Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 19:25   #4381
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

wiadomo,ze bede sie odzywac ale nie tak caly czas bede pisac,ze zyje
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:30   #4382
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

a ze mnie sie wszyscy smieja ze mam wielki brzuch i juz mam z tego powodu kompleksy i depresje... i mam dosc tłumaczenia czemu mam taki.. bo mam no co poradze!!!! gruba jestem to mam wielki brzuch co w tym dziwnego... przestane chyba z domu wychodzic bo mi wstyd juz jest

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:37   #4383
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ze mnie sie wszyscy smieja ze mam wielki brzuch i juz mam z tego powodu kompleksy i depresje... i mam dosc tłumaczenia czemu mam taki.. bo mam no co poradze!!!! gruba jestem to mam wielki brzuch co w tym dziwnego... przestane chyba z domu wychodzic bo mi wstyd juz jest
ale przeciez ty nie jestes gruba!!! skąd ci to głowy przychodzi. przynajmniej ja mam calkiem inne wyobrażenie grubych, otyłych ludzi ciesz sie brzuszkiem i dzidziusiem co w środeczku mieszka i miej wszystkich w d****

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:46   #4384
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ale przeciez ty nie jestes gruba!!! skąd ci to głowy przychodzi. przynajmniej ja mam calkiem inne wyobrażenie grubych, otyłych ludzi ciesz sie brzuszkiem i dzidziusiem co w środeczku mieszka i miej wszystkich w d****
dzieki kochana ale tak wszyscy mówią i to głównie babay jak by nie wiedziałoy ze przykro mi moze być ..

bloguję
Stary 2012-06-11, 19:49   #4385
zielona1911
Zakorzenienie

Lukrecja ludziom nie dogodzisz,przy Oskarze mialam brzuch jak "wieloryb" gadali do mnie gruba.kulka itd teraz gadaja ze mam maly brzuch,ze bedzie male dziecko,ze sie nie odzywiam itd.Takie zycie.Ludzie zawsze beda gadac.

Ale pojadlam...250g czeresni
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 19:57   #4386
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja nie wymiotuję,tzn.czasem rano tak mam jakbym zaraz miała,ale muszę szybko coś zjeść i napić się gorącej herbatki,przechodzi
ale moja teściowa całą ciąże
Może z tymi objawami zadzwoń do gina,bo żeby się nie odwodnić
Jestem pod bardzo mocna opieka gina i czesto cgodzę sie nawadniać.Dzis tez juz po 3 kroplowkach,znow jest lepiej. Jutro z mezem idziemy do ubezpieczalni gadac bo niby nalezy mi sie opiekunka w domu ktora moze popsprzatac.dziecmi sie zajac jakbym musiala na wizyte jechac.Moze sie uda a ja w koncu wroce jako tako do formy i donosze dzidzie jak najdluzej....

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
co do kg ja już 8na plusie ciekawe czy uda mi się nie przekroczyc 15 kg zostało jeszcze 7, a za tydzień dopiero zacznę III trymestr.
ja mam 4 kg na plusie w 20 tyg. Ciekawe ile dobije bo w obu poprzednich mialam po 11 ale teraz bliźniaki wiec nie wiadomo ale z drugiej strony przez moj żołądek....Po dzieciach schudlam 17 kg w rok wiec teraz tez sie zrzuci :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:06   #4387
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

zwariowałaś? masz śliczny brzusio i nie przejmuj się gadaniem !!!
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 20:09   #4388
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

a ja jutro mam studniowke 100 dni do porodue jednak pojutrze

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:10   #4389
m_moni
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za dobre słowo
Wróciłam od endo-gina. Pani dr przebadała mnie od stóp do głów
okazało się, że mój gin jest lekkim panikarzem, z jednej strony może to i dobrze ... Wszystkie wyniki w normie, nie widzi żadnych odchyleń jeśli chodzi o tarczycę szyjka wysoko, dzidziunia moja mi pomachała rączką
Maja się przekręciła- jest położenie miednicowe, a na połówkowym było główkowe. Uspokoiłam się, bo co 2 ginów, to nie jeden ale już mam dosyć tego szukania dziury w całym...

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Natomiast na Allegro dzisiaj zakupiłam takie oto rzeczy, zdjęcia poniżej
I odkryłam bardzo fajną firmę z produktami dla dzieci, urzekł mnie ich design http://www.suavinex.com/
widziałam wcześniej ten kocyk na all. bardzo mi się podoba i przekornie kupię niebieski tylko daj znać jak przyjdzie czy się opłaca go kupować, bo tani z tego co pamiętam to on nie był

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy z Zuzią
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Nadrabiałałam i przysnęłam, w sumie codzinnie o 6 była pobudka -trzeba było odespać. Mały w brzuchu sie kotłuje
Dziękuje kochane za wsparcie i kciuki, kochane jestescie
Co do porodu - mysle ze do przeżycia. Od soboty byłam na sali z dziewczyną, która miała skurcze, a rozwarcie nie postepowało. Razem z nią to przeżywałam i pomagałam jej jak tylko mogłam. Dostawała zastrzyki przeciw bólowe i jakos przetrzymała. Dopiero dzis rano podali oksyocyne, taka była szczesliwa ze idzie rodzic az miło wspominam i nie moge sie doczekac wrzesnia. Poród zaczęłam trakować jako jeden z etapów w moim życiu i wiem, że to przeżyje.
ciesze się, że już wróciłyście!!

Cytat:
ja to mojemu TŻ mówiłam ze musimy se dzidka zrobic JUZ bo nie chce byc 30 letnią pierworódką kolezanka rodziłq mqjąc 27 lat i juz była najstarsza a laski 23 lata i drugi dzidzius no cóz... stare dupy jestesmy hahahahaha
ja zdążę dokładnie przed 30-stką, a może nawet w swoje urodziny urodzę każdy ma swój czas

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Proszę powiedz mi czy wizytę u endo-ginekologa odbywasz ze względu na złe wyniki czy jakieś niepokojące objawy podczas ciąży? Ja też się boję.
mój gin nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego kieruje mnie na konsultacje do endokrynologa. powiedział, że wyniki są troszkę poza normą, a nie są. nie masz się czego obawiać, wizyta jak każda inna
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:17   #4390
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Iwcia po godzinie Ci nieźle skoczyło ale mieścisz się w normach bo one są do 140 tylko nie wiem czy ta norma 140 jest po 2 h czy po 1h bo ja miałam na czczo 78 po 1 h 105 po 2 h 116
Na czczo ja też miałam tyle samo co Ty,czyli 78 a po 2godzinach 82 to chyba ładnie mi zbiło?
Cytat:
Ale mi dziwnie bez TŻ-ta.

Ja chyba lada moment będę musiała przestać pracować, bo ludzie tak mi grają na nerwach, że to jest niewyobrażalne. Już sama nie wiem czy to moje hormony czy ludzie naprawdę są tak nieznośni. Przykład: jedna starsza pani przyszła dziś do mnie na hennę brwi. Po tym, gdy ją nałożyłam i czekałam chwilkę, aż zabarwi włos, zadzwonił mój służbowy telefon, więc ją przeprosiłam na dosłownie 15-30 sekund. Wracam i co? Ona całe czoło i dłoń ma umazane w hennie. Patrzy na mnie i "oj, co ja zrobiłam? Po tym jak ją uspokoiłam, że nic się nie stało, czoło nie zafarbowało, a jedynie z paznokciami może być problem, ale ma je moczyć w soku z cytryny, ona z 30 razy powtórzyła, że jest zdenerwowana, bo pewnie to z czoła nie zejdzie. Na nic moje słowa, że na czole nic nie ma ( miała dość mocno nakremowaną skórę na tym czole, więc nie było szans, aby w tak krótkim czasie przyjęło mocno skórę, a to co było widać od razu domyłam naftą kosmetyczną)... ona tam ciągle widziała plamę, której k(*&)*&*()*&*)(& nie było!!!! Ja naprawdę jestem miła do ludzi, ale już przy niej gotowało się we mnie. Inny przykład... kobieta przyszła umówić się na "pedicure"... z tą różnicą, że chciała tylko, abym jej skróciła... 1 paznokieć u stopy. Oszczędność ludzka nie zna granic. Co tam ją interesuje, że ja będę biegała i dźwigała wanienkę, żeby jej 1 paznokcia wyomoczyć. Eeeeeh, aż się zirytowałam na nowo. Wybaczcie, musiałam się wygadać. Może to jednak we mnie jest problem.
O matko!to tak można?!jeden paznokieć?!Ja bym wcale nie brała takiej klientki a tamta z henną przesadziła,po co dotyka?!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
A co do tych Kłykcin to ja nawet niewiem,ze je mam bo mam je w srodku gdzies-nawet niewiem gdzie. Robilam na poczatku roku test na DNA HPV bo wyszla mi cytologia 3gr i wtedy mi wlasnie wyszlo ze mam najgorsza odmiane 16-odpowiedzialna za raka szyjki i 44-klykciny,ale ja ich wogole nie czuje( przynajmniej na zewnetrznej stronie).Mialam miec wycinki,ale balam sie bo normalnie robia to pod narkoza,a mi nawet by znieczulenia nie dali a po drugie to by byla ingerencja na szyjce,wiec balabym sie o dziecko.Zwlaszcza gdy chcieli mi to zrobic na poczatku ciazy gdzie odklejala mi sie kosmowka.
Mam nadzieje ze po porodzie samo zniknie
To tym bardziej Ci współczujęW takim przypadku to zbyt ryzykowne tak jak mówisz.Lepiej po porodzie to sprawdzić.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Ja dalej sobie leże,mdlosci przeszly to przyszla goraczka mam 38,1 to wzielam sobie paracetamol w syropie i czekam aż minie. Mam nadzieje,że dzidzi ta goraczka nie zaszkodzijak jutro tez tak bedziie to pojde do lekarza.
Trzymaj się Kochana,może zrób te zimne okłady,oby szybko przeszłoi jutro leć do lekarza.

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
A ja jestem po wizycie, pani doktor mnie wystraszyła, bo bada mnie na samolocie i mówi że brzuszek za mały jak na ten tydzień i macica trochę za nisko, miała mi nie robić USG ale się obawiała że malutka za mało urosła i zrobiła. A nasza Paulinka urosła pięknie, została dziewczynką, waży 1200g, więc wszystko jest ok Wg USG mam termin porodu na 3 września, więc tylko 4 dni później od wyliczonego
A mój mały brzuszek to taka moja uroda jak widać Kazała mi tylko brać magnez 2 razy dziennie po 2 tabletki, żeby się macica rozciągała, a za miesiąc znowu będziemy oglądać maluszkową na USG
A i przytyłam 2 kilo, w sumie 8 od początku, więc mieszczę się w normie
GratulujeWidzisz,ws zystko dobrze mimo niedużego brzucha.

Cytat:
Mi też mówią,że mam duży brzuch a ja mam to w nosie!

Fajnie,że dziewczyny wróciły

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:19   #4391
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale mi dziwnie bez TŻ-ta.

Ja chyba lada moment będę musiała przestać pracować, bo ludzie tak mi grają na nerwach, że to jest niewyobrażalne. Już sama nie wiem czy to moje hormony czy ludzie naprawdę są tak nieznośni. Przykład: jedna starsza pani przyszła dziś do mnie na hennę brwi. Po tym, gdy ją nałożyłam i czekałam chwilkę, aż zabarwi włos, zadzwonił mój służbowy telefon, więc ją przeprosiłam na dosłownie 15-30 sekund. Wracam i co? Ona całe czoło i dłoń ma umazane w hennie. Patrzy na mnie i "oj, co ja zrobiłam? Po tym jak ją uspokoiłam, że nic się nie stało, czoło nie zafarbowało, a jedynie z paznokciami może być problem, ale ma je moczyć w soku z cytryny, ona z 30 razy powtórzyła, że jest zdenerwowana, bo pewnie to z czoła nie zejdzie. Na nic moje słowa, że na czole nic nie ma ( miała dość mocno nakremowaną skórę na tym czole, więc nie było szans, aby w tak krótkim czasie przyjęło mocno skórę, a to co było widać od razu domyłam naftą kosmetyczną)... ona tam ciągle widziała plamę, której k(*&)*&*()*&*)(& nie było!!!! Ja naprawdę jestem miła do ludzi, ale już przy niej gotowało się we mnie. Inny przykład... kobieta przyszła umówić się na "pedicure"... z tą różnicą, że chciała tylko, abym jej skróciła... 1 paznokieć u stopy. Oszczędność ludzka nie zna granic. Co tam ją interesuje, że ja będę biegała i dźwigała wanienkę, żeby jej 1 paznokcia wyomoczyć. Eeeeeh, aż się zirytowałam na nowo. Wybaczcie, musiałam się wygadać. Może to jednak we mnie jest problem. :cool
Mnie też działają na nerwy, i to jak. Do tego wszystkiego jakiś agresor mi się włącza i moralizatorska postawa
Dziś wracam od lekarza, i widzę jak taksówkarz po drugiej stronie ulicy (!) żre jakąś bułkę i sobie za okno wyrzucił papier. Tak zapieniłam na tego śmieciarza że przeszłam przez tę ulicę, podniosłam papier, wrzuciłam mu do środka i powiedziałam że mu coś wypadło.
Normalnie nie stać by mnie było na taką akcję

Cytat:
Ludzie są poperdoleni. Mnie mówią że za mały, i każda babka która już rodziła na moją informację że to 5 m-ąc mówi: "Ja to w 5 tym miesiącu miałam już widoczniejszy brzuszek" albo coś w ten deseń. I jeszcze pocieszają mnie żebym się nie martwiła
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 20:20   #4392
kraven
Zakorzenienie

Zmykam spać. Dobranoc. Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:30   #4393
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Na czczo ja też miałam tyle samo co Ty,czyli 78 a po 2godzinach 82 to chyba ładnie mi zbiło?

:

nie masz co się martwić o cukrzycę w ciąży wynik bardzo malusi
Stary 2012-06-11, 20:33   #4394
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Kochane gorączka mi spadla po syropku,teraz mnie poty oblewaja
mam nadzieje,że jutro bede czula sie dobrze

gratuluje wizyt i sie zegnam na dzisiaj

Lucia piękna Ty mojaa,nie przejmuj sie niczym,ludzie ktorzy tak mowia sa niedowartosciowani. Cymbaly jedne
wazne ze dzidzi wygodnie a im kij w tylek

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:43   #4395
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Witam! Czy mogłabym dołączyć się do Waszego grona? Mam skończone 24 tygodnie, już prawie 25 Będę miała synka - prawdopodobnie Adasia to moje drugie dzieciątko, córcia ma 2 latka i 8 miesięcy. termin porodu to 26 wrzesień.
Moja ciąża należy do tych leżących, w 21 tygodniu szyjka skróciła mi się do 22 mm... brzuch mnie nie bolał, tylko miałam uczucie ciągnięcia, no i teraz muszę leżeć plackiem co najmniej do 34 tyg. Dodam, że do jakiegoś czasu Was podczytuje.
ubranek już trochę posiadam, po córci, wybrałam te uniwersalne, po resztę pójdę do sklepu. Wanienka jest, wózek jest(espiro vector 4), rożek jeden mam, łóżeczko też, pościele na zmianę też, pieluchy tetrowe muszę dokupić, flanelowych nie będę kupowała. Do mycia będę używała oilatum bądź któregoś z podobnych środków. dla siebie też jeszcze nic nie mam, oprócz klapek do szpitala. I najgorzej, że nie mogę chodzić i kupić potrzebnych rzeczy, bo nie można mi wstawać...
Witamy gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Wercia to jutro który tydzień zaczynamy? 28?
No jutro kończymy 27 tydzień a co za tym idzie rozpoczniemy 28 czyli III trymestr

Edytowane przez weronika_91
Czas edycji: 2012-06-11 o 20:40
weronika_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:47   #4396
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

O matko!to tak można?!jeden paznokieć?!Ja bym wcale nie brała takiej klientki a tamta z henną przesadziła,po co dotyka?!
Dotknęła, bo ją zaswędziało, a zapomniała, że ma pomalowane Ja rozumiem, że można się zapomnieć, ale najbardziej wkurzało mnie jak to przeżywała przez jeszcze dobre kilka minut i nie dała sobie wmówić, że nie ma po tej hennie śladu. A dla tej z jednym paznokciem powiedziałam, że nie robię pojedynczo, jak chce to całość albo wcale. Przecież nie będę biegała wokół jednego paznokcia i blokowała sobie miejsca, żeby zarobić 2 zł za jednego pazura.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mnie też działają na nerwy, i to jak. Do tego wszystkiego jakiś agresor mi się włącza i moralizatorska postawa
Dziś wracam od lekarza, i widzę jak taksówkarz po drugiej stronie ulicy (!) żre jakąś bułkę i sobie za okno wyrzucił papier. Tak zapieniłam na tego śmieciarza że przeszłam przez tę ulicę, podniosłam papier, wrzuciłam mu do środka i powiedziałam że mu coś wypadło.
Hahahaha Boska jesteś!!! Chciałabym zobaczyć minę tego taksówkarza.

Cytat:
Kto gada takie głupoty??? Dawać mi go tutaj!!!
Nie przejmować mi się głupim ludzkim gadaniem, takim byle gadać! Ja już nauczyłam się w tej kwestii wpuszczać jednym uchem, a wypuszczać drugim, bo co chwilę słyszę inne cudne opinie na temat mojego brzucha. Jednego dnia słyszę, że malutki i nie widać, że jestem w ciąży, a drugiego, że bardzo duży jak na 5 miesiąc. I jak tu zrozumieć ludzi? Zauważyłam, że jak ubiorę coś obcisłego, to wtedy mam według wszystkich wielki brzuch, a jak jestem w jakiejś luźnej tunice to jest malutki i nie widać ciąży. Eh.
Stary 2012-06-11, 20:56   #4397
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
He he Iwoncia, mała rzecz a cieszy
Najlepszy sposób żeby kobiecie poprawić humor
Nioooooo a chociaż nie wiem czy to taka mała rzecz bo mnie conajmniej o 6 lat odmłodziła

Cytat:
Aaaaaaa hahahahah
Padłam, piękna akcja
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 20:59   #4398
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie patrzę na brw, że do jutra są meble bez vat. Chciałabym komodę sobie kupić.
Jak myślicie taka wystarczy na ciuszki dzieciaczka
http://brw.com.pl/pl/produkt/15632-K...C3%B3j+dzienny
czy może taka
http://brw.com.pl/pl/produkt/15634-K...C3%B3j+dzienny

akurat z tego systemu mamy łóżko i szafkę nocną i są dobrej jakości, nie rozleciały się, ani drzwiczki nie opadły.[COLOR="Silver"]
Moim skromnym zdaniem chyba ta mniejsza wystarczy, ale z drugiej strony jeśli masz miejsce to czemu nie. Chociaż osobiście ta mniejsza bardziej mi się podoba.

Cytat:

to ja czekam na opinię jak dostaniesz przesyłkę ok ????
Ja mam po 2h 116 i moja gin uspokaja że granica jeszcze wysoko ...
Jak tylko przesyłka się pojawi to mogę zrobić zdjęcia i wrzucić, a na pewno ocenię moje zakupy i Allegrowicza.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Maja się przekręciła- jest położenie miednicowe, a na połówkowym było główkowe. Uspokoiłam się, bo co 2 ginów, to nie jeden ale już mam dosyć tego szukania dziury w całym...
widziałam wcześniej ten kocyk na all. bardzo mi się podoba i przekornie kupię niebieski tylko daj znać jak przyjdzie czy się opłaca go kupować, bo tani z tego co pamiętam to on nie był
To będzie Maja u Ciebie? My też zastanawiamy się nad tym imieniem. Tzn. od początku mówiłam, że będzie Maja, ale czasem mam jeszcze wątpliwości, myślę jednocześnie nad Kaliną, Hanną, Marią, Nadią i kilku innymi I się tak zastanawiam czy zbyt duży tych Mai później nie będzie
Co do kocyka to oglądałam go w sklepie, ale jakiś taki zleżały był, chyba dość długo leżał na wystawie bez woreczka. Widziałam akurat kolor niebieski, ale w tym sklepie ciemno jak w du... więc na żywo nie zrobił na mnie wrażenia, ale bardzo mi się podoba więc się skusiłam. 40 zł kosztował na Allegro. Są jeszcze te droższe z Motherhood, ale nie miałam okazji ich widzieć na żywo.

Cytat:
Jaka była jego reakcja? Jestem bardzo ciekawa Faktycznie babki w ciąży są fajne... :P
Stary 2012-06-11, 21:03   #4399
katiem
Wtajemniczenie

Wróciłam z pracy i jestem wypompowana

A jutro już urlopik Do niedzieli , ale zawsze coś
Tylko, że do końca tygodnia będę bez internetu. I pewnie zaczniecie nowy wątek - matko jak to leci.
Już sie pytałam męża czy tam jest jakiś wi-fi czy coś, a On na to "a co? bez wizazu nie wytrzymasz?"

Cytat:
katiem to już duży ten Twój synuś ciekawe ile moja niuńka już waży ja na all zamawiałam jeansy za 14,99 zł tzn wylicytowałam i białe spodnie za 20zł + przesyłka. Jeansy byłyby ok, gdyby nie to, że o 3 rozmiary za duże zamówiłama białe idealne
dziękuję
Te białe super. Spróbuję czegoś poszukać bo w tej chwili mam jedną parę w której jeszcze się swobodnie czuję. pozostałe trochę ciasne.

Cytat:
Gratulacje udanej wizyty - już 29 tydzień, jeszcze tylko jeden i trójeczka z przodu

Dzięki

U mnie chyba mydełko zostanie, no ale zawsze może mi się odmienić.
dziękuję

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Oho

Ciekawe ile moja Dzidzia będzie ważyć .
dzięki

Cytat:
super że wszystko dobrze i maleństwo juz takie duże - pięknie !!!!
dzięki

Cytat:
a oto i moje piątkowe zdobycze, za rzeczy dla niuńki zapłaciłam 12zł, po 2zł sztuka. Dwie bluzeczki, dwie pary spodenek bluza z polarkiem od spodu i sweterek. Wszystko na 3-6 m-c
zaszalałam z moją tunika - aż 5 zł kosztowała, bo babka mi ją jako sukienkę policzyła
Tunika super - na zdjęciu wygląda jak nowa
I spodenki mnie urzekły

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
pewnie to drugie..
a wirujesz te rzeczy normalnie?czy delikatny program+plukanie?
bo juz zglupialam z tym praniem
wiruję normalnie - czasem na program bez zagnieceń - to 800 jest
ale delikatnego chyba nigdy nie używałam.
Dodatkowo w mojej pralce muszę włączać program dodatkowej wody bo na ciemnych rzeczach ma się wrażenie, że gorzej płucze.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:11   #4400
Iwoncia81
Zakorzenienie

Ide spać bo dziś ciężki dzień był i długo trwał bo od 4 rana już prawie nie spałam
Papule
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:21   #4401
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Witam! Czy mogłabym dołączyć się do Waszego grona? Mam skończone 24 tygodnie, już prawie 25 Będę miała synka - prawdopodobnie Adasia to moje drugie dzieciątko, córcia ma 2 latka i 8 miesięcy. termin porodu to 26 wrzesień.
Moja ciąża należy do tych leżących, w 21 tygodniu szyjka skróciła mi się do 22 mm... brzuch mnie nie bolał, tylko miałam uczucie ciągnięcia, no i teraz muszę leżeć plackiem co najmniej do 34 tyg. Dodam, że do jakiegoś czasu Was podczytuje.
ubranek już trochę posiadam, po córci, wybrałam te uniwersalne, po resztę pójdę do sklepu. Wanienka jest, wózek jest(espiro vector 4), rożek jeden mam, łóżeczko też, pościele na zmianę też, pieluchy tetrowe muszę dokupić, flanelowych nie będę kupowała. Do mycia będę używała oilatum bądź któregoś z podobnych środków. dla siebie też jeszcze nic nie mam, oprócz klapek do szpitala. I najgorzej, że nie mogę chodzić i kupić potrzebnych rzeczy, bo nie można mi wstawać...
Witam, gratuluję dzidziusia

Cytat:

Almariel śliczny brzuszek
Mojego też wstawiłam na maila - Wercia to jutro który tydzień zaczynamy? 28?
.
Dziękuję. Twój brzusio też słodki. Mi się podoba jak fajnie te nasze brzusie z przodu wyglądają.

Cytat:
Właśnie patrzę na brw, że do jutra są meble bez vat. Chciałabym komodę sobie kupić.
czy może taka

akurat z tego systemu mamy łóżko i szafkę nocną i są dobrej jakości, nie rozleciały się, ani drzwiczki nie opadły.
Myślę, że spokojnie starczy na ciuszki dziecka. My też mamy meble z brw i jestem z nich zadowolona.

Cytat:
ta druga wydaje sie bardziej pojemna my mamy taką http://allegro.pl/komoda-klasyczna-d...354715369.html choć na zdjęciu wygląda na taka nie pozorną jest ogromna wiec może do tej 1 tez by sie pomieściło.
Śliczna jest !
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:24   #4402
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.
Udało mi się upolować na allegro kilka rzeczy
Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Kilka godzin mnie nie było i już tyle do nadrobienia
katiem brawo za udaną wizytę świetnie, że z dzidzią wszystko w porząsiu

A oto moje zdobycze dzisiejsze lumpkowe
Super zdobycze

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Ja za to dzisiaj mam kiepski dzień.... Byłam u internisty po nowe skierowanie do kardiologa, bo tamto poprzednie było jednorazowe, a ta na mnie z ryjem, że nie mam żadnego zaświadczenia od kardiologa, bo skąd ona ma wiedzieć, ze on coś ode mnie chce (miałam wynik badania jedynie).
Zadzwoniłam tez do pracy, bo potrzebowałam RMUA, a księgowa do mnie, że ona przed 15 nie ma obowiązku mi go wystawiać...
Jak w piątek się rejestrowałam do kardiologa to baba w rejestracji powiedziała, ze co z tego, ze jestem w ciąży, mogłam się od razu zarejestrować po poprzedniej wizycie - tylko ja pytałam lekarza na wizycie kiedy mam się rejestrować, bo wiedziałam jakie sa terminy.... Powiedział, że "mam zadzwonić tydzień wcześniej (przed 20 tygodniem ciąży) ładnie się uśmiechnąć i powiedzieć, że jestem w ciąży to mnie zarejestrują...." I bądź tu mądry...
Jak dzisiaj wyszłam od tego internisty to po prostu z bezsilności łzy mi same leciały....

A tak w ogóle koleżanka zgubiła mój INDEKS....
Dobry pomysł. To może ja tez kupię w razie czego bebiko - zapiszę sobie.
Ja bym się bała, ze mi się wyślizgnie... no niedoświadczona jestem... Nigdy takiego maluszka nie kąpałam...
Ale świnie w tych wszystkich placówkach. A najgorsze, ze w ciąży ma się taki nastrój, ze byle krzywa mina kogoś i od razu łzy.

Jeśli u ciebie szpital da wyprawkę to tam powinny być próbki mleka różnych firm. mi przekonanie młodego do mm zajęło 2 tygodnie bo chciał tylko cyca. Aż za którymś razem udało się z bebiko.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Natomiast na Allegro dzisiaj zakupiłam takie oto rzeczy, zdjęcia poniżej
I odkryłam bardzo fajną firmę z produktami dla dzieci, urzekł mnie ich design http://www.suavinex.com/
faktycznie śliczne
Cytat:
Dziękuje kochane za wsparcie i kciuki, kochane jestescie
Dobrze, ze już jesteś

Cytat:
Wróciłyśmy z Zuzią

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Słodziak
dzięki

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Słodziutkie , ale i tak to wiaderko mnie jakoś nie przekonuje, ja zakupię wanienkę.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-11, 21:28   #4403
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

ale mnie rozbawiłaś dobre dobre !!!!

tym miłym akcentem uciekam w poduchy i życzę spokojnej nocy
Stary 2012-06-11, 21:30   #4404
anesh_
Zakorzenienie

aloy witamy

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię

Co myślicie? http://allegro.pl/show_item.php?item=2356865316
A jak nie dobry, to polećcie coś tak do 800zł, tylko nowy
A dlaczego nowy? Ja będę miała używany...

Cytat:
czy może taka

akurat z tego systemu mamy łóżko i szafkę nocną i są dobrej jakości, nie rozleciały się, ani drzwiczki nie opadły.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

no wisz focham siem
Ta druga. Ale i tak drroooga... JA kupiłam za 500 zł i też się nie rozleciała:P

Cytat:
ta druga wydaje sie bardziej pojemna my mamy taką http://allegro.pl/komoda-klasyczna-d...354715369.html choć na zdjęciu wygląda na taka nie pozorną jest ogromna wiec może do tej 1 tez by sie pomieściło.
Też droga. Chyba, że to jakieś drewniane czy cóś, nie doczytałam.

Cytat:
Ja dalej sobie leże,mdlosci przeszly to przyszla goraczka mam 38,1 to wzielam sobie paracetamol w syropie i czekam aż minie. Mam nadzieje,że dzidzi ta goraczka nie zaszkodzijak jutro tez tak bedziie to pojde do lekarza.
Oszczędzaj się kobitko.

Cytat:
A ja jestem po wizycie, pani doktor mnie wystraszyła, bo bada mnie na samolocie i mówi że brzuszek za mały jak na ten tydzień i macica trochę za nisko, miała mi nie robić USG ale się obawiała że malutka za mało urosła i zrobiła. A nasza Paulinka urosła pięknie, została dziewczynką, waży 1200g, więc wszystko jest ok Wg USG mam termin porodu na 3 września, więc tylko 4 dni później od wyliczonego
A mój mały brzuszek to taka moja uroda jak widać Kazała mi tylko brać magnez 2 razy dziennie po 2 tabletki, żeby się macica rozciągała, a za miesiąc znowu będziemy oglądać maluszkową na USG
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:38   #4405
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć mamusiu

Cytat:
czy może taka
l:
MI chyba ta 1.
Cytat:
Odpoczywaj biedulko
Cytat:
NO to super ze wszystko ok.
NAsze dzidzie ważą podobnie

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-11, 21:39   #4406
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Jestem pod bardzo mocna opieka gina i czesto cgodzę sie nawadniać.Dzis tez juz po 3 kroplowkach,znow jest lepiej. Jutro z mezem idziemy do ubezpieczalni gadac bo niby nalezy mi sie opiekunka w domu ktora moze popsprzatac.dziecmi sie zajac jakbym musiala na wizyte jechac.Moze sie uda a ja w koncu wroce jako tako do formy i donosze dzidzie jak najdluzej....

ja mam 4 kg na plusie w 20 tyg. Ciekawe ile dobije bo w obu poprzednich mialam po 11 ale teraz bliźniaki wiec nie wiadomo ale z drugiej strony przez moj żołądek....Po dzieciach schudlam 17 kg w rok wiec teraz tez sie zrzuci :P
To fajnie jakbyś mogła mieć taką pomoc za free(dobrze rozumiem?)
A jak chłopcy,cieszą się z dwóch siostrzyczek?

Cytat:

Ludzie są poperdoleni. Mnie mówią że za mały, i każda babka która już rodziła na moją informację że to 5 m-ąc mówi: "Ja to w 5 tym miesiącu miałam już widoczniejszy brzuszek" albo coś w ten deseń. I jeszcze pocieszają mnie żebym się nie martwiła
za odwagę w akcji,trzeba tępić chamstwo co za typy!!!
choć czasem brakuje słów...ludziom nie dogodzi,nie mają własnych spraw?te ich głupie komentarze

Cytat:
nie masz co się martwić o cukrzycę w ciąży wynik bardzo malusi
Wiem kochanabyłam już u gina.Tylko widzę,że u mnie tak dobrze spadło i dlatego napisałam,może któraś będzie miała podobnie?
Zapomniałam dopisać,bo szłam położyć synka spać,Twój wynik glukozy po 2godzinach był wyższy niż po 1godz.???to normalne?

Cytat:
Kochane gorączka mi spadla po syropku,teraz mnie poty oblewaja
mam nadzieje,że jutro bede czula sie dobrze

gratuluje wizyt i sie zegnam na dzisiaj

Lucia piękna Ty mojaa,nie przejmuj sie niczym,ludzie ktorzy tak mowia sa niedowartosciowani. Cymbaly jedne
wazne ze dzidzi wygodnie a im kij w tylek
To dobrze,że spadła temp.,może wypocisz się w nocy i rano będzie już lepiej

Angel mi też się podoba ta Twoja sukienko-tuniczka

aloy witaj!

Byłam na mailu,brzuchy cudne!!!WSZYSTKIE!
Lucia chyba mam taką samą nokie

Choco teraz zobaczyłam,że dodałaś 3fotki Leosia i na trzeciej fajnie go widaćprzystojniacze k jak nic!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-06-11, 21:39   #4407
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki rejestrowałyście się w programie rossnę Rossmanna? kurcze nie mogę się zarejestrować bo nie mam dzieci yyy
ja się wycwaniłam i wpisałam jako datę urodzin termin ostatniej @
Cytat:
Hej, wróciłam już. Z małym wszystko w jak najlepszym porządku Waży już ponad kilogram. Przybiera ostro na masie.
Długość mojej szyjki 29mm, twarda i zamknięta. Dotrzyma jeszcze długo.
Leżałam na położniczym, oglądałam malutkie dzidziusie i co najważniejszcze-oswoiłam się z porodem... Mam 20 stron do nadrobienia...
Super Anusia, że jesteś już z nami

Cytat:
Wróciłyśmy z Zuzią
super, ze wróciłyście w dwupaku. odpoczywaj!!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 21:46   #4408
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ide film oglądać... eksperyment ss... zapowiada sie ciekawie. Paaaaaaaa

bloguję
Stary 2012-06-11, 21:47   #4409
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
No coś Ty lukrecja.
Przestań się przejmować.
JAk sama zauważyłaś mówią ci to tylko kobiety. Zazdrosne zołzy i tyle.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-11, 21:51   #4410
Katee27
Zadomowienie

W ogóle to nie napisam,że byłam jednak w szpitalu u mojej znajomej i jej drugiej córeczki,mówię Wam jaka cudnaa jakie małe paluszkitycie.Wzięł am ją na ręce a ona taka maleńka(choć 3300g)
Leżała z nią inna dziewczyna,która urodziła synka na miesiąc przed,łożysko jej się zaczęło odklejać i maluszka zabrali do innego szpitala,bo tam lepsza opieka.Matko to musi być straszne dla świeżej mamy.A w domku ma już 3córy,które chciały mieć siostre.
Jeszcze mąż mnie wkurza,bo karze mi rodzić w tym szpitalu a ja nie chcę,jeszcze szanowna teściowa wtrąca swoje 3grosze
Co za rodzinkachyba im coś powiem tak mi działają na nerwy ostatnio

W ogóle to wczoraj po raz pierwszy oglądałam na TLC Ciąża z zaskoczenia i byłam w szoku,że kobiety nie podejrzewały,że są w ciąży.Teraz wiem,ze to możliwe,nawet jak brzuch nie rośnie.
Jedna miała mieć usuwaną macice(endometrioza) i miała takie objawy ciążowe,ale występujące też przy tej chorobie.Poszła na usg a ginka jej mówi,że niech się nie szykuje na tą operację bo za 4tygodnie rodzi-była w szoku!Dzidzia na szczęście zdrowa.
Drugi przypadek mnie bardziej powalił,ale nie będę opowiadać,chyba,ze chcecie...

Idę w poduchy.PA!

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-06-11 o 21:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości