Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-08, 15:29   #3991
martusia26
Rozeznanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
prawdę mówiąc to chodzi mi o obydwa
wcześniej miałam na myśli płyn do podmywania, bo ten który do tej pory używałam zaczął mnie podrażniać i tu dziewczyny poleciły lactacyd, więc jutro po niego skoczę.

ale interesuje mnie też żel nawilżający bo wczoraj próbowaliśmy współżyć (pierwszy raz od tylu miesięcy ) i dupa blada... nie dało rady, brak poślizgu mówiąc wprost
Ty to trochę podobna do mnie jesteś z problemami rzecz jasna
my tylko raz próbowaliśmy seksu w ciąży, no i nie skończylismy bo też wyschłam calkowicie. a myslałam że w ciąży nawilżenie jest super, bo te upławy i w ogóle...no i się zraziliśmy chyba oboje tą sytuacja i nie probowalismy więcej
nie pomogę co do żelu nawilżającego,a jako płyn stosuję Ziaję zieloną profilaktyka infekcji przeznaczony szczególnie dla osób wrażliwych i dla kobiet w ciąży. dla mnie rewelacja. teraz myje nim także twarz i zniknęły wszystkie wypryski z czoła które miałam od poczatku ciązy
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:32   #3992
aga_ton
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A to moje ostatnie łupy Całość około 15zł
boskie

bardzo podoba mi się błękitny komplecik i nawet ręcznik z kapturkiem wyszperałaś? super a u mnie takich nie ma

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
To ja Ci polecam Feminum żel, on jest z kwasem mlekowym.
dziękuję, bardzo już sobie zanotowałam.
a nie ma przeciwwskazań w ciąży?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:32   #3993
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
konczita, gratuluję kolejnego tygodnia

a za dziewczyny trzymam kciuki i również je pozdrawiam
pozdrówka przekazane od wszystkich ...

i dziękujemy .. jeszcze 13 tygodni hmmm

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Nadal zaciskam za Anusię i Martę oraz ich Dzieciaczki . Nie wiem, która z Was do Nich pisze, ale przekażcie pozdrowienia i buuuuuziaczki słodziutkie

Za tydzień mam pierwsze ktg. Oprócz tego, że trwa pół godziny to niewiele wiem. Uświadomi mnie któraś choć troszkę??

przekazane oczywiście .... jak dadzą znać to Wam napiszę co dalej u nich ...

oj nie mam pojęcia co z tym ktg .. hmmm moja ginkanic nie mówiła że to tak długo .. wiem że u niej na wizycie ono ma być
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:34   #3994
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję, bardzo już sobie zanotowałam.
a nie ma przeciwwskazań w ciąży?
Można spokojnie stosowac w ciąży.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 15:41   #3995
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
oj nie mam pojęcia co z tym ktg .. hmmm moja ginkanic nie mówiła że to tak długo .. wiem że u niej na wizycie ono ma być
Mi właśnie Doktorek mówił, że mamy razem z TŻem przyjechać i przygotować sobie z ponad 30minut . Pół godzinki na badanko, a reszta w razie poślizgu czy czegokolwiek takiego .
Ale nic więcej nie powiedział .
No i na wizytę na ktg jedziemy osobno. Fakt, do gabinetu Doktorka, ale wykonuje je położna.
Stary 2012-06-08, 15:45   #3996
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
my tylko raz próbowaliśmy seksu w ciąży, no i nie skończylismy bo też wyschłam calkowicie. a myslałam że w ciąży nawilżenie jest super, bo te upławy i w ogóle...no i się zraziliśmy chyba oboje tą sytuacja i nie probowalismy więcej
nie pomogę co do żelu nawilżającego,a jako płyn stosuję Ziaję zieloną profilaktyka infekcji przeznaczony szczególnie dla osób wrażliwych i dla kobiet w ciąży. dla mnie rewelacja. teraz myje nim także twarz i zniknęły wszystkie wypryski z czoła które miałam od poczatku ciązy
no właśnie, nacodzień śluzu mam od cholery, czasem aż pędzę do łazienki by sprawdzić, czy przypadkiem nie zaczęłam krwawić albo wody mi nie odeszły a jak przyszło co do czego to suchoty jak na pustyni
nam też się odechciało po pierwszym razie ale teraz pokombinuje z żelem, trzeba trochę pobrykać przed porodem bo później znowu przymusowa abstynencja

Cytat:
Można spokojnie stosowac w ciąży.
dziękuję za info
Stary 2012-06-08, 15:53   #3997
Kalpana
Zakorzenienie

Almariel świetne zdobycze z lumpku A powiedz mi, czy te śpioszki w pepco są tylko w 3 kolorach do wyboru? I czy jest tam jeszcze coś wartego uwagi w dość niskiej cenie? Bo ja właśnie mam zamiar wysłać koleżankę i możeby mi kupiła coś więcej niż tylko te śpiochy

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 15:53   #3998
aga_ton
Wtajemniczenie

przed ciążą też miałam problemy z nawilżeniem ale ginekolog polecił mi Oeparol (wyciąg z wiesiołka) i witaminę B6. i bardzo pomogło
można jeszcze pić siemie lniane, ale ja podziękuję za nie glutów nie przełknę...
ale wiadomo, na czas ciąży tabletki trzeba było odstawić.
Stary 2012-06-08, 15:53   #3999
Kalpana
Zakorzenienie

Tamlin super zakupy

K

Sz
Stary 2012-06-08, 16:00   #4000
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
no kurna juz nie kupie, bo dzis nowa gazetka trzeba sie pomału zaopatrzac tylko włąsnie nie wiem jak z tym rozmiarem 1, do kiedy dziecko nosi
Załapiemy się jeszcze na te pieluchy, bo tamta gazetka nadal obowiązuje.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
przed ciążą też miałam problemy z nawilżeniem ale ginekolog polecił mi Oeparol (wyciąg z wiesiołka) i witaminę B6. i bardzo pomogło
można jeszcze pić siemie lniane, ale ja podziękuję za nie glutów nie przełknę...
ale wiadomo, na czas ciąży tabletki trzeba było odstawić.
O to zapamiętam. Kiedyś bralam wiesiołka i rewelacyjnie pomagał na nawilżenie skóry.
Stary 2012-06-08, 16:02   #4001
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Almariel świetne zdobycze z lumpku A powiedz mi, czy te śpioszki w pepco są tylko w 3 kolorach do wyboru? I czy jest tam jeszcze coś wartego uwagi w dość niskiej cenie? Bo ja właśnie mam zamiar wysłać koleżankę i możeby mi kupiła coś więcej niż tylko te śpiochy
pytanie nie było wprawdzie do mnie ale ze swojej strony mogę polecić śliczne półśpiochy, bodajże za niecałe 10 zł. są w różnych kolorach, mam zielone i żółte, z małym misiem czy królikiem na przodzie.

poza tym tanie są body z długim lub krótkim rękawem, ostatnio kupowałam za 4,99 i 5,99. jeśli chcesz zerknąć to mogę wstawić fotkę byś zobaczyła jak wyglądają. chyba kiedyś już je pokazywałam ale nie jestem pewna...

mam również cienki kocyk, polarowy za 10 zł.

i dziewczyny polecały tu okrycie kąpielowe z kapturkiem, ale sama go nie kupowałam więc nie wiem jak z jakością.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 16:08   #4002
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
ja widzialam rożowe, zielone (taki seledyn),niebieskie i beżowe.
aaa i mnie się tam strasznie podobaja pieluszki flanelowe. śliczne wzorki i takie milusie.

Edytowane przez martusia26
Czas edycji: 2012-06-08 o 16:09
Stary 2012-06-08, 16:09   #4003
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
ale interesuje mnie też żel nawilżający bo wczoraj próbowaliśmy współżyć (pierwszy raz od tylu miesięcy ) i dupa blada... nie dało rady, brak poślizgu mówiąc wprost
My używamy Unimila taki do masażu i intymny. W końcu się przydał No chyba że Tż-cik popracuje porządnie to wtedy nie potrzeba.

