Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 22:21   #2791
Jagooda_
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hej gratki za zabalki
powiedz mi pliiis jak sie wzielas za odstawianie smoka? chce wykorzystac okres, ze mlody zajety jest zwiedzaniem i odsmoczkowac, w sumie to tylko do zasypiania uzywamy smoka i ostatnio na spacerach, bo tez go wozek patrzyc zaczal
mlody na rekach nie lubi spac, nie moze sie wyciszyc, tylko sie rozglada, na szczescie, bo malutki i leciutki to on nie jest
a'propo ''mania'' rozowo, to mamuski sis buja do snu 12-nasto kilowego dwulatka
odstawienie wyszło spontanicznie, kiedy pewnej nocy miałam dosyć podawania tego smoka, po prostu nie dałam, no i potem w dzień też i jakoś poszło. Schowałam, zeby mnie nie podkusiło. Na początku na drzemkach dziennych jak zasypiała to szukała ustami, tylko jeszcze wtedy ona zasypiała zawinięta w kocyk w hamaczku, więc nie miała jak sobie zastąpić tego smoka palcem. Nie płakała wogóle. Na noc i w nocy wogóle nie szukała. Miałam wrażenie, ze ja często dawałam jej tego smoka jak marudziła i to bardziej ja się musiałam odsmoczkować niż ona. Asia miała wtedy trochę ponad 6msc i ponoć w tym wieku dzieci nie mają poczucia, że coś im się zabiera, po kilku dniach już nie pamiętają i odruch ssania już jest dużo mniejszy, więc spokojnie można próbować pożegnać się ze smokiem, a z odstawieniem starszego dziecka bywa już trudniej. Sama pamiętam do dziś jak mama mi wyrzuciła smoka, a byłam mała bo jeszcze do przedszkola nie chodziłam, ale zapadło mi to mocno w pamięci, wiec dla starszego dziecka to jednak stres.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
jagooda tempki nie ma,chyba jednak to ta kupa,bo zrobila wielkosci paznokcia od malego palca,przy czym byl wielki krzyc .Nie mam rteciowego termometr,ani gruszki,zeby jej pomoc.Z tej wieczornej drzemki obudzila sie o 18:30,o 20 juz mazala sie.Jakos nie wierzylam,ze chce jej sie spac,a usnela od razu,jak tylko cycka zlapala.
a czopków glicerynowych nie masz??

Seona mnie nie boli

teraz to juz na bank zmykam spać

Dobranoc

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:27   #2792
muffinka90
Zakorzenienie

Seona a jak z klikami? Wygralas cos?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

jagoda dzieki zastanawiam sie tylko, czy juz zaczac, czy czekacaz mu te zeby wyjda i przestana go meczyc... tylko ze jedne wychodza i zaraz nastepne ida... to sobie moge czekac i czekac

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:29   #2793
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
czy Was też dzisiaj boli głowa, czy tylko mnie?!? masakra normalnie, zaraz chyba wyskoczę przez okno

Domi, nie widziałam tego konkursu, a Sonko kupuję na okrągło!

Seona są produkty promocyjne poszukaj, ja u siebie w mieścince widziałam więc u Ciebie tym bardziej bedą

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:57   #2794
kasia_aa
Zadomowienie

podczytałam was troche i ide spac wykonczona jestem, wysprzatałam cała chałupe sama! nawet nie wiem co miałam napisac...
moze jutro mi sie przypomni, dobrych nocek
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 00:13   #2795
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Dziewczyny a na spacery czapki zakladacie maluchom? bo ja zakladam ciagle. Kupilam mu taka siateczkowo cieniutka. ale tak se mysle ze moze nie trzeba przy temp powyzej 20st?
ja zakładam ale cieniutką a jak były te cieplejsze dni to nie była spocona więc było ok nie chcę żeby miała zapalenie ucha

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:

laski gdzie Wy? wszystkie mecz ogladalyscie?
taaaaak;]

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Goldika Ty zamiast dbac o klejoty Tz to się tylko naśmiewasz spójrz na Princesske jak ona dba jak o skarb narodowy

: cojest::c ojest:

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Seona mnie gardło napierdziela

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 06:37   #2796
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy uzywałyscie takich maseczek
http://allegro.pl/algi-botoks-megana...366217489.html
http://allegro.pl/algi-botoks-megana...366217489.html
Co w ogóle polecacie do twarzy, chodzi mi głównie o maski, rewitalizację, silne nawilzenie.

aa i moje dziecko ewidentnie nie toleruje obiadków hippa juz którys raz sie zdarzyło,że hippa nie chce w ogóle jesc, krzywi się ma wręcz odruch wymiotny,za to inne idą.
algi sa cudowne na twarz ja mam ale z Bielendy. Mysle, ze tez beda spoko a nie trzeba od razu wielkich puchy kupowac, mozesz wziac kilka rodzajow ale pod maske algowa wazne jest zeby dac jakies serum.

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

Cytat:
daj fotke, bo nie moge sobie tego wyobrazic
ja dzis zrobilam mlodemu prysznic, w wanience i tak stoi tylko a ja musze jeszcze uwazac, zeby jej nie przechylil jak sie oprze. Troche byl zdziwiony najpierw, ale przy polewaniu mial radoche

wyszlam na spacer o 18:00, zywego ducha, tylko wuwuzele z oddali slychac cisza, spokoj, to mi sie podoba dobrze, ze mlody marudzil i szybko wrocilam, to przed burza zdazylam do domu

domiks dla Michalka piknie wazy na cycku

''miszcz'' parkowania z przed mojego bloku
Załącznik 4716043
po weekenddzie wrzuce do klubu jakies foto bo teraz zyje uczelnia
wogole to wlaczylam kompa zeby sie uczyc na egzamin

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Michał dziś też przeżył oblężenie koleżanek, 2 latka chce go ciągle wozić, ruwieśniczka w nim zakochana ciągle go głaskała, a ten się szczerzył do nich od ucha do ucha siędząc dumny jak paw
lovelas

Jagoda niestety zaklecia na sfalaczale brzuchy jeszcze nie znamy

---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Cytat:
sesesese

Filip ma faze gryzienia po twarzy (a zabki ostre). Szkoda tylko, ze tylko moja twarz lubi obgryzac, tz nie tyka
pierwsze skojarzenie: Hannibal Lecter

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ----------

Domi gratuluje! to bedzisz miala sniadanie kosmetykow zazdroszcze. Sama zaczelam brac udzial w konkursach roznych ale glownie zglaszam sie do testowania kosmetykow

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:

Princ wskakuj w body, a nie Nas tu podczytujesz
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:00   #2797
mol_aa
Zadomowienie

Dzień dobry

Jak wrażenia po wczorajszym meczu? Oglądałyście ??? U nas cała rodzinka siedziała przed tv, najlepiej dzieciaczki kibicowały, Piotruś kibicował z kuzynką
Później wkleje jakieś zdjęcia

Goldi u mnie nie ma problemu z flaczkiem na brzuchu, ale może znasz zaklęcie na flaczkowe cycki??? Aż się boje pomyśleć jak będą wyglądać jak przestanę karmić

My też zakładamy czapeczkę, ale tylko jak wieje, bo jak jest ciepło i bezwietrznie to nie, bo Pituś się poci błyskawicznie w czapie

Olusia
jak mała?????
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:16   #2798
glamourous
Zakorzenienie

Hej mamy kuny
Stary 2012-06-09, 08:22   #2799
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
btw kiedys idąc na impreze zapomniałam dowodu, bramkarz do mnie data ur a ja 1885 a on, ze się swietnie trzymam, wchodzisz za darmo
Byłam "lekko wcięta" i mi się pokićkało
dobreee

WITAM

Ale było wczoraj kibicowanie Trąbka, flaga i browarki... dużo browarków... Dzisiaj lekko boli mnie głowa, ale było warto A prezentacja body wyszła odlotowo-mega-fajowo Tż nie mógł się napatrzeć, porobił mi zdjęcia - jak je dzisiaj zobaczyłam to wiecie co? Już nie mam kompleksów! Jak będzie mnie łapać jakiś dół, że to czy tamto mam nie takie to będę na nie patrzeć hehe Tż stwierdził, że nie potrzebuje fotoshopa Oj fajnie było

Tż pojechał do pracy, a ja zostałam sama - malutka u rodziców spała do 6. Teraz się bawi. Już mi się do niej tęskni Kocham tego maluszka najmocniej na świecie
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:23   #2800
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

hello
doczytalam alew nie mam, czasu pisac ogolnie wrocilo moje dziecko, ale jest mnnostwo innyxch spraw i niekoniecznie kolorowych...
ide dzieci sie nnudza....

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:28   #2801
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was usypia jeszcze dziecko nosząc je na rękach czy tylko ja mam tak różowo??
Oj już od dawna nie usypiam na rękach małej, a tak naprawdę to takim sposobem ratowałam się tylko jak miała problemy z brzuszkiem w pierwszym i drugim m-cu życia..

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:

Jak mnie tż wpienił. Został sobie u kuzyna na meczu (czyt.piwkuje) nagle stał się fanem sportu. Dupek jeden
aj ten dupek żulowy...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:

Mi pępek przebiła koleżanka igłą do zastrzyków
Uszy w chrząstkach koleżanka kolczykiem, bo nudziło nam się na religii, z językiem poszłam tylko do profesjonalisty
Masz kolczyka w języku? wow ja bym się nigdy nie odważyła.. dla mnie wyczynem był pępek
Stary 2012-06-09, 08:30   #2802
goldika
Zakorzenienie

Princ podziwiam Cie!
tak jak Glam to hiroł w dziedzinie zajmowania sie gromada dzieci, to Ty jestes moj hiroł w sprawach tiru riru
w zyciu nie dalabym sobie zrobic takiego zdjecia.

ogladalam mecz jednym okiem, nie lubie tego sportu. wole juz siatkowke
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:36   #2803
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny a na spacery czapki zakladacie maluchom? bo ja zakladam ciagle. Kupilam mu taka siateczkowo cieniutka. ale tak se mysle ze moze nie trzeba przy temp powyzej 20st?
Jak jest ciepło to nie zakładam, bo główka bardzo się małej poci. Ale jak jest wiatr duży to opaskę zakładam

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
Princ wskakuj w body, a nie Nas tu podczytujesz
Właśnie jestem uzależniona i wczoraj tylko zajrzałam czy ktoś jest na forum Goście dopiero o północy poszli

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
sesese WIELKA SIOSTRA PACZY

Jak ta Twoja główka? Nie boli tam Cie nic po tym ukąszeniu niezidentyfikowanej wredoty?
Stary 2012-06-09, 08:41   #2804
saaraa_lub
Rozeznanie

Goldi dzieki za odpowiedź, miałaś moze do czynienia z korundem?
saaraa_lub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:41   #2805
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Princ podziwiam Cie!
tak jak Glam to hiroł w dziedzinie zajmowania sie gromada dzieci, to Ty jestes moj hiroł w sprawach tiru riru
w zyciu nie dalabym sobie zrobic takiego zdjecia.
podoba mi sie taka koronacja

Szampański humor i chęć zaimponowania tż-owi zwyciężyły wszelkie opory Nawet spryciarz dwa filmiki nagrał...
Stary 2012-06-09, 08:54   #2806
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
dobreee

WITAM

Ale było wczoraj kibicowanie Trąbka, flaga i browarki... dużo browarków... Dzisiaj lekko boli mnie głowa, ale było warto A prezentacja body wyszła odlotowo-mega-fajowo Tż nie mógł się napatrzeć, porobił mi zdjęcia - jak je dzisiaj zobaczyłam to wiecie co? Już nie mam kompleksów! Jak będzie mnie łapać jakiś dół, że to czy tamto mam nie takie to będę na nie patrzeć hehe Tż stwierdził, że nie potrzebuje fotoshopa Oj fajnie było

Tż pojechał do pracy, a ja zostałam sama - malutka u rodziców spała do 6. Teraz się bawi. Już mi się do niej tęskni Kocham tego maluszka najmocniej na świecie
Wrzuć foto

nie no żart

Super że się spodobałaś, faceci kręćka dostają na pukncie tych bodów

Mój też już pojechał, a ja zaraz wywieszam pranie, sprzątanie, bo mam plan jak młody pójdzie spać robię sobię SPA. Maseczka na gębę, na herry, kawcia no i wizaż ahh jak mało mi potrzeba do szczęścia

Goldi za egzamin.

Princ, a jak Twoje, do przodu ?

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Oj już od dawna nie usypiam na rękach małej, a tak naprawdę to takim sposobem ratowałam się tylko jak miała problemy z brzuszkiem w pierwszym i drugim m-cu życia..

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

aj ten dupek żulowy...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Masz kolczyka w języku? wow ja bym się nigdy nie odważyła.. dla mnie wyczynem był pępek

No dupek, dupek, ale juz mu dzisiaj oznajmiłam że jutro jedziemy po spcerówę dla Mimi i obiadek do teściowej sesesese odp: dobrze żabciu

A w języku już nie mam wyciągnęłam jak szłam rodzić, bo mnie straszyli, że jak kulka się odkręci i wpadie dalej to mogę się przekręcić, trochę żałuję, ale 7 lat noszenia w zupełności starczyło

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:

Jak ta Twoja główka? Nie boli tam Cie nic po tym ukąszeniu niezidentyfikowanej wredoty?

A wiesz co trochę jest odrętwiała ta częśc gdzie mnie paskudztwo dziabło, ale jest ok

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
podoba mi sie taka koronacja

Szampański humor i chęć zaimponowania tż-owi zwyciężyły wszelkie opory Nawet spryciarz dwa filmiki nagrał...

Wariaci
musiałabym bym neźle narąbana aby swojemu na to pozwolić.
UWażaj aby nie puścił tego do sieci

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Aaa teraz mi się przypomniało, jak kiedyś po dobrej imprezie byłam boginią.
Tż kzał mi abym go zbiła, ja mu takprzywaliłam, że zęba ukruszyłam, ale skapnął się dopiero następnego dnia w południe, że coś mu haczy
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:14   #2807
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Princ, a jak Twoje, do przodu ?

Wariaci
musiałabym bym neźle narąbana aby swojemu na to pozwolić.
UWażaj aby nie puścił tego do sieci

Aaa teraz mi się przypomniało, jak kiedyś po dobrej imprezie byłam boginią.
Tż kzał mi abym go zbiła, ja mu takprzywaliłam, że zęba ukruszyłam, ale skapnął się dopiero następnego dnia w południe, że coś mu haczy
I kto tu większy wariatuńcio?

Na razie egz do przodu uf

Jakby to puscil do sieci Ale to do naszego prywatnego archiwum - kiedyś jak będę babunią i tż już nie teges to chociaż pooglądamy i powspominamy
Stary 2012-06-09, 09:26   #2808
owieczka86
Zadomowienie

goldika nie no do takiej pracy to niestety tatuaż nie... ale jak już bedziesz na emeryturze czemu nie czapkę zakładam ciągle taką cieniutką

Bahamadia_25 ja do przebicia pępka kupiłam taką grubą igłę... mniej wiecej srednicy kolczyka, miałam kiedys tez kolczyk w nosie ale w szkole sie sorki "pruły" i wyjęłam...w jezyku bym chciala ale sie boje

joamic1
jaka ślicznotka

muffinka90
hehe rzeczywiście mistrzunio chyba przestanę zakładać czapkę po kąpieli ciemieniuchy nie mamy bo czeszę go od pierwszych dni nawet jak tylko kilka włosków miał

Jagooda_ też szukam metody zeby Fifi zasypiał sam,a łóżeczko chyba dziś obniżę

princessskaa o jakie body chodzi?? dawno sobie nic nowego nie kupiłam z takich rzeczy u nas wczoraj po kilku tygodniach postu działo się... hehe

witam
Fifi śpi kawa wypita idę jeść śniadanie i pranie nastawić. "Lokatorzy " z dołu pojechali na wieś ,tż w pracy więc siedzimy sami.
Czytałam że kibicowałyście wczoraj z browarkiem... tak bym się napiła zimnego browara.... ale kurde karmię cycem...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:34   #2809
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

Cytat:
Seona a jak z klikami? Wygralas cos?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

jagoda dzieki zastanawiam sie tylko, czy juz zaczac, czy czekacaz mu te zeby wyjda i przestana go meczyc... tylko ze jedne wychodza i zaraz nastepne ida... to sobie moge czekac i czekac
nam się udało rzutem na taśmę przed ząbkowaniem, tydzień po odstawieniu smoka zaczęły iść zęby. Jak jest bardzo marudny to teraz nie ma sensu odstawiać, bo nie będziesz wiedzieć czy to zęby czy brak smoka. Na pewno będzie jakaś dłuższa przerwa w ząbkowaniu to wtedy spróbuj. A teraz obserwuj czy mu ten smok jest aż tak niezbędny np na spacerze, bo moja w pewnym momencie zaczęła się nim bawić.

princessskaa a co to za body?? Oj widzę, ze tu nie tylko kosmetyczne szaleństwa się dzieją

hmm no to w takim razie muszę cos pomyśleć z tym usypianiem, bo widzę, ze usypiające na rękach są w zdecydowanej mniejszości, a nie chcę tak jak moja sis usypiać 1,5 roczne dziecko na rękach Dziewczyny a Wy wkładacie maluchy do łóżeczka i one tak same sobie zasypiają, długo to trwa?? Bo moja się zaczyna bawić kocykiem, ochraniaczem, nogami, wszystkim czym się da, pełza, wspina się, nie ma mowy o zasypianiu, a ż wreszcie zaczyna się drzeć ze zmęczenia i potem wogóle nie można jej uspokoić.

Paulo Coelho

Stary 2012-06-09, 09:39   #2810
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

hmm no to w takim razie muszę cos pomyśleć z tym usypianiem, bo widzę, ze usypiające na rękach są w zdecydowanej mniejszości, a nie chcę tak jak moja sis usypiać 1,5 roczne dziecko na rękach Dziewczyny a Wy wkładacie maluchy do łóżeczka i one tak same sobie zasypiają, długo to trwa?? Bo moja się zaczyna bawić kocykiem, ochraniaczem, nogami, wszystkim czym się da, pełza, wspina się, nie ma mowy o zasypianiu, a ż wreszcie zaczyna się drzeć ze zmęczenia i potem wogóle nie można jej uspokoić.
Filip to samo ... jak go położę do łóżeczka to najpierw bawi się wszystkimchraniaczem,ba ldachim wyciąga z za łóżeczka,przekręca sie na brzuch na plecey a później płacze że ciężko go uspokoić ,nawet łzy mu lecą...
Stary 2012-06-09, 09:41   #2811
mol_aa
Zadomowienie

owieczka tez karmie cycem i raczylam sie zimnym browarkiem - karmi malinowe

princeska kurcze zazdroszcze odwagi, ja to bym chetnie swojemu jakies show zafundowala, ale jakies takie hamulce sie załaczaja choc i tak nie ma zle, bo regularne tiru riru, a nie raz na dwa tyg
a skad zamawiasz ciuszki???? moze jakis diabelek u mnie w środku zrobi sru w dupala i cos zamówie
Stary 2012-06-09, 09:46   #2812
glamourous
Zakorzenienie

Goldi jak ja bylam w wieku princ...i bez tylu dzieci- tez sie rozne rzeczy wyprawialo z tym ze u nas nie gadzety a rozne miejsca ciekawe
Stary 2012-06-09, 09:47   #2813
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
owieczka tez karmie cycem i raczylam sie zimnym browarkiem - karmi malinowe

princeska kurcze zazdroszcze odwagi, ja to bym chetnie swojemu jakies show zafundowala, ale jakies takie hamulce sie załaczaja choc i tak nie ma zle, bo regularne tiru riru, a nie raz na dwa tyg
a skad zamawiasz ciuszki???? moze jakis diabelek u mnie w środku zrobi sru w dupala i cos zamówie

ale odciągasz później mleko czy normalnie karmisz??

princeska tak zachwalałaś noc ze przeglądam allegro w poszukiwaniu sexy ciuszków....moze wreszcie zmieni się coś u nas, przed porodem to mogłam z wyra w weekendy nie wychodzić a teraz to jak idę do wyrka to po to żeby spać
Stary 2012-06-09, 09:50   #2814
mol_aa
Zadomowienie

Jagoda u nas z zasypianiem jest różnie,czasami Pituś ładnie zasypia sam, ale jak jest bardzo zmęczony to muszę go ponosić 1-2 min tak by się uspokoił i zaczął przysypiać i wtedy go odkładam i sam już zasypia.
Problemem jest u nas suszarka z easysleep'a, jak jest bardzo zmęczony, wręcz marudny z tego powodu, musi mieć chociaż na minutkę suszarkę włączoną. Próbowałam innych sposobów (suszanie do ucha, spiewanie kołysanki ) i nic nie pomagało, a czasami efekt był odwrotny, że aż się czerwony ze złości robił

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

owieczka po karmi nie ściągam, raz jak wypiłam lampkę wina (miałam wtedy kryzys laktacyjny) to przez 10godz małego nie przystawiałam tylko ściągałam laktatorem
Stary 2012-06-09, 09:57   #2815
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

owieczka po karmi nie ściągam, raz jak wypiłam lampkę wina (miałam wtedy kryzys laktacyjny) to przez 10godz małego nie przystawiałam tylko ściągałam laktatorem
ja słyszałam ze można pić ale to classic a w tym malinowym chyab jest coś alkoholu czy nie??
a jak piłaś wino to skąd wiedziałąś ze 10 godzin nie można dostawiać do piersi?? po takim czasie już nie ma alko w pokarmie??

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Goldi jak ja bylam w wieku princ...i bez tylu dzieci- tez sie rozne rzeczy wyprawialo z tym ze u nas nie gadzety a rozne miejsca ciekawe
miejsca to i u nas różne były ....
Stary 2012-06-09, 10:03   #2816
mol_aa
Zadomowienie

W każdym karmi jest dokładnie takie same stężenie alko czyli max do 0,5%
mi najbardziej smakuje malinowe, classic też ujdzie
A jeśli chodzi o wino, to pediatra mówiła, że czerwone wino (lampka) pobudza laktacje, ale nie należy przystawiać maleństwa przez min 6-8godzin

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Glam u nas dokładnie tak samo, każdy m2 mieszkania wypróbowany
Stary 2012-06-09, 10:05   #2817
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
W każdym karmi jest dokładnie takie same stężenie alko czyli max do 0,5%
mi najbardziej smakuje malinowe, classic też ujdzie
A jeśli chodzi o wino, to pediatra mówiła, że czerwone wino (lampka) pobudza laktacje, ale nie należy przystawiać maleństwa przez min 6-8godzin

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Glam u nas dokładnie tak samo, każdy m2 mieszkania wypróbowany

więc dziś piję karmi malinowe
Stary 2012-06-09, 10:13   #2818
Jagooda_
Raczkowanie

mol_aa Jak moją próbuje taką zasypiajacą odłożyć, to zaraz oczy jak 5 zł i zabawa na całego, my w ekstremalnych sytuacjach też włączamy szum+bicie serca z easysleep.

A mi się marzy redd's jabłkowy, ale winka też bym się napiła, bo kiedyś to u nas był standard wieczorki filmowe domowa pizza i czerwone winko

Paulo Coelho

Stary 2012-06-09, 10:19   #2819
mol_aa
Zadomowienie

Jagoda u nas tak było jakieś 2 mce temu, co odłożyłam to za sekunde 5złotówki i uśmieszki, teraz też czasami zasypia na rękach, ale staram się jeszcze "świadomego" odkładać bo inaczej to chyba nigdy nie nauczy się zasypiać
Stary 2012-06-09, 10:26   #2820
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

A mi się marzy redd's jabłkowy, ale winka też bym się napiła, bo kiedyś to u nas był standard wieczorki filmowe domowa pizza i czerwone winko
mnie się marzy redd's sun lub jakiś drink...

jak mam czas na siedzenie przy kompie to nic nie piszecie a jak mnie nie ma to później nie da rady Was nadrobić

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-06-09 o 10:42
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości