|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI
Hej, daję znak, że żyjemy
Tylko czasu na nic nie mam, od początku czerwca jestem na L4 (pierwszy raz w życiu!) i zasuwamy z remontem... Na ostatniej wizycie wszystko OK, na kolejnej koło 20. czerwca USG i wymaz.Nie mam czasu nadrabiać, więc przejrzałam tylko kilka stron, ale gratulacje za wszystkie udane wizyty i rozpoczęte tygodnie W przeciwieństwie do niektórych z Was ja wolałabym zdecydowanie nie rodzić przed terminem... tyle jeszcze rzeczy do skończenia, że aż strach! Zaczęliśmy też szkołę rodzenia, na pierwszych zajęciach zwiedzaliśmy porodówkę i... mam raczej mieszane uczucia, szczerze mówiąc. Chyba najbardziej mnie rozczarowało ograniczanie godzin odwiedzin nawet w przypadku sal jednoosobowych i mikroskopijne boksy do porodu, połączone ze sobą korytarzem dla personelu, który przechodzi sobie akurat od strony rozwartych kroczy rodzących... Rozumiem już trochę, czemu warto wysiedzieć w domu jak najdłużej, nie wyobrażam sobie siedzenia przez parę-paręnaście godzin w takich warunkach A to i tak niby jest już "nowocześnie"...Dziewczyny, które planują rodzić w Gliwicach, jakie są Wasze odczucia? |
|
|
|
#4592 | ||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Cytat:
Ech! że też u nas takich sklepów nie ma no ale polacy to bogaty naród po co mu Primark jeszcze by gospodarka padła ![]() Dzisiaj meczyk z naszymi'przyjaciółmi' ze wschodu ale będzie dym
|
|
|
#4593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... tez sie zastanawiam czy oby normalnie ale on tylko ma takie dni ze czesto czka a tak ogolnie to KARATE KID |
|
|
|
|
#4594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Nadalka i Balbinka trzymam za wizyty.No i nie powiem przez kogo śniły mi się w nocy pająki! Na dodatek jeden z pajaków, którego próbowaliśmy zabić zamienił się w świnkę morską. Choć nie do końca, bo nadal był trochę pająkiem .Ale wyobraźcie sobie, jakie miałam poczucie winy, że chciałam zadeptac świnkę... |
||
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, a mi wczoraj śniło się, że krwawię jak na @ i nikt nie chciał udać się ze mną na ip. Za to dziś karmiłam maluszka
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
heeej witam sie z Wami w pierwszysm dniu reszty mojego nowego zycia
![]() wcinam platki ;D nocke mialam baardzo ciezka i prawie niespalam,.... Mialam takie skurcze ze myslalam ze bede jechac na IP, ale przeszlo na szczescie jednak napedzilo mi to stracha i juz mialam nocke z glowy :/ nie wiedzialam co ze soba zrobic , boze jak to bolalo. Ale od rana jest spoko ![]() Gratki za wczorajsze wizyty laski ![]() Ahhh co ja bede dzisiaj robic
|
|
|
|
#4597 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki trzymam mocno kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() mi się wczoraj śnił synuś, tak realnie i mąż wpadł na pomysł że może mu za zimno
|
|
|
|
#4598 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o ile będzie miejsce:P
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jej ewolucje są niekiedy niesamowite nawet teraz zadaje takie ciosy, że pobolewa....
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Wam też gratuluję rozpoczętych tygodni i udanych wizyt. Nie będę cytować bo pisze z telefonu i zaraz mi się coś pomiesza. No i też trzymam kciuki za dzisiejsze wizytówki
hi hi jak na razie to pisze z łóżka, nie z porodówki wzięłam się za segregowanie tych ciuszków wypranych co by je włożyć do tej komody no ale tak mnie boli jak na @ że muszę poleżeć i odpocząć :/ branzoletka chłop tak nie okazuje że się boi, ale ja widzę po nim że ma stracha. Wczoraj jak się wzięłam za pakowanie torby i układanie kosmetyków w tempie ekspres to kazał mi się położyć bo przestraszył się że będę zaraz rodzic
|
|
|
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
ooooo mamka to będziesz już z nami całe dnie
|
|
|
|
#4602 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
ciesze sie jak male dziecko z lizaka
![]() chyba dlatego ze kompletnie nie bylam na to przygotowana
|
|
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane ile macie cm w brzuszkach w swoich tc??
ja w 33 tc mam 100,5 cm
|
#4605 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję
, to już tuż tużGratulacje ![]() Gratuluje ![]() Cytat:
![]() Kciuki za diabetologa, koniecznie napisz co Ci powie Ciekawe czemu znów Ci skacze moze tak jak ja całkowicie będziesz musiała wyeliminować węglowodany...Cytat:
Szkoda, że ode mnie to świat drogi- 45km przez całą Wawę Mój gin niestety nie pracuje w żadnym szpitalu ![]() Ostatnio mąż zaczął coś przebąkiwać, że może lepiej w jakimś warszawskim, żeby był dobry oddział neonatologiczny ale od nas do każdego daleko najbliżej jest ten Pruszków, ale tam z kolei jak sie coś dzieje z dzieciątkiem to wiozą do Wawy, bo na miejscu nie mają dobrego sprzętu i sama nie wiem niby ciąża bezproblemowa z wyjątkiem tej cukrzycy (jak na razie uregulowanej)...Cytat:
Dzięki za opinie o foteliku- właśnie wczoraj mąż kupił Recaro Bez bazy bo ja mam stary samochód i nie byłoby jej nawet jak zamontować. Mąż obstawał właśnie przy tym foteliku, przytaczał podobne argumenty co Ty i się zgodziłam. Jedyne moje zastrzeżenia budziła jego wielkość, ale skoro mówisz, że bez wkładki jest porównywalny do MC to jestem spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pyszny ten koktajl![]() Wstawiam zdjęcia naszego wózeczka- gondolka i fotelik (Recaro )Spacerówki na razie nie rozkładamy
|
|||||||
|
|
|
#4606 | ||
|
Branzoletka
|
Cytat:
Ja się częstuje wszystkim za ślicznie brzmiące 38 Cytat:
ale jak to ograniczenie godzin? Ad 2. Rozkraczasz się już na sam koniec kiedy jest ci już wszystko jedno a dla personelu rodzące krocze to żadna atrakcja na którą warto zaglądać więc luzik ![]() Ad 3. Ja jeszcze nie wiem gdzie planuje rodzić mam w opcjach albo u siebie(G-ce), Knurów albo Pyskowice- też mają dobre opinie. Muszę pozwiedzać, dowiedzieć się szczegółów i coś ustalę, bo blisko nie zawsze znaczy lepiej. Do lekarza prywatnie nie chodzę więc wszędzie będę'niczyją' pacjentką więc na to nie patrzę. Generalnie na poród najważniesze wziąć chłopa(lub osobę) która/y będzie wsparciem, bo i tak te długie godziny przełazimy na korytarzu więc fajnie jest do kogo gębę otworzyć Od czasu do czasu ktoś sprawdzi nam rozwarcie i tyle a jak się zaczną parte będzie nam obojętne jaki boks jaki lekarz byle było szybko, najmniej bolało i nie było powikłań. Szczerze, to jak ja rodziłam to nawet nie kojarzyłam czy poród odbiera kobieta czy facet tylko skupiłam się na prawidłowym oddychaniu, żeby pomóc małej urodzić się dotlenioną(nawet nie krzyczałam)Pamiętam nieludzko trzęsące się uda z wysiłku a potem twarz małej jak mi ją położyli a potem to mi dali głupiego jasia, bo mi się łożysko nie chciało urodzić w całości i (całe szczęście, bo szyli mnie wieki) dalej już nic nie pamiętam Słowem: BĘDZIE DOBRZE TYLKO TRZEBA SIĘ POZYTYWNIE NASTAWIĆ że w końcu nasze małe szczęscie będziemy tulić a nie że będzie boleć
|
|
|
#4607 | |||
|
Zakorzenienie
|
bylam se na miescie, kupilam kilo truskawek i zaraz bede jesc
![]() robie dzis na obiadek pierogi ruskie ![]() poka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziuewczyny wszystkim gratuluje zaczetych tygodni
|
|
#4608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i fotelik też fajowski
|
|
#4609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fotelik też mi się podoba. No i Recaro podobno są lepsze od Maxi Cosi![]() Melduję się po wizycie. Wszystko ok, szyjka zamknięta... Krew i mocz pobrane. Kolejna wizyta 3 lipca. Znowu 330 pln poszło się je... już mam dość tych wizyt i płacenia grubej kasy
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
a co do szlafroka ja tez musze meic bo u nas do wc chodzi sie korytarzem gdzie jst duzo osob odwioedzających. Wiem bo sama nieraz siedzialam na poczekalni (korytarzu) i sie gapiłam na te po porodzie jak chpodzą
zreszta do lodowki trzeba isc przez cały korytarz![]() ale ja niekupowąłam, mama jakis mi dała, za mały na nią taki cienki zółty.
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Jak byliśmy na tych targach to był jedyny szpital, który miał swoje stoisko. Rozmawiałam z babeczkami (bardzo miłe były) i zapewniały mnie, że praktycznie im się nie zdarza odsyłanie, musi być ogromny nawał rodzących, żeby kogoś odesłali i starają się żeby było ok
![]() Oczywiście dały mi ulotki o szkole rodzenia u nich, ale dla mnie (niezameldowanej w Wawie) to koszt 600zł Mąż chce obejrzeć ten szpital
|
|
|
|
#4612 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No cóż - brałam poprawkę na to, że jest niewyspana i jakoś ten okres wspólnie przetrwałyśmy (teraz jej syn ma 8 lat i już jej się nie zdarza )Cytat:
gorzej, że grube szlafroki mam jak na temperaturę panującą na porodówce zdecydowanie za grube, a od cienkiego posiałam gdzieś pasek ![]() (czy jest to wystarczający powód do kupienia kolejnego szlafroka? )Cytat:
Cytat:
Sala, Ty nie znasz płci, czy nie chcesz znać, czy... nie chcesz powiedzieć?
|
||||
|
|
|
#4613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zaczetym 35 tc Cytat:
|
|
#4615 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja zauważyłam że strasznie przyśpieszyłam z kg, od ostatniej wizyty mam już 4+ na pewno też zaczęłam puchnąć, z dnia na dzień nie dam rady włożyć obrączki, takie puchnięcie to kojarzy mi się ze zbliżającym się porodem
|
|||
|
|
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale lada dzień utulisz Patryczka
Cytat:
![]() Cytat:
mamcia wreszcie poplotkujesz na całego! |
||
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4619 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wyniosłam zapakowaną w worki spacerówkę do garażu ![]() Cytat:
Super, że wszytko gra Cytat:
ale do szpitala kupiłam cienki (znaczy zamówiłam bo jeszcze nie doszedł )Dziękuję Cytat:
Mąż kupował fotelik, na pewno będzie szczęśliwy, że ktoś zwrócił uwagę na kolorki jakie wybrał ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Dziękuję Moje też dzięki |
||||
|
|
|
#4620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() w koncu wyspałam się ja sie zbiore w sobie to czeka juz na mnie troche ciuszkow synka do poprasowania i naszych wiec teoretycznie na dzisiaj mam jakies zajecie ![]() Cytat:
![]() super, niedlugo bedziesz mogła tulić swojego synka Cytat:
Tutaj niestety nie ma dostepu do tych wszystkich gadzetow ktore potrzebuje wiec nie mielismy wyjscia. Ale jestem zadowolona, chyba sie troche poprawili z jakością, bo meble wydaja sie byc solidne, jak na ikee no i szuflady mają pod spodem dodatkowe wzmocnienie, czego wczesniej nie było.. Wiec patrzac na cene moge powiedziec, ze komoda na razie solidna i powinna sie trzymac. Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Tylko czasu na nic nie mam, od początku czerwca jestem na L4 (pierwszy raz w życiu!) i zasuwamy z remontem... Na ostatniej wizycie wszystko OK, na kolejnej koło 20. czerwca USG i wymaz.
A to i tak niby jest już "nowocześnie"...

Mam jedną sprawę do załatwienia, a potem idę jeszcze połazić po sklepach (tzn. do Primarka głównie
Ech! że też u nas takich sklepów nie ma
no ale polacy to bogaty naród po co mu Primark jeszcze by gospodarka padła 
ale będzie dym

za wizyty.
i mąż wpadł na pomysł że może mu za zimno

, to już tuż tuż
. Dam znać co i jak.
niby ciąża bezproblemowa z wyjątkiem tej cukrzycy (jak na razie uregulowanej)...
ale jak to ograniczenie godzin? 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)