|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
A wiesz może ile waży, bo nigdzie nie widzę tego parametru? Jeśli chodzi o kolory to mi się podobają brązowe, ale to rzecz gustu ![]() Nawiasem mówiąc odkąd zaczęłam się interesować wózkami to jestem w szoku ile niektóre kosztują. Za 4 kółka to można już kupić fajnego laptopa. |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aniamotylek super wybor, wozek lekki i zwrotny a to najwazniejsze Kasia super imie, my myslimy dla syna nad Olivierem lub Maksymilianem ![]() Sola nie jestem pewna ale chyba 9-10 kg Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-08 o 12:36 |
|
|
|
|
#4503 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow ! To leciutki ![]() Today- warto również posłuchac rad w sklepie. Dla mnie najważniejsze jest to aby wózek był stabilny, lekki i wygodny dla maluszka i dla nas, miał regulowana rączkę, przekładaną spacerówkę, łatwo się składał i rozkładał, ponieważ dużo jeździmy autem.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-06-08 o 12:40 |
|
|
|
|
#4506 |
|
Rozeznanie
|
Ja bede kupowac uzywany, bo nowy za drogi,
|
#4507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wozka to wlasnei bylo dla mnie najwaznejsze zeby by; "porzadnie" zrobiony ale leekki, bo z Filipem mialam ciezka terenowke cos na zasadzie TAKO (jakies 5 lat temu) i zmienilm ten wozek n spacerowke po chyb 6 m-ca brak slow nigdy wiecej
|
|
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
My nowy, ale gdyby nie to, że rodzice będą nam go kupowac to byśmy wybierali coś tańszego, a tak możemy trochę poszalec.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
To rzeczywiście duży plus. Dla mnie jest to w sumie jeden z kluczowych parametrów.
aniamotylek - ja też nie wiem czy nie kupię używanego. Jeszcze zobaczę. |
|
|
|
#4511 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się z oglądaniem na żywo. Mi np te wózki, które podobały się przez internet na żywo całkowicie odpadały. Na razie jestem za Maxi Cosi Mura4 i żaden nie jest w stanie go przebić, no ale ja nie patrzę na wagę, bo mieszkam na parterze (8schoków), a za rok w domku
Ja wczoraj czytałam męskie imiona i Oliwier wpadło mi w ucho. Jak na razie jest nr 1 na liście imion męskich. W ogóle męskie imiona mi się nie podobają jak poznam płeć maluszka![]() ![]() ![]()
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok Kochane, zawijam kiece do sklepu
nie pisac za duzo bo znow z 5 stron do nadrabiania bede mialaKasia hehe mi tez zadne dla chlopca sie nie podoba a dla corki juz mamy wybrane od poczatku wiec mam nadzieje ze bedzie corka i nie bedzie problemu.
Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-06-08 o 12:45 |
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też niedługo wychodzę do sklepu, ale jeszcze czekam aż pralka skończy prać.
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymon, a jak dziewczynka to Julia
|
|
#4515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
jestem w totalnym szoku jest mi strasznie przykro. Z całego serca współczuję Wam tej ogromnej tragedii.
|
#4517 |
|
Rozeznanie
|
A mnie tak głowa bolała,że musiałam położyć się na dwie godzinki.Wstałam i narazie odpukać nie boli.
Co do wózków miałam już wybrany Maxi Cosi Mura4,ale wczoraj była u mnie siostra i zaproponowała,że pożyczy mi swój wózek xlandera xa,oraz fotelik samochodowy dla maluszków (siostra dopiero planuje zajść w drugą ciążę). Tak więc na zimę mam fajną gondolę,a na wiosnę planuję kupić porządną spacerówkę.Chciałabym taką,która poradzi sobie z trudnym terenem (dużo spaceruję na wsi,po lesie),a jednocześnie lekką i zajmującą nie dużo miejsca po złożeniu (często wyjeżdżamy). Jeszcze na 100% nie wiem co będę miała i tylko to mnie wstrzymuje przed zakuposzaleństwem ślicznych ciuszków
|
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z imionami dla chłopców.. również mi się niepodobają.. dla dziewczynek jest tyle ślicznych imion..jest w czym wybierac
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Co do imion to ja nie mam zadnego dla chlopca .. wszystkie ładne już pozajmowane w rodzinie ..
Oliwier ? ładnie brzmi ale jakos mi sie tak dziwnie kojarzy z oliwą z oliwek .. Maksymilian ładniejsze , oczywiscie według mnie ..
|
#4520 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jestes piekna![]() ![]() ![]() Cytat:
KAsiu czekam na zdjecie :czeka: pisalas o kopniakach.ja tez czu☠☠☠ardzo mocno.tak szaleje czasami ze jak przyloze reke bez problemu odczuwam na zewatrz jak lezalam wczoraj w wannie dostalam kopa ktorego nie tylko czulam ale widzialam jak mi skra na brzuchu sie "wybrzuszyla" w tym miejscuKamila zycze milego wypoczynku Landi super ze sie wszystko wyjasnilo Happy_eve ![]() Gratuluje wkroczenia w kolejne tygodnie i trzymam kciuki za wizyty ![]() nie wiem czy o czyms nie zapomnialam |
||||
|
|
|
#4521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale przede wszystkim na wagę. Ciężki wózek - z resztą, jakikolwiek, bo nie bardzo mogę dźwigać - będzie dla mnie prawdziwą zmorą, bo mam problemy ze stawami nadgarstków. Ten mnie zainteresował, bo stelaż waży tylko 7kg. Poza tym, przydatne bardzo okazały się Wasze wskazówki odnośnie pompowanych dużych kół, regulacji podgłówka itp. Z resztą, wklejam link http://allegro.pl/wozek-gleboki-fote...388455547.html Jak myślicie, warto? Bo ja przyznaję się bez bicia - znam się na tym tyle, co wyczytałam tutaj.
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Today_Tommorow dziękuję za ten cudowny tytuł świntuszka nr 2
![]() ja z kuzynką rozmawiałam, i ona mi za 500zł odsprzeda swój wózek, tylko właśnie nie wiem co to za firma. Ale jest straaasznie lekki, i wysoki co dla mnie jest dużym plusem, bo ja sama jestem wysoka bo w sumie wydawać te 2-3 tysiące na max pół roku (bo spacerówkę chcemy osobno kupić) to też mi się nie uśmiecha, jak za tą kasę możemy kupić coś innego dla maluszka. Mati milionów nie zarabia, na rodzinę nie bardzo możemy liczyć, a jeszcze teraz ślub nas spłukuje całkiem. w sumie może moglibyśmy liczyć na teściową, ale ona przecież też ma termin tak jak ja, więc priorytetem dla niej będzie JEJ dziecko, a nie nasze ![]() Kurcze, tak planowałam myć okna, a tu zaczyna się chmurzyć... najwyżej tylko od wewnątrz umyję i te firanki przerobię, mój pies lubi wąchać szyby więc całe pociapkane są a co do okien, to moi rodzice wkurzeni, bo mój 3-letni siostrzeniec (ten od siostry która mieszka u rodziców JESZCZE) wybił im szybę balkonową... Tzn zrobił się taki pajączek na szybie, ale lada chwila trzeba wymienić całe okno a i jeszcze jedno moja siostrzyczka dziś znowu nie wróciła do domu, powiedziała że jedzie do rodziny męża do Jaworzna i nie wie kiedy wróci taka obrażone hehehe ![]() A co do imion, to ja chciałabym z dziewczynek Maję albo Lenę, ale Mati stwierdził że pszczółki Mai mieć nie będzie w domu, a Lena mu się źle kojarzy. Więc wybraliśmy Zuzię. A co do Kubusia to od początku związku mówiliśmy, że chcemy Kubusia No i los nam sprzyja, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że będzie Jakub ![]() Julię mam w rodzinie, moja jedyna siostrzenica tak się nazywa z dzieci rodzeństwa jest jeszcze Paweł, Damian, Braian i Maciek więc moja mama załamana, że nie będzie drugiej wnusi
Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-08 o 12:55 |
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
co do imion my jeszcze rozpatrywalismy Blazeja ale jednak bedzie Mikolaj-Mikos
bardzo podoba mi sie zdrobnienie
|
|
|
|
#4524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Magdaef a przypadkiem waga nie jest podana bez kol??
|
|
|
|
#4526 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:brzyda l: Mura ma super spacerówkę z możliwością ustawieniem jej przodem lub tyłem do kierunku jazdy. łatwo się zmienia- próbowałam w sklepie. No i myślę, że taki wózek śmiało wytrzyma jedno maleństwo i zostanie dla drugiego (ewentualnie) . Cytat:
![]() Skąd wziąć te ładne imiona![]() ![]() Cytat:
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaa? ja zawsze myślałam, ze on się tak nazywa naprawdę
|
|
#4528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie ma być dziewczynka.Ja strasznie chcę Liliankę,moja rodzinka nie bardzo,ale mam jeszcze czas,żeby ich przekonać.A jeżeli jednak będzię chłopak to napewno Antek,to już z góry ustalone. |
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
magdaef sliczny wozek na pewno zda egzamin w zimie nbooo ma duze kolo i ladna gondole
ja teraz z pewnoscia tez kupowalabym gondole i pozniej na wiosne juz porzadna spaerowke hmmmm c o ci moge doradzic ja juz kiedys pisalam jak dla mnie na zime jedo sama go mam i zamierzam cala zime jezdzic booo gondola jest naprwde duza wozek w miare lekki i super idzie po sniegu aaa jest bedzo podobny do tego ktory pokazalas |
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

A wiesz może ile waży, bo nigdzie nie widzę tego parametru? Jeśli chodzi o kolory to mi się podobają brązowe, ale to rzecz gustu 

4.9.10 Nasze malenstwo

jak poznam płeć maluszka

jestes piekna

a i jeszcze jedno
ależ ten czas zapiernicza