|
|
#1081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Tylko dużo ilościowo... Poza tym jest tyle innych opcji- placki, omlety, puddingi, kaszki, tosty, granole, gofry...
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-używaj masła, albo jeśli go nie lubisz to przynajmniej solidnej warstwy serka śniadaniowego (typu Almette, Tartare- te "tłuściochy" )-dużo dodatków. Serki, wędliny, warzywa... W wersji "sweet" np. ricotta, miód i owoce albo ricotta i dżemy, masło orzechowe i powidła... Co tam lubisz. -jedz tych kanapek sporo! ![]() Do kanapek możesz zrobić sobie koktajl (sezon owocowy trwa ) z maślanki lub jogurtu i dowolnych owoców (możesz też dodać awokado- będzie miał taką maślaną konsystencję, podbijesz kalorie, a jego smak jest w takim koktajlu niewyczuwalny) lub wypić kakao na tłustym mleku.A lubisz kaszę manną na mleku/płatki ryżowe/puddingi z ryżu/kaszę jaglaną z owocami, dżemami, itp.? Albo chociażby zwykłe muesli zalewane mlekiem/jogurtem?
|
|
|
#1083 |
|
Rozeznanie
|
Milka, Phynn, Teczowa bardzo ładne jadło dziewczyny
oby więcej takich
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
problem w tym, że nie bardzo mam czas na takie pyszności, zazwyczaj mam do szkoły na 7.10. No i wszystko ,leczne odpada, bo mi potem niedobrze.
|
|
|
|
#1085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
P:
Śniadanie: bułka z ziarnami mała z 2 łyżkami twarogu rzodkiewkowego President, 2 plasterkami sera salami, plastrem szynki kurczak gotowany, rzodkiewką, sałatą zieloną, ogórkiem małosolnym Drugie śniadanie: owsianka ze sliwkami Nesvita (tak, wiem, ale lubię też te gotowe) Obiad: zupa pomidorowa z makaronem nitki na gęsto, pierś z kurczaka grillowana 100g, mały młody ziemniak, porcja modrej kapusty Podwieczorek: micha truskawek polanych jogurtem naturalnym Kolacja- będzie: serek wiejski 200g Piątnica chyba Oceniajcie, poprawiajcie, proszę
|
|
|
|
#1087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1089 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hm, wszystko mleczne (jogurty, maślanki, kefiry, serki homo) odpada, czy tylko mleko krowie w czystej postaci? Próbowałaś napojów sojowych (tzw. "mleka sojowego")? Cytat:
Zawalcz o siebie...
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-06-09 o 23:24 |
||
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=aniolbezskrzydel89; 34603949]Część rzeczy możesz spokojnie zrobić wieczorem... Albo rano wstać trochę wcześniej. Ja z domu wychodzę o 6:20 i mimo to staram się jeść solidne i wartościowe śniadania- to najważniejszy posiłek dnia!
Hm, wszystko mleczne (jogurty, maślanki, kefiry, serki homo) odpada, czy tylko mleko krowie w czystej postaci? Próbowałaś napojów sojowych (tzw. "mleka sojowego")? QUOTE] O 6.20 to ja mam autobus ![]() A czy ciasto na te pełnoziarniste pancakesy mogę zrobić wieczorem i przechować w lodówce czy lepiej nie ryzykować? |
|
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Jajecznica z dwóch jaj z pomidorem, cebulką i żółtym serem, dwie kromki chleba słonecznikowego z masłem; kawa z mlekiem, pasek gorzkiej czekolady. II. Omlet biszkoptowy z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów, nutridrink waniliowy, brzoskwinia. III.Rosół z makaronem i marchewką, potrawka z kurczaka curry, pół woreczka brązowego ryżu, surówka z białej kapusty; szklanka soku pomarańczowego. IV. Cappuccino, duży kawałek ciasta kruchego z rabarbarem i kruszonką, miseczka truskawek ze śmietaną i cukrem. V. Długi, bagietkowy paluch wieloziarnisty: - z masłem, serem Brie, polędwicą drobiową, pomidorem i świeżą bazylią - z masłem, twarożkiem, rzodkiewkami i szczypiorem kubek kakao na mleku, jabłko pieczone z orzechami włoskimi i miodem
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lubie wiesniaka z oliwkami ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:chodz do nas na KZ przyda Nam sie twoje wsparcie
|
|
|
#1094 |
|
Zadomowienie
|
nie sprowadzaj innych na złą drogę
![]()
|
|
#1095 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
'parę łyżek kaszy' bo gotuje na sypko, nie z woreczka i nie mam pojęcia ile może ważyć moja porcja, ale cały obiad zajmował zwykły duży talerz. dance makabre Kto pyta nie błądzi... I żeby nie było out-topic to... U: I. owsianka z serkiem wiejskim, 3 plastrami arbuza i garścią podprażonych ziaren słonecznika II. duży jogurt naturalny z płatkami kukurydzianymi i chipsami bananowymi + średniej wielkości kalarepa III. talerz kaszy jęczmiennej z wątróbką i buraczkami IV. omlet z 2 jaj z pomidorem, szynką i serem żółtym na wierzchu |
||
|
|
|
#1096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na dziś R: I owsianka z truskawkami, cynamonem i łychą wieśniaka II jogurt naturalny z wkrojonym jabłkiem i domową granolą czekoladową (na niskotłuszczowym kakao, mało słodzona); marchewka do pochrupania III pół torebki brązowego ryżu z mieszanką chińską warzyw (solidna porcja, bo uwielbiam) i kurczakiem IV reszta wieśniaka ze śniadania z przyprawą do piernika i garstką nerkowców V jajecznica z pomidorem, cukinią i czosnkiem
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
|
|
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Spowiadam się ze wczoraj ![]() RRRRR troche luzno mi wyszlo: I. kawałek ciasta z rabarbarem, malinami i jabłkami i pianą z białek + kawa z mlekiem (wiem wiem to nie śniadanie....ale wstałam późno ) II. sałatka z mieszanki sałat, rukoli, pstrąg wędzony (200g) i wiejski, pół papryki, 2 kromki razowca III. zapiekanka z razowego makaronu, piersi kurczaka z łyżka jogurtu naturalnego, cukini, szpinaku z odrobiną gorgonzzoli do smaku (jakies 25 g) bez tłuszczu robione w piekarniku + mizeria z ogórków z jogurtem greckim i przyprawami (grecki jest ok???) IV. sałatka z pomidorów, tuńczyka w warzywach, sałaty łyżka oliwy (ten tuńczyk był ochydny) pare rzodkiewek V. serek homo z mixem orzechów Niby wydaje mi się mało, ale nie byłam głodna. Ten serek praktycznie dla musu zjadłam na koniec. Jakby co to prosze o komenty Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2012-06-10 o 10:49 |
|
|
|
#1098 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę mojego 2 dniowego jedzenia
![]() Śniadanie; 2 naleśniki z serem półtłustym z rozgniecionymi truskawkami + pasek dużej milki jogurtowej + kawa 3in1. Obiad; pół opakowania warzyw na patelnię z połową woreczka kaszy jęczmiennej. Podwieczorek;3 kromki chleba żytniego na zakwasie z szynką, sałatą i ogórkiem zielonym. Kolacja; grillowana pierś z kurczaka + grillowana cukinia. Śniadanie; owsianka na szklance mleka( 5łyżek płatków owsianych, duże tarte jabłko, cynamon, arbuz pokrojony w kostkę) + 3 kostki czekolady straciatella+ wafel ryżowy słonecznikowy+ kawa 3in1. Obiad; gotowana pierś z kurczaka + ziemniaki z koperkiem+ mizeria na jogurcie naturalnym. Podwieczorek; danio waniliowe z orzechami włoskimi i borówkami(250gramowe opakowanie). Kolacja;3kromki chleba żytniego na zakwasie + serek wiejski(200gram, nie lekki) ze świeżym szczypiorkiem. Teraz kilka wyjaśnień. Jestem na utrzymaniu. Nie jadam 2 śniadania ze względu na to, że pierwsze jem po 9, a obiad jest zazwyczaj już przed 13 i po prostu po sytym śniadaniu nie odczuwam głodu. Kromki chleba są małe, dlatego zawsze jem 3. Serek wiejski uwielbiam ze szczypiorkiem, ale tylko świeżym, sam lub z owocami/ orzechami, nie zjadłabym na słono. Nie używam masła, po prostu go nie lubię. |
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() osobiscie, kieeedyś na redukcji niemal co drugi dzień jadłam lody ,a i tak chudłam, więc spoko. ^^ liczy się bilans kcal, jeśli generalnie jest zdrowo - a u Ciebie wlasnie tak jest - to nie zaszkodzą Ci słodycze, nawet jedzone w rozsądnych ilościach codziennie. (bo czym jest pasek czekolady do jednego posiłku ???)
|
|
|
#1100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za zerknięcie! ![]() Tak, utrzymuje na tym wagę i nie jestem głodna Kiedy odczuwam głód , to staram się coś przekąsić, chociażby pyszne truskawki! Zdecydowałam się na tą czekoladę, chociaż teraz męczą mnie z tego powodu wyrzuty sumienia, że negatywnie odbije się to na wadze, ale staram się z tym walczyć. Co do kolacji w pierwszym jadłospisie, to nie trzymam się zasady, że kolacja ma być białkowa, po prostu był grill u narzeczonego, a że nie przepadam za kiełbaską, to zadowoliłam się piersią. Warzywa na patelnię uwielbiam jeść same, ale że to mało kalorycznie i wartościowo, to dodaje do nich kaszę, no chyba, że w domu jest mięsko I nie są dla mnie wcale za suche, uwielbiam jeść je w takiej postaci. Kawę niestety toleruje tylko 3in1, nie potrafię napić się takiej prawdziwe;(
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam swoje z wczoraj bo jednak się pozmieniało, spojrzy ktoś
1. pancakes na serku homo z mąką pełnoziarnistą, otrębami i wiórkami kokosowymi z melonem( w środku i sporo jako dodatek) i z serkiem 2. tu było to samo co w 1. przygotowałam 3 porcje. Pierwszą i drugą zjedliśmy na śniadanie z Tż, a trzecia miała być na jutro, lecz nie doczekała, również z dodatkiem melona galia./kawa z mlekiem/ 3. to co wczoraj: pół wędzonej makreli z cebulką i musztardą francuską, sałata lodowa,masłowa,marchew,rz odkiewki, pomidor i micha młodej kapustki ![]() 4.około 18.30 sałatka(trochę małe miałam pole do manewru bo nie zbyt duży wybór warzywa, ale było): sałata lodowa,masłowa, ztarkowana marchew, duży pomidor,cebula,szczypior, przyprawy i pierś z kurczaka po: jabłko zapchałam się ![]() /kawa z mlekiem/ 5. ok.22 pół kostki twarogu z oliwkami i szczypiorkiem, marchewki z pestkami dyni, rzodkiewka,pomidor,sałata 6 około 24.kawa z mlekiem a przed pierwszą w nocy: drugie pół kostki twarogu z rzodkiewką i szczypiorkiem, sałataStwierdziłam że nie zasnę głodna. Dziewczyny co sądzicie o taki jedzeniu przed snem? macie tak też?
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie czasem twaróg przeszkadza w zasypianiu, bo chyba ciężkostrawny dosyć jest, ale czasami SIADA idealnie nawet pół godziny przed snem. : ] uuuuu: 1. trzy kromki żytniego z masłem, szynką, jajkiem na twardo, musztardą i pomidorem, kawa z mlekiem 2. pół makreli wędzonej , miks warzyw, sałata, pomidor, ogórek kiszony i świeży, taka sałatka, no serek homo z truskawkami i granolą truskawkowo-migdałową3. znoowu ryż brązowy z sosem pomidorowym, piersią z kurczaka w kawałkach, z pieczarkami i cieciorką 4. bułka żytnia z łososiem wędzonym i twarogiem, truskawek dużo 5. tutEj wypiłam odżywkę białkową na mleku, której próbkę podarował mi kolega i zagryzłam :P ją dwoma paskami milki karmelowejw międzyczasie herbat dużo, kawy ze dwie, pewnie truskawek trochę
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
To moje dzisiejsze, jedno z ostatnich P (waga docelowa już jest
i wracam na U).Dziś późno wstałam (powiedzieć, że się wy-spałam, to za mało. Ja się wręcz prze-spałam. Wstałam jakaś obolała o dość późnej porze). I Miękkie płatki owsiane i orkiszowe z jabłkiem pokrojonym w kostkę i truskawkami, prażonym siemieniem lnianym, garścią nerkowców i orzechów laskowych, zalane zimnym mlekiem II Kluski śląskie z sosem, smażony karczek i czerwona kapusta; deser: lody waniliowo-czekoladowe w rożku i kilka młodych, chrupiących marchewek (♥) III 2 solidne kawały sernika na zimno z truskawkami ![]() IV Będzie miska gęstego kremu z brokułów z czosnkiem, serem feta i makaronem pełnoziarnistym lub grzankami, 2 kromy razowca; z awokado, kawałkami gotowanego kurczaka i sosem majonezowym / z masłem, polędwicą sopocką, żółtym serem i pomidorkiem. PS Jeśli przejdę na U, to czy organizm nie spowolni metabolizmu? Będzie dostawał jednak mniej pożywienia, niż przez ostatni miesiąc... Pomyślałam, że póki co dalej nie będę ćwiczyć, bo zmniejszenie kaloryczności + ćwiczenia może potraktować jak dietę redukcyjną i zacznie magazynować, i dalej będzie problem z @... Jak myślicie drogie Panie? ![]()
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
U!
![]() wstałam o 11, haha 1. Dwie kromki żytniego z szynką drobiową, jajkiem na twardo, majonezem i szczypiorem. Kilka pasków surowej papryki. 2 morele, kawa z mlekiem. 2. Green way: pierożki aromatyczne (z farszem z cukinii i pieczarek i sosem czosnkowo-rozmarynowym), zestaw surówek. 3. Kawa z mlekiem, 2 duże kawałki arbuza 4. Zjem sobie kromkę żytniego z serkiem kanapkowym, wędzonym łososiem i koprem (kocham koperek świetnie się czuję na moich ostatnich jadłospisach, w końcuuu |
|
|
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
Iza wiosenna bardzo ładny jadłospis
![]() Moje niedzielne R/U: I: owsianka z 5 łyżek płatków, po 1 otrąb i crunchy, z serkiem homo nat, truskawkami i kostką gorzkiej czeko, świeża morela. II: dwa sandwiche z 4 małych kromek grahamu, każdy z bieluchem, po 2 plastry filetu z indyka, jeden sera żółtego, kiełki i ketchup. 1.5 godziny na rowerze. III: dwa ziemniaki, gotowana pierś z kury, sałatka z lodowej i innych warzyw z sosem na oliwie. Na deser dwa biszkopty ![]() IV: dwie gałki sorbetu pożeczkowego, jabłko. V: kromka grahamu z twarożkiem domowym, plastrem wędzonego łososia i ogórkiem, resztka twarożku z masłem orzechowym. Będę wdzięczna za zerknięcie ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Poppy seed podoba mi się obiad brzmi mega smacznie!
|
|
|
|
#1106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strasznie redukcyjnie to wygląda... Podlicz sobie kalorię,wątpię żeby wyszło więcej niż 1200
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Moje U :
Ś: pół banan, morelka, pół serka homo Vitalinea truskawkowego, muffinka mała ze szpinakiem i fetą.. 3 godziny spaceru wpadła gałka lodów na jogurcie greckim z łyżką czegoś czereśniowego (kocham Hiszpanie za takie cuda ) O: kawalki piersi kurczaka duszone ze szpinakiem, trzy maleńkie ziemniaki w mundurkach, zielone ogórki P: dwie muffinki kawowe z migdałami, kawa, dwie lampki wina, cwiartka jabłka i chyba nic więcej, bo zaraz się położe.. |
|
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro będzie więcej na pewno, bo wcześniej wstaję, idę do szkoły itp.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

podczytuję Was od dawna i zapisuję sobie jadłospisy na P, bo straszny ze mnie chudzielec (52 kg na 180 cm) i w związku z tym mam pytanie - czy jedzenie kanapek na śniadanie to duży błąd? w większości jadłospisów są owsianki, a szczerze mówiac, nie przepadam za nimi
Tylko dużo ilościowo... Poza tym jest tyle innych opcji- placki, omlety, puddingi, kaszki, tosty, granole, gofry...

przygotowałam 3 porcje. Pierwszą i drugą zjedliśmy na śniadanie z Tż, a trzecia miała być na jutro, lecz nie doczekała, również z dodatkiem melona galia.

klask i:
13.12.13