Cytat:
Za tydzień mam pierwsze ktg. Oprócz tego, że trwa pół godziny to niewiele wiem. Uświadomi mnie któraś choć troszkę??
Będziesz sobie leżała, położna podłączy ktg, czyli dwie peloty na elastycznych pasach. Górna będzie na dnie macicy i jej zadaniem jest ocena kurczliwości macicy. Druga niżej przekazuje tętno płodu. Na wykresie będą dwie linie. Jedna od skurczy, powinna być płaska i druga od tętna dziecka, ta będzie krzywa. Jeśli takie będą to jest ok.

Cytat:
bardzo podoba mi się błękitny komplecik i nawet ręcznik z kapturkiem wyszperałaś? super a u mnie takich nie ma
To nie komplecik, to kurteczka i śpiochy. Osobno kupowane.
Stary 2012-06-08, 16:14   #4004
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

nadrobiłam,troche po łebkach ale wszystko mniej wiecej wiem
Dziękuje kochane za kciuki
Kupiłam dziś w pepco niedrabki i dwie słodkie czapeczki

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a myslalam ze tylko ja jestem małolatka tutaj i dlatego niechetnie chcialam dzielic sie swoim wiekiem
zreszta pamietam ze kiedys chyba sie przyznalam ile mam lat i na tym watku pewna pani,ktora juz sie nie udziela zjechała mnie na czym swiat stoi,ze jestem za mloda,ze nie znam sie na zyciu i pewnie rodzice mnie utrzymuja,ze szkola nie dokonczona itd,dlatego tez dlugi okres sie nie udzielalam
głupia baba.co ją to w ogóle obchodzi.maja ludzie problemy
Cytat:
gratuluję wizyty duży już chłopczyk z Twojego Leona
dziękuje.duż jest.mam nadzieje ze go jakos przepcham we wrzesniu
Cytat:
To ja Ci polecam Feminum żel, on jest z kwasem mlekowym.
ja przed ciążą stosowałam durex play,fajny jest.mysle ze ciazy też go mozna stosowac
Cytat:
kochana,jakas kobita miała to ktg dziś jak byłam u gina i prawie godzine była podpięta.to wyglądało jak ekg tylko do brzucha przypęte

w ogóle dziewczyny jaka ta glukoza fujć jest,odbijało mi sie po niej okrutnie.jak któras ma to jeszcze przed soba to radze nie wąchać.myslałam ze sie pochewtam
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:20   #4005
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
My używamy Unimila taki do masażu i intymny. W końcu się przydał No chyba że Tż-cik popracuje porządnie to wtedy nie potrzeba.
No tez taki mam jadalny truskawkowy ale nie wiem czy w ciązy mogę stosować?

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34583650]nadrobiłam,troche po łebkach ale wszystko mniej wiecej wiem
Dziękuje kochane za kciuki
Kupiłam dziś w pepco niedrabki i dwie słodkie czapeczki[/QUOTE]
te czapeczki po 4,99zł ?
Stary 2012-06-08, 16:22   #4006
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Jak jeździłam do mojej bratowej to, aż mnie zatykało. Pomijam w ile dziecko było ubierane pod pajac. Ale najlepsze jak miał tego pajaca na to skarpetki, a jak przewijała to się okazało, że pod spodem ma kolejne skarpetki A rodziła w marcu.
OMG!:mdle je:

Pieluszki Happy 1 mają wycięcie na brzuszek,zamierzam je kupić.Huggisy też używałam jak synuś był malutki,mi pasowały i te wzorki z Kubusiem Puchatkiem

Almariel fajne cackaa w pepco też patrzyłam na te śpiochy,ale narazie nie brałam,są śliczne.

Dziś wydałam trochę kasy,kupiłam koszulę narazie jedną do szpitala,majtki siateczkowe,ciuszków w sh za 25zeta,trochę kosmetyków i jeszcze zaliczyłam fryzjera i

Czy w Waszych miastach też tak trąbią???to Euro spoko koko

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:28   #4007
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
No tez taki mam jadalny truskawkowy ale nie wiem czy w ciązy mogę stosować?
Nawet nie pomyślałam że nie można. My używamy. Na opakowaniu nic nie pisze, że nie można.
Stary 2012-06-08, 16:28   #4008
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
te czapeczki po 4,99zł ?
nie.po 2.99zł
Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Czy w Waszych miastach też tak trąbią???to Euro spoko koko

a na rynku to jest jakaś masakra.tłumy i wykrzykuja ciągle polskaaaaaa i takie takm

a w ogóle to my dzisiaj wkraczamy w 27 tydzień
i konczi widziałam że tez więc gratulejszyn
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:31   #4009
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
pytanie nie było wprawdzie do mnie ale ze swojej strony mogę polecić śliczne półśpiochy, bodajże za niecałe 10 zł. są w różnych kolorach, mam zielone i żółte, z małym misiem czy królikiem na przodzie.

poza tym tanie są body z długim lub krótkim rękawem, ostatnio kupowałam za 4,99 i 5,99. jeśli chcesz zerknąć to mogę wstawić fotkę byś zobaczyła jak wyglądają. chyba kiedyś już je pokazywałam ale nie jestem pewna...

i dziewczyny polecały tu okrycie kąpielowe z kapturkiem, ale sama go nie kupowałam więc nie wiem jak z jakością.
Dzięki To jeśli możesz to wklej te fotki. Kurcze, to widzę że sporo fajnych rzeczy, ale to by pasowało, żebym sama pooglądała, bo jak się widzi co jest, to inaczej, niż jak mi koleżanka będzie relacje zdawała... :/
Cytat:
aaa i mnie się tam strasznie podobaja pieluszki flanelowe. śliczne wzorki i takie milusie.
Dziękuję za odpowiedź To się chyba skuszę na zielone i beżowe, chyba że jeszcze tam będą inne kolory.... A pieluszek flanelowych nie będę kupować, postawię na tetrowe w jakieś misie.

K

Sz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 16:45   #4010
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Wróciłam niedawno z miasta, zrobiłam małe zakupy dla synka. Wreszcie udało mi się coś dla niego wyszukać w lumpku. No i w Pepco dwie pary śpiochów kupiłam. Pochwalę się, a co tam. W Textilu też byłam, ale nic ciekawego mi się nie rzuciło w oczy.
za piękne łowy

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34582397]Czesc kobitki!

Byłam dziś u gina.Z małym wszystko ok,waży już prawie 1 kg
Wypiłam glukoze ale wyniki mam dopiero w poniedziałek.Pisałam do Anusi,pisze że nie jest źle,robili jej ktg a szyjka twarda i zamknięta,choć krótka.Ide Was nadrobić[/QUOTE]

To super, że z dzidzią wszystko w porząsiu

Cytat:
śliczności

A ja parę minut temu wygrałam aukcje: http://allegro.pl/show_item.php?item=2390908572
Stary 2012-06-08, 16:49   #4011
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie, chyba ze 2 body też mam z pepco, taniutkie tam mają. I jedne pólśpiochy też mam stamtąd oraz niedrapki i czapeczkę. Za okryciami czy ręczniczkami nie rozglądałam się jeszcze.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

A ja parę minut temu wygrałam aukcje: http://allegro.pl/show_item.php?item=2390908572
No nie, jakie słodkości i to za taką cenę.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:53   #4012
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dziewczynki wrócilam

z malym wszystko wporządkuzdrowiutki jest i rosnie sobie
dzisiaj ważyl pół kilo
a mi przybyl 1 kg
Na sto procent synek,ma jaja jak armaty
ale zaslanial sie raczkami na zdjeciu.
pozniej wrzuce zdj bo teraz siedze przed Tv na euro

kibicujemy

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 17:03   #4013
Kalpana
Zakorzenienie

Weronika boskie i ta cena

Anusia cieszę się, że wszystko w porządku

K

Sz
Stary 2012-06-08, 17:11   #4014
kwartalinka
Raczkowanie

hej

u nas dziś pogoda do niczego, siedzimy z Małą cały dzień w domu

trochę poczytałam co pisałyście w międzyczasie

za Anię i Martę i ich maluchy
ale widzę, że sytuacja w miarę opanowana, to dobrze

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A proszę powiedzcie mi jeszcze jak to jest ze stosowaniem Clotrimazolum w ciąży? Zawsze jak miałam jakieś tego typu problemy to wystarczyło, że użyłam go w maści 1-2 razy i problem od razu znikał, a teraz boję się bez większej wiedzy na ten temat. Znalazłam w internecie jedynie infotmację:

Ciąża i laktacja
Klotrymazol pod względem ryzyka stosowania w ciąży jest zaliczany do kategorii B. Przebadano wpływ na płód miejscowego stosowania dopochwowego klotrymazolu u kobiet w ciąży i nie stwierdzono żadnych działań niepożądanych na płód.
Nie opisano wpływu klotrymazolu na kobiety karmiące.
Nie obserwowano działań karcynogennych klotrymazolu u zwierząt.
Stosowanie przez kobiety ciężarne i matki karmiące na zlecenie lekarza specjalisty.

Tzn., że lepiej samemu nie kombinować, prawda?

Tak, dokładnie o tę kwestię z Pampersami mi chodziło. Nie zanotowałam nigdzie nazwy, gdy tutaj dyskusja była na ten temat, a w internecie znalazłam w ich ofercie właśnie te 2 rodzaje dla 2-5kg maluchów. Dziękuję za wyjaśnienie.
z tego co ja wiem to clotrimazolum w kremie nie zalecają chyba tylko w pierwszym trymestrze, potem już można

a co do pampersów to masz w białym opakowaniu - premium care
najdelikatniejsze z pampersów, dla wrażliwych maluchów
ale mi osobiście nie odpowiadają bo są bardzo cienkie i szybko się zapełniają, potrafią też przepuścić

i w zielonym opakowaniu - active baby
wersja dla noworodków ma zielono-żółte opakowanie i nazywa się new born - 1 (od 2 do 5 kg) albo new baby - 2 (od 3 do 6 kg)
chociaż widzę teraz w necie, że jedynki już też mają czasem nazwę new baby
ja tych używałam od początku i lepszych pieluch nie znalazłam

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Nadrobiłam jakoś

Widzę dziewczyny, że prawie wszystkie miałyście tą glukozę.
Nie wiem czemu mój gin tego nie wymaga, ale chyba powinnam się cieszyć
ja bym wolała sobie krzywą zrobić bo ona pokazuje czy nie ma się cukrzycy ciążowej a wtedy nieco inaczej prowadzi się całą ciążę

w sumie to nie wiem jak Twój lekarz z krwi to wnioskuje bo tam jest tylko zwykła glukoza na czczo więc może jemu wystarczy, że jak na czczo masz dobry wynik to nie ma cukrzycy

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ile wy pampersów 1 kupujecie sztuk ? bo jest promocja w rossmanie to bym sie obkupiła juz troche . do szpitala ze soba tez trzeba zabrac?
ja miałam dla starszej córki jedno opakowanie pampersów 1 (chyba coś ok. 40 sztuk tam było)
a potem kupowałam już 2
a z pieluchami i innymi akcesoriami dla dzieci to zależy od szpitala
ja musiałam mieć swoje pieluchy, chusteczki nawilżane i ciuszki

Cytat:
u mnie do szpitala trzeba zabrać. sprawdź może na stronie internetowej swojego szpitala czy też będą potrzebne. Chcesz kupić w Rossmanie te jedynki 43 szt po 19,99 ? ostatnio czytałam że dziecko potrafi zrobic siku nawet 20 razy na dobę a kupkę po każdym jedzeniu i trochę się przeraziłam ale dziewczyny wcześniej pisały ze chyba 10 sztuk na dobę potrzeba. zależy od dzieciątka zapewne.
raczej więcej niż 10 sztuk na dobę mi nie wychodziło
to prawda, że taki maluch często robi siku, a na początku prawie w każdej pieluszce jest też inna niespodzianka
no ale pieluchy typu pampers to na szczęście nie jednorazówki więc po każdym siku zmieniać nie trzeba

Cytat:
o kurna ja też miałam kupić to ja cytuję artykuł
"Możesz zacząć od rozmiaru 1, ale też z powodzeniem od 2 (chyba że Twoje dziecko urodzi się bardzo małe). Pieluszki różnią się grubością, dla zdrowego dziecka nie ma znaczenia, jak gruba będzie, ale jeśli dziecko ma problem np. z napięciem mięśniowym, to prawdo-podobnie lepsze będą pieluszki jak najcieńsze".

Dziewczyny ktore sie znają czy te pieluchy rozmiar 1 mają wycięcie na pępuszek?
pampersy na pewno nie
z tego co kojarzę to wycięcie mają pieluszki happy

ale dla mnie te wycięcia to taki chwyt tylko
ja swoją córkę urodziłam z wagą 3700 więc kruszynką nie była
a i tak to wycięcie wychodziło wyżej niż pępuszek więc nie spełniało swojej roli
pieluszkę zawijałam żeby nie zahaczała o kikut pępuszka
a w happy było to o tyle trudne, że te pieluszki były dość sztywne
w pampersach spokojnie można było zawinąć pieluchę

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Ja uważam, że nie ma sensu kupować duzo ciuszków na 56cm. Maluszek tak szybko rośnie, że raptem kilka razy ubierze tak małe ubranka. W zasadzie jeśli ktoś chce pokupować więcej ciuszków z jakiegoś rozmiaru to dopiero od 68cm się to opłaca. Tak widzę po ciuszkach mojej córki, że te 52, 56cm to zupełnie niezniszczone. 62cm też w niewielkim stopniu. W 68cm to już choziła trochę dłużej i wtedy już wchodzą pokarmy stałe i dziecko częściej wymaga przebierania.

Pieluch jedynek na razie wcale nie kupuję. Dwójki są od 3-6kg. Większość dzieci ma przy urodzeniu 3kg lub więcej. Po co ma się niemowlak cisnąć w jedynkach. Zawsze jakby się okazało, że dziecko jest mniejsze to można szybko kupić jedynki.

Zaczynam 25ty tydzień.
z tymi ubrankami to nie do końca się zgadzam bo dużo zależy właśnie od tego jak maluch rośnie

tak mi wszyscy mówili, że dzieciaki strasznie szybko rosną a okazało się, że moja Lusia w rozmiarze 56 chodziła do końca 3 miesiąca więc małe ciuszki nam się przydały
jak się urodziła była dość spora a spokojnie na początku wchodziłaby w rozmiar 50, ale takich nie posiadałyśmy prawie wcale
teraz ma 15 miesięcy i nosi rozmiar 74 czyli niby dla dzieci 6-9 miesięcy

łatwiej jest jak się już ma dziecko bo można przewidzieć jak to z prawdopodobnie z kolejnym maluchem będzie

a tak na marginesie dodam, że synek koleżanki - 8 miesięczny też nosi teraz rozmiar 74

gratulacje kolejnego tygodnia

Cytat:
ja miałam ktg tylko raz
w zasadzie przy tym badaniu to leżysz i się nudzisz
a pomiary się w tym czasie zapisują

a o co chodzi w samym badaniu to bardzo ładnie Ci wytłumaczyła Tamlin

właśnie lunęło

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 17:12   #4015
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wrócilam

dzisiaj ważyl pół kilo
a mi przybyl 1 kg

kibicujemy
gratuluję synka

Kalpana
, wstawiam zdjęcia półśpiochów i bodziaków.

półśpiochy zielone i żółte po 9,99 a pozostałe za 7,99
body od 4,99 do 10 zł za szt.
Stary 2012-06-08, 17:15   #4016
aga_ton
Wtajemniczenie

próbuję znowu bo coś nie wyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg półśpiochy.jpg (50,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg półśpiochy ..jpg (36,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body.jpg (61,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg body..jpg (57,6 KB, 31 załadowań)
Stary 2012-06-08, 17:24   #4017
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Super! ja u nas śpiochów jeszcze nie wyczaiłam w sh a i ręczniczek jaki fajny,a powiedz nie jest szorstki?,bo ja kiedyś dostałam od szwagierki po jej dzieciach i był strasznie szorstki(taki materiał)Później dostaliśmy taki milusi od znajomych,ale gdzieś mi się zawieruszył i muszę zakupić.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
śliczne ciuszki ... i muszę do pepco skoczyć .. no trzeba nie ?
a pod śpiochy to koszulkę trzeba założyć czy body ???
śliczności ... i ręczniczek jest
Tak,pod śpiochy to tak jak mówiszNiektóre kaftaniki są wiązane na sznureczki tak od środka i czasem z wierzchu,albo w środku na zatrzask,ja tak mam,ale też i na guziki.

Cytat:
Też ją stosuję ostatnio,nie mam zastrzeżeń.Choć ostatnio wydawało mi się,że mam dziwny śluz,bo był taki ciut jakby zielonkawy,ale samo przeszło,gin mnie badał,nic się nie dzieje,ufff...

Cytat:
no właśnie, nacodzień śluzu mam od cholery, czasem aż pędzę do łazienki by sprawdzić, czy przypadkiem nie zaczęłam krwawić albo wody mi nie odeszły a jak przyszło co do czego to suchoty jak na pustyni
nam też się odechciało po pierwszym razie ale teraz pokombinuje z żelem, trzeba trochę pobrykać przed porodem bo później znowu przymusowa abstynencja
dziękuję za info
Ja też ostatnio zauważyłam u siebie dużo jakiegoś płynu,jakby woda,że normalnie wkładki ciągle zmieniam,ale już minęło,to chyba normalne?I powiem Ci szczerze,że to mnie też nie nawilża,choć tż mówi,jak w tej piosence:mokra na wejściu to ja i tak muszę się nawilżyć a mam taki żel z apteki.I tak naprawdę przez to nie mam ochoty na seks

Cytat:
Ja kupiłam 2flanelowe w textilu po 6zł jedna.Myślałam,że będą tańsze
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wrócilam

dzisiaj ważyl pół kilo
a mi przybyl 1 kg

kibicujemy
Super wieścicieszę się.

Choco i Konczi gratuluję 27tygodniJa zaczęłam 26.

Pokaże Wam moje flanelkii skarpeteczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06062012648.jpg (47,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06062012647.jpg (37,7 KB, 13 załadowań)

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-08, 17:25   #4018
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34582397]Czesc kobitki!

Byłam dziś u gina.Z małym wszystko ok,waży już prawie 1 kg
Wypiłam glukoze ale wyniki mam dopiero w poniedziałek.Pisałam do Anusi,pisze że nie jest źle,robili jej ktg a szyjka twarda i zamknięta,choć krótka.Ide Was nadrobić[/QUOTE]

no pięknie Leoś rośnie

Cytat:
Załapiemy się jeszcze na te pieluchy, bo tamta gazetka nadal obowiązuje.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

O to zapamiętam. Kiedyś bralam wiesiołka i rewelacyjnie pomagał na nawilżenie skóry.

i to prawda, wiesiołek na nawilżania to super sprawa, ale w ciąży nie można

dziewczyny super ciuszki, jak wy te lumpki znajdujecie!!! ja weszłam ostatnio do jednego to tylko same szmaty, body porozciągane wokół szyi i do tego 28zł za 1kg zniechęciłam sie.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 17:25   #4019
Kalpana
Zakorzenienie

Aga dzięki Piękne i za tę cenę to naprawdę warto

Jest gdzieś blisko rynku w krakowie pepco????

K

Sz
Stary 2012-06-08, 17:28   #4020
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
próbuję znowu bo coś nie wyszło
wow , faktycznie śliczne te półspiochy !!! musze sie wreszcie ruszyc do tego pepco.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Pokaże Wam moje flanelkii skarpeteczki
piekne te flanelowe, ja tez zakupic musze kilka, bo nie mam ani jednej. skarpetusie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości