|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
A mi powiedziano że norma dla zdrowej kobiety, u której cała gospodarka hormonalna działa prawidłowo to jest właśnie około 25%. Ja miałam pomiary jak zaczęłam chodzić na siłownię jakoś w lutym, i miałam wtedy 26,8 % chodziłam na siłownię i fitness jakieś dwa miesiące potem zrezygnowałam i pod koniec marca miałam znów pomiary i % tłuszczu trochę spadł do 25,1%. Potem przestałam ćwiczyć, nie mam pojęcia czy schudłam czy przytyłam i nie wiem ile teraz mam. Z jednej strony to bym chciała tego tłuszczu mieć mniej, ale z drugiej to się boję żeby mi @ nie uciekła, i w sumie sobie może być ile jest. A otyłość to jest powyżej 30%.
|
|
#1022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A 50% to faaaaaajnie. Swoją drogą byłoby to fizycznie możliwie chyba jedynie przy niskim wzroscie i gigantycznej otyłosci bo szkielet chyba wazy całkiem sporo Polecam zrobienie tego w excelu:P
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
To mam otyłość ale jakim cudem udało mi się aż tyle utyć?? {Przed hospitalizacją miałam 6%, po jakieś 11-12 i od roku nie sprawdzałam (na wadze z czujnikami w aptece ). Może odchudzając się, spaliłam mięśnie??
|
|
|
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym sportem to tak ... i nie. Miałam podejście do klubu fitness z siłownią, stwierdziłam że nie dla mnie i zrezygnowałam, bo z czasem zauważyłam że się muszę zmuszać do tego i to nie było fajne i sobie dałam spokój. Mam rolki i rower i lubię na prawdę ale dla przyjemności od czasu do czasu , a nie dzień w dzień z przymusu.
|
|
#1026 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
Hauuu tak się składa że mam jeszcze sporo truskawek prosto z pola
Twój przepis wygląda zachęcająco i właśnie planowałam na śniadanie owsiankę. Dzięki za ocenę, nie zdążyłam dziś zrobić obiadu.Bellamy zmierzyłam sobie bf z tej strony i oczywiście źle policzyłam jak w zimie mierzyłam w aptece na wadze to wyszło prawie 20, teraz wyszło mniej.
Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2012-06-08 o 23:15 |
|
|
|
#1028 |
|
Wtajemniczenie
|
Bachata!
Straaaaaaaaaaaaasznie fajne! Jeszcze z tego klimatu lubię forro, nawet na warsztatach kilkudniowych byłam
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, na pewno nie pomyliłam się, sprawdzałam. Ale ja mam dużo w pasie a ogólnie hmm górę mam chudszą, wklejałam kiedyś zdjęcie... Może u mnie ten tłuszcz jest w brzuchu ? Bo ja mam duży brzuch a jedynie podczas anoreksji miałam względnie płaski, waząc 35-45kg.
|
|
|
|
#1030 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ale chyba powinnam mieć inne wymiary albo rzeczywiście jestem nieproporcjonalna.
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
A mi wyszło 25,45% czyli bardzo podobnie jak na tej wadze, czyli to może być prawdopodobne.
|
#1033 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1034 |
|
Zadomowienie
|
szakal, a może by tak oszczędzić sobie podawania tu wagi i opisywania przebiegu Twojej choroby?
![]() użyj kalkulatora albo excela, ja na początku też się gubiłam w obliczeniach i dopiero za którymś razem mi wyszło poprawnie. co za OT
|
|
#1035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No miałam ochotę to jadłam. W sumie zjadłam jeden cały prodiż i mam to gdzieś. Sama się zdziwiłam bo jak nie cierpie wszystkich ciast z rodzynkami to te smakowały mi jak nigdy. Dwie sobie zamroziłam i potem tylko sobie odgrzeje w opiekaczu lub piekarniku. ![]() Wczoraj z kolei w ciągu dnia skosiłam 2/3 sernika bo też dawno jadłam. No czasem miewam takie zachcianki. Dzisiaj zapowiada się truskawkowo ![]() A co do drożdżówki to mozesz sama upiec bo są przepisy bez wyrabiania
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za linki wydaje mi się, że ten przelicznik jest w miarę wiarygodny, podał mi wartość różną o procent od tego, co wylicza mi moja waga i to, co pokazała mi waga na siłowni i kiedyś apteczna, więc chyba można brać go za istotny chociaż ja atletką na pewno nie jestem
|
|
|
#1038 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mierze własnie na tej specjalnej wadze w klubie fitness co jakiś czas i ten poziom mi się zmienia raz jest większy raz mniejszy, instruktor mi to wytlumaczyl że to jest zależne od tego w jakim cyklu akurat znajduje się kobieta |
|
|
|
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
średnio ogarniam fakt, że norma to 20-25 %, i że tylko 5 % dzieli "atletki" od "otyłych". ale pewnie, gdybym to przeliczyła na kilogramy przy jakiejś określonej wadze, to wyszłoby mi coś bardziej logicznego.
![]() teczowa dolinko, chciałam Cię poinformować, że przejrzałam sobie ten wątek parę stron wstecz i takiego mi smaka narobiłaś na makrelę, że właśnie idę do sklepu. ;P
|
|
#1040 |
|
Raczkowanie
|
Liczę z tego stronę wcześniej podanego linku mój %BF, już chyba 5 raz, za każdym razem wychodzi mi 6,63%. Nie wiem czy to ja nie poprawnie liczę, czy to z tą stroną jest coś nie tak...
|
|
|
|
#1041 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), może źle się wyraziłam, bo ok. 20-21% to są bardziej fitnesski. a powyżej jest norma, tak jak teczowa dlolinka napisała, 25% to uniwersalna wartość, a martwić się trzeba zacząć jak się ma powyżej 30%, bo to już jest nie zdrowe.---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
![]() mi też na początku kilka razy wychodziły kosmiczne liczby, próbujcie aż odgadniecie, ja już nie pamiętam jaki znalazłam na to sposób - ale chyba liczyłam w kalkulatorze, każdy wynik oddzielnie zapisywałam na kartce.
|
|
|
#1042 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zapisywałam każdy poszczególny wynik na kartce i liczyłam z kalkulatorem właśnie po to, żeby uniknąć pomyłki...
|
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
Co Wam tak wszystkim zależy na cyferkach?
Liczy się zdrowie i samopoczucie, a nie liczby, współczynniki, schematy.... Poza tym BF precyzyjnie można określić tylko odpowiednimi badaniami, nie na warunkach domowych.Dzisiejsza R (pierwszy dzień @, więc nie wiem czy nie będzie pędu na czekoladę )Śn: jaglanka na mleku z truskawkami, cynamonem, łyżką wieśniaka, łyżeczką cukru waniliowego* i łyżką rodzynek II śn: jajecznica (2 jaja) z cukinią, pomidorem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi, kromka razowca (cieniutko posmarowana masłem) ; małe jabłkoOb: makaron razowy (ile go mogę??) z potrawką z: bakłażana, cukinii, pomidorów z puszki, marchewki i w tym ponad połowa piersi z kurczaka Pod: wieśniak z kardamonem i prażonymi pestkami dyni i słonecznika Kolacja: kalafior gotowany z przyprawą curry; twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką *tak, wiem, paskudztwo, ale nie mogę nabyć ekstraktu z wanilii, a kooocham ten smak ![]() + napar z hibiskusa , kawa z mlekiem, woda niegazowana, zielona herbataNie wiem czy dam radę dzisiaj pobiegać, ale bym chciała, bo wczoraj wróciłam do domu po 22 i już nie było jak... No i jakoś mi to dzisiaj utrzymaniowo wygląda, sama nie wiem...
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata Edytowane przez dance makabre Czas edycji: 2012-06-09 o 11:09 |
|
|
|
#1044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ehhh to ciacho wiem wiem.....ale chciałam spróbować co to wyszlo i niestety.......okazało się, że wyszło przepyszne więc nie dałam rady się powstrzymać
ale no cóż nie zaszkodzi mi raz na jakiś czas, niestety moje domowe zapalenie do pieczenia i gotowania jest silniejsze od diety ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() A mój TŻ jest tańczący i wkręcił się bardziej ode mnie ![]() My z tych klimatów jeszcze tańczymy salsę (cubana i liniowa), tango argentyńskie troszke zaczynamy i kizombę, i kizomba dopiero wymiata ![]() Zaraz kończe śniadanko i idę na basenik. Miłego dnia wszystkim dietującym
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2012-06-09 o 11:22 |
|
|
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A makrela, pychota (chyba)
|
|
#1047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u kobiet 10 % to już bardzo mało; za czasów mojego trenowania wyczynowego kiedy miałyśmy mierzony % tk. tłuszczowej, średni wynik oscylował między 12 a 14 % bodajże. najszczuplejsze dziewczyny miały 10. ja wtedy chorowałam i jak zobaczyłam wynik, to mi było mi wstyd jako ze był niższy niż facetów. ale obciach.
|
|
|
#1048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=fmR5o...eature=related tak powinna wyglądac kizomba bo jest dużo filmików, które nie oddają uroku
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
po nieobecności luźne U
![]() I jabłko, kawałek milki z m&m, pasek gorzkiej czekolady 90% II bułka wieloziarnista z 2 plastrami wędliny, zółtym serem i ziołami III duża porcja białego barszczu z młodymi ziemniaczkami i szczypiorkiem IV sałatka z brokułów, ziemniaków młodych, marchewki, groszku, kukurydzy, czosnku z majonezem V serek wiejski z powidłam śliwkowymi
|
|
|
|
#1050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc nie wiem, skąd ten wynik? Waga w aptece z czujnikami pokazuje o wiele niższy wynik---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

tak granice 21-24% to jest okej. ja też widziałam rozbieżności, ale sumuję średnią i chyba jest poprawnie, wychodzi mi ok. 23%

Polecam zrobienie tego w excelu:P
) ale te 1,5h na hulahop to mnie autentycznie przeraża 
jak w zimie mierzyłam w aptece na wadze to wyszło prawie 20, teraz wyszło mniej.

) Ogólnie bardzo mi się podoba, u Ciebie jak zwykle luźno, słuchasz organizmu, nic dodać, nic ująć ;p
Liczy się zdrowie i samopoczucie, a nie liczby, współczynniki, schematy.... Poza tym BF precyzyjnie można określić tylko odpowiednimi badaniami, nie na warunkach domowych.
; małe jabłko
więc nie wiem, skąd ten wynik? Waga w aptece z czujnikami pokazuje o wiele niższy wynik