|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
w ogóle wzięłam sobie Wasze rady do serca i teraz dolałam soku z aloesu do reszteczki mleczka do włosów z BU i popsikałałam włosy i dopiero na to olejek alterry, zobaczymy jutro efekt
![]() ciekawa jestem jaki byłby efekt po psikaczu z soku z aloesu a na to odżywka i olej dopiero... czy co za dużo to niezdrowo? :P |
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozróżnia się przeproteinowanie i przenawilżenie ponieważ w tym pierwszym włosy są sztywne i suche, a w tym drugim schną ruski rok, są gumiaste i takie ciągnące się. Tak w skrócie.
|
|
#1923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1924 |
|
Spaceroholiczka
|
Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2012-06-09 o 09:35 |
|
|
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale spoko, wygramy z Czechami , zremisujemy z Rosją , więc lepiej rób już foty
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
a mi po składzie wydaje się, że może wcale nie być be. W każdym razie dla mnie, wielbicielki oleju sezamowego, wydaje się całkiem spoko, ale tak jak mówię, z przeznaczeniem naskalpowym.
![]() Cytat:
|
|
#1928 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na koszalińskiej jest i na Łetkowskiego ![]() Cytat:
a co mają to nie wiem bo mi tam cholera nie po drodze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() eeejjjjj on jest mój!!!! |
||||
|
|
|
#1929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakaż to była dzika radość przy robieniu własnego olejku A i żeby nie było! Robiłam to w konspiracji: mama już spała, a tata oglądał TV, więc zamknęłam się w kuchni, wyszperałam wódkę i zaczęłam czarować. Po wszystkim oczywiście pozbyłam się grzecznie śladów zbrodni, a olejek już spoczywa w szafce i czeka ![]() Nagietek może rozjaśniać? Ciekawe, ciekawe... ![]() Cytat:
![]() A coś czuję, że dziś pojawi się puuuuch. Wychodzę po południu z domu...
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#1930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oł noł. no ewentualnie jestem w stanie podzielić się po połowie, aczkolwiek tylko pod warunkiem, że w ramach rekompensaty dostanę Błaszczykowskiego i jego głos. ![]() Cytat:
Mnie na szczęście przeszło, ale fakt faktem, naprodukowałam ponad 3 litry różnych maceratów. Taki ze mnie master of maceration. ![]() Podobno rozjaśnia. Nie próbowałam na sobie, więc nic uciąć sobie nie dam, ale krążą ploty po necie.
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj dorwałam odżywkę Jantar, miałam szczęście, bo akurat przywieźli
![]() Przyznać się, która z wizażanek jest z Ostrowa Wlkp.? : ) Bo pani w sklepie mówiła że już ktoś się pytał o tą odżywkę, a ona znana nie jest, więc wnioskuję że to ktoś z naszego forum ![]() Jest jeden mały problem, kupiłam, ale nie wiem jak nakładać.. Jak Wy to robicie? Przez tą dziurkę prawie nic nie leci.. Wcieracie w całą głowę?
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzyj sobie wątek o Jantarze https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380938 tam masz różne sposoby aplikacji opisane.
A z tą dziurką to radze wyjąć to plastikowe coś z butelki i obciąć ten dziubek co tam jest, wtedy dziurka się powiększy... ale w sumie ja nigdy z butelki nie aplikowałam |
|
|
|
#1933 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
damy radę;p trzeba wierzyć w Naszych
![]() a może jeszcze Tytoń pokaże na co go stać, albo nie będzie miał czego bronić, bo wszytskie akcje będą się rozgrywać na ołowie rusków poradzimy sobie z nimi jak z setką wódki ;p ;p ;p trzeba myśleć optymistycznie ![]() A tak, żeby nie było ot... Byłam wczoraj na błoniach na meczu i moje włoski ucierpiały. Jakiś zagorzały kibic zmoczył moje końcówki piwem.. Były tak strasznie poklejone, a dziś są tak wysuszone, że masakra... chyba będę musiał je ściąć... A podcinałam włosy 2 miesiące temu Alkohol na włosy to mega zło...;/[/COLOR] |
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
|
po ruskich to będziemy d*pę z trawy zbierać coś się obawiam
aa zaraz lecę do rossa, boję się o mój portfel
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy to nie jest sieć pajęcza, nie zniszczyły się od oblania piwem
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nas dopadł szał euro
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ło ludzie...takiego bad hair day'a chyba wieki nie miałam Straszny puch i susz jak sprzed 2 lat, a jeszcze nawet na dwór nie wyszłam. Coś mi się wydaje, że ranne mycie włosów nie jest dla mnie bo mam wtedy większą masakrę na głowie- tylko czemu? No ale czułam aż w cebulkach, że dziś włosy się nie popiszą i wyczułam
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Po zestawie: psikacz z oleju lnianego, sok z aloesu, woda, olejek lawendowy a na to olejowanie oliwą z oliwek miałam mega błyszczące włosy. super efekt. Niestety postanowiłam wysuszycz dyfuzorem i nie zapanowałam nad głową
Zrobiły się loko-fale, ale jakieś krzywe, nieładne i musiałam związać. Niestety też znowu zaczął się puch i odstające króciaki. Jestem chyba przypadkiem beznadziejnym.
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
mi też króciaki odstają :/
a ja zmyłam wczorajsze mikstury i wykończyłam szampon BD. Zostałam bez myjadła do włosów i nie wiem co teraz kupić. Dalej polecacie żel intymny Facelle czy jakieś negatywy się ukazały?
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
A ja niby miałam wczoraj siano-srako-niewiadomo-co po tych falach z warkocza, a na imprezie zbierałam same komplementy za fryzurę
Teraz umyłam włoski Alterrą i siedzę już jakieś pół godziny z Bingo z zieloną glinką... jeszcze na tak długo jej nie nakładałam, ciekawa jestem efektu. Mam zamiar przytrzymać do 14. Poza tym na czole, tuż przy linii włosów pojawiły mi się takie małe krosteczki, mam wrażenie, że to wina Sesy, bo jak wcierałam w skalp to w tym miejscu też ją miałam (mam tam baby hair) no i chyba coś mnie... zapchało?
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Vision, chyba już ktoś pisał, że jego też sesa zapycha, chyba Sylvi? Więc bardzo możliwe, że to jej wina...
znowu mam jakiegoś kopa i mi sprawia przyjemność ta cała pielęgnacja... Ale jest jedno z czym sie nie mogę zmobilizować - wcierki
|
|
|
|
#1943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trzeba przyznać, Tytoń rzuca się dobrze, nawet bez rozgrzewki. I szacun dla niego. Oby tak dalej. no nie chciałabym wykrakać, ale i mi niestety się tak zdaje, że mogą nam nieźle nakopać do połowę może, albo niewiele więcej.. ![]() Z tego co pamiętam to z pół litra czosnkowego poszło w rury, bo, zapomniany, zakwitł na dnie szafy. Ziołowy mi się stłukł przy wyjmowaniu z szafki, a mecarat z marchwi został wykorzystany na łydki. Cytat:
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
a ja do płukanek, ale zmienie to;D
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też kokosa na skalp nie kładę, w ogóle od ostatniej jazdy nic nie kładę na skalp
Dzisiaj pierdzielę robienie loczków, chociaż taki deszcz i wilgoć...W związku z totalnym zakręceniem z tymi humekantami itd... To co w taką wilgotną pogodę nakładać na włosy z tendencją do puszenia? Bo ja już jestem jak dziecko we mgle (która też puszy)
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1947 |
|
Zaczytana w wizażu
|
Od paru miesięcy zwracam większą uwagę na pielęgnację moich włosów (oleje, jantar, vitapil, zero suszarki i prostownicy), ale jeden problem nadal mam nierozwiązany. Mam problem z końcówkami. Włosy na dole są kruche, rozdwajające się i jak np. widzę, że są takie miejsca gdzie włos mogę odczepić, to jak pociągnę to jego część odpada od razu, a czasami muszę mocno pociągnąć i on się ciągnie i ciągnie aż pęka w jakimś tam miejscu. I nie wiem, czego brakuje moim włosom, żeby pozbyć się tego problemu, albo żeby temu zapobiec, by włosy przy skórze i niżej nie zaczęły się tak zachowywać. Gdzieś coś mi się kojarzy, że mają za mało protein, ale nie jestem pewna, bo nie pamiętam w którym wątku o tym czytałam. Jeśli chodzi o te proteiny, to które produkty byście poleciły?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co to kosmetyków z proteinami to ja mogę polecić wszelkie maski "Latte" |
|||
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a sezamowy uwielbiam
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

dobrze zrozumiałam?? Humektant to nawilżacz, a proteiny należą do humektantów czyli nawilżaczy?? myślałam, że nawilżacze i proteiny to dwie różne sprawy i nie można ich wrzucić do jednego wora = humektanty. Czy po prostu humektanty to składniki nieolejowe a nie konkretnie nwilżacze?? i właśnie się zorientowałam, że brakuuje mi takich typowych nawilżaczy w pielęgnacji... ehhh a z kasą krucho... może mamę jutro na coś naciągnę - ten garnier AiK to będzie typowy nawilżacz (chodzi mi o odżywkę bo chciałabym coś na codzień a nie maskę, że tak powiem od święta)??

, zremisujemy z Rosją