XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 09:53   #3211
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
czołgiem
ja moge zostac Twoja swiadkowa
dzięki kochana no mam nadzieję, że moje kochane siostrzyczki się opamiętają...
Stary 2012-06-12, 09:55   #3212
jagata
Wtajemniczenie

ale dziś piękny dzień mamy szef spóźnił się z opłatą za domenę i nie działa dziś nam serwer, co oznacza, że dopóki go nie opłacą i uruchomią to nie dostanę żadnego maila
Przynajmniej chwila spokoju z samego rana

Kurcze, ale macie przeboje z tymi swoimi świadkami. My jakoś mocno nie angażowaliśmy świadków w pomoce - no może trochę w ostatnim tygodniu przed ślubem to nam pomagali. A nawet wtedy najbardziej się przydali.
Co do strojów, to nikomu ich nie narzucaliśmy. Nawet sama pytałam się świadkowej czy nie ma jakiś życzeń co do wyglądu bukietu. żadnych próśb od nas nie było co do koloru koszuli, czy sukienki. Po prostu mieli się czuć swobodnie a nie przebrani.
Co do pomocy, to albo się mówi wprost czego się oczekuje, bo potem wychodzą takie sprawy. Pomimo tego na tekst "twój ślub - twoje klocki" to bym odpowiedziała, że tak mój ślub moje klocki, ale właśnie teraz potrzebuję porady bo potem do tego głowy nie będę mieć a jak tak bardzo się nie podoba to niech się do mnie do samego ślubu z żadną poradą nie zwraca bo poza swoimi klockami z innego zestawu nie będą mnie interesować.
Stary 2012-06-12, 09:59   #3213
(kicia)
Zakorzenienie

Jamee 3maj się będziemy tęsknić

Jadę zaraz na uczelnie. Coś czuje że ta baba jest na urlopie i nic nie załatwie a wnętrzności mam tak ścisniete że mam ochotę się powiesić po tych studiach to chyba wrzody na żołądku niechyba nie ominął
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:11   #3214
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek;34649566[B
Zazdrosne kuzynki [/B]- ja bym się nie przejmowała... I nie łatwo to mówić, ale sama spotykam się z tekstami, że nasze małżeństwo nie przetrwa, bo za wcześnie kupiliśmy obrączki, a te opinie wygłasza świadkowa (pi*da). Gdybyśmy ich nie kupili wcześniej to teraz byłyby tak drogie, że na pewno zrezygnowałabym z wymarzonej wymyślnej na rzecz prostej i najtańszej
Ludzie uważają chyba, że są stworzeni do krytykowania... Jak ktoś musi organizować wszystko w 3 miesiące to niech kupuje na ostatnią chwilę, ale my mamy czas i możemy na spokojnie wszystko ogarnąć. I chyba to ludzi najbardziej wkurza, że może być idealnie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
a na sam koniec dobił mnie jej tekst, bo zaczęłam jej przypominać dlaczego tak wcześnie kupiłam suknię. A ona mi na to "twój ślub- twoje klocki":/

Jej współczuję ci bardzo Ja wzięłam na świadka siostrę i w ogóle nie żałuję tego. Przyjechała do Lublina szukać ze mną kiecki, pomaga tworzyć zawieszki, podziękowania, interesuje się bardzo Mogłabym równie dobrze wziąć którąś z moich przyjaciółek i wiem, że nie zostawiłyby mnie. Jedna co prawda sama wychodzi za mąż w październiku i na dodatek mieszka w Krakowie, więc pewnie nie miałaby tyle czasu, ale druga już zapowiedziała, że będę miała super wieczór panieński

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
a nie masz kogoś zamiast niej?
moja świadkowa jak się dowiedziała, że biorę ślub i będzie świadkową, to z poznania do lublina specjalnie przyjechała, żeby pójść ze mną na targi ślubne
była taka szczęśliwa, że pytała co ona będzie robić, jak się przygotować i nawet pytała jaką sukienkę ma założyć
U mnie podobnie I mimo wszystko poznaje się, kto jest naprawdę przyjacielem.

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
to byla moja najlepsza przyjaciolka, ona mieszka razem z nami na stancji.

ale sie zmienila i to bardzo, ma wszystko w dupie, niczym sie nie interesuje. Bardzo mnie irytuje jej zachowanie. Nie mam jak zmienic bo juz za pozno. Ja nie mam kogo by nawet innego poprosic. Tylko siostre mlodsza, ale ona powiedziala zebym jej nie brala bo o na jest samolub i bedzie skakac wokół siebie zeby dobrze wygladac i ona sie nie nadaje na swiadkowa

moj kolor przewodni to wrzos, fiolet itp. Prosilam zeby szukala takiej sukienki, to nie, kupila krwista czerwona

a chcialam by swiadkowie mieli wpiete fioletowe takie mini butonierki, swiadek - kolega tz - nawet fioletowy krawat sie zgodzil od razu ubrac. A ta wyskoczyla z czerwona sukienka
Już tak perfidnie kupiła w innym kolorze, że masakra... Ale olej ją, ty jesteś najważniejsza, a nie ona Na weselu mojego kuzyna świadkowa założyła brązową mini sukienkę - bardziej wyglądało to, jak tunika obcisła i bardzo mocno się wymalowała. Niestety rzucała się w oczy bardziej niż PMka Tylko w negatywnym znaczeniu.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:13   #3215
Blacky
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
tyle mam do powiedzania, emotki biegunki nie ma

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Pokrótce powiem Wam, że Boże Ciało i weekend to były dni totalnego maratonu i tak się zastanawiam czy już wszystkie dni do ślubu będą takie wyczerpujące? Wy też tak macie?
Identycznie. Już nam założyłam wspólny kalendarz na gmailu (sobie, M. i Mamie), bo mamy ścisły harmonogram rozdawania zaproszeń i załatwiania różnych spraw.

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
też zaliczam ten poniedziałek do najgorszych posprzeczałam sie z tżtem
U nas to samo! To jakieś złe fluidy! Tak się pokłóciłam z Mamą i M., że strasznie płakałam cały wieczór. Na szczęście potem M. przeprosił, z Mamą się dogadałam i nawet zrobiliśmy spory postęp w sprawach ślubnych.

I właśnie świadkowa mnie wczoraj bardzo wsparła, wzięła do siebie na herbatę, uspokoiła, itd. W ten zwariowany weekend tez bardzo mi pomogła - przebieraliśmy się u niej przed weselem, nawet na szybko zrobiła mi szałową fryzurę. Co prawda nie zgadzamy się w różnych kwestiach, ale to są drobiazgi, a wiem, że w razie czego mogę na nią liczyć. Nasz świadek też powiedział, że on nie wie czym ma się zająć, ale jak mu powiemy/napiszemy, to on bardzo chętnie się zaangażuje w przygotowania, itd. Nie mogliśmy chyba lepiej trafić.

Jestem już w trakcie tworzenia scenariusza na piątek i sobotę. Napoje będziemy kupować w dniu ślubu w markecie koło sali (nie ma sensu trzymać tego wcześniej w domu). Ustaliliśmy ilość napojów i owoców do kupienia. Jak zwykle z nadwyżką:

Napoje - butelki 1l
100 butelek Coli
30 Sprite
20 Tonic
60 soku pomarańczowego
40 sok jabłkowy
20 sok czarna porzeczka
70 woda niegazowana
45 woda gazowana

Owoce
- 6 kg ciemnych winogron
- 4 kg jasnych winogron
- 6 kg mandarynek
- 6 kg bananów

Mamy mieć 120 osób.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:19   #3216
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Już tak perfidnie kupiła w innym kolorze, że masakra... Ale olej ją, ty jesteś najważniejsza, a nie ona Na weselu mojego kuzyna świadkowa założyła brązową mini sukienkę - bardziej wyglądało to, jak tunika obcisła i bardzo mocno się wymalowała. Niestety rzucała się w oczy bardziej niż PMka Tylko w negatywnym znaczeniu.
Na ślubie mojej siostry - siostra Pana Młodego była w BIAŁEJ sukni za kolano, we włosach miała wpięte białe kwiaty i o pomyłkę było nietrudno, szczególnie dla gości nieznających za bardzo Panny Młodej ...
Bardzo rzucała się w oczy.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:27   #3217
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Na ślubie mojej siostry - siostra Pana Młodego była w BIAŁEJ sukni za kolano, we włosach miała wpięte białe kwiaty i o pomyłkę było nietrudno, szczególnie dla gości nieznających za bardzo Panny Młodej ...
No świetnie... Najgorsze, że teraz dużo jasnych sukienek i pewnie nie jedna na naszych ślubach taka będzie... Może nie biała, ale zawsze
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:35   #3218
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
No świetnie... Najgorsze, że teraz dużo jasnych sukienek i pewnie nie jedna na naszych ślubach taka będzie... Może nie biała, ale zawsze
szczerze??!! wali mnie to

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:35   #3219
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
to już jest wredne bo głupotą tego bym nie nazwała

Cytat:
Jasne jak jasne, ale białe
Stary 2012-06-12, 10:45   #3220
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, OBRĄCZKA SIĘ ZNALAZŁA!!! :MDLEJE:
Wasze kciuki i dobre życzenia mają magiczną moc
Pani sprzątająca w nocy ją znalazła, a koleżanka która miała dyżur pokapowała, że to moja
Ufffffffffffffffffffff

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
miałam mieć taki bukiet a zostałam z niczympomocy
Granatowe margaretki? Farbowane co prawda, ale zawsze
Eustomy, szafirki, hortensje...? Ale nie wiem co jest akurat dostępne.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Zostało 12 dni!!!
Dziewczyny, jaką można fajną piosenkę zaproponować dj-owi, żeby puścił w momencie jak będzie tańczyć Nowa Młoda Para? Czyli po złapaniu welonu i krawatu? Robicie coś jeszcze na oczepiny czy tylko łapanie welonu?
U mnie była piosenka ze Shreka - Accidentally in love (bo jest wesoła, skoczna, a ja nie chciałam przytulańca). Nasz DJ mówił, że często puszcza nowej parze Dirty Dancing
U mnie było tylko rzucanie.

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:47   #3221
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Bry

Uczę się na ruski od rana...

Cytat:
ale pi****a z tej swiadkowej
my tez kupilismy obraczki juz w grudniu, bo bylo 20% taniej.
Teraz nasze kosztuja 2600zł a my dalismy 1600zł.
Nasze w przeliczeniu (własne złoto żółte, dołożone białe, brylant, robocizna) teraz kosztowałyby o jakieś 45% więcej, więc

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34650522]
t jasne bo obrączki mają coś wspólnego z długością małżeństwa
przypomnij im następnym razem że katolicy nie mogą wierzyć w zabobony[/QUOTE]
O! Bardzo mi się ten argument podoba Tak jak któraś kiedyś mi poradziła, że na teksty o końcu świata odpowiadać "Koniec świata to święto ruchome"

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
tylu Rusków to jeszcze w życiu nie widziałam w jednym miejscu metro aż pękało jak jechałam metrem do pracy
Ruska inwazja

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Pani sprzątająca w nocy ją znalazła, a koleżanka która miała dyżur pokapowała, że to moja
Ufffffffffffffffffffff
Całe szczęście!
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:48   #3222
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Ufffffffffffffffffffff

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

U mnie była piosenka ze Shreka - Accidentally in love (bo jest wesoła, skoczna, a ja nie chciałam przytulańca). Nasz DJ mówił, że często puszcza nowej parze Dirty Dancing
Mówiłyśmy, że się znajdzie

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 10:59   #3223
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Byłam dziś na przymiarce sukni i się zdołowałam
Wybrałam welon, bolerko (ale jeszcze muszą je zamówić, na początku lipca pójdę je zobaczyć), nie mogę zdecydować się, który diadem wybrać.
A suknia ? Suknia wygląda pięknie, owszem, ale...

-biustonosz, który kupiłam, nie zostanie użyty, ponieważ dziwnym trafem spłaszcza mi piersi i brzydko układa się to wszystko z gorsetem. Tak więc będę miała wszyte miseczki (bo to zdecydowanie lepiej wygląda), a ja tak się nastawiłam na ten stanik... i jakoś w głowie mi ciągle zostaje to, że nie będę miała nic pod gorsetem.
-muszę zrezygnować z mojej pięknej bransoletki bo mi będzie haczyć suknię i być może jeszcze garnitur Tż. Jakoś średnio widzę cały ten strój bez bransolety, a żadnego zamiennika nie mam.
-jak przyszłam do domu, to zaczęłam przeglądać aktualne zdjęcia sukni i te z lutego. Co zauważyłam ? Na starych fotach gorset zakańcza się delikatnie literką V, a na nowych dół jest półokrągły I co teraz ?

Ale jest mi smutno Normalnie wszystkiego mi się nagle odechciało.
A ja głupia myślałam, że pójdę, przymierzę, zobaczę, że jest o.k. i będę cała happy. Do kitu.
O biustonosz się nie martw - on tam będzie, tylko przyszyty nie ma co sobie wkręcać niepotrzebnych rzeczy!
Bransoleta - no cóż, to przecież genialny powód, żeby mieć dwie

Jeśli gorset jest inny niż zamawiałaś i Ci to faktycznie przeszkadza, to dzwoń i rób borutę, za przykładem naszej Kindzi

Nie obraź się, ale... Diadem jest passe już... a welon i diadem to już dużo za dużo moim zdaniem.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
przychodze się pożalić na moje najbliższe kuzynki, z czego jedna jest świadkową.
Ekhm... ktoś tu jest zazdrosny, albo na wizażu jeszcze nie był i nie wie kiedy się co załatwia Wiesz... powiedz im, że organizacja ślubu sprawia Ci przyjemność, że jesteś dobrze zorganizowana i dlatego nie chcesz wszystkiego zostawiać na ostatnią chwilę. Jak nie skumają i się nie zaangażują, to olać je!!! Może masz jakąś bliską koleżankę, która mimo że nie pełni roli świadka chętnie się zaangażuje?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Kochane nie pisałam do was ze sto lat. To dlatego, że pracuje od 8 a w domu jestem o 18 i już czasu na nic nie ma:/ nie mówiąc o byciu z Wami na bieżąco. Chciałam się pochwalić, że zaczęłam robić dziś winietki, pokażę Wam parę. I to by było na tyle z dobrych rzeczy. Ostatnio się cieszyłam, że tak dobrze nam się układa, żadnych kłótni przed ślubem ani stresu. Aż do zeszłego tygodnia... ciąg dalszy na poczcie, bo to strasznie głupia i krępująca sytuacja, a dotyczy mojej mamusi i kosmicznej awantury jaką mi urządziła... odechciał mi się wszystkiego - w jednym momencie...
Przepiękne te winietki! Gratuluję zdolności

- George Elliot
Stary 2012-06-12, 10:59   #3224
kingsof
Raczkowanie

ewuszkaaa - ogromnie się cieszę, ze znalezionej zguby!!!
A my byliśmy drugi raz u księdza wariata i okazało się, że wtedy chyba miał zły humor bo w niedzielę był bardzo miły i przyjemny
a ja byłam po raz pierwszy na spotkaniu katechezy przedmałżeńskiej. Matkoooooo co za ludzie tam przychodzą............. Jedna laska to mnie rozwaliła tekstem, że jak się nie ma co do garnka włożyć to trzeba bardzo zawierzyć Bogu i modlić się to wtedy Bóg napełni nam naczynia :conf used: Rozumiem - WIARA, ale bez przesadyzmu ;/
Lub tekst o seksie przed ślubem- SKORO MĘŻCZYZNA NIE POTRAFI POHAMOWAĆ SWOJEJ ŻĄDZY PRZED ŚLUBEM DO NARZECZONEJ, OCZYWISTE, ŻE PO ŚLUBIE RÓWNIEŻ NIE BĘDZIE TEGO UMIAŁ I PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ ZDRADZI.

O My biedne niedługo zdradzone żony!
Stary 2012-06-12, 10:59   #3225
a u d r e y
Wtajemniczenie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon PM 2012

Ewuszka całe szczęście! Ale jak to się mogło stać? Jest na Ciebie za duża?

DancingLady cofnęłam sie do początku żeby obejrzeć Twoją suknię i podobnie jak dziewczyny uważam, że diadem z tym przypadku będzie zbędny. Co za dużo to nie zdrowo, zdobiona suknia, biżuteria, welon i jeszcze diadem? Pachnie mi to przepychem, ale takim już przesadnym...
Stary 2012-06-12, 11:01   #3226
melod_y
Zakorzenienie

Co do swiadow juz kiedys pisalam ze my wszystko nsami zalatwiamy... szczerze nie chce w to mieszac nawet sióstr swoich bo wiem ze one jeszcze nie kumaja co to znaczy "organizowac wesele"... i tez slysze teksty ze wsyztsko jest za wczesnie.

Martwie sie starostami (u nas sa to osoby ktore wychodza dawac ciasto i wodke na bramach i w czasie wesela) nie mam pojecia kogo wybrac na te stanowisko bo TZ mowi ze powinna byc to para...

ewuszka- jak to dobrze ze obraczka sie znalazla!

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:02   #3227
Dancing_Lady
Raczkowanie

Cytat:
mozliwe jest zeby gora byla inna ?
kurcze az sie zestresowalam
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Głowa do góry. Będzie dobrze. Musi A jak zrobili inny gorset, to rób borutę. Kicka ma być taka, jak zamawiałaś, a nie jakaś taka, bo się paniom cosik uwidziało. Walcz jak nasza kindzia
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Dancing_Lady- idź do salonu z fotkami i pokaż im, że coś jest nie tak ja też mam przeboje z gorsetem, bo mi prześwituje spod tiulu i muszą to naprawić, więc Tobie też się na pewno uda załatwić "przerobienie gorsetu" A bransoletkę może znajdziesz inną (ja też raczej mieć nie będę, bo haczyłaby o tiul), a jeśli nie to i tak będziesz piękną PMką!
Możliwe, że góra jest ciut inna... z tego względu, że to polski producent i wszystko miało być szyte dokładnie pode mnie, bo chciałam np. żeby na spódnicy było więcej kwiatków i żeby była trochę bardziej rozłożysta. Być może przy zajmowaniu się tą rozłożystością albo coś nie wyszło, albo postanowili, że tak będzie lepiej, nie wiem. Dziś idę do salonu ze zdjęciami. Mam nadzieję, że wrócę spokojniejsza A z bransoletką Mama dziś idzie do złotnika, może coś na to poradzi.

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
lady a musisz mieć ten diadem?mi sie troche kiczowaty wydaje .
Na dole daję zdjęcia dołu gorsetu dla porównania. Pierwszy jst z lutego, drugi jest z wczoraj. Może mi się tylko wydaje, że różnią się budową ?

zanieś im foto to stare i pokaż że inny dekolt wtedy miałas.
Nie muszę go mieć, ale chcę Nie chcę po oczepinach być "bez niczego" na głowie, a spineczki mi się nie podobają. Poza tym skąd wiesz, że jest kiczowaty, skoro go nie widziałaś ?

Cytat:
Super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg luty.jpg (47,4 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwiec.jpg (57,2 KB, 63 załadowań)

I think I wanna marry you...

Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:03   #3228
magdziaS
Podróżniczka

Cześć PMki, pewnie mnie zabijecie, ze wpadam tylko na chwilę i nie nadrabiam wszystkiego za co kajam się strasznie i proszę o wybaczenie
Dla wszystkich jeszcze PMek dużo za załatwione sprawy

Cytat:
ni ma nie było czym się chwalić więc nie wychodziłam przed szereg
Kindziu - będzie następnym razem A może uda nam się razem

Ewuszka - całe szczęście, że obrączka się znalazła.

Ja mogę się tylko pochwalić, że plener mamy 15 czerwca i podobno ma być ładnie, więc termin zaklepałam już z fotografem

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-06-12 o 11:04
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:04   #3229
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a na sam koniec dobił mnie jej tekst, bo zaczęłam jej przypominać dlaczego tak wcześnie kupiłam suknię. A ona mi na to "twój ślub- twoje klocki":/

Bardzo fajnie, że w razie potrzeby mogę liczyć na was
Jak ja nie cierpię takich ludzi Tu się małpa pewnie uśmiecha, ale zawiść wyłazi w takich słowach. Kij im w oko! Olej małpy!

Masz tu dziesiątki bardziej przychylnych Ci osób

- George Elliot
Stary 2012-06-12, 11:11   #3230
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Ufffffffffffffffffffff

Hortensje ładnie wyglądają. Super wybór piosenki - bardzo ją lubię.

Co do diademu - jeśli masz na niego ochotę, to bierz. Jak masz być potem nieszczęśliwa, że go nie miałaś, to nie ma co sobie odmawiać. Najwyżej tylko na sesję założysz albo dopiero po zdjęciu welonu.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:15   #3231
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
moja swiadkowa to nie lepsza... wszystko sie popsulo miedzy nami od kiedy powiedzialam ze bedzie slub. Pewnie z zazdrosci. O slubie nie gadamy
Kurcze... a może spróbuj z nią szczerze pogadać? Przy winie np.?

- George Elliot
Stary 2012-06-12, 11:16   #3232
iceflower
Przyjaciółka KWC

cześć dziewczyny wróciliśmy
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:19   #3233
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Cześć PMki, pewnie mnie zabijecie, ze wpadam tylko na chwilę i nie nadrabiam wszystkiego za co kajam się strasznie i proszę o wybaczenie
Dla wszystkich jeszcze PMek dużo za załatwione sprawy

Kindziu - będzie następnym razem A może uda nam się razem

Ewuszka - całe szczęście, że obrączka się znalazła.

Ja mogę się tylko pochwalić, że plener mamy 15 czerwca i podobno ma być ładnie, więc termin zaklepałam już z fotografem
a Wy na kiedy planujecie doszłam do wniosku, że skoro orzeszek jeszcze nie zamieszkał to zacznę się dobrze odżywiać i lepiej przygotuję mieszkanko na fasolkę
trzymam kciuki za plener i daj znać jak poszło

ewuszka dzięki Bogu, że się odnalazła
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:19   #3234
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Ewuszka całe szczęście! Ale jak to się mogło stać? Jest na Ciebie za duża?

DancingLady cofnęłam sie do początku żeby obejrzeć Twoją suknię i podobnie jak dziewczyny uważam, że diadem z tym przypadku będzie zbędny. Co za dużo to nie zdrowo, zdobiona suknia, biżuteria, welon i jeszcze diadem? Pachnie mi to przepychem, ale takim już przesadnym...
Nie jest za duża, nie mam pojęcia jak to się stało wieczorem się zobaczę z koleżanką, która rozmawiała z panią sprzątającą u nas, to może się dowiem. Mam czarna dziurę w głowie normalnie, a musiałam ją zdjąć skoro nie utonęła w kibelku

- George Elliot
Stary 2012-06-12, 11:21   #3235
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
A to zawsze Młoda Para musi zapłacić? Czy zespół nie powinien tego zrobić?
Nie zawsze. My akurat mamy w umowie z dj-em zastrzeżenie, że zaiks leży po naszej stronie. Jakby on płacił to z pewnością kasowałby nas na wyższą stawkę więc w sumie na jedno wychodzi.

Cytat:

Bardzo fajnie, że w razie potrzeby mogę liczyć na was
Nie gadaj z nimi jak tak się zachowują. Szkoda nerwów. Moja siostra/świadkowa ma gdzieś mój ślub więc nie informuję jej o niczym. Ważne żeby dowód wzięła i papiery podpisała a poza tym niech się buja

Cytat:
Ufffffffffffffffffffff
Super

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:23   #3236
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Nie zawsze. My akurat mamy w umowie z dj-em zastrzeżenie, że zaiks leży po naszej stronie. Jakby on płacił to z pewnością kasowałby nas na wyższą stawkę więc w sumie na jedno wychodzi.

Nie gadaj z nimi jak tak się zachowują. Szkoda nerwów. Moja siostra/świadkowa ma gdzieś mój ślub więc nie informuję jej o niczym. Ważne żeby dowód wzięła i papiery podpisała a poza tym niech się buja

Super
to troche przykre co piszesz

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:24   #3237
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny wróciliśmy
opowiadaj i czekamy na foty
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:26   #3238
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Co do swiadow juz kiedys pisalam ze my wszystko nsami zalatwiamy... szczerze nie chce w to mieszac nawet sióstr swoich bo wiem ze one jeszcze nie kumaja co to znaczy "organizowac wesele"... i tez slysze teksty ze wsyztsko jest za wczesnie.

Martwie sie starostami (u nas sa to osoby ktore wychodza dawac ciasto i wodke na bramach i w czasie wesela) nie mam pojecia kogo wybrac na te stanowisko bo TZ mowi ze powinna byc to para...

ewuszka- jak to dobrze ze obraczka sie znalazla!
Ja mam moją matkę chrzestną z mężem, miała być siostra TŻta z mężem, ale z racji że jest kontuzjowana to nie specjalnie by mogła spełniać swoje zadanie.
Za to lat temu kilkanaście moja Mama była właśnie u mojej chrzestnej starościną, a starostą był brat Pana Młodego, więc widocznie nie musi być to para

Cytat:
Nie jest za duża, nie mam pojęcia jak to się stało wieczorem się zobaczę z koleżanką, która rozmawiała z panią sprzątającą u nas, to może się dowiem. Mam czarna dziurę w głowie normalnie, a musiałam ją zdjąć skoro nie utonęła w kibelku
TŻt jeszcze pomyśli że to specjalnie

Przyszły buty TŻta ślubne Są super
Stary 2012-06-12, 11:27   #3239
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
a Wy na kiedy planujecie doszłam do wniosku, że skoro orzeszek jeszcze nie zamieszkał to zacznę się dobrze odżywiać i lepiej przygotuję mieszkanko na fasolkę
trzymam kciuki za plener i daj znać jak poszło

ewuszka dzięki Bogu, że się odnalazła
Planujemy od lipca, gdzieś w drugiej połowie Ja się zdrowo odżywiam, nie jem fast-foodów. Łykam tabletki dla kobiet planujących ciążę - Femibion natal 1. Polecone przez ginekologa, tanie nie są ale warto. Zawierają witaminy potrzebne dla kobiet starających się. Dzięki nim ostatnio zero problemów z okresem i wszystko jak w zegarku Dlatego mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
A próbami się nie przejmuj - to dopiero pierwszy strzał

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:30   #3240
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
to troche przykre co piszesz
Kawka a jak mam pisać jak świadkowa na każde wspomnienie o ślubie przewraca oczami. Na wielkanoc chodziła za mną i zadawała pytania w stylu "a mogę przyjść w spodniach?" "a mogę przyjść w glanach?". Poza tym nie zapytała o nic związanego ze ślubem, nie pomogła w niczym i pomocy nie zaoferowała. Ja nie oczekiwałam zaangażowania z jej strony ale mogłaby darować sobie fochy i głupie teksty. Tylko tyle.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości