Wrześniówki cz. II - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 22:06   #1411
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki cz. II

Kasia ciągle zapominam , ze mieszkasz za granicą
A u nas zaprasza się tak 2-3 miesiące przed ślubem.
Chodzi mi , że tak najpóźniej żebyśmy skończyli rozdawać .
Mamy takie 3 dalsze wyjazdy w sumie z zaproszeniami jeden to 300 km
Potem 2 w sumie będą około 100 km no i 40 km jeszcze nam zostanie w jedno miejsce ale tam będziemy musieli na 2 razy jechać ponieważ tam mamy około 7-8 zaproszeń do różnych rodzin więc niestety tam już musimy wejść posiedzieć chwilę .
A tu okolicznych to myślę , że raz dwa pójdzie . w samem mojej miejscowości jest 7 rodzin do zaproszenia a reszta w promieniu 10 km . No i u TŻ tak samo jest . No ale wszystko zależy jak TŻ będzie pracować .
Stary 2012-06-07, 10:40   #1412
Garadiela
Zadomowienie

Dzieczyny macie moze jakies sprawdzone firmy robiace zaproszenia slubne?Szukam szukam i nic mi sie nie podoba A juz pora rozniesc...
HELP

https://wizaz.pl/Mikroreklama
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 10:45   #1413
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Dzieczyny macie moze jakies sprawdzone firmy robiace zaproszenia slubne?Szukam szukam i nic mi sie nie podoba A juz pora rozniesc...
HELP
ja kupowalam w http://www.amelia-wedding.pl/ robili mi nawet moj wzor i bardzo jestem zadowolona
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 14:11   #1414
Garadiela
Zadomowienie

ta strone bralam pod uwage dzieki
http://allegro.pl/perlowe-zaproszeni...396895946.html znalazlam jeszcze cos takiego...W sumie calkiem fajne,proste tez cudowan...

https://wizaz.pl/Mikroreklama

Edytowane przez Garadiela
Czas edycji: 2012-06-07 o 14:55
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 10:31   #1415
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Tu aukcja: http://allegro.pl/nowa-piekna-suknia...372619736.html

Zazwyczaj 36 i ta krótka sukienka to 36. Ale pasuje idealnie, jak na mnie szyta. Duża suknia była zamawiana w rozmiarze 34 (taki wyszło po zdjęciu ze mnie miary), ale te ślubne rozmiary to jakoś inaczej są. Zawsze trochę większe i moją suknię trzeba jeszcze troszkę skrócić.

Technicznie rzecz biorąc krótka sukienka jest do przebrania po północy. Poprawin raczej nie będzie, choć ostatnio się lekko waham.

Nie wiem co z tymi zębami. Mam dosyć wrażliwe, ale kolor jest nieładny i strasznie bym chciała coś z tym zrobić.

Miałam dziś próbny makijaż i fryzurę - jestem super zadowolona! Doczepiła mi dziewczyna kępki rzęs i wygląda to szałowo. Fryzura jest nieco inna niż myślałam, ale bardzo mi się podoba - szczególnie przód.
to mały rozmiar nosisz... ehm tez tak bym chciała... ja swoją suknię mam taka że po północy mogę odpiąc połowę i mam taka krótką jak ty tą swoją za 500zł ja szukam czegoś na przywitanie gości i poprawiny
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Jeju dziewczyny ile Wy już macie pozałatwiane...
Ja mam zamiar pod koniec czerwca dopiero zaproszenia wybrać, a rozdawać gdzieś pod koniec lipca. Myślałam że z organizacją wszystkiego zacznę gdzieś w lipcu-sierpniu ale widzę że jestem mocno z tyłu! Co prawda jak przez chwilę zastanawiałam się nad dodatkami do sukni ale temat jakoś upadł...
czas goni ... nie zostawiaj wszystkiego na ostatnią chwilę bo potem może być cięzko żeby ze wszystkim sie wyrobić
Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna (tylko to sznurowanie z tyłu mi się nie podoba) i wcale nie jakaś strasznie droga . Ja ciągle szukam swojegu ideału na drugi dzień

Ja swoją mam już od poniedziałku.. Kusi mnie żeby przymierzać

Blacky mogłabyś wkleić więcej zdjęć tej sukienki? Mnie ona się też bardzo podoba ale zastanawiałam się jak wygląda faktycznie. Proszę o wiecej zdjęć
no to przymierzaj a co tam ja pewnie jak będe miała swoja w domu to tez będe przymierzać pewnie nie zdołam się powstrzymać
Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
HELP
ja polecam takie
http://allegro.pl/show_item.php?item=2340403096
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 11:34   #1416
upadly_aniol00
Zakorzenienie

tasia zgadzam się ze słoneczkiem . My w sumie w przeciągu miesiąca wybraliśmy te jedyne zaproszenia ponieważ miałam problem z próbkami . Niestety nie wszystkie zaproszenia dostaliśmy w terminie ba jedne nawet do dziś nie przyszły a minął już miesiąc więc poleciał negatyw .
Stary 2012-06-08, 11:47   #1417
sloneczko740
Rozeznanie

ehm dziewczyny szukalam po całym mieście pudełka okragłego i nigdzie nie ma;( ale za to na allegro znalazłam :
http://allegro.pl/wstazka-pas-diamen...374044952.html

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 12:33   #1418
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula87 Pokaż wiadomość
To pokazuj nam tu szybko zdjęcia a nie takie chwalenie się na sucho
Są zdjęcia wyżej.

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Blacky mogłabyś wkleić więcej zdjęć tej sukienki? Mnie ona się też bardzo podoba ale zastanawiałam się jak wygląda faktycznie. Proszę o wiecej zdjęć
Może wyślę na meila? Napisz mi adres na pw.

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
to mały rozmiar nosisz... ehm tez tak bym chciała... ja swoją suknię mam taka że po północy mogę odpiąc połowę i mam taka krótką jak ty tą swoją za 500zł ja szukam czegoś na przywitanie gości i poprawiny

czas goni ... nie zostawiaj wszystkiego na ostatnią chwilę bo potem może być cięzko żeby ze wszystkim sie wyrobić

no to przymierzaj a co tam ja pewnie jak będe miała swoja w domu to tez będe przymierzać pewnie nie zdołam się powstrzymać

ja polecam takie
http://allegro.pl/show_item.php?item=2340403096
Też patrzyłam na takie 2w1, ale jakoś nic nie znalazłam co by mnie porwało. Ale to super wygoda! Nie trzeba się przebierać całkiem tylko odpina się dół.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 12:38   #1419
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Są zdjęcia wyżej.

Też patrzyłam na takie 2w1, ale jakoś nic nie znalazłam co by mnie porwało. Ale to super wygoda! Nie trzeba się przebierać całkiem tylko odpina się dół.
zdjęc nigdzie nie widać tego makijażu i fryzurki bo to o to chodziło
a co do sukienki to ja sie o tym dopiero dowiedziałam że można sobie ją odpiąć jak już zamówiłam:P
Stary 2012-06-08, 13:10   #1420
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziewczyny a może stworze dla nas klub gdzie będziemy mogli wstawiać Nasze zdjęcia bez obaw , że reszta świata będzie nas widzieć .
I tak byśmy zrobiły liste najpotrzebniejszzych rzeczy itp . Co o tym myślicie ?
Stary 2012-06-08, 13:14   #1421
Blacky
Zadomowienie

To wrzucam na chwilę zdjęcia i zaraz usunę.

Troszkę myślę, żeby tę górną bańkę zmniejszyć, żeby była ociupinę mniej stercząca. Ale poza tym jestem super zadowolona. Nie byłam pewna co do różowej szminki (nigdy nie używałam takiego koloru), ale wydaje mi się, że wygląda świeżo i dziewczęco. Trochę ożywia makijaż.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012

Edytowane przez Blacky
Czas edycji: 2012-06-08 o 13:59

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 13:18   #1422
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Blacki a welon gdzie dasz w tej fryzurze ?
Stary 2012-06-08, 13:20   #1423
Blacky
Zadomowienie

W tę dziurę w środku. A jak zdejmę welon, to jakiś kwiat tam wepnę.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-08, 13:25   #1424
upadly_aniol00
Zakorzenienie

a to będzie dobrze wyglądać . Bo myślałam , że pod spodem dasz . W ogóle nie wiem czemu ale jakoś nie podobają mi się welony wpięte od spodu .
Ślub mamy tego samego dnia ale ja na fryzurkę wybieram się chyba w sierpniu a może.
W ogóle cały czas zastanawiam się nad kolorem włosów chciałam je całe zafarbować ( sama je farbuje na blond) ale fryzjerka powiedziała mi żebym tylko do ślubu zrobiła sobie pasemka ponieważ szkoda je niszczyć ( włosy mam grube i do pasa ) ale teraz sama się zastanawiam ... tak farbowanie by mnie wyniosło pewnie koło 200-300zł tylko czy mi zrobi ładny blond
Stary 2012-06-08, 13:31   #1425
Blacky
Zadomowienie

Miałam mieć koka wyżej i wpięty całkiem od dołu. Ale fryzjerka ostrzegła, że kiepsko się trzymają, bo nie mają na czym (trzeba wsuwkami lub szpilkami mocować). I tak wepnę najniżej jak się da i zostawię z tyłu, bo jak mierzyłam suknię z tiulowym bolerkiem i jeszcze welonem opadającym na ramiona, to robiło się mnóstwo warstw i taki brzydki bałagan.

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Nie ryzykowałabym nowego koloru przed samym ślubem.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-08, 13:37   #1426
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ale to nie aż tak nowy kolor bo i tak farbuję włosy . Tylko ja jednak bym chciała inaczej wyglądać w dniu ślubu a nie tyle czasu sama farbuję włosy i nie mają jednolitego koloru więc jak mi zrobi pasemka to już w ogóle sama nie wiem i się zastanawiam . A może teraz iść sobie zrobić przed ślubem jeszcze zrobić odrosty i pasemka ? Chwilowo mam 3 cm odrosty i zastanawiam się co zrobić czy sama mam sobie je zafarbować czy nie
Stary 2012-06-08, 13:41   #1427
Blacky
Zadomowienie

Tak bym chyba zrobiła - teraz sobie wypróbowała pasemka. Jak Ci się nie spodoba, to sobie sama zafarbujesz na kolor jak zwykle.

Nie jestem specjalistą, bo nigdy nie farbowałam włosów, ale to chyba najlepsze wyjście.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-08, 13:57   #1428
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a może stworze dla nas klub gdzie będziemy mogli wstawiać Nasze zdjęcia bez obaw , że reszta świata będzie nas widzieć .
I tak byśmy zrobiły liste najpotrzebniejszzych rzeczy itp . Co o tym myślicie ?
jak najbardziej się zgadzam jestem za
Cytat:
To wrzucam na chwilę zdjęcia i zaraz usunę.

Troszkę myślę, żeby tę górną bańkę zmniejszyć, żeby była ociupinę mniej stercząca. Ale poza tym jestem super zadowolona. Nie byłam pewna co do różowej szminki (nigdy nie używałam takiego koloru), ale wydaje mi się, że wygląda świeżo i dziewczęco. Trochę ożywia makijaż.
śicznie wyglądasz

ja dziewczynki będe farbowała wloski u fryzjerki znaczy się będe balejaż robiła blond

a teraz mykam sprzątać bo potem mecz z Tżem będe oglądała:P
Stary 2012-06-08, 13:58   #1429
upadly_aniol00
Zakorzenienie

No muszę to wszystko jeszcze przemyśleć i w końcu zadecydować im bliżej śluby tym bardziej już sama nie wiem co mam robić dziś w końcu jadę na przymiarkę sukienki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 14:00   #1430
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
No muszę to wszystko jeszcze przemyśleć i w końcu zadecydować im bliżej śluby tym bardziej już sama nie wiem co mam robić dziś w końcu jadę na przymiarkę sukienki
pamiętaj o fotkach dla nas
Stary 2012-06-08, 14:00   #1431
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Super! Ja byłam we wtorek i miałam ogromną radochę.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-08, 14:04   #1432
sloneczko740
Rozeznanie

a ja nie wiem kiedy mam swoją przymiarkę... babeczka ma do mnie zadzwonić ale jak na razie nie dzwoniła...kochane uciekam na razie bo mam 30 minut na sprzątniecię zanim mama wróci... bo jak nie będzie posprzątane to mi głowe urwie...a cały dzień mi się nie chciało sprzątać to teraz muszę w 30 minut szybko ogarnąć
Stary 2012-06-08, 14:11   #1433
ewula87
Rozeznanie

Cytat:
Fotki koniecznie

Cytat:
Napisane przez sloneczko740 Pokaż wiadomość
a ja nie wiem kiedy mam swoją przymiarkę... babeczka ma do mnie zadzwonić ale jak na razie nie dzwoniła...kochane uciekam na razie bo mam 30 minut na sprzątniecię zanim mama wróci... bo jak nie będzie posprzątane to mi głowe urwie...a cały dzień mi się nie chciało sprzątać to teraz muszę w 30 minut szybko ogarnąć
Skąd ja to znam teraz już wprawdzie nie mieszkam z rodzicami, ale też cały dzień zawsze odkładam sprzątanie

Aja dziewczęta przymiarkę będę miała dopiero 14 lipca już nie mogę się doczekać 14 lipca będziemy z TŻ szli na wesele do znajomych i przy tej okazji umówiłam się na próbny makijaż ślubny od razu go przetestuję jak wytrzyma całonocne tańce
ewula87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 14:34   #1434
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dziewczyny stworzyłam dla nas klub https://wizaz.pl/forum/group.php?groupid=1177
będę wysyłać Wam zaproszenia jeśli którąś przeoczę to proszę o wiadomość PW

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Dobra wysłałam zaproszenia jeśli któraś z dziewczyn nie dostała to proszę o PW

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Krawcowa dzwoniła , że jednej PMce musi jeszcze sukienkę skrócić więc jadę jutro do niej na 9 .
Stary 2012-06-08, 15:08   #1435
sloneczko740
Rozeznanie

ja już dołączyłam do klubu
Stary 2012-06-08, 15:55   #1436
(t)asia
Zadomowienie

Macie rację muszę ostro wziąć się do roboty!
Wszystko co najważniejsze mam, ale pozostało milion drobnostek...
Gdzieś kiedyś widziałam listę rzeczy do zrobienia i pomyślałam sobie- taaaa, jasne...już to widzę. Ale do ślubu 4 miesiące i szyderczy uśmiech znika mi z twarzy =)
Ja potrzebuje ok 100zaproszeń i nie chciałabym wydawać na nie majątku, tym bardziej że wiem jak te zaproszenia w większości przypadków kończą- kosz. Chciałam dobrać je kolorystycznie do "całości" ale żadne mi się nie podobają =/ Przymknąć na to oko, czy szukać dalej? W ogóle nie wiedziałam że się jakieś próbne zamawia =)
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:06   #1437
sloneczko740
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Macie rację muszę ostro wziąć się do roboty!
Wszystko co najważniejsze mam, ale pozostało milion drobnostek...
Gdzieś kiedyś widziałam listę rzeczy do zrobienia i pomyślałam sobie- taaaa, jasne...już to widzę. Ale do ślubu 4 miesiące i szyderczy uśmiech znika mi z twarzy =)
Ja potrzebuje ok 100zaproszeń i nie chciałabym wydawać na nie majątku, tym bardziej że wiem jak te zaproszenia w większości przypadków kończą- kosz. Chciałam dobrać je kolorystycznie do "całości" ale żadne mi się nie podobają =/ Przymknąć na to oko, czy szukać dalej? W ogóle nie wiedziałam że się jakieś próbne zamawia =)
ja zamawiałam próbne żeby zobaczyć czy zaproszenie jest warte swojej ceny czy starannie zrobione... ponieważ na zdjęciu wszystkie ladnie wyglądają a w rzeczywistości niektóre to nadaje się do podtarcia d... za przeproszeniem

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

uciekam dziewczyny do jutra dzisiaj już mnie nie bedzie
Stary 2012-06-08, 16:46   #1438
upadly_aniol00
Zakorzenienie

(t)asia warto zamówić próbne czasem te za złoty ileś są lepsze niż te za pond 2 zł
ja od siebie mogę polecić te http://allegro.pl/perlowe-zaproszeni...361167922.html nie drogie z kopertą i bardzo szybka realizacja + bardzo dobrze zabezpieczona paczka .
Stary 2012-06-08, 17:19   #1439
Madzia000
Zadomowienie

No to dołączam do Was jako kolejna wrześnióweczka
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 18:56   #1440
(t)asia
Zadomowienie

Witamy, witamy Madzia000=)
Widzę, że bierzesz ślub w najlepszym możliwym dniu =))

Mi się strasznie podobają zaproszenia z aukcji:
http://moda.allegro.pl/jedyne-takie-...354167187.html
tylko z czarnymi kropkami i zieloną kokardą (kolory przewodnie u mnie to czerń i zieleń), ale 2,5... trochę mi szkoda, tym bardziej że im bardziej im się przyglądam tym mniej podoba mi się precyzja ich wykonania.
Szukam czegoś dalej.
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości