|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Młody mi dziś strasznie wierzga...
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Cytat:
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba trzeba poprosić w trakcie... Tego nie wiem. Ja jestem hardcore i będę rodzić bez znieczulenia...
|
|
|
|
#1174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to będę się pewnie męczyć bo to mój pierwszy raz ![]() |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poza tym jestem dopiero 6 kg do tylu i czuje sie gruboooo, cyce mi urosły, albo moze po prostu jest duza dysproporcja pomiedzy nimi a brzuchem i optycznie wydaja sie wieksze, bo jakby po staniku nei widze spektakularnej roznicy. w ciazy przytylam 10-11 kg wiec jakby na razie nie ma tragedii, ale przymierzylam dziś swoje ciuszki sprzed ciazy i mieszcze sie w 2 pary spodni i 2 pary spodnic. za sukienki sie nie zabrałam bo już sie wkurzyłam na szczescie jeszcze nie wybieram sie nigdzie, wiec moze jak przyjdzie czas na wylegnięcie z chałupy to zmieszcze się w coś fajniejszego sprzed ciazy. w sumie to bardzo bym chciala juz wyjsc. po tym długim pobycie w szpitalu i teraz 2 dniach w domu czuje sie jakas... brudna i zaniedbana. |
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja też CC jeżeli będzie konieczność... ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Dobrze by było jak by ktoś wiedział, gdzie odebrać potem pieniądze. |
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie trochę brzuś pobolewa... I plecy. A wcale się nie przemęczałam. Sprzątnęłam łazienki i teraz biorę się za kuchnię.
Nie mam ziemi a kurczęta muszę 3 hoye posadzić, bo nie chcą mi się w perlicie ukorzenić a widzę, że już liście marnieją. Ze 3 tygodnie siedzą w mieszance perlitowej, korzenie powinny już być a tu d.pka. ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
Z tego co mi świta to pieniądze odbiera się albo w UM, albo w NFZ, ale gdzie dokładnie nie mogę sobie uświadomić w żaden sposób. ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Umówiłam się z mężem na mieście, idziemy do przychodni się zapisać.
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehhh chciałabym, żeby zaczęły się skurcze i żebym urodziła dzisiaj...albo jak już to 14.06 a nie 13... ![]() Mała wyłaź! - matka prosi
|
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słodziak |
|
|
|
|
#1180 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- z tym odbijaniem jak się karmi piersią, różnie się czyta, wszystko zależy od tego czy dzieciak łapczywie je, jak tak to wtedy ma większą potrzebe odbicia a jak je spokojnie to niekoniecznie, moja mama np nas nie odbijała, a każdy jeden był na cycu |
||
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
Jak chcecie czytać to opisuję swój poród:
22 maja miałam termin porodu, nic się nie dział więc ze skierowaniem poszłam do szpitala 30 maja. Lekarze stwierdzili żę jak miałam długie cykle to wcale jeszcze nie jestem tak długo po terminie. W środe zrobili mi ten test oksytocyną i powiedzieli że jak nic się nie zacznie to dopiero w piątek będą wywoływać. Po tym teście miałam skurcze co 5-6 min więc myślałam że to już jednak koło 17:00 jak usłyszałam krzyki z porodówki to się przeraziłam i chciałam uciekać do domu na wieczór skurcze całkiem ustały. Położyłam się spać, ale już po 2 obudziły mnie znów dość bolesne skurcze. Chodziłam po sali i korytarzu do wpółdo 6, wtedy położna zabrała mnie na ktg. Na ktg wyszły skurcze regularne, rozwarcie było chyba wtedy na 2 palce. Położna powiedziała żebym wzięła swoję rzeczy, zadzwoniła po męża i pomału przeszła na porodówkę. Cieszyłam się że to już Na porodówce byłam z mężem, podczas skurczów kucałam albo skakałam na piłce. Bolało ale nie tak strasznie, dało się wytrzymać. O 10:00 lekarz powiedział, że do południa napewno urodze, zbadał mnie i miałam rozwarcie na "małą dłoń", położna kazała mi wejść na łóżko - tego najbardziej się bałam - właśnie parcia.Parłam w kilku pozycjach, na plecach, na boku i na klęczkach. Parcie nie bolało wcale ale nie miałam wogóle na to sił, byłam strasznie zmęczona i marzyłam tylko o tym żeby pójść spać Wyjście główki było przyjemne, zrobiło mi się tak ciepło i błogo Maksio urodził się o 10:40, miał 58cm i ważył 3850g. Tż był zachwycony, nie mógł oderwać od niego oczu. Ja niestety byłam za bardzo zmęczona, przytuliłam go tylko ale zabardzo nie miałam siły nawet się mu przyjrzeć ![]() Byłam nacięta, ale mało, tylko na 3 szwy. Chyba najbardziej z całego porodu bolało to nacięcie. Ogólnie jestem zaskoczona, nastawiałam się na masakrę i nieziemski ból a było nawet ok, do przeżycia. Po zszyciu wstałam i przeszłam na zwykła łóżko. Chyba bardziej boli mnie leczenie zębów ;P Teraz nie mam niestety czasu na internet, Tż wrócił do pracy i muszę sobie radzić z małym sama. Ale dajemy radę Chyba zaczynają się kolki bo ostatnie dwa wieczory Maks denerwuje się przy jedzeniu, napina się i tak przeraźliwie krzyczy nie płacze długo, tylko tak chwilami głośno krzyczy i wtedy nie puszcza gazów szkoda mi go strasznie, będę próbować dawać mu herbatkę z kopru może coś pomoże.Buziaki dla wszystkich mamuś i tych, które jeszcze czekają
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polozne nue swiadcza takich uslug, ale za odpowiednia cene...przynajmiem jak wychodzimy na te 5 godzin to jestesmy spokojni. Hustawka... Na razie jest malo zaintetesowana choc tez ma hustanie w roznych kierunkach, wibracje, melodyjki chocby bicie serca. Moze jak urosnie bedzie bardziej zaintetesowana, a tak to siedzi tam max 10 min, moze dwa razy udalo jej sie tam zasnac. Suszarka... Jak dla mnie rewelacja. Pomaga mi ja albo uspokoic albo uspac, sprobuj!!!
|
|
|
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Piotruś stuka, puka i szaleje... A mi znowu zrobiło się słabo... Aż się na nogach zachwiałam. Ki czort? Może rzeczywiście ta morfologia sypnęła mi się bardziej niż myślałam...
|
||
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie uświadomiłam sobie, że nie mam do żadnej z Was numeru telefonu...
|
|
|
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
zostawić Was na dwie i pół godziny
' Cytat:
![]() Kotek super, że idziecie do domu Zabcia powodzenia Anulka słodki Szymuś benka, asiula za opismojej wyskoczyło kilka krostek na policzku i na czole. nie wiem czy potówki czy jakaś alergia. dzisiaj USG bioderek i wizyta u pediatry ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- lecę sprzątać i naleśniki zrobić |
||
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę zmyję jeszcze kuchnię i przedpokoje i szykuję się do wyjścia... Coś mi dziwnie jakoś...
|
|
|
|
#1188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też mamy 3 krostki na policzku,coś zerzarłam widocznie trzymamy kciuki pisze 1 palcem, mały mi śpi na klacie
|
|
|
|
|
#1189 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też już chcę ![]() Cytat:
a wychodzenie główki było przyjemne hmm Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam ubranka od sióstr męża (rozmiary 56-68)... i płakać mi się zachciało jak to zobaczyłam - pomijam fakt, że będziemy mieć synka... a większość ciuszków jest różowa
Mąż uważa, że na 3 miesiące nie warto tracić kasy - bo dzieci tak szybko rosną, dopiero od 1-2 lat warto bo się bardziej niszczą, więc pewnie jak zaciągnę go do sklepu to się nasłucham, że drogo, że nie potrzeba, że przecież tyyyle dostaliśmy... pewnie sama się jutro wybiorę to aż/tylko 10min spaceru do pepco mam - może coś fajnego się trafi w rozmiarach najmniejszych bo przecież nadal nic nie mam i może nie urodzę w drodze, choć u mnie to się nie zanosi.. tylko wszystkich wkurzę samotnym spacerem ![]() My kupiliśmy nowy wózek, bardzo podobny do Tutka tylko ok 2kg cięższy stelaż ma, ale kosztował 950 zł dziś jedziemy wybrać łóżeczko - bo na szczęście nie dostaliśmy a tak serio to ja nie wiem jak wyglądało to co Wy dostawałyście za ciuszki i jakie kupiłyście w lumpkach... ale to co ja mam to wywaliłabym a nie przekazywała dalej i nie wiem czy ze mnie jest taka "pani" co to chce nówki i przesadza.. czy jak? a może jak po 40 urodzę 3-4dziecko to będzie mi wszystko jedno w co ubieram malucha? przesadzam? bo już nie wiem... |
|
|
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny
za opisy. Co do przyjemnego przechodzenia główki: udowodniono, że niektóre kobiety przeżywają orgazm w trakcie porodu. Pozostaje mieć tylko nadzieję że nas to spotka. Chociaż ja i tak nie poczuję bo chcę zzo. ![]() Cytat:
Powiem Ci że ja dostałam od jednej koleżanki karton ciuchów już dawno (jak jeszcze nawet nie planowałam dziecka ) Jak przejrzałam te ciuszki to część wyrzuciłam. Nie mam do niej pretensji że niektóre nie nadawały się do użytku. Zostawiłam tylko te, które będę zakładała. Resztę sru do wora i na śmietnik. Część ubranek kupowałam w lumpeksach. SH to w ogóle moja miłość. Oczywiście nowe też kupowałam. ![]() Uważam że dużego przestępstwa nie popełnisz jak pójdziesz do pepco i wydasz 50 zł na kilka sztuk body. Tam można kupić nawet po 5 zł/szt. Najważniejsze że Tobie te ciuszki się będą podobały. Później ktoś będzie Ci w wózek zaglądał a Ty będziesz się wstydzić? Jeśli ktoś nie przywiązuje do tego wagi to ok, ale napisałam co ja o tym myślę. ![]() Nawet gazetka dla Ciebie: body po 4,99. ![]() http://www.pepco.pl/gazetka ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- To koszulki, ale body też znajdziesz w podobnej cenie.
Edytowane przez ladybird_1987 Czas edycji: 2012-06-12 o 14:37 |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faaajnie![]() No i tak w ogóle to gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Ja niestety też... |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas są w koszu przy drzwiach
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc jest spoko
|
|
|
|
|
#1196 |
|
Rozeznanie
|
ladybird_1987 dziękuję... jednak nie jestem aż tak niewdzięczna i wredna jak myślałam o sobie oglądając "podarunek"
no to jednak czas ruszyć do pepco i ulotka fajna więc albo mąż mnie tam podwiezie albo sama pójdę - troszkę boję się sama wychodzić bo czasem brzuch twardnieje i brakuje mi sił więc zaszantażuję go że albo zawozi albo sama idę ![]() orgazm w czasie porodu i przechodzenia główki... więc jednak może spotka mnie coś miłego - a tak się boję ![]() edit: oj narobiłyście mi ochoty na zakupy większej niż miałam... chyba dziś mamę namówię na zakupy jak będziemy wracać z polowania na łóżeczko :P i wiecie ja jestem lekko rozczarowana bo całą ciąże słyszałam o praktycznie nowych, niezniszczonych rzeczach... ale ja chyba jednak inaczej niż oni rozumiem te słowa :P Edytowane przez izotropia Czas edycji: 2012-06-12 o 14:55 |
|
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
My część ubranek dostaliśmy, nawet dość sporo,jednak części dziecku nie założę, nie ma szans. Ale nie wyrzucałam tych brzydkich, mam je w szafie, na dowód, że je sobie zostawiłam. Nie powiem przecież koleżance, że nie założę ubranek po jej dziecku, ani też że wylądowały w koszu
bezpieczniej było je zostawić Na szczęście u nas w najbliższej rodzinie ja pierwsza mam dziecko, to nie miałam od kogo dostać spadku Łóżeczko mamy używane ale jest ok, wózek tż chciał kupić używany, ale nie zgodziłam się ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Co do body z Pepco, to z jakością kiepsko, ale czego oczekiwać za 4zł poza tym to tylko na chwilę, bo dziecko za chwilę wyrośnie ja już mam nawet z Pepco body takie na roczne dziecko ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- No i nie kupuj czasem tego śpiocha różowego z zającem!!! Po wypraniu wygląda gorzej niż długo prane ubranie !! A tę sukieneczkę sztruksową w serduszka mam ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
My prawie wszystkie ubranka dostalismy. I też nie wszystkie mala ubierze. To co mam od bratowej to razem przyglądaliśmy co sie nadaje, reszta poszła na śmietnik (w tych ubrankach chodziło dziecko pid kuzynki bratowej), dostałam też ubranka od kolezani bratowej i to co mi sie nie podobało lub sie nie nadawalo to do wora
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
ja z używanych ubranek dostałam dużo prawie nowych i chyba rzadko używanych typu spodenki sztruksowe, lniane dzinsowe, koszule z kołnierzykiem czyli ogólnie rzeczy których raczej nie ubiera sie na codzień, tylko tak "od święta" parę body i pajaców też dostałam ale nie narzekam na ich jakość i tylko po 1 dziecku są...
rozumiem dać komuś ubranka po dziecku, ale takie nie zniszczone (a takich zawsze trochę się znajdzie, bo dziecko szybko rośnie i wielu nie zdąży zniszczyć) ale dawanie spranych i poplamionych uważam za jakąś pomyłkę...
|
#1200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam w planach jeszcze jedno dziecko nie mówię, ze od razu, ale może za 2lata to nie mam zamiaru kupować wtedy od nowa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

klask i:
zobaczymy jak bedzie dalej. Narazie sie ogranizujemy 

A jak kwiczy i stęka to nakrywam głowę kołdrą 

więc zaszantażuję go że albo zawozi albo sama idę