Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-09, 23:55   #211
balam88
Raczkowanie

Dot.: Dziewczyny Plus Size odchudzanie , powyżej 75kg

nie ma za co, po to tu jesteśmy, żeby się wspierać
balam88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 00:08   #212
daktylek1987
Wtajemniczenie

Kurczę nie wiem co się dzieje, przeglądarka ciągle mi się wiesza i nic nie mogę napisać...

Jutro mam ważenie. Coś czuję, że zamiast ubyć to mi przybyło. Muszę powiedzieć moim przyszłym gościom, że od teraz do mnie tylko z dietetycznymi przekąskami.
Stary 2012-06-10, 00:34   #213
inusia89
Rozeznanie

Dobry wieczór (a raczej noc ) dziewczyny przyzwyczaiłam się do Was i chociaż na moment musiałam wejść właśnie koleżanka ode mnie pojechała, na pogaduchy wpadła a ja uzależniona od naszego wątku

ostatnio chodzę późno spać jakaś bezsenność i wstać rano nie mogę o przyzwoitej porze

Dziś zjadłam:
troszkę twarogu + kawa
na obiad: mała miseczka zupki warzywnej , pałka z kury upieczona w piekarniku+ sałatka z sałaty
na kolację : mała miseczka zupy, reszta twarogu z rana +kiwi+ granat

ale jakaś taka wzdęta się czuję...i też czuję,że przytyłam....ja bym chciała aby te kg ubywały szybciej , z cierpliwością u mnie kiepsko..kładę się powoli,...dobranoc

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Cytat:
Napisane przez balam88 Pokaż wiadomość
ja mam na imię Basia i mam 24 lata

dziewczyny jak ja wam cycków zazdroszczę, ja mam rozmiar 85B a jak schudłabym tyle ile zamierzam to będę całkiem bez biustu

dziś to miałam dzień wybitnie nie dietowy ale nie w sensie że żarłam jak smok tylko wręcz przeciwnie, wylądowałam z moją współlokatorką na SOR'ze i zanim ją przyjęli minęło bite 6 godzin, kolejne dwie badania i kroplówka i ją wypuścili , jedyne co się dziś najadłam to stresu

Biedna się nastraszyłaś dobrze,że już wszystko dobrze a to czekanie to dajcie spokój tylko w Polsce tak :/

co do cycków to nie ma co zazdrościć gdyby się tak dało to podzieliła bym się z Tobą Basiu

Daktylku wszystko będzie dobrze z kotkami wyjdą z tego , wbrew pozorom są silne wiem po moim kocie mój ma 9 lat a pies 10

było 94kg

jest 83kg

będzie 69kg a następnie 58kg a co!
inusia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 00:41   #214
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inusia89 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór (a raczej noc ) dziewczyny przyzwyczaiłam się do Was i chociaż na moment musiałam wejść właśnie koleżanka ode mnie pojechała, na pogaduchy wpadła a ja uzależniona od naszego wątku

ostatnio chodzę późno spać jakaś bezsenność i wstać rano nie mogę o przyzwoitej porze

Dziś zjadłam:
troszkę twarogu + kawa
na obiad: mała miseczka zupki warzywnej , pałka z kury upieczona w piekarniku+ sałatka z sałaty
na kolację : mała miseczka zupy, reszta twarogu z rana +kiwi+ granat

ale jakaś taka wzdęta się czuję...i też czuję,że przytyłam....ja bym chciała aby te kg ubywały szybciej , z cierpliwością u mnie kiepsko..kładę się powoli,...dobranoc
To samo mam, zamiast spać to siedzę do późna, a potem wstaję w południe. Ale ja to zawsze nocny marek jestem

Też się przyzwyczaiłam do wątku. Pracuję na komputerze i zawsze mam w kartach otwarty ten wątek i odświeżam sobie co kilkadziesiąt minut w ramach przerwy

Dobranoc

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Cytat:

co do cycków to nie ma co zazdrościć gdyby się tak dało to podzieliła bym się z Tobą Basiu

Daktylku wszystko będzie dobrze z kotkami wyjdą z tego , wbrew pozorom są silne wiem po moim kocie mój ma 9 lat a pies 10
Też się mogę podzielić

Dziękuję za słowa otuchy
Stary 2012-06-10, 06:38   #215
mandragona
Marudziara

Dziś u mnie na śniadanie galaretka drobiowa i połowa bułki grahamki

Na obiad botwinka bez śmietany.

A wczorajsza kolacja to truskawki z mlekiem 1,5 i otrębami taki koktajl ... alla herbalife

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 10:44   #216
daktylek1987
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny! Właśnie się zważyłam i.... jest o 1,4 kg mniej niż tydzień temu! Nie mogłam uwierzyć i chodziłam po domu z wagą, ale wszędzie pokazuje podobnie. Nie wiem jak to się stało, byłam pewna, że nic się nie ruszyło. Może to ta czwartkowa 4 godzinna wycieczka po skałkach tak podziałała. A ja się tak ciężko czuję, może to dlatego, że za kilka dni powinnam okres dostać. Ale mi się humor poprawił.

Miłego dnia Wam życzę
Stary 2012-06-10, 11:49   #217
Sandra1985b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Mam długie, ale pocieniowane. Aktualnie zapuszczam, żeby je wyrównać, łącznie z grzywką. Włosy na szczęście mi szybko rosną, nie wypadają nadmiernie, ale niestety są dość cienkie, za to jest ich sporo, ale jak się poplątają (a mają do tego skłonności) to katastrofa. I niestety rozdwajają się czasem. I przetłuszczają szybko. Do tego mam wrażliwą skórę głowy. Ale nie narzekam. Coś za coś. Zawsze może być gorzej.
Próbowałaś może jakiś wcierek do skóry głowy? Może by pomogły?

Ja za to jestem blada jak ściana, słonko mnie nie łapie zupełnie. Ewentualnie na czerwono, a kilka dni później znów jestem biała.
próbowałam już chyba wszystkiego i pomaga ale tylko na krótko... moja znajoma fryzjerka mówi że widać taka moja natura bo mimo że stale wypadają to jest ich dość dużo i są w całkiem dobrej kondycji

Cytat:
Co do bielizny to mi się właśnie kojarzy z takimi babcinymi galotami hehe

Macie jakiś wzorzec jak byście chciały wyglądać? Ja bym chciała wyglądać jak Kim Kardashian mam nawet jak ona typ figury szerokie biodra, spoty biust i tale tylko oczywiście w wersji XXXL hahaha [ATTACH][ATTACH]Załącznik 4717378[/ATTACH][/ATTACH]

nie jest bardzo chuda ale jest śliczna według mnie nie marzy mi się figura bardzo szczupła anorektyczna tylko właśnie taka jak Kim bo kobieta musi mieć na czym siedzieć i czym oddychać i żeby było za co złapać zgadzacie się ze mną ?
ja mam jedna taką i wiem że niezbyt ładnie wygląda ale jak założysz sukienkę to jest rewelacja, ubywa mi 3-4 cm w biodrach i talii
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gorset-wyszczuplajacy-z_1013-288x300.jpg (14,2 KB, 14 załadowań)
Stary 2012-06-10, 11:54   #218
balam88
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
To samo mam, zamiast spać to siedzę do późna, a potem wstaję w południe. Ale ja to zawsze nocny marek jestem

Też się przyzwyczaiłam do wątku. Pracuję na komputerze i zawsze mam w kartach otwarty ten wątek i odświeżam sobie co kilkadziesiąt minut w ramach przerwy

Dobranoc

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:38 ----------

Też się mogę podzielić
ja też jestem nocny marek, ale rano to mi tak ciężko wstać
chętnie wezmę od Was dziewczyny najchętniej to ten tłuszczyk co mam na brzuchu przesunęłabym na cycki

Cytat:
Hej dziewczyny! Właśnie się zważyłam i.... jest o 1,4 kg mniej niż tydzień temu! Nie mogłam uwierzyć i chodziłam po domu z wagą, ale wszędzie pokazuje podobnie. Nie wiem jak to się stało, byłam pewna, że nic się nie ruszyło. Może to ta czwartkowa 4 godzinna wycieczka po skałkach tak podziałała. A ja się tak ciężko czuję, może to dlatego, że za kilka dni powinnam okres dostać. Ale mi się humor poprawił.

Miłego dnia Wam życzę
gratulacje super spadek, oby tak dalej, Daktylek to teraz na bank jesteś mega zmotywowana

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandra1985b Pokaż wiadomość
ja mam jedna taką i wiem że niezbyt ładnie wygląda ale jak założysz sukienkę to jest rewelacja, ubywa mi 3-4 cm w biodrach i talii
Sanadra super ta bielizna gdzie ją kupiłaś i za ile
Stary 2012-06-10, 11:58   #219
Sandra1985b
Raczkowanie

a co do wzoru to Kim ale też Jennifer Lopez oaz Kelly Clarkson zarówno ta sprzed kilku lat jak i troszkę później bo teraz też jej sie przybrało na wadze, chociaż uwielbiam jej styl niezależnie od wagi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jennifer_lopez_white-dress-200x300.jpg (9,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jennifer-lopez.jpg (121,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jennifer-lopez-jeans.jpg (68,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lopez24.jpg (99,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kelly-Clarkson--kelly-clarkson-509245_572_670.jpg (65,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kelly-clarkson-picture-5.jpg (29,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kelly-clarkson-redbook-july-2012-1.jpg (67,9 KB, 5 załadowań)
Stary 2012-06-10, 12:04   #220
Sandra1985b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez balam88 Pokaż wiadomość
Sanadra super ta bielizna gdzie ją kupiłaś i za ile
ja kupie od znajomej na bazarku po 70-80zł, ale są też na allegro taniej, wiem że to spora kwota ale ja swoją noszę 2 rok i nic się z nią nie dzieje, nadal wygląda jak nowa i dziala cuda, tam gdzie ma być mniej cm to jest a pośladki podniesione, biust ładnie uwydatnia

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

a co do staników.... ja nosiłam 85B, kiedyś przypadkiem w sklepie z bielizną spotkałam starą znajomą która jak sie okazało jest brafiterką, dobrała mi stanik 75D, myślałam ze zwariowała ale okazało się ze miała rację, stanik idealnie leży

Edytowane przez Sandra1985b
Czas edycji: 2012-06-10 o 12:00
Sandra1985b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 12:18   #221
inusia89
Rozeznanie

Cytat:

Miłego dnia Wam życzę
Gratulacje DAKTYLKU !!!!!! u mnie jest nadal 90kg czyli bez zmian ehhhh

Sandra na wzmocnienie włosów i paznokci pij pokrzywę mi naprawdę pomogłam (piłam jako moczopędny środek a przy okazji poprawiły mi się włosy i paznakocie) co do bielizny to może bym się skusiła na wesele Jennifer tez super wygląda

Balam żeby tak się dało to sadełko poujmować i pododawać gdzie się chce to by było suuuuper hehe

było 94kg

jest 83kg

Stary 2012-06-10, 13:03   #222
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoline3ek Pokaż wiadomość
Ja też zamierzam zrobić plan Turbo z Chalean
Ćwiczyłam raz Turbo Fire i sporo zrzuciłam, ale olałam i znów przytyłam.
Sporo czyli ile mniej więcej?

Cytat:
Jutro mam ważenie. Coś czuję, że zamiast ubyć to mi przybyło. Muszę powiedzieć moim przyszłym gościom, że od teraz do mnie tylko z dietetycznymi przekąskami.
Ja też tak czuję.

Cytat:

Miłego dnia Wam życzę
Stary 2012-06-10, 13:33   #223
karoline3ek
Zadomowienie

Natalka po 2 tyg ćwiczeń zgubiłam 8cm z bioder, 5 cm z cycków i około 4-5 cm z talii
Dodatkowo 3 cm z ud i 2 cm z ramion. Ale pot lał się strumieniami
karoline3ek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-10, 16:05   #224
balam88
Raczkowanie

Cytat:
ja kupie od znajomej na bazarku po 70-80zł, ale są też na allegro taniej, wiem że to spora kwota ale ja swoją noszę 2 rok i nic się z nią nie dzieje, nadal wygląda jak nowa i dziala cuda, tam gdzie ma być mniej cm to jest a pośladki podniesione, biust ładnie uwydatnia

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

a co do staników.... ja nosiłam 85B, kiedyś przypadkiem w sklepie z bielizną spotkałam starą znajomą która jak sie okazało jest brafiterką, dobrała mi stanik 75D, myślałam ze zwariowała ale okazało się ze miała rację, stanik idealnie leży
na pewno się rozejrzę, dobra bielizna korygująca jest warta swojej ceny
a stanik to mam dobrze dobrany, tylko cycki małe

Cytat:
Napisane przez karoline3ek Pokaż wiadomość
Natalka po 2 tyg ćwiczeń zgubiłam 8cm z bioder, 5 cm z cycków i około 4-5 cm z talii
Dodatkowo 3 cm z ud i 2 cm z ramion. Ale pot lał się strumieniami
Karolinek to nieźle musiałaś się tam napocić, to ja może też zacznę od lipca skoro takie efekty u Ciebie były, ale jak ćwiczyłaś wszystkie serie 1 dnia? czy podzieliłaś to jakoś?
Stary 2012-06-10, 16:49   #225
inusia89
Rozeznanie

hej kochane

leje cały dzień i humoru nie mam...oglądam dirty dancing, leciała piosenka "hungry eyes" i się popłakałam bo ona kojarzy mi się z moim zmarłym tata... brakuje mi go i tęsknię i na wspomnienia mi się wzięło ehhh

Nie chce mi się ćwiczyć coś, kawę piję...wstałam o 12 zjadłam płatki z mlekiem , później makaron z serem na słodko i przed chwilą małe pieczywko chrupkie z szynką z indyka keczupem i ogórkiem korniszonym, na drugą zerkam ale coś mi się nie chce...

było 94kg

jest 83kg

Stary 2012-06-10, 16:58   #226
Sandra1985b
Raczkowanie

Cytat:
hej kochane

leje cały dzień i humoru nie mam...oglądam dirty dancing, leciała piosenka "hungry eyes" i się popłakałam bo ona kojarzy mi się z moim zmarłym tata... brakuje mi go i tęsknię i na wspomnienia mi się wzięło ehhh

Nie chce mi się ćwiczyć coś, kawę piję...wstałam o 12 zjadłam płatki z mlekiem , później makaron z serem na słodko i przed chwilą małe pieczywko chrupkie z szynką z indyka keczupem i ogórkiem korniszonym, na drugą zerkam ale coś mi się nie chce...

ja dziś nie ćwiczę ale od jutra ćwiczę 2 razy dziennie, rano o 8 i po kolacji zjadłam dziś za dużo ciasta mojej mamy
Stary 2012-06-10, 17:44   #227
inusia89
Rozeznanie

Cytat:

ja dziś nie ćwiczę ale od jutra ćwiczę 2 razy dziennie, rano o 8 i po kolacji zjadłam dziś za dużo ciasta mojej mamy
Ja też chciałam rano ćwiczyć ale coś rano wstać nie mogę

znalazłam dość ciekawy i pomocny artykuł na temat odchudzania 8 faktów i mitów http://fitness.wp.pl/multimedia/galerie/art851.html

było 94kg

jest 83kg

Edytowane przez inusia89
Czas edycji: 2012-06-10 o 18:37
Stary 2012-06-10, 23:11   #228
Nelkomama
Rozeznanie

Mam na imię Milena i w grudniu skończę 26 lat

Ja dziś tzn już wczoraj ;P byłam na długich zakupach, zaliczam to jako spacer, bo cały czas chodziłam z przerwą na przymierzanie ubrań

Tańczyłam dziś z Ingą na rękach - ale była radość aż się głośno śmiała muszę to częściej robić
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 00:42   #229
inusia89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nelkomama Pokaż wiadomość
Mam na imię Milena i w grudniu skończę 26 lat

Ja dziś tzn już wczoraj ;P byłam na długich zakupach, zaliczam to jako spacer, bo cały czas chodziłam z przerwą na przymierzanie ubrań

Tańczyłam dziś z Ingą na rękach - ale była radość aż się głośno śmiała muszę to częściej robić

Córcie mają nie oklepane imiona ale i mamusia też ładnie Milenka
No to super ,że tańce tyle radości Indze dały ja przez weekend zastój miałam ale od jutra też tańczę zakupki udane ? co ładnego kupiłaś

My tu wszystkie młodziutkie

było 94kg

jest 83kg

Stary 2012-06-11, 08:20   #230
inusia89
Rozeznanie

Dzień dobry Pączusie

W końcu o przyzwoitej porze na nogach do 4 nie spałam ale zmusiłam się do wstania o 8:30 właśnie jem musli z mlekiem i piję kawkę zaraz biorę się za sprzątanie

Miłego dnia

było 94kg

jest 83kg

Stary 2012-06-11, 09:48   #231
Madziq634
Rozeznanie

Witam mozna sie dołączyć???Waże 75kg przy wzroscie 170cm;(;(Odchudzam sie od miesiaca ale efekty sa marne...i jestem juz całkowicie załamana

Moze zaczne od tego ze odchudzam sie od miesiaca,poczatkowa moja waga to 79kg!!;(Gdy ja zobaczylam to sie zalamalam...(trudno sie dziwic?).Rok temu urodziłam córeczke i podczas całej ciazy schudłam ok 10 kg a potem przybrałam 12kg;/ i we wrzesniu postanowiłam sie odchudzac startowałam z waga 75kg i dieta trwała miesiac schudłam do wagi71kg i byłam nawet zadowolona wiec zczełam jesc normalnie i od października do maja przybrałam dwa razy tyle ile schudłam...tak tak zapusciłam sie i zamierzałam teraz to zrzucić....jem mniej wiecej co 2,5 a 3 godziny 5 posiłków dziennie...ćwicze jeźdzac na rowerku co drugi dzien po ok 50 min nieukrywam zdaza mi sie ze mam lenia to za to potem jezdze np dwa dni pod rzad po 30-40min i efekty sa maaaarne a wrecz zalamujace;(;(w pierwszym tygodniu schudłam do 76 kg a potem przez reszte tylko 1kga waga ciage albo wzrasta albo spada o kilka deko;(;(pomocyyy;(

Edytowane przez Madziq634
Czas edycji: 2012-06-11 o 10:18
Madziq634 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 10:16   #232
Sandra1985b
Raczkowanie

Cytat:
Ja też chciałam rano ćwiczyć ale coś rano wstać nie mogę

znalazłam dość ciekawy i pomocny artykuł na temat odchudzania 8 faktów i mitów http://fitness.wp.pl/multimedia/galerie/art851.html
no ja sie zawzięłam... dziś 20 minut intensywnego pedałowania z rana

zaraz sobie poczytam...

Cytat:
Napisane przez Nelkomama Pokaż wiadomość
fajnie masz córeczką... chciałabym tak ale niestety narazie nie możemy

Cytat:
hmmm chyba jestem tu najstarsza

Cytat:
Napisane przez Madziq634 Pokaż wiadomość
Witam mozna sie dołączyć???Waże 75kg przy wzroscie 170cm;(;(Odchudzam sie od miesiaca ale efekty sa marne...i jestem juz całkowicie załamana
witamy

moja waga jest do niczego... ważyłam się w kilku miejscach i waga albo 90 albo 92
Stary 2012-06-11, 15:32   #233
Madziq634
Rozeznanie

Magda, 23 lata

ojj moja waga też licha niby elektryczna to powinna byc dokładniejsza ale w każdym miejscu inną wage wskazuje...;p

Mam do was pytanka, mianowicie dzisiaj dostałam @ a w taten wtorek wazyłam sie i waa pokazała 74,7 a dzis sie wazyyłam rano(choc niewiedzialam ze dzis dostanev@)i waga pokazała 75,5;(czy ten prrzyrost moze byc spowodowany @???

Czy na kolacje można jeść jajecznice z pomidorkiem i np z 1 jajka i 2 białek???albo omlet z pomidorkiem i też np 1 całe jajko i do tego białka???

Edytowane przez Madziq634
Czas edycji: 2012-06-11 o 17:02
Stary 2012-06-11, 18:06   #234
Sandra1985b
Raczkowanie

Cytat:
Czy na kolacje można jeść jajecznice z pomidorkiem i np z 1 jajka i 2 białek???albo omlet z pomidorkiem i też np 1 całe jajko i do tego białka???
ja dzis na kolację mam niby jajecznice (2jajka+łyżeczka mąki pełnoziarnistej+odrobina mleka) +pomidor
Stary 2012-06-11, 18:12   #235
Madziq634
Rozeznanie

Cytat:
ja dzis na kolację mam niby jajecznice (2jajka+łyżeczka mąki pełnoziarnistej+odrobina mleka) +pomidor
tzn. ze moge jesc takie kolacje??bo serek jem ale niestety bez chleba razowego go noezjem, bo nielubie zabardzo serkow wiec jak je jem to z min jedna kromka chleba;/
Stary 2012-06-11, 18:36   #236
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Pączusie

W końcu o przyzwoitej porze na nogach do 4 nie spałam ale zmusiłam się do wstania o 8:30 właśnie jem musli z mlekiem i piję kawkę zaraz biorę się za sprzątanie

Miłego dnia
Ja zasnęłam po 4, ale zwlekłam się z łóżka grubo po 12... Muszę się znów przestawić na dzienny tryb, ale wystarczy, że raz posiedzę do późna i znów się zaczyna

Cytat:
moja waga jest do niczego... ważyłam się w kilku miejscach i waga albo 90 albo 92
Z wagami elektrycznymi tak jest. Najlepiej ważyć się na twardej i równej powierzchni, u mnie są to kafelki na przedpokoju, ew. w łazience.

Cytat:
tzn. ze moge jesc takie kolacje??bo serek jem ale niestety bez chleba razowego go noezjem, bo nielubie zabardzo serkow wiec jak je jem to z min jedna kromka chleba;/
Wszystko zależy w jaki sposób przygotowywana ta jajecznica/omlet. Jeżeli bez tłuszczu to ok. Żółtko to niby tłuszcz, ale jedno w stosunku do 3 białek ujdzie. Chociaż na codzienną kolację to raczej się nie nadaje.

U mnie dzisiaj:
1. Grahamka z twarożkiem naturalnym 0%, rzodkiewką, koperkiem, zieloną cebulką, kubek zupy pomidorowej (bez ryżu).
2. Kefir z truskawkami.
3. Kasza gryczana (pół woreczka), jajko sadzone, sałatka z pomidorów, cebuli, koperku z odrobiną jogurtu naturalnego.
4. Pomiędzy jakieś 3 kostki czekolady deserowej (zbliża mi się @ i mnie "nosi", mam ochotę pożreć wszystko co stanie mi na drodze )
5. Kolacja, ale jeszcze nie wiem co to będzie, coś białkowego pewnie.

Z aktywności fizycznej rowerek 40 min, steper 10 min, pielenie mocno zarośniętych grządek ok 1,5 godz.

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2012-06-11 o 18:38
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 18:57   #237
Madziq634
Rozeznanie

To co powinnam jeść na tą kolacje??Bo serek no ok moge zjesc ale zawsze musi byc do tego ta kromka...i czy ten przyrost wagi moze miec zwiazek z @???

Mój dzisiejszy bilans to
1.Frankfuterka wedzona z 1 kromką żytniego
2.Serek activia do tego czereśnie
3.Sałata+pomidory+filet z kurczaka grillowany
4.1 ciastko owsiane kawa capuccino z mlekiem 0,5% i talerzyk czereśni
5.1 parówka light +kromka chleba żytniego(miesiac niejadłam a przy @ naszła mnie ochota;p)

40min z Mel B, 2,5l wody + czerwona herbata
Stary 2012-06-11, 20:03   #238
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
To co powinnam jeść na tą kolacje??Bo serek no ok moge zjesc ale zawsze musi byc do tego ta kromka...i czy ten przyrost wagi moze miec zwiazek z @???

Mój dzisiejszy bilans to
1.Frankfuterka wedzona z 1 kromką żytniego
2.Serek activia do tego czereśnie
3.Sałata+pomidory+filet z kurczaka grillowany
4.1 ciastko owsiane kawa capuccino z mlekiem 0,5% i talerzyk czereśni
5.1 parówka light +kromka chleba żytniego(miesiac niejadłam a przy @ naszła mnie ochota;p)

40min z Mel B, 2,5l wody + czerwona herbata
1 ujdzie, ale tylko dlatego, że na śniadanie,
2 serek naturalny? jeżeli tak to bez czereśni na kolację,
3 w takiej postaci mogłoby być na kolację, do obiadu brakuje jakiś węglowodanów np. kaszy (jęczmiennej, gryczanej), ryżu brązowego,
4 dałabym na 2 śniadanie, poza tym owoce jemy raczej w pierwszej połowie dnia,
5 parówka nawet light ma sporą zawartość tłuszczu do tego pieczywo (węglowodany) = klasyczne połączenie tłuszczy i węgli = przyrost wagi i to jeszcze na kolację, rozumiem smaki przed @, ale lepiej pozwalać sobie na nie rano, do wieczora zdążymy spalić.

Owszem przyrost wagi może mieć związek z @, często wtedy zatrzymuje się woda w organizmie.

Kolacja: najlepiej białko+warzywa. Im późniejszy posiłek tym mniej węglowodanów powinniśmy spożywać.

Polecam lekturę wątków:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2012-06-11 o 20:09
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-11, 20:21   #239
Madziq634
Rozeznanie

Cytat:
1 ujdzie, ale tylko dlatego, że na śniadanie,
2 serek naturalny? jeżeli tak to bez czereśni na kolację,
3 w takiej postaci mogłoby być na kolację, do obiadu brakuje jakiś węglowodanów np. kaszy (jęczmiennej, gryczanej), ryżu brązowego,
4 dałabym na 2 śniadanie, poza tym owoce jemy raczej w pierwszej połowie dnia,
5 parówka nawet light ma sporą zawartość tłuszczu do tego pieczywo (węglowodany) = klasyczne połączenie tłuszczy i węgli = przyrost wagi i to jeszcze na kolację, rozumiem smaki przed @, ale lepiej pozwalać sobie na nie rano, do wieczora zdążymy spalić.

Owszem przyrost wagi może mieć związek z @, często wtedy zatrzymuje się woda w organizmie.

Kolacja: najlepiej białko+warzywa. Im późniejszy posiłek tym mniej węglowodanów powinniśmy spożywać.

Polecam lekturę wątków:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309561
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668
Dziękuje za uwagi
Na śniadanie jem płatki z mlekiem bądź omlet albo jajecznice,chyba ze jem na kolacje omlet bądź jajecznice to nie jem tego rano.Dziś akurat na drugie śniadanie nadażyla sie aktivia a tak to jem kromke żytniego z sałatą i dodatkami albo z serkiem.
Co do obiadu to jem sałate z piersią lub warzywka z piersia żeby niejeśc czesto ziemniaków(jem je max 3x w tygodniu, gdyz dwa lata temu chorowałam i byłam na diecie ze mogłam jesc tylko ryż i kasze ciagle wiec teraz po prostu wymiotuje na ich widok i niepotrafie wziąć ich do ust;/)
Na kolacje tak jak pisałam wczesniej jem omlet, jajecznice bądź serek ale go nieumiem zjesc bez chleba wiec jem z chlebem...ogółem w ciagu dnia jadam max 3 kromki chleba żytniego bądź razowego.I niemam pomysłów na ten podwieczorek wiec jem owoc czasami zwłaszcza ze teraz jest sezon na truskawki i czeresnie.
Stary 2012-06-11, 20:26   #240
Nelkomama
Rozeznanie

Cytat:
Córcie mają nie oklepane imiona ale i mamusia też ładnie Milenka
No to super ,że tańce tyle radości Indze dały ja przez weekend zastój miałam ale od jutra też tańczę zakupki udane ? co ładnego kupiłaś

Dziękuję bardzo Lubię swoje imię - znajomi mówią na mnie Mili

Kupiłam stanik sportowy i długą spódnicę koooocham długie spódnice i sukienki

Ja się na razie nie ważę, bo dostałam okres i nie chce się rozczarować... zważę się już po

Cytat:
no ja sie zawzięłam... dziś 20 minut intensywnego pedałowania z rana

zaraz sobie poczytam...

fajnie masz córeczką... chciałabym tak ale niestety narazie nie możemy

hmmm chyba jestem tu najstarsza

witamy

Przykro mi, że nie możecie... możesz powiedzieć dlaczego czy nie chcesz o tym rozmawiać?
Nelkomama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości