Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 18:09   #2371
Ineso
Matka Smoka

Dot.: Kraków, część 18 (to brzmi dumnie!)

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;34627992]
Wilkość wazonu zależna jest od ilości Twoich pędzli Mnie by taki nie starczył...
A kuleczki na pewno chcesz średnie, a nie te najmniejsze jak w Sephorze?

Przy okazji mam prośbę - czy któraś z Was mogłaby podejść odebrać te kuleczki na ul. Prądnicką (obik szpitala) w godz. 8-16? Bo ja niestety nie mam takiej możliwości...[/QUOTE]
O co chodzi z tymi kuleczkami i wazonem?
Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
27 czerwca
Rak

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Cytologia - 10-20 dzień cyklu
USG piersi - 4-9 dzień cyklu
A mnie ostatnio lekarz wysłał na te badania mówiąc, że nie ma znaczenia w jakim dniu cyklu się robi. Potem dostałam zj... od położnej. Pan od usg się nie zainteresował.

Postawili mi w Rossie szafkę z limitką League czy coś tam - powinnam się na coś rzucić?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 18:11   #2372
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
SdC, jak jakość ciuchów z Twoich ostatnich allegrowych zamówień? Interesuje mnie szczególnie moja niedoszła bluzka, czyli to: http://moda.allegro.pl/958-sliczne-b...414206455.html , bo zaczynam żałować, że nie wybrałam w końcu innego koloru
Akurat to zamówienie jeszcze nie doszło. Zostało dzisiaj wysłane dopiero . Granatowa Ci dokładnie powie, bo też zamówiła te koszulki.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 18:21   #2373
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość

O tak, krem brulee
A różane to gdzie dokładnie?
Muszę obczaić nazwę tej resty, idąc od rynku jedna z pierwszych po lewej
Stary 2012-06-11, 18:23   #2374
Malla
Nie depcze krokusów

Lakiery z zamówienia są śliczne, a zamówiłam dla siebie tylko 2 topy, nic kolorowego
Stary 2012-06-11, 18:29   #2375
Lenkapuma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
O co chodzi z tymi kuleczkami i wazonem?
Robimy sobie z hiper miejscówkę na pędzle - szklany wazon wypełniamy perełkami na wzór regału z pędzlami w Sephorze.

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 18:33   #2376
rozkolyszswiat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Co do domu - chodzi mi raczej o to, że nie wszyscy sobie zdają sprawę, że w dom trzeba zainwestować dobrze, a po kilkudziesięciu latach i tak przyjdzie konieczność remontu powierzchni większych niż np. ściany do pomalowania oczywiście, że jak się wszystko dobrze przemyśli, to ogrzewanie wychodzi w miarę racjonalnie, ale dla mnie i tak nie jest to symboliczna złotówka "Mam" dom "po dziadkach" budowany w latach 80tych, więc niestety zżera teraz pieniądze, bo po tylu latach niestety nie jest już "jak nowy" i trzeba to i owo poulepszać Podejrzewam, że budując dom teraz za jakieś 30lat (tu padł we wspominanym wątku argument, że widocznie mam jakiegoś pecha i wszystko spierniczone, bo znajomi kogoś tam perwszy raz musieli coś poprawiać po latach 10) również będzie sie trzeba liczyc z jakimś remontem (remontem wiekszym niż owo malowanie ścian właśnie), a ja niestety jestem z tych, co czarno widzą kwestie finansowe

To, że technika idzie do przodu, to niewątpliwie ogromny plus, który w przyszłości może pomóc coś zaoszczędzić przy czym w owym wątku wyszło na to, że:
a) jak raz zbudujesz dom, to jest Twój (no tak, o ile zbudujesz bez zaciagania kredytu),
b) budujesz go raz i do końca świata masz go w stanie nienaruszonym,
c) jesli już przyjdzie ewentualny kataklizm typu powódź i musisz coś poprawić to zrobisz to po znajomości za zapewne kilkaset złotych,
d) nie masz sąsiadów i jestes wolny,
e) wszystko jest cacy, trawsko nie rośnie a zimą codziennie pod same drzwi odśnieża Ci święty Mikołaj,
f) latem możesz opalać się topless (autentyczny argument ).

W całej sprawie chodzi mi raczej o zauważenie tego, że zarówno mieszkanie w bloku jak i posiadanie swojego własnego domu ma wady i zalety i trzeba się po prostu z nimi liczyć, nie z góry zakładać, że któraś opcja jest lepsza, bo jeszcze nie uzupełniliśmy listy jej wad (bo np. chwalący się mieszkaniem/domem znajomy o nich nie wspomniał)

Od mieszkania odstrasza mnie z kolei choćby kwestia właśnie sąsiadów i przykre wspomnienia z nimi, to, że trzeba się liczyć z ewentualnościa np. zalania, trzeba miec na uwadze, że nie jest się samemu i nocna kapiel z uwagi na ewentualną słyszalność może się komus nie podobać oraz często niewielki metraż...

I w sumie teraz, gdy dzieci sąsiadów w miarę dorosły (niestety były wychowywane bezstresowo i biegały koło domu od 7 do 22 wrzeszcząc, ulicę ode mnie) to cenię sobie względną ciszę.
W sumie nie orientuję się zbytnio jak stoją ceny mieszkań, ale myślę, ze zakup mieszkania rzestronnego, w nowym budownictwie będzie sie równał gdzieś kosztom budowy domu, omijająć fakt kupna działki.
I popieram to co napisałaś powyżej o plusach i minusach mieszkania w bloku, a w domu.
Sporo też zależy od podejścia do tego jak wygląda mieszkanie, bo jeśli ktoś mało czasu spędza w domu, to nie będzie miał nawet chwili by Cieszyć się domem, ogrodem itd, ja z kolei jestem raczej domatorką, więc cieszy mnie czasem spokój, ogród, leniuchowanie, grill wieczorami i to, że w każdej chwili mogę wyjść i poopalać tyłek na działce, a nie kombinować gdzie by tu jechać.

Tak się składa, że teraz mieszkam w bloku i na plus jest mi to, że wszędzie mam blisko, że zawsze mam ciepłą wodę itd, jednak to są sprawy do zaakceptowania w jedna jak i w drugą stronę.

Co do waszych topów, jakiś czas temu zamawiałam boxerki Beep na tej stronie i polecam http://www.partnerssa.sklep.pl/28-tuniki-bez-rekawkow

Edytowane przez rozkolyszswiat
Czas edycji: 2012-06-11 o 18:36
rozkolyszswiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 18:35   #2377
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość

Postawili mi w Rossie szafkę z limitką League czy coś tam - powinnam się na coś rzucić?
http://lusterko-em.blogspot.com/2012...e-konkurs.html
Cytat:
Akurat to zamówienie jeszcze nie doszło. Zostało dzisiaj wysłane dopiero . Granatowa Ci dokładnie powie, bo też zamówiła te koszulki.
Ahh, okej, dzięki
Cytat:
Robimy sobie z hiper miejscówkę na pędzle - szklany wazon wypełniamy perełkami na wzór regału z pędzlami w Sephorze.
Hm, nie wyłapałam w postach, ile Was ta przyjemność wyniesie... Zdradzisz?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 18:42   #2378
Lenkapuma
Zakorzenienie

Perełki kosztują niecałe 14zł, a wazon kupiłam za yyy.... no nie więcej niż 30zł. Prawdę mówiąc nie wiem, ile kosztował, bo kupowałam kilka rzeczy

Lenkapuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 18:58   #2379
nicRu
maszyna, nie człowiek

Rozkołyszswiat w większości zgadzam się z Tobą, wszystko zależy od metrażu mieszkania/domu, ale ostatnimi laty za tę samą cenę taniej wychodziła bodajże budowa domu nawet. W tym wszystkim po prostu rozbawiły mnie argumenty o oplaniu sie topless, sąsiadach, którzy wyginęli niczym dinozaury oraz załatwianiu wszystkiego po znajomości, bo nawet wtedy samo kupno np. płytek na taras (nie wiem jak to się fachowo nazywa, wybaczcie) nie wyniesie tyle, by wraz z robocizną zmieścić się w kilkuset złotych czy nawet tysiącu, a tarasy, balkony, byle kostka służąca za chodnik prowadzacy od bramki do drzwi jednak sa narazone na różne warunki atmosferyczne i muszą być zrobione porządnie... Sama jeszcze nie wiem gdzie chciałabym tak naprawdę mieszkać, ale przy przechylaniu się każdej z szal czuję ogromną odpowiedzialność finansową i nie moge powiedzieć, że jedna z tych opcji jest jedyną słuszną i bezpieczną

Zmieniając temat to rodzice wysłali mnie na promocje oleju w sklepie celem kupna butelki dla nas i butelki dla babci -cudem te dwie butelki złapałam, bo promocja była o 18 do 20, a o 18 jakaś kobieta już stała z dwoma wózkami i kończyła załadowywanie ich olejami i margaryną (również z promocji)
Stary 2012-06-11, 19:03   #2380
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez francuski pocalunek Pokaż wiadomość
1. Gratulacje serdecznie

2. Troche mi nastroj sie polepszyl, juz chyba bedzie dobrze. Jutro sie wybieram na spotkanie z Wami to calkiem mi bedzie weselej.
1. Dziękuję
2. Napij się jakieś dobrego drinka jutro to na pewno nastrój Ci się poprawi

Cytat:
Cytologia - 10-20 dzień cyklu
USG piersi - 4-9 dzień cyklu
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
I wtedy wprowadzą się do Ciebie Wizażanki!
Wizażanki nie chciałyby mieszkać na takim odludziu Wszędzie daleko.

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Gratulacje
Dziękuję
A Tobie jak idzie sesja?

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
1. gratulacje
2. Nam może i przepiszą ale niestety nie jest w Krakowie
1. Dziękuję
2. Poza Krakowem to przynajmniej zdrowsze powietrze

Studentki Jak Wam idzie sesja? A właściwie zaliczanie przedmiotów?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:05   #2381
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
A Tobie jak idzie sesja?
Dwa egzaminy napisane, jeszcze tylko 5 + praca zaliczeniowa na 10 stron
Stary 2012-06-11, 19:06   #2382

Cytat:
Zapomniałam, co to znaczy się uczyć. Przez ten semestr nie miałam żadnego (!) kolokwium i ostatni raz nad notatkami siedziałam (oprócz egzaminu sprzed tygodnia) w lutym! Mój mózg paruje, a ja nie potrafię się skupić Miałam iść jutro na egzamin, ale nie, muszę to sobie rozłożyć i uczę się na środowe kolokwium, a egzamin napiszę u zaocznych w sobotę.

Uff, zrzuciłam swoje żale
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:10   #2383
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja w sobotę miałam ostatni egzamin, licencjacki, tak to wszystko zdałam w zerówkach więc pisałam tylko filozofię w maju
Stary 2012-06-11, 19:11   #2384
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Dwa egzaminy napisane, jeszcze tylko 5 + praca zaliczeniowa na 10 stron
To Ty masz aż 7 egzaminów? A ja narzekam na moje 4 A u Was już sesja trwa?

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Zapomniałam, co to znaczy się uczyć. Przez ten semestr nie miałam żadnego (!) kolokwium i ostatni raz nad notatkami siedziałam (oprócz egzaminu sprzed tygodnia) w lutym! Mój mózg paruje, a ja nie potrafię się skupić Miałam iść jutro na egzamin, ale nie, muszę to sobie rozłożyć i uczę się na środowe kolokwium, a egzamin napiszę u zaocznych w sobotę.

Uff, zrzuciłam swoje żale
Nie za dobrze Ci?
To na którym Ty roku jesteś, że tak mało nauki masz?

Stary 2012-06-11, 19:16   #2385
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
To Ty masz aż 7 egzaminów? A ja narzekam na moje 4 A u Was już sesja trwa?
7, bo z praktycznej nauki francuskiego i z lektoratu z rumuńskiego mam po dwa - pisemny i ustny.
Sesja oficjalnie trwa od 16 do 28

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Jak sobie tak myślę, to w zeszłym roku miałam tyle samo, a robiłam aż dwie opcje zakończone egzaminami... Naiwnie liczyłam na to, że im dalej w las, tym mniej drzew
Stary 2012-06-11, 19:19   #2386
kasiencja
Pani Buka

Myszka - ja mam hm...9 egzaminów (z czego jedno to raczej takie mniejsze kolokwium zaliczeniowe), pierwsze w najbliższym tygodniu i tak do 28 czerwca. przyzwyczajona jestem do 4-5 na semestr, ale od tego roku tak głupio mamy... właśnie próbujemy na mailu ustalić dodatkowy termin ustnego egzaminu, który jest już pojutrze, a wszystkim nie pasuje i trzeba przyjść chyba pod sam koniec sesji. (ja za cholerę nie zdążę się nauczyć, bo to trudne :/ ). inny egzamin mam poza swoim Instytutem, nie mogłam chodzić na wykłady, a nigdzie nie ma ani slajdów, ani literatury, więc nie wiem czego i skąd się uczyć

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:20   #2387

Cytat:
Nie za dobrze Ci?
To na którym Ty roku jesteś, że tak mało nauki masz?
Jestem na II roku, a akurat w tym semestrze tak wypadło, że wszystkie kolokwia mam końcowe, nie miałam żadnych cząstkowych

Ktoś mnie zainspirował parę stron temu i voila - wizażanki dostały osobną etykietę na moim blogu
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:23   #2388
rozkolyszswiat
Raczkowanie

Cytat:
Rozkołyszswiat w większości zgadzam się z Tobą, wszystko zależy od metrażu mieszkania/domu, ale ostatnimi laty za tę samą cenę taniej wychodziła bodajże budowa domu nawet. W tym wszystkim po prostu rozbawiły mnie argumenty o oplaniu sie topless, sąsiadach, którzy wyginęli niczym dinozaury oraz załatwianiu wszystkiego po znajomości, bo nawet wtedy samo kupno np. płytek na taras (nie wiem jak to się fachowo nazywa, wybaczcie) nie wyniesie tyle, by wraz z robocizną zmieścić się w kilkuset złotych czy nawet tysiącu, a tarasy, balkony, byle kostka służąca za chodnik prowadzacy od bramki do drzwi jednak sa narazone na różne warunki atmosferyczne i muszą być zrobione porządnie... Sama jeszcze nie wiem gdzie chciałabym tak naprawdę mieszkać, ale przy przechylaniu się każdej z szal czuję ogromną odpowiedzialność finansową i nie moge powiedzieć, że jedna z tych opcji jest jedyną słuszną i bezpieczną

Zmieniając temat to rodzice wysłali mnie na promocje oleju w sklepie celem kupna butelki dla nas i butelki dla babci -cudem te dwie butelki złapałam, bo promocja była o 18 do 20, a o 18 jakaś kobieta już stała z dwoma wózkami i kończyła załadowywanie ich olejami i margaryną (również z promocji)
Tak sie składa, że moi rodzice wzięli się za porządny remont domu i prawda taka, że o dobrą ekipę remontową ciężko, czasem lepiej wziąć kogoś obcego i zapłacić więcej, a widac, ze zrobione jest to porządnie i fachowo, a czasem Ci po znajomości raz, że zepsują robotę, a dwa, że wcale tak mało sobie nie policzą. Dobrze mają Ci którzy po prostu siedzą w budowlance, potrafią sobie zrobić coś samodzielnie i jednocześnie przypilnują "ekspertów".

Cytat:
Ciężko się wziąć za naukę
rozkolyszswiat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:24   #2389
nicRu
maszyna, nie człowiek

U mnie tez tak było - niby miałam tylko 4 egzaminy, ale praktycznie każdy podwójny (pisemny i ustny)

Rozkołyszświat, o tym dokładnie mówię, że to nie jest tak prosto znaleźc dobrą ekipę jak to niektórym się wydaje, a moim zdaniem lepiej już zapłacić więcej, poszukać dobrej i mieć zrobione coś dobrze i na wiele lat, po znajomości nie zawsze też jest dobrze, chyba że dla kogoś dobrze to po prostu tanio.
U mnie ekipa niby jest dobra, bo polecona przez zajmująca się profesjonalnie budowlanką osobę, ale i tak lepiej patrzeć na ręce i oglądać szczegóły, żeby mieć zrobione wszystko porządnie a nie na odczep się (i zapłać). Wg mnie jest to coś, w co lepiej zainwestować niż szukac "byleby tanio".

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-06-11 o 19:31
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:28   #2390
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Wiecie o promocjach w Rossmannie? http://www.rossnet.pl/imagesrossnet/...3-rossmann.pdf
Tusz MF 2000 będzie za 15 zł

Cytat:
Ja w sobotę miałam ostatni egzamin, licencjacki, tak to wszystko zdałam w zerówkach więc pisałam tylko filozofię w maju
Gratulacje
Masz ze wszystkiego zerówki? Ale fajnie! W tym semestrze miałam jedną, w zeszłym 2- ale na obydwie się nie załapałam, bo nie chodziłam na wykłady (miało nie być żadnych plusów z chodzenia na wykłady, a wartościowe nie były, odpuściłam, a potem zrobili zerówki)

Cytat:
7, bo z praktycznej nauki francuskiego i z lektoratu z rumuńskiego mam po dwa - pisemny i ustny.
Sesja oficjalnie trwa od 16 do 28

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Jak sobie tak myślę, to w zeszłym roku miałam tyle samo, a robiłam aż dwie opcje zakończone egzaminami... Naiwnie liczyłam na to, że im dalej w las, tym mniej drzew
O kurcze, to dużo tego!
Ale szybko masz wakacje U nas sesja oficjalnie zaczyna się jakoś pod koniec czerwca.

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Myszka - ja mam hm...9 egzaminów (z czego jedno to raczej takie mniejsze kolokwium zaliczeniowe), pierwsze w najbliższym tygodniu i tak do 28 czerwca. przyzwyczajona jestem do 4-5 na semestr, ale od tego roku tak głupio mamy... właśnie próbujemy na mailu ustalić dodatkowy termin ustnego egzaminu, który jest już pojutrze, a wszystkim nie pasuje i trzeba przyjść chyba pod sam koniec sesji. (ja za cholerę nie zdążę się nauczyć, bo to trudne :/ ). inny egzamin mam poza swoim Instytutem, nie mogłam chodzić na wykłady, a nigdzie nie ma ani slajdów, ani literatury, więc nie wiem czego i skąd się uczyć
Niemożliwe, żeby te egzaminy były jakieś bardzo trudne do zdania, skoro tyle ich jest Albo może uczycie się systematycznie?

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Jestem na II roku, a akurat w tym semestrze tak wypadło, że wszystkie kolokwia mam końcowe, nie miałam żadnych cząstkowych

Ktoś mnie zainspirował parę stron temu i voila - wizażanki dostały osobną etykietę na moim blogu
W sumie w ciągu semestru też nie miałam kolosów. Nie lubię jak tak wszystko zostaje na koniec semestru. Wolę mieć kilka kolosów rozłożonych w trakcie samego semestru, z których potem jest wystawiana ocena końcowa, a nie 2 tygodnie przed sesją zamiast się uczyć na egzaminy muszę się martwić zaliczeniami z ćwiczeń...

Stary 2012-06-11, 19:31   #2391
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, to dużo tego!
Ale szybko masz wakacje U nas sesja oficjalnie zaczyna się jakoś pod koniec czerwca.
26 mam ostatni egzamin, a 27 jadę do Francji
Stary 2012-06-11, 19:32   #2392
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Dobra, widzę że jest trochę chętnych na peelingowe kapcie tylko na chłodniejsze dni.
W takim razie wrzucam sobie link do zakładek i w stosownym terminie przypomnę temat (i poszukam chętnej na organizację zamówienia
A ja bym wolała teraz, przemęczyć się tydzień i w wakacje mieć boskie stopy do sandałków

Kasiencja, sorry, że Cię męczę, ale dasz znać na którą jest ten czwartkowy egzamin, jak Ci babeczka potwierdzi? Jeszcze wyślę do niej maila sama, ale nie wiem kiedy się doczekam
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:35   #2393
nicRu
maszyna, nie człowiek

WrednaMyszka nie, zerówki sa u nas rzadko i dla geniuszy z 5.0 z zaliczenia o co jest cholernie trudno (a czasem zwolnienie czy zerówka oznacza po prostu mega hardkorową odpytke ustną) :P

Udało mi się zamienić dwa przedmioty na jeden anglojęzyczny i zdac z niego egzamin w kwietniu, prace zaliczeniowe z tych mniej ważnych przedmiotów napisałam na przełomie kwietnia i maja. W ten sposób zostały mi do zaliczenia wtedy dwa, filozofia z której i tak musiałam pisać egzamin i gry, z których się zaparłam i napisałam kolokwium na tyle, że egzamin miałam juz z głowy. Potem spięłam się i napisałam filozofię i w ten sposób miałam jakieś 3 tygodnie na ogarnięcie się do licencjackiego :P Niektórzy wciaż ciągną sesję i pisza pracę.
Stary 2012-06-11, 19:36   #2394
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
26 mam ostatni egzamin, a 27 jadę do Francji
No to od razu zaczynasz prawdziwy wypoczynek! Fajnie Ci. Do 26 to ja ani jednego egzaminu nie będę mieć za sobą...

Kasiencja i Cholerka: Wy jesteście na tym samym roku? Z Waszych postów się domyślałam, że Cholerka jest rok wyżej.

Stary 2012-06-11, 19:37   #2395
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Niemożliwe, żeby te egzaminy były jakieś bardzo trudne do zdania, skoro tyle ich jest Albo może uczycie się systematycznie?
niestety, nasze studia wykluczają systematyczną naukę na wyższych latach wiele przedmiotów to same (nieobowiązkowe) wykłady. fakt, to w większości nie są trudne egzaminy, ale ponieważ każdy układa sobie plan sam, to czasem jest problem z pogodzeniem terminów samych egzaminów i trzeba kombinować.
Cholerka jest rok wyżej, ale w związku z tym co pisałam wyżej, od 3 roku wzwyż na wielu przedmiotach są ludzie z różnych lat i my razem jesteśmy na jednym.

Cholerko - od 15 w sali 323, z tym że jak nie wpisywałaś się na listę, to nie jestem na 100% pewna, czy babka zdąży Cię przepytać, bo chyba ma jakiś ograniczony czas. ale jeszcze możesz w piątek od 14

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2012-06-11 o 19:39
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:38   #2396
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
No to od razu zaczynasz prawdziwy wypoczynek! Fajnie Ci. Do 26 to ja ani jednego egzaminu nie będę mieć za sobą...
Jadę pracować, a nie odpoczywać
Stary 2012-06-11, 19:41   #2397
nicRu
maszyna, nie człowiek

Kasiencja, ja tak miałam z ta nieszczęsną filozofią - miałam sam wykład, więc tym bardziej nie potrafiłam się zmobilizować do systematycznej nauki, bo przecież nie miałam w głowie zakodowane, że ktoś moze mnie wyrwac na zajęciach do odpowiedzi. Nie lubię takich przedmiotów
Stary 2012-06-11, 19:41   #2398
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Perełki kosztują niecałe 14zł, a wazon kupiłam za yyy.... no nie więcej niż 30zł. Prawdę mówiąc nie wiem, ile kosztował, bo kupowałam kilka rzeczy
Ok
Cytat:

Co to za sklep z dwugodzinnymi promocjami?
Cytat:
Napisane przez rozkolyszswiat Pokaż wiadomość

Ciężko się wziąć za naukę
Oj tak...

Cytat:
Wiecie o promocjach w Rossmannie? http://www.rossnet.pl/imagesrossnet/...3-rossmann.pdf
Tusz MF 2000 będzie za 15 zł
A dobrze rozdziela?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:43   #2399
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
A ja bym wolała teraz, przemęczyć się tydzień i w wakacje mieć boskie stopy do sandałków
Przecież lada dzień może być ciepło i co wtedy?

W ogóle te skarpety kosztują 57,5+ wysyłka. Drogie

Cytat:
WrednaMyszka nie, zerówki sa u nas rzadko i dla geniuszy z 5.0 z zaliczenia o co jest cholernie trudno (a czasem zwolnienie czy zerówka oznacza po prostu mega hardkorową odpytke ustną) :P

Udało mi się zamienić dwa przedmioty na jeden anglojęzyczny i zdac z niego egzamin w kwietniu, prace zaliczeniowe z tych mniej ważnych przedmiotów napisałam na przełomie kwietnia i maja. W ten sposób zostały mi do zaliczenia wtedy dwa, filozofia z której i tak musiałam pisać egzamin i gry, z których się zaparłam i napisałam kolokwium na tyle, że egzamin miałam juz z głowy. Potem spięłam się i napisałam filozofię i w ten sposób miałam jakieś 3 tygodnie na ogarnięcie się do licencjackiego :P Niektórzy wciaż ciągną sesję i pisza pracę.
Łał! Chciałabym umieć tak się zmotywować, przysiąść wcześniej i wszystko tak pięknie zaliczać. Plany zawsze ambitne mam, ale zwykle jednak na planach się kończy i uczę się na ostatnią chwilę

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
niestety, nasze studia wykluczają systematyczną naukę na wyższych latach wiele przedmiotów to same (nieobowiązkowe) wykłady. fakt, to w większości nie są trudne egzaminy, ale ponieważ każdy układa sobie plan sam, to czasem jest problem z pogodzeniem terminów samych egzaminów i trzeba kombinować.

Cholerko - od 15 w sali 323, z tym że jak nie wpisywałaś się na listę, to nie jestem na 100% pewna, czy babka zdąży Cię przepytać, bo chyba ma jakiś ograniczony czas. ale jeszcze możesz w piątek od 14
W sumie też mam pamięciówki niektóre i nie da się ich nauczyć wcześniej, bo przecież to wszystko wyleci z głowy

Cytat:
Jadę pracować, a nie odpoczywać
Ale Francja I kasę sobie odłożysz

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
A dobrze rozdziela?
Dawno go nie używałam, ale z tego co widziałam to dziewczyny go zamawiają ciągle I chyba Hiper pisała, że to jej ulubiony

Stary 2012-06-11, 19:44   #2400
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ola, polomarket :P
Myszka ja zwykle też nie umiem, ale teraz koleżanka mnie mocno kopnęła w tyłek i sie udało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości