Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-10, 17:31   #4201
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Ale sie u Nas rozpadalo leje masakrycznie.

co do wanienki to kupuje normalna wanienke na 100 cm,moim zdaniem jest wygodniejsza. Tego wiaderka nie kupilabym.

gda ciesze sie,że wózek znalazlas dla siebie idealny
mi osobiście sie nie podoba,ale to nie mi ma sie podobac.

mąż oczywiscie meecz wciaga kolejny a ja ide zrobic sobie tosty

co do usg 3/4d to nie robimybynajmniej na razie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 17:32   #4202
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Nie chciałam w kilka osób, tylko jakoś mnie takie wątpliwości naszły co do kąpieli. Ale może niepotrzebnie.

Gda w Cameleonie nie podoba mi się spacerówka A z Hartana chcemy taki http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 17:46   #4203
zielona1911
Zakorzenienie

ale mnie nogi bola,bylam dzis UWAGA u tesciowej na obiedzie a potem poszlam na kawe z ojczymem sie spotkac.
Naprawde jestem wsciekla bo TZ mial juz k^%^#$ dzis tu byc!!! a nie w jakims piep&**&(^ Lyonie!!!!jestem ciekawa kiedy wroci do domu,juz jest 10ty a ja 14 musze juz byc na nowym mieszkaniu.Mam wszystkiego dosc i jak przyjedzie to mu tak skopie dupe ze nie bedzie wiedzial jak sie nazywa!!! bo ja wiecznie mam stres przez niego,przez ta pier&%^&%& firme!!!! gdzie problem go wyslac do PL jak mowi im 2 tygodnie wczesniej! tak samo jak jest swiadkiem w sadzie i juz 4 razy go nie bylo i teraz na kolejnej sprawie go nie bedzie rowniez i kara z 5tys bedzie!!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 17:48   #4204
lukrecja_25
Wtajemniczenie

wanienke profilowana kupiła sobie moja kolezanka i była niezadowolona bo ona jest mała dosc i na krótko starcza. Kolezanka kilka razy tylko kąpała w nie swoja córeczke potem w misce zwyklej bo drugiej wanienki nie chciala kupowac. Ona odradza... ja mam zwyjkłą 100 cm po chrzesniaku

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 17:52   #4205
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Kilka dni nie pisałam ale też miałam jakieś takie gorsze dni, nic mi się nie chciało i każdy mnie do szału doprowadzał ale widzę po Waszych wpisach, że nie jestem osamotniona

Gratuluję wszystkim rozpoczętych tygodni i trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu coby jak najdłużej pozostawały zapakowane

UUuuuuuu ja właśnie zerknęłam na suwaczek i u nas też nowy tydzień się zaczyna 26 już

Dziewczyny mam pytanie jeszcze może któraś się orientuje jak to wygląda...
Chodzi mi o ubezpieczenie grupowe w pracy...

Mój tżt opłaca takie ubezpieczenie od ponad roku. Jego firma miała podpisaną umowę z PZU no i tam jest że za urodzenie dziecka jest jakaś kasa z tego ubezpieczenie, ale trzeba je opłacać no min 9 miesięcy przed porodem,no ok opłaca je już od roku więc jakbym rodziła we wrześniu to kasa się należy....no i dzisiaj przyjechał jego szef i przywiózł pismo z centrali, że z dniem 31 maja firma kończy współpracę z PZU a ubezpieczenie będzie kontynuowane w Generalli... no i teraz nie wiem czy dostaniemy jakąś kasę po urodzeniu dzidka bo w sumie to będzie nowa firma i tżt nie będzie opłacał tam składek na 9 miesięcy przed porodem... nie wiecie przypadkiem jak to wygląda??
Bo bez sensu opłacane te składki były w PZU a teraz nic nie dostaniemy

Ładny

gratuluję rozpoczętego tygodnia klask i:
zapytaj czy nie możecie sami płacić składki wiem, że tak też można pozostając na nr polisy która posiadacie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Gda też się nad nim zastanawiałam, ale ostatecznie zrezygnowałam z niego ze względu na małą spacerówkę. Teraz jestem na etapie Hartana

Dziewuszki gdzieś umknęło moje zapytanie o wanienke. Czy Wy kupujecie taką zwykłą, czy profilowaną w śrdoku do kąpieli dziecka przez 1 osobę? Przepraszam, że tak mecze, ale jakoś co do tego mam wątpliwości.

ja chcę zwykła wanienkę w której później posadzę niunię spokojnie bez kombinowania tylko nie wiem czy ta 100 cm czy 84 cm ...

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
My kupujemy najzwyklejszą... o taką http://allegro.pl/wanienka-dziecieca...382194173.html

oo czyli Wera wybraliście 84 cm mam rozumieć?

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jak miałaś egzaminy to miałaś zajęte mysli i czas. Teraz napięty okres minął i organizm odbija sobie. Wyślij się porządnie, poleniuchuj i będzie ok.

Po co ????????????? Nie wkręcamy sobie problemów których nie ma

tamlin wiem staram się ... uhhhh ... ale jakoś ogólnie mam chyba dni do d&*y i się nakłada wszystko ....

Gda wózeczek dość drogi ... nie dałabym tyle za niego bo średnio wizualnie mi się podoba ale ma być dla Ciebie wygodny i to najważniejsze - super że macie brykę dla Maleństwa

u mnie też pada

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ale mnie nogi bola,bylam dzis UWAGA u tesciowej na obiedzie a potem poszlam na kawe z ojczymem sie spotkac.
Naprawde jestem wsciekla bo TZ mial juz k^%^#$ dzis tu byc!!! a nie w jakims piep&**&(^ Lyonie!!!!jestem ciekawa kiedy wroci do domu,juz jest 10ty a ja 14 musze juz byc na nowym mieszkaniu.Mam wszystkiego dosc i jak przyjedzie to mu tak skopie dupe ze nie bedzie wiedzial jak sie nazywa!!! bo ja wiecznie mam stres przez niego,przez ta pier&%^&%& firme!!!! gdzie problem go wyslac do PL jak mowi im 2 tygodnie wczesniej! tak samo jak jest swiadkiem w sadzie i juz 4 razy go nie bylo i teraz na kolejnej sprawie go nie bedzie rowniez i kara z 5tys bedzie!!

uhhh widzę że nerwy tu dzisiaj są porządkiem ... chyba Ony dostanie z☠☠☠eczkę .... kochana nie denerwuj się .. musi to jakoś się ułożyć
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 18:00   #4206
zielona1911
Zakorzenienie

a bral ktos wozek z tej strony bobo wozek na raty w zaglu?
Stary 2012-06-10, 18:09   #4207
Konczita
Zakorzenienie

dziewczynki rejestrowałyście się w programie rossnę Rossmanna? kurcze nie mogę się zarejestrować bo nie mam dzieci yyy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-10, 18:42   #4208
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
oo czyli Wera wybraliście 84 cm mam rozumieć?[/COL
No jeszcze nie wiem tak tylko podałam do przykładu zwykłej

Cytat:
dziewczynki rejestrowałyście się w programie rossnę Rossmanna? kurcze nie mogę się zarejestrować bo nie mam dzieci yyy
Tą kartę to chyba trza najpierw ze sklepu wziąć tak ?
Stary 2012-06-10, 18:51   #4209
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
No jeszcze nie wiem tak tylko podałam do przykładu zwykłej

Tą kartę to chyba trza najpierw ze sklepu wziąć tak ?

tak, należy w sklepie o nią poprosić i ją zarejestrować ...

uciekam w poduchy ...

miłego wieczorku
Stary 2012-06-10, 19:26   #4210
katiem
Wtajemniczenie

Cześć kochane!
Już po weekendzie Uwielbiam takie wypady.
Próbuję Was nadrobić

Jutr rano mam gina, potem do pracy, a we wtorek urlop tygodniowy
Wprawdzie pogoda ma być do bani, ale mi to nie przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość

ja bym wolała sobie krzywą zrobić bo ona pokazuje czy nie ma się cukrzycy ciążowej a wtedy nieco inaczej prowadzi się całą ciążę

w sumie to nie wiem jak Twój lekarz z krwi to wnioskuje bo tam jest tylko zwykła glukoza na czczo więc może jemu wystarczy, że jak na czczo masz dobry wynik to nie ma cukrzycy
Właśnie mówi, że gdyby z krwi wynik nie podobałby mu się to wtedy.
No i gdybym miała wyższą wagę, albo skłonności rodzinne.

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
hejj,
co do tego prania nieszczesnego....
dostalam od znajomej troche ciuszkow po jej coreczce i czesc wrzucilam do pralki.na ubrankach nie bylo metek jak prac bo poobcinala 'zeby nie drapalo mala' wiec ustawilam na bawelne na 40st.i 3 bodziaki mi sie skurczyly okropnie
nawet najmniejszy maluch sie do tego nie wcisnie
moze to sie na delikatnym programie pierze...?
i juz chyba tego nie wroce do poprzedniego rozmiaru
ale jestem zla
Ale 40 stopni moim zdaniem to nie jest wysoka temperatura. J a tak wszystkie rzeczy piorę. I jeszcze nic mi się nie skurczyło.\Albo wyjątkowo delikatne, albo felerne.

Pozdrowienia dla Marty i Ani.

Jutro też planuję odwiedzić lumpka. Może też upoluję takie zdobycze bo Wasze

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
za wczasu ostrzegam przed pieluszkami HAPPY,gorszych chyba niema. Maly moj wiecznie byl przesikkany i odparzony tak,ze mialam dosc,wystarczylo aby pampersiaka mial 2-3 godz a pupa cala czerwona i w krostach.dodam tylko,ze dzieci kolezanek tak samo reagowaly.Wiec chyba czesto dzieciaczki uczulaja.Powiem ze z innymi NIGDY nie mialam problemu a uzywalam chyba wszystkie mozliwe na rynku.
Cytat:
Też słyszałam same nagatywy o pieluszkach Happy

Co do prania to ja dziś też prałam ciuszki kolorowe w odplamiaczu ( ciuszki dostałam po ciotki dzieciakach) prałam w 40 stopniach, potem tylko w sierpniu wypiorę w dzidziusiu
Ja wprost przeciwnie. Z Happy jestem bardzo zadowolona. A teraz to w ogóle - bez chloru - dla mnie super. Jedyne co to bardzo drogie. Najgorsze są Huggies - te ciągle przesikiwał.
Będę kupować albo je albo baby dream

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:31   #4211
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Nie wróży mi córy z piękną wagą startową ale mi na prawdę 2,5 kg w zupełności wystarczy.
ja liczylam ze bliźniaki male będą bo ci poprzedni byli bardzo duzi i tak szybko rosli ale nic z tego no chyba ze duzo za wczas urodze bo poki co to lekarz powiedzial ze sa wieksze od niejednego pojedynczego dziecka bo srednio 17-18 tydzień - 150 g a moje w 17 mialy po 280 g i 17 cm

Cytat:
[COLOR="DarkSlateGray"
a i pampersy to te białe bądź zielone kupować? pamiętam, że tych pomarańczowych się wystrzegać mam, tak? nic nie pomieszałam? a które to mają na pępuszek wycięcie? yy Kate pisała o tym chyba
ja kupowalam normalne bez wycięć tylko podwijalam te pierwsze tyg az pępek odpadl do środka troszke pampers

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34592976]

kochane kupiłam lovele do kolorów.moge w niej prac tez białe ubranka? czy lepiej dokupić lovele do białego bo mam wątpliwosci[/QUOTE]ja mialam tylko do koloru i pralam w tym wszystko na 40 stopni na syntetyki z 2 plukaniami

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Biorę się za prasowanie małych ciuszków,powoli robię pranie,prasowanie i układanie w szafce,ale tak mi się nic nie chce...

Miłego weekendu dziewczyny
tez chce ale mam moze z 15 ciuszkow po chlopcach co dla dziewczynek sie nadają,głównie body :/

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Pokażesz nam? Trzymam kciuki. Teraz z taką gromadką to faktycznie dom z ogrodem potrzebny:P
nom teraz mieszkam na 1 pietrze,tez mam ogrod ale przeraza mnie jak ja sie bede z 4 dzieci co rano sama z schodow wyprawiac do przedszkola a niemam na kogo liczyć

http://www.immobilienscout24.de/expo...reis/Delbrueck
http://www.immowelt.de/immobilien/im...d=25246520#s=1

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
hejj,
co do tego prania nieszczesnego....
dostalam od znajomej troche ciuszkow po jej coreczce i czesc wrzucilam do pralki.na ubrankach nie bylo metek jak prac bo poobcinala 'zeby nie drapalo mala' wiec ustawilam na bawelne na 40st.i 3 bodziaki mi sie skurczyly okropnie
nawet najmniejszy maluch sie do tego nie wcisnie
moze to sie na delikatnym programie pierze...?
i juz chyba tego nie wroce do poprzedniego rozmiaru
ale jestem zla
pewnie wina materialu.Jak jest 100% bawelny w bodach to tez czesto sie strasznie rozciągaja przy szyji

Cytat:
za wczasu ostrzegam przed pieluszkami HAPPY,gorszych chyba niema. Maly moj wiecznie byl przesikkany i odparzony tak,ze mialam dosc,wystarczylo aby pampersiaka mial 2-3 godz a pupa cala czerwona i w krostach.dodam tylko,ze dzieci kolezanek tak samo reagowaly.Wiec chyba czesto dzieciaczki uczulaja.Powiem ze z innymi NIGDY nie mialam problemu a uzywalam chyba wszystkie mozliwe na rynku
ja mialam happy i nie narzekalam ale z dady bylam najbardziej zadowolona

Czy wy nadal wymiotujecie? Bo ja jestem juz w 19 tyg i nadal wymiotuję,do tego biegunka i zgaga.dzis pol dnia spalam i wcale nic nie jadlam a teraz mi sie chce pizzy :/
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:31   #4212
zielona1911
Zakorzenienie

Katee27
mam hpv 16 i 44klykciny. Nic mi z nimi nie zrobili bo sie nie zgodzilam tzn. mialam isc na wycinek ale nie poszlam
Stary 2012-06-10, 19:33   #4213
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kochane, ja wrócę jeszcze do tych kocyków, bo jak się uwezmę....
Kupujecie osobny do łóżeczka, osobny do wózka, czy będziecie zabierać na spacery ten z łóżeczka?
Ja mam chyba 6 różnych kocyków. Cienkie, grubsze, mniejsze, większe. Sama kupiłam chyba 2. A reszta to prezenty. A jeden to wyprawka ze szpitala. Chyba lepiej, żeby był oddzielny w domu i do wózka.

Cytat:
... co za dzień ... przespałam prawie cały a mąż zrobił mi słodką niespodziankę .. to się pochwalę a może raz pochwalę jego ???
Słodkie/ Naprawdę kochany jest

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dziewczyny, te doświadczone, jak to jest z tym pokarmem w cycu?
Jak ktoś karmi piersią, później chce przestać, to jak zatrzymać?

Chicałabym mieć już tak haczyki przy wyprawce
Jak już wchodzi pokarm stały to cycki same zaczynają produkować coraz mniej pokarmu.
Ale żeby go utrzymać trzeba wierzyć, ze się go ma

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-10, 19:42   #4214
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzięki. Ale to nie tylko grillowanie, na działce jest od ch... roboty, bo działka przejęta po dziadkach, którzy potrzebowali wszystko, łącznie ze starymi butami, kołdrami, zardzewiałymi puszkami. Działka byla zarośnięta okrutnie i my to teraz powoli wspólnymi siłami doprowadzamy do porządku. A przy okazji grillujemy

A no wiem co to znaczy praca na działce.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 19:45   #4215
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Bugaboo Cameleon 3w1 szaro-niebieski. Byliśmy dziś go obejrzeć i przebija wszystkie inne wózki jakie widzieliśmy - lekki, zwrotny (kręci się w miejscu właściwie), składa się w sekundę, jestem zachwycona!

http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E

Można prosić o zdjęcie w realu?

Cytat:
My kupujemy najzwyklejszą... o taką http://allegro.pl/wanienka-dziecieca...382194173.html
My też kupiliśmy taką najzwyklejszą. Na 100cm.

Mykam na następnym mecz
Stary 2012-06-10, 19:52   #4216
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nom teraz mieszkam na 1 pietrze,tez mam ogrod ale przeraza mnie jak ja sie bede z 4 dzieci co rano sama z schodow wyprawiac do przedszkola a niemam na kogo liczyć

http://www.immobilienscout24.de/expo...reis/Delbrueck
http://www.immowelt.de/immobilien/im...d=25246520#s=1

/
No klasa. A gdzie to jest? Bo ja nic nie rozumiem.... Gdzie Wy mieszkacie? To do wynajmu czy do kupna taką chatke chcecie? Ta pierwsza ładniejsza
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:18   #4217
muminek88
Zadomowienie

mieszkam w niemczech,dom chcemy kupic i troszke mamy ręce zwiazane bo przed porodem dostaniemy kredyt tylko do 180 tys euro wiec patrzac na to i dojazd tz do pracy i ewentualnie potem moj to mamy troszke zwiazane rece.W tym tyg jedziemy jeszcze zobaczyc http://www.immowelt.de/immobilien/im...d=25419467#s=2 http://www.immowelt.de/immobilien/im...d=25782573#s=1 To sa dwa moje faworyty

oraz jeszcze troszke
http://www.immobilienscout24.de/expo..._Rietberg_Verl
http://www.immobilienscout24.de/expo...-/EURO--200,00
http://www.immowelt.de/immobilien/im...toriade_tf2010
http://www.immonet.de/exposeansicht....verticalsearch
http://www.immonet.de/exposeansicht....verticalsearch
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:20   #4218
Dearlie
Zakorzenienie

Witam, po krótkiej nieobecności na wątku. Wszystko nadrobiłam, ale nic nie cytuję, bo mnóstwo by tego było. Cieszę się niezmiernie z pozytywnych wiadomości od naszych bidulek, które są w szpitalu.

Ja niestety dołączam do osób, którym w ten weekend humor nie dopisywał. Dzisiaj przeryczałam pół dnia i byłam w każdej kwestii na NIE. Wszystko było be i nie takie jak chciałam. TŻ o 3 w nocy wyjeżdża mi do Niemiec i nie wiadomo za ile wraca Myślę, że moje dzisiejsze łzy w dużym stopniu były spowodowane właśnie stresem związanym z jego wyjazdem. Ja oszaleję chyba bez niego. Ostatnie 2 miesiące był w domu i jak wyjeżdżał to jedynie na 2 dni, a teraz mi zniknie na kilka tygodni. Zupełnie sobie tego nie wyobrażam.

Do mnie jutro rano przychodzi ta położna. Ciekawa jestem na czym ta wizyta będzie polegała.
Stary 2012-06-10, 20:23   #4219
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
brawa dla męza

dokładnie !!! mnie jeszcze dobija ta nagonka na kobiety które z roznych powodow niechca karmic piersia, calkowity brak zrozumienia, akceptacji ja od samego poczatku wiedzialam, ( nawet jak w ciazy nie bylam)ze karmic piersia nie bede, w ogole nie potrafie tego sobie wyobrazic. moze dla tego, ze u mnie w rodzinie kobiety mialy z tym problemy, za duzo lez i depresji. wazne dla mnie jest abysmy oboje- ja i moja mala- byly szczesliwe i zadowolone, cieszyly sie wzajemnie soba i macierzyństwem
Dajcie spokój. Nie ma co się przejmować. To jest każdej indywidualna sprawa czy chce karmić czy nie.
Cytat:
Cały czas trzymamy kciuki

Ja w sumie bardzo chciałabym karmić piersią, ale nie mam pojęcia jak to w praktyce będzie - m. in. dlatego, ze przecież został mi jeszcze jeden rok studiów. Powiedzmy pojadę na studia, a tu nagle potok z piersi, bo za długo nie opróżniane....Al bo np. bardzo mało pokarmu....
W razie czego zakupię mm. Tylko tu pojawia się kolejny problem.... - zupełnie nie wiem czym kierować się w doborze mleka. Może juz o tym rozmawiałyście... może przeoczyłam, albo jeszcze mnie tu nie było. Czy któraś mogłaby mi podpowiedzieć?

.
Co do przepełnionych piersi. To po miałam zawsze pustą buteleczkę w torebce. nauczyłam się odciągać ręką. I po prostu szłam do toalety i odciągałam.

A mleko. Moja położna twierdzi, że najwięcej dzieci przekonuje się do \bebiko - i dobrze bo jest najtańsze
Jeśli nic się nie będzie działo i nie okaże się, ze dziecko ma problemy z brzuszkiem, kupką to wystarczy. bo są też mleka bardziej specjalistyczne, ale na tych się nie znam.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-10, 20:35   #4220
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
To Ci mendy no trza było alarmować bo znowu będziesz musiała płacić.

Ja miałam 75g glukozy , a wynik 69, a po 2h 96
Ja idę na glukozę we wtorek mam nadzieję że tam nie padnę :P
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 20:35   #4221
katiem
Wtajemniczenie

W końcu Was nadrobiłam
Cytat:
Właśnie dowiedzieliśmy się, że znajomej TŻa zmarło dziecko, po urodzeniu..
Dziewczyny nie piszcie tu takich rzeczy

Cytat:
Kupiliśmy dziś wózek! Hurraaa!
super

Cytat:
Gda też się nad nim zastanawiałam, ale ostatecznie zrezygnowałam z niego ze względu na małą spacerówkę. Teraz jestem na etapie Hartana

Dziewuszki gdzieś umknęło moje zapytanie o wanienke. Czy Wy kupujecie taką zwykłą, czy profilowaną w śrdoku do kąpieli dziecka przez 1 osobę? Przepraszam, że tak mecze, ale jakoś co do tego mam wątpliwości.
Cytat:

Ja kupuję zwykłą wanienkę, chociaż któraś tu wspominała o wiaderku tummy tub czy jakoś tak i bardzo mnie to zafascynowało, więc myślę...
Cytat:
Według mnie biedne te dzieci kąpane w tych wiadrach
Ja mam wiaderko
I jedno dziecko już na nim wychowałam. Uważam, że nie ma nic lepszego, ale trzeba samemu się przekonać

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

Czy wy nadal wymiotujecie? Bo ja jestem juz w 19 tyg i nadal wymiotuję,do tego biegunka i zgaga.dzis pol dnia spalam i wcale nic nie jadlam a teraz mi sie chce pizzy :/
U mnie tylko zgaga.
To może jakiś wirus Cię dopadł?

Wszystkim mamusiom gratuluję rozpoczętych tygodni.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-10, 20:39   #4222
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Można prosić o zdjęcie w realu?
Jak przyjdzie, to wrzucę Oglądaliśmy w sklepie, ale kupiliśmy przez internet na bobo wózki, bo o wieeeele tańszy!

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Ja mam wiaderko
I jedno dziecko już na nim wychowałam. Uważam, że nie ma nic lepszego, ale trzeba samemu się przekonać
A jak myłaś bobaska, jak jeszcze główki nie trzymał sam?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:04   #4223
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

Ja w sumie bardzo chciałabym karmić piersią, ale nie mam pojęcia jak to w praktyce będzie - m. in. dlatego, ze przecież został mi jeszcze jeden rok studiów. Powiedzmy pojadę na studia, a tu nagle potok z piersi, bo za długo nie opróżniane....Al bo np. bardzo mało pokarmu....
W razie czego zakupię mm. Tylko tu pojawia się kolejny problem.... - zupełnie nie wiem czym kierować się w doborze mleka. Może juz o tym rozmawiałyście... może przeoczyłam, albo jeszcze mnie tu nie było. Czy któraś mogłaby mi podpowiedzieć?

.
ja bede kupowac bebilon dziewczynki mojej cioci sie na nim odchowały i dobrze tolerowały, była zadowolona ale kupie najpierw male opakowanie, bo jak by tak mała nie tolerowała, to trzeba szukac innego

mi tez został rok studiów, nawet jak bym chciała w toalecie odciagac to nie mam kiedy, po 2h15 mintach zajesc 15 minut przerwy mam na dobiegniecie do innego instytutu na kolejne zajecia, zawsze mam tak kurna porozwalane po całym miescie

Cytat:
Właśnie dowiedzieliśmy się, że znajomej TŻa zmarło dziecko, po urodzeniu..
brak słów ....

Cytat:
Bugaboo Cameleon 3w1 szaro-niebieski. Byliśmy dziś go obejrzeć i przebija wszystkie inne wózki jakie widzieliśmy - lekki, zwrotny (kręci się w miejscu właściwie), składa się w sekundę, jestem zachwycona!

http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E
fajny!!!!!!!! tylko spacerówka mała, jak w graco, nie pojeździ długo.

Cytat:
Nie chciałam w kilka osób, tylko jakoś mnie takie wątpliwości naszły co do kąpieli. Ale może niepotrzebnie.

Gda w Cameleonie nie podoba mi się spacerówka A z Hartana chcemy taki http://www.bobowozki.com.pl/product_...9&%3CosCsid%3E

ooo ten ma świetna spacerówke !!!!

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:07   #4224
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak przyjdzie, to wrzucę Oglądaliśmy w sklepie, ale kupiliśmy przez internet na bobo wózki, bo o wieeeele tańszy!
A jak myłaś bobaska, jak jeszcze główki nie trzymał sam?
http://www.youtube.com/watch?v=K1Te3Qnw9hM
Znalazłam coś takiego, ale ja kąpałam troszkę inaczej.
http://www.youtube.com/watch?v=X5oRl...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=C12-t...eature=related

Opierałam na swoim przedramieniu. pod paszkami przez klatkę.

Moje dziecko też było takie spokojne podczas kąpieli.
chodzi właśnie o to, że w brzuszku dziecko tez jest skulone dlatego to może wydawać się dziwne, ale odpręża.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-10, 21:10   #4225
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

chodzi właśnie o to, że w brzuszku dziecko tez jest skulone dlatego to może wydawać się dziwne, ale odpręża.

ja bym nie umiała trzeba miec pewna reke i wprawa, ja bym sie bała

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:13   #4226
lilka00
Wtajemniczenie

Ja tez miałam nieciekwy weekend, dzisiaj prawie cały dzień spałam, a wczoraj całe popołudnie płakałam, bo mi się zrobiły brzydkie, wielkie rozstępy na boczkach i to już teraz, aż starch się bać co mi się zrobi później, chyba skóra mi popęka .

Moja mała też jakaś niemrawa dzisiaj, mało się rusza, chyba jej się udzielił zły nastrój, ale to też mnie dodatkowo dołuje
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:13   #4227
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja bym nie umiała trzeba miec pewna reke i wprawa, ja bym sie bała
FAkt.
pierwszą kąpiel pokazała mi położna, a potem kąpał mąż. I ja jakiś czas później.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-10, 21:44   #4228
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Ale suuuper! Jakie spokojne bobaski Chyba wypróbuję! Wyobrażam sobie, że dzidzi musi być o wiele wygodniej i "bezpieczniej" niż jak jest trzymana na pleckach w wodzie w dziwnym pojemniku (czyli wannie )
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:50   #4229
Iwoncia81
Zakorzenienie

Oglądałam te filmiki z kąpielą w tych wiaderkach i ja chyba wole wanienke bo jakos tak bezpieczniej bo ja będe trzymać małego a mężul bedzie myć - albo odwrotnie. A w ogóle to sie wzruszyłam oglądając

No i jeszcze sie wkurzyłam bo licytowałam śliczny kombinezon na all i w ostatniej minucie podbiłam cene i zaraz ktoś też podbił i tak przez minute my podbijali i w końcu odpuściłam bo dojechało do 42zł
Ale za to inną aukcje wygrałam :p

Poza tym jutro wkraczamy w 27 tydzień

No i jutro trzeba iść sie pokłuć w żyły bo glukoza czeka

Zmykam spać - papule
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-10, 21:52   #4230
aaliyah
Zakorzenienie

Ten tummy tub to nie dla mnie. Ściema, pic na wodę, fotomontaż. Już abstrahuje od tego czy to naprawdę jest fizjologiczne i takie bezpieczne, ale jak takie dziecko umyć? No taką pupę np. po kupce? Te dzieci na filmach to tylko "są" w tych wiaderkach, siedzą w wodzie, nie widać żeby były jakkolwiek myte. A to trzyletnie dziecko w tt to już przegięcie.

Dziewczyny nie piszcie tu o umierających noworodkach, proszę.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości