Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 11:34   #4291
gda
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
ja dzisiaj w końcu idę do endo-gina. u mnie w rodzinie nikt jeszcze nigdy nie miał żadnego problemu z tarczycą. mam nadzieję, że u mnie tez będzie wszystko w porządku, ale się boję.

mam humor do d. ważę już +10kg, a miało być 12kg do końca ciąży. przez ten cholerny ślinotok i metaliczny posmak w ustach jem więcej, bo inaczej jest mi niedobrze wczoraj sobie pochodziłam górkach i mnie boli w pachwinie...nawet zupa mi się nie udała
Nie martw się! Ja też mam już 10 kg... I też mam jeszcze 2 kg do wykorzystania Hehe, już to widzę! Pocieszam się tym, że przed ciążą byłam trochę chudzielcem, więc natura próbuje mi zrobić zapas tłuszczyku, żebym miała energię do zajmowania się dzieckiem

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34631901]wpadam sie pochwalić że mam wrescie tv

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

ja mam zamiar tak robić.dla mnie mydło w kostce sczególnie dla dzidzi to syf i zaraza.jedna wielka bakteria[/QUOTE]

No właśnie mi się też tak wydaje...

A jeszcze jedno. Jak ja biorę kąpiel, to wiadomo - potem się opłukuję pod prysznicem. A to dzidzi tak się wymacza w tej wodzie ze złuszczoną skórą i co? Potem w tym zostaje? Czy można jakoś opłukać?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 11:43   #4292
colds
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Colds, ale Tobie lecą te tygodnie. Gratuluję.
Ojjj, uciekają, uciekają

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
tym co wyczytalas sie nie przejmuj jak jest wszystko ok to w ostatnim miesiacu moze co 2 tygodnie wizyta i to wszystko ja tak mialam i moje kolezanki tez a nawet rzadziej tj tak normalnie
No właśnie zastanawiało mnie to dlaczego tak często . Ale już wszystko rozumiem. Dziękuje

Cytat:
Napisane przez Agnes!84!! Pokaż wiadomość
Witam Was po dlugiej przerwie!
U mnie kiepsko. Byłam w szpitalu z powodu twardnienia brzucha i skurczy..uspokoiło sie trochę ale po powrocie do domu znów to samo mimo że jestem na fenoterolu. Praktycznie w pozycji stojącej mam twardy brzuch, lezenie też nie przynosi zupełnej ulgi. Jak wstaje w nocy do wc mam brzuch jak kamień. Z szyjka w szpitalu było chyba ok ale nawet nie sprawdzali długości. Boję się że znacznie sie skrocila, jutro na wizycie się dowiem. Chyba skonczy się na łóżku do końca ciąży. Martwią mnie skurcze ktorych nawet leki nie mogą wyciszyćKończę dopiero 24 tc więc co będzie potem... Życzę Wam wszystkiego dobrego. Pozdrawiam sedecznie
Będzie wszystko dobrze, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to dziś zaczynamy 25 tc, z tej okazji puściłam najświeższe fotki brzucholka na pocztę.

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
A z lepszych wiadomości to w piątek odebrałam wyniki badań, na moje oko wszystko ok, a dziś mam wizytę wieczorem, już się nie mogę doczekać

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
colds gratuluję ... jejku jeszcze troszkę i będzie 3 ... a to znaczy że
Coraz poważniej się robi

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34631901]ja mam zamiar tak robić.dla mnie mydło w kostce sczególnie dla dzidzi to syf i zaraza.jedna wielka bakteria[/QUOTE]
Mam dokładnie takie samo zdanie!
Stary 2012-06-11, 11:43   #4293
Kalpana
Zakorzenienie

Hej kobitki

Byłam dzisiaj na badaniu morfologii. Chciałam kupić cieniutki kocyk, ale były po 35zł A ja tyle dałam za gruby... Jeden mi się podobał, był strasznie milusi w dotyku, ale miał tylko maleńkiego misia na górze, a reszta była gładka
Kupiłam 6 pieluch tetrowych białych, ale nie wiem czy są dobre.... A znalazłam te kolorowe i powiem Wam, że rarytasów nie było, a po 4zł :/ No i zaopatrzyłam się w patyczki z ogranicznikiem i płatki kosmetyczne. A powiedzcie mi jaką butelkę najlepiej kupić (jakiej firmy) i czy lepszy jest proszek Dzidziuś czy Jelp?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 11:54   #4294
aaliyah
Zakorzenienie

U mnie też te wizyty z położną są coraz częściej, od trzeciego trymestru co 2 tygodnie, a pod koniec to już co tydzień, a jak sie przeterminuje to codziennie.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ja sie witam tylko,bo mnie brzuch boli i leże. Sama nie wiem czy to watroba czy zoladek ale aż mi nie dobrze

zajrze pozniej
Jejku, mnie dziś w nocy też żołądek bolał.

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja tez miałam nieciekwy weekend, dzisiaj prawie cały dzień spałam, a wczoraj całe popołudnie płakałam, bo mi się zrobiły brzydkie, wielkie rozstępy na boczkach i to już teraz, aż starch się bać co mi się zrobi później, chyba skóra mi popęka .

Moja mała też jakaś niemrawa dzisiaj, mało się rusza, chyba jej się udzielił zły nastrój, ale to też mnie dodatkowo dołuje
Nie martw się, rozstępy się spłycą i wyblakną. Bierzeesz witaminy dla ciężąrnych? Może masz jakieś niedobory.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry
witam się w ten pochmurny dzień ... deszczowo dzisiaj .. ale spałam aż do przed chwilą gdyby nie budzik to pewnie do 9 bym lulała ale muszę po kiecunię jechać z moją siostrą i muszę się nacieszyć jej widoczkiem w tej bieli nie?
My dzisiaj zaspaliśmy. Dziecko zamiast na 8:30 poszło do przedszkola na 9:20. I teraz taki krótki dzień a roboty od groma.

Cytat:
Jejciu widzę że jakiś depresyjny nastrój zapanował na wątku, a myślałam że tylko ja tak marudzę przez cały weekend, nawet nie miałam ochoty zaglądać na forum i pisać, chyba ta pogoda mnie tak dobija, a za tydzień jeszcze 2 egzaminy i 2 zaliczenia, nie chce mi się uczyć, no mam doła po prostu, chciałabym mieć już sesję za sobą, ale marudera ze mnie Widzę że nie tylko mnie dopadają obawy przed porodem, boję się jak cholera A mama mnie pociesza i mówi że mniejszy jest strach przy pierwszym dziecku jak nie wiesz tak naprawdę co cię czeka, bo ona przy każdym kolejnym bała się coraz bardziej marne pocieszenie

A z lepszych wiadomości to w piątek odebrałam wyniki badań, na moje oko wszystko ok, a dziś mam wizytę wieczorem, już się nie mogę doczekać

Wczoraj dostaliśmy dla maluszkowej cały worek maluteńkich ubranek od bratowej męża, muszę je przejrzeć, posegregować i wyprać Dla siebie kupiłam dwie koszule do szpitala
U nas leje od wczoraj, nic się człowiekowi nie chce. Ja wielu rzeczy się boję, ale porodu wcale. Drugiego też nie.

Cytat:
U mnie kiepsko. Byłam w szpitalu z powodu twardnienia brzucha i skurczy..uspokoiło sie trochę ale po powrocie do domu znów to samo mimo że jestem na fenoterolu. Praktycznie w pozycji stojącej mam twardy brzuch, lezenie też nie przynosi zupełnej ulgi. Jak wstaje w nocy do wc mam brzuch jak kamień. Z szyjka w szpitalu było chyba ok ale nawet nie sprawdzali długości. Boję się że znacznie sie skrocila, jutro na wizycie się dowiem. Chyba skonczy się na łóżku do końca ciąży. Martwią mnie skurcze ktorych nawet leki nie mogą wyciszyćKończę dopiero 24 tc więc co będzie potem... Życzę Wam wszystkiego dobrego. Pozdrawiam sedecznie
Dbaj o siebie i dużo leż. Będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
juz ponad 2 tyg to trwa i raz jest lepiej,raz gorzej.dzis jestem taka slaba ze az mi sie krew pusciła z nosa.Dobrze ze o 15 mam wizyte
Muminku, krew z nosa to nic takiego w ciąży. Mi w pierwszej często leciała, z rana jak wstawałam. I jeszcze mogą krwawić dziąsła przy myciu zębów. Chyba krzepliwośc krwi jest obniżona i dlatego tak się dzieje.

Cytat:
Jestem po wizycie położnej. Posłuchałam sobie serduszka malucha. Poza tym dostałam listę rzeczy, które powinnam zabrać do szpitala oraz niezbędnych artykułów do pielęgnacji dziecka po przyjściu na świat. Pokazała mi także oddychanie przeponowe i kazała trenować w każdej pozycji. Podpisałam również deklarację i dostałam kartę kontroli ruchów, którą będę prowadziła od 30tc.
Dearlie, mogłabyś podzielić się tą listą.

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Hej, wróciłam już. Z małym wszystko w jak najlepszym porządku Waży już ponad kilogram. Przybiera ostro na masie.
Długość mojej szyjki 29mm, twarda i zamknięta. Dotrzyma jeszcze długo.
Leżałam na położniczym, oglądałam malutkie dzidziusie i co najważniejszcze-oswoiłam się z porodem... Mam 20 stron do nadrobienia...
Super wieści.

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
ja dzisiaj w końcu idę do endo-gina. u mnie w rodzinie nikt jeszcze nigdy nie miał żadnego problemu z tarczycą. mam nadzieję, że u mnie tez będzie wszystko w porządku, ale się boję.

mam humor do d. ważę już +10kg, a miało być 12kg do końca ciąży. przez ten cholerny ślinotok i metaliczny posmak w ustach jem więcej, bo inaczej jest mi niedobrze wczoraj sobie pochodziłam górkach i mnie boli w pachwinie...nawet zupa mi się nie udała
Moni, ja w pierwszej ciąży miałam dokładnie tak samo, metaliczny smak w ustach i też musiałam jeść co godzinę max dwie inaczej było mi koszmarnie niedobrze. Przyyłam 23kg wtedy. Ale straciłam to wszystko więc i Ty zgubisz. Nie martw się wagą za bardzo.

Powodzenia z tarczycą. Ja mam niedoczynność i jestem na hormonach od ponad dwóch lat. Na szczeście wszystko jest dobrze, jestem pod stałą kontrolą lekarza.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A jeszcze jedno. Jak ja biorę kąpiel, to wiadomo - potem się opłukuję pod prysznicem. A to dzidzi tak się wymacza w tej wodzie ze złuszczoną skórą i co? Potem w tym zostaje? Czy można jakoś opłukać?
No i tu jest kolejna zaleta wanienki bo możesz sobie dziecko na koniec opłukać jakimś kubeczkiem. W tym wiaderku to ja sobie porządnego mycia nie wyobrażam, nie wiem też jak można dziecko w razie potrzeby opłukać.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:16   #4295
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Agnes będzie ok, trzymam kciuki kochana za ciebie i dzidzię

Cytat:
Hej, wróciłam już. Z małym wszystko w jak najlepszym porządku Waży już ponad kilogram. Przybiera ostro na masie.
Leżałam na położniczym, oglądałam malutkie dzidziusie i co najważniejszcze-oswoiłam się z porodem... Mam 20 stron do nadrobienia...
anusia fajnie, że się tam nie zdołowałaś. I najwazniejsze, że jest dobrze

Jeszcze tylko Marty nam brakuje

Tak wogóle to cześć

Przeżyłam weekend z bratanicą i jestem wykończona

Gratuluję nwych tygodni

Nadrobiłam, ale nie mam za wiele czasu żeby poodpisywać wszystkim
W każdym razie co do porodu i karmienia - mój mózg nie dopuszcza tych myśli do siebie na razie. Że będzie źle albo będzie bolało. Nic do mnie nie dociera poza tym, że jakoś to być musi i już Zawsze tak mam, przed egzaminem, ważnym badaniem, czymkolwiek

A jeszcze im mniej mam czasu tym mi się wydaje, że więcej. Moja bratanica już wymysla imiona dla dzidzi i mój mąż o dziwo, po raz pierwszy podjął temat na dłużej niż 5 miut, ale co z tego jak tylko się posmiać zdążyliśmy. Teraz mamy dwa typy: dla chłopaka (chyba będzie na później) Krzysztof i dla dziewczyny Michalina

Co do wiaderka i wanienki. Jestem tradycjonalistką i kupię wanienkę, no choć może to wiaderko nie złe ale nie chcę. A czemu piszecie, że mydło to syf. Opłuka się po kąpieli i tyle. Ja tam wolę zwykle mydełko dla dzieci niż jakieś wymyslne płyny. Już sama lista chemicznych składników mnie przeraża. Nie wiem jak te Emolium. Nie sprawdziłam jeszcze.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:32   #4296
katiem
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
Byłam u gina.
Wszystko w porządku.

29 tydzień, dzidzia waży 1260.

potem zrobiłam skok na lumpki i kilka rzeczy na brzuszek kupiłam.

Mam tylko problem ze spodniami. Może któraś z Was kupowała na allegro jakieś tanie dżinsy bądź inne z gumą i jest baaaardzo zadowolona?Będę wdzięczna za linki.

Cytat:
Śliczny maluch.
Dzięki

Cytat:
KOchana odpoczywaj jak najwięcej

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34627766]
jakie słodziutkie maleństwo.fajne są te wiaderka.ja sie ciągle zastanawiam czy wiaderko czy wanienka
[/QUOTE]
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ale małe cudeńsko
Dzięki

Cytat:
A można robić tak, że wlewam płyn do kąpieli do wody i po prostu go dokładnie pieluchą tetrową obmywam? Bo ja nie chcę używać mydełka...
Tak ja wlewałam płyn i po sprawie.

Cytat:
Noworodek się tak nie brudzi.
A jeśli chodzi o maź to przez 3 dni mycia w szpitalu - czego na oczy nie widziałam - zeszło. Nie wiem być może dziwne, ale w domu już żadnego problemu nie miałam. I nikt mi nie mówił, że moje dziecko jest brudne
Co do opłukania to ja nie wlewałam takiej ilości wody, jak na filmikach, że po samą szyję. I z góry mogłam opłukać prysznicem. A jak mąż będzie w tym uczestniczył to też łatwiej. Ty już pomału wyciągasz, a mąż jeszcze spłukuje.

Tak jak już pisałam - dopóki samemu się nie spróbuje może wydawać się to dziwne.

Biedne dziecko? A w wodach płodowych podkurczone to nie biedne?
A w chustach dzieci nie wyglądają biednie?
Skoro jest spokojny to chyba mu dobrze.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

I oczywiście gratuluję rozpoczętych tygodni

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Co do wiaderka i wanienki. Jestem tradycjonalistką i kupię wanienkę, no choć może to wiaderko nie złe ale nie chcę. A czemu piszecie, że mydło to syf. Opłuka się po kąpieli i tyle. Ja tam wolę zwykle mydełko dla dzieci niż jakieś wymyslne płyny. Już sama lista chemicznych składników mnie przeraża. Nie wiem jak te Emolium. Nie sprawdziłam jeszcze.
Ja też patrzę na te wszystkie SLS, fenole, parabeny itp

Skład Emolium
Skład: ArlasilkŸ Phospholipid GLA (2%), urea (5%), hialuronian sodu (2%), olej macadamia (3%), masło shea (6%), trójglicerydy oleju z kukurydzy (3%), olej parafinowy (8%)

Teraz starszego synka myję w balsamie z Babydream - seria zielona - naturalna. Ale kompletnie nie wiem jak u noworodka skórka zareaguje.
A Emolium jest strasznie drogi.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:35   #4297
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Byłam u gina.
Wszystko w porządku.

Biedne dziecko? A w wodach płodowych podkurczone to nie biedne?
A w chustach dzieci nie wyglądają biednie?
Skoro jest spokojny to chyba mu dobrze.
Dokładnie już nie przesadzajmy.

Gratuluję, duża dzidzia już.

Też dzisiaj do lumpka zaszłam i nabyłam 3 tuniki dla siebie za zawrotną sumę 15 zł łącznie.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 12:36   #4298
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

mydło ogromnie wysusza skóre. szczególnie te w kostkach. np moj tz ma ogromne problemy z suchością dłoni i dermatolog mu kazał myc rece tylko w dziecięcyh plynach do kapieli, żadne mydła. wiec cos w tym musi byc.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:36   #4299
katiem
Wtajemniczenie

A jeśli chodzi o wagę to dzisiaj gadałam o tym z ginem i dla niego normalny przyrost wagi to 12-18kg.
W pierwszej ciąży przytyłam ponad 15 - i wszyscy - oczy - matko jak dużo.
A jak wyszłam ze szpitala to tylko brzuszek pomarszczony miałam.
A w czasie karmienia to tak zleciałam, ze az za bardzo.
Jedna będzie miała więcej wód płodowych, inna większego dzieciaczka.
Myślę, że nie ma co martwić sie na zapas.
Ja też mam już 10 na plusie.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-11, 12:39   #4300
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Super wieści

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
A my zaczynamy 23 tydzień! wzięłam L4 więc przez ten tydzień mam nadzieję że odsapnę, chociaż już telefony się zaczęły :/
Kupiłam 2 kg truskawek i bób młodziutki! mniam!
Chociaż za oknem niespecjalnie to mam dobry humor

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Też tak pomyślałam patrząc na zdjęcie i jakoś mnie te wiaderka nie przekonują.Wanienki te małe wyprofilowane są fajne,ale na krótko,bo dziecko szybko wyrasta.Poza tym nie mam miejsca na składowanie.
Co do mycia noworodka,pamiętam jak mój Juruś miał we włosach 3dni tą maź,nie mogły mu wymyćmiał taką czuprynę.
Wymyć to podstawa i dobrze osuszyć wszystkie fałdki,delikatnie.Ostatni o na tym pikniku szpitala,położna pokazywała przyszłym rodzicom,ja tez podpatrzyłam,żeby dziecko najpierw osuszać tetrową pieluszką,co Ty myślisz o tym?
bo ten tatuś tego manekina/dziecko zaczął porządnie wycierać,a położna,że nie!tylko delikatnie przykładać pieluszkę,a potem żeby dziecko pobyło w ręczniku.
Ja zawijałam w ręczniczek i tak chwilkę zostawiałam, nie tarłam małej, tylko przykładałam ręcznik i tak osuszałam. Myślę że z pieluszką byłoby na tej samej zasadzie.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
c
my usg 3d będziemy robić ok 30 tygodnia. ginekolog, do którego chodzę, powiedział, że to najlepszy czas więc się wtedy zapiszę mała będzie miała piękną pamiątkę a jest tylko 20 zł tańsze od zwykłego usg, więc grzech nie skorzystać a za zwykłe płacę 180 zł
3d tańsze od zwykłego usg?

Cytat:
A można robić tak, że wlewam płyn do kąpieli do wody i po prostu go dokładnie pieluchą tetrową obmywam? Bo ja nie chcę używać mydełka...
Płyn do kąpieli nie służy do mycia. Są płyny, mydła, które nalewasz na rękę i tą ręką lub myjką ( dla mnie nie wygodna ) myjesz dokładnie maluszka. Płyn w wanience nawilża skórkę ale nie myje. Najlepiej ręką myć i najwygodniej.

Kupiłam synkowi taki polarowy kombinezonik na wyjście ze szpitala, jakby chłodno było. Za 5zł. Polowałam na niego w piątek ale kilogram w lumpku był za 60zł a dziś za 20zł. Kombinezon wisiał tam gdzie go zostawiłam
Stary 2012-06-11, 12:41   #4301
katiem
Wtajemniczenie

Kochane moje lecę do pracy.
Będę wieczorem. Wszystkie Was ściskam

Almariel ja wpadłm w jakiś szał lumpkowy. Co poniedziałek jestem
Tyle, ze te koło mnie dość drogie bo 55 i 60 zł za kilo.
Ale nigdzie dalej nie polecę.
dlatego zazdroszczę dziewczynom jak piszecie, że coś za 2 zł itp.

No właśnie o tym właśnie mówię - tamlin wydała 5 zł - szczęściara - jak ja idę pod koniec tygodnia to już same szmaty.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-06-11 o 12:43
Stary 2012-06-11, 12:44   #4302
angel166
Zakorzenienie

ja właśnie gotuję obiadek, chociaż czasu jeszcze multum do powrotu mężusia z pracy. Koło 18 będzie krupnik zjem zatem sama jak się ugotuje, a z drugim poczekam na niego jak na razie to zabijam czas skubaniem słonecznika

co do tego wiaderka to nie jestem przekonana, mam kupioną taką małą wanienkę

katiem to już duży ten Twój synuś ciekawe ile moja niuńka już waży ja na all zamawiałam jeansy za 14,99 zł tzn wylicytowałam i białe spodnie za 20zł + przesyłka. Jeansy byłyby ok, gdyby nie to, że o 3 rozmiary za duże zamówiłama białe idealne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnie biale ciązowe.jpg (38,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spodnie ciazowe jeans.jpg (54,5 KB, 10 załadowań)

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:45   #4303
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Byłam u gina.
Wszystko w porządku.

Mam tylko problem ze spodniami. Może któraś z Was kupowała na allegro jakieś tanie dżinsy bądź inne z gumą i jest baaaardzo zadowolona?Będę wdzięczna za linki.

Skład Emolium
Skład: ArlasilkŸ Phospholipid GLA (2%), urea (5%), hialuronian sodu (2%), olej macadamia (3%), masło shea (6%), trójglicerydy oleju z kukurydzy (3%), olej parafinowy (8%)

Teraz starszego synka myję w balsamie z Babydream - seria zielona - naturalna. Ale kompletnie nie wiem jak u noworodka skórka zareaguje.
A Emolium jest strasznie drogi.
Gratulacje udanej wizyty - już 29 tydzień, jeszcze tylko jeden i trójeczka z przodu

Dzięki

U mnie chyba mydełko zostanie, no ale zawsze może mi się odmienić.

Stary 2012-06-11, 12:47   #4304
angel166
Zakorzenienie

co do kg ja już 8na plusie ciekawe czy uda mi się nie przekroczyc 15 kg zostało jeszcze 7, a za tydzień dopiero zacznę III trymestr.

Jagódka
Stary 2012-06-11, 12:50   #4305
Hatti
Rozeznanie

hello w poniedzialek-KOLEJNY juz tydzien za nami!
wczoraj stuknal mi 24tc
wczoraj rozmawialam z tesciowa i podekscytowana mowi,ze tyle co oznajmilismy,ze potomstwo bedzie,a tu juz 6 miesiac-ale ten czas leci..

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34627766]
jakie słodziutkie maleństwo.fajne są te wiaderka.ja sie ciągle zastanawiam czy wiaderko czy wanienka
[/QUOTE]
nas tez to wiaderko kusi-prawdopodobnie zakupimy

Cytat:
swietnie,ze wszystko ok!

Cytat:
Bugaboo Cameleon 3w1 szaro-niebieski. Byliśmy dziś go obejrzeć i przebija wszystkie inne wózki jakie widzieliśmy - lekki, zwrotny (kręci się w miejscu właściwie), składa się w sekundę, jestem zachwycona!

http://www.bobowozki.com.pl/product_...6&%3CosCsid%3E
swietny wozek-nasz faworyt
musze poszukac oferty 3 w 1 bo szczerze mowiac nie widzialam z nosidelkiem(w uk)zestawu
Cytat:
Jestem po wizycie położnej. Posłuchałam sobie serduszka malucha. Poza tym dostałam listę rzeczy, które powinnam zabrać do szpitala oraz niezbędnych artykułów do pielęgnacji dziecka po przyjściu na świat. Pokazała mi także oddychanie przeponowe i kazała trenować w każdej pozycji. Podpisałam również deklarację i dostałam kartę kontroli ruchów, którą będę prowadziła od 30tc.

Muszę przebadać sobie tarczycę, bo położną zaniepokoił mój puls, szczególnie, że powiedziałam, że przy każdej wizycie mam taki wysoki, a mianowicie ok. 100. Ja jestemn tchórz, bo od jakiś 2 lat planowałam się przebadać, bo u mnie w rodzinie każdy coś tam ma z tarczycą, a później jak zaszłam w ciążę to ze strachu nie poszłam. Wiem, że to nieodpowiedzialne z mojen strony i wstyd mi. Mam nadzieję jednak, że wyniki będą dobre i niepotrzebnie teraz panikuję.
badaj sie i bez paniki!lepiej wiedziec co jest grane!napewno wszystko bedzie dobrze.
a jutro ja mam widzenie z polozna

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
w tym miesiącu planuję zakończyć zakupy ciuszkowe i skompletować torbę do szpitala.
w lipcu reszta pierdółek dla małej i przygotowanie dla niej pokoiku.
a w sierpniu poprać ubranka, kupić łóżeczko a na początek września odkładam zakup wózka.
tak to sobie zaplanowałam, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce
calkiem fajnie podzielony plan zakupow-widze pelne zorganizowanie

Cytat:
witaj Agnes,trzymam kciuki,zeby to twardnienie szybko przeszlo-oszczedzaj sie i sluchaj lekarza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 12:50   #4306
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję dziewczyny na razie nie biorę dużej dawki-6razy pół tabletki na dobę. Można zwiększyć ale organizm chyba szybciej się przyzwyczai do leku. Ale najpewniej czeka mnie zwiekszenie i oby pomogło bo czytałam że niektóre kobiety mają skurcze mimo max dawki Przerażaj:ące. Napiszę po wizycie

Agnes od 19t jestem na fenoterolu .. na początku brałam 4 razy po 1/2 ale od 21t jestem na 1x4 i jest dobrze nie zapeszając zwiększenie pomogło i brzuszek już nie twardnieje nic się nie stawia a jestem w 27t
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 12:50   #4307
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie mydło w kostce to syf, siedlisko bakterii. Sama korzystam, tylko i wyłącznie, z mydła w płynie

Cytat:
Hej dziewczyny!
Byłam u gina.
Wszystko w porządku.

Oho

Ciekawe ile moja Dzidzia będzie ważyć .
Stary 2012-06-11, 12:51   #4308
angel166
Zakorzenienie

u mnie w lumpkach rzeczy wyceniane są, nie ma żadnego w okolicy na wagę. W poniedziałki wszystko 100% czyli średnio tak od 8zł/10zl za bluzkę, 15/20 za spodnie i sukienki itp. W środy i czwartki wszystko za 50%, w piątki wszystko po 2zł i 5 zł ,a w soboty po 1zł i 3zł chodzę zawsze w środy i w piątki. W środy kupuje te rzeczy, które mogą do piątku zostac kupionewłasnie sobie przypomniałam, że moich piątkowych zdobyczy Wam nie pokazałam, zaraz wstawiam foty

Jagódka
Stary 2012-06-11, 12:56   #4309
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dla mnie mydło w kostce to syf, siedlisko bakterii. Sama korzystam, tylko i wyłącznie, z mydła w płynie

Oho

Ciekawe ile moja Dzidzia będzie ważyć .
No widzisz, a ja tylko w kostce. Odkąd odrzuciłam wszystkie żele do kąpieli itd. nie mam problemów ze skórą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 12:56   #4310
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
mydło ogromnie wysusza skóre. szczególnie te w kostkach. np moj tz ma ogromne problemy z suchością dłoni i dermatolog mu kazał myc rece tylko w dziecięcyh plynach do kapieli, żadne mydła. wiec cos w tym musi byc.
dokładnie tak a poza tym na kostce zbieraja i namnażaja sie bakterie.tak samo nie mam zamiaru gabki kupowac bede nalewała sobie płynu na reke i tak namydlała małego
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:00   #4311
Konczita
Zakorzenienie

angel166 pięknie się mężuś Twój spisuje!!!!!
Tamlin gratuluję zakończonego tygodnia i wkroczenia w następny

Cytat:

jak dobrze że już jesteś ... dbaj o Was i odpoczywaj

Cytat:
Angel ja do tej pory miałam stypendium naukowe, a teraz chyba będą same tróje w indeksie
Ale szczerze mówiąc zwisa mi to, uczę się tylko byle by zaliczyć i nie mieć poprawek, a całą uwagę poświęcam na wyprawkę, zakupy dla maluszkowej i inne bardziej pożyteczne rzeczy
Też ci życzę powodzenia na egzaminach, damy radę i przejdziemy prez tą sesję jak burza

ehh jakbym siebie czytała hehee .. ale na szczęście ja mam za sobą wszystko .. dzisiaj pracę złożyłam za 2 tyg się bronie ... trzeba zacząć się uczyć ...

Cytat:
Nie martw się! Ja też mam już 10 kg... I też mam jeszcze 2 kg do wykorzystania Hehe, już to widzę! Pocieszam się tym, że przed ciążą byłam trochę chudzielcem, więc natura próbuje mi zrobić zapas tłuszczyku, żebym miała energię do zajmowania się dzieckiem

Gda kochana Ty taki szczypioreczek jesteś że teraz wyglądasz slicznutko i nie wiem gdzie ukryłaś te kg ....

Cytat:
Hej dziewczyny!
Byłam u gina.
Wszystko w porządku.

i.

super że wszystko dobrze i maleństwo juz takie duże - pięknie !!!!

Iwcia to sobie polepszyłaś ... no nic lepiej mieć 4 niż np 5 nie ?????dzielnie to zniosłaś heheh
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:04   #4312
elena_100
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34633769]dokładnie tak a poza tym na kostce zbieraja i namnażaja sie bakterie.tak samo nie mam zamiaru gabki kupowac bede nalewała sobie płynu na reke i tak namydlała małego[/QUOTE]

No ok, każda i tak będzie używać to co uważa za stosowne. Moje obie bratanice były chowane na mydełku w kostce i żyją i mają się dobrze.
Nie mam zamiaru wychowywać dziecka w brudzie, ale uważam, że nadmierna przesada też jest szkodliwa. Jak nie ma żadnych zarazków to jak potem dziecko ma być odporne?

Stary 2012-06-11, 13:08   #4313
angel166
Zakorzenienie

a oto i moje piątkowe zdobycze, za rzeczy dla niuńki zapłaciłam 12zł, po 2zł sztuka. Dwie bluzeczki, dwie pary spodenek bluza z polarkiem od spodu i sweterek. Wszystko na 3-6 m-c
zaszalałam z moją tunika - aż 5 zł kosztowała, bo babka mi ją jako sukienkę policzyła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 100_3958.jpg (39,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3959.jpg (42,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3960.jpg (40,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_3961.jpg (51,1 KB, 34 załadowań)

Jagódka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-11, 13:09   #4314
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Almariel ja wpadłm w jakiś szał lumpkowy. Co poniedziałek jestem
Tyle, ze te koło mnie dość drogie bo 55 i 60 zł za kilo.
Ale nigdzie dalej nie polecę.
dlatego zazdroszczę dziewczynom jak piszecie, że coś za 2 zł itp.

No właśnie o tym właśnie mówię - tamlin wydała 5 zł - szczęściara - jak ja idę pod koniec tygodnia to już same szmaty.
U mnie ostatnio też warto iść jedynie na dostawę, czyli w pon. potem to już ciężko coś fajnego dostać. W innym znowu dostawy mają w środy, ale tam jest straaasznie drogo i do tego wycena tego, co ładniejsze a reszta na wagę. W ogóle mam wrażenie, że kiedyś lepszy towar był, ale i tak bardzo często coś wynajduję fajnego.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

angel bardzo ładne
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:09   #4315
angel166
Zakorzenienie

Konczita za obronę

Jagódka
Stary 2012-06-11, 13:10   #4316
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Ale 40 stopni moim zdaniem to nie jest wysoka temperatura. J a tak wszystkie rzeczy piorę. I jeszcze nic mi się nie skurczyło.\Albo wyjątkowo delikatne, albo felerne.
pewnie to drugie..
a wirujesz te rzeczy normalnie?czy delikatny program+plukanie?
bo juz zglupialam z tym praniem
Stary 2012-06-11, 13:10   #4317
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a oto i moje piątkowe zdobycze, za rzeczy dla niuńki zapłaciłam 12zł, po 2zł sztuka. Dwie bluzeczki, dwie pary spodenek bluza z polarkiem od spodu i sweterek. Wszystko na 3-6 m-c
zaszalałam z moją tunika - aż 5 zł kosztowała, bo babka mi ją jako sukienkę policzyła

świetne łupy
Kurcze u nas to takie wycenione na wieszakach wiszą np. po 10 zł sztuka. Szału ni ma

Stary 2012-06-11, 13:11   #4318
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
No ok, każda i tak będzie używać to co uważa za stosowne. Moje obie bratanice były chowane na mydełku w kostce i żyją i mają się dobrze.
Nie mam zamiaru wychowywać dziecka w brudzie, ale uważam, że nadmierna przesada też jest szkodliwa. Jak nie ma żadnych zarazków to jak potem dziecko ma być odporne?
wiesz każda mama zrobi jak uważa.ja widze jak moja skóra reaguje na mydło w kostce więc dlaczego mam to robic dzidzi.nie mam jakiegos swira na punkcie czystosci,raczej na punkcie srodkow do mycia
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:17   #4319
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś nie było innych mydeł i każda z Nas ma się dobrze .
Osobiście ja takie mydło mogę używać to mycia rąk, co najwyżej. Do twarzy w żadnym wypadku, tym bardziej teraz gdy mnie wysyfia .
I póki będę decydować za malucha to będziemy używać mydeł w płynie, później może korzystać z kostki. Nie widzę problemu.
Nie wiem, jakoś nie potrafię sobie wyobrazić korzystania np. z jednego mydła w kostce przez całą rodzinę. Jeżeli miałabym takowego używać to chyba musiałabym mieć swoje .
Na temat mydła, ręczników, gąbek mam skrzywienie. Nie wiem skąd mi się wzięło

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Bardzo fajne łupy. Tunika elegancka

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-06-11 o 13:17
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 13:19   #4320
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
wow!!! Minnie a te bluzy kurcze zazdroszcze sukienki, naprawde bardzo ładna i taka elegancka, jak lubie

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości