|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.III
Hej dziewuszki
ameliar super zestawienie i w sukience na poprawiny wyglądasz bombowo ![]() wloszka8 biżuteria bardzo fajna ![]() duvala współczuję sytuacji z salą, ale dobrze że tam zadzwoniłaś i że się wyjaśniło wszystko Co do protokołu to widzę że ja jedna miałam spisany bez żadnych papierów z USC my dopiero teraz będziemy je zanosić, a protokół spisany już był w lutym
|
#4802 |
|
Rozeznanie
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokaż foto
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki! ^^
Ale mnie tu dlugo nie bylo. Musialam sporo nadrobić Kessi_86 pokazuj obrączki Byliśmy u księdza.. Oczywiście pytał czy razem mieszkamy itp itd. spisaliśmy protokół. Moja koleżanka przyznała sie ze mieszka z facetem to zaczął jej prawic kazanie, później pytał o sex, jakie środki antykoncepcyjne stosują.. o mało i by wypytywał jak często;/ Oczywiscie kazał zamieszkać im osobno Gadalismy o kosztach ceremonii. Powiedzial 100zł organista, 100zł kościelny, a dla niego co laska. Mimo, że już 50zł zapłaciliśmy za spisanie protokołu.. (też płaciłyście?) I 50 zł za zapowiedzi.. Kazał przyjść miesiąc przed ślubem na "luźną" rozmowę zobaczymy...:O Udało mi sie coś wybrać na poprawiny Jak naładuje aparat to wrzucę foto
|
|
#4805 |
|
Zadomowienie
|
Jenny, a ile Twój bukiecik się utrzymał? Tylko jeden dzień? Czy róże by się utrzyamały?
|
#4806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś idę odebrać kartę o wygłoszonych u mnie zapowiedziach i chciałam dać im 50 zł ale oni sobie życzą 100 zł i nie wiem jak to załatwić Oto nasze obrączki zdjęcie takie sobie ale zawsze coś tam widać
|
|
#4807 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo ładne obrączki
A to moja sukienka..
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Rozeznanie
|
Mały sklepik w mieście koło Ostrowa Wielkopolskiego
![]() edit Firma Roco, http://sklep.maximussukienki.pl/pl/s...ntrafaldy.html
jaki krzyż przyszło im dźwigać ani jak bardzo potrzebują twojego wsparcia” Edytowane przez Uera Czas edycji: 2012-06-11 o 16:33 |
|
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna w moim guście
|
|
|
|
|
#4811 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajna
moja siostra taką mierzyła chciała do mnie na wesele sobie kupić ale kupiła koronkową ![]() Dzięki za opinie co do obrączek
|
#4812 | |
|
Konto usunięte
|
Fajna kiecka, u nas pełno takich na targu i cena ta sama.
Chciałam taką pomarańczową sobie kupić na sobotnie wesele do mojej świadkowej. Niestety nie było mojego rozmiaru ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4813 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() strasznie mi się podoba nasze obrączki leżą już u mnie w domu z 1,5 roku bo babcia TŻ nam je zafundowała zanim złoto jeszcze poszło do góry![]() też chciałam damską z diamencikami, ale w sumie i tak mamy bardziej fikuśne obrączki i bałam się, że przekombinuje ![]() sukienka cud, miód i malina ![]() ![]() ![]() ?
|
|
#4814 | ||||
|
Raczkowanie
|
Witam!
Nasz długi weekend spędziliśmy na zapraszaniu gości, ale moją rodzinę już prawie całą zaposiliśmy-2 domy zostały i kilka u TŻ. Myślę, że do końca czerwca zdążymy zaprosić wszystkich ![]() W piątek mam nadzieję, że TŻ weźmie wolne w pracy i załatwimy wszystko w USC i pojdziemy do księdza spisać protokół i dać na zapowiedzi ![]() Dowiedziłam się od koleżanki która brała ślub w mojej parafii tydzień temu, że ksiądz razem z organistą biorą 950zl. czyli tak w miarę-myślałam, że może być więcej... Bardzo ładne obrączki gratulujęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój TŻ jest bardziej muzykalny niż ja i chciałam, żeby to on się tym zajął, ale jak słyszę że jeszcze jest dużo czasu, to chyba sama się za to zabiorę... |
||||
|
|
|
#4815 |
|
Raczkowanie
|
To ja też się pochwale tym co udało się nam załatwić w ostatnich dniach
we wtorek wybraliśmy obrączki
|
|
|
|
#4816 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Co do protokołu to my dzisiaj byliśmy i poszło gładko i przyjemnie, a 100zł ksiądz sobie zażyczył za wygłoszenie zapowiedzi no i nie protestowaliśmy, bo inni moi znajomi płacili 150-200zł, chociaż szczerze powiem też miałam nadzieję na 50zł. Za akt chrztu zapłaciłam 20zł, a mój D. w swojej parafii to już 50zł, a ksiądz i tak chciał 70... także co kościół to inny "cennik"... Aaaaaa i pochwalę się, że załatwiliśmy dzisiaj Poradnię Rodzinną fartownie pojechaliśmy na pierwsze spotkanie, ale było chyba 7 par, wyszło lekkie zamieszanie, bo byliśmy na różnych etapach spotkań i Pani stwierdziła, że przetrzyma nas dłużej ale podpisze nam od razu 3 spotkania Także z formalności zostają nam te zapowiedzi w parafii D., oraz spowiedzi. Cudna jest! właśnie czegoś takiego poszukuję na poprawiny. Cytat:
![]() A biżuteria jest urocza, mega elegancka!
|
|
|
#4817 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A obrączki śliczne damska podobna do mojego zaręczynowego tylko ja mam cały wierzchni rząd diamencików![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- śliczna sukienka ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() a moje butki do ślubu są białe te poprawinowe są takie nude/ beżowe. Na mój rozmiar 36/37 ciężko coś ładnego upolować a do ślubu chciałam bordowe... ale cóż...---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() gratulacje za gości i poradnie ![]() a biżuteria śliczna ja też mam z perełkami
|
|
|
#4818 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ojej jaka elegancka i kobieca bardzo ładna, a jakąś bransoletkę też przewidujesz ? kurcze tak patrzę na tą bizuterię i zastanawiam się czy nie poszalałam z tą biżuterią, bo moje kolczyki mają a 12 cm![]() Cytat:
![]()
|
|
#4819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my też jeszcze nie mamy
|
|
|
|
|
#4820 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za resztę spraw ![]() Cytat:
![]() Co do dawania na zapowiedzi to u mnie jest 100 zł i nic taniej jak się chcesz targować to proszę iść do proboszcza i z nim rozmawiać A my już też jesteśmy po pierwszej spowiedzi myślałam że będzie gorzej, ale mieliśmy dużo szczęścia bo wszyscy księża spowiadali co się rzadko zdarza bo przeważnie tylko proboszcz a do niego lepiej nie iść się spowiadać przed ślubem bo jeszcze nie da rozgrzeszenia
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gratuluje załatwionych spraw ![]() Cytat:
dziś mieliśmy iść, Tż jednak nie udało sie wyrwać z pracy.
|
||
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wróciłam od kosmetyczki iii mam rzęsy siedziałam 2,5 godziny ![]() :brzyda l:chciała mi 10 zrobic ale jak przykleiła je to nie bylo różnicy, powiedziala ze wygladaja jak moje to na 11 przeszła ![]() na 1 foto zdjecie przed - nie malowane ( prawie jak bez rzęs wyglądam a to nie prawda bo swoje mam spore) oczy stare.jpg na 2 foto - zrobione 11 jestem zakochana nic ich nie czuje, sa leciutkie jak moje zrobione oczy.jpg
|
#4823 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
klask i:
|
||
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, że tylko my z Tżtem jesteśmy w tyle, bo nie mamy spisanego protokołu, ale widzę, że jednak nie jesteśmy sami
![]() kurcze nawet nie mamy kiedy pojechać do USC bo Tż nie może się z pracy wyrwać |
|
|
|
#4826 |
|
Raczkowanie
|
ojeja...Czarnooka_Paula jestem zachwycona
?jak długo się utrzymują i jak to jest z ich pielęgnacją? macie większe doświadczenie? bo aż się zastanawiam czy też nie zrobić ![]() ![]()
|
#4827 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie nie wiem.. myślałam o chabrowych albo malinowych butach co myślicie? bizu tez nie wiem, ale pewnie coś skromnego..
jaki krzyż przyszło im dźwigać ani jak bardzo potrzebują twojego wsparcia” Edytowane przez Uera Czas edycji: 2012-06-15 o 08:39 |
|
|
|
#4828 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() o chabrowych sie nie wypowiadam bo jestem zbzikowana na punkcie tego koloru i sama mam takie do sukni slubnej więc, że PIĘKNIE by wyglądały rónież to nie muszę już wspominać
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaplacilam 50 zł tylko w salonach 200-400 zł kosztuje taki zabieg. Ja zaplacilam tylko 50 zl bo to moja kolezanka jest wizazystka ![]() 2,5 godz zabieg trwal , nic nie bolal. Zrobila je bo jutro idziemy z tz na wesele i chcialam ladnie wygladac. Ale w poniedzialek je zdejmuje bo nie moge sie przyzwyczaic do nich
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki żywszy ten kolorekSpisaliśmy protokół po wyjściu był zły sam na siebie Za to jak zaczęliśmy rozmawiać nad zmianą organisty, to ksiądz powiedział, że możemy na niego liczyć i poprze nas u proboszcza, w każdym bądź razie będzie próbował coś z tym zrobić. Ale bez opłaty za zapowiedzi sie nie obeszło ![]() Dodatkowo zakupiłam pudełka na ciasta i balony (wiem, niektórzy są im strasznie przeciwni), może ich niewykorzystany, zobacze ![]() I dowiedziałam się również, że na ślubie bedzie orkiestra, w której grał Tż
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

18 sierpnia 2012r.

klask i: