|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł | |||
| Tuptać zaczynamy i siniaczki nabijamy-mamunty wrzesniowo=pazdziernikowe 2011 |
|
2 | 7,14% |
| Maluchy pierwsze roczki świętują i coraz więcej łobuzują |
|
1 | 3,57% |
| Jescze tylko jeden kroczek i za chwile bedzie roczek |
|
14 | 50,00% |
| Świeczki na torty kupujemy, bo za chwilę roczki świętujemy |
|
2 | 7,14% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek |
|
4 | 14,29% |
| Mamy wrześniowo październikowe 2011 |
|
5 | 17,86% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Cytat:
Cytat:
), mój tata bardzo histeryzował, aż mu którymś razem powiedziałam, żeby dał sobie spokój z tym tematem, bo tylko psuje atmosferę. Od kilku miesięcy jest spokój, aż się boję, jak im się znowu przypomni ![]() Cytat:
To doradziłam
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek zbliża się dzieciaczków roczek" Mamy wrześ-paź
Doczekałam się mama, mama
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Agnyska ja się łamię w tym temacie pod naporem babci i jej graniem chorobą, ale szczerze to źle się z tym czuję, bo to jednak dla mnie hipokryzja straszna w moim przypadku. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Chyba wybrałabym Chicco. A jak to się ma do siebie cenowo? |
|
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
o jaaaaa
brawa dla Zosieńki ![]() i już zazdroszczę... kiedy mój wreszcie powie ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- ja myślę, że z tego chicco będzie więcej zabawy ale pewnie też droższy niż ten zwykły pchacz... ale wybrałabym chicco
|
#994 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej maminki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a u nas bububabbbebebbaba i nic poza tym...
|
||||
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj, babcie potrafią... Moja dała popis, jak w listopadzie umarł dziadek i na jego łożu śmierci (dosłownie) usiłowała na mnie pewne rzeczy wymusić - "zrób to dla dziadka". Najśmieszniejsze, że akurat dziadek na to wszystko patrzył z przymróżeniem oka za swojego życia. Nie powiem, że to gadanie nie zrobiło na mnie wrażenia Tym gorzej, że z babcią mieszkamy, więc kontakty mamy codzienne. Z drugiej strony cieszę się, bo od dawna robiłam wiele rzeczy dla spokoju rodziny, a nie z potrzeby serca, a teraz robię w swoim życiu porządki. I im dłużej jestem z dala od kościoła i patrzę z boku, tym bardziej się zastanawiam, czego ja tam przez tyle lat szukałam (i nie znalazłam). Piszę na biało, bo naprawdę nie chciałabym wzbudzać kontrowersji Beny obudził się przed chwilą po 3 godzinach drzemki Czuję, że będę musiała jakoś odrobić przez resztę dnia ten nadmiar szczęścia Ale przynajmniej nadrobiłam Was i jeszcze obejrzałam dwa odcinki Seksu w wielkim mieście, co moje to moje ![]() Aguś, takie reczy to się dzieją w Boruszowicach koło Tarnowskich Gór. Z tego co słyszałam motocyklista nie przeżył ![]() A helikoptery Benio lubi - u nas akurat nadleśnictwo ma i często patrolują lasy czy gaszą pożary i jak taki nisko leci to Ben robi duuuuże oczy Tylko ten zdecydowanie za nisko nad nami leciał i mała konsternacja była ![]() Aaaa, dałam dziś małemu pierwszy raz chrupka kukurydzianego. Ten niesmak na twarzy, za nic nie chciał go wziąć do buzi
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2012-06-10 o 14:50 |
|
|
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Wrócilismy juz do domu
zaraz ponadrabiam i poodpisuje dzisiaj oficjalnie skonczyl sie limit na kupowanie rzeczy (dla mnie ofcourse ), smyk jest bogatszy o 3 pary bodziakow i spodenki a ja o kolejna rzecz wiec dosyc tego dobrego
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli nie wierzysz to nie krzywdzisz, takie mam zdanie. Ja szanuję wybory innych, nie krytykuje, nie oceniam, bo wiara to bardzo indywidualna i w sumie intymna sfera życia i tego samego oczekuje w drugą stronę. I to tyle co mam w tym temacie do powiedzenia.
|
|
|
|
#1000 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łącze sie w "śniętości", nie wiem tez co sie dzieje od paru dni, mysle ze to cisnienie i ta dziwna pogoda.A co kupilas? chwal sie, chwal ![]() Cytat:
Cytat:
Miescisz sie w kiecce z liceum-Ty szczypiorze jeden!![]() ![]() Cytat:
Taaak, w lumpeksach zawsze sa jakies perełki ![]() Cytat:
denerwuja mnie, przeszkadzaja i chce je obciac.Cytat:
![]() Ja bym brala to pierwsze.
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-06-10 o 16:15 |
||||||
|
|
|
#1001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Cytat:
2. Właśnie mi uświadomiłaś, że mój mnie przestał za włosy ciągnąć. Bo kiedyś to była masakra, ale chyba moje "nie wolno" coś dało Albo to przypadek Takie było rano słonko, a teraz pogrzmiało i pada.
|
|
#1002 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
![]() juz, juz
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze jest to ze ta sukienka jest w rzeczywistosci soczyscie zielona, nie wiem dlaczego takie dziwne zdjecie wyszlo
czarna pokaze jak przyjdzie
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się bardziej podobają buty A nie wspominałam, że moje sukienki z allegro są? Dlatego pokażę, jak przyjdą Edit: Chyba jednak pisałam
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2012-06-10 o 16:58 |
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
No i wszystkie poszly
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
co zobaczylas? aaaa no to jak przyjda to rob fotke i pokazuj![]() juz wiem, to są zielone ośmiorniczki
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-06-10 o 17:01 |
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Lulla, sukienka fajna!
Bodziaki tym bardziej. |
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
troche mam sobie za złe i mam wyrzuty sumienia ze tak ostatnio sobie kupilam tyle rzeczy. Moglam w zamian za to kupic wiecej ubranek dla Mikula
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- ok, ide robic obiadek dla Ł. w ogole on wstal dzisiaj o 1:30 w nocy bo uwaga-jechal na zawody wedkarskie i jeszcze nie wrocil
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja dziś tylko przelotem bo TŻ ma urodziny i sie mała gościna szykuje. Tękno mi do was
|
|
#1009 | ||
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() jestem i ja ![]() my dziś aktywnie naj[pierw giełda samochodowa w celach oglądania autek potem pojechalismy na łowy bo potrzebowałam jeansów i kupiłam za całą zawrotną sume 19,90 Agnyska dziękuje za koplementa a w ogóle to byłam dziś w twoich okolicach ![]() Cotka ja bym chyba brała pchacza choć to chicco kuszące taaaa pewnei Ci pomogłam ![]() Lula śliczne łupy sliczne Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przynajmniej ilość nóg się zgadza
![]() Cytat:
![]() Nie wiem czemu obiad robisz, po takim czasie to ja bym oczekiwała kilku kilo ryb ![]() U mnie też się dopiero obiad szykuje, M pracuje do 18stej ![]() Cytat:
Asia, gdzie byłaś, co robiłaś? No i jeansy za taką cenę, zazdroszczę, sama szukam jeansów.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2012-06-10 o 17:27 |
||
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polowałam![]() w gwarku
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
To rzeczywiście bliziutko mnie
I tam te jeansy wyhaczyłaś? No popatrz, pod latarnią najciemniej, tak blisko mam, a tylko raz tam byłam ![]() To żegnam się na dziś Pewnie jutro znowu będę, jak nikogo nie będzie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2012-06-10 o 17:47 |
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obkupiłam sie tam-udało sie hehe , ale nei zawsze coś znajde, a dzis jakos tam mało tych sklepików było, pamietam poczatki to było teg full a teraz chyba dużo porezygnowało |
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam plotki (?), że mają to zamykać.
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie, to pomogły
. Już zgłupiałam od tych pchaczy, jezdzików i innych bajerów.
|
|
|
|
#1017 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
A taki sam rowerek ma nasza Stokrotka i Aga i ich dziewczyny jeżdżą ![]() Cytat:
Padam dzisiaj, wyspacerowałam sie za wszystkie czasy i nóg nie czuję. Oddałam Frania ojcu, niech się zajmie dzieciem, ale strzelił focha, bo mecz
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
dawała któraś z Was naleśniki dziecku? bo zabieram się za robotę i dumam, czy nie dać Zo w ramach kolacji.
|
|
|
|
#1019 |
|
kosmitka
|
Ja dawałam, nie chciał jeść. Ani samych, ani z dżemem. Nic.
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Aż mi narobiłaś ochoty i chyba sobie usmażę
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
No ja leżałam z Zośką chwilę i tak mnie naszło, że poszłam do kuchni i smażę!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

To doradziłam 

wczoraj juz nie zaglądalam bo jechalismy do znajomych a od rana spedzilam cudowny, wrzeszcząco-piszczący poranek z synkiem

Tym gorzej, że z babcią mieszkamy, więc kontakty mamy codzienne.
Czuję, że będę musiała jakoś odrobić przez resztę dnia ten nadmiar szczęścia 

Oby u Was problem jedzeniowy sam się rozwiązał