XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 11:33   #3241
Blacky
Zadomowienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Planujemy od lipca, gdzieś w drugiej połowie Ja się zdrowo odżywiam, nie jem fast-foodów. Łykam tabletki dla kobiet planujących ciążę - Femibion natal 1. Polecone przez ginekologa, tanie nie są ale warto. Zawierają witaminy potrzebne dla kobiet starających się. Dzięki nim ostatnio zero problemów z okresem i wszystko jak w zegarku Dlatego mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
A próbami się nie przejmuj - to dopiero pierwszy strzał
Super! W Stanach jak się planuje dziecko, to od razu dostaje się witaminki, to samo jak się zajdzie w ciążę. A u nas? Nie dość, że żadnych witaminek, to jeszcze pokutuje przekonanie, że piwko/winko w ciąży można wypić.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:34   #3242
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Planujemy od lipca, gdzieś w drugiej połowie Ja się zdrowo odżywiam, nie jem fast-foodów. Łykam tabletki dla kobiet planujących ciążę - Femibion natal 1. Polecone przez ginekologa, tanie nie są ale warto. Zawierają witaminy potrzebne dla kobiet starających się. Dzięki nim ostatnio zero problemów z okresem i wszystko jak w zegarku Dlatego mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
A próbami się nie przejmuj - to dopiero pierwszy strzał
może się uda wycelować na maj przyjemne z pożytecznym byśmy połączyli

a ten Femibion jest na receptę ?? odstawiłam tabletki i okresu ni ma i boję się żeby nie było powtórki z rozrywki
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:36   #3243
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Aleks moze musisz zmienic swiadkowa ?? wiem ze juz pozno ale to masakra jakas jest, Twoja siostra jest strasznie infantylna

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:36   #3244
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Kawka a jak mam pisać jak świadkowa na każde wspomnienie o ślubie przewraca oczami. Na wielkanoc chodziła za mną i zadawała pytania w stylu "a mogę przyjść w spodniach?" "a mogę przyjść w glanach?". Poza tym nie zapytała o nic związanego ze ślubem, nie pomogła w niczym i pomocy nie zaoferowała. Ja nie oczekiwałam zaangażowania z jej strony ale mogłaby darować sobie fochy i głupie teksty. Tylko tyle.
Olej ją. Serio - choćby był tydzień do ślubu, na pewno da się znaleźć kogoś, kto usiądzie z Wami przy stole i nie będzie Wam robił przykrości...

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-12, 11:36   #3245
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
szczerze??!! wali mnie to
Oj wiesz, jakbyśmy się miały tym przejmować to chyba byśmy wylądowały w psychiatryku. Liczymy na wyczucie naszych gości

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nie zawsze. My akurat mamy w umowie z dj-em zastrzeżenie, że zaiks leży po naszej stronie. Jakby on płacił to z pewnością kasowałby nas na wyższą stawkę więc w sumie na jedno wychodzi.
Aż sprawdziłam naszą umowę i nie ma tam w ogóle o tym mowy Chyba muszę się dowiedzieć od zespołu...

Ewuszka cieszę się z odnalezienia zguby Teraz to już będziesz tak pilnować, że nie będzie miała prawa zniknąć
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:39   #3246
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Super! W Stanach jak się planuje dziecko, to od razu dostaje się witaminki, to samo jak się zajdzie w ciążę. A u nas? Nie dość, że żadnych witaminek, to jeszcze pokutuje przekonanie, że piwko/winko w ciąży można wypić.
Dokładnie Chociaż np. mój ginekolog twierdzi, ze lampka czerwonego wina od czasu do czasu nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
może się uda wycelować na maj przyjemne z pożytecznym byśmy połączyli

a ten Femibion jest na receptę ?? odstawiłam tabletki i okresu ni ma i boję się żeby nie było powtórki z rozrywki
Nooo. Ale by było w rocznice ślubu dziodziolek

Femibion jest bez recepty. Ja kupuję go za ok 40 zł. Jest to 30 tabletek na miesiąc.
Antykoncepcję odstawiłam pół roku temu bo wiedziałam, że będą problemy - szczególnie, że ja zawsze miałam rozregulowane wszystko. Teraz już mi się wszystko wyregulowało, a jeszcze te tabletki pomagają utrzymać wszystko w normie.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:42   #3247
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aleks moze musisz zmienic swiadkowa ?? wiem ze juz pozno ale to masakra jakas jest, Twoja siostra jest strasznie infantylna
Ano jest infantylna. 21 lat ma więc w sumie młoda koza jeszcze. Średnio mam pomysł na inną świadkową więc nie będę zmieniać. Najwyżej strzelę młodą ze dwa razy przez łeb i ustawię do pionu

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:42   #3248
maruda80
Zakorzenienie

Mam 3 siostry ale moją świadkową była bliska kuzynka- najlepsza przyjaciółka.

Akurat bardzo mi pomagała do samego ślubu.
Po akcji przypalenia welonu (dzień przed ślubem) załatwiła mi drugi (nawet ładniejszy), zawiozła mnie do fryzjera w dzień ślubu, odebrała kwiaty, nie mówiąc że wykonała mi cały makijaż ślubny (wizażem zajmuje się dodatkowo). Wcześniej podsuwała mi pomysły co do dodatków, wystroju itp.
Rodzina męża była przekonana że to moja siostra (bo podobieństwo fizyczne jest).
Byłam bardzo wdzięczna za okazaną pomoc - przecież nie musiała, wszystko wyszło z jej inicjatywy. Miło.

I takiej świadkowej wam życzę

maruda80 jest teraz online Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:43   #3249
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo. Ale by było w rocznice ślubu dziodziolek

Femibion jest bez recepty. Ja kupuję go za ok 40 zł. Jest to 30 tabletek na miesiąc.
Antykoncepcję odstawiłam pół roku temu bo wiedziałam, że będą problemy - szczególnie, że ja zawsze miałam rozregulowane wszystko. Teraz już mi się wszystko wyregulowało, a jeszcze te tabletki pomagają utrzymać wszystko w normie.
no to się skuszę na niego zobaczymy może mnie trochę wspomoże bo nie zaszkodzi
kurna co ja bym oddała, żeby ten cykl mi się uregulował a może przez te moje chudnięcie znowu się poprzestawiał
19.05.2012
Stary 2012-06-12, 11:43   #3250
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny wróciliśmy
Witaj Opowiadaj jak było

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:43   #3251
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, OBRĄCZKA SIĘ ZNALAZŁA!!! :MDLEJE:
Wasze kciuki i dobre życzenia mają magiczną moc
Pani sprzątająca w nocy ją znalazła, a koleżanka która miała dyżur pokapowała, że to moja
Ufffffffffffffffffffff
o widzisz całe szczęście

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Martwie sie starostami (u nas sa to osoby ktore wychodza dawac ciasto i wodke na bramach i w czasie wesela) nie mam pojecia kogo wybrac na te stanowisko bo TZ mowi ze powinna byc to para...
u nas bedzie moja siostra i brat TŻ chociaż ja bym wolała moją sostrę z mężem bo wiem że jakoś lepiej by się dogadali i zorganizowali no ale już teraz jak TŻ poprosił brata to głupio odmawiać
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:47   #3252
Blacky
Zadomowienie

1 lampka na 9 miesięcy może nie. Ale nie ma wyznaczonej granicy. 2 lampki to już może być za dużo, szczególnie w pierwszym trymestrze. A potem FAS - wady rozwojowe, zaburzenia koncentracji, obniżone IQ, wady serca. I ktoś mówi "piłam w ciąży, a dziecko jest zdrowe" (nie zdiagnozowano FAS). Zdrowe, ale ma kłopoty w szkole, niższe IQ i zaburzenia psychologiczne.

Wybaczcie dygresję - to taka moja mała krucjata.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-12, 11:47   #3253
MiciaKicia
Zakorzenienie

Wiadomość z ostatniej chwili: zamówiłam właśnie apartament na tydzień w Kołobrzegu a to znaczy, że mamy podróż poślubną:jupi : od 1 sierpnia czyli 4 dni po ślubie

i wyszło nas super tanio, noclegi polecił nam znajomy. To taki pensjonat mały, jakieś 10 minutek od plaży spacerem w fajnej spokojnej okolicy i wyszło tylko 100zł za dobę za cały pokój i jeszcze dla nowożeńców jedna noc gratis

Jestem mega szczęśliwa

TŻ nie wie, że zamówiłam haha będzie suprise wyrażałam tylko chęć wyjazdu bo niczego innego nie pragne jak jeszcze przed porodem wyjechać nad może i wylegiwać się na plaży niby przytaknął ale dziś okaże się, że to już rzeczywistość

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:48   #3254
kasia_kuku
Zakorzenienie

444 dni do ślubu & 2200 dni razem & praca oddana do dziekanatu, już tylko 2 egzaminki i obrona

Niech tylko Polsza spróbuje z Ruskimi przegrać dziś

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:49   #3255
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Wiadomość z ostatniej chwili: zamówiłam właśnie apartament na tydzień w Kołobrzegu a to znaczy, że mamy podróż poślubną:jupi : od 1 sierpnia czyli 4 dni po ślubie

i wyszło nas super tanio, noclegi polecił nam znajomy. To taki pensjonat mały, jakieś 10 minutek od plaży spacerem w fajnej spokojnej okolicy i wyszło tylko 100zł za dobę za cały pokój i jeszcze dla nowożeńców jedna noc gratis

Jestem mega szczęśliwa

TŻ nie wie, że zamówiłam haha będzie suprise wyrażałam tylko chęć wyjazdu bo niczego innego nie pragne jak jeszcze przed porodem wyjechać nad może i wylegiwać się na plaży niby przytaknął ale dziś okaże się, że to już rzeczywistość
Fajnie, że spełnisz marzenie

Stary 2012-06-12, 11:50   #3256
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
1 lampka na 9 miesięcy może nie. Ale nie ma wyznaczonej granicy. 2 lampki to już może być za dużo, szczególnie w pierwszym trymestrze. A potem FAS - wady rozwojowe, zaburzenia koncentracji, obniżone IQ, wady serca. I ktoś mówi "piłam w ciąży, a dziecko jest zdrowe" (nie zdiagnozowano FAS). Zdrowe, ale ma kłopoty w szkole, niższe IQ i zaburzenia psychologiczne.

Akurat się z Tobą zgadzam w 100% tym bardziej, ze jestem uczulona na tym punkcie. Tak samo jak z paleniem papierosów - w ciąży niewybaczalne...

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
kurna co ja bym oddała, żeby ten cykl mi się uregulował a może przez te moje chudnięcie znowu się poprzestawiał
Wypróbuj Na pewno nie zaszkodzi
A chudniecie niestety może być przyczyną zawirowań z okresem, w końcu też zaburza gospodarkę hormonalną.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-06-12 o 11:51
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:53   #3257
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Pani sprzątająca w nocy ją znalazła, a koleżanka która miała dyżur pokapowała, że to moja
Ufffffffffffffffffffff

Granatowe margaretki? Farbowane co prawda, ale zawsze
Eustomy, szafirki, hortensje...? Ale nie wiem co jest akurat dostępne.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

U mnie była piosenka ze Shreka - Accidentally in love (bo jest wesoła, skoczna, a ja nie chciałam przytulańca). Nasz DJ mówił, że często puszcza nowej parze Dirty Dancing
U mnie było tylko rzucanie.
o to dobrze, ze obraczka się znalazła!

Cytat:
Napisane przez kingsof Pokaż wiadomość
ewuszkaaa - ogromnie się cieszę, ze znalezionej zguby!!!
A my byliśmy drugi raz u księdza wariata i okazało się, że wtedy chyba miał zły humor bo w niedzielę był bardzo miły i przyjemny
a ja byłam po raz pierwszy na spotkaniu katechezy przedmałżeńskiej. Matkoooooo co za ludzie tam przychodzą............. Jedna laska to mnie rozwaliła tekstem, że jak się nie ma co do garnka włożyć to trzeba bardzo zawierzyć Bogu i modlić się to wtedy Bóg napełni nam naczynia :conf used: Rozumiem - WIARA, ale bez przesadyzmu ;/
Lub tekst o seksie przed ślubem- SKORO MĘŻCZYZNA NIE POTRAFI POHAMOWAĆ SWOJEJ ŻĄDZY PRZED ŚLUBEM DO NARZECZONEJ, OCZYWISTE, ŻE PO ŚLUBIE RÓWNIEŻ NIE BĘDZIE TEGO UMIAŁ I PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ ZDRADZI.

O My biedne niedługo zdradzone żony!
my byliśmy w niedzilę na mszy i jakie ksiądz palnął (inaczej tego nazwać się nie da) kazanie, to myślałam, że wiekszego idioty nie widziałam. Wniosek był taki: jeśli mieszkało się przed ślubem razem, to na pewno małżenstwo nie będzie trwałe, jeśli łączy narzeczonych tylko miłość, to po latach z miłości nic nie zostanie i małżeństwo się rozpadnie, że picie alkoholu na każdej imprezie czy spotkaniu ze znajomymi jest już alkoholizmem i na pewno nie uda się takiej osobie stworzyć normalnego związku... a na koniec ksiądz powiedział tak: że podstawą szczęścia jest kochająca się i żyjąca w zgodzie rodzina. Gdzie tu sens i logika
A na mszy był chrzest i na koniec mszy ksiądz wyskoczył z tekstem: "wspominając nasz chrzest módlmy się..."

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Możliwe, że góra jest ciut inna... z tego względu, że to polski producent i wszystko miało być szyte dokładnie pode mnie, bo chciałam np. żeby na spódnicy było więcej kwiatków i żeby była trochę bardziej rozłożysta. Być może przy zajmowaniu się tą rozłożystością albo coś nie wyszło, albo postanowili, że tak będzie lepiej, nie wiem. Dziś idę do salonu ze zdjęciami. Mam nadzieję, że wrócę spokojniejsza A z bransoletką Mama dziś idzie do złotnika, może coś na to poradzi.

Nie muszę go mieć, ale chcę Nie chcę po oczepinach być "bez niczego" na głowie, a spineczki mi się nie podobają. Poza tym skąd wiesz, że jest kiczowaty, skoro go nie widziałaś ?

Super
Poka, poka. Ogólnie jestem anty diademowa, ale nie będę odradzać A jakie spinki masz na myśli?
Stary 2012-06-12, 11:53   #3258
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dziewczyny współczuję przebojów ze świadkowymi, szkoda że wybrałyście osoby, które nie są dla Was wsparciem albo przestały nim być. Moją świadkową była bliska koleżanka, była super, naprawde wspaniała, miałam w niej wsparcie przez cały czas przed ślubem, w trakcie i na weselu i nie mogłam wybrać lepiej.

Bardzo ważne, żeby w tym całym stresie ktoś nas wspierał, szczerze doradził i potrząsnął nami jak popadamy w przesadę, więc naprawdę może warto się zastanowić nad zmianą świadkowej na kogoś, kto będzie się z tej roli cieszył?

ewuszkaaa dobrze że obrączka się znalazła.

Jamee

Dancing Lady - suknię powinni Ci poprawić do stanu w jakim ją zamawiałaś i jaki Ci się podobał, zadzwoń niezwłocznie. Co do diademu - ja jestem na nie, ale jeżeli bardzo Ci się podoba to zrób tak, żebyś Ty była zadowolona ze swojego wyglądu.

kindziu trzymam kciuki żebyś szybciutko została młodą oczekującą mamą

Więcej chyba nie nadrobię, powrót do pracy jest brutalny

Wyjazd udał się super, szkoda że trwał tak krótko i trzeba było już wracać. W Chorwacji jest jak zawsze pięknie, jeżeli ktoś się zastanawia nad wyjazdem moge szczerze polecic miejscowość Baska Voda - bardzo ładne i dość szerokie plaże, duży wybór bo w jedna stronę plażą można dojść do Breli gdzie plaż dużo, bardzo malownicze i fajne, a w drugą aż do Makarskiej. Mieliśmy rowery, więc dokładnie zwiedziliśmy pobliskie wybrzeże. Pogoda cudna, morze turkusowe i przejrzyste, chociaż jeszcze nie tak ciepłe jak w sierpniu.
A najcudowniejsze było to, że byliśmy cały czas razem, bez (prawie) żadnych obowiązków i beztrosko spędzaliśmy czas opalając się, jeżdżąc na rowerze i robiąc inne rzeczy wskazane w podróży poślubnej. Fotki wrzucę na pocztę wieczorem (lub jutro wieczorem jak dam się wyciągnąć na mecz do znajomych), jeszcze nie zgraliśmy wszystkich.

Rozczarowana jestem dwiema rzeczami - nie pojechaliśmy do Dubrownika, bo nasze OC nie obowiązuje w BiH, nie mieliśmy zielonej karty, a na ten mały kawałek byłaby potrzebna, z promem natomiast było za daleko trochę. I rozczarowana jestem Wiedniem, najmniej mi się podobał z odwiedzonych do tej pory stolic europejskich.

A w ogóle to mój mąż jest cudowny i bardzo go kocham.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:54   #3259
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Kindziu przepraszam że zapytam ale odchudzasz się czy tak schudłaś poprostu przez sters przedślubny?
Stary 2012-06-12, 11:54   #3260
tenebrosa
Wtajemniczenie

Hejo!

Cytat:
ja zamowilam wczoraj buty
dziewczyny ktore kupowaly buty w AKCES2 czy placilyscie dodatkowo za podeszew :miekki styrogum ??
bo sklep (stacjonarny w kielcach) chyba probuje mnie na kase oszukac
Ja nic nie dopłacałam, w sklepie internetowym każda podeszwa jest w podstawowej cenie i możesz wybrać dowolny rodzaj bez dopłat.

Cytat:
Identycznie. Już nam założyłam wspólny kalendarz na gmailu (sobie, M. i Mamie), bo mamy ścisły harmonogram rozdawania zaproszeń i załatwiania różnych spraw.
Super, grunt to dobra organizacja. U nas już trochę na hurra wszystko robimy, czyli mamy spisane co zrobić w czerwcu i po kolei lecimy z koksem, a co musi zostać na lipiec to musi. Dni coraz mniej. Dzisiaj 39

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
No świetnie... Najgorsze, że teraz dużo jasnych sukienek i pewnie nie jedna na naszych ślubach taka będzie... Może nie biała, ale zawsze
A właśnie mi się wydaje, że teraz tyle mocnych kolorów w sklepach, że na weselach w tym roku będzie wyjątkowo kolorowo Tylko moja Mamcia ma kremową sukienkę, chociaż początkowo miała być malinowa, ale ja założyła tą kremową to była bezkonkurencyjna.

Za wszystkie potrzebujące zaciskam mocno kciuki! Ja już rok po studiach jestem, ale powiem Wam, że po raz pierwszy od 5 lat rejestruję, że w roku jest w ogóle taki miesiąc jak czerwiec Sesja czerwcowa to zawsze była masakra, zawsze dwie kobyły - egzaminy całoroczne plus reszta pomniejszych duperelek i się tego zbierało zwykle 8-10 examów na czerwiec, przez co był wyjęty z życiorysu. Teraz z przygotowaniami ślubnymi też jest masakra strasznie szybko mija.

Co do świadków, to współczuję tym, które się nie dogadują ze swoimi. My naszych też na razie w nic nie angażujemy, ale oboje stawiają sobie zorganizowanie naszych wieczorów panieńskiego i kawalerskiego za punkt honoru, świadkowa pytała jaki kolor sukni ma ubrać, niedługo też będzie mi pomagać przyszykować całą papeterię tj. winietki, menu, śpiewniki itd. Tak naprawdę dopiero teraz będzie potrzebna ich pomoc, im bliżej ślubu, tym więcej.
Stary 2012-06-12, 11:55   #3261
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość

Jestem mega szczęśliwa

Gratulacje - cudownie, że się udało!

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
444 dni do ślubu & 2200 dni razem & praca oddana do dziekanatu, już tylko 2 egzaminki i obrona

Wszystko do przodu, oby tak dalej.

Cytat:
Akurat się z Tobą zgadzam w 100% tym bardziej, ze jestem uczulona na tym punkcie. Tak samo jak z paleniem papierosów - w ciąży niewybaczalne...
Cieszę się - nie chciałam urazić Ciebie ani Twojego ginekologa, ale nie mogę słuchać/czytać o paleniu i piciu w ciąży.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-06-12, 11:56   #3262
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Ufffffffffffffffffffff
ufff. Wiedziałam że się znajdzie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:59   #3263
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Kindziu przepraszam że zapytam ale odchudzasz się czy tak schudłaś poprostu przez sters przedślubny?
gosiulku to był stres przedślubny i te moje zawirowania z kiecką, ogarnięcie wszystkiego na tip top
19.05.2012
Stary 2012-06-12, 12:01   #3264
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
u nas bedzie moja siostra i brat TŻ chociaż ja bym wolała moją sostrę z mężem bo wiem że jakoś lepiej by się dogadali i zorganizowali no ale już teraz jak TŻ poprosił brata to głupio odmawiać
czyli macie 2 starostów?
A u nas praktykuje sie 4! i nie wiem wlasnie z jakiej racji..
musi byc 2 od strony PMki i 2 od strony PM.

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 12:05   #3265
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie zaleca się picia alkoholu w I trymestrze gdyż właśnie wtedy wykształca się cewa nerwowa , która przez alkohol może zostać uszkodzona, a wady cewy nerwowej są bardzo nieprzyjemne i mogą doprowadzić to ciężkiego upośledzenia.
Ale w II i III trymestrze lampka wina nie zaszkodzi, byleby nie pić wina w horrendalnych ilościach- wtedy dziecko może być narażone na FAS. Ale 1 lampka wina raz w tygodniu jeszcze FASu nie spowoduje. Może jedynie przyczynić się do rozrzedzenia krwi i powstania przedwczesnych skurczy macicy.
Wszystkie doniesienia o skutkach spożywania alkoholu są oparte o badania matek które UPIJAŁY się będąc w ciązy, a nie wypiły lampkę wina , więc raczej nie ma co straszyć, tym bardziej lampką wina na 9 miesięcy Byle nie w I trymestrze.

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość

wooohooo!!

Heloł! Koszulke sobie w modżajdo kupiłam specjalną ! z POLAND 2012

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

Wyjazd udał się super, szkoda że trwał tak krótko i trzeba było już wracać. W Chorwacji jest jak zawsze pięknie, jeżeli ktoś się zastanawia nad wyjazdem moge szczerze polecic miejscowość Baska Voda - bardzo ładne i dość szerokie plaże, duży wybór bo w jedna stronę plażą można dojść do Breli gdzie plaż dużo, bardzo malownicze i fajne, a w drugą aż do Makarskiej. Mieliśmy rowery, więc dokładnie zwiedziliśmy pobliskie wybrzeże. Pogoda cudna, morze turkusowe i przejrzyste, chociaż jeszcze nie tak ciepłe jak w sierpniu.
A najcudowniejsze było to, że byliśmy cały czas razem, bez (prawie) żadnych obowiązków i beztrosko spędzaliśmy czas opalając się, jeżdżąc na rowerze i robiąc inne rzeczy wskazane w podróży poślubnej. Fotki wrzucę na pocztę wieczorem (lub jutro wieczorem jak dam się wyciągnąć na mecz do znajomych), jeszcze nie zgraliśmy wszystkich.

Rozczarowana jestem dwiema rzeczami - nie pojechaliśmy do Dubrownika, bo nasze OC nie obowiązuje w BiH, nie mieliśmy zielonej karty, a na ten mały kawałek byłaby potrzebna, z promem natomiast było za daleko trochę. I rozczarowana jestem Wiedniem, najmniej mi się podobał z odwiedzonych do tej pory stolic europejskich.

A w ogóle to mój mąż jest cudowny i bardzo go kocham.
za urlop
Stary 2012-06-12, 12:09   #3266
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli macie 2 starostów?
A u nas praktykuje sie 4! i nie wiem wlasnie z jakiej racji..
musi byc 2 od strony PMki i 2 od strony PM.
tak u nas jest 2
przeważnie jest to jedna osoba ze strony PMki a druga PM

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
gosiulku to był stres przedślubny i te moje zawirowania z kiecką, ogarnięcie wszystkiego na tip top
to może też mi się uda tak schudnąć na stresie chciałabym bardzo
Stary 2012-06-12, 12:11   #3267
a u d r e y
Wtajemniczenie

Zadzwoniłam właśnie o ciasta na stoły i do paczek dla gości i facet mi mówi że nie ma pośpiechu, że tydzień przed weselem wystarczy przyjechać
A ja mu na to: No chyba Pan oszalał, chce Pan żebym do lipca nie zmrużyła oka? I jedziemy jutro
Stary 2012-06-12, 12:12   #3268
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
tak u nas jest 2
przeważnie jest to jedna osoba ze strony PMki a druga PM
ale macie dobrze... my dodatkowo do tych 4 osob musimy miec jeszcze INNE do świadkowania

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 12:13   #3269
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ja nic nie dopłacałam, w sklepie internetowym każda podeszwa jest w podstawowej cenie i możesz wybrać dowolny rodzaj bez dopłat.
http://www.akces2.com/carla-y-damskie-standard.html tutaj na dole jest info o dopłacie za podeszwę wizytową

Stary 2012-06-12, 12:24   #3270
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
ale macie dobrze... my dodatkowo do tych 4 osob musimy miec jeszcze INNE do świadkowania
my dodatkowo mamy 2 świadków i 1 druhnę i jednego drużbę. ze świadkami ma być minimum 4 osoby ale na przykłąd teraz idę na wesele w sobote do kuzyna i on ma 8 osób(4 pary) w tym nas.
u nas to różnie się bierze. Ale nigdy samych świadków

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Dziewczyny powiedzcie mi co trzeba zabrać ze sobą do księdza na pierwszą wizytę?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości