Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 08:03   #1111
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja już nie śpie od 5 z minutami. mała mi obsrała i obsikała cały przewijak
szkoda,ze nie ma opcji LUBIE TO

Czesc Dziewczyny

ja tez od 5 nie spie... teraz zamiast sie polozyc,to jem jak glupia,bo czuje,ze jak maly sie obudzi,to znowu nic nie zjem przez reszte dnia

Wynalazlam nastepny sposob na bolacy brzuszek -moze sie komus przyda klade malca na kolanach, brzuchem do dolu,brzuch ma na jednym udzie, ramiona i glowa na drugim, termofor pod brzuchem i..albo lekkie kolysanie albo masaz pleckow albo tak i tak - moj nadzieraka po chwili sie uspokoil,a po 20 min spal jak Aniol z rogami oczywiscie

Czesem do niego mowie - ty moj nadzieraczu...i tak mi sie skojarzylo,jakbym miala dac mu imie Pokemona - typu Pikaczu,to wlasnie nazwalabym go Nadzieraczu (moje pomysly o 5 rano - noł koment )

Co do cwiczen, jestem chuda wiec zawsze cwiczylam na silowni,zeby nabrac miesni, a w ciazy wszystko mi zeszlo juz nie moge sie doczekac jak gin powie,ze juz moge i kupie sobie gryf+ talerze i bede walczyc w domu,bo niestety czuje,ze na silke juz predko nie pojde:/
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:09   #1112
rozowa1987
Zadomowienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Czesć Dziewczyny
Nie udzielam sie, ale wiernie Was podczytuje.
U mnie sytuacja sie normalizuje. Byłam u lekarza i moge już wszystko robić więc zaczęłam już chodzić na basen i dzisiaj zaczynam zabiegi na ciało a przede wszystkim na brzuch. Niestety mam 90centumetrowy flak. Jestem właśnie po zrobieniu 200 brzuszków
A poza tym powoli odzyskuje siły bo pierwszym styknięciu sie z macierzyństwem czyli bólami brzuszka, nieprzespanymi mocami i noszeniem non stop dziecka. Teraz gosposia przychodzi codziennie i sprzata, prasuje i opiekuje się Mała kiedy ja idę na basen czy wychodze na godzine na miasto. Kiedy chcemy z mężem wyjść na dłużej do kina i restauracji to przychodzi połozna(świetna babka) więc lepszej opieki nie mogłam sobie wymarzyć.

Musze się pochwalić, że powoli radzę sobie z noszeniem na rekach. Wczoraj położylam Mała obok siebie i zagadywałam non stop. gadałam jak katarynka albo zabawiałam grzechotkami. Jak zaczynała marudzić to nagrzewałam jej brzuszek suszarką i to ją uspakajało i mogłyśmy dalej sobie pogadac Jesli zaczynała się drzec brałam na chwile na rece i znowu odkładałam. Ogólnie odniosłam mega sukces bo prawie wcale jej nie nosilam, a teraz mój mopsik leży sobie sama w kołysce!!!! Najlepsza jest ta suszarka. Wystarczy, że ją włącze na max 10 minut i Mała zasypia, nie muszę jej już usypiać na rękach. Mój kregosłup może w kocu odetchnąć.

Gratuluje rozpakowanym mamusiom i życzę dużo cierpliwości oczekującym
moja też usypia przy suszarce
Stary 2012-06-12, 08:28   #1113
niunia32
Zakorzenienie

ania a nie będziesz miała z kim zostawić dziecka by wyjść na siłownię? z mężem, mamą / teściową?

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
szkoda,ze nie ma opcji LUBIE TO

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:35   #1114
anulka4771
Wtajemniczenie

Dobry.
Filipo w przedszkolu,ja jem na szybkiego póki mały terrorysta śpi.Szymon bardzo szybko załapał że na rączkach jest mu najlepiejChoc ja go nie nosiłam
Więc tak jak w dzień daje mi popalić tak w nocy śpi,naje się,bekulec,zmiana pampka i do łóżeczka w kimono trochę poleży,pokwiczy,jak zaczyna płakać daje mu smoczka i zasypia
Ehhh no i dzisiaj ma 4tygAleż to zleciało.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 08:37   #1115
niunia32
Zakorzenienie

dziewczyny co robicie, że w nocy Wasze dzieci po karmieniu idą spać.
moja to ma oczy szeroko otwarte, coś kwiczy. ja przez to zasnąć nie mogę. smoka wyrzuca a potem wrzask bo smoka chce

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-12, 08:46   #1116
ania_85
Rozeznanie

teraz sie przeprowadzamy i silka bedzie daleko:/ a cwicze co drugi dzien, nie dosc ze mialabym wyprawe to jeszcze tam troche czasu ... w domu tez lubie cwiczyc,zawsze wlaczalam sobie muzyczke albo tv i wskakiwalam na orbitreka

DO MAM DOKARMIAJACYCH

Wyprobowalam troche butelek i moja opinia (kurde troche kasy poszlo:/ no nic przy drugim dziecku bede madrzejsza ):
wg mnie- najlepsze butelki sa firmy dr Brown`s antykolkowe z rurka w srodku, moj maluch pije bardzo lapczywie i polykal bardzo duzo powietrza- nie wiem bal sie ze zaraz mu zabiore czy co no i byl problem z bekaniem,bo raz odbeknal a tak na prawde meczyl sie bo duzo powietrza mial jeszcze w sobie i albo ulewal,albo plakal i jak sie go kladlo-podnosilo-kladlo-podnosilo to wtedy jeszcze podbekiwal. A jesli chodzi o ta butelke to jeden bek i koniec,do tego pije z niej na raz - a w innych musial robic przerwy. Do tego smoczek z butelki jest miekki i ladnie sie do niego przysysa- avent albo timmee tippee maja twarde duzo okragle i przy samym lapaniu juz lapal powietrze,a Nuk - maja fajne smoczki ale do du.py ten ich system kolkowy-wiecej sie spodziewalam po firmie z niemiec. Butelki sa drogie- na wyprobowanie wzielam dwie (za jedna w sklepie zaplacilam 31zl 250ml-lepiej od razu kupic wieksza) i czuje,ze dzisiaj domowie jeszcze ze 4. Mam nadzieje,ze temat butelek u mnie bedzie skonczony

Aha fajne sa tez pudeleczka na mleko w proszku, ja mam firmy BabyOno, ok 10zl i tam sobie od razu odmierzam porcje, jak Nadzieraka sie budzi,to zawsze zaoszczedzam czasu na robienie mu papu Jezeli chodzi o wyjscia- to do termosu wlewam wode przegotowana chlodna + troche wrzatku, termometrem bezdotykowym spr temperature, robie tak zeby bylo 40pare stopni (robilam test o 13:00 godz mialam 46 w termosie,a ok 20stej 37, czyli akurat temp do przygotowania mleka) zawsze w drugim termosie mozna miec wrzatek- jak sie wybywa na dluzej gdzies..i mozna wtedy jeszcze cieplejszej dolac,ale mysle,ze nie ma sensu) Na poczatku moze to sie wydac uciazliwe,ale szybko idzie sie przyzwyczaic no i same czynnosci sa szybciej z automatu wykonywane wielkim plusem jest to,ze takiego malucha mozna sprzedac np babci ba caly dzien
Stary 2012-06-12, 08:51   #1117
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
moja to ma oczy szeroko otwarte, coś kwiczy. ja przez to zasnąć nie mogę. smoka wyrzuca a potem wrzask bo smoka chce
Ehh nie wiem.Bardzo często zdarza się tak ze Szymon bardzo się rozbudzizaczyna do mnie gadać,ale ja w nocy nie odzywam się prawie,nie zagaduję go,zjeść,bekulec,pampers i kładę go do łóżeczka.Czasami pogada do siebie,czasami zaczyna płakać daję mu smoczek lub głaszczę go po główce.Czasami takie zasypianie zajmuję od 30min do godziny,więc to nie jest tak że od razu zasypia.No i nie biorę go do siebie,chciałabym żeby wiedział że w łóżeczku się śpi.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

A i jak wypluwa smoczek to wstaję wsadzam mu go i idę leżeć,jeśli wypluje i marudzi to znowu wstaję i daję smoczek i tak do skutku ale jak nie marudzi to nie daję smoczka.

Ja mam butelki TT i dla mojego Szymona są dobre,tylko że wiadomo nie każdemu dziecko pasuje to samo,dlatego trzeba szukać.

Jeśli chodzi o wyjścia to ja wlewam do butelki wrzątek i jak gdzieś szymon jest głodny to już woda nie jest gorąca,jest dobra do zrobienia mleka.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-12, 09:05   #1118
niunia32
Zakorzenienie

mała czasem śpi z nami. najczęściej jak mi się przyśnie zaraz po karmieniu...
staram się ją odkładać do łóżeczka.
za to nie umiem oduczyć męża, żeby w nocy nie gadał do małej jak ją przebiera.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

wczoraj teściowa kupiła nam paczkę pieluch DADA z biedronki. będziemy testować

Aniu to faktycznie kicha z siłką. ale jak lubisz ćwiczyć w domu to fajnie
ja też w domu lubiłam ćwiczyć.
i do tego bieganie. małą zaprowadzę do babci, wezmę psa od rodziców i wszyscy będą zadowoleni ja że pobiegałam, pies też, babcia, że będzie z wnuczką i wnuczka pewnie też zadowolona

mam pytanie do dziewczyn już po połogu.
z ćwiczeniami i seksem czekałyście na wizytę??

bo ja mam niestety wizytę 8tyg po porodzie bo lekarza nie ma wcześniej

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-12, 09:16   #1119
ania_85
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

i do tego bieganie. małą zaprowadzę do babci, wezmę psa od rodziców i wszyscy będą zadowoleni ja że pobiegałam, pies też, babcia, że będzie z wnuczką i wnuczka pewnie też zadowolona

ja jeszcze troche plamie,wiec z sexem na pewno poczekam i z cwiczeniami mysle,ze tez bo nie wiem w jakim stanie jest moja macica i nie wiem czy sie nie rozerwie jak bede robila przysiady ze sztanga (bo jestem po cc)
Stary 2012-06-12, 09:20   #1120
szerylka
BAN stały

Cytat:

Ja z sexem nie czekałam na wizytę a mam dopiero gdzieś za tydzień wychodzi 4 tyg po ,z ćwiczeniami niestety jeszcze poczekam bo jestem po cc,czy mi się wydaje czy tego samego dnia urodziłyśmy mój maluch tez kończy dziś 3 tygodnie .
Miałam dziś koszmarna noc,tż dziś w pracy miał na rano pewnie będzie chodził wściekły bo się nie wyspał a mały dawał dziś czadu jak nigdy chyba wyczuł że tatuś do pracy wraca po kapieli zjadł za duzo i za łapczywie i mnie całą obrzygał ,potem spał nawet ładnie a od godziny 2 w nocy darł się niemiłosiernie juz sama nie wiedziałam co mu nakarmiony ,przewinięty a darł się strasznie do około godziny 4 nie wyspałam się kapletnie ,zjadł o 8 i teraz dopiero zasnął ...chyba niepotrzebnie go wczoraj pochwaliłam dziś w końcu wezmę się za jakieś większe sprzątanie korzystając z tego że tż w pracy więc będę się nudziła do 14 bez niego to chociaz czas na porządki wykorzystam padam na ryjek chyba potem wyżłopie sobie drugą kawę
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:23   #1121
_millena
Zadomowienie

Witajcie.
mam lekturę fajną dla rozpakowanych i oczekujących Mam :

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...worodkiem.html

mimo tego, ze juz dawno o tym wiedzialam, jakos dzisiaj rano nastroił mnie pozytywnie ten tekst

moje dziecko jest kochane powiem wam, jak nie płacze co robicie, jak wiecie , ze jest nakarmione, przewiniete , a ryczy???nie wiem czemu płacze... czy dlatego, że jest małym terrosrystą, czy dlatego ze mu źle... ? na kolki chyba jeszcze za malutki.... chociaż

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Jeszcze wcześniej dopisałam o warunkach poporodowych.

Maja
jejku super miałaś !!! jakbyście zobaczyły moją salę nastepnym razem już wiem , że wezmę jedynkę

co do jedzenia, jako ze leżałam tydzień w szpitalu miałam niewątpliwą przyjemność skosztowania diety szpitalnej. W zasadzie żarcie było bardzo smaczne i najadałam się po pachy ( poważnie), ale powiem wam, ze było dość zróżnicowane i np niektóre laski dziwiły się ze została podana zupa pomidorowa, albo do drugiego dania w ramach surówki sałata zielona ze śmietaną ( albo jogurtem). Naszym dzieciom chyba nic nie było. Na śniadania i kolacje zawsze białe pieczywo , wędlina lub dżem ( ja byłam cukierkiem więc zawsze miałam wędlinę ). Do obiadu, na deser jogurty lub jakieś takie serkowate coś i biszkopt. Miesko zawsze duszone, raz podano makaron z białym serem i cukrem, ale ja jako że cukiereczek dostałam duszoną rybkę . dużo marchewki dawali, jakieś przeciery jabłkowe, buraczki, te sprawy. ja w ciązy bedac na diecie cukrzycowej gotowałam prawie podobnie. więc w zasadzie to nie jest dla mnie jakiś wielki szok. brakuje mi trochę słodyczy, ale kawałek czekolady wtrząchłam już. Borys chyba nie mial nic przeciwko temu, to było w niedziele.. chociaż.. może te wczorajsze wybryki popołudniowe to od tej czekolady

jak długo trzeba czekać na "efekty" złej diety ?

ok lecę pędzę bo mi dziecko zaczyna skrzeczeć, wkrótcę wróce

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 09:31   #1122
anulka4771
Wtajemniczenie

Z seksem nie czekałamAle ja juz nie krwawięPierwszy raz zaliczyłam jak Szymon miał ponad 3tyg.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-06-12, 09:39   #1123
ania_85
Rozeznanie

Anulka tak jak mowisz, nie ma zlotego srodka i trzeba probowac... niestety o tym nie wiedzialam,jak urodzilam dziecko. Zawsze bylam "poukladana" z planem w glowie, wszystko robilam wg jakiegos schematu i to mnie strasznie zgubilo a potem doprowadzilo do depresji. Ucze sie ciperpliwosci i zaczelam dzialac na spontanie

Nikt mi nie powiedzial,ze macierzynstwo jest takie trudne. Nie chodzi o obowiazki tylko o nasze samopoczucie. Tzn... kazdy mowil mi: och ach jakie macierzynstwo (nawet kiedy ktos jeszcze nie mial dziecka) jest piekne itd, jak poloza Tobie malca na piersi to tryskasz niewyobrazalna miloscia. Ja pierdziele, ja i wiele kobiet tak nie mialo!! Najgorsze jest to,ze ja znajac siebie bardzo dobrze stwierdzialam - podolam, przeciez znam siebie, wiem jak zachowam sie w danej sytuacji. Gow.no wiedzialam, nie zdawalam sobie sprawy,ze tak mocno pokieruja mna hormony,ze nie potrafilam sobie z tym poradzic. Nie bylam przygotowana na to,ze ja jednak od pierwszej chwili tego dziecka nie pokocham,a ze zmeczenia i nadmiaru hormonow stwierdze "w co ja sie kuzwa wpakowalam.." Wiem,ze wiele z Was tak nie mialo,ale jednak sa osoby, ktore na poczatku tak wlasnie mysla. Na szczescie jestem juz po 4 tyg walki ze soba, wszystko w organizmie sie juz normuje, zaczynam dawac sobie rade ze wszyskim,no i malec zaczyna przynosic mi radosc,,,ale mowie Wam,to przez co przeszlam to jakas jazda bez trzymanki. Przepraszam za wywod
Stary 2012-06-12, 09:41   #1124
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
Ale dziś długa noc... Nie mogłam spać, bolały mnie plecy i kark od ciągłego spania na lewym boku.... A teraz kot miaukoli i chce na dwór... Do drzwi prowadzi - dawno nie byliśmy u rodziców i bida w zamknięciu siedzi...
Stary 2012-06-12, 09:50   #1125
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Z seksem nie czekałamAle ja juz nie krwawięPierwszy raz zaliczyłam jak Szymon miał ponad 3tyg.
anulka a Ty byłas nacieta? tak mi się coś kojarzy, ze tak, duzo szwów? nie bolał pierwszy raz po?

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

ale mam syf w chacie, sama jestem nieogarnięta, wczoraj się jeszcze okazało, że wózek co kupiłam od babki z allegro używka, jest pęknięty przy tylnim kołe, no masakra, a byłam na 3 spacerach po 20 min, na gładkim chodniku. Daliśmy za niego 950 zł i żałuje, że nie kupiłam nowego, mam ochotę go przez okno wywalić, wcześniej tego nie zauważyłam, teraz już po ptakach bo wózek ze 3 miechy stał i nie udowodnię, że był pęknięty. Generalnie jak można sprzedać wózek i zataić tak istotną informację, przecież jak by pękła druga część to ani nie chce myśleć, małe dziecko w gondoli.... mutsy- srutsy- gówno a nie wózek
Stary 2012-06-12, 09:58   #1126
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
anulka a Ty byłas nacieta? tak mi się coś kojarzy, ze tak, duzo szwów? nie bolał pierwszy raz po?

ja teraz nie byłam nacięta,troszkę pękłamale nic a nic nie bolało.

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Anulka tak jak mowisz, nie ma zlotego srodka i trzeba probowac... niestety o tym nie wiedzialam,jak urodzilam dziecko. Zawsze bylam "poukladana" z planem w glowie, wszystko robilam wg jakiegos schematu i to mnie strasznie zgubilo a potem doprowadzilo do depresji. Ucze sie ciperpliwosci i zaczelam dzialac na spontanie

Nikt mi nie powiedzial,ze macierzynstwo jest takie trudne. Nie chodzi o obowiazki tylko o nasze samopoczucie. Tzn... kazdy mowil mi: och ach jakie macierzynstwo (nawet kiedy ktos jeszcze nie mial dziecka) jest piekne itd, jak poloza Tobie malca na piersi to tryskasz niewyobrazalna miloscia. Ja pierdziele, ja i wiele kobiet tak nie mialo!! Najgorsze jest to,ze ja znajac siebie bardzo dobrze stwierdzialam - podolam, przeciez znam siebie, wiem jak zachowam sie w danej sytuacji. Gow.no wiedzialam, nie zdawalam sobie sprawy,ze tak mocno pokieruja mna hormony,ze nie potrafilam sobie z tym poradzic. Nie bylam przygotowana na to,ze ja jednak od pierwszej chwili tego dziecka nie pokocham,a ze zmeczenia i nadmiaru hormonow stwierdze "w co ja sie kuzwa wpakowalam.." Wiem,ze wiele z Was tak nie mialo,ale jednak sa osoby, ktore na poczatku tak wlasnie mysla. Na szczescie jestem juz po 4 tyg walki ze soba, wszystko w organizmie sie juz normuje, zaczynam dawac sobie rade ze wszyskim,no i malec zaczyna przynosic mi radosc,,,ale mowie Wam,to przez co przeszlam to jakas jazda bez trzymanki. Przepraszam za wywod
Powiem szczerze że ja mam czasami ochotę wywalić obydwoje na balkonFilip jęczy Szymon płacze a ja nie mam jak zjeść Czasami nie mam jak zrobić Filipowi kolacji w spokoju,bo Szymon płacze a ja biegiem robię kolacje.Nie mówię juz o tym ze np od porodu sie nie malowałam a nigdy nie wyszłam bez pomalowanych oczu.Mój fryz teraz to kitekWłosy mam ładne jak jest M bo wtedy sobie myję i prostuje.Ale dzisiaj pomalowałam pazury u nóg Wstyd ale ja naprawdę nie mam jak tego zrobić.A gdzie tu mowa o bieganiu
Kur.a nie mieszczę się w moje portki sprzed ciąży,pomimo tego że już schudłam obawiam się że biodra mi się rozeszły

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-12 o 09:59
Stary 2012-06-12, 10:05   #1127
Tacca
Zakorzenienie

Idę, wezmę się za sprzątanie... Może uda mi się łazienkę i kuchnię porządnie oblecieć. Jak patrzę na okna to mi się coś robi. Miałam wziąć się za mycie, ale wczoraj miałam jakieś zawroty głowy i chyba nie będę ryzykować wypadnięciem z 4 piętra...
Ogólnie dziś jakoś mi depresyjnie...
Stary 2012-06-12, 10:05   #1128
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
aaa to może sobie sprawię prezent na urodziny może do tego czasu przestanę krwawić
ciekawi mnie jak to będzie...

czasem żałuję, że faceci nie karmią piersią. jedną noc chciałabym się wyspać porządnie

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-12, 10:09   #1129
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Idę, wezmę się za sprzątanie... Może uda mi się łazienkę i kuchnię porządnie oblecieć. Jak patrzę na okna to mi się coś robi. Miałam wziąć się za mycie, ale wczoraj miałam jakieś zawroty głowy i chyba nie będę ryzykować wypadnięciem z 4 piętra...
Ogólnie dziś jakoś mi depresyjnie...
proponuję nie patrzeć na okna u mnie się sprawdza.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę

Edytowane przez anulka4771
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:10
Stary 2012-06-12, 10:11   #1130
niunia32
Zakorzenienie

moje dziecko znowu posikało przewijak, a jak leżała na łóżku na świeżej pieluszce to se pierdła i obsrała trochę tą pieluszkę....

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
jestem za

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-12, 10:16   #1131
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Pielęgnacja pępuszka: suszenie i czekanie, aż odpadnie. Zero przemywania spirytusem ani niczym innym.
Suchą pielęgnację stosowałam 2 tygodnie, a że nic kompletnie się nie działo to kupiłam fiolet i 3 razy dziennie fioletem i dziś w nocy kikut odpadł, więc teraz nadal fioletem i czekamy aż się wygoi.

Cytat:
(...)Najlepsza jest ta suszarka. Wystarczy, że ją włącze na max 10 minut i Mała zasypia, nie muszę jej już usypiać na rękach. Mój kregosłup może w kocu odetchnąć.
Suszarkę też mamy juz przetestowaną, tak samo odkurzacz, wystarczy włączyć i dziecko nagle zasypia, tak jak w hipnozie, więc wieczorami najczęściej suszarka idzie w ruch

Cytat:
Mąż czyta bajki, a ja usypiam cycem albo kładę jak do odbijania, sama układam się w pozycji półleżącej i czekam aż zaśnie albo do łóżeczka i wsadzam smoka i czekam aż zaśnie.
Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość

moje dziecko jest kochane powiem wam, jak nie płacze co robicie, jak wiecie , ze jest nakarmione, przewiniete , a ryczy???nie wiem czemu płacze... czy dlatego, że jest małym terrosrystą, czy dlatego ze mu źle... ? na kolki chyba jeszcze za malutki.... chociaż

jak długo trzeba czekać na "efekty" złej diety ?
To zależy od rodzaju płaczu, u nas to jest albo płacz na gazy kiedy go męczą albo płacz "zainteresuj się mną" i wtedy wystarczy puścić mu muzykę albo gadać do niego i jest spokój.

Co do "złej diety" to u mnie efekty sa na drugi dzień (nie mogę jeść kapusty młodej i ogórków zielonych, bo po tym mały miał problem z gazami).

Zbieramy się na wizytę do neonatologa. Milusiego dnia!
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:17   #1132
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mojej wczoraj 4 razy zakładałam pieluszkę... raz bo kuupa... zanim zdążyłam dopiąć bodki z nową pieluszką... kuuuupaaa.... trzecie podejście- założyłam i co? siiiiiii i resztka kupy. Do tego ciuszki też sobie ubrudziła... a mój mąż . Dobrze, że mamy dużo pieluszek.

Jak już małą nakarmię, ewentualnie jeszcze przebiorę... to ją albo lulam, bo widzę, że chce spać, albo do niej gadam i jak widzę, że zbiera jej się na jakieś foszki, to dostaje smoka (M. kupił jej specjalne ortodontyczne i ciągle chodzi i mówi, że są takie bajeranckie i och ach).

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:18
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:19   #1133
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Hej, Dziewczyny!
A ja po 8-godzinnej wojnie na porodówce bóle brzuszka, kocie piski, jedyne, co Wojtusiowi pomagało to masaż brzuszka i musiałam go cały czas trzymać na swoim brzuchu - brzuszek do brzuszka... rano byłam sparalizowana...no masakra... boję się, że będę miała taka samą jazdę bez trzymanki jak z Michałkiem... no ale zobaczymy... teraz śpi wykończony, ja ze zmęczenia już nie mogłam zasnąć, do 12:00 powinnam wiedzieć, jakie są wyniki bilirubiny i jeśli ok, to idziemy do domku.

A jeżeli chodzi o butelki antykolkowe, to powiem Wam, że to jednak wszystko zalezy od dziecka - tak samo jak dieta przy karmieniu czy rodzaj mleka modyfikowanego. Ja np. nie widziałam kompletnie żadnej różnicy pomiędzy Aventem a antykolkowym Brownem z rurką - a że Brown był bardziej upierdliwy w czyszczeniu, to zostaliśmy przy Avencie. TT wszedł niedawno, nie miałam okazji testować go na Michałku. Będę na Wojtku

Ania - fajnie, ze mówisz o tym, że można "nie pokochać" dziecka od razu, bo wiele dziewczyn tak ma, a boją się o tym mówić. Ja akurat zakochałam się w obu synkach od pierwszego wejrzenia, ale nie dla wszystkich hormony są takie łaskawe. Dobrze, że pojawił się też Twój głos

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:22
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:19   #1134
niunia32
Zakorzenienie

mała zjadła, zbieram się do mamy.

młoda oddała mi mleko między cycki dzisiaj... przystawiłam ją do odbekniecia a ta mnie mlekiem.

Malinka

Haniusia
Stary 2012-06-12, 10:20   #1135
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!!!!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
U mnie sprzatanie tez niczego nie dalo .. jutrona 6:30 rano mamy byc w szpitalu i zaczna wywolywanie .. takze juz jutro zobaczymy Naszego synka
Super!!! Trzymam kciuki. Ja dalej czekam....
Cytat:
Musze się pochwalić, że powoli radzę sobie z noszeniem na rekach. Wczoraj położylam Mała obok siebie i zagadywałam non stop. gadałam jak katarynka albo zabawiałam grzechotkami. Jak zaczynała marudzić to nagrzewałam jej brzuszek suszarką i to ją uspakajało i mogłyśmy dalej sobie pogadac Jesli zaczynała się drzec brałam na chwile na rece i znowu odkładałam. Ogólnie odniosłam mega sukces bo prawie wcale jej nie nosilam, a teraz mój mopsik leży sobie sama w kołysce!!!! Najlepsza jest ta suszarka. Wystarczy, że ją włącze na max 10 minut i Mała zasypia, nie muszę jej już usypiać na rękach. Mój kregosłup może w kocu odetchnąć.

Gratuluje rozpakowanym mamusiom i życzę dużo cierpliwości oczekującym
Super, że wszystko sobie poukładałaś. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

ale mam syf w chacie, sama jestem nieogarnięta, wczoraj się jeszcze okazało, że wózek co kupiłam od babki z allegro używka, jest pęknięty przy tylnim kołe, no masakra, a byłam na 3 spacerach po 20 min, na gładkim chodniku. Daliśmy za niego 950 zł i żałuje, że nie kupiłam nowego, mam ochotę go przez okno wywalić, wcześniej tego nie zauważyłam, teraz już po ptakach bo wózek ze 3 miechy stał i nie udowodnię, że był pęknięty. Generalnie jak można sprzedać wózek i zataić tak istotną informację, przecież jak by pękła druga część to ani nie chce myśleć, małe dziecko w gondoli.... mutsy- srutsy- gówno a nie wózek
Z tym wózkiem to rzeczywiście nieciekawie. I co teraz zamierzacie zrobić? Kupujecie inny czy ten dajecie do naprawy? Ludzie są bezczelni i bezmyślni. Tak narażać dzidziusia!
Stary 2012-06-12, 10:25   #1136
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak I dodam jeszcze, że koty równomiernie walające się po podłodze mniej rzucają się w oczy niż kociarstwo pojedyncze

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-06-12 o 10:26
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:31   #1137
Tacca
Zakorzenienie

Mam wiadomość od JUSTYŚ1358:
"W nocy złapały mnie skurcze, teraz już mam regularne co 15 min. trochę bolące, ale znośne, niestety rozwarcie na 2cm. Jak dalej będzie szło słabo to jutro rano mam dostać kroplówkę by przyspieszyć, Proszę trzymać kciuki i pozdrowienia dla dziewczyn ".

Trzymamy mocno kciukaski!!! : kciuki:
Stary 2012-06-12, 10:32   #1138
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
a czy kupie taka chuste tylko tańszą?czy wogóle ta tańsza będzie się nadawała?
Możesz kupić używaną

Cytat:
czy to możliwe, że dziecko z jednej piersi najada się bardziej niż z drugiej??

Malwina przy jednej piersi najada się nawet w 5 min, a z drugiej mogłaby ciągnąć i ciągnąć.
w nocy zasnęła dopiero jak dostała drugiego cycka
Myślę, że możliwe. Jeśli z jednej piersi wypływ mleka jest większy to dziecko najada się szybciej.
U mnie z prawej leci pod ciśnieniem Wystarczy, że Maciek zassie i mleko tryska na prawo i lewo Wszystko zalane, dziecko, pielucha, ręce...
Tylko, że on nie najada się w 5 minut. 20 to minimum.

Cytat:
Dobry.
Filipo w przedszkolu,ja jem na szybkiego póki mały terrorysta śpi.Szymon bardzo szybko załapał że na rączkach jest mu najlepiejChoc ja go nie nosiłam
Więc tak jak w dzień daje mi popalić tak w nocy śpi,naje się,bekulec,zmiana pampka i do łóżeczka w kimono trochę poleży,pokwiczy,jak zaczyna płakać daje mu smoczka i zasypia
Ehhh no i dzisiaj ma 4tygAleż to zleciało.
Mądre dziecko, szybko się uczy
A poważnie, to może być skok rozwojowy 5. tygodnia http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/article/post/4/
U nas objawia się poprzez "stan wzmożonego niezadowolenia":ha haha:
NAjważniejsze, że w nocy śpi

Cytat:
Po prostu. Maciek najada się tak, ze ruszać się nie może, nawet oczu nie ma siły otworzyć. To ja go wtedy siup do łóżeczka, gaszę światło i udaję, że mnie nie ma i dziecko śpi A jak kwiczy i stęka to nakrywam głowę kołdrą

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Na pewno jest terrrystą
Tulę, gadam do niego, mocno potrząsam Jak się pręży to podkurczam nóżki i masuję brzuszek żeby pierdnął. Czasami nic nie działa, trzeba przeczekać

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:38   #1139
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
JA próbuję NIE patrzeć i nie mogę...
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Hej, Dziewczyny!
A ja po 8-godzinnej wojnie na porodówce bóle brzuszka, kocie piski, jedyne, co Wojtusiowi pomagało to masaż brzuszka i musiałam go cały czas trzymać na swoim brzuchu - brzuszek do brzuszka... rano byłam sparalizowana...no masakra... boję się, że będę miała taka samą jazdę bez trzymanki jak z Michałkiem... no ale zobaczymy... teraz śpi wykończony, ja ze zmęczenia już nie mogłam zasnąć, do 12:00 powinnam wiedzieć, jakie są wyniki bilirubiny i jeśli ok, to idziemy do domku.

A jeżeli chodzi o butelki antykolkowe, to powiem Wam, że to jednak wszystko zalezy od dziecka - tak samo jak dieta przy karmieniu czy rodzaj mleka modyfikowanego. Ja np. nie widziałam kompletnie żadnej różnicy pomiędzy Aventem a antykolkowym Brownem z rurką - a że Brown był bardziej upierdliwy w czyszczeniu, to zostaliśmy przy Avencie. TT wszedł niedawno, nie miałam okazji testować go na Michałku. Będę na Wojtku

Ania - fajnie, ze mówisz o tym, że można "nie pokochać" dziecka od razu, bo wiele dziewczyn tak ma, a boją się o tym mówić. Ja akurat zakochałam się w obu synkach od pierwszego wejrzenia, ale nie dla wszystkich hormony są takie łaskawe. Dobrze, że pojawił się też Twój głos
Trzymam kciuki za wyjście! W domu najlepiej!

Cytat:
Tak I dodam jeszcze, że koty równomiernie walające się po podłodze mniej rzucają się w oczy niż kociarstwo pojedyncze
Z moich kotów mogłabym drugiego kota swobodnie zrobić... Miśka strasznie się leni... Kłaki zostawia wszędzie... A jeszcze duży pokój zastawiony, bo rozłożona jest kanapa i sprzątnięcie tego graniczy z cudem.
Mąż właśnie dzwonił, że miał telefon od gościa od mebli. Naszych mebli nie będzie w tym tygodniu, podobno nie dowieźli... Kurcze miały być 3 tygodnie a już jest ponad miesiąc... Coś mi się zdaje,że wcześniej to ja chyba urodzę. Mąż się wkurzył, bo wczoraj łóżeczko z pudła wyciągnął i mieliśmy składać dziś. I chyba złożymy, ale wszystko nie po naszej myśli.
Stary 2012-06-12, 10:41   #1140
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od JUSTYŚ1358:
"W nocy złapały mnie skurcze, teraz już mam regularne co 15 min. trochę bolące, ale znośne, niestety rozwarcie na 2cm. Jak dalej będzie szło słabo to jutro rano mam dostać kroplówkę by przyspieszyć, Proszę trzymać kciuki i pozdrowienia dla dziewczyn ".

Trzymamy mocno kciukaski!!! : kciuki:
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Mądre dziecko, szybko się uczy
A poważnie, to może być skok rozwojowy 5. tygodnia http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/article/post/4/
U nas objawia się poprzez "stan wzmożonego niezadowolenia":ha haha:
NAjważniejsze, że w nocy śpi

Noc dla mnie najważniejsza bo i ja wyspana i Filip

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości