|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki cz. II
dobra dzięki
A czy ten protokół zawiera jakieś dziwne pytania czy raczej normalne ? My pewnie niebawem wybierzemy się do księdza z dokumentami i wtedy spiszemy protokół . Ja ogólnie strasznie stresuję się właśnie takimi rzeczami jak byliśmy zamówić termin to tylko TŻ mówił ponieważ ja byłam w takim stresie, że mała głowa chociaż teraz może już się troszkę wyrobiłam bo wiadomo , że trochę spraw ślubnych trzeba było załatwić więc może nie będzie tak źle
|
|
|
|
#1532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie to zalezy od ksiedza czy bedzie wypytywal szczegolow itp.. my akurat trafilismy na spoko ksiedza, pytania wczesniej sobie juz przeczytalam z netu wiec wiedzialam co i jak poszukaj sobie.. najpierw sam mnie przepytywal, Tz musial wyjsc a potem na odwrot.. bylo wiecej strachu chyba a tak naprawde to luzik
|
|
|
|
|
#1534 |
|
Przyczajenie
|
do kropeczka
ale ale... na brązy przyjdzie inna pora kamizelki nie podobają mi się w ogóle, chyba ze tylko skrawek spod marynarki wystaje to toleruje;p ale za to garnitur jest fajniutki i bedzie szyty na miare??? znając siebie i mojego uparciucha pewnie dałabym wolna rekę, no o ciemniejsze spodnie moze bym zawalczyła, wersja osobistego Bonda mnie zachwyca tak troche zaczynam się martwić nikt nie popiera białych garniturów, chyba mam spaczony gust;/ |
|
|
|
#1535 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() śliczna ehmCytat:
Cytat:
tak wogóle to chciałam zamówić wieszaki ale normalnie od poprzedniej aukcji podrożały o 5 zł no i się zastanawiam http://allegro.pl/wieszaki-materialo...372515846.html http://allegro.pl/wieszaki-materialo...tml#tabsAnchor patrzcie na cenę |
|||
|
|
|
#1536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super
Edytowane przez paula2909 Czas edycji: 2012-06-12 o 08:17 |
|
|
|
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wiadomo czas slubow to drozeja
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
ubranka na butelkę... sukienki gotowe.. garnitur jeszcze nie .. brakuje muchy i różyczki
jak wam się podobają...??
|
|
|
|
#1540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podziwiam mi by się nie chciało, zamówiłam gotowe zawieszki
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięękne wieszaczki !! Różowy w kropeczki bedzie moj- już zamówiłam ![]() My z TŻ wybieramy się dzisiaj pierwszy raz do poradni... stresa mam :/ mam sie bac ?
|
|
#1542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale podobno nie jest źle, a czasem nawet śmiesznie no i pewnie będziecie kalendarzyk robić i będziecie się uczyć naturalnych metod poczęcia.
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
my idziemy w piątek na pierwsze spotkanie. Najchętniej to bym sie przyznała do tabletek
|
#1544 |
|
Zadomowienie
|
Okazało się że mój TŻ robił zdjęcia w salonie sukien ślubnych. Z ukrycia więc pozwoliłam sobie wyciąć twarz żeby Was nie straszyć =)
Na zdjęciu jakoś blado to wszystko wygląda. Suknia trochę na mnie za duża, a w biuście za mała. Te kwiatki będą czarne. Suknia się szyje, tzn ten model szyją według moich rozmiarów. Miała być prosta i chyba jest. Co myślicie?
|
#1545 |
|
Zadomowienie
|
Jeju jak ja się ciesze że trafiłam na to forum!
Wieszaki...nawet nie pomyślałam że takie coś można specjalnie kupować. Ale są śliczne i oczywiście zaraz sobie kupie =) Dzięki dzięki dzięki
|
#1546 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już robię Ci zdjęcie wiesz co z tego co wiem to chyba w umowach jest , ze oni opłacają albo coś tak obiło mi się o uszy . Ale w ogóle pierwszy raz o tym słyszę aż muszę zapytać się brata miał 2 lata temu wesele . Ale właśnie wydaję mi się ,że coś ktoś wspominał mi o tym , ze to oni sobie to jakoś płacą ( czyli orkiestra, dekoratorka, kamerzysta ) ale muszę dowiedzieć się dokładnie jeszcze Cytat:
![]() Cytat:
my już poradnie na początku roku sobie zrobiliśmy nie było tak źle ale mówię to zależy na kogo traficie .My mieliśmy 1 spotkanie indywidualne pani nam tłumaczyła wykres i 2 grupowe
|
|||
|
|
|
#1547 |
|
Raczkowanie
|
wiesz co ja w umowie ze Statusem mam napisane, że sama mam sobie to opłacić. Jak masz umowę to zobacz jak Ty masz napisane.
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczka wieszaki są śliczne ale są też tańsze wersje http://allegro.pl/ozdobne-wieszaki-s...412232270.html
ja zamówię sobie chyba biały do sukni . ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Paulinko nie mam umowy TŻ ma ale widzisz to może odwrotnie mi to mówili ciekawe w ogóle ile wynosi ta opłata |
|
|
|
#1549 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A my w ten weekend zaliczyliśmy nauki, a do tego zaliczyli nam poradnię!
|
|
|
#1550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
najbliższa siedziba chyba jest w łodzi. Ja zadzwonię do zespołu i ich się zapytam gdzie mam to opłacić- kwota jest chyba zależna od liczby gości bawiących się na weselu. A gdzie robicie wesele? Bo nieraz restauracja to opłaca- ale ja w umowie z Klimczakami też mam napisane, że opłacam we własnym zakresie.
Edytowane przez paula2909 Czas edycji: 2012-06-12 o 10:39 |
|
|
|
|
#1552 |
|
Raczkowanie
|
A to fajnie
więc z tym zaiksem musimy się zorientować, może jak będę miała wenę to później zadzwonię do p. Pawła z zespołu i się dopytam. Bo w większych miastach to wiem, że każdy to opłaca bo się boi, ale u nas na takim zadu....
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko w załączniku faktura pończoch
W weekend je przetestuje to powiem czy wygodne Bo te ostatnio co miałam to tragedia Chociaż tych zamówiłam sobie już 2 pary białych i to są moje pierwsze w życiu pończochy które leżą idealnie . Paulinko a powiedz mi jeszcze czy w tym studiu florystycznym naprawdę robią ładne wiązanka ? Ponieważ byłam tam i zdjęcia z ofertą mają fatalne ale za to na żywo widziałam jedną wiązankę i była mega O zespół się nie boję bo wiem ,że jest za☠☠☠isty
|
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fajnie A no i jak coś się dowiesz to proszę daj mi znać jak to sprawa wygląda z tym ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- gdzieś jakiś cennik wygrzebałam i 2. Wesele na 140 osób. 140 osób = 70 par, czyli 25 par + 40 par 75 zł + 40וzł ג.85= 195zł • 0.85 = 166zł wyniosło by nas to 166 zł zapytam się jeszcze brata albo znajomych czy płacili takie coś może przez te nasze zadupia nie będziemy musieli płacić :P
|
|
|
|
|
#1555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i w sumie mam cichą nadzieje, że może nie trzeba będzie tego płacić A co do studia na sarańskiej to ze zdjęciami zgadzam się, ale kiedyś coś od nich widziałam i kościół też widziałam i było ładnie- ja sobie już wybrałam wiązankę i pytałam w dwóch kwiaciarniach i powiedzieli mi ok. 180 zł dużo- ale zostałam przy sarańskiej przede wszystkim dlatego, że już jest ktoś zapisany na ubieranie mojego kościoła na 01.09 czyli teoretycznie były by co najmniej dwie pary do składki a w sumie to myślę że będą 4 pary tego dnia. Bo jak się zapisywaliśmy to byliśmy trzeci, a to było 1,5 roku temu.
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze
My jakiś miesiąc temu zamawialiśmy ale tylko tam robimy wiązankę dla mnie i dekorację samochodu Ponieważ TŻ mieszka za sdz i kierowca polecał nam bardzo to miejsce więc się zdecydowaliśmy Ja jeszcze dekoracji kościoła nie mam nawet zamówionej czekam za wizytą u księdza i mam nadzieję , że w tym dniu tez ktoś będzie brał ślub ta kto dekoracja kościoła by taniej wyszła a ślub mam w Korczewie---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Dziewczyny które jeszcze nie są w klubie proszę o kontakt ponieważ mogłam kogoś przeoczyć ! |
|
|
|
#1557 |
|
Raczkowanie
|
my będziemy jechać autobusem razem ze świadkami, rodzicami i os. towarzyszącymi świadków. I będzie co ubierać hehe. A co do dekoracji to tylko jesteśmy zapisani w kalendarzu bo w sumie to chyba miesiąc wcześniej wystarczy jeżeli chodzi o ostateczne wybieranie co i jak.
|
#1559 | ||
|
Raczkowanie
|
Jej ale sie rozpisałyście... tak ogarnęłam pobieżnie
chętnie przyłącze się do akcji MŻ - pare kilo mniej się przyda...I zainspirowałyście mnie do zrobienia listy rzeczy załatwionych i tych do załatwienia ![]() Cytat:
My pierwsze spotkanie mielismy tydzien temu, ogółem nie jest źle ale najlepiej się w dyskusje nie wdawać, tylko pokornie wysłuchać tego co mają Ci do zakomunikowana. Spotkanie dotyczyło takich kwestii jak: dlaczego chcemy wziąć akurat ślub kościelny, kto jest najważniejszy w małżeństwie, kłutnie i lekko lizneliśmy tematu zakładania rodziny - który dziś będzie kontynuowany ![]() Ogólem do wytrzymania ale pewne poglądy powodują że aż korci żeby z Panią podyskutować... U nas Pani bardzo kiepsko zniosła wiadomość o tym, że żadna z obecnych par nie uznaje czegoś takiego jak głowa rodziny tylko raczej współdecydowanie i kompromisy. Cytat:
tak patrze na to co napisałam i az mi sie odechciało isc na dzisiejsze spotkanie... zwłaszcza że mamy dyskutować o śluzie...
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze, że my mieliśmy 1 dzień nauk (niecałe 2h) i 1,5 godziny poradni. Pani mówiła jakoś naookoło, ale nie była inwazyjna.
Trochę gadania i do domku. Już nawet zapomniałam, że tam byliśmy. :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

jak byliśmy zamówić termin to tylko TŻ mówił ponieważ ja byłam w takim stresie, że mała głowa
chociaż teraz może już się troszkę wyrobiłam bo wiadomo , że trochę spraw ślubnych trzeba było załatwić więc może nie będzie tak źle

ja z okolicy i mamy ten Sam zespół

Podziwiam mi by się nie chciało, zamówiłam gotowe zawieszki
09.09.2013 

najbliższa siedziba chyba jest w łodzi. Ja zadzwonię do zespołu i ich się zapytam gdzie mam to opłacić- kwota jest chyba zależna od liczby gości bawiących się na weselu. A gdzie robicie wesele?