|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
![]() ja dawałam brukselkę i było ok ![]() choć generalnie z nowalijkami - typu młoda marchewka i kapustka byłabym ostrożna bo one są sztucznie pędzone na szybko żeby urosły więc sporo chemii i nawozów w nich więc lepiej uważać.
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Beatko z lewej jest Lena a z prawej Lila
![]() A co do mleka Lena potrafi dużo zjeśc a Lila po 80-100ml na raz i ze cztery na dobę po trochu
|
#2583 | |
|
Zadomowienie
|
kasza perłowa
![]() Cytat:
dziwne jak my się szczepiliśmy to po trzeciej kazał szczepić po roczku dziwne co on nie wie na co jest ta szczepionka i młody szwagierki dostał nie potrzebnie moim zdaniem
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Rano wysmarowałam odpowiedzi na posty , po czym nie chciało mi tego dodać, a potem pół dnia nie mogłam wejść na wizaż Z tego co pamiętam: Carmela kupiłam jednak ten simply, mam nadzieję, że będzie fajny, ale w końcu to tylko zabawka Właśnie dzisiaj przyszedł, ale jestem narazie w pracy.Patik-i co teraz zrobisz z tą pracą? Marina ja byłam na takim roczku, gdzie był TYLKO tort i dwa, czy trzy rodzaje ciasta i u wcale nie biednych ludzi, więc wogóle się nie przejmuj takimi rzeczami- i tak najważniejsze są prezenty ![]() Wzięłam/dostałam od rodziców kamerę i powiedzcie mi znawczynie jak się ,,tnie"taki filmik? w jakim programie, wogóle jak się do tego zabrać?O matko, ja już jestem w 17 tygodniu!!!!!kiedy, no kiedy to zleciało???toż to przecież prawie połowa. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-06-08 o 12:37 |
|
|
|
#2585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szymon wypija 5-6 rano 150 ml MM, później 150 ml jogurtu, o 18-19 150-180 ml kaszki i 22-23 150 ml MM. Podwójne szczęście
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już dawałam i nic Sarence nie było, bardzo jej smakowała, bo taka słodkawa od kapusty była. Dziś zreszta też zupka z młodej kapustki na obiad
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Wtajemniczenie
|
1. Dziewczyny ponawiam pytanie - co wasze dzieciaki przyjmowały na kaszel?
2. Która z Was ma kubek doidy? Polecacie? http://www.ebay.co.uk/itm/Doidy-Cup-...item80170d99fd
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-06-08 o 13:01 |
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Mamy doida, pije, bez szału. |
|
|
|
|
#2589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Doidy mamy i się kurzy. Pije z niego tak samo jak z każdego innego kubka. Nie ma tego odruchu ssania po prostu robi łyczki. ogólnie uważam to za zbędny gadżet. My szczepimy 6w1 więc żółtaczki osobno nie potrzeba szczepić. Wspominałyście o miodzie- ja właśnie wsuwam od paru dni taki prosto z beczułki ze zbiorów tegorocznych, dziadek ejst pszczelarzem Sklepowe nie dorastają takiemu nawet do dna słoika![]() fajne te ośmiorniczki nigdy na nie nie trafiłam, chyba muszę je kupić ![]() Co chcemy wyjść na dwór to zaczyna padać Patik współczuję naprawdę, promotorka Ci się trafiła wierzę, że nie do śmiechu Ci w takiej sytuacji!!
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. miałam kupować, ale kupiłam kiedyś zwykły plastikowy kubek i ślicznie z niego pije. Teraz to i ze zwykłego kubka, grubszej szklanki napije sie, więc doidy odpuściłam (oczywiscie nie pije sama - wie o co chodzi, ale wylewa wszytsko) |
|
|
|
|
#2591 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Mam wolne Zgóry, a może z dołu dziękuję za życzenia z okazji 10-cio miesięcznicy Zosi, wiem że nie zapomniałyscie, choć nie czytałam... U na wszystko dobrze, Zosia cudna, niania daje radę, Tż w pracy, ja też i już myślę jak tu ją zmienić ![]() Looknę co tam u Was, póki co klub tylko załatwiłam, ciężkie sprawy... Ale trzymam kciuki za potrzebujących! Boże, już niedługo zacznie się konkretny wysyp imprez roczkowych u naszych dzieciaczków ![]() Cytat:
2 - my pijemy z niekapka pstrczka nuby, a ze zwykłego kubka też pociągnie, z doidy nie mam doświadczenia ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Patik, jak się obronisz, a wierzę, że nastapi to szybko, weź jej powiedz co o tym myślisz, bo nie wiem czy jest sens wcześniej się narażać. A ona wcześniej chyba Ci akceptowała te rozdziały...? Współczuję!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Bellówny słodzkie i jakie duuuuże Iustyna, będzie dobrze Ja po cc nawet nie poczułam, serio!---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Masz sprawdzony przepis - jakoś się jeszcze nie odważyłam na wytrawne..
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-06-08 o 14:16 |
|||||
|
|
|
#2592 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A wiesz, że mam w domu syrop prawoślazowy. Pamiętasz dawkowanie? Pomógł Zosi? Nie wiem co mam zrobić. Tutaj lekarz nie chce mi dać nic na kaszel dla małego, w aptece również nie niby nie mają syropku na kaszel dla dzieci do roczku. Szymon ma strasznie napady kaszlu, aż mu łzy z oczek lecą. Nie wiem, czy podać ten prawoślazowy na własną rękę, Stodal też w sumie mam Ew. mogę zamówić Mucosolvan w polskiej aptece. Eh... Doidy chyba sobie odpuszczę skoro nie robi szału
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko, bo obiad zjedzony, a Mały jeszcze spi ![]() Dziękujemy za życzenia z okazji kolejnej miesięcznicy ![]() Patryk od razu z pełzania przeszedł do raczkowania (wcześniej nauczył się sam siadać) bez bujania. U was problem, bo dzieci niewiele piją mleka, a mój to własciwie tylko mleczkiem by się żywił Mlekoholik (cycoholik?) mi sie trafiłPatik ale masz z tą promotorka ![]() Iustyna ![]() U nas też szał na książeczki o zwierzatkach. Najlepiej, żeby siedzieć z nim i mówić mu jakie zwierzątko i jakie dźwięki wydaje ![]() Pokazuje też, gdzie miś/mama/tata ma nos ![]() A, i ostatnio tylko "mama mama" słyszę |
|
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc bolało... Tż mnie w poczekalni słyszał
... A ja raczej nie z tych rozczulających się
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-06-08 o 15:21 |
|
|
|
#2595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- U mężczyzn to całkiem naturalne :P ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
Oby się więcej nie powtórzyło!
|
||
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciłam ze spaceru. O matko, ale upał! a teraz burza chyba będzie coś.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Raczkowanie
|
Hej
U nas ok. Piersi i skrzydełka ale kfs się marynują, do tego frytki, piffko się chłodzi(moje reds cranberry) i czekamy na mecz. Bracia Karola do nas dzisiaj przyjdą, więc piłkarski wieczór przed nami. Oczywiście kibicujemy naszym ![]() Buziaki ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Dominik drzemie 2h, żeby mieć siły do kibicownia
|
#2599 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. my mamy doidy, ale już go nie używamy odkąd kupiłam to: http://www.bangla.babyonline.pl/opin...wytami-lub-bez Na doidy szału nie było, choć i tak sukces bo z żadnej butelki pić nie chciała, ale ten minus, że się wylewało po brodzie, bo brakowało Mai umiejętności, a ten lovi jest świetny - pije jak z kubka, ale nic się nie wylewa Cytat:
|
||||
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2601 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
podam ci wieczorem jak mały pójdzie spać właśnie wstał ![]() Cytat:
|
|
#2602 |
|
Wtajemniczenie
|
Aleeeee po wyjęciu szwów jest lepiej! już prawie nie boli!
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Do nas znajomi na mecz wpadają
|
|
#2603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie towarzysko większośc z Was spędza dzisiejszy wieczór. Ja pewnie jak mecz będzie się zaczynał to będę kąpać małą. Także na drugą połowę co najwyżej zasiądę przed tv. Tż robi studio tvp.Ten cały duży ekran z logiem euro to praca męża {dumna} |
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tak KIBICUJEMY? ![]() Mój łobuz na zdjęciach do dowodu (zdjęcie ze zdjęcia robiłam więc jakość średnia)
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kibicujemy !!!!!
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2607 |
|
Wtajemniczenie
|
1:0 dla naszych yeeeeeeeeeeeeah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2608 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś źle zrozumiałam...kasza jęczmienna - u nas się też czasem tak mówi. Cytat:
![]() ale zleciało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
rano po przebudzeniu mleczko ok.6,30 ok 120ml potem w ciągu dnia kaszka na mleku ok. 150ml na kolacje przed samym zaśnięciem mleczko 120ml - wcześniej dostanie kaszkę z czymś a mleko to tak na dojedzenie do pełna na noc. plus jeszcze raz mleko w nocy około 1-2 w nocy - 130ml no i znów rano po obudzeniu mleko. tyle że Julcia mało pije - nie chce bardzo ani soków ani herbatek - do picia woli mleko ![]() Cytat:
![]() pewnie co dzień to jakąś znaną osobę spotyka
|
|
|
#2609 |
|
Wtajemniczenie
|
Fuck!!! Po jeden
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? mi wisi ten mecz. Żadnych uczuć patriotycznych we mnie nie ma w tym momencie.
Oliweczka nie wiem co zrobię...na pewno poprawię, ale wątpię żeby udało mi się obronić w czerwcu, tym bardziej że 2 tyg przed terminem trzeba złożyć oprawioną pracę do dziekanatu. Terminu jeszcze nie wyznaczyła, ale marne szanse. Jestem taka zła, pracę napisałam już dawno a to ona nie wywiązała się ze swoich zobowiązań. Szkoda gadać. Byłam u gina. Wieści dobrych brak. Do duszy to wszystko.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.

zębole

Sklepowe nie dorastają takiemu nawet do dna słoika
wierzę, że nie do śmiechu Ci w takiej sytuacji!!

Niby mamy blisko, ale tam sie tak wolno przez granice przejezdza 
- jakoś się jeszcze nie odważyłam na wytrawne..

... A ja raczej nie z tych rozczulających się

. Ona ich ugości i będzie świętować rocznicę syna i synowej