|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania, problemy i pierwsze objawy ciąży- porozmawiajmy!:)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
Szkoda gadać...
a ja wykrakałam, jakies 30 min temu @ się rozkręciła.. brzuch mnie zaczął mega bolec ,wzięłam ketonal i leże a Tż poleciał po lody
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2733 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczynki
u mnie wszystko w porządku,męczą mnie strasznie mdłości i wymioty,gdyby nie to,to byłoby suuuper
|
|
|
|
#2734 |
|
Zadomowienie
|
u mnie @ rozkręciła sie na dobre ale nie jest taka jak przed ciąża. Boli ZNACZNIE mniej, wcześniej to po ścianach chodziłam, krew ma żywy kolor a nie wątróbkowy i nie lecą skrzepy. Myśle, że za wcześniejsze przechodzenie @ odpowiedzialne było przerosniete endometrium a teraz po łyżeczkowaniu wróciło to do normy. Ogólnie nie jest źle. Zastanawia mnie tylko jak długi będzie ten cylk, bo połówek w pl do piątku i gdyby cylk był taki jak przed ciąża (tj krótki i początek dni plodńych zaraz po @) to załapalibysmy sie jeszcze na piątkowe starania, z których mogłoby coś być...
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja czekać aż mój kochany wróci z pracy i będzie się starać )kicham, prycham, chyba chora jestem, ale to nic, damy radę, bo jak owulacja jest to nic nie może stanąć na przeszkodzie. |
|
|
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2737 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pomimo braku piasku, nie było źle. Jak się na tych drobnych kamyczkach rozłoży koc, to nie ma różnicy. Gorzej z wejściem do wody bez odpowiednich butów![]() A jeśli chcesz leniwie spędzić wakacje, to Cypr - pooolecam. Chyba z 5 lat temu byliśmy, ale wrazenia niezapomniane. Zupełnie inny świat A chyba o to chodzi na wakacjach by się oderwać od rzeczywistościCytat:
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie @ przyszła
opóźniona o 2 dni ale przyszła
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie boli jajnik. Drugi czasem też. A tempka coś nie chce rosnąć, niby skok był ale jakiś ledwo ledwo - pewnie owu nie było.
Eh pewnie tam nie za dobrze się u mnie dzieje
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kochane
No właśnie, właśnie zastanawiamy się jeszcze ![]() Teraz zapinamy ostatnie szczegóły wesela, więc jak w między czasie musimy się wybrać do jakiegoś biura podróży ![]() Zamówiłam sobie wczoraj książkę o ciąży i trzymam kciuki aby "żadna ciocia Was nie odwiedzała"
|
#2741 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja się zaczynam czuć jak na @. Niby wg poprzednich obliczeń powinna pojawić się w czwartek. Ale owu chyba wystąpiła w ostatni piątek, więc trochę chyba jeszcze za wcześnie na @... Kurcze, chyba nic nie wyszło w tym cyklu. Aha, śluz taki białawy nieciągliwy.Co do Chorwacji to ja nie byłam, ale moi rodzice owszem i tak im się spodobało, że w tym roku chcą się wybrać ponownie. Jest sporo do zwiedzenia, więc jeśli nie kręci Cię leżenie plackiem na plaży to myślę, że jest to miejsce dla Ciebie.
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
To szkoda wielka ale nie poddawaj się tylko działaj dalej jak ta menda już odejdzie
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Mokka_83 a jak tolerujesz te leki? Szczególnie chodzi mi o CLO, mi zapisała dawkę aż 100mg dziennie (2 x 1 tabl) i jak czytam ulotkę to aż ciarki przechodzą, takie są skutki uboczne wypisane...
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kiedy do gin?
|
|
#2745 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Widzę,że co do niektórych też @ przyszła... Ja czekam aż @ się skończy i można działać... Dziś na 14 do pracy,a później na strefę oglądać meczyk![]() Miłego dzionka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i pobolewały już cycki trochę (w sumie raz dziwnie w nocy bolał, a wręcz piekł mnie jeden sutek, aż mi się coś z tym związanego śniło heheh)Albo mam termometr już taki zjechany Niby są wyższe tempki ale tak jakoś leniwie to idzie ... coraz bardziej obawiam się, że mam LUF. No ale do gina idę niedługo to pogadam i wyciągnę w końcu ten monitoring ... Myślałam, żeby zbadać sobie progesteron w 22dc, ale przy LUF mogłoby i tak nie być różnicy, więc chyba szkoda kasy.
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej, hej hej ![]() Dziewczyny odebrałam dziś moje wyniki krwi i moczu i wszystko ok ![]() Brak anemii Ilość leukocytów i płytek krwi wkońcu w normie Więc zaczynamy się starać o potomka Testy owulacyjne zakupiłam, więc niedługo napisze czy "wskazały" mi dzień owulacji czy nie.......Buźki dla Was MOJE KOCHANE |
|
|
|
|
#2748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojej a ja wlasnie przybyłam wykonczona po kolejnym egzaminie..
masakra Na dodatek kolezanka mowiac ze nie bylo jej czasami na wykladach bo musiala dziecko z zerowki odebrac to baba "a co to porodowka?" Nastepnej powiedziała że jakby miała mniejsze szpilki to by na wyklady chodzila ![]() a ja coraz wieksze doły ze jeszcze sie nie moge starac.. caly czas sobie wyobrazam ze teraz mialam chodzic z zakrąglonym juz brzuszkiem.. itd. Na dodatek nie odlozylismy pieniedzy bo w ciazy nie chcialam jechac na wakacje no i teraz tak czy siak nie pojedziemy Cytat:
Mojej siostrze właśnie poród/ciąża bardzo pomogła na @ i teraz nie ma z tym problemu.Po ilu dniach od zabiegu dostałaś @? Bo nie chce mi sie szukac a wiem ze pisałaś ![]() Badałaś sobie szyjke? Bo ja dziś próbowałam ale jakoś nie mogłam jej wyczuć jak wczesniej... nie wiem czy sie teraz pozmieniała czy co i odpuściłam bo sie bałam heh jutro znowu spróbuje
|
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak pisałyście o tych podróżach za granicę,że aż zachciało mi się lata.. i przypomniały mi się moje zeszłoroczne wakacje na Majorce, teraz bym sobie tam wróciła... ahh. W tym roku jedziemy nad Bałtyk, tak postanowiliśmy z Tż bo chcemy zrobić mały remont pokoju... więc był wybór:albo wakacje za granicą, albo remont i wakacje nad Bałtykiem... no i padło na to drugie. ![]() Uciekam do pracy, 3majcie się ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Głowa do gory kochana
||
|
|
|
#2751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dobrze że tego jak się do was ta kobita zwraca tak nie zostawilieście niech ma za swoje i sobie za wiele nie wyobraża że wszystko jej wolno |
||
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Laski
Długo nie pisałam, tęskniłyście, nie??? Bo ja tak, Nazeczona - gratulacje .Ja wróciłam z pasażerką na gapę. Dostałam @ 9 czerwca. Miło było ale się skończyło. Dziś odebrałam wyniki, które zaleciła mi zrobić moja endokrynolog i masakra. Prolaktyna ok, ale po obciążeniu wzrosła aż o 23x. Buuu... Idę do niej 21 czerwca i pewnie przepisze mi Bromka. A po nim to różne sensacje mają dziewczyny. Zastanawiam się nad odpuszczeniem sobie. Ale z drugiej strony jak to tak zostawię, to kto wie, co będzie się działo w moim organizmie? Już sama nie wiem. Aż mi się płakać chce. Mam swoje lata, 36 to nie aż jakaś tam tragedia, ale gdybym zaszła, to pewnie musiałabym zrobić badania prenatalne. I boję się czasami czy aby to dziecko mnie nie przerośnie? Bo fajnie mi sie robi na serduszku jak widzę kobiety w ciąży albo takie małe bobaski. To jest ok, ale dzieci rosną. Taki 7latek czy 10latek to już nie taka słodycz. Sama nie wiem. Mam 1 dziecko, więc nie mam takiego strasznego parcia na potomka. Na razie niech się toczy swoim torem, jeszcze nie muszę decydować. Ani się zabezpieczać . Ale jest mi smutno, że nie wszystko jest w porządku. ech...Chyba nie dogonię moich marzeń.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-06-12 o 15:51 |
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj w necie ilu dziewczynom pomógł
|
|
#2754 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem po kolposkopii z pobraniem wycinka z szyjki macicy
Jakieś dwa miesiące temu znów mi wyszła zła cytologia Ale lekarka powiedziała, że nawet jeśli mi jakaś dysplazja wyjdzie, a teraz by mi się udało zaciążyć, to nic złego Bo w czasie ciąży bym to kontrolowała co miesiąc, a po porodzie by się mną zajęli, bo pewnie trzeba będzie zrobić konizację szyjki jeśli coś wyjdzie ( tfu, tfu na psa urok, mam nadzieję,że nieJakoś tak nie miałam siły o tym wszystkim pisać, ale od dwóch miesięcy już się pałuję z tą szyjką znów ![]() Dlatego ponawiam apel, róbcie Kobity raz w roku cytologię, bo to naprawdę ratuje życie Ja robię raz na pół roku z racji powtarzających się złych wyników, i dobrze jak widać, ale dopiero teraz zdecydowała moja lekarka o wycinku, bo już nie może patrzeć jak ja co jakiś czas umieram czekając na wyniki cyto. Teraz po wycinku będę wreszcie wiedziała, dlaczego mi czasem tak nieładnie wychodzi. Bo nie zawsze, czasem jest ok. I test na HPV wysokoonkogennego mi też zrobili. Także teraz dwa tygodnie stresu i czekania na wyniki Ale musi być dobrze
|
|
#2755 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. Gratuluje fasolce
a pisze do Was w sprawie, gdyż pojawił mi się brązowy sluz boję się już raz tak miałam i zlekceważyłam to. A teraz sie na necie naczytałam i wolę dmuchać na zimne i po pracy chyba pojadę na pogotowie niech mnie sprawdzą bo niestety do lekarza nie mogę sie narazie wybrać;/ nie ma kto mnie zastąpić...ale boję sie jak cholera
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu lec na to pogotowie!! Naprawde nie warto lekcewazyc takich rzeczy!
|
|
|
|
#2757 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie Cytat:
|
|||
|
|
|
#2759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Leć Kochana, może progesteron masz za niski, dostaniesz duphaston pewnie, i najlepiej żebyś odpoczywała.
|
|
|
#2760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki kochane wiem, że my wszystkie tu działamy cuda ale coż strach jest silniejszy...lepiej wole dmuchać na zimne niż potem płakac....mam nadzieję ze to tylko cos nie poważnego. jak tylko bede już w domku to dam Wam kochane znac |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

pewnie jakieś Brzuchy intensywne odpadają, ale inne rzeczy chyba, nie?
Ale pomimo braku piasku, nie było źle. Jak się na tych drobnych kamyczkach rozłoży koc, to nie ma różnicy. Gorzej z wejściem do wody bez odpowiednich butów
A chyba o to chodzi na wakacjach by się oderwać od rzeczywistości
Dla lepszych efektów przepisała CLO i luteinę, ale mówiła żeby być dobrej myśli, bo może akurat jej maszyna nie pokazała śladu owulacji a jeśli była to była wczoraj i wczoraj też było przytulanko. Wszystko się wyjaśni w ciągu następnych tygodni 

no i pobolewały już cycki trochę (w sumie raz dziwnie w nocy bolał, a wręcz piekł mnie jeden sutek, aż mi się coś z tym związanego śniło heheh)

i odpuściłam bo sie bałam heh jutro znowu spróbuje