|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Ale mi się nic nie chce... Tak ładnie dzisiaj. Mąż się krząta od rana, ja pospałam do 10. Wstałam i od razu kawka, śniadanko... Żyć nie umierać.
![]() Wracając do paczek. Mi też przywozi do domu facet, ale to nie jest listonosz tylko paczkowy. Listonosz listy polecone zostawia na dole na poczcie, choć powinien do domu przynieść, zwłaszcza, że ostatnio jestem. |
|
|
|
#753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My spadamy za godzinkę na grilla ![]() Mogę jeść bez oporów,bez obaw że Szymona będzie bolał brzuszek
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#755 |
|
Zakorzenienie
|
a pewnie, że bym poszła zwłaszcza że jestem w bojowym nastroju
![]() ale poczta w soboty jest zamknięta
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej jeździł fajniejszy, ale były jakieś redukcje zatrudnienia i niestety go zwolnili. Ten w sumie też jest spoko. Kiedyś chciał mi paczkę do mieszkania wnosić, bo wielka była....
|
|
|
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
powyjmowałam z szafy wszystko, w co wydawało mi się, że się zmieszczę i porażka.
Myślałam, że wejdę w taką sukienkę jedną, taka na ślub akurat, ale gdzie tam, w cycach się nie mieszczę. W końcu chyba założę tunikę i spódnicę do tego, bo sama tunika jest trochę przykrótka a w legginsach to chyba nie wypada? |
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba im uwagę zwrócić. Może wrzucił awizo do innej skrzynki, też się czasem zdarza.
|
|
|
|
|
#759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulację ![]() ![]() Ja w szpitalu dla siebie nie zużyłam żadnego podkładu na łózko, szpital miała takie swoje. Podkładów używałam do przewijania małej, bo nasza malutka ma tendencje że jak wezdmiemy pieluszkę to wtedy dopiero sika i tak jest do tera Więc najpierw odpinamy pieluszkę musimy czekać chwilkę żeby siku zrobiła i później dopiero zabieramy się za przewijanie A podkładów poporodowych zużyłam 3 paczki.
|
|
|
|
|
#760 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny normalnie tęsknię za Wami mamusie rozpakowane - jak znajdujecie czas na pisanie w wątku ...? my nadal nie możemy się dopasować z Tosią co do karmienia... ona wisiałaby na cycu non stop. mam wrażenie, że w ogóle nie śpi boję się co będzie gdy mąż wróci do pracy ![]() w domu syf nie mam czasu żeby zjeść dobrze, że teściowa obiad podrzuci, ale nie może być tak wiecznie przecież nie wiem co robić... super mamy kibiców ktoś pytał o podkłady na łóżko- mi wystarczyły 2 czy 3 ![]() co do aspiratora Frida też się nie brzydzę
|
||
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę chyba kupić te podkłady na łóżko. Myślałam, że je mam, ale nie mam.
|
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja z pocztą wogóle miałam przeboje, bo w naszym mieszkaniu mieszkała (nie miała go wykupionego) wcześniej samotna starsza pani która umarła i nikt nie zauważył ale długo nie leżała wyważyli drzwi i ją wynieśli ![]() ![]() a mieszkanie przeszło na administracjęw każdym bądź razie nikt nie zgłosił jej śmierci i ciągle nam na skrzynkę i do drzwi pukali z rachunkami, upomnieniami, ci od długów z Kruka tez listy słali, jakies pisma przed procesowe od długów. W skrzynce listy od lutego były (a my w czerwcu się wprowadziliśmy) i ja nie mogłam zgłosić na poczcie, że "ta pani juz tu nie mieszka" bo nie byłam nikim z rodziny... raz w tygodniu systematycznie wyciągałam po 7 rachunków i upomnień na nią i wrzucałam to do skrzynki administracji, a administracja po jakiś 4 miesiącach łaskawie swoją skrzynkę opróżniła i poodsyłała chyba... po pół roku naszego mieszkania (a gdzieś rok od śmierci tej babki) w końcu przestały listy przychodzić...
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle, to chyba dziś trochę wyluzuję z pisaniem. Poprasuję co jest do prasowania i najwyżej kilka stronek naszargam. Prawda jest taka, że i tak nie skończę pisania w tym miesiącu, bo to i poprawki trzeba zrobić i w ogóle, więc obrona w czerwcu jest mało prawdopodobna.
A jeszcze zaczęłam się zastanawiać nad zmianą tematu... |
|
|
|
#764 |
|
Raczkowanie
|
ja np teraz piszę jedną ręką
Kalina mam coraz dłuższe czasy czuwania bez płaczu, więc jest znośnie. Tyle, że chce być wtedy na rączkach ale rozumiem Cię, bo na początku też moje życie ograniczało się tylko do karmienia dziecka. Teraz mi już na więcej pozwala, aczkolwiek są dni, kiedy nic nie jestem w stanie zrobić![]() mi też nie przeszkadza ten aspirator, czerpię z niego sadystyczną przyjemność oczywiście żartuję
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna sprawa" https://www.bebilon.pl/pomocne_narze...y#mwdpCalcLink
|
|
|
|
#766 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
U mnie nadal cisza. Wczoraj jak poszłam się położyć, bo bolały mnie plecy, to po jakimś czasie leżenia zrobiło mi się mega niedobrze. Tak mnie trzymało z pół godziny. Odbijało mi się, jakbym konia z kopytami zjadła. Masakra. Potem miałam skurcz...i teraz już wiem, że jak się zaczną skurcze, a będą takie jak ten wczorajszy to na pewno nie przeoczę ich, i dlatego bardzo bym chciała, żeby to tak wyglądało czyli skurcz a'la ból miesiączkowy w dole brzucha promieniujący lekko w górę brzucha i przechodzący na plecy.Podczytywałam Was z łóżka, i z tego co pamiętam... KISM i inne dziewczyny... wtedy jak pisałam, że mam nr do osób które już urodziły i się nie udzielają ... nie chciałam nikogo urazić Cytat:
ale prosimy o resztę Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas leje, a po zakupy trzeba skoczyć. Wczoraj 30st dziś niecałe 20. Co za powa.lona pogoda. Jedziemy dziś do mojego taty na urodziny, więc jakby mnie już nie było, to miłego dnia ![]() Czyli mamy pierwsze dziecko euro 2012
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-06-09 o 12:42 |
||||
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
stokroteczka777 na ślub, na wesele nie idziemy.
No nic, założę w końcu spódniczkę czarną krótką i do tego tunikę taką bardziej elegancką z bufkami. Ehh. czuję się jak wieloryb |
|
|
|
#768 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
Siedzimy i czekamy. Mam wrażenie że nigdy nie urodzę. Cytat:
Dalej nic się nie dzieje. Sprzątam, kręcę się po mieszkaniu i nie wiem co mam ze sobą zrobić.
|
|
#769 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszliśmy z mężem na balkon, żeby wreszcie zamocować skrzynki. Kupiłam nowe komplety uchwytów, bo poprzednie nie nadawały się na nasz balkon. I oczywiście te też są do niczego...
A takie piękne pelargonie mam... Pełne różowe i czerwone... Tak obficie kwitną.. Szlag by to trafił normalnie. |
|
|
|
#771 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja miałam po synku spiralkę i byłam bardzo zadowolona. Potem lekarz wyjmuje, jak chcesz mieć drugie dziecko, czekasz dla bezpieczeństwa 2 cykle żeby ładnie się odnowiło endometrium i zachodzisz w ciążę u mnie pigułki odpadają ze względu na tarczycę, więc nie bardzo mam inne wyjście a naturalne metody - ja akurat w ogóle w to nie wierzę, bez urazy, ale zwłaszcza jak wstajesz w nocy do dziecka, a wstawanie nie kończy się po pierwszych miesiącach ani nawet po roku , czy masz katar czy lekką temperaturę, to o kant d... można sobie pomiary temperatury i całą resztę potłuc. Pomiar temperatury nie jest środkiem antykoncepcyjnym z definicji, tylko pomaga w planowaniu poczęcia, a karmienie piersią w żadnym razie nie blokuje owulacji
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-09 o 13:25 |
|
|
|
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#774 | ||
|
Wtajemniczenie
|
asiula, gratuluję!
Cytat:
Ja też jem wszystko,a Hania na cycu ![]() Cytat:
![]() Dopasowaliśmy się od pierwszego dnia Nie wiem jak to się stało, ale nie było z tym żadnego problemu. Na początku Hania potrafiła doić nawet 2h Teraz ssie znacznie krócej i tak średnio co 2-3h. A dlaczego Ty odciągasz na noc mleko, a nie karmisz piersią? W domu mamy taki porządek, że aż dziw bierze. Śmiejemy się, że jeszcze nigdy tak czysto u nas nie było Jakoś potrafimy się zorganizować i m.in. sprzątamy. Ja teraz zrobiłam sernik, który obiecałam w niedzielę na deser Wtedy nie dałam rady spełnić obietnicy, to zrobiłam to teraz...lepiej późno niż wcale ![]() Martwi mnie troszeczkę zachowanie Hani, bo momentami ciężko oddycha przez buźkę Wyczytałam, że noworodki nie potrafią oddychać buzią Nosek wyczyszczony Mam nadzieję, że to chwilowe i zaraz przejdzie.
|
||
|
|
|
#775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!!! ![]() Dziękuję!
|
|
#776 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdjęcie z dzisiaj
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zostawiłam moje Skarby na 2 godz i pojechałam z mamą na zakupy. tatuś czytał bajeczki, mała jeszcze śpi. ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- idę szykować obiad, póki mała śpi. |
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna!
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Pogoda się psuje... Mi jest jakoś tak niemrawo i smutno... Nie wiem czemu. ![]()
|
|
|
|
#779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może to przez tą pogodę masz taki humor? A może przez to, że pelaśki nie zawisły na balkonie? Przyjdzie dzidziuś na świat, to już nie będziesz się smuciła Ja mam non stop banana na twarzy i co jakiś czas płaczę ze wzruszenia |
|
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie
![]() jestesmy od wczoraj w domku, mialam problem z karmieniem i mala nie przybierala na wadze, ale w 3 dobie dostalam nawalu pokarmu i juz jest o.k prosze o poprawke na 1szej stronie- kornelka ur sie 2 czerwca przepraszam za brak pl znaków i w ogole ale siedze ze ssaczem ![]() dziekuje wszystkim za gratulacje opisze pokrotce cala akcje nie musieli mnie cewnikowac, samo sie zaczelo i poszlo ekpresem. rano dostalam nieregularnych skurczy, co 10, 20, czasem 6 min. jako ze pierworodka to kazali mi zjesc smialo obiad bo pewnie dopiero jutro urodze... a skurcze byly naprawde bolace, ale ktg nic nie wykrylo. gdy zrobily sie co 10 min poszlam do poloznej, ta wyslala mnie do lekarza ktory sie zdziwil ze rozwarcie jest na 6cm a po mnie tego nie widac..![]() wiec na porodowke.. tam troszke pochodzilam, skurcze szybko zrobily sie co 5 i zaraz co 3 i 1 min. ja im mowie ze czuje chyba skurcze parte a oni ze niemozliwe... i znowu ich zaskoczylam... szybka akcja- przebili worek, wody wyplynely, kilka parc i nasz skarb przyszedl na swiat. myslalam ze juz nie dam rady, najtrudniej bylo mi wyprzec dziecko. lozysko urodzilam w sekunde. polozyli mala na piersiach a tatus przecial pepowine. w sumie akcja na porodowce trwala 1,5 godz i wszyscy orzekli ze jestem stworzona do rodzenia choc ja zaraz po mowilam ze juz nigdy wiecej.... ale teraz zmienilam zdanie![]() malutka rodzila sie z raczka przy glowce, lekarz szyl mnie z godzine... na zewnatrz tylko jeden szef ale w srodku chyba tysiace... troche sie martwie bo usg wykazalo asymetrie w splotach naczyniowych.. to pewnie przez ta raczke... mam skontrolowac za miesiac... mam nadzieje ze wszystko bedzie o.k. na razie nie wyspana jestem... ale jakze szczesliwa to az ciezko opisac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.

Muszę nowych znajomości poszukać

A jeszcze zaczęłam się zastanawiać nad zmianą tematu... 

Mam nadzieję, że to chwilowe i zaraz przejdzie.