Rossmann - cz. XIII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 10:09   #3961
Ingusia_sz
Raczkowanie

GG do Ingusia_sz
Dot.: Rossmann - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
W połowie czerwca ma się ukazać Skarb Rossnę.
Cytat:
Napisane przez ksantypa7 Pokaż wiadomość
Po nim to dopiero mnie swędziała głowa! Też mam bardzo wrażliwy skalp. O dziwo zielony do przetłuszczających jest świetny, no i ten zapach konwalii
Ja dziecięcych żadnych nie mogę używać, od razu mam łupież.
Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
ja lubię bardzo ten witaminowy
Włosy nie sa po nim ochlapnięte dobrze oczyszcza no i oleje też zmywa rewelacyjnie
Cytat:
Napisane przez enka999 Pokaż wiadomość
ja miałam dwa rodzaje szamponów Isany i po każdym miałam podraznioną skórę głowy... na pewno ich juz nie uzyję.
Cytat:
Napisane przez Caramella Pokaż wiadomość
mialam 2 szampony z isany- pomaranczowy z witaminami, i rozowy z jedwabiem. oba podobaly mi sie z tego wzgledu, iz przedluzaly swiezosc wlosow moglam myc na 3 dzien dopiero. w tym z jedwabiem zapach mi nie odpowiadal i chcialam jak najszybciej skonczyc

DZiękuje dziewczyny bardzo za porady: roza: przy następnej wizycie skusze się do wypróbowania tego pomarańczowego najładniej jak dla mnie pachnie ja już po zakupach w rosie mam pędzelek do cieni Elite (potrzebny mi jest do nakładania matowego cienia na całą powiekę ) jakież było moje zaskoczenie kiedy wszytksie pędzle elite są przecenione długo się wahałam nad tym do pudru ale na moje oko z ET będzie większy i poczekam na promocje ET. chociaż niewiem który z nich bardziej zbity jeszcze mam kostki do WC z CND i kredkę do oczu miss sporty w granatowym kolorze

bloga mam też ja
Ingusia_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:25   #3962
d0m1n1k4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adus_ Pokaż wiadomość
kupiłam ostatecznie krem rozjaśniający z Delii, bo znajome nim robiły i są zadowolone- i ze średniego brązu mam ładny blondo-jasny brąz . I przede wszystkim nie uczulił mnie, a tego się bałam najbardziej...
w R kupiłaś? bo chyba muszę się rozejrzeć za czymś zamiast tej joanny, skoro maja mi włosy wypaść ;p
d0m1n1k4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:27   #3963
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ingusia_sz Pokaż wiadomość
DZiękuje dziewczyny bardzo za porady: roza: przy następnej wizycie skusze się do wypróbowania tego pomarańczowego najładniej jak dla mnie pachnie ja już po zakupach w rosie mam pędzelek do cieni Elite (potrzebny mi jest do nakładania matowego cienia na całą powiekę ) jakież było moje zaskoczenie kiedy wszytksie pędzle elite są przecenione długo się wahałam nad tym do pudru ale na moje oko z ET będzie większy i poczekam na promocje ET. chociaż niewiem który z nich bardziej zbity jeszcze mam kostki do WC z CND i kredkę do oczu miss sporty w granatowym kolorze
wszystkie? a zwróciłaś może uwagę ile kosztował do różu? też 50%?
nothing_matter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:29   #3964
monia42210
Zadomowienie

Potrzebuje od was rady. Właśnie zaczynam swoją przygodę z ratowaniem tego czegoś co mam na głowie ( bo w tej chwili włosami bym tego nie nazwała). Odstawiłam właśnie sls no i cóż zmiany nie widzę. Czy zawsze tak jest na początku

Możecie mi pojecić jakieś szampony i odżywki najlepiej bez sls
ps. włosy mam bardzo suche i zniszczone

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:34   #3965
d0m1n1k4
Rozeznanie

ja wczoraj też zwrócilam uwagę na to że przecenionych rzeczy jest więcej niż w gazetce czyli nie ma rady, trzeba chodzić codziennie
d0m1n1k4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:37   #3966
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez monia42210 Pokaż wiadomość
Potrzebuje od was rady. Właśnie zaczynam swoją przygodę z ratowaniem tego czegoś co mam na głowie ( bo w tej chwili włosami bym tego nie nazwała). Odstawiłam właśnie sls no i cóż zmiany nie widzę. Czy zawsze tak jest na początku

Możecie mi pojecić jakieś szampony i odżywki najlepiej bez sls
ps. włosy mam bardzo suche i zniszczone
Przede wszystkim proponuję zacząć olejować włosy. Nie muszą to być jakieś wyszukane oleje, może to być oliwka Hipp, Babydream dla mam czy któraś Alterra. Olej najlepiej zostawić na całą noc, rano zmyć szamponem - np. Hipp, Babydream (choć go nie lubię) i nałożyć odżywkę lub maskę (moja farbowana mama przepada za maską Mrs. Potter's z aloesem, ja lubię odżywkę aloesową Mrs. Potter's i odżywkę Isany z olejem babassu).

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez d0m1n1k4 Pokaż wiadomość
ja wczoraj też zwrócilam uwagę na to że przecenionych rzeczy jest więcej niż w gazetce czyli nie ma rady, trzeba chodzić codziennie
Prawda.
Dziś oprócz bambusowego pędzelka do cieni Elite, przeceniony o połowę jest także pędzel do pudru Elite (z 29,99 na 14,99). Nie brałam, bo czaję się na ET, ale aż z ciekawości stanęłam przy wieszaku z pędzlami i przejrzałam jeszcze raz gazetkę, bo myślałam, że coś przeoczyłam.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:41   #3967
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Prawda.
Dziś oprócz bambusowego pędzelka do cieni Elite, przeceniony o połowę jest także pędzel do pudru Elite (z 29,99 na 14,99). Nie brałam, bo czaję się na ET, ale aż z ciekawości stanęłam przy wieszaku z pędzlami i przejrzałam jeszcze raz gazetkę, bo myślałam, że coś przeoczyłam.
przepraszam, że się powtarzam
ale był też do różu przeceniony? czy tylko do pudru?
Stary 2012-06-09, 10:46   #3968
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
przepraszam, że się powtarzam
ale był też do różu przeceniony? czy tylko do pudru?
Z dużych pędzli bambusowych Elite był przeceniony tylko 1 - do pudru (choć teraz zaczęłam się zastanawiać, czy się nie pomyliłam )

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-06-09, 10:48   #3969
monia42210
Zadomowienie

Cytat:
Przede wszystkim proponuję zacząć olejować włosy. Nie muszą to być jakieś wyszukane oleje, może to być oliwka Hipp, Babydream dla mam czy któraś Alterra. Olej najlepiej zostawić na całą noc, rano zmyć szamponem - np. Hipp, Babydream (choć go nie lubię) i nałożyć odżywkę lub maskę (moja farbowana mama przepada za maską Mrs. Potter's z aloesem, ja lubię odżywkę aloesową Mrs. Potter's i odżywkę Isany z olejem babassu).[COLOR="Silver"]
Dziękuje olejowanie zaczęłam niedawno.

Zazdroszczę Wam bo ja w Rossie będę dopiero we wtorek mam tylko nadzieję, ze dorwę jeszcze Skarb

Serialomaniaczka
monia42210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:51   #3970
Ingusia_sz
Raczkowanie

GG do Ingusia_sz

Cytat:
wszystkie? a zwróciłaś może uwagę ile kosztował do różu? też 50%?
do różu też -50% czyli 14,99zł ale u mnie ich nie było, byłam wcześnie więc prawdopodobnie nie mieli ich z wczoraj jeszcze, chyba że dziewczyny same kupiły dla siebie a no i byłam zdziwiona że oliwka HIPP w zwykłej cenie jest po 9,99zł

na suche włosy można też naftę nakładać z apteki jest po ~6zł jest z olejkiem rycynowym, moje włosy uwielbiają altere granat i awokado olej , na całą noc nakładam. kallos mleczny ale w rosmanie nie będzie, w innych galeriach albo w internecie. Olej najszybciej nawilży włosy jak nie ma możliwości albo chęci na całą noc aj nakładam w dzień, na to worek i podgrzewam suszarką, jako że stosuje jedwab z marionu na końcówki to czasami używam szamponu sls joanna jajeczna.

bloga mam też ja
Ingusia_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 10:56   #3971
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Z dużych pędzli bambusowych Elite był przeceniony tylko 1 - do pudru (choć teraz zaczęłam się zastanawiać, czy się nie pomyliłam )
Cytat:
Napisane przez Ingusia_sz Pokaż wiadomość
do różu też -50% czyli 14,99zł ale u mnie ich nie było, byłam wcześnie więc prawdopodobnie nie mieli ich z wczoraj jeszcze, chyba że dziewczyny same kupiły dla siebie a no i byłam zdziwiona że oliwka HIPP w zwykłej cenie jest po 9,99zł
eh nawet na rossnecie już są ceny promocyjne (sprawdzałam wczoraj i produktów przecenionych nie było).
kurcze zależy mi na tym pędzlu a za 11 zł żal nie kupić, tylko czasu brak. no cóż coś się wykombinuje
no nic dzięki za odpowiedzi dziewczyny i idę planować dzień
Stary 2012-06-09, 11:06   #3972
britnay
Zakorzenienie

dziewczyny, a czy fajny jest ten pędzel do pudru Elite? Bo zastanawiam sie czy go kupić? Czy lepsze są z ecotools? Wiecie gdzie można znaleźć jaką recenzje?

Edytowane przez britnay
Czas edycji: 2012-06-09 o 11:19
britnay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:53   #3973
DontSaySorry
Zakorzenienie

Takie krótkie pytanko - są w promocji jakieś fajne odżywki do włosów??
Stary 2012-06-09, 12:07   #3974
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy fajny jest ten pędzel do pudru Elite? Bo zastanawiam sie czy go kupić? Czy lepsze są z ecotools? Wiecie gdzie można znaleźć jaką recenzje?
tutaj nie do końca recenzja porównawcza, ale są fajne zdjęcia http://mkmakeupstyle.blogspot.com/20...-ecotools.html
mam Ecotools i nie zamieniłabym raczej na Elite, bo wolę większe

hihi kupiłam pędzel do różu
za tydzień kolejna wycieczka
Stary 2012-06-09, 12:24   #3975
britnay
Zakorzenienie

mama kupiła mi ten do pudru i różu- mam nadzieje, ze nie będe żałowała decyzji ( z ecotools posiadam już wszystkie dostępne w Rossmannie, oprócz tego nowego) Troche żałuje że nie wzięłam tego do cieni, ale wygląda on jakoś dziwnie na zdjęciach na necie. Te włosie jakby było płaskie Dobrze on nabiera cienie?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
tutaj nie do końca recenzja porównawcza, ale są fajne zdjęcia http://mkmakeupstyle.blogspot.com/20...-ecotools.html
mam Ecotools i nie zamieniłabym raczej na Elite, bo wolę większe

hihi kupiłam pędzel do różu
za tydzień kolejna wycieczka
a jakie pędzle zamierzasz kupić za tydzień?
Stary 2012-06-09, 12:28   #3976
Emocja20
Zadomowienie

Czy kupiła któraś z was te małe odżywki do włosów z T&G? Były po 9,90zł i się zastanawiałam, czy w nią nie zainwestować.

Kupiłam wczoraj 3 smakowe balsamy do ust i dwa błyszczyki z Lovely - karmel i mix owoców - koleżanka ma urodziny i ma bzika na ich punkcie -myślę, że będzie niezły dodatek do prezentu, tym bardziej, że wszystkie były w promocji

Patrzyłam na róż z Lovely Cinnamon Lady, ale dla mnie będzie chyba za ciemny. Chociaż jak teraz patrzę na zdjęcia, to wydaje mi się, że w moim Rossmannie był znacznie ciemniejszy, może ktoś dla żartu podmienił pudełeczka?
Emocja20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:40   #3977
idzia111
Zakorzenienie

Hej!

Zauważyłyście, że w obecnej gazetce jest błąd? Dziś chciałam kupić balsam neutrogena i co się okazało, w promocji jest inny niż pokazany w gazetce. I tak kupiłam ten w promocji Był też w dużej butli (400ml, chyba za 19zł). Ja wzięłam mniejszy. W promocji są też inne produkty, nie pokazane w gazetce, więc trzeba dokładnie oglądać wszystko.

Kupiłam żel gillette Pro Skin - warto, za 11,90 ( szok ! ). Właśnie wypróbowałam, dla mnie super. Skusiłam się też na maszynkę Gillette Venus Pro Skin sensitive (mam starą venus, w której rączka wygląda strasznie). Teraz maszynka z jednym wkładem i uchwytem jest za 29,90 (wg gazetki od 15 będzie za 39,90).

Musiałam na moją skarbonkę ,,napaść" przez promocje w rossmannie. Ceny jak na allegro
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:43   #3978
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia42210 Pokaż wiadomość
Dziękuje olejowanie zaczęłam niedawno.

Zazdroszczę Wam bo ja w Rossie będę dopiero we wtorek mam tylko nadzieję, ze dorwę jeszcze Skarb
Polecam blog Anweny, to prawdziwą skarbnifa wiedzy. Zamieszcza przydatne informacje odnośnie pielęgnacji włosów, sposoby na domowe środki no i jest tam mnóstwo recencji dotyczących włosowych kosmetyków. Z szamponów ostatnio używam Garniera karite. Z reszta jestem na etapie eksperymentowania, testuję po kolei wszystkie polecane przez dziewczyny kosmetyczne nowości. Wiesz, musisz sama znaleźć swój złoty środek, bo nie ma uniwersalnych kosmetyków i na każdych włosach mogą inaczej działać.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:46   #3979
_Blacky_
Raczkowanie

Dziewczyny, wiecie może, czy w promocji są tez inne 400 ml szampony Gliss Kur? Wg gazetki raczej jest tylko Ultimate Volume, ale może są też inne?
_Blacky_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:02   #3980
dorota1710
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Takie krótkie pytanko - są w promocji jakieś fajne odżywki do włosów??
w promocji dzis są te
odżywki z gliss kura w formie pianki są po 11 zł a normalnie są po 19 zł

tylko szampony volum z gliss kura są w promocji

z arvicka są te. odświezace. z patyczkami. 2 rodzaje

Edytowane przez dorota1710
Czas edycji: 2012-06-09 o 13:04
dorota1710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:14   #3981
Asiuchal
Zakorzenienie

Tak Was czytam i czytam..... no i zachodzę w głowę, po co Wam tyle tych pędzli? Przecież nakłada się tylko odrobinę pudru na buzię no i wystarczy lekko musnąć policzki różem. A co niektóe z Was mają po kilkanaście pędzelków... W głowie mi się to nie mieści. Ja mam z Essence dwa (do różu i do pudru) i nie wyobrażam sobie, po co mi więcej. Za każdy z nich płaciłam ok 12zł, może jakiegoś wielkiego szułu nie ma, ale nie wyobrażam sobie płacić 30zł za pędzel. No ale ja generalnie takich rzeczy nie potrzebuję, bo twarz pudruję delikatnie transparentem i lekko muskam różem Giodrani Gold (Oriflame).
Czaję się jedynie na ten wygładzający do podkładu, no ale w moich Rossmannach nadal go nie ma.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-06-09 o 13:16
Stary 2012-06-09, 13:17   #3982
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Tak Was czytam i czytam..... no i zachodzę w głowę, po co Wam tyle tych pędzli? Przecież nakłada się tylko odrobinę pudru na buzię no i wystarczy lekko musnąć policzki różem. A co niektóe z Was mają po kilkanaście pędzelków... W głowie mi się to nie mieści. Ja mam z Essence dwa (do różu i do pudru) i nie wyobrażam sobie, po co mi więcej. Czaję się jedynie na ten wygładzający do podkładu, no ale w moich ROssmannach nadal go nie ma.
Ja mam jeden rozwalający się do pudru i podkładu z H&M, do różu z Hakuro i do bronzera stary pędzel z Essence... Zamierzam teraz kupić 2 ET, bo haemowy nie przeżyje chyba kolejnych prań. Nie wiem po co komuś kilka pędzli np. do różu, ale każdy ma swoje fanaberie

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-06-09, 13:22   #3983
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem po co komuś kilka pędzli np. do różu, ale każdy ma swoje fanaberie
Dokładnie! Każdy ma jakiegoś bzika, każdy jakiś hobby ma! Ja jestem na etapie kolekcjonowania olejków i jedwabi do włosów, których używam naprzemiennie.
Stary 2012-06-09, 13:32   #3984
hey_stella
Wtajemniczenie

A u mnie w rossie jest tylko ten Skarb Rossnę, a w nim wszystko o dzieciach, ech nie poczytam sobie.
Fajne są te promocje w Rossmannie teraz, ale jak tak mam codziennie latać do sklepu i sprawdzać czy coś jeszcze nie jest przecenione to... jednak wolałam tradycyjną gazetkę. Myślicie, że to taki jednorazowy pomysł? Czy taka forma promocji zostanie na dłużej?
hey_stella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:36   #3985
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez hey_stella Pokaż wiadomość
A u mnie w rossie jest tylko ten Skarb Rossnę, a w nim wszystko o dzieciach, ech nie poczytam sobie.
Fajne są te promocje w Rossmannie teraz, ale jak tak mam codziennie latać do sklepu i sprawdzać czy coś jeszcze nie jest przecenione to... jednak wolałam tradycyjną gazetkę. Myślicie, że to taki jednorazowy pomysł? Czy taka forma promocji zostanie na dłużej?
Chciałabym częściej taką formę gazetki, bo to niezła zabawa. No i zdecydowanie poszaleli z cenami, skoro sporą część produktów przecenili o 40 i więcej procent. Ale szkoda, że w gazetce nie zostały ujawnione wszystkie promocje, obowiązujące w danym dniu.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-06-09, 13:38   #3986
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym częściej taką formę gazetki, bo to niezła zabawa. No i zdecydowanie poszaleli z cenami, skoro sporą część produktów przecenili o 40 i więcej procent. Ale szkoda, że w gazetce nie zostały ujawnione wszystkie promocje, obowiązujące w danym dniu.
Nie wszystkie? To co jeszcze jest dzisiaj w promocji poza gazetka?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:40   #3987
nothing_matter
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez britnay Pokaż wiadomość
a jakie pędzle zamierzasz kupić za tydzień?
ecotools do różu i flat top

Cytat:
Ja mam jeden rozwalający się do pudru i podkładu z H&M, do różu z Hakuro i do bronzera stary pędzel z Essence... Zamierzam teraz kupić 2 ET, bo haemowy nie przeżyje chyba kolejnych prań. Nie wiem po co komuś kilka pędzli np. do różu, ale każdy ma swoje fanaberie
hehe ja dziś kupiłam drugi pędzel do różu a za tydzień lecę po trzeci cóż
Stary 2012-06-09, 13:40   #3988
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Nie wszystkie? To co jeszcze jest dzisiaj w promocji poza gazetka?
Pędzle Elite do pudru i różu, a w gazetce jest promocja tylko na ten do cieni.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-06-09, 13:41   #3989
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emocja20 Pokaż wiadomość
Czy kupiła któraś z was te małe odżywki do włosów z T&G? Były po 9,90zł i się zastanawiałam, czy w nią nie zainwestować.
Ja kupiłam sól morską w sprayu i jest ok psikadełko do kręconych włosów fajny podróżny rozmiar i też było za 9,9.

Ponadto kupiłam wczoraj w CND szczoteczkę do zebów na baterię oral b wybielającą ,z 29 zł na 18 przecenioną. Byłam pózno i nic juz z gazetkowych rzeczy się nie ostało.
I złapałam nowego Skarba

Za to dzisaj zakupiłam męskiego adidasa, męską pumę green deo i męski sztyft fa ale polazłam o 8 rano i i tak były resztki.

Zauważyłyście, że poza tymi gazetkowymi są jeszcze inne jednodniowe promocje? u mnie np wczoraj były -40% szczoteczki do zębow colgate coś tam za 8 zł z 13 i colgate na baterię wybielająca z 21 na 13-14 zł.
Dziś nie szukalam co jeszcze mają bo byłam przelotem.

Edytowane przez Millygirl
Czas edycji: 2012-06-09 o 13:42
Millygirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:41   #3990
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
ecotools do różu i flat top

hehe ja dziś kupiłam drugi pędzel do różu a za tydzień lecę po trzeci cóż

To już jest choroba

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości