Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 11:17   #4081
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ojej,bardzo chcę zobaczyć
Super,że Anusia i jej bejbik mają się dobrze,niech odpoczywają

Ja też go mam i piorę w nim wszystkie ciuszki dla maleństwa,ale jak chcesz...
wrzuciłam na maila.zrobiłam zdjecie zdjecia więc są niewyrażne a mały bardzo sie krecił i buzia jest z profilu bo z przodu wychodziła rozmazana
w takim razie tez bede w nim prała wszystkie
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Chyba możesz, na odwrót bym nie prała, bo na pewno kolory zblakną, bo w białym są jakieś właściwości wybielające i odświeżające biel.

Tak w ogóle to jestem w szoku jak te nasze dzieci rosną, przez miesiąc w sumie około 500gram. Ja mam wizytę 18-tego, już się doczekać nie mogę.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Już pierzecie??? Ja planowałam w sierpniu dopiero, co by świeżością pachniały porządnie.
dobrze wiedziec.skoro piszecie że tak można to tak zrobie.ja juz teraz wezme sie za pranko bo tych ciuszków mam mnóstwo a nie wiem jak bedzie z moimi siłami w sierpniu,trzeba je wyprasowac a na to siły jeszcze mam więc chce je wykorzystać.
tez jestem w szoku jak te nasze maleństwa rosna szybko

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
hejj,
co do tego prania nieszczesnego....
dostalam od znajomej troche ciuszkow po jej coreczce i czesc wrzucilam do pralki.na ubrankach nie bylo metek jak prac bo poobcinala 'zeby nie drapalo mala' wiec ustawilam na bawelne na 40st.i 3 bodziaki mi sie skurczyly okropnie
nawet najmniejszy maluch sie do tego nie wcisnie
moze to sie na delikatnym programie pierze...?
i juz chyba tego nie wroce do poprzedniego rozmiaru
ale jestem zla
a co to były za ciuszki że tak sie skurczyły
nie strasz.ja zamierzam w 60 stopniach wszystkie prac i nie patrzec na metki

katee w ogóle gratuluje Ci 26 tyg
wiedziałam że o czymś zapomniałam
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:20   #4082
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

za wczasu ostrzegam przed pieluszkami HAPPY,gorszych chyba niema. Maly moj wiecznie byl przesikkany i odparzony tak,ze mialam dosc,wystarczylo aby pampersiaka mial 2-3 godz a pupa cala czerwona i w krostach.dodam tylko,ze dzieci kolezanek tak samo reagowaly.Wiec chyba czesto dzieciaczki uczulaja.Powiem ze z innymi NIGDY nie mialam problemu a uzywalam chyba wszystkie mozliwe na rynku.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

jamoje bodziaki wypralam w 40stopniach na syntetykach i nic sie nie stalo.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:21   #4083
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Paula śpi:
Chyba chciała iść już do łóżka, ale zasnęła po drodze:P

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Ja dopiero się obrobiłam ze wszystkim po USG.
a więc Zośka ma kilogram na liczniku- szału nie ma, ale nadrobiła przynajmniej kolejne 4 dni, więc różnica między USG z 12 tygodnia ktore wskazywało na ponad 12tyg a z pierwszego kiepskiego gdzie mielismy plecy 2tygodniowe juz się zmniejszyła o praie tydzień. Tak więc rośnie.
Położenie główkowe już, ostatnio było poprzeczne, ale co mnie najbradziej rozbroiło to to że mała ma nogi nad głową!! Stópke miała zarzuconą na czoło , a w buzi trzymała pępowinę :P Jutro jak się ogarnę wstawie zdjęcia.Przepływy S/D-3,24: Pl-1,17. Doktorek zadowolony.
Nie wróży mi córy z piękną wagą startową ale mi na prawdę 2,5 kg w zupełności wystarczy.

Cóż jeszcze.. właśnie 20 minut temu mój samochód staną na parkingu pod blokiem , pierwszy prawdziwy MÓJ , w dowodzie rejestracyjnym moje dane hehe ciesze sie jak dziecko:P
dla Zośki.
Super - własne autko , ja jeszcze sie nie doczekałam:P

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Hello, nie dam rady nadrabiać bo mi sie nie chce no :p

Dzisiaj upalny dzień i cholernie głośny przez te mistrzostwa

Byłam dzisiaj w biedronce po chrupki i zauwarzyłam fajny ciuszek dla bajtla
Oczywiście trza było kupić

O taki
O śliczny

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hey mamuski,
nadrobię Was w poniedziałek, bo szykuję się do szkoły. Na weekend zostaję we Wroc, bo przez to Euro komunikacja pewnie zapchana, a dziś mam do 20:30 zajęcia i jutro na 8 ciężko będzie dojechac. Także będę dopiero w niedziele wieczorem,a na forum w poniedziałek pewnie. Mężuś z psem mają wolną chatę hehe

my dzisiaj wkraczamy w 27 tydzień, także za tydzień już III trymestr ale ten czas zapierdziela masakra!

zmykam po uczyc się jeszcze na egzamin. Trzymac kciuki, bym z zaliczeniami wróciła i za seminarium, by mi zaliczył gościu to co tam naskrobałam

udanego weekendu i milionów kopniaczków zdrówka dla martusi i anusi trzymam za Was kciuki kochane i za maleństwa wasze pozdrawiam cieplutko

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ----------

Iwoncia sliczne bodziaki
Sojka to super, że u Zosi wszystko w porządku i gratuluje własnych czterech kółek
tamlin córunia dosłownie padnięta
kate, konczita, aga_ton, almariel, tamlin śliczne ciuszki

dobra ciut ciut Was nadrobiłam także zmykam do nauki
za 27 tydzień
i za egzamin

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
uffff....wkoncu nadrobilam te pare stron.o 7 jakas pierunska mucha mnie obudzila.jak ja zlapie to zatluke...

sliczne ciuszki upolowalyscie
ja na zakuupy wybieram sie po niedzieli.
trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu, co by ich dzieciaczkki grzaly sie jeszcze w brzuszkach....
rozpoczetych tygodni....matko!jak ten czas leci.mi jeszcze 11 tyg zostalo (jak wszystko pojdzie zgodnie z planem)...
ladna pogoda sie u mnie zapowiada ,wiec ide pranko wlaczyc a potem sobie je na dworze rozwiesze...
i jeszcze karpatke musze upiec
mi 20

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
witamy sie w 22 tygodniu
Ale ten czas leci

ja właśnie wcinam śniadanko i popijam cherbatke.
na dworku cieplutkko ale troche pochmurno.
maly kopie od rana i zapomnialam dopisac,że ułożony jest już główką w dół ale pewnie jeszcze kilka razy fikolki odwrotnie trzaśnie.

Ciesze sie,że u Anusi wporządku wszystko i,że mają sie ledpiej
ciekawe jak Marta. Oby dziewczynki sie trzymały jak najdłużej.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Helloł mamcie

Iwoncia pinkne body
Sojka Gratki za udaną wizytę , cieszę się, że mała ładnie przybrała
angel 3 mam kciuki za weekend w szkole , ja mam tym razem wolny
ja też mam dzisiaj wolne - za to za tydzień dwa egzaminy, ale na szczęście zjazdów już nie mam, zostały mi w sumie tylko (lub "aż") trzy egzaminy...

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaj!!
Ide po truskawy
Baaaj!

Haaaj!!
Kupisz mi też?
Baaaj!

Ja się czereśniami obżarłam wczoraj, dziś mi tylko jabłka zostały - ale zaraz sobie zrobię z nich soczek, i będę musiała w końcu zaczać się uczyć.... bo odwlekam tę chwilę strasznie.... a później będzie zonk

Cytat:
Dobry. sniadanko, ogarnąć chałupę i na działkę na grilla

Ja sama niewiem jaką wanienkę brać. Z Paulą miałam tą większą i było ok. W sumie lepiej chyba większą kupić, wygodniej.
Pampersy zielone to takie co były zawsze zwykłe, białe ponoć najdelikatniejsze, dla wrażliwej dupci, pomarańczowe - jedno wielkie nie porozumienie. Wycięcie na pępek mają bodajże Happy, jak dla mnie były za sztywne i nie fajne.

Chyba możesz, na odwrót bym nie prała, bo na pewno kolory zblakną, bo w białym są jakieś właściwości wybielające i odświeżające biel.

Sojka a taką panikę siałaś, a tu Zosia duża dziewczynka

Tak w ogóle to jestem w szoku jak te nasze dzieci rosną, przez miesiąc w sumie około 500gram. Ja mam wizytę 18-tego, już się doczekać nie mogę.

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Już pierzecie??? Ja planowałam w sierpniu dopiero, co by świeżością pachniały porządnie.
Ale prać białe w kolorowym proszku to znowu białe mogę zrobić się szare... ale nie wiem, aż tak się nie znam....

"Zazdraszczam" grilla ja dzisiaj sama siedzę.... ja zwykle.... no mam psiura, dzidzię mą w brzuszku i Was. Chyba się wbiję, bo mam niedaleko

Ja te z lumpka piorę w zwykłym proszku, żeby nie było czuć tego "lumpkowego" zapachu, ale tak dla dzidzi to dopiero przed samym porodem... najwyżej mi siostry pomogą jak ja nie będe w stanie, bo pewnie tż w pracy będzie gdzieś....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:29   #4084
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
hejj,
dostalam od znajomej troche ciuszkow po jej coreczce i czesc wrzucilam do pralki.na ubrankach nie bylo metek jak prac bo poobcinala 'zeby nie drapalo mala' wiec ustawilam na bawelne na 40st.i 3 bodziaki mi sie skurczyly okropnie
ale jestem zla
Ja wszystkie rzeczy Pauli prałam w 60 stopniach, a białe to gotowałam i było ok więc jestem w szoku że tak Ci się stało.

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ale prać białe w kolorowym proszku to znowu białe mogę zrobić się szare... ale nie wiem, aż tak się nie znam....
Może tak się stać, dlatego ja kupię dwa proszki i osobno będę prać, ale napisałam że lepiej już białe w kolorze niż kolor w białym, tak w ramach oszczędności
Stary 2012-06-09, 11:33   #4085
Hatti
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34595219]

[/QUOTE]
bodziaki wygladaly mi wlasnie na bawelne wiec myslalam,ze takie pranko bedzie ok.moze to wirowanie im zaszkodzilogrrr
Stary 2012-06-09, 11:38   #4086
Konto usunięte

kurna to może rzeczywiscie dokupie do białego a narazie wypiore kolorowe
można zwiariować
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 11:51   #4087
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
za wczasu ostrzegam przed pieluszkami HAPPY,gorszych chyba niema. Maly moj wiecznie byl przesikkany i odparzony tak,ze mialam dosc,wystarczylo aby pampersiaka mial 2-3 godz a pupa cala czerwona i w krostach.dodam tylko,ze dzieci kolezanek tak samo reagowaly.Wiec chyba czesto dzieciaczki uczulaja.Powiem ze z innymi NIGDY nie mialam problemu a uzywalam chyba wszystkie mozliwe na rynku.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

jamoje bodziaki wypralam w 40stopniach na syntetykach i nic sie nie stalo.
Też słyszałam same nagatywy o pieluszkach Happy

Co do prania to ja dziś też prałam ciuszki kolorowe w odplamiaczu ( ciuszki dostałam po ciotki dzieciakach) prałam w 40 stopniach, potem tylko w sierpniu wypiorę w dzidziusiu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 11:52   #4088
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Może tak się stać, dlatego ja kupię dwa proszki i osobno będę prać, ale napisałam że lepiej już białe w kolorze niż kolor w białym, tak w ramach oszczędności
Własnie moja mama mi kiedyś mówiła, ze jak prała w proszkach uniwersalnych to białe było szare, a kolorowe niedoprane:P. Ale te uniwersalne to chyba w ogóle bez sensu były.
Stary 2012-06-09, 12:26   #4089
Konczita
Zakorzenienie

przyszłam by mnie ktoś przytulił ... mam dzisiaj doła wszystko jest na nie i .. i ehhh do d^&y jest wszystko wiecie ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:33   #4090
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
przyszłam by mnie ktoś przytulił ... mam dzisiaj doła wszystko jest na nie i .. i ehhh do d^&y jest wszystko wiecie ?

:przytu l:

Lepiej?

Co się stało?
Stary 2012-06-09, 12:33   #4091
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dzi dobry humor,bo czekam na meza-ma byc jutro i jescze w dodatku ciesze sie z nowego mieszkanka-oby wypalilo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 12:38   #4092
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Lepiej?

Co się stało?

nawet nie chce mi się pisać ... dzień do dupy ... ehh ide spać ...

Cytat:
ja mam dzi dobry humor,bo czekam na meza-ma byc jutro i jescze w dodatku ciesze sie z nowego mieszkanka-oby wypalilo

kochana oby wypaliło .. nie oby tylko WYPALI zobaczysz ... i będzie wszystko tak jak chcesz
Stary 2012-06-09, 12:51   #4093
colds
Zakorzenienie

Cytat:
A ja parę minut temu wygrałam aukcje: http://allegro.pl/show_item.php?item=2390908572
Ładniutkie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34583889]a w ogóle to my dzisiaj wkraczamy w 27 tydzień
i konczi widziałam że tez więc gratulejszyn[/QUOTE]
dla Was obu

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dziś wydałam trochę kasy,kupiłam koszulę narazie jedną do szpitala,majtki siateczkowe,ciuszków w sh za 25zeta,trochę kosmetyków i jeszcze zaliczyłam fryzjera i
Ja czekam na całkowitą wypłatę TŻa, bo my dziennie możemy tylko 600zł wypłacić, rozplanuję, poodkładam na wiadome wydatki pieniądze, i biorę się za zakupy . Tym razem właśnie będę kupować dla siebie do szpitala już.. .
Bo tego TŻ sam, w razie wu, nie kupi

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
ja miałam ktg tylko raz
w zasadzie przy tym badaniu to leżysz i się nudzisz
a pomiary się w tym czasie zapisują

a o co chodzi w samym badaniu to bardzo ładnie Ci wytłumaczyła Tamlin
Bardzo fajnie mi wytłumaczyła, za co dziękuję .

No właśnie czytałam, że ktg tak na prawdę powinno robić się dopiero krótko przed porodem bądź po terminie porodu, w któryś tam dobach.

Cytat:
z malym wszystko wporządkuzdrowiutki jest i rosnie sobie
dzisiaj ważyl pół kilo
a mi przybyl 1 kg
Na sto procent synek,ma jaja jak armaty
ale zaslanial sie raczkami na zdjeciu.
pozniej wrzuce zdj bo teraz siedze przed Tv na euro

No proszę, super, że wizyta udana

Cytat:
Oglądałam dzisiaj wanienki i ... mam dylemat .. ta na 100 cm strasznie duża mi się wydaje i myślę o tej 84 cm ... co wy na ten temat możecie mi doradzić?
Ja chciałam kupić nawet wanienkę na 102cm , ale ostatecznie kupiłam na 100. Po prostu myślę, że dłużej Dzidzia będzie w niej kąpana. I tyle.

Cytat:
obroniłłłłłłłłłłłłłłłłłłł łłłłł

koko koko euro spoko lalalaa ...
Tutaj to duużo szczęścia mieliśmy . Bo przecież karny to jak darmowa bramka
Stary 2012-06-09, 12:56   #4094
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeeeezu ja mam dokładnie taki sam dzień
Beczałam już dwa razy a mój chłop to taki że z udobruchaniem to mu ci.ul.ato idzie
Pogoda do kitu, nudno jakoś... Aaaaaaa tam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 12:59   #4095
colds
Zakorzenienie

Cytat:
a no dupa :/ chociaż mogło być gorzej
Myślę, że i tak źle nie jest . Bo większość myślała, że przegramy, a tu niespodzianka

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34589285]Wiadomosc od Anusi:
Jestem juz po badaniach.Szyjka w lepszym jest juz stanie.Rewelacji nie ma,ale z 10 tyg powinna wytzymać.Mam dalej sie oszczedać.Zostaje tu do poniedziałku.Mały waży 990g,od środy przybrał 30g,trzymajcie sie cieplutko.Ja tu odpoczywam.małemu tu dobrze bo szaleje
[/QUOTE]
Z 10t.. To dużo? Bo ja się nie znam? Wtedy to już nasza Anusia będzie mogła spokojnie rodzić czy duże wcześniactwo będzie?

Cytat:
Paula śpi:
Ojej . Powiem Wam w tajemnicy, że TŻ też mi tak raz zasnął.. Jak miał pomóc w segregacji

Cytat:
Cześć dziewczyny.
a więc Zośka ma kilogram na liczniku- szału nie ma, ale nadrobiła przynajmniej kolejne 4 dni, więc różnica między USG z 12 tygodnia ktore wskazywało na ponad 12tyg a z pierwszego kiepskiego gdzie mielismy plecy 2tygodniowe juz się zmniejszyła o praie tydzień. Tak więc rośnie.
Położenie główkowe już, ostatnio było poprzeczne, ale co mnie najbradziej rozbroiło to to że mała ma nogi nad głową!! Stópke miała zarzuconą na czoło a w buzi trzymała pępowinę :P Jutro jak się ogarnę wstawie zdjęcia.Przepływy S/D-3,24: Pl-1,17. Doktorek zadowolony.
Nie wróży mi córy z piękną wagą startową ale mi na prawdę 2,5 kg w zupełności wystarczy.

Cóż jeszcze.. właśnie 20 minut temu mój samochód staną na parkingu pod blokiem pierwszy prawdziwy MÓJ w dowodzie rejestracyjnym moje dane hehe ciesze sie jak dziecko:P
Dobrze, że Zosieńka nabiera kształtów .

Dawaj zdjęcie TWOJEGO autka

Cytat:
witamy sie w 22 tygodniu

Cytat:
Ja wyprałam już jakiś czas temu, ale tylko dlatego, bo mi się zapachy mieszały i ciuszki były w szafce na balkonie . A chciałam je chociaż ładnie ułożyć w jedno miejsce, a nie byle jak.. Więc wyprałam, ale w naszym, normalnym proszku . Dopiero właśnie w sierpniu będę prać drugi raz.. Ale wtedy już w jakimś dzidkowym proszku.
Stary 2012-06-09, 13:01   #4096
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

nawet nie chce mi się pisać ... dzień do dupy ... ehh ide spać ...

kochana oby wypaliło .. nie oby tylko WYPALI zobaczysz ... i będzie wszystko tak jak chcesz

Stary 2012-06-09, 13:04   #4097
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Colds ale wymagający ten Twój tż, jak mu nie będzie smakowało to i niech se sam ugotuje:P
On jest masakryczny
Matka rozpieściła, ojca i każdego syna. Więc teraz cierpię

Cytat:
hejj,
ale jestem zla
3sztuki to jeszcze nie ma tragedii

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jeeeeezu ja mam dokładnie taki sam dzień
Beczałam już dwa razy a mój chłop to taki że z udobruchaniem to mu ci.ul.ato idzie
Pogoda do kitu, nudno jakoś... Aaaaaaa tam
U mnie też dzisiaj tragedia Od kilku dni jakoś już tak.. Kiepskawo..
Wysłałam na 14 TŻa do pracy, wcześniej zdążyliśmy się pokąsać o byle g*wno. Echhhh..
Stary 2012-06-09, 13:17   #4098
Konto usunięte

Cytat:

dla pocieszenia dodam że też mam dzień do dupy.mój tż mnie dziś wkurza.miał malować pokój małego a jakieś pierdoły w ogrodzie zamiast tego robi
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Z 10t.. To dużo? Bo ja się nie znam? Wtedy to już nasza Anusia będzie mogła spokojnie rodzić czy duże wcześniactwo będzie?
to bedzie w sam raz.bo wtdy zacznie 37 tydzień.tak myśle...

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
U mnie też dzisiaj tragedia Od kilku dni jakoś już tak.. Kiepskawo..
Wysłałam na 14 TŻa do pracy, wcześniej zdążyliśmy się pokąsać o byle g*wno. Echhhh..
głupie te chłopy
Stary 2012-06-09, 13:20   #4099
colds
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34597299]głupie te chłopy[/QUOTE]
jak but głupie
Stary 2012-06-09, 13:55   #4100
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
za 26 tydzień
Flanelki i skarpeteczki świetne, ale ja flanelowych to chyba nie kupię, bo jak je dotykałam to takie mało chłonne się wydają i w sumie nie wiem do czego mogłabym używać?

Spróbuj wyprać ten ręczniczek w tym proszku dla dzieci i może na podwójne płukanie, może będzie miękki

Ja tez na początku nie umiałam szukać, ale moja kupmpela, któa urodziła w marcu takie śliczności w lumpku wynajdywała, a w tym samym mieście mieszkamy, no i mówię... kurcze ja jakieś antytalencie jestem.... i po prostu zaczęłam przeglądać szmatkę po szmatce.... jak już coś brałam to jeszcze przed zakupem znowu czy na pewno i tak się stałam łowczynią lumpkowych zdobyczy:P
Ja kupiłam 2flanelowe,żeby kłaść do wózka i dzidziusiowi będzie milej spać na miękkim.Tamte co używałam przy synku oddałam szwagierce,a czasem latem go nimi też przykrywałam i w sumie to tylko po to je kupiłam.Do noszenia dziecka,by mu się odbiło mam zwykłe tetrowe.

Cytat:
hejj,
ale jestem zla
Ja piorę w 40stopniach w programie na syntetyki +podwójne płukanie i zawsze kupowałam tylko do kolorów i wierzcie,że nie zszarzały...

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34595219]wrzuciłam na maila.zrobiłam zdjecie zdjecia więc są niewyrażne a mały bardzo sie krecił i buzia jest z profilu bo z przodu wychodziła rozmazana
w takim razie tez bede w nim prała wszystkie

dobrze wiedziec.skoro piszecie że tak można to tak zrobie.ja juz teraz wezme sie za pranko bo tych ciuszków mam mnóstwo a nie wiem jak bedzie z moimi siłami w sierpniu,trzeba je wyprasowac a na to siły jeszcze mam więc chce je wykorzystać.
tez jestem w szoku jak te nasze maleństwa rosna szybko

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

katee w ogóle gratuluje Ci 26 tyg
wiedziałam że o czymś zapomniałam[/QUOTE]
Kurcze dla mnie zabardzo rozmazane to zdjęcie,no trudnoale dziękuję za chęci

Cytat:
Ja też używałam wielu,ale z happy jak dla chłopca byłam bardzo zadowolona.I nie wiem o czym mówisz

Konczitko przytulam Cię kochana

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 14:40   #4101
Kalpana
Zakorzenienie

Kochane kupiłam dzisiaj taki kocyk z akrylu http://allegro.pl/kocyk-akrylowy-80-...388510993.html (te na zdjęciach wyglądają bardzo mizernie w porównaniu do mojego- mój jest taki troszkę bardziej puszysty). Wydaje mi się, że jest gruby (mamy taki sam tylko duży i jest bardzo ciepły). Co myślicie? Bo babka u której kupowałam mówiła, że grubszy ma tylko taki dwustronny (dwa zszyte razem) ale się w ogóle nie sprzedają. Myślicie że może być jako gruby? Bo ja się nie znam na dziecięcych potrzebach.... Jeszcze No i jeśli może być, to z jakiego materiału najlepszy będzie cienki?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 14:45   #4102
Konto usunięte

kalpana ja sie nie wypowiem bo nie chce Cie wprowadzić w błąd

kurcze tak poczułam mokro na bluzce,patrze a tam taka plama .normalnie mi tak siara poleciała.dotychczas to miałam takie żółte strupki a teraz to mi jej wyleciało.mam nadzieje ze sie spierze bo ja bez stanika dziś latam po domu
Stary 2012-06-09, 14:51   #4103
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kochane kupiłam dzisiaj taki kocyk z akrylu http://allegro.pl/kocyk-akrylowy-80-...388510993.html (te na zdjęciach wyglądają bardzo mizernie w porównaniu do mojego- mój jest taki troszkę bardziej puszysty). Wydaje mi się, że jest gruby (mamy taki sam tylko duży i jest bardzo ciepły). Co myślicie? Bo babka u której kupowałam mówiła, że grubszy ma tylko taki dwustronny (dwa zszyte razem) ale się w ogóle nie sprzedają. Myślicie że może być jako gruby? Bo ja się nie znam na dziecięcych potrzebach.... Jeszcze No i jeśli może być, to z jakiego materiału najlepszy będzie cienki?

Kocyk bardzo fajny, ale nie pomogę niestety czy jest gruby... czy się nada. Ja kupiłam ten z textilu, on jest bardzo cieniutki i wzorki tez takie średnie, ale to ma być taki do domku i ewentualnie na wiosnę. Na zime kupię taki porządny (a właściwie koleżanka mi kupi, bo już mi powiedziała, że ona chce kupić) i taki kosztuje zależy od rozmiaru od 60 zł wzwyż. Z drugiej jednak strony jak maleństwo zimą przykryjesz tym kocykiem nawet jakby okazał sie cienki i przecież buda jest zamknięta to nie powinno mu być zimno

Upiekłam biszkopciki, zaraz będę je jadła, wtedy maluszek zaczyna harcować:P
Stary 2012-06-09, 15:05   #4104
Konczita
Zakorzenienie

dzięki dziewczynki ... ale to nie chodzi o mojego męża (chociaż jak jeszcze raz przyjdzie i zapyta czy mi lepiej to go uduszę!!!!).. on staje na głowie by mi było dobrze ale dzisiaj wszystko się przeciw mnie obraca tak po prostu ... i przerasta mnie to ... więc się złoszczę i focham na wszystkich dosłownie ... o wszystko ehh i jeszcze krowa mnie mlekiem olała .. no stara a głupia
Stary 2012-06-09, 15:27   #4105
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczynki ... ale to nie chodzi o mojego męża (chociaż jak jeszcze raz przyjdzie i zapyta czy mi lepiej to go uduszę!!!!).. on staje na głowie by mi było dobrze ale dzisiaj wszystko się przeciw mnie obraca tak po prostu ... i przerasta mnie to ... więc się złoszczę i focham na wszystkich dosłownie ... o wszystko ehh i jeszcze krowa mnie mlekiem olała .. no stara a głupia

ehh a u mnie lalo i grzmialo no i burza zrobiła nam wydatek nieplanowany nowy telefon bo ten padł bo piorun w okolicy strzelił
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-06-09 o 15:34
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 15:40   #4106
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

ehh a u mnie lalo i grzmialo no i burza zrobiła nam wydatek nieplanowany nowy telefon bo ten padł bo piorun w okolicy strzelił

yhhh no to pięknie ... nie lubie takich wydatków ... ale jak mus to mus ...

nie wiem co z tą wanienką ... a Wy jakie kupiłyście mamusie? wiem że na all zamawiałyście ...
Stary 2012-06-09, 16:11   #4107
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej brzuchatki
ostatnio malo sie udzielam ale mam ciche dni ostatnio z Tz.. nie mozemy sie cos dogadac i nawet nie probuje Was nadrabiac bo bym tu spedzila pol dnia
i na dodatek bardzo brakuje mi mamy jezu dopiero teraz doswiadczam jak jestem z nia zzyta nie ma jej 2 tyg a ja tak tesknie jakby byla tam z rok ...codziennie gadamy po godzine przez telefon a sie nagadac nie mozemy
dzis ide sobie na wieczor panienski do przyjaciolki,ale wam powiem ze nawet ochoty nie mam brak humoru i wogole eh..dzien mam do tylka naprawde
konczi co do wanienki ja kupuje ta 100 cm

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-09, 16:23   #4108
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
kasiam187 28 zł za kg to jeszcze w miarę... u mnie w Weronie to w poniedziałki jest 62 zł za kg ale ciuszki są na prawdę boskie , a takie bodziaki to dużo nie ważą gorzej już z kombinezonikami...
8

tu nie chodzi o cene, a o jakos, naprawde szmapty, porozciagane i w ogole. czasem widze 5, 12 zl za kg, wiec myslalam ze w takim 28 zl na kg bedzie cos lepszego czekam na wyprzedaże w smyku i mothercare, mam tam juz upatrzone slicznosci
Cytat:

ja też mam dzisiaj wolne - za to za tydzień dwa egzaminy, ale na szczęście zjazdów już nie mam, zostały mi w sumie tylko (lub "aż") trzy egzaminy...

Haaaj!!
Kupisz mi też?
Baaaj!

Ja się czereśniami obżarłam wczoraj, dziś mi tylko jabłka zostały - ale zaraz sobie zrobię z nich soczek, i będę musiała w końcu zaczać się uczyć.... bo odwlekam tę chwilę strasznie.... a później będzie zonk
witaj w klubie

Cytat:

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34598789]kalpana ja sie nie wypowiem bo nie chce Cie wprowadzić w błąd

kurcze tak poczułam mokro na bluzce,patrze a tam taka plama .normalnie mi tak siara poleciała.dotychczas to miałam takie żółte strupki a teraz to mi jej wyleciało.mam nadzieje ze sie spierze bo ja bez stanika dziś latam po domu[/QUOTE]

wypierze sie mi tez leci, a ja zwykle bez stanika chodze, bo mi tak nie wygodnie i juz mialam kilka plam, nawet na jasnym i zeszły

my jestesmy u moich rodzicow i sie relaksujemy zrobimy grilla, bo pogoda nawet nawet milego weekendu kochane

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 16:26   #4109
kraven
Zakorzenienie

Cześć. My właśnie przed chwilą wstaliśmy. Oboje po dyżurku jesteśmy więc nas zmogło.

Dziewczyny chciałam zapytać co myślicie o wanienkach profilowanych w środku do kąpieli dzieciaków przez jedną osobę?
W pracy czasem kąpie dzieci w zwykłej wanience i daje radę, ale jakoś nagle mnie wątpliwości naszły

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-09, 17:28   #4110
elena_100
Wtajemniczenie

cześć

nie wiem czy się poddać czy nadrabiać

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:
Paula śpi:
rewelacja

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Położenie główkowe już, ostatnio było poprzeczne, ale co mnie najbradziej rozbroiło to to że mała ma nogi nad głową!! Stópke miała zarzuconą na czoło a w buzi trzymała pępowinę :P Jutro jak się ogarnę wstawie zdjęcia.Przepływy S/D-3,24: Pl-1,17. Doktorek zadowolony.

Cóż jeszcze.. właśnie 20 minut temu mój samochód staną na parkingu pod blokiem pierwszy prawdziwy MÓJ w dowodzie rejestracyjnym moje dane hehe ciesze sie jak dziecko:P
dla Zosi i za samochodzik

Poza tym piękne zakupy macie.

Mam nadzieję, że Anusia i Marta wrócą w dwupaku W każdym razie trzymam za nie kciuki.

Poza tym jestem padnięta. Mam u siebie bratanicę, zrobiła mi pobudkę 5:50 Jest marudna jakaś i ciągle coś ode mnie chce, a z drugiej strony jest kochana i latam koło niej jak glupia

Maluszkowa tak się w brzuchu rozgaszcza, że ja nie mam pytań, może jedno: kiedy ona śpi

Mąż też mnie wczoraj wkurzył, ale my nigdy nie idziemy spać pokłóceni więc jest już ok. A teraz tylko mecze mecze ....

No nic znikam kolorować

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości