Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 11:10   #2821
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. IV

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
princessskaa a co to za body?? Oj widzę, ze tu nie tylko kosmetyczne szaleństwa się dzieją

hmm no to w takim razie muszę cos pomyśleć z tym usypianiem, bo widzę, ze usypiające na rękach są w zdecydowanej mniejszości, a nie chcę tak jak moja sis usypiać 1,5 roczne dziecko na rękach Dziewczyny a Wy wkładacie maluchy do łóżeczka i one tak same sobie zasypiają, długo to trwa?? Bo moja się zaczyna bawić kocykiem, ochraniaczem, nogami, wszystkim czym się da, pełza, wspina się, nie ma mowy o zasypianiu, a ż wreszcie zaczyna się drzeć ze zmęczenia i potem wogóle nie można jej uspokoić.
o takie http://prowokacyjna.pl/bielizna-dams...amira/107.html

Co do zasypiania to w dzień jest problem czasami z zaśnięciem, mała podpłakuje, bo nie chce się poddać i zasnąć. I albo leży w łóżeczku i ją głasiam, trzymam za rączkę, albo leżymy obie na łóżku i ją tulę i podśpiewuję, albo w wózku zasypia Moja lubi tulić się do pieluszki No i smok podstawa

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
princeska kurcze zazdroszcze odwagi, ja to bym chetnie swojemu jakies show zafundowala, ale jakies takie hamulce sie załaczaja choc i tak nie ma zle, bo regularne tiru riru, a nie raz na dwa tyg
a skad zamawiasz ciuszki???? moze jakis diabelek u mnie w środku zrobi sru w dupala i cos zamówie
% dodają odwagi

Fajna strona jest prowokacyjna.pl Tania przesyłka przy wpłacie na konto

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Ale się wyleżałam Wstaję, muszę iść na solarium, bo mi zamkną Po obiedzie jedziemy ze znajomymi do Nałęczowa na lody

Kurde tak ciepło jest, a ja po wczorajszych wirażach mam pamiątke w postaci siniaka na nodze Dobrze, że po wewnętrznej str nogi, ale i tak od przodu troche widać i kiszka odsłaniać nogi.. A tak gorąco, co robić? Możne podkładem przykryję? A w ogóle to sa sposoby, żeby szybko znikł?
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:39   #2822
basiula19
Zadomowienie

witam,

ja już posprzatałam, pranie zrobione zostało poodkurzać ale niechce Mikiego budzić bo śpi smacznie........wczoraj skubaniec sturlał sie łóżka na szczęscie to w sypialni jest niskie a leżał z tz i mu sie kimło a mały sru na podłoge myślałam że zawału dostane a tżtowi jak by nie to że małego miałam na rękach to bym ......

Mikołaj zasypia raczej sam wcześniej było lepiej bo odkładałam go do łóżeczka nakręcełam muzyke w karuzeli ale musiałam misie ściągnąć bo wtedy zaczynał sie niby bawić i tak 2 razy nakręcałam i mały spał.....teraz też niema problemu z zasypianiem ale trzeba sie koło niego położyć wtedy on sie przytula i zasypia po chwili....miał czas ze zasypiał na rękach szczególnie na ostatnią drzemke przed kapielą ale ja po zabiegu niestety nie mogłam chodzić i go nosić a tatuś nie umiał tak jak mały lubi i sie dziecko oduczyło....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:53   #2823
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamuski

A mnie dziś Michałek zbudził bo gadał do siebie przez sen

Princesa no własnie fotki daj

U nas przed dziecmi to tez byly ciuszki, miejsca i bicie rekordów teraz tak nima czasu jak kiedys

Pogoda do bani

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2012-06-09 o 11:55
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:40   #2824
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Princ podziwiam Cie!
tak jak Glam to hiroł w dziedzinie zajmowania sie gromada dzieci, to Ty jestes moj hiroł w sprawach tiru riru
w zyciu nie dalabym sobie zrobic takiego zdjecia.
ja tyż princ respekt

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:44   #2825
OlusiaS
Wtajemniczenie

Princ poka fote,poka
Baha jemu pewnie chodzilo,zebys byla domina,a nie bokserka
jagooda oj dzieje sie ostatnio na watku,oj dzieje .Zazdroszcze pozegnania smoczka,a kilka dni temu zastanawialam sie,czy go nie odstawic,ale jakos jestem zbyt wygodna

mola_aa dziekuje za troske .Kupy nadal brak na horyzoncie .Humor dzisiaj jej dopisuje na szczescie.
Mlodemu nadal cos jest,boli go glowa,jest blady,taki jakis nie do zycia.

Kurcze,wprosili sie dzisiaj nam na mecz sasiedzi .Lubie ich,ale nie mam ochoty spotykac sie z nimi w domach.Jakos przed blokiem,na placu zabaw,czy gdzies razem wyskoczyc to ok.Jak Maxowi nie przejdzie do wieczora,to mam chociaz wymowke

Gotuje dzisiaj zupe smieciowe,wrzucam wszystkie warzywa,jakie mam w lodowce .Ciekawe,co to mi z tego wyjdzie...

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Skad sie u was bierze takie libido?Ciuszki,miejsca,la nie .Jak wy to robicie ?Kiedys troche lepiej bylo,a teraz...szkoda gadac
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:52   #2826
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Pierwsze rande vu już za nią
Nie to jest jej "przyszywany brat" bo już inna go sobie zarezerwowała hehe więc Olivka nie chce im przeszkadzać woli mieć brata, bo przynajmniej codziennie się widują :-=)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P5210023.jpg (107,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5210025.jpg (113,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P5210022.jpg (131,9 KB, 16 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:11   #2827
glamourous
Zakorzenienie

Basen zaliczony
Nie chce sie chwalic ale sonia jest najodwazniejszym dzieckiem w grupie
Ale wyszlo mi niestety ze ma problem z podporzadkowaniem sie i juz sie martwie czy to nie bedzie problem w przedszkolu
Stary 2012-06-09, 13:19   #2828
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Basen zaliczony
Nie chce sie chwalic ale sonia jest najodwazniejszym dzieckiem w grupie
Ale wyszlo mi niestety ze ma problem z podporzadkowaniem sie i juz sie martwie czy to nie bedzie problem w przedszkolu
chłopcy też chodzą na basen??? ja Ty ogarniasz trójkę dzieci w wodzie
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 13:32   #2829
nettka_
Zadomowienie

moje dziecko jeszcze nie śpi od 8 rano masakra

Ja Paulinki nie noszę na rękach jak jest śpiąca
biorę poduszkę, przytulam ją do siebie i lulam i śpi

Ja bym sobie jakiegoś drinka walnęła

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-06-09, 13:34   #2830
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
moje dziecko jeszcze nie śpi od 8 rano masakra

Ja Paulinki nie noszę na rękach jak jest śpiąca
biorę poduszkę, przytulam ją do siebie i lulam i śpi

Ja bym sobie jakiegoś drinka walnęła
mój wstał o 7 około 9 zasnął na godzinę i teraz od 13.10 znowu śpi

ja też bym chętnie drinka wypiła
Stary 2012-06-09, 13:38   #2831
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
mój wstał o 7 około 9 zasnął na godzinę i teraz od 13.10 znowu śpi

ja też bym chętnie drinka wypiła

przynajmniej spał a moja co? oczy jak 5zł i duuuupa

drineczki mmmm

Stary 2012-06-09, 13:47   #2832
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
przynajmniej spał a moja co? oczy jak 5zł i duuuupa

drineczki mmmm
ważne że nie marudzi no drineczki dobre są .... czekam aż skończę karmić piersią... a narazie zostaje mi piwko bez alkoholowe ...

zapomniałam napisać że byłam na spacerze,całe 20minut.... bo zaczęło padać :/
Stary 2012-06-09, 14:12   #2833
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Jak mnie tż wpienił. Został sobie u kuzyna na meczu (czyt.piwkuje) nagle stał się fanem sportu. Dupek jeden
ja wczoraj chciałam mojego tż odciążyć,bo wziął sobie dodatkową nockę...poszłam siekac ziemniaczki, zacząło kropić i zamiast wrócić o 20 wróciłam o 19:30 i co...mój pan piwkuje, komentuje zażarcie, dziecko w wózku, jedną ręką ją karmił - kaszką. wózek postawił na kocyku po którym mała się zazwyczaj czołga poleciały gromy...a on się piłkę nie interesuje. zazwyczaj jak jeździł na mecze, to tylko po to żeby się bić... na szczęście ładnie się zrekompensował. dostał wypłatę i dostałam coś extra na moje widzimisie
Cytat:
Dziewczyny kiedy się przerzuca materac na grykę?
moja od dawna śpi na gryce
owieczka a mi tak marzy się dzisiaj deszczyk...strasznie parno
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 14:23   #2834
nettka_
Zadomowienie

Zasnęła

Stary 2012-06-09, 14:30   #2835
basiula19
Zadomowienie

sprzątanko skończone Miko sie obudził to poodkurzałam pobawiliśmy sie troche i znowu padł hehe pewnie na pogode ma takie spanie bo parówa u nas nieziemska.....mam natchnienie upiec jakiegoś placka ale jakoś mi sie niechce i niewiem co z tym zrobićtż przyjedzie to posadzimy kwiatki które uwaga : kupiłam 2 tygodnie temu a tż zrobił mi takie z opony śliczne wazy juz z 3 tygodnie temu ale bidak nie zdążył do tej pory ich pomalować ale już dziś pitole sadze w niemalowanych......a kwiatki w wodzie stoją i nawet kwitnąć zaczynają heheh

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a jeszcze miałam pytać: co to są te mamy kuny?? i dlaczego tak???

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 14:31   #2836
nettka_
Zadomowienie

Ja biorę się za dalsze sprzątanie chcąc nie chcąc:P

Zbiera się na burze...mogło by trochę popadać

A ja dzisiaj spakowałam cały duży karton za małych ciuchów i sru na poddasze aaaa wczoraj dostałam od szwagierki cały worek ciuchów dla Paulinki

Stary 2012-06-09, 14:37   #2837
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć dziewczyny,
Ależ się wczoraj nastraszyłam. TŻ poszedł na imprezkę połączoną z oglądaniem meczu a my zostałyśmy same. Po 8 Martynka zasnęła, a ja koło 21 poszłam do łazienki się myć. Myję się zawsze z nianią, w pewnym momencie coś się zaświeciło, więc poszłam zobaczyć czy przypadkiem mój skarb się nie przebudził. To co zobaczyłam to myślałam że zejdę. Martynka mega wystraszona z oczami na wierzchu ... calutka obrzygana ... wszystko, piżama, poduszka, maskotki obok niej. Musiałam ją przebrać, umyć jeszcze raz bo cała głowa w wymiocinach, przebrać całą pościel. Masakra, dobrze ze nic się nie stało. To już drugie takie coś w tym tygodniu
W poniedziałek muszę zrobić małej posiew moczu, choć mi się wydaje że to z przejedzenia. Wczoraj mnie zadziwiła ... słoik obiadku, słoik deserku, w miedzyczasie normalnie cycek a na kolację 100 ml kaszki i jeszcze cycka obaliła. A potem wszystko zwróciła.
Noc oczywiście miałyśmy tragiczną, zasnęła o 24 i się budziła co godzinę. O 7 już wstała. Dziś cały dzień śpi. Wysłałam ją ze skacowanym tż do parku.

Princeska
... Podziwiam Cię!!!!!!... ale chcę coś takiego tż zafundowac na jego imieniny choć nie wiem czy mi odwagi nie braknie. My teraz tuli tuli raz na 2 tygodnie. Zawsze coś ... to ja padam, to Martyna do 22 szaleje, a jak zaśnie to znowu gości mamy a potem to juz obydwoje lecimy z nóg

Idę kończyć obiadek, bo coś sie u nas chmurzy i pewnie zaraz lunie.

Coś miałam jeszcze napisać ... ehhh ale z tego zmęczenia zapomniałam Oczywiście na tż liczyc nie mogę bo on zmęczony skacowany już 2 drzemki od godz. 9 miał

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 14:57   #2838
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Ależ się wczoraj nastraszyłam. TŻ poszedł na imprezkę połączoną z oglądaniem meczu a my zostałyśmy same. Po 8 Martynka zasnęła, a ja koło 21 poszłam do łazienki się myć. Myję się zawsze z nianią, w pewnym momencie coś się zaświeciło, więc poszłam zobaczyć czy przypadkiem mój skarb się nie przebudził. To co zobaczyłam to myślałam że zejdę. Martynka mega wystraszona z oczami na wierzchu ... calutka obrzygana ... wszystko, piżama, poduszka, maskotki obok niej. Musiałam ją przebrać, umyć jeszcze raz bo cała głowa w wymiocinach, przebrać całą pościel. Masakra, dobrze ze nic się nie stało. To już drugie takie coś w tym tygodniu
W poniedziałek muszę zrobić małej posiew moczu, choć mi się wydaje że to z przejedzenia. Wczoraj mnie zadziwiła ... słoik obiadku, słoik deserku, w miedzyczasie normalnie cycek a na kolację 100 ml kaszki i jeszcze cycka obaliła. A potem wszystko zwróciła.
Noc oczywiście miałyśmy tragiczną, zasnęła o 24 i się budziła co godzinę. O 7 już wstała. Dziś cały dzień śpi. Wysłałam ją ze skacowanym tż do parku.

ojjj biedactwo chyba faktycznie za dużo zjadła dobrze ,że nic się jej nie stało

Stary 2012-06-09, 15:42   #2839
agulan82
Rozeznanie

Hej dziewczynki nadrobiłam

Wczoraj nasi grali a ja u fryca byłam ale nie wróciłam zadowolona mimo, że kupe kasy u niej zostawiłam, robiłam odrosty na bardzo jasny blond i w sumie wyglądam tak jakbym była u fryzjera ze 3 tygodnie temu a nie wczoraj ahhh nie mam tutaj szczęścia do \fryzjerów

Nie używam czapeczek jak jest zimno to kaptur .
Stary 2012-06-09, 15:58   #2840
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
A w języku już nie mam wyciągnęłam jak szłam rodzić, bo mnie straszyli, że jak kulka się odkręci i wpadie dalej to mogę się przekręcić, trochę żałuję, ale 7 lat noszenia w zupełności starczyło

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Aaa teraz mi się przypomniało, jak kiedyś po dobrej imprezie byłam boginią.
Tż kzał mi abym go zbiła, ja mu takprzywaliłam, że zęba ukruszyłam, ale skapnął się dopiero następnego dnia w południe, że coś mu haczy

ja tez miałam w języku, ale wyjęłam na samym początku w ciąży bo miałam masakrycznie metalowy posmak... teraz próbowałam włozyc, ale posmak nadal jest, wiec żegnaj kolczyku

no Ty to jesteś chuck norris widze tak TŻta z półobrota

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
witam
Fifi śpi kawa wypita idę jeść śniadanie i pranie nastawić. "Lokatorzy " z dołu pojechali na wieś ,tż w pracy więc siedzimy sami.
Czytałam że kibicowałyście wczoraj z browarkiem... tak bym się napiła zimnego browara.... ale kurde karmię cycem...

ja jak młoda o 19 zasypia to ze 2 razy napiłam się takiego normalnego piwka, znaczy 1 sztuke ... a że karmienie miałam o 4 to wiem że w organiźmie już nie było po nim śladu...

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
hmm no to w takim razie muszę cos pomyśleć z tym usypianiem, bo widzę, ze usypiające na rękach są w zdecydowanej mniejszości, a nie chcę tak jak moja sis usypiać 1,5 roczne dziecko na rękach Dziewczyny a Wy wkładacie maluchy do łóżeczka i one tak same sobie zasypiają, długo to trwa?? Bo moja się zaczyna bawić kocykiem, ochraniaczem, nogami, wszystkim czym się da, pełza, wspina się, nie ma mowy o zasypianiu, a ż wreszcie zaczyna się drzeć ze zmęczenia i potem wogóle nie można jej uspokoić.

ja jak moja odkładam i nie jest tak mega zmeczona to tez się bawi- nawet 2h potrafi... kiedys myslalam ze spi- patrze a ona w najlepsze z miskami gada, kreci sie, wierci... jak zaczyna marudzic/płakać to uspokajam na rączkach i hyc do łóżeczka... początkowo pare razy trzeba było powtórzyć, ale teraz rzadko zdarza sie ze musze 2 razy .... jak już płacze to raz.... ale na rękach trzymam tak ze 3-5 min bo jak szybciej odłoże to od nowa

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
ja słyszałam ze można pić ale to classic a w tym malinowym chyab jest coś alkoholu czy nie??
a jak piłaś wino to skąd wiedziałąś ze 10 godzin nie można dostawiać do piersi?? po takim czasie już nie ma alko w pokarmie??

kiedys ktoras dziewczyna wrzucała kalkulator kiedy mozna karmic bezpiecznie, w zaleznosci od ilosci wypitego %%% ... ale nie moge znalezc... wiec załącze artykuł ...
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...e-piersia.aspx

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 16:01   #2841
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Princeska ... Podziwiam Cię!!!!!!... ale chcę coś takiego tż zafundowac na jego imieniny choć nie wiem czy mi odwagi nie braknie. My teraz tuli tuli raz na 2 tygodnie. Zawsze coś ... to ja padam, to Martyna do 22 szaleje, a jak zaśnie to znowu gości mamy a potem to juz obydwoje lecimy z nóg

Idę kończyć obiadek, bo coś sie u nas chmurzy i pewnie zaraz lunie.

Coś miałam jeszcze napisać ... ehhh ale z tego zmęczenia zapomniałam Oczywiście na tż liczyc nie mogę bo on zmęczony skacowany już 2 drzemki od godz. 9 miał
Musisz córe mieć na oku i podziwiam, że Tz puszczasz tak ciągle gdzieś samego
My osobno nie wychodzimy raczej, tzn z kolegą na piwo to okej, ale na jakieś imprezki to nie

Tż dziś kupił swojskie warzywka takie malutkie jeszcze i ugotowałam obiadek dla Michałka. Jak nie może patrzeć na słoiczki i nie chce ich jeść (ani buzi otwierać, bo musze go rozsmieszac, zeby wcisnac) to do mojego obiadku otwieral sam i zjadł dużo nie będę kupowała słoiczków teraz Tz jest to mi będzie kupowal warzywka. Tym bardziej, ze Polusi tez gotowałam więc teoretycznie wiem co i jak

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 16:23   #2842
nettka_
Zadomowienie

Ja też ostatnio sama gotuje przynajmniej wiem co je a słoiczek kupuje jak gdzieś jedziemy

Stary 2012-06-09, 16:23   #2843
Jagooda_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
wow to ze mnie wstydzioch, takie stroje nie przejdą, no chyba, ze byłabym totalnie pijana, ale wtedy pewnie bym się zaplątała w tą sieć wyrżnęła orła i już sobie wyobrażam jakby mnie TŻ zobaczył taką zaplatana na podłodze to miałby niezły ubaw

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Skad sie u was bierze takie libido?Ciuszki,miejsca,la nie .Jak wy to robicie ?Kiedys troche lepiej bylo,a teraz...szkoda gadac
no dziewczyny mają niezły potencjał u nas powoli w tej materii widzę poprawę, ale ja miałam uraz po naszych długich staraniach, zero spontaniczności i z zegarkiem w ręku, teraz powoli odżywam, ale na takie body bym się jeszcze niezdecydowała

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Nie to jest jej "przyszywany brat" bo już inna go sobie zarezerwowała hehe więc Olivka nie chce im przeszkadzać woli mieć brata, bo przynajmniej codziennie się widują :-=)
ale jaki ten brat opiekuńczy
kkkasikkk biedna Martynka , dobrze, że szybko poszłaś sprawdzić co się dzieje

Nie śmiać się, ze pytam o takie głupoty, ale po prostu nie wiem?? jak dajecie 1/2 zółtka co drugi dzień to mam ugotować jajko i półżółtka wrzucić do słoiczka i zblenderować?? A jak swoją zupkę gotuję to dolewam takie nie ugotowane i czekam aż sie zagotuje??

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 16:51   #2844
nettka_
Zadomowienie

Cytat:
Nie śmiać się, ze pytam o takie głupoty, ale po prostu nie wiem?? jak dajecie 1/2 zółtka co drugi dzień to mam ugotować jajko i półżółtka wrzucić do słoiczka i zblenderować?? A jak swoją zupkę gotuję to dolewam takie nie ugotowane i czekam aż sie zagotuje??

taaaak

Stary 2012-06-09, 16:55   #2845
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
I kto tu większy wariatuńcio?

Na razie egz do przodu uf

Jakby to puscil do sieci Ale to do naszego prywatnego archiwum - kiedyś jak będę babunią i tż już nie teges to chociaż pooglądamy i powspominamy
a widzisz jednsk potrafię zaskoczyć

zbierajcie, zbierajcie takie filmy, późnie będzieco co mieli wnukom pokazywać

Nie miałam netu/byłam na spacerze ale mi się za Wami tęskniło
ale za to chata na błysk

Nadrabiam bo tży z młodym na spacerze, a zaraz nakładam maseczkę na herry

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

[QUOTE=owieczka86;34593006]

Bahamadia_25 ja do przebicia pępka kupiłam taką grubą igłę... mniej wiecej srednicy kolczyka, miałam kiedys tez kolczyk w nosie ale w szkole sie sorki "pruły" i wyjęłam...w jezyku bym chciala ale sie boje

QUOTE]

przypomniałaś mi, miałam jeszcze w nosie przebijałam z resztą sama - kolczykiem

a pępek miałam przebijany taką samą metodą jak Ty

Czego to się nie robło dla mody
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 16:56   #2846
OlusiaS
Wtajemniczenie

ufff,poszedl koopal,ale z krzykiem .Ale dziecko od razu szczesliwe .

Jagooda tak,jak piszesz.Albo polowke ugotowanego albo surowe dzielisz na talerzyku i polowe wlewasz pod koniec gotowania zupki.

Ja tez podziwiam kkasikk za puszczanie tz'ta na imprezy .Na jakies piwko albo na urodziny do znajomych,jak ja nie moge (np.jak sie urodzila mala albo idziemy razem,a ja wracam miedzy 19 a 20,bo mala chce spac),to owszem.
Stary 2012-06-09, 17:03   #2847
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
owieczka tez karmie cycem i raczylam sie zimnym browarkiem - karmi malinowe

princeska kurcze zazdroszcze odwagi, ja to bym chetnie swojemu jakies show zafundowala, ale jakies takie hamulce sie załaczaja choc i tak nie ma zle, bo regularne tiru riru, a nie raz na dwa tyg
a skad zamawiasz ciuszki???? moze jakis diabelek u mnie w środku zrobi sru w dupala i cos zamówie

Ja miłam Krmi często na początku karmienia, teraz może powiecie, że żulica jestem, ale zdażami się że sobię pół Redsa strzelę, bo już w nocy nie karmię

Takie różne fstałaszki zamawiam na All bądź jak Princ z prowokacyjna.pl (chyba)

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
o takie http://prowokacyjna.pl/bielizna-dams...amira/107.html

Co do zasypiania to w dzień jest problem czasami z zaśnięciem, mała podpłakuje, bo nie chce się poddać i zasnąć. I albo leży w łóżeczku i ją głasiam, trzymam za rączkę, albo leżymy obie na łóżku i ją tulę i podśpiewuję, albo w wózku zasypia Moja lubi tulić się do pieluszki No i smok podstawa

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

% dodają odwagi

Fajna strona jest prowokacyjna.pl Tania przesyłka przy wpłacie na konto

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Ale się wyleżałam Wstaję, muszę iść na solarium, bo mi zamkną Po obiedzie jedziemy ze znajomymi do Nałęczowa na lody

Kurde tak ciepło jest, a ja po wczorajszych wirażach mam pamiątke w postaci siniaka na nodze Dobrze, że po wewnętrznej str nogi, ale i tak od przodu troche widać i kiszka odsłaniać nogi.. A tak gorąco, co robić? Możne podkładem przykryję? A w ogóle to sa sposoby, żeby szybko znikł?

Kup sobię rajstopy w spreju. Są na All Sally Hansen. Jak nie teraz to na przyszłość na pewno Ci się przydadzą sesese

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Princ poka fote,poka
Baha jemu pewnie chodzilo,zebys byla domina,a nie bokserka
jagooda oj dzieje sie ostatnio na watku,oj dzieje .Zazdroszcze pozegnania smoczka,a kilka dni temu zastanawialam sie,czy go nie odstawic,ale jakos jestem zbyt wygodna

Doskonal wiem o co mu chodziło, ale mało mu było to walnęłam i poszło

P.S. nawet najlepsi mają podknięcia
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 17:15   #2848
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
a jeszcze miałam pytać: co to są te mamy kuny?? i dlaczego tak???
basia tez kiedys pytalam, to chyba mialo byc kumy, czyli takie plotkary bo o mamach kwokach slyszalam a kunach nie ale to "nasze" watkowe domniemania. moze to jakis ich wewnetrzy slang? typu gluty u nas - gluten

princesska, takie ubranko to dla mnie za duzo a ja przebieranki lubie ale ja to musze byc zakryta

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 17:31   #2849
OlusiaS
Wtajemniczenie

A moze basiula nie w temacie calkiem-nabijalysmy sie z nazwy mam sierpniowych? (nie pamietam dokladnie).Do rymu napisaly "mamy kuny" .Ale czy mi sie tylko wydaje,czy pierwszy watek na dole nie jest przesada??Przeciez do wrzesnia/pazdziernika jeszcze sporo czasu!
Stary 2012-06-09, 17:50   #2850
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
A moze basiula nie w temacie calkiem-nabijalysmy sie z nazwy mam sierpniowych? (nie pamietam dokladnie).Do rymu napisaly "mamy kuny" .

Ale czy mi sie tylko wydaje,czy pierwszy watek na dole nie jest przesada??Przeciez do wrzesnia/pazdziernika jeszcze sporo czasu!
ad.1. Albo właśnie poprostu byleby się zrymowało szkoda, że nie laluny

Ad.2. Olusia, no pośpieszyły się dziewczyny

Ale ja nawet lubię te wierszowane tytuły, byleby były sensowne i fajne a nie takie byle co byle się zrymowało Nasze zawsze były super i było fajnie, bo raz był wierszyk, raz zwykły tytuł

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości