Rossmann - cz. XIII - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 19:31   #4441
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Dot.: Rossmann - cz. XIII

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Czy ją o czymś nie wiem? Tak sobie czytam ten post i nie bardzo wiem o co się rozchodzi. Mialyscie jakieś efekty uboczne. Ją używam od miesiąca odżywki diamentowej i nigdy nic mnie nie bolało ani nie piekło, a maluję wszystki 20 pazorkow (dłonie i stopy). Serio ta odżywka potrafi podrazniac?
To chyba indywidualna sprawa. Każdy organizm inaczej zapewne reaguje, bo mnie nic nie bolało. A zdarzało się, że nakładałam od razu dwie warstwy, chociaż odradzają. Skórki mi się nie przesuszyły, oczy mnie nie piekły. Ja żadnych skutków ubocznych nie odczułam.
Prezes Kuli Ziemskiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:36   #4442
Ingusia_sz
Raczkowanie

GG do Ingusia_sz

Cytat:
Napisane przez monikaW88 Pokaż wiadomość
Co do kulki,areozolu -piszemy tylko i wyłącznie o Dove Original (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...y-w-kulce.html)
Jeżeli chodzi o balsamy eveline-jeżeli mają w składzie zapychacze typu parafina mogą powodować np wrastanie włosków na nogach czy krostki właśnie przez zaczopowanie ujścia mieszków. Nie każdy ma wrażliwą skórę na te składniki, ale wygląda na to,że u Ciebie najprawdopodobniej występuje taka sytuacja(mogą to być również tzw potówki bądź uczulenie na jakiś składnik kosmetyku). Dla ciekawości proponuję przeczytać: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm
PS Przed zakupem jakichkolwiek kosmetyków proponuję zapoznać się z KWC bądź stronami typu co kupić i kafeteria damska torebka. Ja zawsze konsultuję wybory z tą pierwszą i nie ryzykuję przez to wyrzucenia pieniędzy w błoto, każda skóra oczywiście reaguje inaczej, ale przy większości dobrych i b.dobrych opinii ryzyko jest naprawdę zredukowane
Bardzo dziękuję za odpowiedź i za linki
A swoją drogą to te puste półki to wina rossmana a nie dziewczyn co tam pracują one też są klientkami jak my tyle ze mogą wsiąść szybciej. Ktoś kto układa gazetkę to też powinni przewidywać więcej w dostawie, ale przecież w promocjach chodzi o to żeby wyprzedać i zrobić "wietrzenie magazynu".

bloga mam też ja
Ingusia_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:40   #4443
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na marginesie to nedziwic się nie moge jak Was czytam. Narzekacie na jakies babcię, a same koczujecie przed sklepem jeszcze przed otwarciem i bierzecie odżywki w ilości hurtowej. No nieliczne były przypadki, gdy którąś z dziewczyn wziela tylko jedną sztukę. Dla mnie jest to trochę hipokryzja, bo z jednej strony żądacie ograniczeń zakupów na jedną osobę, a same łapiecie po kilkanaście kosmetyków. Wy równiez magazynujecie te odżywki jakby nigdy już nie miałybyc w promocji.
Ja nie koczuję pod rossem, mam na tyle blisko z pracy, że mogę sobie wyskoczyć na 5 min. tuż po otwarciu, a kupuję czasami więcej, bo używam razem z mamą (np. odżywki do paznokci czy balsamy).

A swoją drogą na tym polega mądre oszczędzanie. Jeśli czegoś używamy stale to lepiej jest kupić raz więcej na promocji niż potem płacić więcej.

Czy któraś z was używała żelu do golenia Venus z rossa?
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:42   #4444
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doti1987 Pokaż wiadomość
przeczytaj przerażajace opinie na kwc. ktoś mial krwawe pregi na paznokciach a innej od lozyska paznokiec zaczał odpadac. o piekących i bolących paznokciach piszą bardzo czesto i o łzawiących oczach
Kurza stopa, aż tak źle? Czy to dotyczy tylko diamentowej?

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-06-12 o 19:48
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:43   #4445
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

brania po 5 na raz ja też za bardzo nie rozumiem, ale też nie krytykuje, ja wzięłam 2 różne, i robie tak zawsze, nawet jak nie ma promocji, bo używam ich po prostu na przemian

"Życie" mnie nauczyło, bo Nail Tek Therapy II używałam przez długi okres w pojedynke i tak jak pomagał, tak po prostu przestał i sądze, że się paznokcie przyzwyczaiły

jest to możliwe?

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:43   #4446
seductivee
Zakorzenienie

Ja tam nie koczuję pod R., ale z biciem serca pobiegłam z uczelni po odżywkę do paznokci. Na mój biedny portfel studencki, taka promocja to szansa na dobry kosmetyk.

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:45   #4447
szugarbejb
Zakorzenienie

Przylazłam tylko po to, żeby się poskarżyć, bo przeszłam się dzisiaj chyba po 5 Rossach (mam po drodze z domu do pracy) i w ani jednym nie było ani jednej odżywki do paznokci

Także tego, się obkupiłam

Może ktoś na odsprzedaż kupował?

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:45   #4448
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja nie koczuję pod rossem, mam na tyle blisko z pracy, że mogę sobie wyskoczyć na 5 min. tuż po otwarciu, a kupuję czasami więcej, bo używam razem z mamą (np. odżywki do paznokci czy balsamy).

A swoją drogą na tym polega mądre oszczędzanie. Jeśli czegoś używamy stale to lepiej jest kupić raz więcej na promocji niż potem płacić więcej.
Nie czuj sie urazona, nie wskazywalam konkretnych osób. Po prostu dużo dziewczyn pisało, że z samego ranca już leciały jakby kosmetyki dawali za free. To trochę śmieszy, nic na to nie poradzę.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-06-12 o 19:49
Stary 2012-06-12, 19:48   #4449
d0m1n1k4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Przylazłam tylko po to, żeby się poskarżyć, bo przeszłam się dzisiaj chyba po 5 Rossach (mam po drodze z domu do pracy) i w ani jednym nie było ani jednej odżywki do paznokci

Także tego, się obkupiłam

Może ktoś na odsprzedaż kupował?
z przesyłką wyjdzie Ci cena regularna odżywki :P chyba że ktoś z tego samgo miasta
d0m1n1k4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:49   #4450
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Może brała dla znajomych? Ja kiedyś zgarnęłam wszystkie rozświetlacze z jakiejś limitki Essence, właśnie dla koleżanek
Pewnie tak. Gdyby mnie koleżanka poprosiła to bym wzięła też dla niej. No chyba, ze musiałabym specjalnie jechać po odżywkę dla niej to bym się dłuugo zastanawiała

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Asiuchal chodziło o to, że ktos jedzie specjalnie, 20 min przed otwarciem jest juz pod Rossem i kupuje po 5,6,..., 10 sztuk. Jednocześnie narzekając na babcie, które kupują po tyle samo szamponów. Rozumiem ją i zgadzam się, ze ta sytuacja wygląda śmiesznie Ale nie każdy czatował pod drzwiami 20 min. przed otwarciem. Część wyskoczyła z pracy, część (jak ja) miała coś innego do załatwienia budynek obok, część szła spokojnie o godz. 10... Zatem nie generalizujmy, że wszyscy czatują obłudnicy
Stary 2012-06-12, 19:54   #4451
partycypacja
Raczkowanie

Cytat:
Kochana, ja nie pracuje w Rossie. Napisałam, że GDYBYM PRACOWALA to... Ja po prostu Was rozumiem i nadziwić się nie mogę, gdy czytam że dziewczyny nastawiaja budzik i rano koczują przed sklepem albo tuż po przebudzeniu pędzą na łeb na szyję, bo odzywka jest tańsza o te kilka złotych. Za to z drugiej strony narzekają na babcie, ktore z rana oblegaja sklep. Dla mnie to czysta hipokryzja, bo dużo dziewczyn hurtowo kupuje tlumaczac sie, że bierze dla siebie, siostry, mamy, sąsiadki,koleżanki i nie wiadomo jeszcze dlakogo. Przecież te babcie też prawdopodobnie dla rodziny kupują, bo wątpię, żeby któraś z nich (pisała o tym.jedną z was) wykupiła wszystkie sloiczki Gerbera dla siebie. W ogóle o te odżywki jakie dziś zamieszanie na forum, matko jedyną... :P Gdybym tylko miała taką mozliwosc to również skorzystałabym z uprzejmości babci, bo ja codziennie pracuje od 7:30, a ona całe dnie w domu siedzi i ogląda seriale. Zazdroszczę, że niektórzy mają na tyle uczynne babcie, żeby z samego rana leciały po zakupy, bo wątpię aby babcina dla siebie wykupowala cały zapas odżywek. Trochę zrozumienia, wy też kupujecie dla znajomych.
To ja myślę, że mogła to zrobić dla siebie bo była z małym dzieckiem w wózku. I o ile kupowanie 4, 5 odżywek jestem w stanie zrozumieć, o tyle sto słoiczków Gerbera niezbyt
Ja nie widzę w tym nic złego że pojadę do Rosska o 9 zamiast 11 przynajmniej mam większą pewność że kupię to czego chce. Bez przesady z tym nastawianiem budzika i koczowaniem przed sklepem
partycypacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:56   #4452
Doti1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurza stopa, aż tak źle? Czy to dotyczy tylko diamentowej?
Kazda która zawiera formaldehyd bo to jest substancja toksyczna al dopuszczalna w niskim stężeniu. Skoro do tej pory nic ci nie dolega po tej odzywce to nie masz wrażliwych paznokci i mozesz ze spokojem używać. Ja dziś po raz pierwszy nałożyłam diamentową i jest ok.
Doti1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:57   #4453
princesa89
Raczkowanie

Cytat:
Nie czuj sie urazona, nie wskazywalam konkretnych osób. Po prostu dużo dziewczyn pisało, że z samego ranca już leciały jakby kosmetyki dawali za free. To trochę śmieszy, nic na to nie poradzę.
Dla mnie to nie jest śmieszne że ktoś jedzie specjalnie rano o 9 by być jak najwcześniej po np, podkłady które są tansze aż o polowe i może sobie np za 40 zloty kupić dwa podkłady loreal i astor a nie jeden lub po pędzle itp których cena obniżona jest o 50 % gdzie taka okazja może jeszcze długo nie nastąpić a w innych sklepach aż takich promocji nie będzie.
princesa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 19:58   #4454
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prezes Kuli Ziemskiej Pokaż wiadomość
Asiuchal chodziło o to, że ktos jedzie specjalnie, 20 min przed otwarciem jest juz pod Rossem i kupuje po 5,6,..., 10 sztuk. Jednocześnie narzekając na babcie, które kupują po tyle samo szamponów. Rozumiem ją i zgadzam się, ze ta sytuacja wygląda śmiesznie Ale nie każdy czatował pod drzwiami 20 min. przed otwarciem. Część wyskoczyła z pracy, część (jak ja) miała coś innego do załatwienia budynek obok, część szła spokojnie o godz. 10... Zatem nie generalizujmy, że wszyscy czatują obłudnicy
Otóż to, nie generalizujmy. Też z samego rana lecieć mi sie nie chciało, bo wolalam najpierw jechac do biblioteki podbić obiegowke, a potem na UMCS zdać indeks. Wracając z uczelni zaczęłam chodzić po sklepach ok. 13 no i się opłaciło.
Stary 2012-06-12, 20:00   #4455
la_chica
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez One_LoVe Pokaż wiadomość
ja robię często zakupy w Rossmannie, ale jeszcze nigdy nie uraczono mnie nawet próbką.
ja raz w życiu dostałam próbkę żelu do prania
* lśniące włosy
* A6W 6 /42
* 8min. ABS 6, * 8min. buns 6
Dbam o siebie z Wizażankami
la_chica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:00   #4456
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doti1987 Pokaż wiadomość
Kazda która zawiera formaldehyd bo to jest substancja toksyczna al dopuszczalna w niskim stężeniu. Skoro do tej pory nic ci nie dolega po tej odzywce to nie masz wrażliwych paznokci i mozesz ze spokojem używać. Ja dziś po raz pierwszy nałożyłam diamentową i jest ok.
Hehe jestem nieczuła. Ufff...
Stary 2012-06-12, 20:03   #4457
ButterflyFlyAway
Zakorzenienie

mi też nic nie jest ani po diamentowej ani 8w1

ButterflyFlyAway jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:03   #4458
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princesa89 Pokaż wiadomość
Dla mnie to nie jest śmieszne że ktoś jedzie specjalnie rano o 9 by być jak najwcześniej po np, podkłady które są tansze aż o polowe i może sobie np za 40 zloty kupić dwa podkłady loreal i astor a nie jeden lub po pędzle itp których cena obniżona jest o 50 % gdzie taka okazja może jeszcze długo nie nastąpić a w innych sklepach aż takich promocji nie będzie.
A mnie śmieszy stanie pod sklepem jeszcze przed otwarciem, bo nie mówimy o drogim podkladzie tylko o odzywce za bagatela 10zl. Nic na to nie poradzę, że mam takie a nie inne zdanie. Biedne kasjerki, już widzę ten obłęd w oczach i pretencje o to, dlaczego nie ma więcej odżywek podczas, gdy co niektorsy łapią po 5 odżywek. Takie ich prawo, że klient może kupować bez ograniczeń. Jak w sobotę pedzla nie kupię to tragedii nie będzie, świat sie nie zatrzyma, a życie będzie toczyć się dalej. Hehe sprobuje jakoś przeżyć bez tego pędzla.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-06-12 o 20:09
Stary 2012-06-12, 20:04   #4459
-Ulka-
Raczkowanie

Cytat:
Byłam dziś w 2 Rossmannach i oczywiście nic nie kupiłam - odżywek brak. Do jednego poszłam nawet w godzinach pracy, urwałam się na chwilę po 10 i już nic nie było. Pani powiedziała, że rozeszły się z samego rana i nie ma więcej. To jest naprawdę chamstwo z ich strony, że nie dokładają Jutro też nie mam po co iść, bo żeli Palmolive na pewno nie będzie.
Coraz mniej podoba mi się ta promocja. Wolę już kupić coś po wyższej cenie niż koczować przed sklepem, bo potem nic nie będzie. Czekam z niecierpliwością na normalną gazetkę.
no nie mogę noo

Cytat:
Napisane przez partycypacja Pokaż wiadomość
To ja myślę, że mogła to zrobić dla siebie bo była z małym dzieckiem w wózku. I o ile kupowanie 4, 5 odżywek jestem w stanie zrozumieć, o tyle sto słoiczków Gerbera niezbyt
Ja nie widzę w tym nic złego że pojadę do Rosska o 9 zamiast 11 przynajmniej mam większą pewność że kupię to czego chce. Bez przesady z tym nastawianiem budzika i koczowaniem przed sklepem
a ja rozumiem. masz dzieci? bo one naprawdę kosztują jak wiedzę rodziców którzy biorą pampersy, dwa opakowania mleka + jeszcze kilka obiadków i deserków a rachunek wychodzi ponad 200 zł to mi się serce kraja
te obiadki wchodzą normalnie ponad 5 zł, mają długą datę ważności, a dziecko i tak zje i tak wiec to wszystko przez oszczędność.
i dodaj dotego jeszcze 3% taniej z karty rossnę
-Ulka- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:05   #4460
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Na dwóch pędzlach zaoszczędzę 30 zł. Dla mnie to jest okazja, a jeśli dla Ciebie 30 zł. to żaden pieniądz to tylko mogę pozazdrościć.
Stary 2012-06-12, 20:05   #4461
princesa89
Raczkowanie

Cytat:
A mnie śmieszy stanie pod sklepem przed jeszcze przed otwarciem, bo nie mówimy o podoladzie tylko o odzywce za bagatela 10zl. Nic na to nie poradzę, że mam takie a nie inne zdanie.
Myślałam że chodzi Ci o promocje na wszystkie produkty
princesa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:13   #4462
lifrete
Zadomowienie

Ja dzisiaj na bitwy warszawskiej widziałam sporo pędzli, które będą na przecenie - tam uderzajcie
Stary 2012-06-12, 20:13   #4463
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez -Ulka- Pokaż wiadomość
no nie mogę noo
Z czego nie możesz, że aż musisz walić głową w ścianę? Z tego, że uważam za chamstwo, że Rossmann robi wielką promocję i wystawia po kilka sztuk produktu, który sprzedaje się w ciągu 5 minut po otwarciu?
Bo dla mnie to jest po prostu nie fair.
A potem panie w Rossmannie przez cały dzień muszą wysłuchiwać pytań i pretensji klientów, że niby jest promocja, a towaru nie ma

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-06-12 o 20:16 Powód: literówka ;)
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:14   #4464
kayra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikola07 Pokaż wiadomość
[/B]
Tylko idź od rana bo Rossmann nie pomyślał o klientach i nie wysyła większych ilości towaru.
Wiem wiem, a tym bardziej że w moich rossach jakos tych pedzli zawsze niewiele wisi.

kayra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:14   #4465
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Na dwóch pędzlach zaoszczędzę 30 zł. Dla mnie to jest okazja, a jeśli dla Ciebie 30 zł. to żaden pieniądz to tylko mogę pozazdrościć.
Powtorze sie, ale co mi tam. Pisałam w kontekście odżywki, a nie podkładow, pędzli, itd. Cały czas mowa o dzisiejszej akcji i szalę związanym z odzywkami.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2012-06-12 o 20:17
Stary 2012-06-12, 20:15   #4466
Prezes Kuli Ziemskiej
szef wszystkich szefów

Cytat:
Napisane przez princesa89 Pokaż wiadomość
Taka sytuacja nie jest śmieszna Sama chcę kupić pędzle, bo -50% to dużo. Chyba chodziło o to, że Pani Kowalska - dajmy na to- w poniedziałek miesza z błotem babcie, które 15 min przed otwarciem czekaja, by kupić po np. 5 szamponów. A we wtorek ta sama Pani Kowalska jedzie - podobnie jak babcie w poniedziałek - by 15 min. przed otwarciem stać i czekać, by zaopatrzyc się w 5 odżywek
Stary 2012-06-12, 20:19   #4467
-Ulka-
Raczkowanie

Cytat:
Z czego nie możesz, że aż musisz walić głową w ścianę? Z tego, że uważam za chamstwo, że Rossmann robi wielka promocję i wystawia po kilka sztuk produktu, który sprzedaje się w ciągu 5 minut po otwarciu? Bo dla mnie to jest po prostu nie fair.
ale z czego ma być to wystawione, jeśli magazyny nie dosyłają? jakie w tym chamstwo personelu? bo pisałaś ewidentnie o dokladaniu, a tu wszystkim się rozchodzi o złe zatowarowanie sklepu promocyjnymi produktami.
-Ulka- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:25   #4468
d0m1n1k4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez partycypacja Pokaż wiadomość
policz sobie ile ta pani zaoszczędziła na tych gerberach
d0m1n1k4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:25   #4469
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

ja dzis dorwalam dwie sos i diamentowa, na 8w1 sie moestety nie zalapalam

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 20:26   #4470
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prezes Kuli Ziemskiej Pokaż wiadomość
Chyba chodziło o to, że Pani Kowalska - dajmy na to- w poniedziałek miesza z błotem babcie, które 15 min przed otwarciem czekaja, by kupić po np. 5 szamponów. A we wtorek ta sama Pani Kowalska jedzie - podobnie jak babcie w poniedziałek - by 15 min. przed otwarciem stać i czekać, by zaopatrzyc się w 5 odżywek
Trafilas w samo sedno, dlatego celowo uzylam słowa hipokryzja. Nie krytykujmy zachowań, ktore sami przyjawiamy. Dobra, skończymy już te dyskusję, bo mój post za duże poruszenie wzbudził.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości