Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 13:07   #4681
agasobo
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

hej dziewczynki

wpadłam tylko na chwilkę ogłosić, że ja i Antoś zaczynamy dzisiaj 18ty tydzień = 5ty miesiąc!!!

ja zrezygnowałam ze swojego ubezpieczenia i jestem strasznie zła na siebie, za to mój tż dostanie 1500 pln, a płaci 43 pln miesięcznie

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:12   #4682
EdziaO
Zakorzenienie

hej ja wpadam na 3 sekundki tylko przywitać się
I dorzucę 3 słowa do ostatnich postów-nie ma szans, żeby dziecko tej zimy i wiosny założyło 74 nawet jak będzie gigantem. Zerknijcie nawet na siatki centylowe. 74 to jeeeeeszcze

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

p.s. wiem co mówię Bartek urodził się 4kg i 57cm naprawdę nie był malutkiwiększa część 56 była na styk, częśc za mała. w 62 sporo chodził, a 68 to już dłuższy czas. Na 74 trzeba było sobie poczekać.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:28   #4683
DeKajka
Zakorzenienie

Wrocilam .. zajadam sie teraz bułeczkami z wedlinką serkiem żółtym ogorkiem i pomidorkiem .. pyyycha .. tego wlasnie mi sie chcialo .. A na obiad zrobie dzisiaj sos pieczarkowy .

Z waszych dyskusji wywnioskowalam ze najlepiej kupic taki na 62 albo 68 .. I chyba bardzije za mna przemawia ten 62 .. najwyzej jak wyrosnie to kupie jakis tanszy uzywany 68 zeby juz w nim dochodzilo do konca zimy .. wole tak niz zeby mi dziecko tonelo..

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

wpadłam tylko na chwilkę ogłosić, że ja i Antoś zaczynamy dzisiaj 18ty tydzień = 5ty miesiąc!!!

ja zrezygnowałam ze swojego ubezpieczenia i jestem strasznie zła na siebie, za to mój tż dostanie 1500 pln, a płaci 43 pln miesięcznie
Gratuluje

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !

Edytowane przez DeKajka
Czas edycji: 2012-06-09 o 13:31
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:44   #4684
madzius90
Zakorzenienie

Hej

Ale jestem zła
Byłyśmy z mamą w salonie i pocałowałyśmy klamkę, bo zamknięte. Mają długi weekend
A jak babka do mnie dzwoniła to mówiła, że mogę przyjść w każdej chwili na ostatnią przymiarkę.
I jeszcze żadnej karteczki na drzwiach, musiałam dzwonić do tej pindy
Ech.. mają jeszcze do godziny otwarcia, bo w tygodniu do 17, gdzie moja mama pracuje codziennie do 17, a ja chcę, żeby poszła ze mną
Przyszła sobota też odpada, bo mama po pracy jedzie na szkolenie i też
A później to już będą ostatnie dni przed ślubem.
A ja muszę przecież zmierzyć to bolerko, czy będzie mi pasowało do sukni

Po niedzieli zadzwonię do tej baby i niech w któryś dzień czeka na nas, zjawimy się od razu o 17 i niech siedzi dłużej. Trudno, chce mieć klientów to jej sprawa, ma się dostosować...

Nie mam dziś humoru w ogóle.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:44   #4685
Dojotka1987
Zakorzenienie

wazne
powiedzcie mi dziewczyny jak wyglada u Was sprawa ze stanikami?? bo mi piersi urosly dosc duzo;D kupilam sobie 2 miesiace temu stanik a teraz jest juz taki na styku, ze jakby byl wiekszy to by sie nic nie stalo;p macie jakies specjalnie biustonosze (np. sportowe)??
Stary 2012-06-09, 13:48   #4686
madzius90
Zakorzenienie

Idę robić gołąbki.
Może później jeszcze wpadnę
Stary 2012-06-09, 13:53   #4687
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
popspradzaj sobie romiary chyba ze bedziesz w skllepach kupowac bo np wojcik ma olbrzymie ja kupuje wikszosc na 62 i na 56 tez troche mam bo nie chce zeby tonelo faktycznie jesli spodziewasz sie ze bedziesz miec duzego bobasa to ja kupowalabym 62-68 ale na pewno nie 74 a moja gabi jest wysoka ogolnie przerosla juz dzieciaki z maja i lipca

a tak swoja droga to ja mam nadzieje ze nie urodze strasznie duzego dziecka bo jak beddzie miala ponad 3400 to grozi cc
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
hej ja wpadam na 3 sekundki tylko przywitać się
I dorzucę 3 słowa do ostatnich postów-nie ma szans, żeby dziecko tej zimy i wiosny założyło 74 nawet jak będzie gigantem. Zerknijcie nawet na siatki centylowe. 74 to jeeeeeszcze[COLOR="Silver"]

p.s. wiem co mówię Bartek urodził się 4kg i 57cm naprawdę nie był malutkiwiększa część 56 była na styk, częśc za mała. w 62 sporo chodził, a 68 to już dłuższy czas. Na 74 trzeba było sobie poczekać.
Mówicie?
Ja to mam wrażenie, że wszystko bedzie za małe
Może te kombinezony są jakieś wieksze, bo ciuszki dla dziecka małego są takie maleńkie

Ale sie napracowałam... odkurzyłam wszystkie meble, zaatakowałam odkurzaczem kanape w salonie i aż sie zdziwiłam ile tam było kurzu
odkurzyłam podłogi i zmyłam, łazienke troche posprzątałam i mam dośc ide chyba pod prysznic i walne sie do łóżka
Stary 2012-06-09, 14:33   #4688
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
wazne
powiedzcie mi dziewczyny jak wyglada u Was sprawa ze stanikami?? bo mi piersi urosly dosc duzo;D kupilam sobie 2 miesiace temu stanik a teraz jest juz taki na styku, ze jakby byl wiekszy to by sie nic nie stalo;p macie jakies specjalnie biustonosze (np. sportowe)??
też mam z tym problem
z wszystkich powyrastałam
chciałam coś zamówić na allegro ale nie mogę się zdecydować
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 14:41   #4689
madzius90
Zakorzenienie

Gołąbki się już gotują
Więc przyszłam z powrotem
Ale dziś spokój tutaj

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ale sie napracowałam... odkurzyłam wszystkie meble, zaatakowałam odkurzaczem kanape w salonie i aż sie zdziwiłam ile tam było kurzu
odkurzyłam podłogi i zmyłam, łazienke troche posprzątałam i mam dośc ide chyba pod prysznic i walne sie do łóżka

Za dwa tygodnie o tej porze będziemy kończyć sesję zdjęciową
Nie mogę w to uwierzyć. Jak szybko czas zleciał

Co do staników- to ja mam problem.
Przez ciążę stałam się niewymiarowa. Już jakiś czas temu musiałam kupić nowe staniki, bo moje piersi stały się za duże na te sprzed ciąży.
A teraz mam mały obwód i dużą miseczkę w stosunku do niego. I jak szukałam biustonosza na ślub to myślałam, że się popłaczę, bo nie mogłam sobie dobrać nic.
Na szczęście dziś w końcu się udało

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-06-09 o 14:43
Stary 2012-06-09, 14:45   #4690
marti86
Zakorzenienie

Kasiu piekna kartka ja taka bujaweczke bede miala od kolezanki pozyczona wiec ten zakup mam z glowy

Weronika moja Laura od malego spala jak smok moze mialam ze 2 noce calkiem nieprzespane a tak to luzik-mam nadzieje ze drugie bedzie takie samo

Madzius jesli moge wtracic swoje 5 gr to powiem Ci ze im pozniej tym lepiej-szczegolnie w Twoim blogoslawionym stanie.ja ostatnia przymiarke mialam we wtorek przed slubem a suknie odbieralam w czwartek.tak mi polecily babki z salonu twierdzac ze stres tak na nas wplywa ze bardzo chudniemy.jak mi zaznaczyla gdzie guzik do podszewki to sobie pomyslalm-pogielo ja(moglam zapinac na przedstatniej pod cyckami ta mi go wszyla-ze niby tyle mialam schudnac)i powiem Ci ze w dniu slubu jeszcze dalej przeszywalam guzik bo byla za luzna.masz jeszcze 2 tyg mysle ze powinnas ostateczna przymiarke robic tydzien przed sluem-nie wczesniej bo nie waido jak sie zmieni Twoja sylwetka-ale oczywiscie to tylko moja osobista sugestia

Mysti wydaje Ci ze male-zobaczysz jakie dziecko bedzie miniaturowe-nawet jak bedzie wieksze-74 to na conajmniej polrocznego malucha i to giganta ja biore 62 i obawiam sie czy nie bede sie maly w tym topil.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

ja ze stanikiem tez mam masakre wczesniej nosilam takie 70b a teraz 75D bo 75C jest juz za maly:/

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 15:11   #4691
weronika23
Zakorzenienie

Mystiquee zeby cie upewnic posprawdzalam siostra miala niunia z maja i miala jeden kombinezeon na 68 drugi na 74 wiec jak juz sie bopisz to kup na +68 al moim zdaniem jak kupisz na 62 to tez dlugo pochodzi owszem nie jestesmy w stanie rpzewidziec jak dzieciaki beda rosly a na pewno czy 2 kurtka czy 2 kombiznezon przydadza sie na zmiane i tak np gabi kupilam kurtke w tym roku na 80 i pod koniec zimy juz musialm wymienic na wieksza i zeby bylo smiesznie miala z 5-10-15 byla w styczniu na styk a z reserved na 80 i chodzila do marca

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

aaa i jeszcze ja na pewno bede miec na 56 i bodziaki i pajacyki bo byly idealne jak wrocilam ze szpitala a gabi wcale malo nie wazyla taak przynajmniej mi sie wydaje a w 62 tonela owszem moglam podwijac rekawki ale mnie to wkurzalo na maksa
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 15:11   #4692
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Madzius jesli moge wtracic swoje 5 gr to powiem Ci ze im pozniej tym lepiej-szczegolnie w Twoim blogoslawionym stanie.ja ostatnia przymiarke mialam we wtorek przed slubem a suknie odbieralam w czwartek.tak mi polecily babki z salonu twierdzac ze stres tak na nas wplywa ze bardzo chudniemy.jak mi zaznaczyla gdzie guzik do podszewki to sobie pomyslalm-pogielo ja(moglam zapinac na przedstatniej pod cyckami ta mi go wszyla-ze niby tyle mialam schudnac)i powiem Ci ze w dniu slubu jeszcze dalej przeszywalam guzik bo byla za luzna.masz jeszcze 2 tyg mysle ze powinnas ostateczna przymiarke robic tydzien przed sluem-nie wczesniej bo nie waido jak sie zmieni Twoja sylwetka-ale oczywiscie to tylko moja osobista sugestia
Rozumiem Kochana, wiem, że moja sylwetka może przez te dwa tygodnie zmienić się bardzo, tylko mi najbardziej chodzi o te bolerko, czy ono w ogóle pasuje do mojej sukni. Bo jak pójdę na przymiarkę parę dni przed ślubem i okaże się, że muszę mieć inne bolerko to będę się denerwowała niepotrzebnie

Cytat:
ja ze stanikiem tez mam masakre wczesniej nosilam takie 70b a teraz 75D bo 75C jest juz za maly:/
Ale Ci urosły
Mi obwód się nie zmienił ale miseczka narazie z B na C a już niedużo mi brakuje do D
Niby fajnie, że piersi rosną, ale już niefajnie jak sa problemy z doborem stanika
Stary 2012-06-09, 15:14   #4693
weronika23
Zakorzenienie

martii to pozazdroscic moja byla strasznym glodomorem i wstwalam na jedzonko w ciagu dnia tez co 2 godziny bylo karmienie i zeby tez ciezko przeszla
mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej bo mowia ze 2 dziecko to przeciwienstwo pierwszego

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

madziu slonce nie denerwuj sie bedzie dobrze
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 15:17   #4694
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
martii to pozazdroscic moja byla strasznym glodomorem i wstwalam na jedzonko w ciagu dnia tez co 2 godziny bylo karmienie i zeby tez ciezko przeszla
mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej bo mowia ze 2 dziecko to przeciwienstwo pierwszego
A Gabrysia dalej jest głodomorem?

Cytat:
madziu slonce nie denerwuj sie bedzie dobrze
Wiem, wiem
Stary 2012-06-09, 15:19   #4695
ausente
Zadomowienie

hej hej.
Ja wlasnie wrocilam. Bylam w szkole i z mama na targu. I w lumpku i kupilam malusie ogrodniczki

Wy tak o tych pieniazkach...a my ? my dostaniemy ten marny 1000 zł , i nawet teraz nic nie odlozymy bo remont calego mieszkania jest ;| porazka jakas....

A co do staników...to mi az tak ogromnie nie urosly jak narazie. Nosilam 85C,a teraz mam 80D ,wiec nie ma tak zle...

ps/. Dzieciaczki są zazwyczaj sliczne jak sie urodza i sa malutkie,ale od mojej kolezanki jest wyjatkowo brzydki. Ma twarz jak jakis 50latek i tak samo jak dziadki ma zakole. Aż dziwne
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-06-09 o 15:20
ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 15:27   #4696
marti86
Zakorzenienie

Madzius to na bolerko umow sie wczesniej a reszte w ostatnim tygodniu.

Weronika ja z Laura miala tak ze spaniem-jak w zegarku.a ze w wozku nie spala to wiedzialam ze moge wyjsc na gora 2 h bo miala taki rytm 2 h buszowania potem drzemka

Stary 2012-06-09, 15:33   #4697
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Madzius to na bolerko umow sie wczesniej a reszte w ostatnim tygodniu.
I chyba tak będę musiała zrobic

Cytat:
Weronika ja z Laura miala tak ze spaniem-jak w zegarku.a ze w wozku nie spala to wiedzialam ze moge wyjsc na gora 2 h bo miala taki rytm 2 h buszowania potem drzemka
To w sumie fajnie, bo zawsze wiadomo mniej więcej kiedy dziecko sie obudzi i można sobie coś zaplanować
Stary 2012-06-09, 15:36   #4698
DeKajka
Zakorzenienie

Ja zawsze mialam małe B i tylko push-up nosilam .. a teraz mam takie dosc spore C .. fajnie tak..

Czyli jak bede zamawiac ten kombinezon to 62 tak???
licze na wasze doswiadczenie ..

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-09, 15:38   #4699
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Co do staników- to ja mam problem.
Przez ciążę stałam się niewymiarowa. Już jakiś czas temu musiałam kupić nowe staniki, bo moje piersi stały się za duże na te sprzed ciąży.
A teraz mam mały obwód i dużą miseczkę w stosunku do niego. I jak szukałam biustonosza na ślub to myślałam, że się popłaczę, bo nie mogłam sobie dobrać nic.
Na szczęście dziś w końcu się udało
Kochana, pocieszę Cię, że ja miałam ten problem i przed ciążą Duże miseczki, małe obwody i względnie fajne fasony mają w Cubusie...Tam dostawałam 70D bez problemu. W Atlanticu też podobno mają w tym rozmiarze, ale tylko zwykłe białe i to chyba do noszenia na placach, bo mi ledwo E od nich wchodziło...a 70E oczywiście już nie produkują, bo NIE MA ZAPOTRZEBOWANIA Ogólnie producenci wychodzą z założenia, że jak ktoś ma miseczkę D, to od razu musi mieć obwód minimum 80 i tyle też lat w dowodzie, dlatego o jakiejś ładnej bieliźnie można zapomnieć, chyba, że za trzycyfrową sumę

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Wy tak o tych pieniazkach...a my ? my dostaniemy ten marny 1000 zł , i nawet teraz nic nie odlozymy bo remont calego mieszkania jest ;| porazka jakas....
My dostaniemy po dwa tysiące z ubezpieczenia, więc też na te największe zakupy powinno starczyć. Ale ogólnie szału nie ma - kropla w morzu potrzeb
Stary 2012-06-09, 15:45   #4700
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
wazne
Ja przed ciążą miałam 75 E a treaz 75 G i mam nadzieje ze tak juz zostanie.
Kupowałam ostanio przez internet (Gaja firma się nazywa) i powiem szczerze ze jak nie kupowała staników na necie to zaczne, pasuje idealnie! i mają naprawdę duży wybór tzn, małe obwody do dużych miseczek. A u mnie w mieście to tylko standard jest największy 85 D

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 15:47   #4701
marti86
Zakorzenienie

fajna bielizne ma Ava. Ja mam typowe 70 pod biustem ale tyeraz wole luziejsze.wiadomo im wiekszy obwod tym wieksza miska w tym samym rozmiarze.zabawne jest to jak siesprwa ma przy roznych obwodach z miskami np 75c=70d miska w obu jest identyczna a roznia sie obwodem-glupie ale tak jest.ja do slubu potrzebowalam 65 pod biustem i musieli spiecjalnie sciagac dla mnie D bo C bylo za male gdzie wrezultacie miala takie pelne 70b przy normalnych biustonoszach z ramiaczkami.a bardotka musiala sie dobrze trzymac wiec musialo byc 65 pod biustem

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-06-09 o 15:49
Stary 2012-06-09, 15:52   #4702
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Kochana, pocieszę Cię, że ja miałam ten problem i przed ciążą Duże miseczki, małe obwody i względnie fajne fasony mają w Cubusie...Tam dostawałam 70D bez problemu. W Atlanticu też podobno mają w tym rozmiarze, ale tylko zwykłe białe i to chyba do noszenia na placach, bo mi ledwo E od nich wchodziło...a 70E oczywiście już nie produkują, bo NIE MA ZAPOTRZEBOWANIA Ogólnie producenci wychodzą z założenia, że jak ktoś ma miseczkę D, to od razu musi mieć obwód minimum 80 i tyle też lat w dowodzie, dlatego o jakiejś ładnej bieliźnie można zapomnieć, chyba, że za trzycyfrową sumę
To współczuję. Ja przed ciążą miałam mały obwód i małą miseczkę więc z romiarami żadnego problemu. Szłam do sklepu, brałam stanik, który mi się podobał i zawsze był rozmiar. Mierzyłam, ok i kupowałam. A teraz

No dokładnie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
My dostaniemy po dwa tysiące z ubezpieczenia, więc też na te największe zakupy powinno starczyć. Ale ogólnie szału nie ma - kropla w morzu potrzeb
No niestety Wydatków przed nami co niemiara

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą miałam 75 E a treaz 75 G i mam nadzieje ze tak juz zostanie.
Kupowałam ostanio przez internet (Gaja firma się nazywa) i powiem szczerze ze jak nie kupowała staników na necie to zaczne, pasuje idealnie! i mają naprawdę duży wybór tzn, małe obwody do dużych miseczek. A u mnie w mieście to tylko standard jest największy 85 D
A to kupowałaś z ich firmowego sklepu?
Stary 2012-06-09, 16:04   #4703
ausente
Zadomowienie

jest mi dzis strasznie smutno plakac mi sie chce

Stary 2012-06-09, 16:07   #4704
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:

A stalo sie cos czy tak po prostu masz zły dzien ??

Na pamiątkę ...

Stary 2012-06-09, 16:10   #4705
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale z jakiegoś powodu, czy tak po prostu?
Stary 2012-06-09, 16:21   #4706
ausente
Zadomowienie

DeKajka i madzius90 - tak poprostu jakos chyba ta pogoda tez tak na mnie dziala.A w dodatku to jak sie nudze, a Tatuś sobie śpi... a pokój na robienie jego czeka...

Stary 2012-06-09, 16:34   #4707
Kamalika
Raczkowanie

Witam się już w 20-tym tygodniu i stawiam serniczek na zimno z truskawkami plus soczki

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Dzięki kochane
Niech sie wszystkie życzenia teraz spełnią

A ja pokłócona z tż... poszedł wczoraj na mecz, dosłownie widzieliśmy sie 20 minut w moje urodziny było mi strasznie przykro, ale myślałam, że zdąży wrócic...
A on od 16 po południu do północy mecz oglądał...
Nie spał dziś ze mną
Teraz mi pisze jakieś smsy, że mu głupio, że ma kaca moralnego, że boi sie do domu wracac Niech sie boi!
Jego żona w domu siedzi, też sobie mogłam gdzieś wyjśc, a czekałam na niego Jestem zła jak osa :

Spóźnione ale szczere - wszystkiego naj i spełnienia marzeń

A mężowi

Cytat:
hej

Kobitki jak u Was ze spaniem??mi juz jest strasznie niewygodnienie moge spac na prawym boku bo mnie tak kosci bola ze jak wstaje to normalnie cierpie i ucho mi dretwieje na plecach nie mozna-z reszta nie umie a na moim ulubionym brzuchu tez juz zabronione wiec zostaje lewy bok ale ile mozna spac na jednej stronie.budze sie coraz i nie moge znalezc odpowiedniej pozycji:/
Ja kupiłam na all rogal do spania dla ciężarnych http://allegro.pl/poduszka-motherhoo...390265332.html i śpi się z tym rewelacyjnie - dodam że mam chory kręgosłup i wygoda podczas snu jest dla mnie bardzo ważna.

Cytat:
wazne
Ja przed ciążą nosiłam 75H i jedynie fajne modele mogłam kupić w Felinie ale cena zabójcza bo ok. 250 zł jednak jakość rewelacyjna - po 2 latach użytkowania i prania biustonosz się nie rozciągał ani nie tracił koloru.
Jak zaszłam w ciążę to pojechałam do firmowego sklepu Feliny i panie dobrały mi dwa biustonosze na cały okres ciąży - z miękką rozciągliwą koronką, miseczka na tyle duża aby zmieściła się w niej jeszcze pięść i szerszy obwód ze względu na powiększający się brzuch.
Pod koniec ciąży mam się do nich zgłosić po biustonosze do karmienia - mają podobno do miseczki K

Podczytuję wątki mamuś lipcowych i czerwcowych i dziewczyny tam większość wyprawki kupowały na all - nawet podają sprzedawców u których się zaopatrują. I dzisiaj przeszłam sobie kilka sklepów z artykułami dla maluchów i powiem szczerze że czasem na tym samym artykule jest nawet 100% różnicy pomiędzy sklepem stacjonarnym a allegro Jedynie co to wtakich sklepach warto kupować ubranka i kocyki bo można podotykać a różnica cenowa nie jest taka duża.

No i widziałam dzisiaj mamusię z nowiutkim wózeczkiem TAKO Laret i jest PIĘKNY !!!!!

Edytowane przez Kamalika
Czas edycji: 2012-06-09 o 16:41
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 16:37   #4708
madzius90
Zakorzenienie

Mój TŻ na rybach, a ja kwitnę przed kompem
Ale chyba zaraz pójdę się zdrzemnąć, bo coś mnie muli

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się już w 20-tym tygodniu i stawiam serniczek na zimno z truskawkami plus soczki

Stary 2012-06-09, 17:09   #4709
ausente
Zadomowienie

Co tu taka cisza ?
nikogo nie ma a tak mi sie nudziii

Stary 2012-06-09, 17:33   #4710
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

No i dziś oficjalnie mogę ogłosić, że zaczęłam 14 tydzień!!!! 4 miesiąc!!!:ju pi:

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

A poza tym juz leci mi 16 tydzien
nawet nie wiem kiedy to zlecialo, zanim sie obejryzmy juz bedziemy na porodowce

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość

dzięki dziewczyny
niezapomniane przeżycie zobaczyć takie fikające nóżki
ja robiłam test w kwietniu jak szliśmy na urodziny teściowej bo nie wiedziałam czy mogę pić
stwierdziłam że ciąża wątpliwa bo staraliśmy się kilka miesięcy i nic ale rozsądek zwyciężył i wolałam unikać alko gdyby coś
nie minęło pół minuty a tam dwie grube krechy
i najlepsze rzuciłam P na poduszkę z tekstem "no to nie mogę pić"

dziś byliśmy cały dzień nad jeziorkiem
jutro chyba też

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2012-06-09 o 17:51
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości