|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
![]() Czesc Dziewczyny ja tez od 5 nie spie... teraz zamiast sie polozyc,to jem jak glupia,bo czuje,ze jak maly sie obudzi,to znowu nic nie zjem przez reszte dniaWynalazlam nastepny sposob na bolacy brzuszek -moze sie komus przyda klade malca na kolanach, brzuchem do dolu,brzuch ma na jednym udzie, ramiona i glowa na drugim, termofor pod brzuchem i..albo lekkie kolysanie albo masaz pleckow albo tak i tak - moj nadzieraka po chwili sie uspokoil,a po 20 min spal jak Aniol z rogami oczywiscie Czesem do niego mowie - ty moj nadzieraczu...i tak mi sie skojarzylo,jakbym miala dac mu imie Pokemona - typu Pikaczu,to wlasnie nazwalabym go Nadzieraczu )Co do cwiczen, jestem chuda wiec zawsze cwiczylam na silowni,zeby nabrac miesni, a w ciazy wszystko mi zeszlo juz nie moge sie doczekac jak gin powie,ze juz moge i kupie sobie gryf+ talerze i bede walczyc w domu,bo niestety czuje,ze na silke juz predko nie pojde:/
|
|
|
|
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
ania a nie będziesz miała z kim zostawić dziecka by wyjść na siłownię? z mężem, mamą / teściową?
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------
|
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry.
Filipo w przedszkolu,ja jem na szybkiego póki mały terrorysta śpi.Szymon bardzo szybko załapał że na rączkach jest mu najlepiej Choc ja go nie nosiłam![]() Więc tak jak w dzień daje mi popalić tak w nocy śpi,naje się,bekulec,zmiana pampka i do łóżeczka w kimono Ehhh no i dzisiaj ma 4tyg |
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny co robicie, że w nocy Wasze dzieci po karmieniu idą spać.
moja to ma oczy szeroko otwarte, coś kwiczy. ja przez to zasnąć nie mogę. smoka wyrzuca a potem wrzask bo smoka chce |
|
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
teraz sie przeprowadzamy i silka bedzie daleko:/ a cwicze co drugi dzien, nie dosc ze mialabym wyprawe to jeszcze tam troche czasu ... w domu tez lubie cwiczyc,zawsze wlaczalam sobie muzyczke albo tv i wskakiwalam na orbitreka
![]() DO MAM DOKARMIAJACYCH ![]() Wyprobowalam troche butelek i moja opinia (kurde troche kasy poszlo:/ no nic przy drugim dziecku bede madrzejsza ):wg mnie- najlepsze butelki sa firmy dr Brown`s antykolkowe z rurka w srodku, moj maluch pije bardzo lapczywie i polykal bardzo duzo powietrza- nie wiem bal sie ze zaraz mu zabiore czy co no i byl problem z bekaniem,bo raz odbeknal a tak na prawde meczyl sie bo duzo powietrza mial jeszcze w sobie i albo ulewal,albo plakal i jak sie go kladlo-podnosilo-kladlo-podnosilo to wtedy jeszcze podbekiwal. A jesli chodzi o ta butelke to jeden bek i koniec,do tego pije z niej na raz - a w innych musial robic przerwy. Do tego smoczek z butelki jest miekki i ladnie sie do niego przysysa- avent albo timmee tippee maja twarde duzo okragle i przy samym lapaniu juz lapal powietrze,a Nuk - maja fajne smoczki ale do du.py ten ich system kolkowy-wiecej sie spodziewalam po firmie z niemiec. Butelki sa drogie- na wyprobowanie wzielam dwie (za jedna w sklepie zaplacilam 31zl 250ml-lepiej od razu kupic wieksza) i czuje,ze dzisiaj domowie jeszcze ze 4. Mam nadzieje,ze temat butelek u mnie bedzie skonczony![]() Aha fajne sa tez pudeleczka na mleko w proszku, ja mam firmy BabyOno, ok 10zl i tam sobie od razu odmierzam porcje, jak Nadzieraka sie budzi,to zawsze zaoszczedzam czasu na robienie mu papu Jezeli chodzi o wyjscia- to do termosu wlewam wode przegotowana chlodna + troche wrzatku, termometrem bezdotykowym spr temperature, robie tak zeby bylo 40pare stopni (robilam test o 13:00 godz mialam 46 w termosie,a ok 20stej 37, czyli akurat temp do przygotowania mleka) zawsze w drugim termosie mozna miec wrzatek- jak sie wybywa na dluzej gdzies..i mozna wtedy jeszcze cieplejszej dolac,ale mysle,ze nie ma sensu) Na poczatku moze to sie wydac uciazliwe,ale szybko idzie sie przyzwyczaic no i same czynnosci sa szybciej z automatu wykonywane wielkim plusem jest to,ze takiego malucha mozna sprzedac np babci ba caly dzien
|
|
|
|
#1117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- A i jak wypluwa smoczek to wstaję wsadzam mu go i idę leżeć,jeśli wypluje i marudzi to znowu wstaję i daję smoczek i tak do skutku ale jak nie marudzi to nie daję smoczka. Ja mam butelki TT i dla mojego Szymona są dobre,tylko że wiadomo nie każdemu dziecko pasuje to samo,dlatego trzeba szukać. Jeśli chodzi o wyjścia to ja wlewam do butelki wrzątek i jak gdzieś szymon jest głodny to już woda nie jest gorąca,jest dobra do zrobienia mleka. |
|
|
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
mała czasem śpi z nami. najczęściej jak mi się przyśnie zaraz po karmieniu...
staram się ją odkładać do łóżeczka. za to nie umiem oduczyć męża, żeby w nocy nie gadał do małej jak ją przebiera. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- wczoraj teściowa kupiła nam paczkę pieluch DADA z biedronki. będziemy testować Aniu to faktycznie kicha z siłką. ale jak lubisz ćwiczyć w domu to fajnie ![]() ja też w domu lubiłam ćwiczyć. i do tego bieganie. małą zaprowadzę do babci, wezmę psa od rodziców i wszyscy będą zadowoleni ja że pobiegałam, pies też, babcia, że będzie z wnuczką i wnuczka pewnie też zadowolona ![]() mam pytanie do dziewczyn już po połogu. z ćwiczeniami i seksem czekałyście na wizytę?? bo ja mam niestety wizytę 8tyg po porodzie bo lekarza nie ma wcześniej
|
|
|
|
#1119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(bo jestem po cc)
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Miałam dziś koszmarna noc,tż dziś w pracy miał na rano pewnie będzie chodził wściekły bo się nie wyspał a mały dawał dziś czadu jak nigdy chyba wyczuł że tatuś do pracy wraca po kapieli zjadł za duzo i za łapczywie i mnie całą obrzygał ,potem spał nawet ładnie a od godziny 2 w nocy darł się niemiłosiernie juz sama nie wiedziałam co mu nakarmiony ,przewinięty a darł się strasznie do około godziny 4 nie wyspałam się kapletnie ,zjadł o 8 i teraz dopiero zasnął ...chyba niepotrzebnie go wczoraj pochwaliłam dziś w końcu wezmę się za jakieś większe sprzątanie korzystając z tego że tż w pracy więc będę się nudziła do 14 bez niego to chociaz czas na porządki wykorzystam padam na ryjek chyba potem wyżłopie sobie drugą kawę |
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
mam lekturę fajną dla rozpakowanych i oczekujących Mam : http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...worodkiem.html mimo tego, ze juz dawno o tym wiedzialam, jakos dzisiaj rano nastroił mnie pozytywnie ten tekst ![]() moje dziecko jest kochane powiem wam, jak nie płacze co robicie, jak wiecie , ze jest nakarmione, przewiniete , a ryczy???nie wiem czemu płacze... czy dlatego, że jest małym terrosrystą, czy dlatego ze mu źle... ? na kolki chyba jeszcze za malutki.... chociaż ![]() Cytat:
co do jedzenia, jako ze leżałam tydzień w szpitalu miałam niewątpliwą przyjemność skosztowania diety szpitalnej. W zasadzie żarcie było bardzo smaczne i najadałam się po pachy ( poważnie), ale powiem wam, ze było dość zróżnicowane i np niektóre laski dziwiły się ze została podana zupa pomidorowa, albo do drugiego dania w ramach surówki sałata zielona ze śmietaną ( albo jogurtem). Naszym dzieciom chyba nic nie było. Na śniadania i kolacje zawsze białe pieczywo , wędlina lub dżem ( ja byłam cukierkiem więc zawsze miałam wędlinę ). Do obiadu, na deser jogurty lub jakieś takie serkowate coś i biszkopt. Miesko zawsze duszone, raz podano makaron z białym serem i cukrem, ale ja jako że cukiereczek dostałam duszoną rybkę . dużo marchewki dawali, jakieś przeciery jabłkowe, buraczki, te sprawy. ja w ciązy bedac na diecie cukrzycowej gotowałam prawie podobnie. więc w zasadzie to nie jest dla mnie jakiś wielki szok. brakuje mi trochę słodyczy, ale kawałek czekolady wtrząchłam już. Borys chyba nie mial nic przeciwko temu, to było w niedziele.. chociaż.. może te wczorajsze wybryki popołudniowe to od tej czekolady ![]() jak długo trzeba czekać na "efekty" złej diety ? ok lecę pędzę bo mi dziecko zaczyna skrzeczeć, wkrótcę wróce |
|
|
|
|
#1122 |
|
Wtajemniczenie
|
Z seksem nie czekałam
|
|
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
Anulka tak jak mowisz, nie ma zlotego srodka i trzeba probowac...
niestety o tym nie wiedzialam,jak urodzilam dziecko. Zawsze bylam "poukladana" z planem w glowie, wszystko robilam wg jakiegos schematu i to mnie strasznie zgubilo a potem doprowadzilo do depresji. Ucze sie ciperpliwosci i zaczelam dzialac na spontanie Nikt mi nie powiedzial,ze macierzynstwo jest takie trudne. Nie chodzi o obowiazki tylko o nasze samopoczucie. Tzn... kazdy mowil mi: och ach jakie macierzynstwo (nawet kiedy ktos jeszcze nie mial dziecka) jest piekne itd, jak poloza Tobie malca na piersi to tryskasz niewyobrazalna miloscia. Ja pierdziele, ja i wiele kobiet tak nie mialo!! Najgorsze jest to,ze ja znajac siebie bardzo dobrze stwierdzialam - podolam, przeciez znam siebie, wiem jak zachowam sie w danej sytuacji. Gow.no wiedzialam, nie zdawalam sobie sprawy,ze tak mocno pokieruja mna hormony,ze nie potrafilam sobie z tym poradzic. Nie bylam przygotowana na to,ze ja jednak od pierwszej chwili tego dziecka nie pokocham,a ze zmeczenia i nadmiaru hormonow stwierdze "w co ja sie kuzwa wpakowalam.." Wiem,ze wiele z Was tak nie mialo,ale jednak sa osoby, ktore na poczatku tak wlasnie mysla. Na szczescie jestem juz po 4 tyg walki ze soba, wszystko w organizmie sie juz normuje, zaczynam dawac sobie rade ze wszyskim,no i malec zaczyna przynosic mi radosc,,,ale mowie Wam,to przez co przeszlam to jakas jazda bez trzymanki. Przepraszam za wywod
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Ale dziś długa noc... Nie mogłam spać, bolały mnie plecy i kark od ciągłego spania na lewym boku.... A teraz kot miaukoli i chce na dwór... Do drzwi prowadzi - dawno nie byliśmy u rodziców i bida w zamknięciu siedzi... |
|
|
|
#1125 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- ale mam syf w chacie, sama jestem nieogarnięta, wczoraj się jeszcze okazało, że wózek co kupiłam od babki z allegro używka, jest pęknięty przy tylnim kołe, no masakra, a byłam na 3 spacerach po 20 min, na gładkim chodniku. Daliśmy za niego 950 zł i żałuje, że nie kupiłam nowego, mam ochotę go przez okno wywalić, wcześniej tego nie zauważyłam, teraz już po ptakach bo wózek ze 3 miechy stał i nie udowodnię, że był pęknięty. Generalnie jak można sprzedać wózek i zataić tak istotną informację, przecież jak by pękła druga część to ani nie chce myśleć, małe dziecko w gondoli.... mutsy- srutsy- gówno a nie wózek |
|
|
|
|
#1126 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
Filip jęczy Szymon płacze a ja nie mam jak zjeść Czasami nie mam jak zrobić Filipowi kolacji w spokoju,bo Szymon płacze a ja biegiem robię kolacje.Nie mówię juz o tym ze np od porodu sie nie malowałam a nigdy nie wyszłam bez pomalowanych oczu.Mój fryz teraz to kitek Włosy mam ładne jak jest M bo wtedy sobie myję i prostuje.Ale dzisiaj pomalowałam pazury u nógKur.a nie mieszczę się w moje portki sprzed ciąży,pomimo tego że już schudłam obawiam się że biodra mi się rozeszły Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-12 o 09:59 |
||
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Idę, wezmę się za sprzątanie... Może uda mi się łazienkę i kuchnię porządnie oblecieć. Jak patrzę na okna to mi się coś robi. Miałam wziąć się za mycie, ale wczoraj miałam jakieś zawroty głowy i chyba nie będę ryzykować wypadnięciem z 4 piętra...
Ogólnie dziś jakoś mi depresyjnie...
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może do tego czasu przestanę krwawić ![]() ciekawi mnie jak to będzie... czasem żałuję, że faceci nie karmią piersią. jedną noc chciałabym się wyspać porządnie |
|
|
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-06-12 o 10:10 |
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko znowu posikało przewijak, a jak leżała na łóżku na świeżej pieluszce to se pierdła i obsrała trochę tą pieluszkę....
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- jestem za
|
|
|
|
#1131 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do "złej diety" to u mnie efekty sa na drugi dzień (nie mogę jeść kapusty młodej i ogórków zielonych, bo po tym mały miał problem z gazami). Zbieramy się na wizytę do neonatologa. Milusiego dnia! |
||||
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Mojej wczoraj 4 razy zakładałam pieluszkę... raz bo kuupa... zanim zdążyłam dopiąć bodki z nową pieluszką... kuuuupaaa.... trzecie podejście- założyłam i co? siiiiiii i resztka kupy. Do tego ciuszki też sobie ubrudziła... a mój mąż
Jak już małą nakarmię, ewentualnie jeszcze przebiorę... to ją albo lulam, bo widzę, że chce spać, albo do niej gadam i jak widzę, że zbiera jej się na jakieś foszki, to dostaje smoka (M. kupił jej specjalne ortodontyczne i ciągle chodzi i mówi, że są takie bajeranckie i och ach).
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-06-12 o 10:18 |
|
|
|
#1133 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Dziewczyny!
![]() A ja po 8-godzinnej wojnie na porodówce bóle brzuszka, kocie piski, jedyne, co Wojtusiowi pomagało to masaż brzuszka i musiałam go cały czas trzymać na swoim brzuchu - brzuszek do brzuszka... rano byłam sparalizowana...no masakra... boję się, że będę miała taka samą jazdę bez trzymanki jak z Michałkiem... no ale zobaczymy... teraz śpi wykończony, ja ze zmęczenia już nie mogłam zasnąć, do 12:00 powinnam wiedzieć, jakie są wyniki bilirubiny i jeśli ok, to idziemy do domku.A jeżeli chodzi o butelki antykolkowe, to powiem Wam, że to jednak wszystko zalezy od dziecka - tak samo jak dieta przy karmieniu czy rodzaj mleka modyfikowanego. Ja np. nie widziałam kompletnie żadnej różnicy pomiędzy Aventem a antykolkowym Brownem z rurką - a że Brown był bardziej upierdliwy w czyszczeniu, to zostaliśmy przy Avencie. TT wszedł niedawno, nie miałam okazji testować go na Michałku. Będę na Wojtku ![]() Ania - fajnie, ze mówisz o tym, że można "nie pokochać" dziecka od razu, bo wiele dziewczyn tak ma, a boją się o tym mówić. Ja akurat zakochałam się w obu synkach od pierwszego wejrzenia, ale nie dla wszystkich hormony są takie łaskawe. Dobrze, że pojawił się też Twój głos
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-12 o 10:22 |
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
mała zjadła, zbieram się do mamy.
młoda oddała mi mleko między cycki dzisiaj... przystawiłam ją do odbekniecia a ta mnie mlekiem. |
|
|
|
#1135 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej!!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1136 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-06-12 o 10:26 |
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wiadomość od JUSTYŚ1358:
"W nocy złapały mnie skurcze, teraz już mam regularne co 15 min. trochę bolące, ale znośne, niestety rozwarcie na 2cm. Jak dalej będzie szło słabo to jutro rano mam dostać kroplówkę by przyspieszyć, Proszę trzymać kciuki i pozdrowienia dla dziewczyn ".Trzymamy mocno kciukaski!!! ![]() ![]() : kciuki:
|
|
|
|
#1138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie z prawej leci pod ciśnieniem Wystarczy, że Maciek zassie i mleko tryska na prawo i lewo Wszystko zalane, dziecko, pielucha, ręce...Tylko, że on nie najada się w 5 minut. 20 to minimum. ![]() Cytat:
A poważnie, to może być skok rozwojowy 5. tygodnia http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/article/post/4/ U nas objawia się poprzez "stan wzmożonego niezadowolenia" :ha haha:NAjważniejsze, że w nocy śpi ![]() Cytat:
A jak kwiczy i stęka to nakrywam głowę kołdrą ![]() Cytat:
Tulę, gadam do niego, mocno potrząsam Jak się pręży to podkurczam nóżki i masuję brzuszek żeby pierdnął. Czasami nic nie działa, trzeba przeczekać
|
|
|
#1139 | ||
|
Zakorzenienie
|
JA próbuję NIE patrzeć i nie mogę...
Cytat:
Cytat:
Mąż właśnie dzwonił, że miał telefon od gościa od mebli. Naszych mebli nie będzie w tym tygodniu, podobno nie dowieźli... Kurcze miały być 3 tygodnie a już jest ponad miesiąc... Coś mi się zdaje,że wcześniej to ja chyba urodzę. Mąż się wkurzył, bo wczoraj łóżeczko z pudła wyciągnął i mieliśmy składać dziś. I chyba złożymy, ale wszystko nie po naszej myśli. |
||
|
|
|
#1140 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.

juz nie moge sie doczekac jak gin powie,ze juz moge i kupie sobie gryf+ talerze i bede walczyc w domu,bo niestety czuje,ze na silke juz predko nie pojde:/

nakarmiony ,przewinięty a darł się strasznie do około godziny 4 nie wyspałam się kapletnie ,zjadł o 8 i teraz dopiero zasnął ...chyba niepotrzebnie go wczoraj pochwaliłam
to chociaz czas na porządki wykorzystam padam na ryjek chyba potem wyżłopie sobie drugą kawę 

Włosy mam ładne jak jest M bo wtedy sobie myję i prostuje.Ale dzisiaj pomalowałam pazury u nóg
".
Wszystko zalane, dziecko, pielucha, ręce...