieszyć się po zakupki - widzę z okna, że na alejce stoi ktoś z truskawkami i nie może mi uciec

Prince, czy ja Ci wczoraj odpisałam co do tego malowania łóżeczka? Mam zaniki przez to pisanie na komórce. No i jeszcze tyle błędów zrobiłam.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
też myślałam o domowej pizzy, ale ryzyko ze sie nie uda jest zbyt duże

super Twoje pomysły, nie dawałabym tylko niczego gotowego do chrupania - ale ja jestem zwichrowana na tym punkcie (np. chipsów nie jadłam chyba z 6 lat hahah)

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ----------

ja mam nadzieję ze TZ dorwie jutro w naszej ulubionej piekarni struclę z truskawkami; ostatnio była tak pyszna, ze brak słów
U nas brat właśnie często robi pizzę. Przepis przywiozła sąsiadka, która pracowała w knajpce we Włoszech.
Też bym nie dawała niczego gotowego, ale mój mąż nie jest tak świadomy kulinarnie jak Twój Także to już nie moja kwestia. I tak fajnie, że przeszły warzywa.
Jak znam siebie, to jeszcze bym coś zrobiła, ale nie chcę świrować, bo we wtorek idziemy do nich i nie chcę, żeby poczuwali się do robienia dużej wyżerki.
Ja mam nadzieję, że uda mi się zrobić zakupy - niestety mogę iść tylko blisko - choć kusi mnie dłuższa wycieczka, załatwiłabym sobie nawet tragarza ale wiem, czy taki spacer się skończy.
Kiedyś mieszkałam koło Piotra i Pawła, a teraz niestety koło Carrefoura, heh.

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj idę z koleżanką na szoping podczas meczu, już się nie mogę doczekać
Spakowałam się do szpitala, musiała zmienić torbę na ciut większą - jaka ulga, wszystko się ładnie pomieściło. No i Karolina, wyobraź sobie, że zmieściłam się w jedną małą kosmetyczkę ! To jakiś cud Najwięcej miejsca zajęły niestety podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, ręczniki.
Okazało się, że wezmę kilka ręczników - z listy, którą dostałam od koleżanki rodzącej dwukrotnie w naszym szpitalu wynika, że podczas kąpieli po porodzie nie ma się siły na uważanie, żeby nie rozbryzgać krwi na ręczniku, więc warto mieć każdorazowo świeży.

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej

Ja niby sie wyspałam, w nocy miałam sen- wlazłam na lózko porodowe i jaka spolozna powiedziała prosze przec i się obudziłam
Oby żadna z nas podczas takiego snu nie zaczęła przeć
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:20   #3227
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hej
Ja dzisiaj cała połamana, nadal walczę z migreną, a do tego w nocy strasznie bolały mnie plecy wzdłuż kręgosłupa i w okolicach nerek normalnie jak się przekręcałam czy wstawałam to niemal miałam łzy w oczach. Teraz też zresztą jeszcze mnie trochę bolą...
kurcze, biedna jestes

Soleiko jak chłopkai bedą za głośno na tym wieczornym meczu to wywal ich do pubu a TZ dokonczy sobie sam w koncu jestes uprzywilejowaną osobą tam

Synek

Stary 2012-06-08, 10:22   #3228
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny które macie zamiar rodzić naturalnie nie czytajcie ostatnich opisów porodów mamuś czerwcowych
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:25   #3229
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
O, ciekawe, moze kupie z tej aukcji

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
dziewczyny które macie zamiar rodzić naturalnie nie czytajcie ostatnich opisów porodów mamuś czerwcowych
Zaciekawilas mnie

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 10:26   #3230
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
a niby czemu? ja czytam na bieżąco każdy poród jest inny

ostatnio mój mały strasznie napiera mi na pęcherz, aż mnie kuje wszystko na dole, no i znacznie mniej się tez teraz rusza

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-08 o 10:28
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:27   #3231
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość

Okazało się, że wezmę kilka ręczników - z listy, którą dostałam od koleżanki rodzącej dwukrotnie w naszym szpitalu wynika, że podczas kąpieli po porodzie nie ma się siły na uważanie, żeby nie rozbryzgać krwi na ręczniku, więc warto mieć każdorazowo świeży.
mi koleżanka poradziła, żeby wziąć ręczniki papierowe i najpierw się nimi tam powycierać, a potem tylko delikatnie zwykłym ręcznikiem, właśnie po to, żeby ich nie pobrudzić, tylko krew zebrać papierowymi

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:28   #3232
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Zaciekawilas mnie
mnie tez

ja sie tymi opisami tak nie sugeruje, bo co kobieta to inny porod. Wiec staram sie niepotrzebnie nie nakręcac, bo przeciez urodzic i tak musze

Synek

Stary 2012-06-08, 10:32   #3233
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
muszę spróbować z tymi kurczaczkami ja nie mam frytkownicy, więc może w piekarniku spróbuję
Już widzę, że agunia napisała to co ja chciałam. Z tym, że ja marynuję go w maślance i przyprawach Rewelacja i na zimno i na ciepło. Robiłam tż na wieczór kawalerski (tak, tak, ugotowałam im całe żarcie), no i koledzy byli przekonani, że są z KFC - choć ja uważam, że nawet ich nie przypominają, ale faceci się nie znają.

Cytat:
hej

można zrobić wersję bardziej dietetyczną, paski z filetu z kurczaka zamarynować w kefirze z dodatkiem czosnku, pieprzu, można dodać jakieś zioła jak ktoś lubi. I to na 2 godzinki minimum do lodówki. Potem odlać marynatę, kurczaka osuszyć ręcznikami papierowymi z marynaty (żeby została jej tylko cieniutka warstwa, inaczej się papka zrobi). Obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych i do piekarnika (trzeba je podczas pieczenia przekręcić żeby się ładnie przypiekły po obu stronach)
Bardzo Ci współczuję tych bóli
Też się ostatnio tak skręcałam i nigdy wcześniej tak nie robiłam, ale po wzięciu nospy, która na szczęście powoli pomagała, jak nico ból ustępował, to zasypiałam tak godzinkę.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
mi koleżanka poradziła, żeby wziąć ręczniki papierowe i najpierw się nimi tam powycierać, a potem tylko delikatnie zwykłym ręcznikiem, właśnie po to, żeby ich nie pobrudzić, tylko krew zebrać papierowymi
No właśnie mi mówiła, że żadnego papieru toaletowego itp. tylko nawilżające chusteczki i Tantum Rosa. Każdy ma swoje patenty. Zobaczymy jak to będzie u nas
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 10:34   #3234
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

No właśnie mi mówiła, że żadnego papieru toaletowego itp. tylko nawilżające chusteczki i Tantum Rosa. Każdy ma swoje patenty. Zobaczymy jak to będzie u nas
takie do higieny intymnej?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:36   #3235
Norniczka
Rozeznanie

No to ja się zbieram na miasto, siostra po mnie przyjedzie, muszę kupić jeszcze proszek dla Amelki, gąbeczkę z koralowca i cienki kocyk bawełniany. I to by było na tyle moich zakupów.
Ja też czekam na kuriera od rana, ale nie będę specjalnie siedzieć cały dzień w domu, ma mój nr to jak coś to niech sobie dzwoni do mnie.
Stary 2012-06-08, 10:39   #3236
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry! Ale numer! spałam 13 godzin!!!!!! Strasznie się cieszę, bo ostatnio sypiałam koszmarnie
Cytat:
Zaczełam dziś 35 tydzień
Gratulacje!!
Cytat:

gratulacje

To tak jak ja GRatulacje!
Cytat:
czytałam wlasnie

A my dzisiaj wchodzimy w 31 tydzień!!!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:42   #3237
Soleilka
Zakorzenienie

TŻ wstał. Gardło ma nieźle czerwone

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Soleiko jak chłopkai bedą za głośno na tym wieczornym meczu to wywal ich do pubu a TZ dokonczy sobie sam w koncu jestes uprzywilejowaną osobą tam
Blisko mieszkają, więc jak coś to do siebie pójdą. Póki co powiedziałam, że ma każdy przynieść mi po czekoladzie, inaczej ich nie wpuszczę
Cytat:
Ja w ogóle nie czytam ich opisów, tylko czy urodziły patrzę

Bloguję
Stary 2012-06-08, 10:42   #3238
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Oby żadna z nas podczas takiego snu nie zaczęła przeć
hehe to racja, o tym nie pomyslałam
Cytat:
Już widzę, że agunia napisała to co ja chciałam. Z tym, że ja marynuję go w maślance i przyprawach Rewelacja i na zimno i na ciepło. Robiłam tż na wieczór kawalerski (tak, tak, ugotowałam im całe żarcie), no i koledzy byli przekonani, że są z KFC - choć ja uważam, że nawet ich nie przypominają, ale faceci się nie znają.
musi byc pyszne

własnie kończe szyć pościel dla synka, jescze przybornik chce uszyć
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:43   #3239
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

A my dzisiaj wchodzimy w 31 tydzień!!!

Bloguję
Stary 2012-06-08, 10:44   #3240
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
mnie tez

ja sie tymi opisami tak nie sugeruje, bo co kobieta to inny porod. Wiec staram sie niepotrzebnie nie nakręcac, bo przeciez urodzic i tak musze
Jasne
Poza tym kazda w jakims tam stopniu boli. Nie ma tak, ze nie bedzie bolalo w ogole, mozna sie pocieszyc tym, ze podobno ten bol sie szybko zapomina
Pozniej juz tylko bedzie bolala rana po nacieciu/peknieciu albo CC. Wszystko da sie przezyc

Jak tylko zobaczymy dzieci to zapomnimy o wszystkim co bylo

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości