|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
)) Chyba uwierzę jak zobaczę maluszka.A wizyta moja w piątek. |
|
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Insolito
Dziekuje czekam na odpowiedzi jak na zbawienie, az mi sie plakac zachcialo, niech przestanie i wiecej nie boli |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie przejmuj, macica się rozciągnąć musi. Mnie tak bolało chyba do 8 tygodnia, teraz mam spokój, ale czasem jak kichnę lub wstanę to mnie wiązadła macicy bolą.
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Hey Kochane,
Ja właśnie wróciłam z uczelni.. zmęczona.. ale nas babka jedna przerobiła, miała być zerówka, to zrobiła tylko jednej grupie zerówke która ma już oceny z ćwiczeń a Ci co jeszcze nie mieli zaliczeń z ćwiczeń podchodzą do egzaminu w sesji... a tak chciałam już w piątek mieć wszystko z głowy wrrrno i byłam w kfc. frytunie małe plus longerek i teraz mam wyrzuty sumienia i doła że będę jak słoń.. ajjj niedobrze.. ;] i w ogóle ta pogoda.. duszno jakos.. ide jutro badania wszystkie porobić
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miejmy nadzieję, że u Ciebie w piątek coś więcej wypatrzą
|
|
|
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Moja mama już kilka lat temu nie mogła się oprzeć kilku śpioszkom
|
|
#2317 |
|
Zadomowienie
|
u mnie burza, a ja si e boje burzy,
Idę się położyć, jak wstanę to spróbuję trochę pozamiatać bo nie chce mi odkurzać i wykąpie psa. |
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj u mnie też zanosi sie na burze, też nie lubie i nie ma mojego TZ nie bedzie mial mnie kto tulic hehe..
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz - na kiedy Ci wypada następna wizyta? |
|
|
|
|
#2321 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro tak się pocisz - zrób sobie badania tarczycy, to często objaw niedoczynności, taka zwiększona potliwość. Tsh, ft3 i ft4. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja w ciuchach też biorę, bo tam jak jest to jest, a jak coś potrzebuję to nie ma Nawet gdy płci nie znałam to brałam sukienki ładne z myślą, że najwyżej któraś koleżanka dostanie.Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz idę z małą i moją mamą na spacer - z hulajnogą
|
||||||||||
|
|
|
#2322 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki czy przyjmiecie mnie do waszego grona??Obecnie jestem w 7tc i narazie wstępny termin to 30stycznia
choc teraz troche się boję bo brązowy śluz sie pojawił i po pracy jadę na pogotowie bo troche sie naczytałam i boję sie
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wcześniej napisać - niemal codziennie mam teraz czkawkę - szok.D
|
|
|
|
#2324 |
|
BAN stały
|
buuu, czyli ja w czwartek na usg nic nie zobaczę
bez sensu to wszystko
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby było wszystko ok, na pewno jest ok, nie stresuj się
|
|
|
#2326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Następna wizyta już na NFZ u mojej ginekolożki- 3.07 więc kupa czasu. To będzie już 9 tydzień więc nie ma zmiłuj muszą być konkrety
|
|
|
|
|
#2327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na samym początku tak właśnie robiłam i trochę pomagało, ale teraz od tego suchego chleba jeszcze bardziej mnie mdli.
|
|
#2328 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak sobie Was podczytuje, czyta się miło i jakoś lżej na duszy
![]() Nadal nie wiem czy dołącze do Waszego grona. Bardzo bym chciała, ale na pewne rzeczy nie mam już wpływu... Jakiś czas temu wypowiedziałam się na forum, że obawiam się ciąży pozamacicznej i napiszę Wam w skrócicie co mnie spotkało: dwa tygodnie temu zrobiłam betę (po dwóch negatywnych testach domowych) i wyszedł 4 tydzień ciąży, jednak na usg nic jeszcze nie było widać. Tydzień temu poszłam ponownie na usg (beta ładnie rosła) ale lekarz nie miał dobrych wiadomości dla mnie - ciążą pozamaciczna, pilnie do usunięcia cały jajowód. Tego samego dnia byłam już w szpitalu, a następnego dnia miałam wykonaną laparoskopię. Pogodzona z kolejną stratą, w czwartek dowiedziałam się, że nic nie miałam zrobione, gdyż lekarze nie poszukali tej ciąży pozamacicznej (oczywiście musieli zajrzeć do brzucha, więc mam cztery nacięcia). Miałam czekać do następnego dnia na badanie bety i usg - w piątek okazało się, że ciąża jest, zagnieżdżona dobrze, z tym że to ok. 5 tydzień, więc nie widać jeszcze echa zarodka. Jestem w domu. Biorę leki: Luteinę i Duphaston. Od soboty plamię, a w pon. miałam malutkie krwawienie. Zaraz udałam się do lekarza, na razie twierdzi, że wszystko ok, pęcherzyk ładnie rośnie, pojawił się jakiś zarys zarodka. Teraz mam leżeć plackiem i czekać. Co też robię, ale nie jest lekko, bo byłam w ciąży, później nie byłam, a teraz jestem, ale nie wiadomo czy będę Masakra jakaś.
|
|
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie i za maluszka. |
|
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
moze cos zobaczyc. zalezy jakim usg bedzie robione. ja widzialam bicie serduszka a mialam usg w drugim dniu tygodnia
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak se chcieli cos otworzyc i popatzrec to mogli gazete otworzyc!!Co jest z tą służbą zdrowia. Kochana naprawde ci współczuje ale trzymam kciuki ze ciebie i maluszka by zdrowo rósł. Ale powiem wam ze moja kolezanka ostatnio leżała na ginekologii i z nia leżała pani i raz do niej przyszli, że ma ciąże pozamaciczną, za chwile znów przyszli, że jednak jest w ciąży,za jakiś czas znów przyszli, że jednak nie jest w ciązy a potem ze znów jest w ciązy a potem przyszedł ordynator, że jednak ma obumarły zarodek;/co za chamstwo się szerzy w tych lekarzach |
|
|
|
|
#2332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#2333 |
|
Raczkowanie
|
Pokroili, a wcześniej uśpili i mam jeszcze szwy do wyjęcia
![]() Ale już nie smęcę, bo to forum powinno być pozytywne. Z objawów ciążowych najbardziej męczą mnie mdłości, na pewno duphaston je potęguje. Śpię jak dziecko, ale dziś trzeba się przemęczyć - bo meczyk przed nami
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej... co za lekarze:/.... Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki co do naszej kochanej służby zdrowia... pare lat temu złamałam nogę... pojechałam na pogotowie, pan dr powiedział że to lekkie stłuczenie, no to pojechałam do domu, godzine później dopadła mnie gorączka 40stopni, pojechałam do następnego szpitala, zerwane wiązadła, rzepka poszła .. no ale nie wiedzieli co ze mną zrobić, połozyli mnie do szpitala na 3 tygodnie, gdzie dostawalam same kroplówki i tyle..a no i odciągneli mi wode w kolanie bo miałam jej sporo.. po 3 tygodniach nie wiedzieli czy mnie pakować w gips czy robić artroskopie, zapakowali mnie w gips na 4 tygodnie.. no i gdybym nie trafiła później na lekarza po znajomości prywatnie to nie wiem co by teraz było, szybko operacja... miałam tam wolne ciało jakies które mogło się zrosnąć i noga byłaby sztywna.. tak więc... echhhh porażka, tak samo byłam mała pojechałam do okulisty z mamą a tam doktor mówi mojej mamie że mam nowotwór
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-06-12 o 17:53 |
|
|
|
|
#2335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojej znajomej powiedzieli że ma puste jajo płodowe, chwilę przed łyżeczkowaniem zrobili USG i zobaczyli bijące serducho! Trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie, a przede wszyskim nie wątp ze bedzie dobrze! |
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, zawsze możesz się wygadać od tego jest forum i my.... trzeba się wspierać Co do meczyku, achhh mam nadzieje że nie będzie katastrofy POLSKA OLE OLE
|
|
|
#2337 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za miłe słowa.
Co do lekarzy - to nie mam do nich pretensji, usg robiło mi niezależnie dwóch lekarzy (każdy na innym usg), a decyzję o zabiegu podjął cały zespół. No jakiś cud ![]() Mój gin. jest naprawdę ok, zawsze mogę do niego zadzwonić jak się coś dzieje, nie naciąga i nie ubarwia rzeczywistości. |
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
suzi, dobrze,że wszystko w porządku ale powiem Ci,że ja już nie miałabym zaufania do takiego lekarza ![]() do sądu bym poszła, przecież każdy zabieg to ryzyko..... masakra, czytałam to mojemu TZ to w szoku jest SZAJA mam do Ciebie ogromną prośbę zapytaj proszę tę koleżankę, czy też miała takie bóle kolkowe, please!muszę poszukać jakiś innych przypadków ![]() A co do pocenia się- jeśli hormonki są w porządku to prawdopodobnie mamy wypłukany potas- ja tak mam, kiedy dużo piję i często sikam, powiem Wam,że sok pomidorowy rozwiązuje problem a jak ktoś nie lubi to tableteczki
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

)) Chyba uwierzę jak zobaczę maluszka.
ale nas babka jedna przerobiła, miała być zerówka, to zrobiła tylko jednej grupie zerówke która ma już oceny z ćwiczeń a Ci co jeszcze nie mieli zaliczeń z ćwiczeń podchodzą do egzaminu w sesji... a tak chciałam już w piątek mieć wszystko z głowy wrrr
Moja mama już kilka lat temu nie mogła się oprzeć kilku śpioszkom 

hehe..

W czwartek mam wizyte i az sie boje co bedzie... jak sie dowiem, że ciąża obumarła to nie wiem.....
!!!

, ale na szczęście przeszło po dwóch dniach
Nawet gdy płci nie znałam to brałam sukienki ładne z myślą, że najwyżej któraś koleżanka dostanie.

zapytaj proszę tę koleżankę, czy też miała takie bóle kolkowe, please!