|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
MoniqW jaki sliczny avatarek
![]() my jestesmy po wizycie u neurologa, jestem padnieta, 4h nam to zajelo, na szczescie mila pani nas wpuscila bo tak to bysmy do konca czekali az ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bylysmy na zakupach - uwielbiam h&m dla maluszkow ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Rozeznanie
|
emigra-jak bedziesz wprowadzała kleik, zacznij od kukurydzianego
![]() ![]()
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie dlaczego pediatra kazal Ci juz wprowadzac kleik? Maly sie nie najada czy malo przybiera czy po co w ogole sie wprowadza? ![]() Musialabym sie zorientowac jak to u nas wyglada z tymi kleikami, bo moge ew. w polskim sklepie kupic z bebovita chyba - taki niebieski ale nie wiem z czego to jest
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Andrea skończyła dziś 2 miesiące
![]() Od kilku dni ubieram Andrei śpiochy 62, bo 56 są za krótkie nóżki, ale co się dziwić...mierzy już 57cm i waży 5,170kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapomniałam dopisać apropos wycieczki, przez te spacery duzo wiekszy wysiłek miałam troche mniej mleka, szczegolnie wieczorem. I w ten sposob maly raz dostal MM, jak sie zorientowałam ze nie bede miala czym dzicka po kapieli nakarmic to bylo pozno pierwszy sklep, kupilam NAN kompletnie nie znam sie na MM wiec kupilam pierwsze dostepne. W kazdym razie dostał raz, smakowało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Zakorzenienie
|
A zapomniałam kompletnie że Ania dzisiaj kończy 8 tygodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
nowaken
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
A ona dzisiaj taka marudna że szok a jeszcze dzisiaj tż idzie popołudniu prowadzić wykłady dla kursantów na prawko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Zakorzenienie
|
Moja jest na piersi i robi tak cały czas. Podobno pokarm tak dobrze się wchłania. Mi pediatra nie kazał nic podawac o ile dziecko się nie męczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Biedna Amdrea!Dobrze,ze to juz za wami ![]() Tikki a jaki masz termometr?Jestes z niego zadowolona? W ogole dziwczyny mozecie polecic jakis dobry termometr? Bo ja mam dwa jeden taki pod pache/do pupy 10 sekundowy i do ucha sekundowy i obydwa zle dzialaja.Pokazuja jakies niestworzone temperatury.Zadnych znanych firm,ale ten do ucha polecila mi kolezanka,jej dziala,a moj nie ![]() Cytat:
A twoj jest na piersi czy mm?Na piersi ponoc normalne,ze moze nie byc wyproznien,ale Eryk to ma ich az za duzo,bo dziennie to jest przynajmniej 10 kup.A boli go brzuszek,jest wzdety? Cytat:
![]() Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze! Cytat:
Cytat:
![]() Duza juz Andrea!Eryka jak mierzylam kilka dni temu to ma 58 cm,no i wazy 5.5 kg.Ale on chlop to musi byc troche wiekszy ![]() Ale tak juz szczerze to mam nadzieje,ze nie bedzie grubaskiem i pozniej spali ten tluszczyk. Gratulacje!! ![]()
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie super nocka ![]() Ewelinka zaneła o 21.30. Wzielam ja na karmienie o 4 (spala), przebudzila sie o 7 (wiec kolejne karmienie) i spala do 10 ![]() Hesli chodzi o pokoj dla dziecka to mala bedzie z nami w pokoju tak dlugo jak sie da. mamy dwa pokoje i brak funduszy aby kupowac meble do wiekszego pokoju (taki goscinno-dzienny pokoj)
#1308 |
Rozeznanie
|
Gosiu jaka Wiki do Ciebie podobna
![]() ![]() Oglądam zdjęcia - ale mnóstwo małych (i dużych) kibiców ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Super kibice na mailu!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Wtajemniczenie
|
Gosia mam ten termometr - jest dobry, doktor w przychodni mial taki sam. tylko trzeba troszke mocno wkladac go do uszka (no wiadomo nie za mocno) aby temp wlasciwa pokazal.
http://compare.ebay.co.uk/like/200677495960?ltyp=AllFixe dPriceItemTypes&clk_rvr_i d=352441437008&crlp=1_262 531_281231&UA=%3F*F%3F&GU ID=b6ee25701370a566e4f6b7 06fff9f069&mt_id=775&quer y={query}&fitem=200677495 960&kw={query}&ff4=262531 _281231 Moniq swietny avatarek ![]() ![]() Cytrynka trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze. a ja pojechalam zobaczyc kolejny zlobek, ten zrobil na mnie lepsze wrazenie niz ten ktory widzialam ostatnio. Hanke obudzilam o 13, nakarmilam, pobawilysmy sie troche, do hustawki za 40 min z nadzieja ze zasnie bo Tz z nia zostal, i zasnela a ja myk cyk i w pol godziny obrocilam. zadzwonilam tez do dyrektora ze chce miec spotkanie w sprawie mojego powrotu do pracy, bo musze w zlobku podac dni i godziny kiedy Hania tam bedzie.za miesiac zlobek kosztuje (jesli cale dnie biore pod uwage)...£600.jesli mi nie podwyzsza pensji - bo obiecali mi ze bede robic ksiegowosc, to nie oplaca mi sie. musi mi zostawac minimum £500, tyle ile mam teraz macierzynskiego. w srode mam spotkanie z dyrektorem, wiec musze sobie wszystko rozpisac, oni sa dosc elastyczni, wiec moze jakis ranek, jakies popludnie itd, cale dwa dni a jeden dzien mialabym wolny, no musze to przemyslec, ale tak swoja droga to chcialabym byc z Hania do 2 rou zycia w domku. a Tz wpadl jeszcze na inny pomysl...a moze powinnam powysylac cv i czegos sobie poszukac...a ja mimo ze rekrutacja w Polsce sie zajmowalam, to sobie pomyslalam...o matko szukac pracy?? ...i to swiadczy ze sie tutaj zasiedzialam, ale w sumie z checia bym sobie na rozmowy kwalifikacyjne pochodzila...zawsze lubilam...sprawdzac przy okazji zdolnosci rekrutujacych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Szukam łózeczka turystycznego
![]() Zastanawiam sie tylko JAK ja zmieszczę bagaże dla 3 osób i dwójki dzieci, dwa foteliki i wózek Ewelinki do mojego auta ![]() ![]() No i u niego w samochodzie Ewelinkowy fotelik da się przypiąć tyłem do kierunku jazdy a u mnie nie :/ (pasy są za krótkie). ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- muszę powiedzieć, że z mojej listy unikanych produktów zniknłęy fastfoody i cebula ![]()
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam takie http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...390598752.html mało miejsca zajmuje po złożeniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja jedna kolezanka jezdzi starym klekotem a jej maz nowka sztuka samochodem i nie daje jej nawet poprowadzic, ja bym na to nie pozwolila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolca a przodem do kierunku to się da w ogóle wozić dziecko ? Bo my zawsze tyłem w tym najmniejszym fotelu wozimy Moniq piękne wakacje mieliście, karmienie turystyczne super ![]() Monia oby się udało dogadać z szefem, też macie drogie te żłobki , powinny być darmowe , też bym chciała do 2 roku siedzieć w domu z Malą, ale chyba jednak wrócę wcześnie, no zoabczymy jak to będzie na jednej pensji Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-06-11 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też nie wiem dlaczego mąż nie chce dać mi swojego samochodu. Jest już porysowane (przez poprzedniego właściciela), prawo jazdy mam już 5 czy 6 lat i bez żadnej kolizji jeżdżę. Raz tylko zahaczyłam zderzakiem o wystający na parkingu korzeń i zdarło się trochę lakieru). Parkowania tyłem się nie boję, u w mężowym aucie są czujniki parkowania i kamera cofania ![]() ![]() ![]() Samochodem TŻ boję się tylko wjeżdżać do garażu - bo trzeba wjechać na centymetry. ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() poza tym przy poduszce powietrznej trzeba przewozić przodem (lub tyłem jak można ją wyłaczyć). Kombinowałam jak się da aby u mnie w samochodzie zapiąć fotelik tyłem... brakuje 5 cm przy pasach
![]() |
#1316 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pakowania współczuję, bo jest co kombinować, my kupiliśmy rok temu "trumnę " na dach , a teraz zabieramy teściów,żeby nam zabrali bagaże ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no moj to pod tym wzgledem to dobry chlopak jest, bo nigdy nie bylo problemu z autem, w wawie nawet do pracy jego samochodem jezdzilam...a on tramwajem ![]() ![]() ![]() no ale my mamy jeden samochod (Tz ma sluzbowy terenowiec i oboje mamy prace przy domu), nie wiem jakby bylo gdyby byly dwa...tez polujemy na kombi, w sumie na poczatku kombi mial byc szczegolnie dla Ivorka, ale i tak sie przyda.kiedys marzy nam sie jakis fajny stary szybki klasyk do podjechania od swieta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój fotelik w ogóle w lanosie nie daje się przypiąć tyłem... w krótką trasę po mieście jeszcze "ujdzie" ale w trasę nie chcę jej tak przewozić :/ ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Stary klasyk mamy, ale nie szybki ![]()
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Karolca ja czekolady jakoś nie umiem sobie odmówić. Ostatnio zapomniałam się i zjadłam całe opakowanie M&M
![]() ![]() ![]() Andrejcia śpi jak suseł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.