|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Cytat:
Ja oleje przechowuje zawsze w odpowiednich warunkach i jeszcze żaden mi się nie zepsuł, nawet tak jak napisałam z orzechem laskowym i włoskim jest póki co wszystko ok ![]() Tylko mam nadzieję, że nie straciły swoich właściwości ![]() Ogólnie mój orzech włoski ma datę do listopada 2012, tylko został otwarty w lutym jakoś.
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-06-07 o 23:41 |
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
zużyłam już sesę, w sumie cieszę się bo muszę ograniczyć moją kolekcję
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jednym to mi się rozwinęła nowa forma życia w postaci pleśni Olej kokosowy popsuł mi się tak w sumie ze 3 razy- ale to zawsze końcówka już była
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na butelce niby jest 04.2013, ale otworzylam go w styczniu. Pachnie i wyglada tak samo jak wczesniej. |
|
|
|
|
#1445 |
|
Konto usunięte
|
Dziś na włosach - babydream, jiva w stosunku 1:1. Na końcach maska alterry z granatem.
Trzymam tak długo jak mi się uda. Choć u mnie najlepsze efekty są jak zostawiam na noc-ale wiadomo to kwestia hormonów i systemów naprawczych organizmu.Mam parę pytań... ![]() - Gdzie kupujecie olej rycynowy? - Jaki olej daje objętość? Te lekkie - kokos, z orzechów laskowych, pestek moreli? Czy to indywidualna sprawa i trzeba samemu popróbować? - Jakie oleje przyciemniają włosy [ prócz rycynowego ], a co rozjaśnia kłaczki? - Czy rycynowy ma skłonność do nadbudowywania się? Czy taki nadbudowany olej trzeba umyć szamponem z sls, czy wystarczy przystopować z olejowaniem na trochę i myć szamponem bez sls? - Czy można całkowicie wyeliminować sls z pielęgnacji, jeśli nie stosuje się silikonów? Czy czasem warto przemyć czymś z sls, żeby domyć kłaczki? |
|
|
|
#1446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() - Rycynowy do kupienia w aptece. - Co do objętości, to sprawa indywidualna ![]() - Przyciemnianie i rozjaśnianie było już tu poruszane pełno razy. Zajrzyj do pigułki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32264362 - Jak dla mnie SLeSy są potrzebne raz na jakiś czas, może być nawet raz na 3 miesiące, ale wtedy przynajmniej masz pewność, że nic się nie nadbuduje
|
|
#1447 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Przyczajenie
|
Stosowała któraś z was płukanke z hibiskusa? Czytałam ,że może nadać rudy odcień , jest bardzo widoczny ?? Chciałam cos zakwaszającego spóbować ,a ocet nadal mnie jakoś przeraża
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja swoje pierwsze olejowanie zaczęłam właśnie od niej i myślałam, że zwariuję podczas mycia, bo nawet slsem trudno było mi ją ruszyć... tylko, że to było ze 2 lata temu, to wprawy w myciu człowiek nabrał Co do objętości to sprawa indywidualna Nie tylko rycyna, ale dosłownie wszystko może Ci się nadbudować na włosach i raz na jakiś czas umycie włosów slsem jest wskazane
|
|
#1450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś niestety nie mam nawet czasu nic zrobić z włosami..buu |
|
|
|
|
#1451 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chciałam spróbować rycyny na rzęsy, przy okazji na włosy trochę, żeby przyciemnić. |
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
o płukanka z hibiskusa
![]() nie słyszałam jeszcze o takiej
|
#1453 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Zwracam się do was jako do tych doświadczonych w olejowaniu
Dopiero niedawna zaczełam interesować się olejowaniem włosów i mam dość nietypowe pytanie..Czy naolejowane włosy mogą włożyć pod saunę do włosów? Lepiej będą działały w cieple i parze czy tylko mogą sobie zaszkodzić? Mam na myśli konkretnie nawilżacz fryzjerski do wlosów z foxa.
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś daję włosom spokój, ale jutro znów olejuje na odżywkę
są bardziej miękkie wtedy
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
a jak myslicie czy po fryzjerze(głowa z silikonami) mam olejowac włosy, czy ten jeden raz sobie odpuścic?
wiem ze nie tworza one nieprzepuszczlnej arstwy, ale sie zastanawiam czy jest sens kłaśc olej
|
#1456 |
|
Raczkowanie
|
KARMAZYNKA99 = > dziękuję za pomoc
z tym kokosem to sama nie wiem jak jest tak naprawdę przedwczoraj nakładałam Vatikę jeszcze raz, efekt mnie nie powalił ale siana też nie było, wloski delikatne raczej gładkie. Ale tak jak proponowałaś rozglądam się za innym olejem, może sezam? Chyba że macie jaką lepszą propozycję na włosy które nie tak fajnie reagują na kokos? Jeszcze go nie skreślam definitywnie ale dobrze będzie z czymś porównać
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy to coś da, ale co mi szkodzi
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Konto usunięte
|
Jakie nawilżające odżywki polecacie? Takie typowo nawilżające, bez protein. Nie chcę robić własnych mikstur. Na razie mam isanę z babassu, a coś innego?
sylvi300- najpierw odżywka potem olej? hm... Isana się nada? <układa szatański plan>
|
|
|
|
#1459 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie ja też cos tak 5 przez 10 slyszlaam
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że się nada
|
|
#1461 |
|
Raczkowanie
|
A ja sobie dzisiaj w końcu(!!!!!!) zamówiłam Vatikę, pierwszy raz w życiu, już tak długo się czaję, że to masakra, ale dzisiaj pod impulsem zamówiłam i już się nie mogę doczekać |
![]() ![]() ) :
|
#1462 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Rozeznanie
|
Może gloria?
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie Gloria jest średnio nawilżająca
Z takich, które mają dużo dobrych opinii to może Organique Anti-age, ale sama jeszcze nie używałam.
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
W Biedronce namierzyłam wczoraj olej z pestek winogron
1 litr za 14,99 zł. Tylko nie mogłam się doszukać na butelce jakichkolwiek informacji które mogły by sugerować jak z jego jakością.. Dziewczyny jak to jest z winogronowym? Bo kokosowy dobrze jak nierafinowane. Wogóle dobrze jak olej tłoczony jest na zimno. Coś tam coś tam. A na tej butelce 0 info o czymkolwiek.I co teraz?? Warto kupić czy nie?
|
|
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja niestety nie mam na stanie oleju wnikającego, ale coś tam chociaz na kilkadziesiąt minut pewnie nałoże ![]() a ta płukanke z hibiskusa to poprosty z herbatki sie robi ? ![]() weegirl - nie wiem czy juz kiedys nie pytałam, ale gdzie dostać ta bioetikę?
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2012-06-10 o 09:53 |
||
|
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
KARMAZYNKA99 => dzieki jeszcze raz
a gdzie nabyć sezam jak nie w Lidlu?? Bardziej mi się go chce niż winogronowego, mam dobrze przeczucie. Ale niestety będąc w Lidlu zauważyłam że go już nie ma... A wiem że can była bardzo atrakcyjna..
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedyś kupiłam w Makro
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Olej z orzechów laskowych jest znacznie bardziej trwały i jest olejem nieschnącym. 

Na jednym to mi się rozwinęła nowa forma życia w postaci pleśni 

Dopiero niedawna zaczełam interesować się olejowaniem włosów i mam dość nietypowe pytanie..
A wiem że can była bardzo atrakcyjna..