|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cytat:
kochane właśnie miałam cukier i wsio było ok 78/105/116 tak mi wyszła krzywa .... a wizytę dopiero w środę miałam i mam za 4 tygodnie ... hmmm może to przez nastrój ?
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzis leniuchuje :p
|
#4174 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej Kobiety!
Właśnie wróciłam z kościoła,było kilka chrztów i większość to chłopcy:Grzegorz,Stanisła w,Jakub Też już bym chciała mieć swojego bobaska na rękach Cytat:
A proszek tak dzidziusiowy,akurat mam teraz lovelę do kolorów i wszystko dzidziusiowe piorę w tym od skarpetek do kocyków... Cytat:
bo wiesz ja też je miałam w poprzedniej ciąży i miałam je usuwane w znieczuleniu miejscowym i urodziłam sn.Bardzo mi na tym zależało,teraz też chcę sn.Boję się cc,mam nadzieję,że wszystko pójdzie sprawnie. Miłego niedzielnego popołudnia Kochane! Pozdrowienia dla Anusiani i Marty
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
Pozdrawiam Was serdecznie, ostatnio mniej się udzielam, ale w pracy znowu trudne dni :/ a co najgorsze zawsze najwięcej się dzieje w weekend kiedy teoretycznie mam wolne ![]() Dzisiaj bawimy się na poprawinach, na mailu wrzuciłam aktualne zdjęcie moje
|
#4177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34610534]
wczorajszo-wieczorny sms od Anusi: Dziś dostałam zastrzyki na płuca dla niuni.Nie żałuje że tu przyszłam.Przynajmniej wiem jak to wszystko wygląda...Nie jest strasznie.Całuje Was wszystkie [/QUOTE] Cały czas trzymamy kciuki ![]() Cytat:
. Dam mu czas![]() Ja w sumie bardzo chciałabym karmić piersią, ale nie mam pojęcia jak to w praktyce będzie - m. in. dlatego, ze przecież został mi jeszcze jeden rok studiów. Powiedzmy pojadę na studia, a tu nagle potok z piersi, bo za długo nie opróżniane ....Al bo np. bardzo mało pokarmu....W razie czego zakupię mm. Tylko tu pojawia się kolejny problem.... - zupełnie nie wiem czym kierować się w doborze mleka. Może juz o tym rozmawiałyście... może przeoczyłam, albo jeszcze mnie tu nie było. Czy któraś mogłaby mi podpowiedzieć? Cytat:
. Bawcie się dobrze .Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- aaliyah czy Ty będziesz miała teraz trzeciego Malusińskiego? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dowiedzieliśmy się, że znajomej TŻa zmarło dziecko, po urodzeniu..
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi to od pogody sie człowiek senny robi. Ja pojadłam obiad i myślałam że zaraz spać pójde, ale wziełam chłopa na spacer i sie rozbudziłam
a nic mi sie nie chciało. Teraz deszcz pada to lepsze powietrze będzie Dziewczyny mam prośbe, wiem że niedawno był ten temat ale mam skleroze powiedzcie jeszcze raz które to te pieluszki miały wycięcie na pępuszek ??
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwcia happy 1 mają wycięcie ale dziewczyny nie polecały ich jakoś rewelacyjnie .. sztywne chyba są ... ![]() my też powędrowaliśmy na spacer ... zjadłam sorbet porzeczkowy mniam colds straszne ... masakra nie chcę o tym nawet myśleć .. ja świruje jak niunia się nie rusza dłuższy czas a co dopiero takie informejszyn czytać ehhhh
|
|
#4181 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny robicie usg 3/4 d???
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
podczas prenatalnych mieliśmy wykonane takie usg ...
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Nie robiliśmy i nie robimy. Chyba, że Doktorek sam zaproponuje, ale jeżeli do tej pory tego nie zrobił to myślę, że już nie zrobi
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy dziś wózek! Hurraaa!
|
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
My nie robimy. Na początku bardzo chciałam, ale stwierdziłam że to kolejny wydatek i to wcale nie mały... więc postanowiliśmy z Tż że jednak nie.
Cytat:
Cytat:
kuzynka mi wczoraj opowiadała, że jej koleżance zmarło ostatnio dziecko jak jej przynieśli do pierwszego karmienia... więc podobna sytuacja ![]() Ooo to dalej pochwal się, jaki?
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Bugaboo Cameleon 3w1
szaro-niebieski. Byliśmy dziś go obejrzeć i przebija wszystkie inne wózki jakie widzieliśmy - lekki, zwrotny (kręci się w miejscu właściwie), składa się w sekundę, jestem zachwycona! ![]() ![]() ![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E |
|
|
|
#4187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Kilka dni nie pisałam ale też miałam jakieś takie gorsze dni, nic mi się nie chciało i każdy mnie do szału doprowadzał ![]() Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu coby jak najdłużej pozostawały zapakowane ![]() UUuuuuuu ja właśnie zerknęłam na suwaczek i u nas też nowy tydzień się zaczyna 26 już Dziewczyny mam pytanie jeszcze może któraś się orientuje jak to wygląda... Chodzi mi o ubezpieczenie grupowe w pracy... Mój tżt opłaca takie ubezpieczenie od ponad roku. Jego firma miała podpisaną umowę z PZU no i tam jest że za urodzenie dziecka jest jakaś kasa z tego ubezpieczenie, ale trzeba je opłacać no min 9 miesięcy przed porodem,no ok opłaca je już od roku więc jakbym rodziła we wrześniu to kasa się należy....no i dzisiaj przyjechał jego szef i przywiózł pismo z centrali, że z dniem 31 maja firma kończy współpracę z PZU a ubezpieczenie będzie kontynuowane w Generalli... nie wiecie przypadkiem jak to wygląda??Bo bez sensu opłacane te składki były w PZU a teraz nic nie dostaniemy ![]() Cytat:
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2012-06-10 o 16:26 |
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Konczita;34615041][COLOR="DarkSlateGray"]
Iwcia happy 1 mają wycięcie ale dziewczyny nie polecały ich jakoś rewelacyjnie .. sztywne chyba są ... ![]() my też powędrowaliśmy na spacer ... zjadłam sorbet porzeczkowy mniam /QUOTE] Aha, czyli będzie kupowanie bez wycięcia ![]() ładny
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4190 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie sie ten wózek wcale nie podoba nic w nim ładnego nie widze ale jezeli jest funkcjonalny to po wsi bedzie
amsorry ale zem jest szczera ja
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
My nie zrobimy, tzn. tż bardzo chce i aj tez chciałam, ale to kosztuje 300 zł, a teraz to mamy na co wydawać pieniądze
.Super ![]() Ja nie mogę słuchać o śmierci dzieci, od razu płakać mi się chce
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Gda też się nad nim zastanawiałam, ale ostatecznie zrezygnowałam z niego ze względu na małą spacerówkę. Teraz jestem na etapie Hartana
![]() Dziewuszki gdzieś umknęło moje zapytanie o wanienke. Czy Wy kupujecie taką zwykłą, czy profilowaną w śrdoku do kąpieli dziecka przez 1 osobę? Przepraszam, że tak mecze, ale jakoś co do tego mam wątpliwości.
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie urzekła w nim prostota, brak napisów i wzorków, jednolita kolorystyka - czyli to co lubię. A dodatkowo jest najlżejszym i najmniejszym wózkiem jaki testowaliśmy i najłatwiej się składa. No i porównując do x-landerów i mutsy, prowadzi się jak po maśle! Zakochana jestem ![]() Cytat:
![]() Ja kupuję zwykłą wanienkę, chociaż któraś tu wspominała o wiaderku tummy tub czy jakoś tak i bardzo mnie to zafascynowało, więc myślę...
|
||
|
|
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() wczoraj miałam jakąś załamkę, mówię wam... wieczorem przeszło, zwłaszcza że byliśmy u znajomych i bylo naprawdę fajnie... kupiliśmy też laktator, podrzegawacz do pokarmu, butelki, pojemniczki na pokarm (bo chcę na zajęcia chodzić ), 3 paczki podkładów, te wkładki do stanika, termometr do czoła i ucha, ceratkę i jeszcze kilka duperel... muszę to spisać wszystko żeby mniej chaotycznie robić zakupy, bo coś mi się wydaje że przepłaciliśmy za wszystko i to sporo.ścisam mocno i zmykam! strasznie duszno jest, nie ma czym oddychać.... |
|
|
|
#4197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co ????????????? Nie wkręcamy sobie problemów których nie ma ![]() Dzięki. Ale to nie tylko grillowanie, na działce jest od ch... roboty, bo działka przejęta po dziadkach, którzy potrzebowali wszystko, łącznie ze starymi butami, kołdrami, zardzewiałymi puszkami. Działka byla zarośnięta okrutnie i my to teraz powoli wspólnymi siłami doprowadzamy do porządku. A przy okazji grillujemy ![]() Robimy Cytat:
Cytat:
A to w nie profilowanej to chciałaś w kilka osób kąpać? Ja kupuję zwykłą. |
|||
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
My 3/4D robiliśmy za 200zł przy połówkowych w 22tc. zdjęcia wam pokazywałam, tzn wyciełam z filmiku, obraz był rewelacyjnie wyraźny.
Od tamtej pory już 3 razy miałam pokazywany obraz w 4D i doktorek mój kochany za każdym razem pyka mi jedno zdjęcie buźki (bo wchodzę bez TŻta to doktorek mówi że to dla niego, bo trzeba więź wzmacniać ) ale najładnieszy obraz i tak był w tym 22tygodniu, choć w piątek jak byłam na USG też fajnie było widać jak mała się bawi pępowiną pod nosem ![]() Ja krzywą muszę powtórzyć bo pamiętacie jak wam mówiłam że mnie wychu*** i dali mi wynik tylko cukru na czczo.
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trza było alarmować bo znowu będziesz musiała płacić. Ja miałam 75g glukozy , a wynik 69, a po 2h 96
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

.w textilu kupilas,tak?

ja na poczatku nie czulam prawie nic, od 18 tc dopiero w ogole poczulam jakies tam pukanie, a tak od 22 tc zaczely sie coraz wieksze ruchy i teraz jak ejstem w 25tc to widze ze mi cos w brzuchu podskakuje
....Al bo np. bardzo mało pokarmu....

a nic mi sie nie chciało. Teraz deszcz pada to lepsze powietrze będzie
powiedzcie jeszcze raz które to te pieluszki miały wycięcie na pępuszek ??

nie wiecie przypadkiem jak to wygląda??