|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Ale taką pierwszą pierwszą? Na pierwszą jak szliśmy zamawiać datę to nic nie mieliśmy. Potem przy protokole przynosiliśmy dokumenty i dawaliśmy kasę za zapowiedzi.
|
|
|
|
#3272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ewuszka no to super że obrączka sięznalazła pilnuj jej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
za podróżCytat:
pyta m bo też sie wybieramy we wrześniu i trzeba wszystko pozałatwiać a i ile was mniej wiecej wyniosła podróż i czy przez biuro podróży czy sami sobie wszystko załatwialiście? przepraszam że tak wypytuje ale jestem ciekawa ![]() co do sytuacji na mojej uczelni oddałam referat a baba do mnie "ale to nie gwarantuje że będzie pani dopuszczona na do pierwszego terminu" no cóż mówi się trudno dowiem się jutro ale dziś zabieram się do nauki bo coś czuje że one mnie i kilka osób tylko tak straszą dadzą znać przed samym egzaminem żebyśmy nie mieli zbytnio czasu na nauke a nawet jak mnie nie dopuszczą trudno 26 czerwca drugi termin przynajmniej nie będę musiała się uczyć dużo
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuszka świetnie, że obrączka się znalazła ufff
Co do picia w ciąży i palenia... ja nie palę a na zapach dymu mnie odrzuca tak więc praktycznie nie przebywam w mieszkaniu ze współlokatorkami tylko TŻ zabiera mnie do siebie bo u niego sie nie pali a u mnie tak... to nie wiem po co nam ten balkon Co do picia.... nie piję. A jeśli już to raz na miesiąc sobie walnę Lecha Free albo Bavarię. 2 razy wypiłam lampkę czerwonego wina. I tyle. Jakoś mi alko nie smakuje w ciąży
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Wam też nie działa link do papierologii ewuszki z pierwszego postu? Mi wyskakuje błąd
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
też tak macie, że oglądacie suknie z nowych kolekcji ??
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję oglądać. Jeszcze mi się coś bardziej spodoba i będę płakać, że mam brzydką suknię
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
no dla nas jest to pierwsza wizyta ponieważ u nas nie trzeba wcześniej zaklepywać daty czy godziny dlatego że rzadko się zdaża żeby w tym kościele były chociaż dwa śluby tego samego dnia więc u nas pierwsza wizyta to ustalenie daty, godziny, danie na zapowiedzi i może protokuł. Tylko nie wiem czy brać jakies dokumenty które już mam czy nie?
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale odkopalam ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2119
|
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dość długiej nieobecności
Dawno nie pisałam ale za to dużo załatwionych spraw,problemów i planów ale od początku![]() 1. Spisaliśmy protokół Na szczęście trafiliśmy do katechety a ie do proboszcza wiec atmosfera super luzacka, 45min rozmowy, trochę pytań, parę spraw organizacyjnych i po kłopocie2. Zapowiedzi już opłacone i w najbliższą niedzielę będą wygłoszone. 3. Zapisałam nas na kurs 21.07 który zastępuje 3 spotkania w poradni i trwa 5 godzin, więc wykresy mam z głowy 4. Moja Mami obiecała mi dzisiaj że dostanę od niej długi koronkowy welon, taki do kościoła ![]() 5. Pierwsze zaproszenia rozdane i oczywiście na sam początek pomyłka oczywiście przez kogo?! przez Tż i teściową normalnie myślałam że ich pozabijam i będzie stypa zamiast wesela! A chodzi dokładnie o córeczkę kuzyna Tż. Z racji że mają jedno dziecko to zapraszaliśmy imiennie tzn. Monikę, Jana i Helenkę XXX . Wszystko było w porządku, specjalnie czekaliśmy dłużej ze zrobieniem zaproszenia bo chciałam żeby było tak jak ma być, oczywiście po telefonie tż do teściówki jak dziewczynka ma na imię wypisaliśmy zaproszenie ( 3 razy pytałam czy piszę dobre imię). W niedzielę jak byliśmy zapraszać, wszystko pięknie, ładnie, pijemy kawę, Ciocia tż coś z nami rozmawia i nagle słyszę imię Hania. w pierwszej chwili nie załapałam, rozmowa ciągnie się dalej... Po trzecim razie jak zrozumiałam że malutka ma na imię Hania a nie Helenka zbladłam Teraz kazałam im to wyjaśniać, oczywiście każdy sądzi że to na pewno nie jego wina: teściowa że na pewno mówiła dobrze, a tż że tak mu mama mówiła, no nic tylko udusić!Później na szczęście było już całkiem przyjemnie. Nawet dowiedziałam się że inna ciocia tż, zbiera wszystkie zaproszenia w albumie, od 13 lat i bardzo się cieszyła jak zobaczyła że mamy zaproszenie ze zdjęciem, że będzie mieć pamiątkę. Opowiadała też że ma zaproszenie swojego brata który 3 lata temu zmarł, że byli tylko 2 lata po ślubie i że był elektrykiem i prąd go poraził i zmarł. Powiedział że jak patrzy na to zaproszenie to się jej płakać chce i ja też tak jakoś się wzruszyłam ![]() Przepraszam że się tak rozpisałam i że was nie nadrobiłam. Obiecuję że w wolnej chwili was podczytam
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
poka, może coś znajdę do mierzenia dla siebie
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie wole nie dobijac....
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
co ty gadasz! ale ze jak to dziala? i czy ksiądz uzna taki kurs zamiast poradni??
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
na pierwszy ogień ENZOANI
http://enzoani.com/2012.html MAGGIE SOTTERO http://www.maggiesottero.com/collect...eywordType=All ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Janachowska jest w mojej ![]() http://www.angel.com.pl/wydarzenia-i...sukniach_angel
|
#3287 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczynek się należy![]() Cytat:
Czekam na fotki:0Cytat:
|
|
#3288 |
|
Wtajemniczenie
|
Lista spraw załatwionych na 39 dni przed ślubem:
Ślub 21 lipca 2012 godz. 17.00 Wesele dwudniowe na ok. 140 osób (w tym ok. 10 dzieci) Kościół: umówiony ksiądz, który będzie udział ślubu wybrane czytania, psalm, ewangelia, utwory i pieśni na mszę zamówiony kwartet smyczkowy Sala: Impuls Świdnik http://www.klubimpuls.eu/ menu ustalone, gotowe do zgłoszenia w lokalu Zaproszenia: projekt i wykonanie własne DSC00701.jpg Auto: kremowy Chrysler 300C, wynajem limuzyn Gregoriano auto.jpg Dekoracja nr.1.1.1.1.1.jpg Suknia: Imperium Lublin, projekt autorski: suknia z białej organtyny, falbany szyte w ślimaki, zdobienia z koronki biżuteryjnej Suknia detale.jpg Fryzjer: Hair Design Lublin, fryzura do uzgodnienia na próbnej 21 czerwca Makijaż: Ola Szymanek http://szymanek.pl/ fioletowo-różowy, we włosach amarantowa kantadeska Biżuteria: Precjoza, kolczyki i bransoletka z kryształkami AB Bukiet: amarantowe kantadeski z długimi łodygami Buty: Akces 2, model Natalie, biała satyna DSC00827.jpg Sukienka na poprawiny: prawdopodobnie ta z Pretty Women sukienka na poprawiny maybe.jpg Obrączki: Łazur H09 DSC00799.jpg Strój Pana Młodego: garnitur grafitowy, taliowany, firma Crux krawat biały we wzorki buty Akces 2 Davido Wódka: Lubelska Trzy Zboża Wino: Le Carillon trzy kolory Ciasta: Ciastkarnia Obszyńscy Biłgoraj, zamówione 8 blach Tort: w stylu angielskim, trzypiętrowy (osobne piętra), dekoracja z cukrowych róż i marcepanu fioletowo-różowa 1298040109_168107054_3-Cukiernia-Torty-weselne-paczki-weselneciasta-Krakow-torty-dla-dzieci-Orga.jpg na takiej paterze: patera_ola.jpg Inne: drink bar http://drinkbar.lukow.pl/ Lista to do na czerwiec: kupić koszulę dla Pana Młodego x 2 przygotować formę i prezenty na podziękowanie dla Mam, chrzestnych i babci zrobić winietki, menu, śpiewniki, księgę gości zgłosić menu w lokalu zawieźć zapowiedzi podpisać umowę z hotelem i podać liczbę noclegów zamówić tuby, kokardki na wódkę, dekorację na klatkę i drzwi, ew.pudełko na koperty zamówić dekorację kościoła, bukiety, butonierki i kwiat do włosów oraz dekorację za Młodymi na sali u Jagodzi w międzyczasie ćwiczyć pierwszy taniec ![]()
|
#3289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na stronie mojej parafii jest coś takiego, że poradnia organizuje spotkania (czyli normalnie), lub zamiennie kurs "kurs metody objawowo-termicznej według prof.dr.med. J. Rotzera " więc nie musimy umawiać sie na 3 spotkania, tylko jedna sobota i mamy to podbite z reszta tutaj masz link http://parafiawisnicz.pl/index.php?o...68e4aef4443b60
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
i na deser Allure coś pięknego
![]() http://allurebridals.com/Store_Categ...1D1138Ggc84eFG
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba sie poryczę
|
|
|
#3292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Żeby dojechać do Dubrownika to trzeba przejechać niewielki odcinek przez BiH - wyjeżdzasz z Chorwacji wjeżdzasz do BiH i po chwili znowu jesteś w Chorwacji. My byliśmy w Baska Voda teraz we wrześniu i też sobie bardzo chwalimy. W ogóle podróż z Baski do Dubrownika to długa wycieczka bo jakieś 160km w jedną stronę ale widoki niesamowite bo jedziemy wybrzeżem a nie autostradą. |
|
|
|
|
#3293 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za zestawienie
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3297 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() :s lina: Piękne |
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! Ciekawe czy nasz ksiadz by to nam uznal. ale jak dawal nam karteczki z pzykladowymi poradniami to chyba mielismy tam te z Wisnicza. Byloby wspaniale jakby sie udalo!
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję!
Ostatnie zestawienie robiłam chyba jak było 5 miesięcy do ślubu, więc trochę się pozmieniało Ale w końcu się zebrałam i jest A jeszcze tak nieśmiało zapytam, co sądzicie o sukience na poprawiny? Może być? Zakładam, że zrzucę troszkę brzuszka do niej.
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

444 dni do ślubu & 2200 dni razem & praca oddana do dziekanatu, już tylko 2 egzaminki i obrona 

i wyszło tylko 100zł za dobę za cały pokój i jeszcze dla nowożeńców jedna noc gratis
Moją świadkową była bliska koleżanka, była super, naprawde wspaniała, miałam w niej wsparcie przez cały czas przed ślubem, w trakcie i na weselu i nie mogłam wybrać lepiej.

Fotki wrzucę na pocztę wieczorem (lub jutro wieczorem jak dam się wyciągnąć na mecz do znajomych
pyta m bo też sie wybieramy we wrześniu i trzeba wszystko pozałatwiać a i ile was mniej wiecej wyniosła podróż i czy przez biuro podróży czy sami sobie wszystko załatwialiście? przepraszam że tak wypytuje ale jestem ciekawa 

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Ostatnie zestawienie robiłam chyba jak było 5 miesięcy do ślubu, więc trochę się pozmieniało
A jeszcze tak nieśmiało zapytam, co sądzicie o sukience na poprawiny? Może być?
Zakładam, że zrzucę troszkę brzuszka do niej.