Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 23:02   #721
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Stokroteczko - ja też ostatni tydzień ledwo chodziłam z powodu bólu brzucha, a dzisiaj jakoś mi przeszło... Nic się nie dzieje i właśnie już od zaraz będę przeterminowana niech to szlag... jutro znów do szpitala...mam nadzieję, ze nie będą kazali mi się męczyć zbyt długo w tej ciąży jeszcze... normalnie mam deja vu...jak z Michałkiem...najpierw podtrzymanie a potem kijem bąbla nie wypędzisz...

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja tam wiem, że można zajść, tylko tyle, że słyszę strasznie często właśnie o tym, że karmienie powstrzymuje owulację. zamierzam stosować jakąś antykoncepcje tylko boję się bo wcześniej miałam straszne z nią problemy;/ a u nas w Polsce zdaje się mam do wyboru tylko jedną mini pigułkę w każdym razie tak wyczytałam, Jak normalnych tabsów jest takie zatrzęsienie a ja nie mogłam trafić na właściwe to co dopiero jak mam tak mały wybór;/
Masz do wyboru jeszcze wkładkę prócz tabsów
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 00:03   #722
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

My dalej w dwupaku a na dzisiaj mialam tp
Ja mialam dzisiaj usg maly wazy juz ponad 3700g serduszko slicznie bije , lozysko i wody plodowe wporzadku , podpieli mnie tez pod KTG skurczy brak .. Gin sprawdzil rozwarcie dalej 2-3cm szyjka miekka jak to gin powiedzial " wszystko super gotowe do staru tylko czekac az maly zacznie akcje" No i zapytal co z wywolaniem ja mowie ze myslalam o piatku a on ze radzilby mi wczesniej bo z malego juz klocek a wiadomo ze teraz szybko przybiera na wadze w czwartek go nie ma w srode mu nie pasowalo. Takze jesli maly sam nie zdecyduje sie wyjsc do poniedzialku , mamy przyjechac we wtorek do szpitala na 6:30 rano i zaczna wywolywac ... Ale mam jednak nadzieje ze maly sam zdarzy wyjsc do tego czasu np w poniedzialek

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 00:36   #723
izotropia
Rozeznanie

jak tak Was czytam to też już nie wiem czy chce już rodzić czy wcale :P najchętniej dałabym mężowi rodzić... mnie już wszystko boli...

a właśnie mam pytanie do dziewczyn które rodziły ile podkładów na łóżko zużyłyście w szpitalu i ewentualnie w domu, bo mi babka w aptece powiedziała, że więcej niż 2 sztuki to nie będą mi potrzebne, kupiłam 3 i tak się zastanawiam czy nie za mało
podpach mam 2 paki i majtek jednorazowych 7sztuk - zawsze ktoś dokupi chyba za szybko się nie zużyją ... ale te 3 podkłady to jakoś szybko musieliby kupić.. a np. nocą może być problem doradźcie
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 02:02   #724
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość

A ja mam na dzisiaj termin i dalej nic!! jutro znów KTG... mam dość...
u mnie to samo

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie jedna sprawa. Kobieta rodzi dziecko i po połogu znowu zachodzi w ciążę. Może jej się to udać nawet w jednym roku kalendarzowym ale mniejsza o to. Chodzi mi o to, jak ona wozi te dzieci potem w wózku...w dwóch?? Ja sobie tego nie wyobrażam.
sa specjalne wozki gdzie mozna wozic dzieciaczki z niewielka roznica wieku

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Moja mama też najpierw jednego brata urodziła a zaraz potem zaszła z następnym chyba rok różnicy jest między nimi Chyba tylko się zagoiła i już od razu ciąża. Ja to bym tak nie chciała... ;/ No ale ona nie karmiła to chyba dlatego, bo jednak karmienie zatrzymuje owulacje,
z tym to jednak nie do konca prawda .. slyszalas o tej aktorce ktora zaszla w ciaze 6tyg po porodzie? a tez niby karmila piersia...

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Siemano!!
Niestety nie miałam numeru telefonu do żadnej z Was i dlatego piszę dopiero teraz. Dwa dni temu tz 6 czerwca urodziłam Gabrysię.
Wszystko w najlepszym porządku i dziś wróciłyśmy do domu.
Jak się trochę ogarniemy to zajrzę na dłużej i napiszę więcej.
W ramach formalności napiszę jeszcze że córcia ma długość 55 cm i waży 3700 g
gratulacje!!

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 07:19   #725
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Wstawać śpiochy! czy ja codziennie muszę Was budzić?

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Moja dodatkowa szafka i kącik do przewijania gotowy
super, mam identyczny przewijak

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Nie mogłam zasnąć dzisiaj, już prawie zasypiałam to nagle słyszę, że na dworze jakiś dzieciak się drze "pomocy ludzie! help!" no ale mecz był, więc myślalam, że to jaja jakieś, ale darł się strasznie głośno i biegl ulicą.
Wybiegliśmy z M na balkon, dzieciaka już nie było widać za to za chwilę kilka domów dalej przyjechala policja i stała do 2ej pod domem. Nie wiem co to za akcja.
Potem nie mogłam zasnąć a jak już mi się udało to co chwilę się budziłam, chyba ze 20 razy. No i w końcu o 6:30 pobudka całkowita, bo M do pracy jechal.

Dzisiaj jeszcze na ślub idziemy, nie mam się kompletnie w co ubrać
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:36   #726
anulka4771
Wtajemniczenie

Dzień Dobry.
My już na nogach,Szymon jeszcze spi.Szymono ma już ustalony rytm nocyWstaje ok 24,3 i 6 co bite 3 godziny jak w zegarku
No i podczas wczorajszej kąpieli nic a nic nie płakał,nawet przy ubieraniuNo i rośnie mi facet jak na drożdżach,wyrasta z ciuchów

Dzisiaj śniło mi się że zrobił kupę i osrał wszystko co było w pobliżu

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Co do tej antykoncepcji,że jak karmisz piersią to nie zajdziesz/Bzdura totalna,ja nie wiem skąd ktoś czerpie takie informacje.Mam tylko kilka koleżanek,które też tak myslały i mają dzieci rok po roczku a jedna nawet nie ma roku różnicy pomiędzy dziećmiJa już myślę nad zabezpieczeniem dla mnie tablety odpadają,myslę o zastrzyku lub spirali.
Jedyną metodą 100% jest nie bzykać się
Jakby mi to udowodnili badaniami to może kiedyś uwierze.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 08:43   #727
8ewus8
Zadomowienie

Ja od slubu stosowałam metodę objawowo-termiczną, chciałam zobaczyć czy dam radę a jednocześnie wiedziałam, że jak będzie ciąża to nic się nie stanie.
Na rok przed ślubem prowadziłam już wykresy, ale dodatkowo też się zabezpieczaliśmy, bo jednak chciałam się wdrożyć i zobaczyć jak to wszystko wygląda. No i szło całkiem nieźle, mały był całkowicie zaplanowany, płeć też się sprawdziła.
Po porodzie też mam zamiar ją stosować, wiadomo, jak każda ma swoje minusy i plusy, wymaga cierpliwości, dokladności ale po latach brania tabletek bardzo skłaniam się ku tej metodzie jednak.
Stary 2012-06-09, 08:50   #728
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Ja od slubu stosowałam metodę objawowo-termiczną, chciałam zobaczyć czy dam radę a jednocześnie wiedziałam, że jak będzie ciąża to nic się nie stanie.
Na rok przed ślubem prowadziłam już wykresy, ale dodatkowo też się zabezpieczaliśmy, bo jednak chciałam się wdrożyć i zobaczyć jak to wszystko wygląda. No i szło całkiem nieźle, mały był całkowicie zaplanowany, płeć też się sprawdziła.
Po porodzie też mam zamiar ją stosować, wiadomo, jak każda ma swoje minusy i plusy, wymaga cierpliwości, dokladności ale po latach brania tabletek bardzo skłaniam się ku tej metodzie jednak.
Ja się nigdy nie zabezpieczałam,nigdy:ehem :raz po Filipie brałam tabletki ale wymiotowałam po nich.Stosowaliśmy stosunek przerywany,dwoje dzieci planowanych ale ja już trzeciego narazie nie chcę a w życiu to różnie bywa.Wolę się zabezpieczyć żeby pózniej nie było płaczuM mi zabrania bo on wie co robi lecz i tak się zabezpiecze bo ja wiem co mi się pózniej przytrafi.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-09, 08:59   #729
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

andzya mlody super
gabbi cora piekna)

jutro kupuje na gazy malemu z fridy takie rurki co sie wpycha do tylka malemu, ktos uzywal?? windi kateter

http://www.petronela.pl/higiena-dzie...-10-sztuk.html
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:12   #730
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Moja córka jest Aniołkiem Daje pospać rodzicom. Budzi tylko dwa razy w ciągu nocy na cyca Jesteśmy dzieki temu wypoczęci i mega szczęśliwi

Dzisiaj pierwszy raz czyściłam nosek fridą. Bardzo prosta czynność i w ogóle mnie nie obrzydziła, a tego bałam się najbardziej

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
jak tak Was czytam to też już nie wiem czy chce już rodzić czy wcale :P najchętniej dałabym mężowi rodzić... mnie już wszystko boli...

a właśnie mam pytanie do dziewczyn które rodziły ile podkładów na łóżko zużyłyście w szpitalu i ewentualnie w domu, bo mi babka w aptece powiedziała, że więcej niż 2 sztuki to nie będą mi potrzebne, kupiłam 3 i tak się zastanawiam czy nie za mało
podpach mam 2 paki i majtek jednorazowych 7sztuk - zawsze ktoś dokupi chyba za szybko się nie zużyją ... ale te 3 podkłady to jakoś szybko musieliby kupić.. a np. nocą może być problem doradźcie
Podkładów poszło mi min. 10. Wzięłam do szpitala chyba 7szt, a później jeszcze mi P dokupił 5szt. Ja je stosowałam dla siebie na łóżko i na przewijanie dzidziolka.

Wkładów higienicznych zużyłam około 1,5 paczki.

Majtek jednorazowych miałam 10szt i wczoraj zużyłam ostatnią parę (6 dni po porodzie). Z tym, że używam również majteczek bawełnianych.

Zaznaczam, że leżałam w szpitalu od niedzieli (pełne 3 dni i 4 dnia do domu).

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-06-09 o 10:16
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:19   #731
8ewus8
Zadomowienie

Gabbi, fajnie, że tak się wszystko układa, bo najgorzej jak człowiek przychodzi ze szpitala, dziecko płacze, karmić się nie da, depresji można dostać.

Zazdroszczę Hani już w domku
Stary 2012-06-09, 09:29   #732
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość

ja miałam 2 paczki podkładów = 10 szt. W szpitalu chyba 6 czy 7 zużyłam. i jeszcze mi 2 szt zostały.
podpasek w sumie miałam 3 paczki i zostały mi 2 szt, teraz używam zwykłych.
majtek jednorazowych miałam szt 2. przepierałam je sobie i było ok.

dobra idę coś zjeść póki mała śpi.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 09:45   #733
izotropia
Rozeznanie

czyli tak jak myślałam powinnam trochę dokupić tych podkładów kurcze, czuję się dziwnie.. jakby coś ze mnie ciekło... ;( ale jeszcze za wcześnie... jeszcze nie chcę ;(
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:10   #734
Alfahelisa
Zakorzenienie

no i się wkurzyłam bo czekam na priorytet (podkłady, gacie siatkowe i takie tam) a dopiero teraz dostałam nr przesyłki.
wg śledzenia paczki na poczcie
4.06 - Awizo
taaa caały dzień byłam w domu, w dodatku sama otwierałam drzwi listonoszowi a ci mi mówią że mnie nie było i zostawili awizo
a mało tego wiedząc, że listonosze mają "zwyczaj" zostawiania awizo bo paczki nie chce się im tachać regularnie kursowałam do skrzynki, a tam pusto...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:21   #735
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
no i się wkurzyłam bo czekam na priorytet (podkłady, gacie siatkowe i takie tam) a dopiero teraz dostałam nr przesyłki.
4.06 - Awizo
taaa caały dzień byłam w domu, w dodatku sama otwierałam drzwi listonoszowi a ci mi mówią że mnie nie było i zostawili awizo
a mało tego wiedząc, że listonosze mają "zwyczaj" zostawiania awizo bo paczki nie chce się im tachać regularnie kursowałam do skrzynki, a tam pusto...
U mnie jest tak, że jak paczka jest trochę większych rozmiarów to listonosz w ogóle nie dzwoni nawet do drzwi tylko od razu awizo i z tego co słyszę to częsta praktyka. Taka paczka leży do odbioru na poczcie i w ogóle listonosz jej nie targa.
Stary 2012-06-09, 10:22   #736
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Gabbi, fajnie, że tak się wszystko układa, bo najgorzej jak człowiek przychodzi ze szpitala, dziecko płacze, karmić się nie da, depresji można dostać.

Zazdroszczę Hani już w domku
Ja też się cieszę, że tak to wszystko wygląda.
W naszym przypadku akurat jest tak, że fala miłości spłynęła na nas od razu Świadomość, że to Dziecko jest takie całe moje, dało mi od razu tyle siły i energii, że mogłabym góry przenosić. Mam nadzieję, że starczy mi na długo P mi bardzo dużo pomaga. Ma wolne i śmiejemy się, że gdyby miał cycuszki, to nawet by karmił ze mną na zmianę Poza tym robi wszystko i to od samego początku. Już w dniu narodzin przewijał Hanię

Planuję wziąć się za opis porodu, to sobie poczytacie jak to było Chociaż do 7cm rozwarcia byliście na bieżąco więc za dużo nie ma do dodania
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:27   #737
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
4.06 - Awizo
Mam to samo z listonoszem ja w domu a on awizo mi wsadzaposzłam na pocztę i jak dałam tam popalić to już się nie powtórzyło.Są od tego żeby wejść do góry i zapukać.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-09, 10:31   #738
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest tak, że jak paczka jest trochę większych rozmiarów to listonosz w ogóle nie dzwoni nawet do drzwi tylko od razu awizo i z tego co słyszę to częsta praktyka. Taka paczka leży do odbioru na poczcie i w ogóle listonosz jej nie targa.
he żeby chociaż awizo było a tu właśnie nie ma.
A mi w ciemno w 9 m-cu ciąży, w upałach nie chce się jechać na pocztę, żeby się dowiedzieć czy przypadkiem jakaś samotna paczka na mnie czeka czy jednak nie... A ja tej instytucji nie trawię

Zwłaszcza, że dopiero dziś uzyskałam nr przesyłki od sprzedawcy i mogłam zweryfikować gdzie ta paczka jest wg poczty...

oooo oni chyba wkurzonej ciężarnej nie widzieli spoko jak już od nich gacie odbiorę to mogę rodzić nawet tam
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:32   #739
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja też się cieszę, że tak to wszystko wygląda.
W naszym przypadku akurat jest tak, że fala miłości spłynęła na nas od razu Świadomość, że to Dziecko jest takie całe moje, dało mi od razu tyle siły i energii, że mogłabym góry przenosić. Mam nadzieję, że starczy mi na długo P mi bardzo dużo pomaga. Ma wolne i śmiejemy się, że gdyby miał cycuszki, to nawet by karmił ze mną na zmianę Poza tym robi wszystko i to od samego początku. Już w dniu narodzin przewijał Hanię

Planuję wziąć się za opis porodu, to sobie poczytacie jak to było Chociaż do 7cm rozwarcia byliście na bieżąco więc za dużo nie ma do dodania
czekam niecierpliwie na opis porodu. Fajnie, że zawitałaś do szpitala już z 7 cm, to moje marzenie!
Z jednej strony chciałabym mieć to wszystko za sobą a z drugiej wydaje mi się, ze on nigdy nie wyjdzie, że to jest nie do przejścia

Mój termin z usg to 10 czerwca więc jutro
Stary 2012-06-09, 10:33   #740
kism
Wtajemniczenie

Mamy nowego dzieciaczka:

Hej tu asiula_n. Wczoraj o 16.40 urodziłam Gabrysie. 54 cm, 3800. 10 pkt. Nawet szybko poszło. Pozdrowienia dla wszystkich!

Gratulacjeeee!!!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:37   #741
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Mamy nowego dzieciaczka:

Hej tu asiula_n. Wczoraj o 16.40 urodziłam Gabrysie. 54 cm, 3800. 10 pkt. Nawet szybko poszło. Pozdrowienia dla wszystkich!

Gratulacjeeee!!!
Gratulacje! A co z resztą przeterminowanych?
Stary 2012-06-09, 10:52   #742
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Gratulacjeeee!!!
brawo gratulacje

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-09, 10:55   #743
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Gratulacjeeee!!!
Gratuluje !!!!!

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:56   #744
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Do neurologa trzeba iść? my byliśmy u pediatry jak malutka miała 6 dni, następna wizyta przy okazji szczepienia
My też byliśmy u pediatry w 2 tygodniu, ale w szpitalu powiedzieli, żeby iść jeszcze do neurologa, bo on bada szczegółowo, więc w 4 tygodniu idziemy, żeby zobaczył co i jak.

Okropna pogoda, spać mi się chce, a dziś gości mamy, chyba padnę
Też tak macie, że osoby odwiedzające was nie mają wyczucia czasu i siedzą w nieskończoność?
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:58   #745
cate_
Zadomowienie

Wczoraj 5 dziewczyn miało termin

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:04   #746
inwytka
Raczkowanie

Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam!!!
Widzę, że wśród bobasów też już są kibice
Wczoraj jak Grecja strzeliła nam gola, to akurat Tż przewijał małą. Jak to usłyszał, zostawił ją na przewijaku i pobiegł do drugiego pokoju zobaczyć powtórkę myślałam, że go zabijęostatnio mi mówił, żebym wyskoczyła gdzieś z koleżankami, a on zostanie z dzieckiem, teraz się 10 razy nad tym zastanowię
Dziś spałyśmy do 9 a teraz się szykujemy, bo dziadek po nas przyjeżdża i spadamy na tydzień na wieś

Cytat:
4.06 - Awizo
Dziwne, powinno teraz listonoszom zależeć, żeby dostarczyć paczkę bezpośrednio do adresata, bo im płacą za każdą taką przesyłkę. Ja w każdym razie dostaję każdą paczkę do domu, no chyba że mnie nie ma.

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:06   #747
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Gratuluje

Ja biore sie za ogarniecie domu, poprasuje wczorajsze pranie i biore sie za przepakowanie torby

Tak mysle, ze wezme to co mi potrzebne tylko, a typowe rzeczy do porodu i dla Mai zapakuje osobno i w samochodzie bedą, bo nie wiem co jutro mi gin powie. A jak cos to TZ przywiezie z powrotem do domu, a jak zaczne rodzic to je weźmie. Dobrze robię?
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:09   #748
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
My też byliśmy u pediatry w 2 tygodniu, ale w szpitalu powiedzieli, żeby iść jeszcze do neurologa, bo on bada szczegółowo, więc w 4 tygodniu idziemy, żeby zobaczył co i jak.

Okropna pogoda, spać mi się chce, a dziś gości mamy, chyba padnę
Też tak macie, że osoby odwiedzające was nie mają wyczucia czasu i siedzą w nieskończoność?
ostatnio byli nasi znajomi, sami faceci. Nie dosyć, że jeden był przeziębiony to siedzieli 1,5 godziny, to jeszcze chcieli skoczyć po piwo i wrócićna szczęście aluzja Tż, że jesteśmy zmęczeni, pomogła i się szybko ewakuowali tak to jest jak się nie ma dzieci ale od facetów trzydziestoletnich więcej wyobraźni bym wymagała

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:09   #749
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Gratulacje dla świeżo rozpakowanych mam!!!
Widzę, że wśród bobasów też już są kibice
Wczoraj jak Grecja strzeliła nam gola, to akurat Tż przewijał małą. Jak to usłyszał, zostawił ją na przewijaku i pobiegł do drugiego pokoju zobaczyć powtórkę myślałam, że go zabijęostatnio mi mówił, żebym wyskoczyła gdzieś z koleżankami, a on zostanie z dzieckiem, teraz się 10 razy nad tym zastanowię
Dziś spałyśmy do 9 a teraz się szykujemy, bo dziadek po nas przyjeżdża i spadamy na tydzień na wieś

Dziwne, powinno teraz listonoszom zależeć, żeby dostarczyć paczkę bezpośrednio do adresata, bo im płacą za każdą taką przesyłkę. Ja w każdym razie dostaję każdą paczkę do domu, no chyba że mnie nie ma.
Ja bym bez zastanowienia się ogarnęła i wyszła do koleżanekI chyba tak zrobię ale za jakiś miesiąc i nie bardzo mam do kogo bo moja koleżanka od wypadów ma termin na sierpieńMuszę nowych znajomości poszukać

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-09, 11:13   #750
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Stokroteczko - ja też ostatni tydzień ledwo chodziłam z powodu bólu brzucha, a dzisiaj jakoś mi przeszło... Nic się nie dzieje i właśnie już od zaraz będę przeterminowana niech to szlag... jutro znów do szpitala...mam nadzieję, ze nie będą kazali mi się męczyć zbyt długo w tej ciąży jeszcze... normalnie mam deja vu...jak z Michałkiem...najpierw podtrzymanie a potem kijem bąbla nie wypędzisz...

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------
TRzymam kciuki, żeby się zaczęło!
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
My dalej w dwupaku a na dzisiaj mialam tp
Ja mialam dzisiaj usg maly wazy juz ponad 3700g serduszko slicznie bije , lozysko i wody plodowe wporzadku , podpieli mnie tez pod KTG skurczy brak .. Gin sprawdzil rozwarcie dalej 2-3cm szyjka miekka jak to gin powiedzial " wszystko super gotowe do staru tylko czekac az maly zacznie akcje" No i zapytal co z wywolaniem ja mowie ze myslalam o piatku a on ze radzilby mi wczesniej bo z malego juz klocek a wiadomo ze teraz szybko przybiera na wadze w czwartek go nie ma w srode mu nie pasowalo. Takze jesli maly sam nie zdecyduje sie wyjsc do poniedzialku , mamy przyjechac we wtorek do szpitala na 6:30 rano i zaczna wywolywac ... Ale mam jednak nadzieje ze maly sam zdarzy wyjsc do tego czasu np w poniedzialek
Też zaciskam kciuki za samodzielną akcję!
Cytat:
Bry
Wstawać śpiochy! czy ja codziennie muszę Was budzić?

super, mam identyczny przewijak

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Nie mogłam zasnąć dzisiaj, już prawie zasypiałam to nagle słyszę, że na dworze jakiś dzieciak się drze "pomocy ludzie! help!" no ale mecz był, więc myślalam, że to jaja jakieś, ale darł się strasznie głośno i biegl ulicą.
Wybiegliśmy z M na balkon, dzieciaka już nie było widać za to za chwilę kilka domów dalej przyjechala policja i stała do 2ej pod domem. Nie wiem co to za akcja.
Potem nie mogłam zasnąć a jak już mi się udało to co chwilę się budziłam, chyba ze 20 razy. No i w końcu o 6:30 pobudka całkowita, bo M do pracy jechal.

Dzisiaj jeszcze na ślub idziemy, nie mam się kompletnie w co ubrać
ooo... Ciekawe co to było...
U nas po meczowo darli ryjki... JAkaś młodzież.
Znam ten dylemat, w co się ubrać...
Cytat:
4.06 - Awizo
Idź na pocztę. Pewnie listonosz zapomniał nawet awiza wrzucić...
Cytat:
Mamy nowego dzieciaczka:

Gratulacjeeee!!!
Gratuluję!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości