|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Nie oszukujmy się, wyjechała do Anglii duża część ludzi, którzy sobie tu w Polsce nie radzili ( np. taki mój brat, który nie poradzi sobie nigdzie), nie radzą sobie też i tam, ale to nie są wszyscy Polacy, a ocena powinna dotyczyć ogółu , bo co porządni Polacy moga zrobić z tymi , którzy tak się zachowują? To tak trochę jak z rodziną, co ja mogę za to ,że kuzyn szwagra jest niemiły i nadużywa alkoholu? Ale to nie świadczy ,ze cała rodzina to patologia.No i też jest mi za niego wstyd, ale nie będę szczęśliwa ,że ktoś powie, aaaa ta rodzinka to ochleje , bo to prawda będzie lekko zafałszowana.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-09 o 12:01 |
|
|
|
|
#1173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi sie ze i Monia i Konia maja duzo racji! Wydaje mi sie, ze to co pisze Konia to prawda, ze wlasnie za granice wyjezdzaja ludzie, ktorym sie nie powiodlo w Pl i sa to ludzie z komplekasmi, no i wogole sa jacy sa i pracuja na Nasza zla opinie za granica! Niestety. Oczywiscie nie wszyscy, co widac na przykladzie naszych forumowych dziewczyn Ale Anglikom sie nie dziwie, bo Oni wyrabiaja sobie zdanie na temat Polakow poprzez to co widza w swoim kraju oczywiscie! A swoja droga to (chyba juz Gosia o tym pisala) zyczliwosc ludzi za granica w stosunku do ludzi innych narodowosci i ich tolerancja jest na bardzo wysokim poziomie. Gdziekolwiek ma sie doczynienia z uslugami, czy idzie sie do urzedu, do lekarza itp to nie trzeba sie obawiac tak jak u nas ze zostanie sie chamsko potraktowanym czy zrownanym z ziemia! To jest fakt i tego mi tutaj u nas brakuje, takiego ludzkiego i przyjaznego podejscia do drugiego czlowieka. Przykladowo takie zachowanie jakie mialo miejsce przy moim porodzie - chamski tekst lekarza, ze ale mam donosny glos i czego tak krzycze ( ) , nigdy by sie w szwecji nie wydarzylo! Gdyby ktos nawet sobie na takie zachowanie pozwolil to chyba by go zwolnili albo cos, napewno pociagneloby to za soba konsekwencje, a tutaj niestety nie widzialam wiekszego sensu nawet zeby isc do ordynatora i sie poskarzyc!A korcilo mnie bo ten incydent psuje cale wspomnieniez mojego porodu i bardzo mi z tego powodu smutno. A taki cham chodzi sobie tam po szpitalu i pewnie rzuca takie teskty na prawo i lewo i nikt mu nic nie zrobi. Nienawidze takich rzeczy u nas w kraju! A generalnie to ja nie jestem i nie lubie jesli ktos generalizuje, bo zawsze ktos zostanie pokrzywdzony! I na przyklad zawsze sie kloce jak mi szwed powie ze Polacy jakos wyjatkowa duzo pija! Szwedzi pod tym katem w niczym nam nie ustepuja! Napatrzylam sie na mega pijanstwo przez tych moich kilka lat tam! Widzialam duzo patologii rowniez, takie tematy to naprawde rzeka, tak jak mowisz konia! A w szwecj akurat Polacy maja dosc dobra opinie , ale Oni tam maja mase muzulmanow , wiec w porownaniu z nimi wychodzimy bardzo pozytywnie ![]() Ale tak powaznie to mamy tam opinie pracowitych. Wydaje mi sie ze temu nikt nie zaprzeczy , ze jak Polak ma okazje pracowac i kase zarabiac to pracuje ciezko i sie cieszy ze ma taka mozliwosc.
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-06-09 o 12:28 |
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiecie co? był w tv program na temat Breivika i mówili ,że w Norwegii normalne policyjne patrole nie mają broni przy sobie i że w centrum Oslo ( tam gdzie były bomby ) było na postrunku tylko 4 policjantów ....ale też mówili jakie jest PKB na jednego ludzia tam to mi szczęka opadła....a jaki wniosek ,że jest bezpiecznie i jest dobrze tam gdzie nie ma biedy, ludzie są sympatyczni, zadowoleni , bo żyje im sie dobrze, nie ma potrzeby żeby policja chodziła uzbrojona po zęby... |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ odsypia mecze, normalnie zmęczony jakby to On wczoraj w tych dwóch meczach grał ![]() dzisiaj każę mu iśc na komisariat dmuchnąć w alkomat, bo chce jechać do znajomych na mecz, inaczej do auta nie wsiadam zdjęci są, ale jakieś takie byle jakie, za dużo zamieszania było, na następnym meczy Polaków zrobię porządną sesję
|
|
|
|
|
#1177 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racje Tam gdzie mieszkalismy w Malmö bylo cudnie kilka lat temu, w tejc hwili jakies 50 % mieszkancow to obcokrajowcy i nie mam na mysli tutaj polakow na przyklad, ale sa to muzulmanie, w tej chwili przestepczosc jest na bardzo wysokim poziomie, codziennie czytamy na necie o strzelaninach, bojkach, napadach, wybuchach itp w malmö Glownie dlatego wynieslismy sie stamtad do hiszpanii, na przyklad szkola do ktorej mial chodzic Adas, a chodzilby juz teraz bo zerowka jest u nich w szkole, montowala 2 lata temu kamery na korytarzach tyle mieli bojek i pobic uczniow przez uczniow! I nie oszukujmy sie - to nie sa szwedzkie dzieci, one sa raczej ofiarami we wlasnym kraju. Bardzo to smutne, ale taka jest rzeczywistosc tam teraz. Ja stwierdzilam ze dziekuje ale tam do szkoly Adas nie bedzie chodzil! Aalegna , jejku - wspolczuje przezyc w nocy! Wierze ze strasznie to przezylas! mam nadzieje ze byl to pierwszy i ostatni raz! Lena - Viki tez wyciaga jezyczek, tak sobie moim zdaniem cwiczy po prostu! ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() No tak, bo u nas czesto jest tak ze pracy nie ma albo jest taka ze caly m-c czlowiek na waciki zapiernicza niestety Wiec jesli taki czlowiek dostanie mozliwosc pracy za godne wynagrodzenie to wtedy prace doceni
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-06-09 o 12:46 |
||
|
|
|
#1178 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja tez wyjechalam bo sobie "nie radzilam",troszke mnie to zabolalo co napisalas,ale jednak staram sie w obcym kraju zachowywac kulturalnie i jestem wdzieczna,ze moge w nim zyc,bo tutaj stac mnie na normalne zycie.W Polsce "nie radzilam sobie",ale staralam sie zyc uczciwie,pracowalam ciezko,pewnie zabraklo mi sily przebicia,zeby cos osiagnac.Wiele w tym nie radzeniu sobie mojej winy,ale nie wszystko.
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, Gosia, Karolca, Gosica, Desia ja już myślałam, że to coś nie tak z tym języczkiem
![]() No ale dobrze, że nie tylko moja Kaja tak ma ![]() Moja wystawiała początkowo tylko czubeczek, a ostatnio często wysuwa cały tak jak Ewelinka Karoli - na bródkę aż.. Cytat:
ostatnio troszkę cwiczyłam by wzmocnic mięsnie kręgosłupa, ale brzuch mam flaczek nadal.. Musimy się jakoś zebrac w końcu dziewczyny! ![]() Aalegna współczuję stresowych sytuacji, też miałam taką jak Kaja się zadławiła, serce mi stanęło.. Ale dobrze, żeby odpowiednio zareagowac! Trzymaj się ciepło i nie denerwuj ![]() Koniakonia a po jakim czasie Kajcia przesypiała Ci nocki? Tak się właśnie zastanawiam kiedy mogą nastąpic takie nocki i u nas
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-06-09 o 13:05 |
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pracujac normalnie na etacie w UK czy w szwecji mozesz godnie zyc, wychowac kilkoro dzieci i jeszcze na wakacje za granice pojedziesz! Tak powinno byc, kazdy powinien miec prawo do godnego zycia ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() Chociaz teoretycznie dzisiaj mija moj polog i bym mogla, ale wole zeby mi to powiedial jasno i wyraznie! Dzisiaj 6 tygodni od porodu, ale przelecialo!
|
|
#1181 | ||
|
Rozeznanie
|
Moja może nie wystawia tak języka na chama, ale często jakby się nim bawi, tzn otwiera buzię i układa język w łyżeczkę bardzo go eksponując..mam nadzieję, że wiecie o co kaman
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A lekarka widziała, że szczupła jestem i przyznała, że jaka mama taka córka, ale jednak doradziła, żebym jedną butle na wieczór dała tylko jako dodatkowe karmienie. A na cycu i tak by była jak do tej pory. I nadal nie wiem co robić czy posłuchać się lekarki?Ale gosia Ty też szczupła jesteś, a Twój Eryk tak przybiera że hej, może rzeczywiście moje dziecko jest niedożywione. Wczoraj ważyła 4500 g ![]() aalegna oj to się nieźle wystraszyłaś. Też mi się wydaje, że to tylko się przejadł. Oby już więcej się tak nie zdarzyło. Moja Jula jak je i je, to czasem nie połknie i jej się z ust wyleje i jeszcze z tego się śmieje A w ogóle moja córa robi się fajna taka kontaktowa, coś mruczy pod nosem, gada jakieś samogłoski i się uśmiecha jak do niej gadam emigra trzymam kciuki żeby poszło po Waszej myśli w sprawie domu
|
||
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
O to jednak TZ dal sie namowic, super! Milej wizyty
Cytat:
LEna, nasze coreczki jedne z mlodszych na watku wiec staram sie nie niecierpliwic jak czytam ze inne bobaski robia juz tamto czy siamto A jezyk Ania tez zaczela pare dni temu wystawac, ale na razie do brodki jeszcze nie siega |
|
|
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam ,że tak się nieprecyzyjnie wyraziłam , nie chciałam Cię urazić, ale myślę,ze wiesz o jakie przypadki mi chodzi, jeszcze raz przepraszam chodziło mi o takich ludzi, którzy nie szanują pracy, są leniwi i myślą,że jak pojadą za granicę to tam pieniądze polecą z nieba, mój brat tak myślał, że tak będzie i grubo się mylił, na szczęście dla niego mamy go tu na oku, a nie włóczy się po jakiś dworcach tam, ale podejście do pracy i życia ma takie jak miał niestety i gdziekolwiek pojedzie to dobrze mu nie będzie , bo za leżenia dupskiem do góry nigdzie nie płacą ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
ten czas tak leci ,że nie mam rachuby, ale cos koło 3 skończonego miesiąca Z Niną to miałam dużo później ten luksus miała coś koło 6 miesięcy, ale zaczęła się znów budzić jak miała 8 , jak wróciłam do pracy , to było cięzkie doświadczenie
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-09 o 13:26 |
||
|
|
|
#1184 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No a jesli tak bedzie,to Eryczek w przyszlosci zamiast czegos kalorycznego bedzie dostawal marchewki i jabluszka,bo grubaska wychowac nie chce.Ale mam nadzieje,ze bedzie taki w sam raz.No i mysle tez,ze dziewczynki powinny raczej byc drobniejsze od chlopcow. Cytat:
|
|
#1185 | ||||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej Mamusie!
Gosia, Ty to chudzinka jesteś Ale pewnie, że warto pozwolić wrócić brzuszkowi do formy bo z tego co wiem, mocne mięśnie brzucha słuzą także zdrowiu kręgosłupa!Emigra, dzięki za podpowiedż z banka chińską, z ciekawości też jąsobie zamówię Mam jeszcze olejek do masażu z czasów ciązy i wciąż mi zostało 3/4 butelki, bo jakos nie mam czasu masować, ale się zmobilizuję, w sierpniu wakacje![]() Kciuki za ogladanie domu, żeby poszło po Waszej myśli! ![]() Cytat:
![]() Nie wiem, czy pogorszy to laktację, zastanawiałam sie czy na wszelki wypadek nie odciagac? Cytat:
Współczuję kochana sytuacji, dobrze, ze szczesliwie sie skonczyło i maz potrafil trzezwo zareagowac! I tak sobie mysle, ze chyba warto, zeby kazda mama wiedzial co robic w takiej i podobnych sytuacjach, tym bardziej, ze dzieciaczki rosna i beda wszedzie wlazic.... Cytat:
Cytat:
TH pisała tez, ze w tej metodzie usypiania srednio przyzwyczajenie do nowego rytmu dziecka zabiera 3 dni, ale moze zabrac i kilka tygodni! Jednak nawoluje o cierpliwosc, bo jak twierdzi, predzej czy pozniej dziecko zaskoczy! I tez zaleca trzymac na raczkach, jesli ktores dziecko tego wymaga a stopniowo przechodzic na dalsze etapy, az dojdzie do tego, ze dziecko wlozone do lozeczka samo usnie. |
||||
|
|
|
#1186 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyjechali tacy rowniez ktorzy sobie nie radzili, ale tutaj tez im sie nie wiedzie, wyjechali rowniez tacy ktorzy mieli dosc Polski jako kraju srednio przyjaznego, problemow finansowych i jeszcze wielu rzeczy. wyjechalam, radzilam sobie w Polsce - moze troche bylo problemow finansowych, robilam to co lubilam, ale chcialam miec swiety spokoj i zyc aby niczego mi nie brakowalo...i tak wlasnie zyje i czuje sie tutaj bardzo dobrze i chce aby w tym kraju wychowywala sie Hania, oczywiscie do polskiej szkoly tez bedzie chodzila bo wazne aby historie Polski i kulture tez znala. narzekaja tutaj przewaznie ludzie zakompleksieni i lenie, bo tacy tez sa. sa pracowici, ale sa i tacy (wiem z wlasnego doswiadczenia bo zatrudnialismy Polakow rowniez) ktorzy tylko chca kombinowac i zarobic a sie nie narobic...nie pracowali dlugo u nas, bo woleli pic sobie piwko w czasie pracy,Anglicy tez sie do pracy nie kwapia za bardzo, ale znam i pracowalam z Anglikami, ktorzy pracowali lepiej i szybciej od Polakow, wszystko zalezy na jakich ludzi trafisz. wszystkie narodowosci maja swoje zalety i wady, tak samo wsrod Polakow i Anglikow, znam wielu Anglikow bardzo dobrze, nie tylko z pracy, spotykamy sie z kilkoma znajomymi i staram sie zawsze opisywac Polakow i Polske z naprawde dobrej strony. nie generalizuja - maja doczynienia z porzadnymi Polakami, ale tez i widza Polakow na miescie szwendajacych sie i pijanych i bluzgajacych. zyja tutaj po sasiedzku z wieloma narodowosciami, sa ciekawi innych narodowosci, chca o kulturze innych krajow rozmawiac, Polacy natomiast czesto tworza swoje zamkniete kasty, nie uczestnicza za bardzo w zyciu spolecznym. sa tez i patologie wsrod nich - nie pisalam ze nie ma. swoja droga film wyemitowany byl o stadionie i kibolach a nie Polsce jako kraju i ze wszyscy tacy sa, a co w tym filmie mowi sam Polak? to on glownie sie przeciez wypowiada o rasizmie itd. material przeciez prawdziwy, wiec nie rozumiem o co wielkie halo, czy tak nie jest naprawde?? oczywiscie ze jest....mowie tutaj o zamieszkach, protestach z agresja, kibolach itd. z mojej strony to by bylo na tyle, bo tak jak mowisz Konia to nie temat na ten watek swoja droga w tej kwestii nie dogada sie Polak emigrant i Polak w Polsce, wielu rzeczy nie widzialam dopoki nie wyjechalam.---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Julliczka nie martw się, moja Kajcia niewiele starsza od Twojej Juli, i też niewiele cięższa.. Ostatnio jak Ją ważyliśmy u lekarza to ważyła 4400 (2 tygodnie temu).
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
I jestem taka dumna z każdej nowej umiejętności Kai Z główką radzi sobie coraz lepiej Mm nadzieję, że inne sprawy też się naprostują. W przyszłym tygodniu znów mamy usg nereczki i jeszcze sporo innych badań, oby wszystko było w porządku! |
|
|
|
|
#1188 |
|
Gang Iren
|
A jeszcze co do meczu.To wczoraj ogladalismy,Wiki tez troche popatrywala w telewizor i w pewnej chwili zerwala sie i krzyczy "kolejorz",byla bardzo zawiedziona,ze to nie mecz Lecha,a "tylko" Reprezentacji Polski
|
#1189 |
|
Wtajemniczenie
|
o rany jak Hanka dala czadu, plakala chyba prawie godzine - nic nie pasowalo, znow sie zaniosla z placzu, spac nie, jesc nie, na rekach nie, wszystko na nie...dopiero w hustawce sie uspokoila troche..tylko ze w hustawce nie mogla sie hustac jak zacznie sama siedziec, co ja wtedy zrobie?
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomóżcie !!
Oskar przez te problemy brzuszkowe przyzwyczaił się do rąk i ciągle chce być noszony, usypianie to też katorga nie wiem jak go odzwyczaić Ja jestem uwiązana bo większość czasu na rękach go noszę jak tylko odłożę to poleży ok 10min spokojnie a potem jest wrzask jakby ze skóry go obdzierali ;/ Macie jakiś pomysł jak oduczyć go tego... |
|
|
|
#1191 | |
|
Gang Iren
|
Evvcia super zdjecia!Ale z was fajni kibice
![]() A ja wrzucilam Wiki w dniu Pierwszej Komunii. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Mysle,ze jak zacznie interesowac sie bardziej zabawkami,to wtedy mniej bedzie chcial na rece,bardziej go czyms zajmiesz.
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Monia ok, nie powinnam się wypowiadać, nie mieszkałam w UK, ale tylko chciałam powiedzieć co sądzę o stereotypach jakie krążą o nas po świecie, na tym bym chciała temat zakończyć
![]() Nadszedl i na mnie kryzys, chyba też nerwowa przez to bardziej jestem , sprawy dotyczą rodziny , dzięki Bogu dzieci mam spokojne, coś chyba we mnie pęka . Dawno takiego czegoś nie przechodziłam.Mam nadzieję,że sobie jakoś z tym wszystkim poradzę.
|
|
|
|
#1193 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Uciekam robic obiad.
|
|
#1194 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie warto! Twoje dobre samopoczucie jest niezmiernie wazne dla Twoich corek i meza! ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() :slin a:Brakowalo mi nabialu! Mam tylko nadzieje ze Viki nie zaszkodzi ![]() Dla reszty zrobilam spaghetti
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę się znów do pionu ustawić |
|
|
|
|
#1196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Kajcia rzadko co prawda, ale czasem też ma jeszcze takie problemy (jak jest bardzo zmęczona) wtedy jedyne co może pomóc to maksymalne Jej wyciszenie, uspokojenie, wkładam Ją do gondolki i stoję nad Nią, mówię szeptem, głaszczę po główce, po policzku, jestem bliziutko żeby czuła się pewnie. I po jakimś czasie odpływa.. A jak zacznie znów płakusiac to znów to samo robie. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Jestem z Tobą i trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Evvcia super fotki Gosia, ale jesteście podobne do siebie z Córą
|
||
|
|
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za rady w sprawi usypinia, dzisiaj to masakra jakaś a wczoraj tak mi się udawało
ale jak mówicie wszystko wymaga czasu
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój wystawia a jak nie wystawia to międli nim w buzi... Aalegna to się musiałaś wystraszyc...oby już nie było takiej sytuacji.. Desia już 6 tygodni minęło...a wydaje się że dopero co na Twój poród czekałyśmy Konia oby kryzys szybko został zażegnany...trzymam kciuki |
|
|
|
|
#1199 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za słowa otuchy i upewnienia mnie w tym że to jednak nie było nic poważnego, nawet nie wiecie jak jest słyszeć tak "pozytywną diagnozę" od kilku osób i to na dodatek doświadczonych matek
bo jak zadzwoniłam do mojej mamy to ona najczarniejsze scenariusze że pewnie będzie chory mam temperature mierzyć co godz itd Konia wytrwałości i cierpliwości życze
|
#1200 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A głaskanie i szeptanie na mego syna nie działa jak jest w łóżeczku i zaczyna trochę popłakiwać i ja go głaskam , szeptam a on bardziej w ryk i muszę wyjąc i dopiero na rekach spokój. Taki przytulas chyba z tego mojego Oskarka.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

) , nigdy by sie w szwecji nie wydarzylo! Gdyby ktos nawet sobie na takie zachowanie pozwolil to chyba by go zwolnili albo cos, napewno pociagneloby to za soba konsekwencje, a tutaj niestety nie widzialam wiekszego sensu nawet zeby isc do ordynatora i sie poskarzyc!
stal jak wryty doslownie ... Do dzisiaj ma ataki paniki w takich sytuacjac - dobrze ze natura jakos to tak wyregulowala ze jak jeden z rodzicow ma paraliz w takich sytuacjach to drugi wie instynktownie co robic

Ale ja nie lekarz,tyle czy to nie bedzie tak ze jak bedziesz dokarmiac to zmniejszy ci sie ilosc mleczka w piersiach?Bo slyszalam,ze tak moze byc.
klask i: dla dzielnej Julki, drobna na bank po Tobie
Wczoraj ważyła 4500 g

LEna, nasze coreczki jedne z mlodszych na watku wiec staram sie nie niecierpliwic jak czytam ze inne bobaski robia juz tamto czy siamto