Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VIII.2011 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. 5 11,11%
Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy 0 0%
Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. 2 4,44%
Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy 1 2,22%
Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje 0 0%
Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone 2 4,44%
Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. 3 6,67%
Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę 1 2,22%
Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. 0 0%
Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! 3 6,67%
Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! 4 8,89%
Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! 3 6,67%
Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. 1 2,22%
Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. 10 22,22%
Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? 6 13,33%
Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie 0 0%
Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! 0 0%
Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam 0 0%
chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło 0 0%
pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek 3 6,67%
papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda 0 0%
chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 22:58   #2671
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Sarenka jaka silna baba

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski mam znowu pytanie. Dylemat nawet Wiem, że są różne opinie. Ale jak dziecko chodzi np. prowadząc wózek, albo za palce to musi mieć już sztywne buty ?
Lila w domu chodzi w skarpetkach, a najczęsciej na bosaka, bo skarpetki ściąga w 2 minuty Moim zdaniem im więcej luzu tym lepiej.

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
hej

wróciłyśmy z weekendowego wypadu do mojej siostry na wioskę. wrzucam zatem Haneczkę, bo nas tu dawno nie było
ale śliczności nasze serduszko forumowe
Fajnie Was widzieć
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 00:07   #2672
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII

Alez te nasze dzieciaki slodziachne kocham wszystkie wiec jutro wstawie mojej -wybiore cos ladnego, te co mnie maja na FB juz sa dostepne.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 00:17   #2673
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mój też. A jeszcze sie wkurzyłam, bo gdy rano wrzucałam jego spodnie do pralki, wyciągnęłam z nich bilet z dyskoteki ( mielczanki w Papilonie się bawił ). A ze mną to nigdzie nie wyjdzie, za nic...
przykro mi się zrobiło, awanturę mu zrobiłam, ale on też się rzucał oczywiście, że mi to wiecznie jest tylko przykro i spasowałam. Siedzi dziś w robocie od 8 rano do 23, niechce mi się kotów drzeć.
A to drań Nieładnie się zachował, oj nieładnie. Pamiętam, jak pisałaś ostatnio, że do tego wesela niechętnie podchodził, bo domator i nie lubi imprez, a tu proszę...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ach i oficjalnie chyba mogę powiedzieć, ze moje dziecko chodzi
To, Agato, przyjmij oficjalne gratulacje

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Marina mam swoją teorię: byłaś/jesteś dla nich:
* za ładna,
* za dojrzała.
Z ust mi to wyjęłaś

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś ma zły humor to może chociaż moja Lena poprawi troszkę nastrój
zapraszam do obejrzenia mojej ŚMIESZKI
Kolejny raz powtórzę, że śmiech niemowlaka to najpiękniejszy dźwięk jaki istnieje na tym świecie!

Cytat:
Laski mam znowu pytanie. Dylemat nawet Wiem, że są różne opinie. Ale jak dziecko chodzi np. prowadząc wózek, albo za palce to musi mieć już sztywne buty ?
Zdecydowanie nie. Sztywnym butom w ogóle mówimy nie

Cytat:
hej

wróciłyśmy z weekendowego wypadu do mojej siostry na wioskę. wrzucam zatem Haneczkę, bo nas tu dawno nie było
Jejku, jaka ona już duża! I jaka piękna i delikatna

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
W domu na bosaka, a na polu płacze bo kamyki jej sie wbijają, więc do chodzenia zakładam skarpety. W wózku po minucie ściąga i wywala

http://www.youtube.com/watch?v=kWnzv...ature=youtu.be
Kurcze, jakie ona ma tempo

A my w końcu pojechaliśmy na tę działkę i fajnie było Znowu się dotleniliśmy, wygrzaliśmy na słonku, a potem trochę zmokliśmy A Tymcio zjadł tonę truskawek
Stary 2012-06-10, 00:47   #2674
Kolina
Zadomowienie

pytanie:
jeśli pakujecie sie na wyjazd w worki próżniowe, to jak z zapakowaniem z powrotem?
tak na szybko teraz patrzyłam na allegro i znalazłam ręczne odsysacze ale tylko w zestawach... chyba że to się jakoś inaczej nazywa i że szukałam
dzięki za rady
Stary 2012-06-10, 07:04   #2675
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Teliczku (uwaga, będę słodzić), ale ja Cię lubię, wiesz?
Faktycznie podobnie i nawet chłopaki ogórasem meczyk zagryzali
A awokado wczoraj dawałam surowe. Takie wygrzebane z kawałka sushi

I mój Kibic

Nasi faceci znowu maja te same bodziaki
To jakaś telepatia Brumciu

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
jacieee ja też działam niewychowawczo momentami, grunt, że skutecznie
mówisz, że Twój facet wrócił nabrzdyngolony po meczu?

Mój też. A jeszcze sie wkurzyłam, bo gdy rano wrzucałam jego spodnie do pralki, wyciągnęłam z nich bilet z dyskoteki ( mielczanki w Papilonie się bawił ). A ze mną to nigdzie nie wyjdzie, za nic...

przykro mi się zrobiło, awanturę mu zrobiłam, ale on też się rzucał oczywiście, że mi to wiecznie jest tylko przykro i spasowałam. Siedzi dziś w robocie od 8 rano do 23, niechce mi się kotów drzeć.
a to cwaniak
Z drugiej strony godzi się dziwić pijanym facetom
Mój po każdym pepkowym czy innej męskiej imprezie ląduje w klubie
Choć twierdzi ze był tylko 5 min

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wróciliśmy z urodzin.
Padam.
Sarenka śpi.

do Marinki - był tort i kawa-więc to chyba normalka na tak młodych urodzinkach
Sarenka już jest taka stabilna
Cytat:
hej

Hanysek słodka ma buzię i taka dorosła szczególnie na tej fotkę z wstazeczka. Miło się patrzy na jej uśmiech

Witajcie mamolinki

U nas zębole oprócz 4 zębów na górze widzę ze idą tez dolne 2

Wczoraj więc po 1,5 godzinnej walce mojego Jasia ze snem podaliśmy narodem i padł facet
Stary 2012-06-10, 07:10   #2676
wodaqua
Zadomowienie

Bry!
Zoch ma zegarek w tyłku i i niedzielę w tyłku - pobudka 5:20 łeeeee
Pieleszko, Haneczka cudowna! , Zanka, pięknie się Lenka śmieje okazując swoje wszystkie zębole, Carmela - Sarenka wymiata, wyprzedza w rozwoju wększość dzieci :P
Marina, Ty to masz cierpliwość do swego chłopa! Ja tam bym ten bilet na lodówce przyczepiła, żeby codziennie go widział i wyrzuty go ruszyły. Iustyna ma rację - jesteś za dojrzała jak na swój wiek - poszukaj może kilka lat starszeco towarzystwa? Co do koleżanek to rozumiem, mnie tam najlepiej tutaj, chociaż czasu brak
Zapomniałam podziękować za oklaski dla Zosiaka :comk:
Telik, no to macie wysyp zębowy... Biedny Jaś

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-06-10 o 07:11
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 07:28   #2677
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam.

A Dominik był dziś łaskawy i wstał o 6tej . Nigdy nie sądziłam, że będę się cieszyć z pobudki o 6
Zanka, Carmela, Pieleszka - Wasze dziewczyny są boskie

Jak tylko pogoda nie nawali to jedziemy dziś ze znajomymi na grilla w plenerze

Zuzia

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 08:30   #2678
isiaok
Rozeznanie

Witam!
U Nas wirus...Ewcia ma lekka biegunke a ja wymioty i biegunka cały wczorajszy dzień i noc
Ponoć wirusisko szleje wszedzie-mam nadzieje, ze zadnej z Was nie złapie
DLA AGATKI
I Sarenka jak już ładnie biega!I Lenka śliczna śmieszka!!!
wiecej nie pamietam...
miłej niedzieli laseczki!
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 08:50   #2679
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
Adaś jeszcze nie chodzi, tylko stoi (choć kilka kroczków zrobi koło łóżka) ale w dpmu w skarpetkach albo boso.

Byliśmy już w kościele, teraz poranna kawa, a po południu jedziemy na festiwal orkiestr wojskowych nie śmiejcie się, ale lubię takie imprezy Grają super, wyglądaja jeszcze fajniej
A po drodze do

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 09:03   #2680
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

o
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
pytanie:
jeśli pakujecie sie na wyjazd w worki próżniowe, to jak z zapakowaniem z powrotem?
tak na szybko teraz patrzyłam na allegro i znalazłam ręczne odsysacze ale tylko w zestawach... chyba że to się jakoś inaczej nazywa i że szukałam
dzięki za rady
po kometarzach na Fb dokładnie to samo pomyślałam.
zależy kto gdzie jedzie.Ja nie będę mieć na powrót tych worków odkurzyć
chyba ze ktos gdzies w gości jedzie to pewnie dobry sposób z tymi workami
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 09:16   #2681
zanka205
Zakorzenienie

my kupiliśmy Lenie buty w Boti
jako że z kasą tragedia nie mogłam kupić jej jakiś drogich butów
chciałam trampki, ale najmniejszy rozmiar mieli 20, a dla nas za duże
więc wzięłam półbuty rozmiar 19 (Lena ma dł. stopy ok 11,5 cm)
takie jakby baletki z paskiem na rzep wokół kostki
i zapłaciłam 19,99 zł bo jakaś promocja
młoda już śmiga na nogach na całego, a w domu mamy tylko dwie pary butów na miękkiej podeszwie i po ulicy w nich iść nie da rady

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 09:30   #2682
Zmalowana
Zakorzenienie

Zanka a te co kupiłaś to na dwór ? One są usztywniane ? Czy jakie ? Bo kurczę nie rozwiałyście moich wątpliwości :P Brumku Ty się kierujesz Zawitkowskim zapewne, ale do tej pory zawsze się usztywniane bucik dawało i było ok. Więc sama już nie wiem. Ja kupilam Filipowi teraz trampki za kostkę, nie są sztywne w CCC za 29 zł. A kupiłam bo wyrósł z adidasów. Dobrze mu się w nich chodzi na dworze. Ale czy to zdrowe ? Sama już nie wiem. A z sandałów ma takie http://www.smyk.com/sandaly-chlopiec...a-dla-dzieci-p i raczej ciężko mu się idzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0758.jpg (149,5 KB, 43 załadowań)

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 09:36   #2683
zanetaa88
Zakorzenienie

Marina Ja też super koleżanek nie mam, a jak jakąś spotkam to gadka o dzieciach,ale to tylko i wyłącznie mój wybór.Z dziewczynami z którymi miałam kontakt przed ciążą to też albo ciężarne albo już dzieciate,ale rzadko ba bardzo rzadko się widujemy,natomiast Ja nie mam parcia na dyskoteki,puby itd. Wolę coś sama popichcić w kuchni

Zmalowana moja w domu chodzi w paputkach skórzanych, bo w skarpetki wiecznie czarne były mimo, że latałam z mopem nie raz nie dwa, bez skarpetek nie lata bo mamy kafelki u teściów a często tam bywa i są strasznie zimne. Na miasto ubieram sandałki które kupiłam w CCC, mierzyłam ich chyba z 5 par i wybrałam takie w których widziałam że jej najwygodniej, mają sztywną piętę.19.06 idę do poradni wad postawy i zapytam jakie buty są dla niej dobre, bo te sztywne jakoś do mnie nie przemawiają,mimo że najlepiej w nich chodziła...zobaczymy.

Pieleszka dobrze Was widzieć

Carmela jak na wcześniaka Sara niesamowicie szybko się rozwija ona jest dla mnie takim cukiereczkiem do schrupania !

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Zmalowana powiem CI tak, są teorie że sztywne gorsze od tych giętkich. Ja uważam, że najlepsze są te w których dziecko się dobrze czuje. Moja śmiga i w takich i takich.Najlepiej wziąć dzieciaka do sklepu i po przymieżać pare par i zobaczyć w których mu lepiej, z czasem będziesz widziała co mu odpowiada a co nie i zamiast z dzieckiem- potem- będziesz chodziła z patyczkiem wymierzonym żeby kupić raz dwa buty a nie mierzyć milion par bo znowu tak zastanawiąjąc się nad giętkimi one rzadko mają taką wypukłość w buciku który powoduje, że dziecko nie ma platfusa raczej to jest w usztywnianych..

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 09:41   #2684
Zmalowana
Zakorzenienie

Platfus zależy od profilowanej wkładki niby, a nie od sztywności Sama już nie wiem kuźwa no za dużo tego. Chciałabym kupić mu lekkie sandałki jakieś. Ale opinie są tak sprzeczne że już nie wiem

Stary 2012-06-10, 09:45   #2685
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja zawsze słyszałam że pieta na początku powinna być sztywniejsza a co się z tym wiążę pełna bo noga jest stabilniejsza.Ale nie wiem czy to prawda.

mam maskare z pakowaniem.
Ale zamiast to robić siedzę i oglądam wózki

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-06-10 o 09:46
Stary 2012-06-10, 09:49   #2686
Zmalowana
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA Zawitkowski

Stary 2012-06-10, 10:02   #2687
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
kup sandałki Elefanten
Stary 2012-06-10, 10:03   #2688
zanka205
Zakorzenienie

Zmalowana sorki wyleciało mi, tak mają już normalną twardą, gumową podeszwę ale w miarę elastyczną

Stary 2012-06-10, 10:15   #2689
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dzięki za gratulacje dla Agatki.

Pieleszko no ale chyba w każdym hotelu mają odkurzacz

Zmalowana buty do chodzenia po domu są zbędne - boso albo w skarpeta lub takich paputkah im więcej bodźców ma stopa tym lepiej. Po dworzu buty powinny mieć usztywniony zapiętek i zginać się w 1/3 buta (w miejscu w którym zgina się stopa) dobrze jak dają się wyzmiąć. Tak radziła nam fizjoterapeutka. Agata po domu łazi w skarpetkach, boso albo w paputkach po dworzu ma coś w tym stylu http://www.befado.pl/nasze-obuwie/ob...mowlece61-2793

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 10:20   #2690
iustyna1
Wtajemniczenie

aaaa nie chwaliłam się wczoraj, robiłam na obiad kaczkę i ....... wyszła mi PODESZWA

kaczuszka poszła do śmieci, nie dało się jej zjeść Mąż próbował, ale się nie dało

Isiaok zdrówka!

U nas roczek, 4 urodziny Kuby i chrzciny w jednym dniu i ponad 20 dorosłych osób się uzbierało ... nie wiem jak to ogarniemy
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 10:22   #2691
zanka205
Zakorzenienie

ja kupiłam fasonem podobne do TYCH lub TYCH
nie ma na ich stronie tego modelu co mam

Stary 2012-06-10, 10:22   #2692
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
o
po kometarzach na Fb dokładnie to samo pomyślałam.
zależy kto gdzie jedzie.Ja nie będę mieć na powrót tych worków odkurzyć
chyba ze ktos gdzies w gości jedzie to pewnie dobry sposób z tymi workami
no właśnie, bez odkurzacza problem się spakować na powrót
chyba ze ten ręczny odsysacz, wygląda na mały więc wziąć nie problem, ale nie widzę gdzie go solo można kupić
na fb była dyskusja o workach?

widze że temat butów przerabiacie, posiedzę cicho i poczytam
Stary 2012-06-10, 10:29   #2693
zanka205
Zakorzenienie

zrobiłam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-10 10.24.56.jpg (73,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-06-10 10.25.11.jpg (78,3 KB, 29 załadowań)

Stary 2012-06-10, 10:32   #2694
Zmalowana
Zakorzenienie

Scio ale mi chodzi właśnie o dwór. Jak byłam głupia w tym temacie tak teraz całkiem zgłupiałam

A takie : http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...opiece-sandaly

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2012-06-10 o 10:35
Stary 2012-06-10, 10:36   #2695
zanetaa88
Zakorzenienie

Zmalowana ale mi chodzilo o to, że ta profilowana wkłada wlasnie zazwyczja jest w budach usztywnianych.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 10:56   #2696
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Scio ale mi chodzi właśnie o dwór. Jak byłam głupia w tym temacie tak teraz całkiem zgłupiałam

A takie : http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...opiece-sandaly
te buciki sa boskie chciałam je kupić małemu.Tylko że ja chciałam na lato a one tak na wrzesien mi pasuja
Stary 2012-06-10, 10:57   #2697
Zmalowana
Zakorzenienie

blondynka no właśnie się boje że za ciepło, ale z drugiej strony to skóra więc niby oddycha ?

Stary 2012-06-10, 10:58   #2698
jacieeeee
Wtajemniczenie

Widzę, że temat butów się przewija.

Ja zdecydowałam tak (Dominik jeszcze nie chodzi). Teraz kupię mu Befado coś takiego:
http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6034
http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=5597\

A jak już zacznie chodzić to zaczaję się na jakieś outletowe Geoxy, Emele, Elefanteny albo Garvaliny:
http://allegro.pl/geox-little-boy-b0...349952580.html

http://allegro.pl/obuwie-dzieciece-e...359594445.html

http://allegro.pl/buty-garvalin-roz-...383332761.html

Też ostatnio pytałam o buty, ale mnie zlałyście. Focham się jak rasowa baba

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 11:00   #2699
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
blondynka no właśnie się boje że za ciepło, ale z drugiej strony to skóra więc niby oddycha ?
niby tak.Z drugiej str nie wieadomo czy lato bedzie
idz do sklepu zob jakie małemu najbardziej pasuja.

Kolina
ja mam problem z pakowaniem.W 3 torby musimy się spakować a B gadżety zajmują b.dużo miejsca.I właśnie ktoś na Fb mi podpowiedział a tych workach
Stary 2012-06-10, 11:01   #2700
Zmalowana
Zakorzenienie

jacieeee mnie nie było więc jestem rozgrzeszona :P Ide dzisiaj do Deichmanna pomacać !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości