Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 13:16   #1291
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

MoniqW jaki sliczny avatarek

my jestesmy po wizycie u neurologa, jestem padnieta, 4h nam to zajelo, na szczescie mila pani nas wpuscila bo tak to bysmy do konca czekali az musimy isc na rehabilitacje i zrobic usg glowki strasznie sie martwie mlody na male napiecie miesniowe
Stary 2012-06-11, 13:23   #1292
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Kurcze, zdenerwowalam sie. Po porannym karmieniu (karmilam o 7.20 a wczesniej o 5) Ania zwymiotowala chyba cale mleczko lezac w lezaczku! Cala byla mokra i kaluza w lezaczku Pierwszy raz tak zwymiotowala, zazwyczaj ulewa ciutke.Fakt faktem nie odbila po jedzeniu choc pare minut ja trzymalam i masowalam. Czy powinnam sie bardzo martwic?
Moja Ania też dzisiaj prawie całe mleczko zwymiotowała i też pierwszy raz tak zrobiła. Na razie się nie martwię

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy robiąc chrzciny stawiałyscie jakiś alkohol ? Bądź te co planują czy coś u was będzie
bo u nas na żadnych imprezach typu chrzest, komunia roczek nie stawia się alkoholu

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość

Mam pytanie: od kiedy zamierzacie żeby maluchy spały same w pokoju???

Ja na razie śpię w pokoju małej. Ona śpi w swoim łóżeczku ale zastanawiam się kiedy jest dobry czas na zostawienie jej samej i przeniesienie się do swojej sypialni. Drzwi oczywiście byłyby otwarte żebym ją słyszała
Antek został przeniesiony do swojego pokoju jak miał nie cały rok, Ania teraz śpi z nami ale tak przed roczkiem zostanie wyeksmitowana z sypialni do Antka. Nie wyobrażam sobie żebym mogła spać z dziećmi a nie w swojej sypialni zawsze tłumaczę Antkowi że każdy ma swoje łóżko i układ jest taki mama śpi z tatą Antek u siebie a Ania na razie w łóżeczku w sypialni

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

my jestesmy po wizycie u neurologa, jestem padnieta, 4h nam to zajelo, na szczescie mila pani nas wpuscila bo tak to bysmy do konca czekali az musimy isc na rehabilitacje i zrobic usg glowki strasznie sie martwie mlody na male napiecie miesniowe
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:24   #1293
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy robiąc chrzciny stawiałyscie jakiś alkohol ? Bądź te co planują czy coś u was będzie
u nas bedzie ... my najpierw idziemy do chinczyka w 11 osob, a pozniej u tesciowej bedzie grill, ciasta, no i %%%, ale towarzystwo samo kulturalne to sie nie martwie
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
U nas ostatnio noce śrdnie bo Wiki budzi się co 2-3 godz a przesypiała juz po 5 My chrzciliśmy wczoraj. Alkoholu nie było

Butki małej założę dopiero jak będzie dobrze chodzić

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Mam pytanie: od kiedy zamierzacie żeby maluchy spały same w pokoju???

Ja na razie śpię w pokoju małej. Ona śpi w swoim łóżeczku ale zastanawiam się kiedy jest dobry czas na zostawienie jej samej i przeniesienie się do swojej sypialni. Drzwi oczywiście byłyby otwarte żebym ją słyszała
Jak zacznie przesypiac cale nocki juz tak na amen
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.

my buciki czasem nosimydostaliśmy w prezencie takie mięciutkie i śliczne -szkoda by było żeby leżały

mój gabrysiek zaczął ssać kciuka-i to tak konkretnie,potrafi płakać jak mu się wyjmie paluszka z buzi.nie wiem co robić,pozwolić mu????

nie piszecie nic o wprowadzaniu kleików dla dzieciaczków.mi pediatra kazała już z 2 tyg temu. i była masakra po kleiku ryżowym-ból brzuszka, marudzenie...zrobiłąm kilka dni przerwy i daję kleik kukurydziany,pół łyżeczki do ostatniego mleczka przed spaniem-i jest superrrr !!!! jeszcze z takim smakiem gabrysiek mleczka nie jadł

co do wymiotów- u gabryśka też się zdarzają

wrzuciłam kilka fotek na maila i przy okazji pooglądałam nasze cudne forumowe dzieciaczki słodziaki same
Ja zastanawiam sie nad wprowadzeniem kleiku do mleczka na noc, z nadzieja ze moze byc przesypiala cale nocki od a do z ... ale boje sie ze bedzie ja brzuszek bolalal czy cos ...
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Moj maz rozmawial przez telefon ze swoja matka i ona powiedziala mu,ze z tego co widziala,to Eryk niedlugo bedzie musial dostawac cos bardziej gestego () do jedzenia,bo lubi sobie pojesc.Bo Radkowi tesciowa tez musiala szybko geste jedzenie dawac,bo mleko mu nie starczalo.I ze mi nic nie chciala mowic,bo ja to nie chce sluchac rad doswiadczonej osoby.
Normalnie bym ja

Bylysmy na zakupach - uwielbiam h&m dla maluszkow nakupowalam sporo rzeczy, jakies bodziaki, koszulki, sweterek, kupilam tez rajstopki biale rozm 62/68 ale one sa tak dlugie ze Jula je chyba za rok zalozy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:30   #1294
agabi
Rozeznanie

emigra-jak bedziesz wprowadzała kleik, zacznij od kukurydzianego ryżowy jest bardziej sycący,ale też może powodować zatwardzenia i ból brzuszka-tak mi powiedziała pediatra i faktycznie tak było-po ryżowym gabryś płakał, marudził,źle spał. po kukurydzianym jest super-je mleczko ze smakiem, calutką butlę czyli 180 ml ( bez kleiku to się nie zdarza ) i śpi calutką noc prawie- od 20 do 4-5 rano , zje i śpi jeszcze do 7-8
Stary 2012-06-11, 13:33   #1295
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra-jak bedziesz wprowadzała kleik, zacznij od kukurydzianego ryżowy jest bardziej sycący,ale też może powodować zatwardzenia i ból brzuszka-tak mi powiedziała pediatra i faktycznie tak było-po ryżowym gabryś płakał, marudził,źle spał. po kukurydzianym jest super-je mleczko ze smakiem, calutką butlę czyli 180 ml ( bez kleiku to się nie zdarza ) i śpi calutką noc prawie- od 20 do 4-5 rano , zje i śpi jeszcze do 7-8
a ile Gabrys ma tygodni juz? Bo Jula dopiero pojutrze 14 tyg konczy.

W sumie dlaczego pediatra kazal Ci juz wprowadzac kleik? Maly sie nie najada czy malo przybiera czy po co w ogole sie wprowadza?

Musialabym sie zorientowac jak to u nas wyglada z tymi kleikami, bo moge ew. w polskim sklepie kupic z bebovita chyba - taki niebieski ale nie wiem z czego to jest
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-11, 13:37   #1296
tikki85
Zakorzenienie

Andrea skończyła dziś 2 miesiące

Od kilku dni ubieram Andrei śpiochy 62, bo 56 są za krótkie nóżki, ale co się dziwić...mierzy już 57cm i waży 5,170kg
Stary 2012-06-11, 13:38   #1297
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:

Dziękuję
żeby wszytsko było dobrze, mojej koleżanki córka tez miała rechabilitację i wszytsko jest ok aktualnie ma 6 lat

Zapomniałam dopisać apropos wycieczki, przez te spacery duzo wiekszy wysiłek miałam troche mniej mleka, szczegolnie wieczorem. I w ten sposob maly raz dostal MM, jak sie zorientowałam ze nie bede miala czym dzicka po kapieli nakarmic to bylo pozno pierwszy sklep, kupilam NAN kompletnie nie znam sie na MM wiec kupilam pierwsze dostepne. W kazdym razie dostał raz, smakowało Macie jakies przemyslenia na temat tego mleka ? Nie wiem za bardzo co zrobic z reszta, pisza ze powinno sie go wykorzystac w ciagu 3 tygodni a u mnie sie nie zapowiada na kolejne karmienia ... Moze zabiore do przychodni jak bede jechac na szczepienia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 13:39   #1298
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość

Od kilku dni ubieram Andrei śpiochy 62, bo 56 są za krótkie nóżki, ale co się dziwić...mierzy już 57cm i waży 5,170kg
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-11, 13:42   #1299
agabi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a ile Gabrys ma tygodni juz? Bo Jula dopiero pojutrze 14 tyg konczy.

W sumie dlaczego pediatra kazal Ci juz wprowadzac kleik? Maly sie nie najada czy malo przybiera czy po co w ogole sie wprowadza?

Musialabym sie zorientowac jak to u nas wyglada z tymi kleikami, bo moge ew. w polskim sklepie kupic z bebovita chyba - taki niebieski ale nie wiem z czego to jest
Gabryś jest tydzień starszy , ale ok 2 tyg temu byłam u pediatry i już wtedy kazała mi wprowadzić kleik powiedziala, że gabryś to duży facet, ładnie przybiera więc i potrzeby ma coraz większe, kleik powoli trzeba wprowadzać żeby się też przyzwyczajał do innego jedzonka. ja kupuję kleik nestle , kosztuje niecałe 5 zł. dawałam do dzisiaj przez 3 dni pół łyżeczki do 1 posiłku, od jutra dostanie do 2 posiłków-rano i wieczorem.
Stary 2012-06-11, 13:44   #1300
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Gabryś jest tydzień starszy , ale ok 2 tyg temu byłam u pediatry i już wtedy kazała mi wprowadzić kleik powiedziala, że gabryś to duży facet, ładnie przybiera więc i potrzeby ma coraz większe, kleik powoli trzeba wprowadzać żeby się też przyzwyczajał do innego jedzonka. ja kupuję kleik nestle , kosztuje niecałe 5 zł. dawałam do dzisiaj przez 3 dni pół łyżeczki do 1 posiłku, od jutra dostanie do 2 posiłków-rano i wieczorem.
to ja bym chyba skonsultowala to z moim pediatra jak bedziemy bo Jula duza nie jest ciekawe co nam powie
3270g, 47 cm
Stary 2012-06-11, 13:52   #1301
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A zapomniałam kompletnie że Ania dzisiaj kończy 8 tygodni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 14:01   #1302
tikki85
Zakorzenienie

nowaken dla Ani!!
Stary 2012-06-11, 14:09   #1303
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
nowaken dla Ani!!
A ona dzisiaj taka marudna że szok a jeszcze dzisiaj tż idzie popołudniu prowadzić wykłady dla kursantów na prawko

Stary 2012-06-11, 14:09   #1304
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny...kurcze ostatnio pisałyście o kupkach...mój Tymcio juz z 10 dni nie robił...nawet nie pamietam dokładnie kiedy ta ostatnia kupka była?! TO CHYBA NIE ZBYT ZDROWE CO?
MYŚLICIE, ZE POWINNAM MU COŚ NA KUPKĘ PODAĆ???
Moja jest na piersi i robi tak cały czas. Podobno pokarm tak dobrze się wchłania. Mi pediatra nie kazał nic podawac o ile dziecko się nie męczy
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:09   #1305
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Hej! My po szczepieniach . 2 kłucia w udka i rotateq do wypicia. Andrea płakała już po rotatequ, bo było za dużo, a kłucia to był Armaggedon. Mam nadzieję, że nie będzie gorączkować ani nic. Kupiłam termometr co mierzy temp w 1sek. na czole albo w uchu, żeby jej nie denerwować.

Biedna Amdrea!Dobrze,ze to juz za wami
Tikki a jaki masz termometr?Jestes z niego zadowolona?
W ogole dziwczyny mozecie polecic jakis dobry termometr?
Bo ja mam dwa jeden taki pod pache/do pupy 10 sekundowy i do ucha sekundowy i obydwa zle dzialaja.Pokazuja jakies niestworzone temperatury.Zadnych znanych firm,ale ten do ucha polecila mi kolezanka,jej dziala,a moj nie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny...kurcze ostatnio pisałyście o kupkach...mój Tymcio juz z 10 dni nie robił...nawet nie pamietam dokładnie kiedy ta ostatnia kupka była?! TO CHYBA NIE ZBYT ZDROWE CO?
MYŚLICIE, ZE POWINNAM MU COŚ NA KUPKĘ PODAĆ???

A twoj jest na piersi czy mm?Na piersi ponoc normalne,ze moze nie byc wyproznien,ale Eryk to ma ich az za duzo,bo dziennie to jest przynajmniej 10 kup.A boli go brzuszek,jest wzdety?

Cytat:

Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze!

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Bylysmy na zakupach - uwielbiam h&m dla maluszkow nakupowalam sporo rzeczy, jakies bodziaki, koszulki, sweterek, kupilam tez rajstopki biale rozm 62/68 ale one sa tak dlugie ze Jula je chyba za rok zalozy
Tez uwielbiam!Ostatnio kupilam tam Erykowi swietne spodenki,koszule i kapelusz.

Cytat:

Gratki dwoch miesiecy!!
Duza juz Andrea!Eryka jak mierzylam kilka dni temu to ma 58 cm,no i wazy 5.5 kg.Ale on chlop to musi byc troche wiekszy
Ale tak juz szczerze to mam nadzieje,ze nie bedzie grubaskiem i pozniej spali ten tluszczyk.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A zapomniałam kompletnie że Ania dzisiaj kończy 8 tygodni

Gratulacje!!:roz a:
Stary 2012-06-11, 14:17   #1306
karolca
Zakorzenienie

hej
u mnie super nocka
Ewelinka zaneła o 21.30. Wzielam ja na karmienie o 4 (spala), przebudzila sie o 7 (wiec kolejne karmienie) i spala do 10

Hesli chodzi o pokoj dla dziecka to mala bedzie z nami w pokoju tak dlugo jak sie da. mamy dwa pokoje i brak funduszy aby kupowac meble do wiekszego pokoju (taki goscinno-dzienny pokoj)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:20   #1307
tikki85
Zakorzenienie

Gosiu kupiłam coś takiego KLIK. Mierzyłam kilka razy temp. i pokazuje 36.6 więc myślę, że jest wiarygodny
Stary 2012-06-11, 14:23   #1308
Zariah
Rozeznanie

Gosiu jaka Wiki do Ciebie podobna Śliczna mama - śliczna córa

Oglądam zdjęcia - ale mnóstwo małych (i dużych) kibiców aż ja też wrzuciłam moich kibiców kochanych

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 15:10   #1309
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny! Super kibice na mailu!! . Ja mam w zamiarze kupić tu śpiochy Hiszpanii na pamiątkę Euro a w PL śpiochy Polski . Co by kibicować obu drużynom na mistrzostwach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 15:14   #1310
MoniaHan
Wtajemniczenie

Gosia mam ten termometr - jest dobry, doktor w przychodni mial taki sam. tylko trzeba troszke mocno wkladac go do uszka (no wiadomo nie za mocno) aby temp wlasciwa pokazal.
http://compare.ebay.co.uk/like/200677495960?ltyp=AllFixe dPriceItemTypes&clk_rvr_i d=352441437008&crlp=1_262 531_281231&UA=%3F*F%3F&GU ID=b6ee25701370a566e4f6b7 06fff9f069&mt_id=775&quer y={query}&fitem=200677495 960&kw={query}&ff4=262531 _281231

Moniq swietny avatarek i super ze urlop sie udal, ja to bym chyba ze swoja Hanka nigdzie jeszcze nie jechala, bo ona taka dosc skomplikowana sie ostatnio zrobila...moglam jechac jak miala tak do 2 miesiecy, ale ostatnio to jakis urwis sie z niej zrobil

Cytrynka trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze.

a ja pojechalam zobaczyc kolejny zlobek, ten zrobil na mnie lepsze wrazenie niz ten ktory widzialam ostatnio. Hanke obudzilam o 13, nakarmilam, pobawilysmy sie troche, do hustawki za 40 min z nadzieja ze zasnie bo Tz z nia zostal, i zasnela a ja myk cyk i w pol godziny obrocilam. zadzwonilam tez do dyrektora ze chce miec spotkanie w sprawie mojego powrotu do pracy, bo musze w zlobku podac dni i godziny kiedy Hania tam bedzie.za miesiac zlobek kosztuje (jesli cale dnie biore pod uwage)...£600.jesli mi nie podwyzsza pensji - bo obiecali mi ze bede robic ksiegowosc, to nie oplaca mi sie. musi mi zostawac minimum £500, tyle ile mam teraz macierzynskiego.
w srode mam spotkanie z dyrektorem, wiec musze sobie wszystko rozpisac, oni sa dosc elastyczni, wiec moze jakis ranek, jakies popludnie itd, cale dwa dni a jeden dzien mialabym wolny, no musze to przemyslec, ale tak swoja droga to chcialabym byc z Hania do 2 rou zycia w domku. a Tz wpadl jeszcze na inny pomysl...a moze powinnam powysylac cv i czegos sobie poszukac...a ja mimo ze rekrutacja w Polsce sie zajmowalam, to sobie pomyslalam...o matko szukac pracy?? ...i to swiadczy ze sie tutaj zasiedzialam, ale w sumie z checia bym sobie na rozmowy kwalifikacyjne pochodzila...zawsze lubilam...sprawdzac przy okazji zdolnosci rekrutujacych

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 15:20   #1311
karolca
Zakorzenienie

Szukam łózeczka turystycznego co jak co, ale Ewelinka nawet na wakacjach nie będzie spała w wózku.
Zastanawiam sie tylko JAK ja zmieszczę bagaże dla 3 osób i dwójki dzieci, dwa foteliki i wózek Ewelinki do mojego auta TŻ nie chce słyszeć, że wezmę jego samochód (kombi). Ale widział, że złożony wózek (stelaż i gondola) zajęły prawie cały bagażnik u niego a co dopiero u mnie... może da się namówić na małą zamianę?
No i u niego w samochodzie Ewelinkowy fotelik da się przypiąć tyłem do kierunku jazdy a u mnie nie :/ (pasy są za krótkie).

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

muszę powiedzieć, że z mojej listy unikanych produktów zniknłęy fastfoody i cebula została mi tylko czekolada w hurtowej ilości, czosnek i kapusta (bigos, kapuśniak itp, bo surową jadam w surówkach).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-06-11, 15:32   #1312
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Szukam łózeczka turystycznego co jak co, ale Ewelinka nawet na wakacjach nie będzie spała w wózku.
Zastanawiam sie tylko JAK ja zmieszczę bagaże dla 3 osób i dwójki dzieci, dwa foteliki i wózek Ewelinki do mojego auta TŻ nie chce słyszeć, że wezmę jego samochód (kombi). Ale widział, że złożony wózek (stelaż i gondola) zajęły prawie cały bagażnik u niego a co dopiero u mnie... może da się namówić na małą zamianę?
No i u niego w samochodzie Ewelinkowy fotelik da się przypiąć tyłem do kierunku jazdy a u mnie nie :/ (pasy są za krótkie).

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

muszę powiedzieć, że z mojej listy unikanych produktów zniknłęy fastfoody i cebula została mi tylko czekolada w hurtowej ilości, czosnek i kapusta (bigos, kapuśniak itp, bo surową jadam w surówkach).

ja mam takie

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...390598752.html

mało miejsca zajmuje po złożeniu

Stary 2012-06-11, 15:35   #1313
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam nadzieje Karolca ze uda Ci sie przekonac meza do zamiany auta na wakacje. no kurcze nie czaje niektorych facetow, ze sa jacys tacy przewrazliwieni na punkcie swoich samochodow i nie daja ich swoim kobitkom, nawet jesli wychodzi o wygode i bezpiecznestwo.
moja jedna kolezanka jezdzi starym klekotem a jej maz nowka sztuka samochodem i nie daje jej nawet poprowadzic, ja bym na to nie pozwolila

Stary 2012-06-11, 15:37   #1314
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Mam nadzieje Karolca ze uda Ci sie przekonac meza do zamiany auta na wakacje. no kurcze nie czaje niektorych facetow, ze sa jacys tacy przewrazliwieni na punkcie swoich samochodow i nie daja ich swoim kobitkom, nawet jesli wychodzi o wygode i bezpiecznestwo.
moja jedna kolezanka jezdzi starym klekotem a jej maz nowka sztuka samochodem i nie daje jej nawet poprowadzic, ja bym na to nie pozwolila
i się podłącze

Karolca a przodem do kierunku to się da w ogóle wozić dziecko ? Bo my zawsze tyłem w tym najmniejszym fotelu wozimy

Moniq
piękne wakacje mieliście, karmienie turystyczne super

Monia oby się udało dogadać z szefem, też macie drogie te żłobki , powinny być darmowe , też bym chciała do 2 roku siedzieć w domu z Malą, ale chyba jednak wrócę wcześnie, no zoabczymy jak to będzie na jednej pensji

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-06-11 o 15:40
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 15:46   #1315
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
ja mam takie

http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...390598752.html

mało miejsca zajmuje po złożeniu
U mnie w mieście w komisie jest nawet fajne, z podwójnym dnem i różnymi bajerami za 170 zł. ale w ogłoszeniach jest tego pełno na szczęście. Nowe, używane, do koloru do wyboru. Jak nie kupię to mogę pożyczyć od koleżanki z osiedla.

Cytat:
Też tego nie rozumiem. Mieliśmy nadzieję, że uda nam się sprzedać moje auto i mieliśmy na oku fajne kombi. Ale samochodem nikt nie był zainteresowany, a to, które nam się spodobało szybko zostało sprzedane.
Też nie wiem dlaczego mąż nie chce dać mi swojego samochodu. Jest już porysowane (przez poprzedniego właściciela), prawo jazdy mam już 5 czy 6 lat i bez żadnej kolizji jeżdżę. Raz tylko zahaczyłam zderzakiem o wystający na parkingu korzeń i zdarło się trochę lakieru).
Parkowania tyłem się nie boję, u w mężowym aucie są czujniki parkowania i kamera cofania w moim to nie widać niczego ani przez tylną szybę ani w lusterkach więc parkuję na czuja ale u TŻ... ma jeszcze 3 tygodnie do namysłu będę go urabiała
Samochodem TŻ boję się tylko wjeżdżać do garażu - bo trzeba wjechać na centymetry.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
i się podłącze

Karolca a przodem do kierunku to się da w ogóle wozić dziecko ? Bo my zawsze tyłem w tym najmniejszym fotelu wozimy
jak się nie da tyłem to da się przodem
poza tym przy poduszce powietrznej trzeba przewozić przodem (lub tyłem jak można ją wyłaczyć).
Kombinowałam jak się da aby u mnie w samochodzie zapiąć fotelik tyłem... brakuje 5 cm przy pasach

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-06-11, 15:53   #1316
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
i się podłącze

Moniq
piękne wakacje mieliście, karmienie turystyczne super

Monia oby się udało dogadać z szefem, też macie drogie te żłobki , powinny być darmowe , też bym chciała do 2 roku siedzieć w domu z Malą, ale chyba jednak wrócę wcześnie, no zoabczymy jak to będzie na jednej pensji
wlasnie to jest problem - ta jedna pensja...pewnie bysmy dali rade, ale nie byloby zbyt kolorowo.

Stary 2012-06-11, 15:58   #1317
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w mieście w komisie jest nawet fajne, z podwójnym dnem i różnymi bajerami za 170 zł. ale w ogłoszeniach jest tego pełno na szczęście. Nowe, używane, do koloru do wyboru. Jak nie kupię to mogę pożyczyć od koleżanki z osiedla.

Też tego nie rozumiem. Mieliśmy nadzieję, że uda nam się sprzedać moje auto i mieliśmy na oku fajne kombi. Ale samochodem nikt nie był zainteresowany, a to, które nam się spodobało szybko zostało sprzedane.
Też nie wiem dlaczego mąż nie chce dać mi swojego samochodu. Jest już porysowane (przez poprzedniego właściciela), prawo jazdy mam już 5 czy 6 lat i bez żadnej kolizji jeżdżę. Raz tylko zahaczyłam zderzakiem o wystający na parkingu korzeń i zdarło się trochę lakieru).
Parkowania tyłem się nie boję, u w mężowym aucie są czujniki parkowania i kamera cofania w moim to nie widać niczego ani przez tylną szybę ani w lusterkach więc parkuję na czuja ale u TŻ... ma jeszcze 3 tygodnie do namysłu będę go urabiała
Samochodem TŻ boję się tylko wjeżdżać do garażu - bo trzeba wjechać na centymetry.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

poza tym przy poduszce powietrznej trzeba przewozić przodem (lub tyłem jak można ją wyłaczyć).
Kombinowałam jak się da aby u mnie w samochodzie zapiąć fotelik tyłem... brakuje 5 cm przy pasach
No to z wyłączaniem poduszki to dotyczy fotelików i dużych i małych, ale to niezależnie od kierunku jazdy, jak się wozi mały na przednim siedzeniu to też tyłem i też poduszkę trzeba wyłączyć, z tego co ja wiem przodem tych małych nawet nie można wozić , chyba to niebezpieczne jest, więc niech Twoj Mąż weźmie to pod uwagę koniecznie , bo to długa trasa

A pakowania współczuję, bo jest co kombinować, my kupiliśmy rok temu "trumnę " na dach , a teraz zabieramy teściów,żeby nam zabrali bagaże przy trójce chyba pojadę na przyczepce z tyłu

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
wlasnie to jest problem - ta jedna pensja...pewnie bysmy dali rade, ale nie byloby zbyt kolorowo.
otóz to , a jak się człowiek przyzwyczai .....to ciezko zejsc z wydatkami:rolle yes:
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 16:00   #1318
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

urabiaj go Karolca urabiaj
no moj to pod tym wzgledem to dobry chlopak jest, bo nigdy nie bylo problemu z autem, w wawie nawet do pracy jego samochodem jezdzilam...a on tramwajem ogolnie ma swira na punkcie samochodow, ale jak mielismy rok temu naprawde wypasiona fure to tez jezdzilam...bo za pieniadze tez moje byl ten samochod kupiony, no i ja nie myje nigdy samochodu bo nie cierpie to nalezy do Tz.

no ale my mamy jeden samochod (Tz ma sluzbowy terenowiec i oboje mamy prace przy domu), nie wiem jakby bylo gdyby byly dwa...tez polujemy na kombi, w sumie na poczatku kombi mial byc szczegolnie dla Ivorka, ale i tak sie przyda.kiedys marzy nam sie jakis fajny stary szybki klasyk do podjechania od swieta

Stary 2012-06-11, 16:07   #1319
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No to z wyłączaniem poduszki to dotyczy fotelików i dużych i małych, ale to niezależnie od kierunku jazdy, jak się wozi mały na przednim siedzeniu to też tyłem i też poduszkę trzeba wyłączyć, z tego co ja wiem przodem tych małych nawet nie można wozić , chyba to niebezpieczne jest, więc niech Twoj Mąż weźmie to pod uwagę koniecznie , bo to długa trasa

A pakowania współczuję, bo jest co kombinować, my kupiliśmy rok temu "trumnę " na dach , a teraz zabieramy teściów,żeby nam zabrali bagaże przy trójce chyba pojadę na przyczepce z tyłu
Też myslę o pozyczeniu "trumny" (mam możliwość) ale nie mam na razie możliwości montażu
A mój fotelik w ogóle w lanosie nie daje się przypiąć tyłem... w krótką trasę po mieście jeszcze "ujdzie" ale w trasę nie chcę jej tak przewozić :/

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
urabiaj go Karolca urabiaj
no moj to pod tym wzgledem to dobry chlopak jest, bo nigdy nie bylo problemu z autem, w wawie nawet do pracy jego samochodem jezdzilam...a on tramwajem ogolnie ma swira na punkcie samochodow, ale jak mielismy rok temu naprawde wypasiona fure to tez jezdzilam...bo za pieniadze tez moje byl ten samochod kupiony, no i ja nie myje nigdy samochodu bo nie cierpie to nalezy do Tz.

no ale my mamy jeden samochod (Tz ma sluzbowy terenowiec i oboje mamy prace przy domu), nie wiem jakby bylo gdyby byly dwa...tez polujemy na kombi, w sumie na poczatku kombi mial byc szczegolnie dla Ivorka, ale i tak sie przyda.kiedys marzy nam sie jakis fajny stary szybki klasyk do podjechania od swieta
u nas jakby był jeden samochód, to głownie TŻ by nim jeździł (bo pracuje głownie za miastem i to głównie on zabiera innych ludzi z firmy).

Stary klasyk mamy, ale nie szybki

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-06-11, 16:10   #1320
tikki85
Zakorzenienie

Karolca ja czekolady jakoś nie umiem sobie odmówić. Ostatnio zapomniałam się i zjadłam całe opakowanie M&M , ale mojej Andrejci nic nie ma po czekoladzie ani po słodyczach. Cebuli nie jadam, bo nie lubię.
, żeby mąż zmienił samochód

Andrejcia śpi jak suseł . Nawet nie obudziła się jak przyszła ciocia. A ciocia ma strasznie donośny głos ...a jak się śmieje to jest już hałas. Aż sprawdzałam czy nie ma temperatury, ale nie ma. Jest w normie 36.6.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości