|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
hej Lucy, jak weekend?
Mnie chyba ósemki wychodzą... Pół szczęki mnie boli :/
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XII
tż ma weekend pracujący (druga zmiana - nienawidzę). także wczoraj z Emilą poszłyśmy na shoping do CH, a dzisiaj odwiedziłam koleżankę.
Mała już śpi, a ja nadrabiam ![]() wstąpiłam wczoraj do mojej pracy. jak sobie pomyśle, że niedługo tam będę musiała wrócić to w dodatku prawdopodobnie przerzucą mnie na inny sklep |
|
|
|
#2943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ŻONA OD 17.06.2006 ![]() "Każda łza uczy nas jakiejś prawdy..." Ugo Foscolo Edytowane przez anusia1808 Czas edycji: 2012-06-10 o 20:46 |
|
|
|
|
#2944 |
|
Konto usunięte
|
Mam owulację i zaraz mi brzuch rozerwie :/
Pytanie na przyszłość - na ile dni przed/po owu przytulałyście się i zaszłyście? Bo ja wtedy robiłam to na oko, nie zastanawiałam się zbytnio i się udało (dziecko było planowane, aczkolwiek na zasadzie: jak się uda, to będzie fajnie), teraz będę musiała się postarać. Wróciłam z weekendu w górach, było fajnie, ale bez szału. Hitem weekendu był szczeniaczek beagle, którego mają znajomi Za to jutro mój TP z USG w 12tc i mogę sobie mieć 1000 wspaniałych weekendów, i tak mi będzie smutno. |
|
|
|
#2945 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34622005]Mam owulację i zaraz mi brzuch rozerwie :/ Pytanie na przyszłość - na ile dni przed/po owu przytulałyście się i zaszłyście? Bo ja wtedy robiłam to na oko, nie zastanawiałam się zbytnio i się udało (dziecko było planowane, aczkolwiek na zasadzie: jak się uda, to będzie fajnie), teraz będę musiała się postarać. Wróciłam z weekendu w górach, było fajnie, ale bez szału. Hitem weekendu był szczeniaczek beagle, którego mają znajomi Za to jutro mój TP z USG w 12tc i mogę sobie mieć 1000 wspaniałych weekendów, i tak mi będzie smutno.[/QUOTE] Miło że fajnie spędziłaś weekend ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
LUCY nie denerwuj się na zaś, może nie będziesz musiała sie przenosić. Powiedział ci o ty twój przełożony? Jeśli nie to może nie warto się stresować może to tylko plotki? A kiedy wracasz do pracy? ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Ja chyba zwariuje mój Tż dorwał "zmieniarkę" i skacze mi po kanałach raz formuła raz mecz i tak na zmianę. Niech już się to euro skończy
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
hejo , witajcie ,
ja juz po jelitówce, dziewczyny póki co zdrowe ale siedzę jak na bombie... Zeberka - przepraszam że napiszę ale dla mnie poród nie ma nic wspólnego z pięknym przeżyciem, koszmar i trauma .............. Ale Natalia dobrze wspomina więc coś chyba w tym jest. Amilcia - rybak ? Lucy - jak ty pogodzisz pracę i dziecko ? przeciez w sklepie to pracuje sie na zmiany Prince - witaj, to juz koncówka Zeberka - tak końcówka się bardzo dłuży i potem juz bardzo dokucza , człowiek siedzi na walizce i czeka .... p.s z P.Beatką urodzisz cudownie , ja mam porównanie bez i z .. Luna - trzymam kciuki za egzamin gdzie Inutil ? |
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Anusiu, niestety to nie plotki. rozmawiałam o tym z kierowniczką
![]() Nita, Emilka jest zapisana do żłobka na wrzesień... dobrze, że już po jelitówce! A inutil w Hiszpanii
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy ale jaki żłobek masz otwarty wieczorową porą , chyba ze masz stałe do południowe godziny pracy
|
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuję 12h, ale co drugi dzień. tż pracuje na zmiany. z naszych grafikowych wyliczeń wychodzi, że Emilka będzie w żłobku (na szczęście) tylko kilka-kilkanaście razy w miesiącu.
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
ja już zmykam spać, proszę o intensywne trzymanie kciuków przez cały dzień jutro
|
|
|
|
#2952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kącik bedzie gotowy to zrobię fotki, najchętniej z małą lokatorką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nitka- wiem, wiem - dlatego napisałam, że chciałabym aby to było piękne przeżycie...
|
|
#2953 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bardzo fajna bryka
Chociaż ja zażarta fanka Quinny Cytat:
Sama słodycz Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34622005]Mam owulację i zaraz mi brzuch rozerwie :/ Pytanie na przyszłość - na ile dni przed/po owu przytulałyście się i zaszłyście? Bo ja wtedy robiłam to na oko, nie zastanawiałam się zbytnio i się udało (dziecko było planowane, aczkolwiek na zasadzie: jak się uda, to będzie fajnie), teraz będę musiała się postarać. [/QUOTE] My wg. kalendarza trafiliśmy w sam środek cyklu ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Perse - tulę Cię mocno, wiem, ze teraz dla Ciebie zbliża się bardzo trudny czas...
co do starań - najlepiej celować w owulację ale ja np mając owulkę w 14dc zaszłam w pierwszą ciążę przytulając się 9/10dc a w kolejnych staraniach zdarzyło się przytulać bliżej 14dc i nie zajść w ciążę....Kasia poczęła się po przytulankach w 13dc przy cyklach 28-29dni jeżeli to dla Ciebie istotne aby "łapać" owulację załóż sobie wykres na skarbmamy i zaopatrz w termometr lub kup testy owulacyjne a może po prostu warto kochać się nie zważając na dni i wykresy- to chyba najprostszy sposób i najmniej stresujący- zwłaszcza jeżeli nie miałas problemu z zajściem w pierwszą ciążę
|
#2955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam! Jestem na bieżąco, ale weny do pisania nie miałam nic a nic ![]() Lucy, a dlaczego akurat Ciebie przerzucają???
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
Perse dasz radę ![]() co do staranek, ja nie robiłam żadnych wykresów, nie mierzyłam temp, po prostu po @ przytulaliśmy się co 2-3 dni, więc owu na pewno nie ominęliśmy i w końcu zaskoczyło Zeberka to czekamy na zdjęcia kącika dla Kasi ![]() Lucy super, jakby Wam się tak pięknie udało pogodzić sprawę ze żłobkiem. A do nowej pracy będziesz miała dużo dalej? Fiol zaciśniętePani ![]() Ja mam dzisiaj długi dzień, od rana w pracy, a później dłuuugaaa rada :/ mam nadzieję, że nie padnę ze zmęczenia
|
#2958 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba że troche odpoczne i wróce ![]() Ja do wakacji jeszcze 2 stresujace tygodnie Własnie lece na ten egzamin dzięki za kciuki ![]() Cytat:
mam nadzieje ze jak wroce z egzaminu to będę tu miała jakieś wiadomości o dwoch II na pocieszenie ![]() Cytat:
i dopiero jak nie wyjdzie 3cs to będę kombinowac
|
||||
|
|
|
#2959 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Perse, a jeżeli chodzi o przytulanki to my działaliśmy w ten dzień kiedy czułam że mam owu i dwa następne. no i Mikuś leży koło mnie ![]() Zeberka, Prince, Alfa - Boże dziewczyny jak to zleciało!!! ale się posypią zaraz kolejne wątkowe dzieciaki Lucy, już do pracy, szok!!! jak ten czas leci a inutilkowi zazdroszczę, ojjj bardzo a u nas wczoraj fatalny wieczór, mały miał STRASZNE kolki, męczył się prawie 4 godziny. później się uspokoił i wzięłam go do nas do łożka (pierwszy raz) bo serce mi pękało jak patrzyłam jak się maleństwo wymęczyło. i na szczęśćie spał spokojnie. ale martwi mnie bo coś mi zaczął pokaszliwać, i teraz nie wiem czy podrażnił sobie gardło przez ten płacz czy z tego katarku teraz kaszle. byłam w sobote u lekarza i dał mi antybiotyk i kazał mu podać jak zacznie kaszleć bo mówił że ogólnie jest przeciwnikiem antybiotyków ale u takich maluszków to najlepsze wyjście,, bo inaczej jak zaczyna się coś dziać niepokojącego to szpital. Mamuśki jak myślicie, podać małemu ten antybiotyk? mam mieszane uczucia ale jak mu nie podam a faktycznie się pogorszy to sobie nie daruję...
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Noś go dużo na rękach, na stojąco, na brzuszku niech leży, smaruj maścią pulmeks. Mokry czy suchy kaszel? |
|
|
|
|
#2961 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34622005]Mam owulację i zaraz mi brzuch rozerwie :/ Pytanie na przyszłość - na ile dni przed/po owu przytulałyście się i zaszłyście? Bo ja wtedy robiłam to na oko, nie zastanawiałam się zbytnio i się udało (dziecko było planowane, aczkolwiek na zasadzie: jak się uda, to będzie fajnie), teraz będę musiała się postarać. Wróciłam z weekendu w górach, było fajnie, ale bez szału. Hitem weekendu był szczeniaczek beagle, którego mają znajomi Za to jutro mój TP z USG w 12tc i mogę sobie mieć 1000 wspaniałych weekendów, i tak mi będzie smutno.[/QUOTE] tule mocno gdzie byliście w górach ? Cytat:
Cytat:
amilcia hehe u nas Miki bardzo zazdrosny o mleczko i nie dzieli się z tatą ;p a tż patrzy z zazdrością ;p hehe skasowało mi cytaty ![]() zeberka to normalne, że boisz się porodu, w końcu to ty musisz urodzić, nikt tego za nas nie zrobi, ale ja wierzę w ciebie !!!!! Przy porodzie nie ma czasu na myślenie - skupiasz się na panowaniu nad sobą po sr z beatką i porodzie z Nią na pewno dasz radę !!!!lepiej rozpakuj wszystkie rzeczy, muszą przesiąknąć waszymi zapachami, tak jak z ubrankami do szpitala ( na kartce masz wszystko napisane )
|
|
|
#2962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() - tzn. wędkarz? Nie, mój tż nie wędkuje, jest po prostu miłośnikiem plenerów.Cytat:
Cytat:
Perse - my się staraliśmy tak od 12 dnia cyklu co drugi dzień - to była rada mojej gin.
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() idę zaraz na pocztę zrobic awanturę o moja paczkę i awizo widmo ![]() a ja się porodu nie boję my kochaliśmy się co 2-3 dzień przez cały cykl, gdybym celowała to by mi się nie udało bo chyba nikt nie spodziewa się owu w okolicach 30dc, nawet jeśli najczęściej miewam długie bo 36d cykle. A tu psikus i jeden się wydłużył
|
#2964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a u takich maluszków powiedział mi że już katar i lekki kaszel jest chorobą bo może bardzo szybko zmienić się w zapalenie płuc...
|
|
#2965 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny,
ostatnio bodajze Czarnuli pisalam ze mam mdlosci ale nie wymiotuje, no to dzis rano bylo mam nadzieje ze nie dorwalam gdzies jelitowki :/wogole rano z bolem glowy sie obudzilam....wczoraj przesadzilam ze spacerem (2h) potem mi bylo slabo i brzuch mnie pobolewal - mam nadzieje ze z maluchem wszystko oki...
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie
nadrobiałam z doskoku bo jestem w pracy i nie cytowałam ![]() zeberko nie dziwię ci się, że się boisz porodu. myśl o tym, że będziesz miała swojego maluszka już niedługo przy sobie. masz P. Beatkę więc będzie dobrze monika cieszę sie, że odpoczełaś. mam wrazenie, że od razu masz inne nastaiwnie do życia. bierezsz jeszcze te leki od psychologa? nita za ząbkilucy dobrze, że co drugi dzień będziesz z Emi. poradzicie sobie, ale wierzę, że powrót dp pracy cię przeraża. agusia zdrówka dla synka życzę. adunia i deli czekam na wyniki bety ![]() filusiek trzymam kciuki gdzie agatka? kasihexe też już dawno nie było. ja wypoczęłam psychicznie i to bardzo, ale już dziś szara rzeczywistość mnie przygniotła.... widzę, że żadna nie kibicuje. ja wręcz przeciwnie
|
#2967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rosjanie mnie w piątek urzekli - grali przepięknie ![]() Kibicuję w tym roku jak nigdy. Mam nawet tabelę wyników. Chłop się w głowę puka, bo ja zawsze na nie, a tu taki entuzjazm, ulubieńcy, itp. ![]() A jakie klimaty w Gdańsku????? Miasto oszalałe? Spacery nad morzem uskuteczniałaś?!
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
Panika moja ty jedyna
|
#2969 |
|
Rozeznanie
|
Barbie, Pani ja też zawzięcie kibicuję
![]() Barbie fajnie, że w końcu wypoczęłaś Kundzia nie martw się na zapas, do końca I trymestr może się zdarzyć |
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie jakiś kibic specjalny, chociaż nie powiem pokręciłabym się koło strefy kibica, z ciekawości nawet
tż najbardziej się napala na mecz polaków 16.06 nie dość, że pewnie ostatni to jeszcze we Wrocławiu a ja go straszę, że na pewno wtedy zacznę rodzić i sobie nie poogląda
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

w dodatku prawdopodobnie przerzucą mnie na inny sklep 

zaciśnięte

a u takich maluszków powiedział mi że już katar i lekki kaszel jest chorobą bo może bardzo szybko zmienić się w zapalenie płuc...
mam nadzieje ze nie dorwalam gdzies jelitowki :/
za ząbki