|
|
#211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Oj jak mnie tu długo nie było... Widzę, że się duuużo dzieje
![]() Ja chciałam się zameldować jako wrześniowa PMka 01.09.2012 )Malgoś_12 Wspaniała relacja... Cieszę się, że wszystko się udało tak świetnie. Już się nie mogę doczekać września Jak można zapisać się do tego Waszego klubu;>
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
mayeczka87
super że Ci się impreza udała! Kurcze, a to jeszcze przede mną...ciekawe co siostrunia wymyśli no a tort świetny! Pytanie...on był zamawiany czy ktoś go robił??---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
|
#213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż już mi podanie naskrobał jutro zrobie przelew i wyślę ale jakby było za szybko to moje kochanie przypomniało sobie ze w tym tygodniu kończy mu się prawko i dowód i też to wszystko spadnie na mnie ehh Cytat:
podoba mi się ![]() A Ty Malgos nadal inspiracji szukasz? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Poproszę o dopisanie mnie do listy na 28,07
![]() Chciałabym też należeć do klubu... Ostatnio niewiele się udzielam gdyż mam dużo zawieruchy nie dość że ze sprawami ślubnymi to jeszcze z urządaniem mieszkania. Ale czytam regularnie i postaram się w miarę możliwości odzywać ![]() Wrzucam dziś zdjątko części materiałów na dekorację kościoła i sali (robię sama ze wsparciem mamy). Mam szeroko zakrojoną koncepcję Obok obok leżą jeszcze 2 bele tiulu po 50m i dwa białe kosze na kwiaty. Jest jeszcze parę rzeczy do dokupienia ale bazę już mam.Jutro odbieram buty od szewca - wrzucę foto
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w końcu mamy jakieś typy jeśli chodzi o zaproszenia.
Mojemu TŻ odpowiadają te wprost jest nimi zachwycony http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...384518001.html - jeśli o mnie chodzi mam mieszane uczucia ![]() Natomiast jeśli chodzi o mnie podobają mi się te: http://allegro.pl/zaproszenie-slub-z...384165723.html model niebieski 1. Co sądzicie o tych typach! ?
|
#216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - mieszkają długo czy nie, ale mieszkają razem więc co to za różnica... ale księża rządzą się swoimi prawami
![]() Aaaa ja już inspiracji nie szukam, ja już jedynie inspiruję hahah 42gami - hej... aby należeć do klubu trzeba się udzielać przez miesiąc - regularnie ![]() jak widzę te materiały do strojenia - to strasznie się cieszę, że w ogóle mnie to nie obchodziło... ale wiem, że niektórym to sprawia ogromną frajdę Justyna - te zaproszenia, które wybrał tż jakoś mi nie pasują na ślub, twoje są fajne! Ktoś prosił mnie o pokazanie moich butków na zmianę... kupiłam przypadkowo, za niecałe 40zł, nawet bardzo nie myślałam nad kolorystyką, miały być wygodne i były i są niesamowicie lekkie
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-06-11 o 19:25 |
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
MalaOla, Malgos dzięki za pomoc. Mi też się one za bardzo nie podobają, ale już sama nie wiem jak przekonać TŻ do tych moich. Za kupowanie zaproszeń zabieram się już chyba 3 raz i za każdym razem wyszukuje ON jakieś dziwactwa
![]() Ech muszę chyba podjąć męską decyzję i sam wybrać te które mi (Wam) wydają się ok. Chociaż TŻ mówi że to z wami powinnam brać ślub a nie z nim jak wasza opinia mi bardziej odpowiada - bo jest bliżej moich typów
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ... z drugiej strony to są ''tylko'' zaproszenia
my to jesteśmy... często się złościmy, że tż-towie się nie interesują przygotowaniami, ale jak chcą już coś wybrać to nam się nie podoba i marudzimy i w końcu stawiamy na swoim ahh te baby sama taka byłam ...
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już kiedyś słyszałam że są to "tylko " zaproszenia. Ale TŻ chyba zmienił zdanie bo zaczął się angażować właśnie w wybór zaproszeń.
|
#221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko jakies mniej kolorowe![]() Prawda jest taka, ze wiekszosc ludzi przeczyta i wyrzuci zaproszenie. Więc Ty mozesz sie zajac innymi dekoracjami, a on niech sie cieszy z zaproszeń moze narzuc mu tylko kolorystyke, zeby mial trudniejsze zadanie
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
no z kolorystyka to ryzykownie jak ja bym swojemu powiedziała, że fioletowe to na bank byłby różowe albo szafirowe
|
|
|
#223 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tym aktem urodzenia, chrztu i w ogóle to ja już nic nie wiem ![]() mayeczka87 super relacja z panieńskiego!!! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Qmpela - Nie mam wiele z poprawin, tam jest w Klubie kilka, mam czarny żakiet na sobie i kilka z podwórka, ale dostanę jeszcze zdjęcia od jednej koleżanki to wrzucę w mojej krótkiej kiecce
|
|
|
|
#225 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajny avaterek ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za rady co do zaproszeń. Koniec końców jest taki że TŻ siadł znów do kompa i znalazł 2 następne. Jest właśnie toczona rozmowa na ich temat. Jak już się na coś zdecydujemy dam wam znać. A teraz zmykam bo obiecałam TŻ kolację i się złości że przez wizaż musi chodzić głodny
![]() Do jutra moje drogie
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
nadrobiłam was
![]() wloszka8-"my też BMW, ale X6 a my kupujemy kompozycje kwiatowe w szklanych kulach z grawerem i zamiast piosenki cudownych rodziców, nagrywamy własnoręcznie filmik, taki trochę na śmiesznie z naszymi zdjęciami itp, coś tam opowiemy a na końcu już tak na poważnie powiemy za co im dziękujemy bo znając mnie to pewnie bym się poryczała przy tej piosence" a mogłabyś wstawić przykładowe zdjęcie (jestem wzrokowcem, nie umiem sobie wyobrazić) ja to bym chciała zrobić podziękowanie po błogosławieństwie bo też myślę że może być płacz podczas piosenki i podziękowania. Pradip-"podobno gdzieś w Wilanowie jest poradnia gdzie dają od razu 3 pieczątki. Fajny będziecie mieli samochodzik będzie w takim kolorze jak na zdjęciu?" wiesz coś więcej na temat tej poradni? tak taki kolor ![]() duvala-"ja mam twarz obsypaną kaszakami i nie oge sie tego gówna pozbyć" też mam straszne kaszaki i nie wiem co z nimi zrobić ;/ mayeczka87- gratuluję udanego panieńskiego, też bym takie chciała pozazdrościćMalgas_12 śliczna fryzurka Justyna – Twój wybór jest lepszy! a i przyszła mi szczotka TT, jest rewelacyjna, po prostu świetna, zobaczymy jak będzie rozczesywać mokre włosy bo z tym mam największy problem jak na razie jest super, a teraz mam kilka pytań do was; 1. czy tż może mieć różowy krawat czy wystarczy żeby miał tylko różowego kwiatka a krawat czarny? 2. czy mogę miec takie paznokcie jak w zalaczniku (tylko krótsze i inny odcien różowego) czy to już za dużo i zrobić zwykły biały frencz na dwóch paluszkach różowy, albo biały frencz z różowymi kwaitkami? 3. chodzi o usadzenie gości to dopiero przede mną ale sie zastanaiwam jak zrobić z dziecmi, bedzie sporo takich do 6 lat i nie wiem czy one maja miec swoje krzesełko czy rodzice maja je trzymac na kolanach? jak wy to planujecie?
|
|
#228 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieciaki mają swoje krzesełka... u mnie takie nawet do lat 3 miały swoje... bo jakby rodzice z dzieciakami mieli siedzieć całą imprezę i tym bardziej jak np mają 3-kę dzieci??
Te pazurki jak dla mnie jakoś średnio, oprócz ostatnich, które mi się podobają... może przez to, że takie strasznie kwadratowe.. a jeśli chodzi o rozczesywanie, podobno nie powinno rozczesywać się mokrych włosów ale ja tam nie wiem....
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram Pazurki nie w moim stylu- nie lubie takich kwiatków
|
|
|
#230 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ale sukni ślubnej już nie potraktuję plynem K
Po poprawkach krawcowa ją wyprasowała i zaczęła się elektryzować. Kupiłam już ten spray - w Lewiatanie właśnie - dzięki Viollet87 Suknia ma spód atłasowy a na to jest muślin - czy po tym muslinie czy po atłasie. Boję się, żeby jakieś plamy nie zostały Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale kobieta naprawdę się starała i mimo wszystko poprawiła mi humor. Brwi są takie sobie, ale już spróbowałam je "po swojemu zrobic" i będzie to możliwe - trochę ciemnego cienia, trochę kredki, parę włosków jeszcze usunęłam - musi być! A na tamtą jestem bardzo wkurzona - mam nadzieję, ze miała poważny powód Cytat:
Cytat:
(2,5 roku nauki w Studium Zycia Rodzinnego, tak z ciekawości i własnej potrzeby+ 6 lat teologii też dla własnej potrzeby i zaczęty doktorat z teologii). Co prawda nie pracuje ani jako doradca ani teolog, ale mocno mnie to zdziwiło Ostatecznie postawiłam na swoim, ale długo walczyłam ![]() Cytat:
![]() Moj TŻ akceptował zawsze wszystko to, co ja wybrałam. Ostatecznie robiłam sama zaproszenia. Zresztą jemu było ze wszystkim "wszystko jedno", byle już ten ślub mieć właśnie przyjechał do mnie i pyta czym ja sie tak stresuje. Więc zaczełam wszystko wyliczać i pytam go czy on się niczym nie denerwuje a on mi na to, że i owszem. Martwi się trochę, że w czwartek meczu nie obejrzy Najpierw myślałam, ze padnę a później zaczęłam się śmiać i jakoś nerwy przeszły
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko trzeba zachować ostrożność i rozczesywać bez dociskania "na siłę", najlepiej od dołu włosów i wspinać się w kierunku głowy.Paznokcie nie w moim guście |
|
|
|
|
#232 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a szkoda bo chciałam na poprawiny jakiś ładny warkoczyk,a tak chyba pomyślę nad czymś innym.Fajny avatarek Malgos
|
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Wika - ja wiem, że niektórzy wymagają dwie spowiedzi, ale jak dla mnie to jest po prostu trochę śmieszne, bo przeważnie w takiej sytuacji nie dają rozgrzeszenia, więc po co dwie spowiedzi przecież żyjemy w grzechu
może inaczej się wyrażę ... jest to dla mnie nie zrozumiałe... bo raz mówią tak, raz inaczej...---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Ewula - ja pytałam bo po prostu nie miałam porównania tych warkoczy na różnych kolorach a jaki masz oryginalny kolor włosków?
|
|
|
|
#234 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest tak: sadzamy między rodzicami. Za dzieci do 10 lat płacimy połowę. Dziecko 6 letnie to już duże dziecko i wg mnie musi mieć własne krzesełko, talerz, szklanke itp bo je w zasadzie normalnie. Poza tym rodzić trzymający 6 latka na kolanach ma ograniczone ruchy- ciężko nawet obiad zjeść . Pogadaj z właścicielem sali jak to rozwiązać- może zgodzi się aby np za 2-3 latki nie płacić ale dostawić im krzesełko.Jeszcze taki pomysł, który my mamy (może komuś się przyda): winietki dla dzieci robiliśmy imienne bez nazwiska np. Jaś, Zosia itp. W ten sposób obsługa wie że tu siedzi dziecko i nie będzie stawiać kieliszków do wódki na tym nakryciu
|
|
|
#236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie wybrałabym żadnego, bo nie lubię takiej faktury papieru ![]() Torcik był zamawiany Przyszła halka, ale chyba jest za ciemna ;( Jest do sukni ecru, a moje to złamana biel i halka jest zbyt żółta... ponadto jak tańczę to depczę po kole ;/ no i na dodatek koła się unoszą jak siadam. Myślicie, że to się zmieni w sukni? Jutro przymiarka :|
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do koloru- zobacz czy się bardzo odróżnia od sukienki- w końcu to i tak będzie pod kiecką
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam, że nie oddzywałam się od piątku, ale same problemy... w sobotę podczas remontu przewierciliśmy kratkę kanalizacyjną u sąsiadów
![]() oczywiście afera, bo woda się polała, jak sąsiedzi coś robią na górze to u nas się troszkę leje, bo w niedzielę jedynie firma od usterek uszczelniła tą dziurę, a dopiero dzisiaj naprawią ją całkowice,,, zostały dwa miesiące do wesela a ja jestem jak kłębek nerwów ![]() ![]() w niedzielę pokłóciłam się z tatą, który uznał, że jesteśmy widocznie na pewne rzeczy niedojrzali, że mój TŻ nic nie da sobie powiedzieć odnośnie remontu i jesteśmy oboje upraci...ehhh kupę gorzkich słów się posypało... najgorsze, że jeden tata i drugi wymagają teraz, żeby mój TŻ przekonał się do tego, żeby ktoś nam pomógł z remontem, a TŻ nawet nie chce tego słyszeć... ehhh pokłóciliśmy się ostro o to wczoraj jak mu tylko wspomniałam... nie mam już sił na to wszystko... mój tata ciągle jakieś "ale" , TŻ uparty![]() ![]() mam dość![]() :con fused:![]() postaram się Was nadrobić choć łatwe to nie jest ![]() Malgos_12 gratulację z okazji zmiany stanu cywilnego ![]() klask i:![]() aż miło się czyta mam nadzieję, że jak przyjmiecie mnie do klubu to nadrobię zaległości jesli chodzi o zdjęcia![]() JJJustynAAA ja też jestem osobiście za Twoim typem ![]() ![]() ![]() ja również usadzam dzieciaki na osobnych krzesłach, nawet dwu latki, a takie dzieciaczki też będą ![]() aisak42 wrzucam zdjęcia prezentów dla rodziców
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej ale akcja z tą rurą-dobrze, że Wam nie trysnęła cała zawartość ścieków do sypialni... Z remontami tak jest, że po skończonym remoncie dopiero człowiek jest mądrzejszy i wiele rzeczy by inaczej zrobił- wiem o tym bo przeżyłam dwa remonty mieszkania Twój Tata na pewno nic złego na mysli nie miał- chciał pomoc a wyszło źle ale jakoś wszystko przeszło więc i Ty się nie martw- będzie dobrze pomyśl jakie będziesz miała wspaniałe mieszkanko jak to się wszystko zakończy
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Magnusia za kilka dni Twój wielki dzień
jak sie czujesz???
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

no a tort świetny! Pytanie...on był zamawiany czy ktoś go robił??
telefonu nie odbiera 

Ale czytam regularnie i postaram się w miarę możliwości odzywać 

Suknia ma spód atłasowy a na to jest muślin - czy po tym muslinie czy po atłasie. Boję się, żeby jakieś plamy nie zostały

klik!