Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 22:46   #1021
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Bellamy Pokaż wiadomość
wiem, że powyżej 25% u kobiet to jest otyłość, a poniżej 20% to atletki. tak granice 21-24% to jest okej. ja też widziałam rozbieżności, ale sumuję średnią i chyba jest poprawnie, wychodzi mi ok. 23%
niedługo idę do lekarza więc może poproszę o skierowanie na jakieś pomiary czy coś, wtedy napiszę..

A mi powiedziano że norma dla zdrowej kobiety, u której cała gospodarka hormonalna działa prawidłowo to jest właśnie około 25%.
Ja miałam pomiary jak zaczęłam chodzić na siłownię jakoś w lutym, i miałam wtedy 26,8 % chodziłam na siłownię i fitness jakieś dwa miesiące potem zrezygnowałam i pod koniec marca miałam znów pomiary i % tłuszczu trochę spadł do 25,1%. Potem przestałam ćwiczyć, nie mam pojęcia czy schudłam czy przytyłam i nie wiem ile teraz mam.
Z jednej strony to bym chciała tego tłuszczu mieć mniej, ale z drugiej to się boję żeby mi @ nie uciekła, i w sumie sobie może być ile jest.

A otyłość to jest powyżej 30%.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:49   #1022
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
nie wiem, czy nie pomyliłam się w obliczeniach, ale chyba nie a wyszło mi 51,39%
Nie sądziłam, że aż tak ze mną źle...
Mnie wszyło 21 co jest podejrzane. Jutro dokładnie się zmierzę i zważe bo na oko tłuszczu mam więcej, no i "profesjonalna waga" tez mi więcej przepowiedziała

A 50% to faaaaaajnie. Swoją drogą byłoby to fizycznie możliwie chyba jedynie przy niskim wzroscie i gigantycznej otyłosci bo szkielet chyba wazy całkiem sporo Polecam zrobienie tego w excelu:P
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:51   #1023
szakal165
Zakorzenienie

To mam otyłość ale jakim cudem udało mi się aż tyle utyć?? {Przed hospitalizacją miałam 6%, po jakieś 11-12 i od roku nie sprawdzałam (na wadze z czujnikami w aptece ). Może odchudzając się, spaliłam mięśnie??
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:51   #1024
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie... rozumiem jogging, rower mogą być codziennie (ale też ciężko mi uwierzyć że ktoś dzień w dzień ma na to ochotę i nawet nie ma zakwasów ) ale te 1,5h na hulahop to mnie autentycznie przeraża
Z joggingiem to bym akurat uważała. Codzienne bieganie nie jest wskazane. Rower chyba codziennie można bo aż tak nie obciąża stawów. Chociaż faktycznie ... kto by codziennie mial ochotę na rower. No chyba że się go traktuje jako srodek transportu
Stary 2012-06-08, 22:52   #1025
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
co do sportu - wystarczy, że raz się przelamiesz a potem pójdzie łatwo, bo o ile będziesz robić coś co Ci sprawia przyjemność, sport jest uzależniający.
a co do BF to mam prawidłowy między 21-24
.

Z tym sportem to tak ... i nie. Miałam podejście do klubu fitness z siłownią, stwierdziłam że nie dla mnie i zrezygnowałam, bo z czasem zauważyłam że się muszę zmuszać do tego i to nie było fajne i sobie dałam spokój. Mam rolki i rower i lubię na prawdę ale dla przyjemności od czasu do czasu , a nie dzień w dzień z przymusu.

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2012-06-08, 22:52   #1026
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
To mam otyłość ale jakim cudem udało mi się aż tyle utyć?? {Przed hospitalizacją miałam 6%, po jakieś 11-12 i od roku nie sprawdzałam (na wadze z czujnikami w aptece ). Może odchudzając się, spaliłam mięśnie??
momeeeeent. to była ironia policz jeszcze raz!
Stary 2012-06-08, 22:53   #1027
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Hauuu tak się składa że mam jeszcze sporo truskawek prosto z pola Twój przepis wygląda zachęcająco i właśnie planowałam na śniadanie owsiankę. Dzięki za ocenę, nie zdążyłam dziś zrobić obiadu.

Bellamy zmierzyłam sobie bf z tej strony i oczywiście źle policzyłam jak w zimie mierzyłam w aptece na wadze to wyszło prawie 20, teraz wyszło mniej.

Edytowane przez AshtrayGirl86
Czas edycji: 2012-06-08 o 23:15
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:54   #1028
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość

- godzinka bachaty (takie ala salsa)
Bachata! Kiedyś próbowałam, przy okazji trenowania brazylijskiej sztuki walki Straaaaaaaaaaaaasznie fajne! Jeszcze z tego klimatu lubię forro, nawet na warsztatach kilkudniowych byłam
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 22:55   #1029
szakal165
Zakorzenienie

No cóż, na pewno nie pomyliłam się, sprawdzałam. Ale ja mam dużo w pasie a ogólnie hmm górę mam chudszą, wklejałam kiedyś zdjęcie... Może u mnie ten tłuszcz jest w brzuchu ? Bo ja mam duży brzuch a jedynie podczas anoreksji miałam względnie płaski, waząc 35-45kg.
Stary 2012-06-08, 22:58   #1030
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
No cóż, na pewno nie pomyliłam się, sprawdzałam. Ale ja mam dużo w pasie a ogólnie hmm górę mam chudszą, wklejałam kiedyś zdjęcie... Może u mnie ten tłuszcz jest w brzuchu ? Bo ja mam duży brzuch a jedynie podczas anoreksji miałam względnie płaski, waząc 35-45kg.
Widziałam w jakims wątku twoje zdjęcie i chyba musieliby do ciebie w nocy przyleciec kosmici, uspić, wyciąć kosci i zamienić na szkielet z plastiku żebys miała BF 50% To fizycznie niemożliwe!
Stary 2012-06-08, 23:02   #1031
szakal165
Zakorzenienie

Hmm ale chyba powinnam mieć inne wymiary albo rzeczywiście jestem nieproporcjonalna.
Stary 2012-06-08, 23:03   #1032
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

A mi wyszło 25,45% czyli bardzo podobnie jak na tej wadze, czyli to może być prawdopodobne.

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2012-06-08, 23:04   #1033
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm ale chyba powinnam mieć inne wymiary albo rzeczywiście jestem nieproporcjonalna.
Nie jestes nieproporcjonalna tylko źle policzyłas. Jak chcesz to mi wyslij wymiary na prv to Ci policzę bo twój wynik jest niemożliwy!
Stary 2012-06-09, 08:53   #1034
Bellamy
Zadomowienie

szakal, a może by tak oszczędzić sobie podawania tu wagi i opisywania przebiegu Twojej choroby?
użyj kalkulatora albo excela, ja na początku też się gubiłam w obliczeniach i dopiero za którymś razem mi wyszło poprawnie.

co za OT
Stary 2012-06-09, 09:08   #1035
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
biegam, jeżdżę na rowerze, rolkach, lubię HIITY - w ciągu miesiąca wykonywania ich 3x w tygodniu po 15 minut kondycja wzrosła mi o 100% - polecam każdemu kto ma problem z zadyszką po dobiegnięciu do autobusu pozbyłam się tego problemu. jak mam wenę to sobie poćwiczę jakieś siłowe czy dywanówki, ale to rzadko. świetna jest joga, pilates.

a jadłospis suuuper jak zwykle. jak ćwiczysz to napisz co i gdzie, bo nie wiem które to posiłki przed-po treningowe.

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

ja to samo jak się dorwę to potrafię cały kg na raz zjeść ;d ale to zdrowe + omijają mnie skutki uboczne (bóle brzucha itp) więc mogę sobie pozwolić

świetne jadło jak zwykle.
Kilogram to mało powiedziane. Ja jem i jem aż poczuje się pełna i nie daje rady. A w artykule na Vitalii napisali, że na jeden posiłek 5 truskawek (chyba dla rocznego dziecka)

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Hah, rzeczywiście dziś drożdżówkowo ;p Ale co tam, pewnie świeże bułeczki upiekłas a przed takimi najtrudniej się oprzeć ;p Teraz mi narobiłaś smaka na taką domową, ciepłą jeszcze drożdżówę grubooo z masłem Chyba wiem o co poproszę mamę jutro (sama nie upiekę bo do pracy idę ) Ogólnie bardzo mi się podoba, u Ciebie jak zwykle luźno, słuchasz organizmu, nic dodać, nic ująć ;p
Dziękuję No miałam ochotę to jadłam. W sumie zjadłam jeden cały prodiż i mam to gdzieś. Sama się zdziwiłam bo jak nie cierpie wszystkich ciast z rodzynkami to te smakowały mi jak nigdy. Dwie sobie zamroziłam i potem tylko sobie odgrzeje w opiekaczu lub piekarniku. Wczoraj z kolei w ciągu dnia skosiłam 2/3 sernika bo też dawno jadłam. No czasem miewam takie zachcianki. Dzisiaj zapowiada się truskawkowo

A co do drożdżówki to mozesz sama upiec bo są przepisy bez wyrabiania

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:17   #1036
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Kilogram to mało powiedziane. Ja jem i jem aż poczuje się pełna i nie daje rady. A w artykule na Vitalii napisali, że na jeden posiłek 5 truskawek (chyba dla rocznego dziecka)

Dziękuję No miałam ochotę to jadłam. W sumie zjadłam jeden cały prodiż i mam to gdzieś. Sama się zdziwiłam bo jak nie cierpie wszystkich ciast z rodzynkami to te smakowały mi jak nigdy. Dwie sobie zamroziłam i potem tylko sobie odgrzeje w opiekaczu lub piekarniku. Wczoraj z kolei w ciągu dnia skosiłam 2/3 sernika bo też dawno jadłam. No czasem miewam takie zachcianki. Dzisiaj zapowiada się truskawkowo

A co do drożdżówki to mozesz sama upiec bo są przepisy bez wyrabiania
E tam, mama mi upiecze dziś jagodzianki z kruszonką
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:20   #1037
Sunday Rose
Zakorzenienie

Cytat:
wiem, że powyżej 25% u kobiet to jest otyłość, a poniżej 20% to atletki. tak granice 21-24% to jest okej. ja też widziałam rozbieżności, ale sumuję średnią i chyba jest poprawnie, wychodzi mi ok. 23%
niedługo idę do lekarza więc może poproszę o skierowanie na jakieś pomiary czy coś, wtedy napiszę..
zobacz tu przykłady:
http://www.myfitnessstudio.co.uk/200...lly-look-like/
http://www.leighpeele.com/body-fat-p...nd-percentages
to ja jeszcze tylko przez chwilkę podtrzymam ten OT :P dziękuję za linki wydaje mi się, że ten przelicznik jest w miarę wiarygodny, podał mi wartość różną o procent od tego, co wylicza mi moja waga i to, co pokazała mi waga na siłowni i kiedyś apteczna, więc chyba można brać go za istotny chociaż ja atletką na pewno nie jestem
Stary 2012-06-09, 10:29   #1038
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
A mi wyszło 25,45% czyli bardzo podobnie jak na tej wadze, czyli to może być prawdopodobne.

ja mierze własnie na tej specjalnej wadze w klubie fitness co jakiś czas i ten poziom mi się zmienia raz jest większy raz mniejszy, instruktor mi to wytlumaczyl że to jest zależne od tego w jakim cyklu akurat znajduje się kobieta
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:36   #1039
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

średnio ogarniam fakt, że norma to 20-25 %, i że tylko 5 % dzieli "atletki" od "otyłych". ale pewnie, gdybym to przeliczyła na kilogramy przy jakiejś określonej wadze, to wyszłoby mi coś bardziej logicznego.

teczowa dolinko, chciałam Cię poinformować, że przejrzałam sobie ten wątek parę stron wstecz i takiego mi smaka narobiłaś na makrelę, że właśnie idę do sklepu. ;P

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:45   #1040
breathoflife
Raczkowanie

Liczę z tego stronę wcześniej podanego linku mój %BF, już chyba 5 raz, za każdym razem wychodzi mi 6,63%. Nie wiem czy to ja nie poprawnie liczę, czy to z tą stroną jest coś nie tak...
breathoflife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:53   #1041
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
średnio ogarniam fakt, że norma to 20-25 %, i że tylko 5 % dzieli "atletki" od "otyłych". ale pewnie, gdybym to przeliczyła na kilogramy przy jakiejś określonej wadze, to wyszłoby mi coś bardziej logicznego.

teczowa dolinko, chciałam Cię poinformować, że przejrzałam sobie ten wątek parę stron wstecz i takiego mi smaka narobiłaś na makrelę, że właśnie idę do sklepu. ;P
to taka wartość orientacyjna, na różnych stronach podają różne wyniki - np. mężczyźni z BF powyżej 20% to już jest otyłość, kobiety-atletki średnio mają nawet sporo poniżej, tak ok. 15% (ciekawe jak utrzymują @ ), może źle się wyraziłam, bo ok. 20-21% to są bardziej fitnesski. a powyżej jest norma, tak jak teczowa dlolinka napisała, 25% to uniwersalna wartość, a martwić się trzeba zacząć jak się ma powyżej 30%, bo to już jest nie zdrowe.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez breathoflife Pokaż wiadomość
Liczę z tego stronę wcześniej podanego linku mój %BF, już chyba 5 raz, za każdym razem wychodzi mi 6,63%. Nie wiem czy to ja nie poprawnie liczę, czy to z tą stroną jest coś nie tak...
omg ludzie, a liczyć potraficie?
mi też na początku kilka razy wychodziły kosmiczne liczby, próbujcie aż odgadniecie, ja już nie pamiętam jaki znalazłam na to sposób - ale chyba liczyłam w kalkulatorze, każdy wynik oddzielnie zapisywałam na kartce.
Stary 2012-06-09, 10:57   #1042
breathoflife
Raczkowanie

Cytat:
mi też na początku kilka razy wychodziły kosmiczne liczby, próbujcie aż odgadniecie, ja już nie pamiętam jaki znalazłam na to sposób - ale chyba liczyłam w kalkulatorze, każdy wynik oddzielnie zapisywałam na kartce.
za każdym razem tak właśnie robiłam, czy to za pierwszym czy też za piątym zapisywałam każdy poszczególny wynik na kartce i liczyłam z kalkulatorem właśnie po to, żeby uniknąć pomyłki...
breathoflife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:08   #1043
dance makabre
Wtajemniczenie

Co Wam tak wszystkim zależy na cyferkach? Liczy się zdrowie i samopoczucie, a nie liczby, współczynniki, schematy.... Poza tym BF precyzyjnie można określić tylko odpowiednimi badaniami, nie na warunkach domowych.

Dzisiejsza R (pierwszy dzień @, więc nie wiem czy nie będzie pędu na czekoladę )

Śn: jaglanka na mleku z truskawkami, cynamonem, łyżką wieśniaka, łyżeczką cukru waniliowego* i łyżką rodzynek
II śn: jajecznica (2 jaja) z cukinią, pomidorem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi, kromka razowca (cieniutko posmarowana masłem) ; małe jabłko
Ob: makaron razowy (ile go mogę??) z potrawką z: bakłażana, cukinii, pomidorów z puszki, marchewki i w tym ponad połowa piersi z kurczaka
Pod: wieśniak z kardamonem i prażonymi pestkami dyni i słonecznika
Kolacja: kalafior gotowany z przyprawą curry; twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

*tak, wiem, paskudztwo, ale nie mogę nabyć ekstraktu z wanilii, a kooocham ten smak

+ napar z hibiskusa , kawa z mlekiem, woda niegazowana, zielona herbata

Nie wiem czy dam radę dzisiaj pobiegać, ale bym chciała, bo wczoraj wróciłam do domu po 22 i już nie było jak... No i jakoś mi to dzisiaj utrzymaniowo wygląda, sama nie wiem...
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-06-09 o 11:09
Stary 2012-06-09, 11:20   #1044
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Ehhh to ciacho wiem wiem.....ale chciałam spróbować co to wyszlo i niestety.......okazało się, że wyszło przepyszne więc nie dałam rady się powstrzymać ale no cóż nie zaszkodzi mi raz na jakiś czas, niestety moje domowe zapalenie do pieczenia i gotowania jest silniejsze od diety

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Bachata! Kiedyś próbowałam, przy okazji trenowania brazylijskiej sztuki walki Straaaaaaaaaaaaasznie fajne! Jeszcze z tego klimatu lubię forro, nawet na warsztatach kilkudniowych byłam
Bachata jest przecudna !!! A ja mam fenomenalną isntruktorkę, takie cuda jakie my tam robimy, lepiej pośpiesze z tą dietą bo niedługo panowie będą nas podrzucać w powietrze jak tak dalej pójdzie
A mój TŻ jest tańczący i wkręcił się bardziej ode mnie on chodzi na wszystkie poziomy bachaty, ja tylko raz w tyg bo reszte mi pokazę, wiadomo faceci mają trudniej

My z tych klimatów jeszcze tańczymy salsę (cubana i liniowa), tango argentyńskie troszke zaczynamy i kizombę, i kizomba dopiero wymiata

Zaraz kończe śniadanko i idę na basenik.
Miłego dnia wszystkim dietującym
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

Edytowane przez CoffeeMonster
Czas edycji: 2012-06-09 o 11:22
CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:58   #1045
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Bachata jest przecudna !!! A ja mam fenomenalną isntruktorkę, takie cuda jakie my tam robimy, lepiej pośpiesze z tą dietą bo niedługo panowie będą nas podrzucać w powietrze jak tak dalej pójdzie
A mój TŻ jest tańczący i wkręcił się bardziej ode mnie on chodzi na wszystkie poziomy bachaty, ja tylko raz w tyg bo reszte mi pokazę, wiadomo faceci mają trudniej

My z tych klimatów jeszcze tańczymy salsę (cubana i liniowa), tango argentyńskie troszke zaczynamy i kizombę, i kizomba dopiero wymiata
Muszę ogarnąć na youtubie, bo o kizombie nie słyszałam, brzmi fantastycznie, zazdroszczę że masz gdzie tak wymiatać
Stary 2012-06-09, 12:06   #1046
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

Mi powiedziano że powyżej 30% to otyłość, a sportowcy tj. atleci itp. około 10%.

A makrela, pychota bardzo dobrze, idź, kupuj, szamaj, niech w cycki idzie, jak mam jeszcze całą w lodówie, więc dziś znów będzie (chyba)

13.03.2016 II kreseczki

Stary 2012-06-09, 12:22   #1047
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
Mi powiedziano że powyżej 30% to otyłość, a sportowcy tj. atleci itp. około 10%.

A makrela, pychota bardzo dobrze, idź, kupuj, szamaj, niech w cycki idzie, jak mam jeszcze całą w lodówie, więc dziś znów będzie (chyba)
niech mi w mózg pójdzie, bo mam egzamin w poniedziałek :P

u kobiet 10 % to już bardzo mało; za czasów mojego trenowania wyczynowego kiedy miałyśmy mierzony % tk. tłuszczowej, średni wynik oscylował między 12 a 14 % bodajże. najszczuplejsze dziewczyny miały 10. ja wtedy chorowałam i jak zobaczyłam wynik, to mi było mi wstyd jako ze był niższy niż facetów. ale obciach.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:05   #1048
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Muszę ogarnąć na youtubie, bo o kizombie nie słyszałam, brzmi fantastycznie, zazdroszczę że masz gdzie tak wymiatać
dance makabre to obczaj to:

http://www.youtube.com/watch?v=fmR5o...eature=related

tak powinna wyglądac kizomba bo jest dużo filmików, które nie oddają uroku
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:10   #1049
Milka1224
Rozeznanie

po nieobecności luźne U

I jabłko, kawałek milki z m&m, pasek gorzkiej czekolady 90%

II bułka wieloziarnista z 2 plastrami wędliny, zółtym serem i ziołami

III duża porcja białego barszczu z młodymi ziemniaczkami i szczypiorkiem

IV sałatka z brokułów, ziemniaków młodych, marchewki, groszku, kukurydzy, czosnku z majonezem

V serek wiejski z powidłam śliwkowymi
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:40   #1050
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
to ja jeszcze tylko przez chwilkę podtrzymam ten OT :P dziękuję za linki wydaje mi się, że ten przelicznik jest w miarę wiarygodny, podał mi wartość różną o procent od tego, co wylicza mi moja waga i to, co pokazała mi waga na siłowni i kiedyś apteczna, więc chyba można brać go za istotny chociaż ja atletką na pewno nie jestem
mi i tak po przeliczeniu przez wizażankę wyszło 31 więc nie wiem, skąd ten wynik? Waga w aptece z czujnikami pokazuje o wiele niższy wynik

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
to taka wartość orientacyjna, na różnych stronach podają różne wyniki - np. mężczyźni z BF powyżej 20% to już jest otyłość, kobiety-atletki średnio mają nawet sporo poniżej, tak ok. 15% (ciekawe jak utrzymują @ ), może źle się wyraziłam, bo ok. 20-21% to są bardziej fitnesski. a powyżej jest norma, tak jak teczowa dlolinka napisała, 25% to uniwersalna wartość, a martwić się trzeba zacząć jak się ma powyżej 30%, bo to już jest nie zdrowe.

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

też zapisywałam osobno, aby się nie pogubić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości