Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 cz.16:) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-11, 21:46   #3151
dastin
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Zdałam!

Oficjalnie zakończyłam sesję na ostatnim semestrze studiów!

Teraz tylko dokończenie pracy i obrona
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:48   #3152
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Gratulacje! Strasznie zazdroszczę...
Eee tam, bronię się dopiero wrzesień-październik

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:50   #3153
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Eee tam, bronię się dopiero wrzesień-październik
To masz dużo "wolnego" czasu
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:50   #3154
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

Cytat:
Napisane przez justi699 Pokaż wiadomość
blondi w twoim podpisie jest chyba błąd kierowca od sierpień 2012- ale tego jeszcze nie było, czy ja źle zrozumiałam i wtedy planujesz zdawać po raz pierwszy?

mi też głównie w brzuch idzie
faktycznie blad dzieki za uwage ;*

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:51   #3155
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Gratulacje

Ale z tymi poprawinami to kicha, ludzie jak się rozbawią to nie będą chcieli wyjść ;/

A dekoracje - ja liczyłam, że tak za 500 zł jestem w stanie kupić kwiaty na salę i będzie ich sporo
dzięki
No z tymi poprawinami kichamusze pogadać o tym z Tż-tem. Ja bym chyba w ogóle zrezygnowała z poprawin w takim wypadkuskoro piszesz, że kwiaty kosztują 500zł to pewnie dlatego tak policzyła - 1000zł dekoracja sali i wejścia na salę i 500zł żywe kwiaty. Dalej uważam, że to dużo...

Edytowane przez dastin
Czas edycji: 2012-06-11 o 21:53
Stary 2012-06-11, 21:51   #3156
kaczuszka69
potworkowa

flight

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 21:51   #3157
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
To masz dużo "wolnego" czasu
Oj niestety nie wolnego Praca się sama nie napiszę, a i do pracy trzeba chodzić

Stary 2012-06-11, 21:58   #3158
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Oj niestety nie wolnego Praca się sama nie napiszę, a i do pracy trzeba chodzić
No tak... A pracujesz na cały etat?
Stary 2012-06-11, 21:58   #3159
fantastka
Zakorzenienie

Dobry wieczór! Przysięgam, pół dnia Was nadrabiam i nie mogę nadgonić Piszecie jak szalone, a tylko parę dni mnie nie było

Melduję się, że żyję. Praca oddana i zaakceptowana, czekam jeszcze na przyklepanie wstępu i zakończenia Jutro mam egzamin, na który nic a nic się nie uczyłam, więc błaaaaagam o kciuki Oby moja wrodzona inteligencja mnie nie zawiodła

W sobotę odbyło się pierwsze spotkanie moich i TŻta rodziców Na początku myślałam, że to będzie tragedia, wszyscy siedzieli sztywno, ale potem się rozluźnili, ba! na drugi dzień wszyscy byli tak mega zadowoleni, że do teraz jestem w szoku. I mój TŻ mnie mega zadziwił, bo się stresował na to spotkanie bardziej niż ja Ja nawet nie zdążyłam się postresować, taka byłam przejęta swoim licencjatem

Cytat:
Napisane przez littlemary Pokaż wiadomość
Wyczytałam kiedys, że któraś z Was studiuje w Toruniu. Droga PMko, byłaś juz może w salonach sukien ślubnych? Rozglądałaś się trochę?

Co do stanika to całkowicie się zgadzam! Dobrze dobrany poprawia sylwetkę i zapewnia dobre samopoczucie
To ja tu studiuję W czwartek się wyprowadzam i chyba nie zdążę gdziekolwiek zajrzeć... z jednej strony szkoda, a z drugiej jest jeszcze wcześnie i trochę się boję, że będę wyglądała jak słonica i wpadnę w depresję Koleżanka polecała mi jakiś mały salonik na starówce, ale nawet nie wiem jak się nazywa, wiem tylko, że to jedna z uliczek idących od rynku, na którym jest ratusz i przy tej uliczce są dwa czy trzy kebaby i jeden większy salon

A poza tym zawsze podziwiam wystawę na św. Józefa, bo często tamtędy przejeżdżam Ja ogólnie nie jestem z tych stron więc raczej będę szukać u siebie, bliżej Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamarzam... tak mną trzęsie że o panie.... A temperatury nie mam więc nie wiem nawet co wziąć z leków.....
Mam nadzieję Moniczko, że z Tobą już lepiej Życzę Ci dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Ale dużo napisałyście w tak krótkim czasie, nie wiem czy nadąrze was czytać. Ja udzielam się też na wątku 2014 bo wcześniej tak datowaliśmy nasz slub.
Jestem z zachodniopomorskiego, Ja ze swoim TZ znamy się od roku i 3 miesięcy, a jesteśmy od 11 miesięcy ze sobą. Dzień w dzień się widujemy i można powiedzieć że już prawie mieszkamy ze sobą bo śpimy albo u niego albo u mnie i to codziennie.
Wiem że rok czasu to może i dla niektórych krótko ale w sumie już nie mamy po 18 lat gdzie się spotykało na parę godzin dziennie.
Ja mam 25 a TZ 26 lat. Obydwoje pracujemy, polubiliśmy się z rodzicami i moi rodzicę są bardzo przychylni na ślub w 2013, a TZ nic nie wiedzą bo żadko ich widujemy (daleko mieszkają) i nie było takich rozmów.
Ja mieszkam z rodzicami więc codziennie się widzimy i temat wesela już był poruszany.
Narazie nikt nic nie wie, bo to ma być niespodzianka - ale termin już mamy 14.09.2013

Witamy Ja z TŻ też jesteśmy ze sobą "tylko" rok, troszkę ponad i też prawie ze sobą mieszkamy na takiej samej zasadzie jak Wy Z tym, że ja jestem trochę młodsza Ale TŻtów mamy w tym samym wieku

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
hmm nie wiem;/ usłyszałam, że sala ma nierówny strop(aż sama pojechałam zobaczyć, i okazało się ze est równiejszy niz w domu mam), usłyszałam ze sala X jest ładniejsza niż moja , i że ta sala jest ''taka sobie''.
To jacyś zazdrośnicy gadają Nie wierz im

Cytat:
To i ja dodaję swoją
Tak swoją drogą w końcu dziś TŻ tam dzwoni, że chcemy tą mniejszą salę
Piękna

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
już już nie ma tam tych kurtyn czy zasłon czy jak to nazwać no i są pokrowce na krzesła w cenie
Też piękna

No... to ja nadrabiam grzecznie dalej... jeszcze tylko z 1000 postów

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:03   #3160
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
No tak... A pracujesz na cały etat?
Powiedzmy, że na 3/4, ale pracuję od pon do sb, a czasem i w niedzielę No ale na tygodniu mi jakieś dni wolne czasem wypadają

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Uciekam spać, dobranoc

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2012-06-11 o 22:02
Stary 2012-06-11, 22:04   #3161
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
I teraz proszę Was dziewczynki o opinię bo mam mętlik w głowieBaba z tej sali jest nie bardzo miła ale to już kiedyś pisałam. Za dużo z nią nie gadaliśmy bo była zajęta. Daliśmy jej 2 tys. zaliczki i zadałam jej kilka pytań i tak:
- obecnie cena za osobę to 170 zł z poprawinami, dzieci do 3 lat za darmo a potem to nie wiem, nic nie mówiła o 50% przy większych dzieciakach więc zrozumiałam, że 170obsługa czyli orkiesra, fotograf, kamerzysta też za 170zł(w listopadzie jak byliśmy to mówiła 160zł)
- jesli chcemy dekorację sali + żywe kwiaty to musimy zapłacić 1500zł
- ogólnie to powiedziała nam 170zł ale potem mówiła, że cena zależy od menu więc już sama zgłupiałam
- jedzenie zabieramy jeśli zostanie. Mówiła też, że na poprawinach będą dania, których nie będzie na weselu czyli jakiś żurek, bigos, gołąbki
- wesele nie może trwać dłużej niż do 4 rano bo musza przygotowywać już na poprawiny. Poprawiny trwają od 14 do 18trochę beznadziejnie... a jak zapytaliśmy czy nie da rady dłużej z opłatą to powiedziała, że po znajomości może nam przedłużyć o godzinę poprawiny
Jak byliśmy to była dekoracja biało - zielona i powiem, że podobała mi się. Ogólnie mówiła, że jaki kolor będę chciała to mi tak zrobią. Muszę się Was poradzić co do tej dekoracji bo przyznam szczerze, że powaliła mnie ta kwota 1500zł. Liczyłam, że dekoracja sali + kościoła nas wyniesie do 1000złI tak się teraz zastanawiam czy nie zrobić tak, że jakąś podstawową dekorację sali+ pokrowce od niej wziąć a dekorację stołów i żywe kwiaty ja kupię i sama udekoruję, żeby wyszło taniejCo o tym sądzicie? No i jak myślicie- czy 170zł za osobę z poprawinami to dużo?Wliczone jest wszystko bez alkoholu, ciast, owoców i napoi. Herbata i kawa bez ograniczeń.
Trochę mam mieszane uczucia bo nie liczyłam, że tyle nam krzyknie. No ale najważniejsze, że coś w tych sprawach ruszyło i tą salę już mamy. Co do jedzenia jestem spokojna bo wiem, że jes dobre jedzenie i jeszcze żadnej negatywnej opinii nie słyszałam na temat tej sali. Na następne spotkanie mamy przyjść w następnym roku

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

dziękuję

dziękujęTak wpłaciliśmy zaliczkę 2 tys.

niestety nie ma żadnej stronyAle sama w sobie nie jest piękna bo to zwykła stołówka i odbiega w sumie od Waszych pięknych sal ale z dekoracją wygląda ładnieJakoś nad tym nie ubolewam bo wiem, że wygląd sali nie jest najważniejszy - najważniejsze jest jedzenie i orkiestra a i z wyglądem coś poradzimy
ja płace 180 z poprawinami wesele do której chce a poprawiny 6h, cena bez alkoholu i napoji
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:11   #3162
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
dzięki
No z tymi poprawinami kichamusze pogadać o tym z Tż-tem. Ja bym chyba w ogóle zrezygnowała z poprawin w takim wypadkuskoro piszesz, że kwiaty kosztują 500zł to pewnie dlatego tak policzyła - 1000zł dekoracja sali i wejścia na salę i 500zł żywe kwiaty. Dalej uważam, że to dużo...
Ja liczyłam ceny kwiatów wg.cen z giełdy http://sgk.tychy.pl/strefa-klienta/notowania-cen/
ja planuje róże - do wazonów spokojnie mogę kupić krótkie (im dłuższa łodyga tym wyższa cena - trochę bez sensu ale taki jest standard :P).
U mnie stałe elementy dekoracji jak materiały itd. są bez dodatkowych opłat - tylko za żywe kwiaty.

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:14   #3163
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzmy, że na 3/4, ale pracuję od pon do sb, a czasem i w niedzielę No ale na tygodniu mi jakieś dni wolne czasem wypadają

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Uciekam spać, dobranoc
Dobranoc
Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Przysięgam, pół dnia Was nadrabiam i nie mogę nadgonić Piszecie jak szalone, a tylko parę dni mnie nie było

Melduję się, że żyję. Praca oddana i zaakceptowana, czekam jeszcze na przyklepanie wstępu i zakończenia Jutro mam egzamin, na który nic a nic się nie uczyłam, więc błaaaaagam o kciuki Oby moja wrodzona inteligencja mnie nie zawiodła

W sobotę odbyło się pierwsze spotkanie moich i TŻta rodziców Na początku myślałam, że to będzie tragedia, wszyscy siedzieli sztywno, ale potem się rozluźnili, ba! na drugi dzień wszyscy byli tak mega zadowoleni, że do teraz jestem w szoku. I mój TŻ mnie mega zadziwił, bo się stresował na to spotkanie bardziej niż ja Ja nawet nie zdążyłam się postresować, taka byłam przejęta swoim licencjatem

To ja tu studiuję W czwartek się wyprowadzam i chyba nie zdążę gdziekolwiek zajrzeć... z jednej strony szkoda, a z drugiej jest jeszcze wcześnie i trochę się boję, że będę wyglądała jak słonica i wpadnę w depresję Koleżanka polecała mi jakiś mały salonik na starówce, ale nawet nie wiem jak się nazywa, wiem tylko, że to jedna z uliczek idących od rynku, na którym jest ratusz i przy tej uliczce są dwa czy trzy kebaby i jeden większy salon

A poza tym zawsze podziwiam wystawę na św. Józefa, bo często tamtędy przejeżdżam Ja ogólnie nie jestem z tych stron więc raczej będę szukać u siebie, bliżej Trójmiasta

Mam nadzieję Moniczko, że z Tobą już lepiej Życzę Ci dużo zdrówka

Witamy Ja z TŻ też jesteśmy ze sobą "tylko" rok, troszkę ponad i też prawie ze sobą mieszkamy na takiej samej zasadzie jak Wy Z tym, że ja jestem trochę młodsza Ale TŻtów mamy w tym samym wieku

To jacyś zazdrośnicy gadają Nie wierz im

Piękna

Też piękna

No... to ja nadrabiam grzecznie dalej... jeszcze tylko z 1000 postów
kciuki saFajnie, że spotkanie się udało
Cytat:
ja płace 180 z poprawinami wesele do której chce a poprawiny 6h, cena bez alkoholu i napoji
no to w sumie na to samo wychodzi
A możesz napisać z jakich okolic jesteś?

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość
Ja liczyłam ceny kwiatów wg.cen z giełdy http://sgk.tychy.pl/strefa-klienta/notowania-cen/
ja planuje róże - do wazonów spokojnie mogę kupić krótkie (im dłuższa łodyga tym wyższa cena - trochę bez sensu ale taki jest standard :P).
U mnie stałe elementy dekoracji jak materiały itd. są bez dodatkowych opłat - tylko za żywe kwiaty.
te dekoracje będą mi spędzać sen z powiek
Stary 2012-06-11, 22:17   #3164
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ tez się strasznie boi. Ale jedyny argument jaki przytacza, to to, że żadni z naszych znajomych nie mieli problemow i na kogoś musi paść...
Tabletkami bym się nie martwiła za bardzo - bralam przez 2,5 roku i z kompletnie nieregularnych cykli mój organizm przeszedł w tryb "prawie idealne"
ale to "prawie idealnie" to przez to że cały czas bierzesz te hormony co innego gdyby Ci sie uregulowało samo a nie przez tabletki anty
a włąsnie - od tego roku jakimś cudem mam regularnie @ 30-32dni co z moim 27-38 jest baardzo dobrze
Cytat:
Napisane przez ciassteczkowa Pokaż wiadomość
kiedyś wam pisałam o tym że teściowa chciałaby żeby nasze wesele było wierną kopia wesela jej siostrzenicy.... (ja na przekór).
zacznę od początku bo mi sie zepsuł samochód i nie miałam za bardzo jak dojechac do miejscowości gdzie ta suknia była (pojechałabym busem ale w niedziele nie kursują a po drugie chciałam żeby mama i siostra były ze mną, ale siostra urodziła dwa miesiące temu i nie chciała małej na dlugo zostawiać), wiec poprosiłam mojego TŻ żeby mnie zawiózł i poczekał w samochodzie. Ja w tym czasie kupiłam suknię, a TŻ to papla (za co dostał z☠☠☠e) i wygadał w domu że jedziemy po suknie i że ją kupiłam.

Odwiedziliśmy teściów wczoraj wieczorem, i ona do mnie z ryjem jakim prawem ważyłam się kupić używaną suknie, ze co mnie stać nie było na nową.... ja jej na to że to moja sprawa że za moje pieniądze a nie za jej i że ona na nic mi nie daje....
po czym zadała tylko jedno pytanie, czy to jest rybka?? bo jak nie to jej się podobać nie będzie na pewno!!! a ja jej w złości że jakos bardzo płakać nie będe z tego powodu przykro mi było, w domu wybuchła awantura (mój Tż sie wydarł teśc z resztą też na nią wyjechał co ona pier...)
no ale przykro mi się stasznie zrobiło
no co za babsko
Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Patrzę na te moje DDŚ i stwierdzam, że ten czas zapierdziela nieźle

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

A Ty wiecznie żonko kiedy planujesz ? W sumie planujecie się starać ?
mi teoretycznie zostało 404 ddś

Cytat:
ja bym ją z miejsca wzięła

WitajKolejna z września, super

kochana, nie ma co się przejmować bo sala jest śliczna, taka w stylu pałacowym i ma swój urok. A gadaniem innych się nie przejmuj bo widocznie zazdroszczą

o proszę! w końcu ktoś z mojego województwa

za godzinę i za wybór wódki

uuu ale niefart z tym radarem

fajnie, że do Nas wpadłaśdobze, że znalazłaś kolejną pracę. Trzymam kciuki

suknia nie w moim stylu ale jesli Tobie się podoba to jest to najważniejsze. I jakbym ja miała taką okazję to też bym wzięła używaną

Ale babsko co ją to obchodzi, że to suknia używana?!

Ufff... ale się znowu rozpisałyście. Coś nie mam ostatnio dla Was czasu. Ciągle mam coś do zrobienia mimo, że nie pracujęNajpierw byłam w ogródku trochę popielić a potem... byliśmy z Tż-tem na sali i zaklepaliśmy terminna szczęście 7 września był wolny
za salę
Cytat:
Zdałam!

TŻ był, pogadaliśmy chwilę, popłakałam i idę spać. Wszystko jest do du.py
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:17   #3165
malwiska
Zakorzenienie

Mam pytanie odnośnie przysięgi, chcialabym ją mówić w całości sama, bo u kuzyna się z tym spotkałam i powiedział mi że ksiądz im dał wybór. Teraz zastanawiam się czy to taki fajny ksiądz czy wszędzie tak jest
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:20   #3166
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Dastin moim zdaniem to dużo 170zł.os na2 dni. Tzn. ja patrzę przez pryzmat tego, co my mamy, a my będziemy mieć ok. 160zł/os za 2 dni, ale mamy w tym ciasta i owoce i napoje. Pewnie dokupimy jakieś napoje, ale tak poza tym to tylko będziemy alkohol kupować. Więc sporo.
Ja bym zrezygnowała z tych poprawin, bo lepiej właśnie nie robić gościom ochoty, a potem ich wyganiać. Z resztą co? Jak jest do 18, max 19 to co wyrzucą was? Czy po prostu powiedzielibyście zespołowi, że o 18 mają dziękować gościom? Dziwnie trochę. Chociaż ja sama nie wiem, jak to u mnie będzie wyglądało....

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
Mam pytanie odnośnie przysięgi, chcialabym ją mówić w całości sama, bo u kuzyna się z tym spotkałam i powiedział mi że ksiądz im dał wybór. Teraz zastanawiam się czy to taki fajny ksiądz czy wszędzie tak jest
Trzeba zapytać księdza Ja o tym czytałam, fajna sprawa tylko zastanów się czy w stresie się nie pomylisz Fakt, że zawsze ksiądz może pomóc, ale no nie ma co sobie stresów dokładać chyba

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:21   #3167
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
ale to "prawie idealnie" to przez to że cały czas bierzesz te hormony co innego gdyby Ci sie uregulowało samo a nie przez tabletki anty
a włąsnie - od tego roku jakimś cudem mam regularnie @ 30-32dni co z moim 27-38 jest baardzo dobrze

No właśnie nie biorę. Kiedy bralam, to nie były "prawie idealne", tylko co do godziny Jak przestałam brać to oczekiwałam armagedonu, a dostałam w prezencie wlasnie prawie idealne cykle

Przykro mi... Stało się coś? Czy po prostu taki masz kiepski nastrój?
Stary 2012-06-11, 22:23   #3168
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Zdałam!

Gratki
Cytat:
Napisane przez blondii91 Pokaż wiadomość
faktycznie blad dzieki za uwage ;*
nie ma sprawy ;-)

dziewczyny myślicie że jeżdżąc na rowerze można coś schudnąć? Oczywiście łącząc to że zdrowszym jedzeniem typu nie jeść po 18, pić dużo wody ograniczać słodycze, wyeliminować fast foody. Bo biegać to ja nie lubię i za leniwa jestem:-P ale rower byłby ok tylko musiałabym kupić bo nie mam;-)

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
justi699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 22:27   #3169
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny myślicie że jeżdżąc na rowerze można coś schudnąć? Oczywiście łącząc to że zdrowszym jedzeniem typu nie jeść po 18, pić dużo wody ograniczać słodycze, wyeliminować fast foody. Bo biegać to ja nie lubię i za leniwa jestem:-P ale rower byłby ok tylko musiałabym kupić bo nie mam;-)
Rany, co wy wszystkie z tym odchudzaniem? Ja rozumiem, że ślub, ale żeby aż tak?

Co do pytania, każdy ruch jest dobry
Stary 2012-06-11, 22:29   #3170
dastin
Zakorzenienie

Cytat:

co się stało Kochana?
Cytat:
Dastin moim zdaniem to dużo 170zł.os na2 dni. Tzn. ja patrzę przez pryzmat tego, co my mamy, a my będziemy mieć ok. 160zł/os za 2 dni, ale mamy w tym ciasta i owoce i napoje. Pewnie dokupimy jakieś napoje, ale tak poza tym to tylko będziemy alkohol kupować. Więc sporo.
Ja bym zrezygnowała z tych poprawin, bo lepiej właśnie nie robić gościom ochoty, a potem ich wyganiać. Z resztą co? Jak jest do 18, max 19 to co wyrzucą was? Czy po prostu powiedzielibyście zespołowi, że o 18 mają dziękować gościom? Dziwnie trochę. Chociaż ja sama nie wiem, jak to u mnie będzie wyglądało....

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Trzeba zapytać księdza Ja o tym czytałam, fajna sprawa tylko zastanów się czy w stresie się nie pomylisz Fakt, że zawsze ksiądz może pomóc, ale no nie ma co sobie stresów dokładać chyba
No właśnie... z tymi popawinami to ludzie będą sie bawić pewnie w najlepsze a nagle orkiestra zamilknie i co? wygoni ich do domupoza tym prawdopodobnie będzie kilka osób z mojej i Tz-ta rodziny z daleka i co z nimi zrobimy? Nie... no musze to koniecznie przedyskutować z Tż-tem.Niby baba zapisała Nas już na 7-8 września ale myslę, że jeśli powiemy jej w miarę szybko, że jednak bez poprawin to nie będzie wielkiego oburzenia
Stary 2012-06-11, 22:31   #3171
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
U nas za to rodzice siedzą między gośćmi i dbają, żeby wszystko było jak należy i żeby goście się dobrze bawili

Z tym masz rację
Kiedyś wspomniałam o takim usadzeniu mojej mamie to prawie się obraziła. Szkoda, bo fajne rozwiązanie wg mnie. Po co rodzice mają koniecznie z nami siedzieć i naszymi świadkami jak stolik dalej będzie siedzieć reszta towarzystwa w ich wieku? No ale oni tak nie myślą...

Cytat:
Kaczuszka
i dla Flight też kciuki, ale mi się nie zacytowało
Witam też nową PMkę
Nadrobiłam, ale bez cytowania

Byliśmy dziś z tż odebrać obrączki. Tyle na to czekałam i muszę poczekaćjeszcze 2 dni, bo tylko wzięłam moją do ręki, patrzę na grawer, a tam 10.08.2012 No i idą jutro do poprawki, Babeczka przepraszała, mówiła że powtarzała tym, co to robili, jak ma być, a i tak zmaścili Trudno no Nie pali się Ale cudne są i rozmiary są ok więc to tylko ten grawer No i ostateczna cena 1550zł, także fajnie. Z resztą tutaj ustaliliśmy sobie budżet 2000zł. Jeszcze tylko na nie kupimy pudełko, bo dziś je kobieta wyjęła nam z woreczka foliowego

Iiii kupiłam dziś sofę do pokoju. MOJEGO Nie ma to jak w wieku 22 lat mieć nareszcie swój pokój
Dobrze, że zauważyłaś Już niedługo będziesz je mieć, jakoś wytrwasz jeszcze trochę

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wracam do żywych po weekendzie
Dużo się u mnie wydarzyło przez weekend. Mamy godzinę w kościele Jest 16 , która jest kompromisem (ja chciałam 17, Tż 15 ). I nasi rodzice się spotkali do przetestowania wódki i jednogłośnie postanowili, że będzie stock.
Wogóle to jestem taka zadowolona z tego spotkania, bo nasi rodzice super się dogadują w sprawach weselnych i nie tylko

A teraz zmykam, bo mam egzamin o 18 Także prosze o wasze magiczne kciukasy
U nas też może będzie Stock, tata podobno może załatwić za 20 zł Zastanawialiśmy się jeszcze nad Panem Tadeuszem

Cytat:
Napisane przez ciassteczkowa Pokaż wiadomość
kiedyś wam pisałam o tym że teściowa chciałaby żeby nasze wesele było wierną kopia wesela jej siostrzenicy.... (ja na przekór).
zacznę od początku bo mi sie zepsuł samochód i nie miałam za bardzo jak dojechac do miejscowości gdzie ta suknia była (pojechałabym busem ale w niedziele nie kursują a po drugie chciałam żeby mama i siostra były ze mną, ale siostra urodziła dwa miesiące temu i nie chciała małej na dlugo zostawiać), wiec poprosiłam mojego TŻ żeby mnie zawiózł i poczekał w samochodzie. Ja w tym czasie kupiłam suknię, a TŻ to papla (za co dostał z☠☠☠e) i wygadał w domu że jedziemy po suknie i że ją kupiłam.

Odwiedziliśmy teściów wczoraj wieczorem, i ona do mnie z ryjem jakim prawem ważyłam się kupić używaną suknie, ze co mnie stać nie było na nową.... ja jej na to że to moja sprawa że za moje pieniądze a nie za jej i że ona na nic mi nie daje....
po czym zadała tylko jedno pytanie, czy to jest rybka?? bo jak nie to jej się podobać nie będzie na pewno!!! a ja jej w złości że jakos bardzo płakać nie będe z tego powodu przykro mi było, w domu wybuchła awantura (mój Tż sie wydarł teśc z resztą też na nią wyjechał co ona pier...)
no ale przykro mi się stasznie zrobiło
Witaj Współczuję teściowej, bardzo brzydko się zachowała. Ale nie przejmuj się, to Ty masz być szczęśliwa w tym dniu i Twój TŻ, a ona jak nie chce się cieszyć to łaski nie robi

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
witam
ehh nie było mnie pare dni bo wyskoczył mi nagły wyjazd do Szczyrku i nagle tylee nadrabiania :P nie wiem czy dam radę .... :P
Ja już prawie dałam radę... jeszcze tylko kilka stron

Cytat:
http://dziecko.haczewski.pl - tu możecie sobie obliczać do woli i we wszystkie strony

Zupełnie z innej beczki: macie jakis sprawdzony sklep internetowy z akcesoriami komputerowymi?
Moja współlokatorka chwali sobie http://www.morele.net/ i zawsze stąd zamawia

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2012-06-11, 22:37   #3172
justi699
Zakorzenienie

Cytat:
Rany, co wy wszystkie z tym odchudzaniem? Ja rozumiem, że ślub, ale żeby aż tak?

Co do pytania, każdy ruch jest dobry
e co Ty ja się odchudzam średnio co pół roku:-P w lecie chudne maks 6kg- przy średnim wysiłku a w zimie nabieram z 5kg i tak już od paru lat;-) więc mi pasuje coś zrzucić bo się źle po zimie czuje po prostu.
Co do ślubu- fakt pewnie od stycznia zacznę o siebie bardziej dbać ale radykalnych zmian nie przewiduje;-) chociaż moja świadkową się zarzeka że będziemy chodzić razem na siłownię- he he zobaczy się

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2012-06-11, 22:41   #3173
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
co się stało Kochana?

No właśnie... z tymi popawinami to ludzie będą sie bawić pewnie w najlepsze a nagle orkiestra zamilknie i co? wygoni ich do domupoza tym prawdopodobnie będzie kilka osób z mojej i Tz-ta rodziny z daleka i co z nimi zrobimy? Nie... no musze to koniecznie przedyskutować z Tż-tem.Niby baba zapisała Nas już na 7-8 września ale myslę, że jeśli powiemy jej w miarę szybko, że jednak bez poprawin to nie będzie wielkiego oburzenia
Dlatego my robimy 2 dni właśnie - tż ma rodzinę z całej polski i na drugi dzień i tak musielibyśmy rezerwować jakąś restaurację,czy coś, a tak to mamy wszystko razem. Szkoda, że moja mama tego nie rozumie.

Z resztą u mnie w domu nikt mnie nie rozumie.... mam mega doła od godziny Bez cytowania tego proszę.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
co się stało Kochana?

Można Jeżdżenie na rowerze to ruch, a ruch wszelaki powoduje, że metabolizm przyspiesza Ja 5 lat temu jeździłam tak rekreacyjnie i byłam szczuplutka Potem przestałam i waga zaczęła rosnąć

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-06-11, 22:41   #3174
justi699
Zakorzenienie

Dziewczynki uciekam spać, nie piszcie już:-P bo normalnie nadrobić was potem to jakas masakra.
Kolorowych snów, niech Wam się przyśnia rude misie;-)

Nasz Ślub

Jesteś z nami
11.05.2015, godz. 13.30
Stary 2012-06-11, 22:48   #3175
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamiast winietek robię numeracje stołow a przed wejściem w korytarzu taką tablicę kto przy którym stole siedzi, wtedy przy jednym stole 10 osób usiądzie tak jak chce i koło koło. Nie muszę bawić się w winietki - za miast 100 zrobię tablice i 10 numerów stołów
Fajny pomysł, też tak chciałam, ale niestety raczej to nie wypali

Cytat:
Zdałam!

Brawo ! Zazdraszczam

Cytat:

kciuki saFajnie, że spotkanie się udało
Jeszcze nie dziękuję Obym dała radę!
Co do godzin wynajęcia sali... ja mam salę do 4, później za każdą kolejną godzinę 150 zł dopłaty... A poprawiny chyba mam na 4 godziny potem też dopłata, ale pewna nie jestem...

Cytat:
Ja mam 180 za dwa dni i też nie mam owoców, deserów, ani napojów... U mnie taka cena to standard, a za to co mam w menu to naprawdę trochę nam się taniej udało niż gdzie indziej... Więc to wszystko zależy od sali i od regionu też w dużej mierze

Nadrobiłam i idę spać. Błagam jeszcze raz o kciuki, o 12 mam egzamin . Mam nadzieję, że teraz już będę regularnie Was czytać, bo kilka dni odpuścić to później można siedzieć do nocy i nadrabiać Do jutra!

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2012-06-11, 23:01   #3176
kaczuszka69
potworkowa

fantastka

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 23:01   #3177
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 180 za dwa dni i też nie mam owoców, deserów, ani napojów... U mnie taka cena to standard, a za to co mam w menu to naprawdę trochę nam się taniej udało niż gdzie indziej... Więc to wszystko zależy od sali i od regionu też w dużej mierze
Tak, zgadzam się, że to zależne od regionu, chociaż też nie do końca, bo i u mnie w mieście są sale, gdzie tyle się płaci.
Ale też napisałam tam dalej, że oceniam to podług tego, ile my płacimy.

aaa...i

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019

Edytowane przez mala_biegaczka
Czas edycji: 2012-06-11 o 23:05
Stary 2012-06-11, 23:20   #3178
dastin
Zakorzenienie

Dobranoc
Stary 2012-06-11, 23:29   #3179
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc
Dobranoc
Ja też powoli się zbieram. Także kolorowych.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2012-06-11, 23:34   #3180
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamiast winietek robię numeracje stołow a przed wejściem w korytarzu taką tablicę kto przy którym stole siedzi, wtedy przy jednym stole 10 osób usiądzie tak jak chce i koło koło. Nie muszę bawić się w winietki - za miast 100 zrobię tablice i 10 numerów stołów
Planuję podobnie to rozwiązać z tym, że na stołach też postawię kartki z listą gości. Przed obiadem kelnerzy dyskretnie je zbiorą

Cytat:
Już odbieraliście obrączki?? kurde a ja myślałam że to można zrobić na pół roku przed.
Można zrobić nawet 2 miesiące przed zazwyczaj na obrączki nie czeka się dłużej niż 4 tygodnie.

Cytat:
ja to trochę teraz żałuję że zdecydowaliśmy się na wesele bez poprawin, wtedy pół roku temu byłam przekonana że nie chce i że to strata pieniędzy a teraz trochę zaczynam żałować

a dziewczyny po weselu jedziecie do domu? bo my mamy w cenie pokój dla nowożeńców i myślimy z niego skorzystać;p My będziemy mieszkać z moimi rodzicami, przynajniej na początek:/ więc taka noc sam na sam nie prędko się nam zdarzy później więc trzeba korzystać jak dają
My robimy "poprawiny" w domu, przy grillu

po weselu zostajemy w apartamencie w hotelu, w którym mamy imprezę

Cytat:
Zdałam!

Cytat:
Gratki

nie ma sprawy ;-)

Ostatni posiłek zjedz 2-3 godziny przed snem, najlepiej białkowy (mięso / jajka + jakieś warzywo) - będzie idealnie.

Cytat:
Nadrobiłam i idę spać. Błagam jeszcze raz o kciuki, o 12 mam egzamin . Mam nadzieję, że teraz już będę regularnie Was czytać, bo kilka dni odpuścić to później można siedzieć do nocy i nadrabiać Do jutra!

My płacimy 159 zł za jeden dzień. Cena nie zawiera napojów gazowanych, alkoholu ani ciast. I jest to jedna z lepszych cen (w relacji do jakości) w regionie. A dodam, że mieszkając 10 km od Krakowa celowo "odsunęliśmy się" od niego, mamy wesele 20 km dalej, bo im bliżej tym drożej.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości