|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
hej dziewczynki
![]() wpadłam tylko na chwilkę ogłosić, że ja i Antoś zaczynamy dzisiaj 18ty tydzień = 5ty miesiąc!!! ja zrezygnowałam ze swojego ubezpieczenia i jestem strasznie zła na siebie, za to mój tż dostanie 1500 pln, a płaci 43 pln miesięcznie
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja wpadam na 3 sekundki tylko przywitać się
![]() I dorzucę 3 słowa do ostatnich postów-nie ma szans, żeby dziecko tej zimy i wiosny założyło 74 nawet jak będzie gigantem. Zerknijcie nawet na siatki centylowe. 74 to jeeeeeszcze ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- p.s. wiem co mówię Bartek urodził się 4kg i 57cm naprawdę nie był malutki większa część 56 była na styk, częśc za mała. w 62 sporo chodził, a 68 to już dłuższy czas. Na 74 trzeba było sobie poczekać.
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam .. zajadam sie teraz bułeczkami z wedlinką serkiem żółtym ogorkiem i pomidorkiem .. pyyycha .. tego wlasnie mi sie chcialo .. A na obiad zrobie dzisiaj sos pieczarkowy .
Z waszych dyskusji wywnioskowalam ze najlepiej kupic taki na 62 albo 68 .. I chyba bardzije za mna przemawia ten 62 .. najwyzej jak wyrosnie to kupie jakis tanszy uzywany 68 zeby juz w nim dochodzilo do konca zimy .. wole tak niz zeby mi dziecko tonelo.. ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Na pamiątkę ... ''Pod moim sercem, inne serce bije... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..'' 12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście ! Edytowane przez DeKajka Czas edycji: 2012-06-09 o 13:31 |
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale jestem zła ![]() Byłyśmy z mamą w salonie i pocałowałyśmy klamkę, bo zamknięte. Mają długi weekend A jak babka do mnie dzwoniła to mówiła, że mogę przyjść w każdej chwili na ostatnią przymiarkę. I jeszcze żadnej karteczki na drzwiach, musiałam dzwonić do tej pindy Ech.. mają jeszcze do ![]() Przyszła sobota też odpada, bo mama po pracy jedzie na szkolenie i też A później to już będą ostatnie dni przed ślubem. A ja muszę przecież zmierzyć to bolerko, czy będzie mi pasowało do sukni Po niedzieli zadzwonię do tej baby i niech w któryś dzień czeka na nas, zjawimy się od razu o 17 i niech siedzi dłużej. Trudno, chce mieć klientów to jej sprawa, ma się dostosować... Nie mam dziś humoru w ogóle. |
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
wazne
![]() powiedzcie mi dziewczyny jak wyglada u Was sprawa ze stanikami?? bo mi piersi urosly dosc duzo;D kupilam sobie 2 miesiace temu stanik a teraz jest juz taki na styku, ze jakby byl wiekszy to by sie nic nie stalo;p macie jakies specjalnie biustonosze (np. sportowe)?? |
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robić gołąbki.
Może później jeszcze wpadnę |
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to mam wrażenie, że wszystko bedzie za małe Może te kombinezony są jakieś wieksze, bo ciuszki dla dziecka małego są takie maleńkie ![]() Ale sie napracowałam... odkurzyłam wszystkie meble, zaatakowałam odkurzaczem kanape w salonie i aż sie zdziwiłam ile tam było kurzu ![]() odkurzyłam podłogi i zmyłam, łazienke troche posprzątałam i mam dośc ide chyba pod prysznic i walne sie do łóżka
|
||
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z wszystkich powyrastałam ![]() chciałam coś zamówić na allegro ale nie mogę się zdecydować
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Gołąbki się już gotują
![]() Więc przyszłam z powrotem ![]() Ale dziś spokój tutaj ![]() Cytat:
![]() Za dwa tygodnie o tej porze będziemy kończyć sesję zdjęciową ![]() Nie mogę w to uwierzyć. Jak szybko czas zleciał ![]() Co do staników- to ja mam problem. Przez ciążę stałam się niewymiarowa. Już jakiś czas temu musiałam kupić nowe staniki, bo moje piersi stały się za duże na te sprzed ciąży. A teraz mam mały obwód i dużą miseczkę w stosunku do niego. I jak szukałam biustonosza na ślub to myślałam, że się popłaczę, bo nie mogłam sobie dobrać nic. Na szczęście dziś w końcu się udało Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-06-09 o 14:43 |
|
|
|
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu piekna kartka
Weronika moja Laura od malego spala jak smok moze mialam ze 2 noce calkiem nieprzespane a tak to luzik-mam nadzieje ze drugie bedzie takie samo Madzius jesli moge wtracic swoje 5 gr to powiem Ci ze im pozniej tym lepiej-szczegolnie w Twoim blogoslawionym stanie.ja ostatnia przymiarke mialam we wtorek przed slubem a suknie odbieralam w czwartek.tak mi polecily babki z salonu twierdzac ze stres tak na nas wplywa ze bardzo chudniemy.jak mi zaznaczyla gdzie guzik do podszewki to sobie pomyslalm-pogielo ja(moglam zapinac na przedstatniej pod cyckami ta mi go wszyla-ze niby tyle mialam schudnac)i powiem Ci ze w dniu slubu jeszcze dalej przeszywalam guzik bo byla za luzna.masz jeszcze 2 tyg mysle ze powinnas ostateczna przymiarke robic tydzien przed sluem-nie wczesniej bo nie waido jak sie zmieni Twoja sylwetka-ale oczywiscie to tylko moja osobista sugestia Mysti wydaje Ci ze male-zobaczysz jakie dziecko bedzie miniaturowe-nawet jak bedzie wieksze-74 to na conajmniej polrocznego malucha i to giganta ja biore 62 i obawiam sie czy nie bede sie maly w tym topil. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- ja ze stanikiem tez mam masakre bo 75C jest juz za maly:/
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Mystiquee zeby cie upewnic posprawdzalam siostra miala niunia z maja i miala jeden kombinezeon na 68 drugi na 74 wiec jak juz sie bopisz to kup na +68 al moim zdaniem jak kupisz na 62 to tez dlugo pochodzi owszem nie jestesmy w stanie rpzewidziec jak dzieciaki beda rosly a na pewno czy 2 kurtka czy 2 kombiznezon przydadza sie na zmiane i tak np gabi kupilam kurtke w tym roku na 80 i pod koniec zimy juz musialm wymienic na wieksza i zeby bylo smiesznie miala z 5-10-15 byla w styczniu na styk a z reserved na 80 i chodzila do marca
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- aaa i jeszcze ja na pewno bede miec na 56 i bodziaki i pajacyki bo byly idealne jak wrocilam ze szpitala a gabi wcale malo nie wazyla taak przynajmniej mi sie wydaje a w 62 tonela owszem moglam podwijac rekawki ale mnie to wkurzalo na maksa |
|
|
|
#4692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi obwód się nie zmienił ale miseczka narazie z B na C a już niedużo mi brakuje do D ![]() Niby fajnie, że piersi rosną, ale już niefajnie jak sa problemy z doborem stanika
|
||
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
martii to pozazdroscic moja byla strasznym glodomorem i wstwalam na jedzonko w ciagu dnia tez co 2 godziny bylo karmienie i zeby tez ciezko przeszla
mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej bo mowia ze 2 dziecko to przeciwienstwo pierwszego ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- madziu slonce nie denerwuj sie bedzie dobrze
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, wiem |
|
|
|
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
hej hej.
Ja wlasnie wrocilam. Bylam w szkole i z mama na targu. I w lumpku i kupilam malusie ogrodniczki ![]() Wy tak o tych pieniazkach...a my ? my dostaniemy ten marny 1000 zł , i nawet teraz nic nie odlozymy bo remont calego mieszkania jest ;| porazka jakas.... A co do staników...to mi az tak ogromnie nie urosly jak narazie. Nosilam 85C,a teraz mam 80D ,wiec nie ma tak zle... ps/. Dzieciaczki są zazwyczaj sliczne jak sie urodza i sa malutkie,ale od mojej kolezanki jest wyjatkowo brzydki. Ma twarz jak jakis 50latek i tak samo jak dziadki ma zakole. Aż dziwne
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-06-09 o 15:20 |
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Madzius to na bolerko umow sie wczesniej a reszte w ostatnim tygodniu.
Weronika ja z Laura miala tak ze spaniem-jak w zegarku.a ze w wozku nie spala to wiedzialam ze moge wyjsc na gora 2 h bo miala taki rytm 2 h buszowania potem drzemka
|
|
|
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze mialam małe B i tylko push-up nosilam .. a teraz mam takie dosc spore C .. fajnie tak
.. Czyli jak bede zamawiac ten kombinezon to 62 tak??? licze na wasze doswiadczenie ..
|
#4699 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Duże miseczki, małe obwody i względnie fajne fasony mają w Cubusie...Tam dostawałam 70D bez problemu. W Atlanticu też podobno mają w tym rozmiarze, ale tylko zwykłe białe i to chyba do noszenia na placach, bo mi ledwo E od nich wchodziło...a 70E oczywiście już nie produkują, bo NIE MA ZAPOTRZEBOWANIA Ogólnie producenci wychodzą z założenia, że jak ktoś ma miseczkę D, to od razu musi mieć obwód minimum 80 i tyle też lat w dowodzie, dlatego o jakiejś ładnej bieliźnie można zapomnieć, chyba, że za trzycyfrową sumę ![]() Cytat:
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupowałam ostanio przez internet (Gaja firma się nazywa) i powiem szczerze ze jak nie kupowała staników na necie to zaczne, pasuje idealnie! i mają naprawdę duży wybór tzn, małe obwody do dużych miseczek. A u mnie w mieście to tylko standard jest największy 85 D
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
fajna bielizne ma Ava. Ja mam typowe 70 pod biustem ale tyeraz wole luziejsze.wiadomo im wiekszy obwod tym wieksza miska w tym samym rozmiarze.zabawne jest to jak siesprwa ma przy roznych obwodach z miskami np 75c=70d miska w obu jest identyczna a roznia sie obwodem-glupie ale tak jest.ja do slubu potrzebowalam 65 pod biustem i musieli spiecjalnie sciagac dla mnie D bo C bylo za male gdzie wrezultacie miala takie pelne 70b przy normalnych biustonoszach z ramiaczkami.a bardotka musiala sie dobrze trzymac wiec musialo byc 65 pod biustem
Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-06-09 o 15:49 |
|
|
|
#4702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dokładnie Cytat:
Wydatków przed nami co niemiara ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4703 |
|
Zadomowienie
|
jest mi dzis strasznie smutno
plakac mi sie chce
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
A stalo sie cos czy tak po prostu masz zły dzien ??
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
DeKajka i madzius90 - tak poprostu jakos
chyba ta pogoda tez tak na mnie dziala.A w dodatku to jak sie nudze, a Tatuś sobie śpi... a pokój na robienie jego czeka...
|
|
|
#4707 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się już w 20-tym tygodniu i stawiam serniczek na zimno z truskawkami plus soczki ![]() ![]() Cytat:
Spóźnione ale szczere - wszystkiego naj i spełnienia marzeń A mężowi Cytat:
Cytat:
Jak zaszłam w ciążę to pojechałam do firmowego sklepu Feliny i panie dobrały mi dwa biustonosze na cały okres ciąży - z miękką rozciągliwą koronką, miseczka na tyle duża aby zmieściła się w niej jeszcze pięść i szerszy obwód ze względu na powiększający się brzuch. Pod koniec ciąży mam się do nich zgłosić po biustonosze do karmienia - mają podobno do miseczki K ![]() Podczytuję wątki mamuś lipcowych i czerwcowych i dziewczyny tam większość wyprawki kupowały na all - nawet podają sprzedawców u których się zaopatrują. I dzisiaj przeszłam sobie kilka sklepów z artykułami dla maluchów i powiem szczerze że czasem na tym samym artykule jest nawet 100% różnicy pomiędzy sklepem stacjonarnym a allegro Jedynie co to wtakich sklepach warto kupować ubranka i kocyki bo można podotykać a różnica cenowa nie jest taka duża.No i widziałam dzisiaj mamusię z nowiutkim wózeczkiem TAKO Laret i jest PIĘKNY !!!!! Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-06-09 o 16:41 |
|||
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4709 |
|
Zadomowienie
|
Co tu taka cisza ?
nikogo nie ma a tak mi sie nudziii
|
|
|
#4710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki dziewczyny niezapomniane przeżycie zobaczyć takie fikające nóżki ja robiłam test w kwietniu jak szliśmy na urodziny teściowej bo nie wiedziałam czy mogę pić ![]() stwierdziłam że ciąża wątpliwa bo staraliśmy się kilka miesięcy i nic ale rozsądek zwyciężył i wolałam unikać alko gdyby coś nie minęło pół minuty a tam dwie grube krechy ![]() i najlepsze rzuciłam P na poduszkę z tekstem "no to nie mogę pić" dziś byliśmy cały dzień nad jeziorkiem jutro chyba też Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2012-06-09 o 17:51 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

większa część 56 była na styk, częśc za mała. w 62 sporo chodził, a 68 to już dłuższy czas. Na 74 trzeba było sobie poczekać.