|
|
#91 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. IV
Cytat:
Cytat:
Ja zapytałabym za co jest ta dodatkowa opłata! Za wizytę i USG spoko, ale co z resztą?? Przecież pomiarów gin dokonuje podczas najzwyklejszego w świecie USG U mnie sprawa jest jasna - 80 zł wizyta i 50 zł USG, za nic więcej bym nie zapłaciłaPoza tym powiem wam, że teraz te badanie jakoś tak hucznie każdy nazywa GENETYCZNYMI co rozmija się z prawdą!! Badania przezierności, a genetyczne to dwie zupełnie różne sprawy! Niektórzy korzystają na niewiedzy pacjenta i wmawiają im cuda, lody, wianki. Przecież to tylko zwykłe USG z pomiarami, które gin powinien zrobić w danym tygodniu - nic poza tym Teraz około 20 t.c. też robi się pomiary, tylko innych parametrów, w 30 t.c. to samo. Dopisywanie wielkiej "filozofii" do tych badań i zdzieranie dodatkowej kasy uważam za grubą przesadę i gdbym spotkała się z czymś takim - zmieniłabym lekarza
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, ale niestety niektórzy lekarze próbują naciągać jak tylko mogą
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Karolla - słodziachny
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba tez bym chciala, miec zrobiona,. jak pomysle ze rodze a w pewnym momencie cos oprocz dzidzi tez wychodzi, i ten zapach, ja zmieszana TZ pewnie tez jejku straszny scenariusz.
Ja placilam 100, i zrobil przeziernosc, a bylam u niego tylko 1 raz,
|
#97 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Wchodzę po weekendzie a tu nowy wątek, kiedy ja Was nadrobię?? Opiszę co u mnie i idę poczytać trochę ![]() Po pierwsze dziękuję za kciuki za spotkanie z promotorem sobotnie Pomogły, promotor był nadzwyczajnie miły, wszystko mu się podobało W sobotę mam przynieść już całą pracę Potem wesele - pomimo, że to mojego brata, to muszę to napisać - było beznadziejnie Wesele zrobione na odwal, państwo młodzi zajmowali się sobą a nie gośćmi, zespół był straszny, wogóle nie potrafili rozkręcić zabawy, na oczepinach była zboczona zabawa, czego po prostu nienawidzę na weselach i jeszcze wiele innych rzeczy. Więc się nie pobawiłam na weselu, wróciliśmy przed 2.A teraz już jesteśmy w domu, był już nawet rzeczoznawca ocenić szkody w samochodzie po tej stłuczce. Ciekawe ile nam zwrócą, w ciągu dwóch dni mają dać odpowiedź. Dzisiaj kończę 17 tydzień i nadal nie czuje ruchów Nawet na moim suwaczku już napisali: pewnie czujesz już ruchy maleństwa ![]() Dobra, idę czytać, co tam u Was Tylko od razu mówię - nie odpisuję
Tymcio 01.12.2012 Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-06-11 o 11:40 |
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
SKOPIOWALAM Z POPRZEDNIEGO NIE OGARNE CHYBA TYCH KOLEJNYCH STRON. KOBITY PRRRRRR
Cytat: Napisane przez czarnamadonna1982 ja wymiotuje .mam mdlosci szcerze to wole wymioty .bo mdlosci potrafia mnie meczyc bardzo dlugo.zgage mam co dzien po wszystkim co zjem ![]() najgorsze sa ostatnio dla mnie bole krzyża...nie wiem co juz mam zrobic z tym.spac mi neiwygodnie w kazdej pozycji... bidulka ze spaniem mam to sama wstaje po 5-6 razy w nocy:/ na sikanie masakra:/Cytat: Napisane przez martaj9 Dzień dobry! I znów nowy tydzień a mnie tak sie nie chce isc do pracy Pochwalę sie, że juz zaczynam czuc maluszka i jego ruchy super a czemu nie pojdziesz juz na zwolnienie??Cytat: Napisane przez czarnamadonna1982 ja wzielam l4 teraz 4 tego i narazie mam do 2 lipca ale nie mam zmaiaru juz tam wracac , wiec bede na l4, pozniej na macierzynskim a jak mi sie skoncza macierzynski, urlopy niewykorzystane to ide z wypowiedzeniem i mam ich w nosie oczywiscie martwie sie jak to bedzie z praca bo ejdnak tutaj jakies pieniadze ale tez ile mozna ...poradze sobie i znajde co innegotak jest to uzaleznione od dochodu ale nie pwoiem Ci jaki prog bo nie wiem.ja sie napewno nie zalapie bo mam za duzy dochod razem z mezem:/ Kasiu gratuluje 20tc Weronika ja tez mam jazde na czeresnie.w sobote specjalnie jezdzilam po nie do miasta.wczoraj tez kupilam i dzis rano juz zaliczylam biedre bo pyszne tam sa ![]() Anet a jak Twoj odwojny brzuchatek wygada?? Kamila ciesze sie ze juz lepiej sie czujesz Madzius koniecznie poinformuj lekarza o serduchu!! jeszcze wiele mialam napisac ale nie pamietam ((dzis mala wstala o 6 ja mialam ciezka noc tragedia jak spie.zawiozlam ja do przedszkola i sie polozylam.obudzil mnie telefon o .11.15 i dopiero co jadlam sniadanie.nie robie dzis obiadu bo mi sie nie chce.jade z kolezanka na flaki do mojej ulubionej restauracji
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
jaki slodki malutki brzuszek moj pzy tobie to bebechol
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Na starym wątku przeczytałam chyba ze 20 stron pocytowałam sobie i dupaaa bo już nowy wątek i tu kolejne 3 stony ![]() Zaczynam dzisiaj 18 tydzień, czyli 5 miesiąc w pracy jest babeczka która ma za męża świetnego ginekologa ordynatora szpitala i takie tam... w każdym bądź razie uratował 2 ciąże koleżanki - które były mocno zagrożone gadałam z nią dostałam do niego numer i jeszcze poprosiłam żeby z nim pogadała, żeby gdzieś mnie wcisnoł - chce żeby zobaczył co tam się dzieje bo mam wrażenie, że mój gin to trochę zlewa ( np ostatnio musiałam mu przypominać, że siedzi sobie krwiak w mojej macicy a on nawet nie pomierzył i nie przyjrzał się czy wogóle tam coś jest tylko stwierdził, że się nie powiększa, albo pytał czy na ostatniej wizycie miałam rozwarcie? - ręce opadają - kasę ciągnie i nic więcej - mam wrażenie, że on jest dobry do prowadzenia tylko zdrowych ciąż)Pisałyście o szkołach rodzenia u nas jest darmowa i fajne gratisy dają
|
#104 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Umówiłam się z babką z salonu na czwartek na 17 na przymiarkę sukni, bez problemu się zgodziła zostać po godzinach otwarcia
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mmm flaki
|
|||||
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
To zmienia postać rzeczy. Zapłaciłaś za badanie wykonane w 3d, bo przezierność i tak ocenia się podczas badania w 2d.
Ja dzwoniłam do kliniki, gdzie robią 3 i 4d i pytałam o koszt badania- 150 zł. To i tak nieźle, bo kuzynka płaci 250zł i to za każdą wizytę (Za każdym razem ma badanie też w 3 czy 4d). Moim zdaniem to przesada.. Raz można zrobić i to w późniejszej ciąży - tak na pamiątkę, ale za każdym razem No chyba, że komuś nie szkoda kasy
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozpoczecia 5 miesiaca
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Ja wstałam 6:40 i tak mi się ten dzień ciągnie! Matko i córko...A tu jeszcze 13:00 nie ma nawet.
Mąż zapomniał telefonu z domu, jak mnie odwiózł po lekarzu, więc nawet mu nie mogę zadzwonić poopowiadać, co bym sobie zjadła ![]() -----------dopisano 12:54-------------poprzedni post 12:51------------------- Cytat:
Ale dzwoniłam do jeszcze jednego ośrodka, który specjalizuje się w badaniach genetycznych (dla dziewczyn ze Śląska - "Genom" w Rudzie) i tam za przezierność na zwykłym USG sobie życzą 260
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-06-11 o 11:55 |
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wydaje mi się,że nie mam dużego brzucha,poza wypchanym żołądkiem,ale wczoraj zjadłam chyba dwa kilo czereśni i kilka brzoskwiń
ale czuję dużą kulkę,więc macica rośnie,a dzidzia wg usg ponad tydzień większa więc chyba wszystko ok.A rozstępy mam po poprzednich ciążach,ale takie małe smugi,szczerze mówiąc mi nie przeszkadzają
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bądź dobrej myśli Kochana I fajnie by było, gdyby koleżance udało się wcisnąć Ciebie na wizytę do tego ordynatora, bo Twój ginekolog podchodzi jakoś niepoważnie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.. czas zapiernicza jak szalony .. ledwo co sie obudze a juz jest 20 i TŻet wraca z pracy ..
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
wracając jeszcze do porodu, jak to by było naprawdę takie straszne, jak niektóre kobiety opisują, to ludzkość już dawno by wyginęła
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
Ja muszę przyznać,że po tym co się stało Wioli codziennie mam stracha.Staram się odganiać czarne myśli,ale same wiecie jak to jest...
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to też jak na pamiątkę to raz i starczy, bo i tak przecież dla lekarza usg 2d ma znaczenie w ocenie stanu dziecka No, ale tak jak piszesz, jak kogoś stać to sobie może robić co trochę to 3/4d ![]() Cytat:
ale jakoś mi ten dzień dosyć szybko leci, bo ciągle mam coś do roboty- papierologia, no i lukam na wizaż ciągle ![]() Możesz nam poopowiadać
|
||
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Przelecialam tak po wierzchu:P
Karola sliczny mini brzusio ![]() Zupa pieczarkowa-u nas sie pieczarki smazy na masle i jest pycha ![]() NAcinanie krocza-nie ma tragedii dziewczyny.ja nawet nie wiem kiedy.potem ciagnely szwy ale nie przesadzajmy da sie wytrzymac.najgorsze pierwsze 3 dni potem juz luzik.mozna chodzic, nosic zero problemu.najwiekszy problem to siadanie dwa dni po porodzie ale to sie nauczycie przysiadac bokiem na poczatku a potem juz nie bedzie tak bolalo.ja chce zeby mnie nacieli-mam kolezanke ktora pekla-i dziekuje bardzo bz naciecia mowie Wyproznienie podczas porodu niestety zaliczylam ale wtedy mialam to w doopie tzn poza w moim szpitalu nie robia lewatywy daja czopki.ale jak sie jadlo 2 h przed pierwszym bolem i sie urodzilo w ciagu 5h to jednak cos tam sie ciaz trawilo i nie zdarzylo wyjsc po czopkach-nie bedziecie o tym myslaly wogole!!
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mimo wszystko staram sie o tym nie myslec dopoki czuje moje malenstwo jak mi fika w brzuszku ..
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Biedroneczkaolga fajnie by bylo jakby udalo Ci sie skonsultowac z tym ginem.gratuluje 18 tc i bez czarnych mysli mi bo bedzie
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedroneczka gratuluję kolejnego tygodnia i życzę powodzenia w dostaniu się do tego innego specjalisty, bo tej twój gin to faktycznie jakiś taki mało przykładający się |
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
mna tez wstrzasnela ta wiadomosc ale staram sie odganiac czarne mysli...ktorych mimo wszytsko mam o wiele wiecej niz w poprzedniej ciazy
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Czarnamadonna to my znow mamy razem wizyte bo ja tez mam 2.07
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.

U mnie sprawa jest jasna - 80 zł wizyta i 50 zł USG, za nic więcej bym nie zapłaciła

Ładny brzuś!
Sama nie wiem jak Wy te wszystkie wspaniałości na obiad robicie jak przecież cały czas siedzicie na wizażu

4.9.10 Nasze malenstwo
Pomogły, promotor był nadzwyczajnie miły, wszystko mu się podobało
Nawet na moim suwaczku już napisali: pewnie czujesz już ruchy maleństwa 

nacinają i jeśli jest potrzeba pomagają wyciągnąć dziecko vacumem. 
w pracy jest babeczka która ma za męża świetnego ginekologa ordynatora szpitala i takie tam... w każdym bądź razie uratował 2 ciąże koleżanki - które były mocno zagrożone 
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012