|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Stokroteczko - ja też ostatni tydzień ledwo chodziłam z powodu bólu brzucha, a dzisiaj jakoś mi przeszło... Nic się nie dzieje i właśnie już od zaraz będę przeterminowana
niech to szlag... jutro znów do szpitala...mam nadzieję, ze nie będą kazali mi się męczyć zbyt długo w tej ciąży jeszcze... normalnie mam deja vu...jak z Michałkiem...najpierw podtrzymanie a potem kijem bąbla nie wypędzisz...---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
My dalej w dwupaku
a na dzisiaj mialam tp Ja mialam dzisiaj usg maly wazy juz ponad 3700g serduszko slicznie bije , lozysko i wody plodowe wporzadku , podpieli mnie tez pod KTG skurczy brak .. Gin sprawdzil rozwarcie dalej 2-3cm szyjka miekka jak to gin powiedzial " wszystko super gotowe do staru tylko czekac az maly zacznie akcje" No i zapytal co z wywolaniem ja mowie ze myslalam o piatku a on ze radzilby mi wczesniej bo z malego juz klocek a wiadomo ze teraz szybko przybiera na wadze w czwartek go nie ma w srode mu nie pasowalo. Takze jesli maly sam nie zdecyduje sie wyjsc do poniedzialku , mamy przyjechac we wtorek do szpitala na 6:30 rano i zaczna wywolywac ... Ale mam jednak nadzieje ze maly sam zdarzy wyjsc do tego czasu np w poniedzialek
|
|
#723 |
|
Rozeznanie
|
jak tak Was czytam to też już nie wiem czy chce już rodzić czy wcale :P najchętniej dałabym mężowi rodzić... mnie już wszystko boli...
![]() ![]() ![]() a właśnie mam pytanie do dziewczyn które rodziły ile podkładów na łóżko zużyłyście w szpitalu i ewentualnie w domu, bo mi babka w aptece powiedziała, że więcej niż 2 sztuki to nie będą mi potrzebne, kupiłam 3 i tak się zastanawiam czy nie za mało podpach mam 2 paki i majtek jednorazowych 7sztuk - zawsze ktoś dokupi chyba za szybko się nie zużyją ... ale te 3 podkłady to jakoś szybko musieliby kupić.. a np. nocą może być problem doradźcie
|
|
|
|
#724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a tez niby karmila piersia...Cytat:
|
|
|
#725 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Wstawać śpiochy! czy ja codziennie muszę Was budzić? ![]() super, mam identyczny przewijak ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Nie mogłam zasnąć dzisiaj, już prawie zasypiałam to nagle słyszę, że na dworze jakiś dzieciak się drze "pomocy ludzie! help!" no ale mecz był, więc myślalam, że to jaja jakieś, ale darł się strasznie głośno i biegl ulicą. Wybiegliśmy z M na balkon, dzieciaka już nie było widać za to za chwilę kilka domów dalej przyjechala policja i stała do 2ej pod domem. Nie wiem co to za akcja. Potem nie mogłam zasnąć a jak już mi się udało to co chwilę się budziłam, chyba ze 20 razy. No i w końcu o 6:30 pobudka całkowita, bo M do pracy jechal. Dzisiaj jeszcze na ślub idziemy, nie mam się kompletnie w co ubrać
|
|
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry.
My już na nogach,Szymon jeszcze spi.Szymono ma już ustalony rytm nocy No i podczas wczorajszej kąpieli nic a nic nie płakał,nawet przy ubieraniu Dzisiaj śniło mi się że zrobił kupę i osrał wszystko co było w pobliżu ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Co do tej antykoncepcji,że jak karmisz piersią to nie zajdziesz/Bzdura totalna,ja nie wiem skąd ktoś czerpie takie informacje.Mam tylko kilka koleżanek,które też tak myslały i mają dzieci rok po roczku a jedna nawet nie ma roku różnicy pomiędzy dziećmi Jedyną metodą 100% jest nie bzykać się ![]() Jakby mi to udowodnili badaniami to może kiedyś uwierze. |
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Ja od slubu stosowałam metodę objawowo-termiczną, chciałam zobaczyć czy dam radę a jednocześnie wiedziałam, że jak będzie ciąża to nic się nie stanie.
Na rok przed ślubem prowadziłam już wykresy, ale dodatkowo też się zabezpieczaliśmy, bo jednak chciałam się wdrożyć i zobaczyć jak to wszystko wygląda. No i szło całkiem nieźle, mały był całkowicie zaplanowany, płeć też się sprawdziła. Po porodzie też mam zamiar ją stosować, wiadomo, jak każda ma swoje minusy i plusy, wymaga cierpliwości, dokladności ale po latach brania tabletek bardzo skłaniam się ku tej metodzie jednak. |
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
andzya mlody super
gabbi cora piekna )jutro kupuje na gazy malemu z fridy takie rurki co sie wpycha do tylka malemu, ktos uzywal?? windi kateter http://www.petronela.pl/higiena-dzie...-10-sztuk.html
|
#730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Moja córka jest Aniołkiem ![]() Dzisiaj pierwszy raz czyściłam nosek fridą. Bardzo prosta czynność i w ogóle mnie nie obrzydziła, a tego bałam się najbardziej ![]() Cytat:
Wkładów higienicznych zużyłam około 1,5 paczki. Majtek jednorazowych miałam 10szt i wczoraj zużyłam ostatnią parę (6 dni po porodzie). Z tym, że używam również majteczek bawełnianych. Zaznaczam, że leżałam w szpitalu od niedzieli (pełne 3 dni i 4 dnia do domu). Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-06-09 o 10:16 |
|
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
Gabbi, fajnie, że tak się wszystko układa, bo najgorzej jak człowiek przychodzi ze szpitala, dziecko płacze, karmić się nie da, depresji można dostać.
Zazdroszczę Hani już w domku |
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpasek w sumie miałam 3 paczki i zostały mi 2 szt, teraz używam zwykłych. majtek jednorazowych miałam szt 2. przepierałam je sobie i było ok. dobra idę coś zjeść póki mała śpi. |
|
|
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
czyli tak jak myślałam powinnam trochę dokupić tych podkładów
kurcze, czuję się dziwnie.. jakby coś ze mnie ciekło... ;( ale jeszcze za wcześnie... jeszcze nie chcę ;(
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
no i się wkurzyłam bo czekam na priorytet (podkłady, gacie siatkowe i takie tam) a dopiero teraz dostałam nr przesyłki.
wg śledzenia paczki na poczcie 4.06 - Awizo taaa caały dzień byłam w domu, w dodatku sama otwierałam drzwi listonoszowi a ci mi mówią że mnie nie było i zostawili awizo ![]() a mało tego wiedząc, że listonosze mają "zwyczaj" zostawiania awizo bo paczki nie chce się im tachać regularnie kursowałam do skrzynki, a tam pusto...
|
#735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W naszym przypadku akurat jest tak, że fala miłości spłynęła na nas od razu Świadomość, że to Dziecko jest takie całe moje, dało mi od razu tyle siły i energii, że mogłabym góry przenosić. Mam nadzieję, że starczy mi na długo P mi bardzo dużo pomaga. Ma wolne i śmiejemy się, że gdyby miał cycuszki, to nawet by karmił ze mną na zmianę Poza tym robi wszystko i to od samego początku. Już w dniu narodzin przewijał Hanię Planuję wziąć się za opis porodu, to sobie poczytacie jak to było Chociaż do 7cm rozwarcia byliście na bieżąco więc za dużo nie ma do dodania |
|
|
|
|
#737 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poszłam na pocztę i jak dałam tam popalić to już się nie powtórzyło.Są od tego żeby wejść do góry i zapukać.
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu właśnie nie ma. A mi w ciemno w 9 m-cu ciąży, w upałach nie chce się jechać na pocztę, żeby się dowiedzieć czy przypadkiem jakaś samotna paczka na mnie czeka czy jednak nie... A ja tej instytucji nie trawię Zwłaszcza, że dopiero dziś uzyskałam nr przesyłki od sprzedawcy i mogłam zweryfikować gdzie ta paczka jest wg poczty... oooo oni chyba wkurzonej ciężarnej nie widzieli spoko jak już od nich gacie odbiorę to mogę rodzić nawet tam
|
|
#739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z jednej strony chciałabym mieć to wszystko za sobą a z drugiej wydaje mi się, ze on nigdy nie wyjdzie, że to jest nie do przejścia ![]() Mój termin z usg to 10 czerwca więc jutro |
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy nowego dzieciaczka:
Hej tu asiula_n. Wczoraj o 16.40 urodziłam Gabrysie. 54 cm, 3800. 10 pkt. Nawet szybko poszło. Pozdrowienia dla wszystkich!Gratulacjeeee!!! |
|
|
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() brawo gratulacje
|
|
|
|
|
#743 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje !!!!!
|
#744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okropna pogoda, spać mi się chce, a dziś gości mamy, chyba padnę Też tak macie, że osoby odwiedzające was nie mają wyczucia czasu i siedzą w nieskończoność? |
|
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj 5 dziewczyn miało termin
|
#746 | |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam!!!
![]() Widzę, że wśród bobasów też już są kibice ![]() Wczoraj jak Grecja strzeliła nam gola, to akurat Tż przewijał małą. Jak to usłyszał, zostawił ją na przewijaku i pobiegł do drugiego pokoju zobaczyć powtórkę myślałam, że go zabiję ostatnio mi mówił, żebym wyskoczyła gdzieś z koleżankami, a on zostanie z dzieckiem, teraz się 10 razy nad tym zastanowię![]() Dziś spałyśmy do 9 Cytat:
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biore sie za ogarniecie domu, poprasuje wczorajsze pranie i biore sie za przepakowanie torby ![]() Tak mysle, ze wezme to co mi potrzebne tylko, a typowe rzeczy do porodu i dla Mai zapakuje osobno i w samochodzie bedą, bo nie wiem co jutro mi gin powie. A jak cos to TZ przywiezie z powrotem do domu, a jak zaczne rodzic to je weźmie. Dobrze robię? |
|
|
|
|
#748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to siedzieli 1,5 godziny, to jeszcze chcieli skoczyć po piwo i wrócić na szczęście aluzja Tż, że jesteśmy zmęczeni, pomogła i się szybko ewakuowali tak to jest jak się nie ma dzieci ale od facetów trzydziestoletnich więcej wyobraźni bym wymagała
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę nowych znajomości poszukać |
|
|
|
|
#750 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas po meczowo darli ryjki... JAkaś młodzież. Znam ten dylemat, w co się ubrać... Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

niech to szlag... jutro znów do szpitala...mam nadzieję, ze nie będą kazali mi się męczyć zbyt długo w tej ciąży jeszcze... normalnie mam deja vu...jak z Michałkiem...najpierw podtrzymanie a potem kijem bąbla nie wypędzisz...

a na dzisiaj mialam tp

doradźcie

my byliśmy u pediatry jak malutka miała 6 dni, następna wizyta przy okazji szczepienia
myślałam, że go zabiję
ostatnio mi mówił, żebym wyskoczyła gdzieś z koleżankami, a on zostanie z dzieckiem, teraz się 10 razy nad tym zastanowię