|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Sarenka jaka silna baba
![]() Cytat:
Moim zdaniem im więcej luzu tym lepiej.Cytat:
Fajnie Was widzieć
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Alez te nasze dzieciaki slodziachne
wiec jutro wstawie mojej -wybiore cos ladnego, te co mnie maja na FB juz sa dostepne.
|
#2673 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieładnie się zachował, oj nieładnie. Pamiętam, jak pisałaś ostatnio, że do tego wesela niechętnie podchodził, bo domator i nie lubi imprez, a tu proszę... To, Agato, przyjmij oficjalne gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A my w końcu pojechaliśmy na tę działkę i fajnie było Znowu się dotleniliśmy, wygrzaliśmy na słonku, a potem trochę zmokliśmy A Tymcio zjadł tonę truskawek
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
pytanie:
jeśli pakujecie sie na wyjazd w worki próżniowe, to jak z zapakowaniem z powrotem? tak na szybko teraz patrzyłam na allegro i znalazłam ręczne odsysacze ale tylko w zestawach... chyba że to się jakoś inaczej nazywa i że szukałam dzięki za rady
|
#2675 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasi faceci znowu maja te same bodziaki ![]() To jakaś telepatia Brumciu Cytat:
![]() Z drugiej strony godzi się dziwić pijanym facetom Mój po każdym pepkowym czy innej męskiej imprezie ląduje w klubie Choć twierdzi ze był tylko 5 min Cytat:
Cytat:
Witajcie mamolinki U nas zębole oprócz 4 zębów na górze widzę ze idą tez dolne 2 ![]() Wczoraj więc po 1,5 godzinnej walce mojego Jasia ze snem podaliśmy narodem i padł facet
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Bry!
Zoch ma zegarek w tyłku i i niedzielę w tyłku - pobudka 5:20 łeeeee Pieleszko, Haneczka cudowna! Marina, Ty to masz cierpliwość do swego chłopa! Ja tam bym ten bilet na lodówce przyczepiła, żeby codziennie go widział i wyrzuty go ruszyły. Iustyna ma rację - jesteś za dojrzała jak na swój wiek - poszukaj może kilka lat starszeco towarzystwa? Co do koleżanek to rozumiem, mnie tam najlepiej tutaj, chociaż czasu brak ![]() Zapomniałam podziękować za oklaski dla Zosiaka :comk: Telik, no to macie wysyp zębowy... Biedny Jaś
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-06-10 o 07:11 |
|
|
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
A Dominik był dziś łaskawy i wstał o 6tej . Nigdy nie sądziłam, że będę się cieszyć z pobudki o 6 Zanka, Carmela, Pieleszka - Wasze dziewczyny są boskie Jak tylko pogoda nie nawali to jedziemy dziś ze znajomymi na grilla w plenerze ![]() Zuzia ![]()
|
#2678 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
U Nas wirus...Ewcia ma lekka biegunke a ja wymioty i biegunka cały wczorajszy dzień i noc ![]() Ponoć wirusisko szleje wszedzie-mam nadzieje, ze zadnej z Was nie złapie ![]() DLA AGATKI![]() I Sarenka jak już ładnie biega!I Lenka śliczna śmieszka!!! wiecej nie pamietam... miłej niedzieli laseczki! |
|
|
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Adaś jeszcze nie chodzi, tylko stoi (choć kilka kroczków zrobi koło łóżka) ale w dpmu w skarpetkach albo boso. Byliśmy już w kościele, teraz poranna kawa, a po południu jedziemy na festiwal orkiestr wojskowych nie śmiejcie się, ale lubię takie imprezy Grają super, wyglądaja jeszcze fajniej ![]() A po drodze do ![]()
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
o
Cytat:
zależy kto gdzie jedzie.Ja nie będę mieć na powrót tych worków odkurzyć ![]() chyba ze ktos gdzies w gości jedzie to pewnie dobry sposób z tymi workami |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
my kupiliśmy Lenie buty w Boti
jako że z kasą tragedia nie mogłam kupić jej jakiś drogich butów chciałam trampki, ale najmniejszy rozmiar mieli 20, a dla nas za duże więc wzięłam półbuty rozmiar 19 (Lena ma dł. stopy ok 11,5 cm) takie jakby baletki z paskiem na rzep wokół kostki i zapłaciłam 19,99 zł bo jakaś promocja młoda już śmiga na nogach na całego, a w domu mamy tylko dwie pary butów na miękkiej podeszwie i po ulicy w nich iść nie da rady
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka a te co kupiłaś to na dwór ? One są usztywniane ? Czy jakie ? Bo kurczę nie rozwiałyście moich wątpliwości :P Brumku Ty się kierujesz Zawitkowskim zapewne, ale do tej pory zawsze się usztywniane bucik dawało i było ok. Więc sama już nie wiem. Ja kupilam Filipowi teraz trampki za kostkę, nie są sztywne w CCC za 29 zł. A kupiłam bo wyrósł z adidasów. Dobrze mu się w nich chodzi na dworze. Ale czy to zdrowe ? Sama już nie wiem. A z sandałów ma takie http://www.smyk.com/sandaly-chlopiec...a-dla-dzieci-p i raczej ciężko mu się idzie.
|
#2683 |
|
Zakorzenienie
|
Marina
Ja też super koleżanek nie mam, a jak jakąś spotkam to gadka o dzieciach,ale to tylko i wyłącznie mój wybór.Z dziewczynami z którymi miałam kontakt przed ciążą to też albo ciężarne albo już dzieciate,ale rzadko ba bardzo rzadko się widujemy,natomiast Ja nie mam parcia na dyskoteki,puby itd. Wolę coś sama popichcić w kuchni ![]() Zmalowana moja w domu chodzi w paputkach skórzanych, bo w skarpetki wiecznie czarne były mimo, że latałam z mopem nie raz nie dwa, bez skarpetek nie lata bo mamy kafelki u teściów a często tam bywa i są strasznie zimne. Na miasto ubieram sandałki które kupiłam w CCC, mierzyłam ich chyba z 5 par i wybrałam takie w których widziałam że jej najwygodniej, mają sztywną piętę.19.06 idę do poradni wad postawy i zapytam jakie buty są dla niej dobre, bo te sztywne jakoś do mnie nie przemawiają,mimo że najlepiej w nich chodziła...zobaczymy. Pieleszka dobrze Was widzieć Carmela jak na wcześniaka Sara niesamowicie szybko się rozwija ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Zmalowana powiem CI tak, są teorie że sztywne gorsze od tych giętkich. Ja uważam, że najlepsze są te w których dziecko się dobrze czuje. Moja śmiga i w takich i takich.Najlepiej wziąć dzieciaka do sklepu i po przymieżać pare par i zobaczyć w których mu lepiej, z czasem będziesz widziała co mu odpowiada a co nie i zamiast z dzieckiem- potem- będziesz chodziła z patyczkiem wymierzonym żeby kupić raz dwa buty a nie mierzyć milion par bo znowu tak zastanawiąjąc się nad giętkimi one rzadko mają taką wypukłość w buciku który powoduje, że dziecko nie ma platfusa raczej to jest w usztywnianych..
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Platfus zależy od profilowanej wkładki niby, a nie od sztywności
Sama już nie wiem kuźwa no za dużo tego. Chciałabym kupić mu lekkie sandałki jakieś. Ale opinie są tak sprzeczne że już nie wiem
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze słyszałam że pieta na początku powinna być sztywniejsza a co się z tym wiążę pełna
bo noga jest stabilniejsza.Ale nie wiem czy to prawda.mam maskare z pakowaniem. Ale zamiast to robić siedzę i oglądam wózki
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-06-10 o 09:46 |
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=fKt-FyaUeeA Zawitkowski
|
#2687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana sorki wyleciało mi, tak mają już normalną twardą, gumową podeszwę ale w miarę elastyczną
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratulacje dla Agatki.
Pieleszko no ale chyba w każdym hotelu mają odkurzacz ![]() Zmalowana buty do chodzenia po domu są zbędne - boso albo w skarpeta lub takich paputkah im więcej bodźców ma stopa tym lepiej. Po dworzu buty powinny mieć usztywniony zapiętek i zginać się w 1/3 buta (w miejscu w którym zgina się stopa) dobrze jak dają się wyzmiąć. Tak radziła nam fizjoterapeutka. Agata po domu łazi w skarpetkach, boso albo w paputkach po dworzu ma coś w tym stylu http://www.befado.pl/nasze-obuwie/ob...mowlece61-2793 |
|
|
|
#2690 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa nie chwaliłam się wczoraj, robiłam na obiad kaczkę i ....... wyszła mi PODESZWA
![]() kaczuszka poszła do śmieci, nie dało się jej zjeść Mąż próbował, ale się nie dało ![]() Isiaok zdrówka! U nas roczek, 4 urodziny Kuby i chrzciny w jednym dniu i ponad 20 dorosłych osób się uzbierało ... nie wiem jak to ogarniemy
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba ze ten ręczny odsysacz, wygląda na mały więc wziąć nie problem, ale nie widzę gdzie go solo można kupić na fb była dyskusja o workach? widze że temat butów przerabiacie, posiedzę cicho i poczytam
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam zdjęcia
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ale mi chodzi właśnie o dwór.
Jak byłam głupia w tym temacie tak teraz całkiem zgłupiałam ![]() A takie : http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...opiece-sandaly
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2012-06-10 o 10:35 |
|
|
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana ale mi chodzilo o to, że ta profilowana wkłada wlasnie zazwyczja jest w budach usztywnianych.
|
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
blondynka no właśnie się boje że za ciepło, ale z drugiej strony to skóra więc niby oddycha ?
|
#2698 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że temat butów się przewija.
Ja zdecydowałam tak (Dominik jeszcze nie chodzi). Teraz kupię mu Befado coś takiego: http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6034 http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=5597\ A jak już zacznie chodzić to zaczaję się na jakieś outletowe Geoxy, Emele, Elefanteny albo Garvaliny: http://allegro.pl/geox-little-boy-b0...349952580.html http://allegro.pl/obuwie-dzieciece-e...359594445.html http://allegro.pl/buty-garvalin-roz-...383332761.html Też ostatnio pytałam o buty, ale mnie zlałyście. Focham się jak rasowa baba
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idz do sklepu zob jakie małemu najbardziej pasuja. Kolina ja mam problem z pakowaniem.W 3 torby musimy się spakować a B gadżety zajmują b.dużo miejsca.I właśnie ktoś na Fb mi podpowiedział a tych workach
|
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
jacieeee mnie nie było więc jestem rozgrzeszona :P Ide dzisiaj do Deichmanna pomacać !
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

Wiem, że są różne opinie. Ale jak dziecko chodzi np. prowadząc wózek, albo za palce to musi mieć już sztywne buty ?
Moim zdaniem im więcej luzu tym lepiej.

12.06.2010
). A ze mną to nigdzie nie wyjdzie, za nic...
Nieładnie się zachował, oj nieładnie. Pamiętam, jak pisałaś ostatnio, że do tego wesela niechętnie podchodził, bo domator i nie lubi imprez, a tu proszę... 

Ja też super koleżanek nie mam, a jak jakąś spotkam to gadka o dzieciach,ale to tylko i wyłącznie mój wybór.Z dziewczynami z którymi miałam kontakt przed ciążą to też albo ciężarne albo już dzieciate,ale rzadko ba bardzo rzadko się widujemy,natomiast Ja nie mam parcia na dyskoteki,puby itd. Wolę coś sama popichcić w kuchni