|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#64351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() A probowalas odstawic calkowicie farbe chemiczna? moze to jest przyczyna Twojego wypadania? Ja bym tak wybiedaczonego skalpu nie dobijala jeszcze farba.
|
|
#64352 |
|
Konto usunięte
|
Cześć.
Zgodnie z Waszymi radami zaczęłam stosować przed myciem maski zamiast olejów i efekty bardzo mi się podobają. Chciałabym zakupić któryś z tak tu zachwalanych kosmetyków Alterra (linie z granatem i morelą). No i właśnie, tu pojawia się mój problem. Kosmetyk, który kupię będę nakładać na zwilżone włosy, podgrzewać suszarką, a potem zmywać szamponem BD. Tutaj polecacie zawsze wersje z morelą. Zgodnie z tematyką forum zapytam, czy polecacie ją dlatego, bo podkreśla skręt włosów? Kusi mnie wersja z granatem tylko nie wiem co kupić, maskę czy odżywkę? Czy odżywki i maska różnią się jakoś znacząco, czy można je stosować wymiennie? Pytam, bo zauważyłam że odzywka z granatem robi furrorę w kwc, ale ta sama maska już nie. Skoro odzywka jest tak dobra czy można ją stosować, przed myciem, jako maskę? Różnice w składzie niewielkie. Przepraszam za naiwne pytania, ale do tej pory jedynie olejowałam włosy i nie znam się zbytnio na maskach i odżywkach.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-06-12 o 12:57 |
|
|
|
#64353 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- nooo to nie jestem sama. Ja to samo z bingo mam, za kazdym razem gdy jestem w tesco a to ostatnimi czasy zdarza sie coraz czesciej jeszcze ani razu nie widzialam nic bingo... :/ Edytowane przez affbe Czas edycji: 2012-06-12 o 13:05 |
|
|
|
|
#64354 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą - w toruńskich TESCO ani razu nie widziałam maski Bingo, a zaopatrzone są całkiem nieźle, to nie fair
|
|
|
|
|
#64355 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#64356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak roznica stezen skladnikow bedzie decydowala co kosmetyk zrobi z wlosami musze przyznac ze mialam maske (granat), niestety jak bylam w Polsce to akurat w tym Rossie co bylam nie mieli odzywki, zakupilam maske i nie bylam zadowolona, dzieki uprzejmosci jednej z wizazanek dostalam niedawno probke odzywki i sie mile rozczarowalam, wg mnie nadaje na maske edit: nie dopisalam czemu tak jest, z tym ze to moja subiektywna opinia i moich wlosow -maska bedzie glownie natluszczac a jak ktos chce zregenerowac wlosy to potrzebuje nawilzenia (skladniki odzywcze lepiej wnikaja we wlosy nawilzone, natluszczone wlosy maja jakby na sobie film z tych skladnikow tluszczowych, i to tak BTW jest powod dlaczego lepiej u Ciebie dzialaja maski a nie oleje)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-06-12 o 13:59 |
|
|
|
|
#64357 |
|
Konto usunięte
|
Po wgłębieniu się w kwc stwierdzam, że kupię jednak maskę z granatem. U wielu osób tez podkreśla skręt. Spróbuję; cóż, zawsze opinie są podzielone, ale ta maska kusi mnie już od kilku tygodni. W końcu to tylko 10 zł
Już nie mogę się doczekać mycia. Ziaja intensywna odbudowa sprawdza się świetnie- ogólnie poprawiła stan włosów, pozbyła się suchej partii z tyłu głowy, jednak gdy jej nie użyję włosy trochę tracą na blasku(ale nadal są gładkie i bardziej odżywione, pewnie chodzi o dimethicone, chociaż zmywam ją szamponem, więc...?). Pora więc na coś konkretniejszego. Dzisiaj włosy mi się nie ułożyły zupełnie więc wyprostowałam Zaskoczyła mnie ich rzeczywista długość. Brakuje ok 3 cm do pasa. Tylko ta kiepska gęstość ![]() Próbowałam kombinować z balsamem z jedwabiem i aloesem potter's. Nałożyłam przed myciem, jednak efekt nie był zbyt dobry, właściwie żaden. Pozostało mi pół opakowania, po nieudanym eksperymencie z myciem odżywką i nie wiem, jak go teraz wykorzystać. Tani, ale szkoda wyrzucić. ![]() DMkAnia: Po każdym myciu robię tak jak mi mówiłaś. No..wczoraj zrobiłam inaczej :P. Włosy za każdym razem odwdzięczają się pięknymi puszystymi falami, a czasem nawet zbijają się w piękne rureczki.
Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-06-12 o 14:12 |
|
|
|
#64358 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64359 |
|
Konto usunięte
|
Chętnie poddałabym moje włosy ocenie osób, które się na tym znają, gdybym miała możliwość możliwość podłączenia telefonu do komputera, a aparatu nie posiadam. Musze to jakoś wykombinować, bo mam dokumentacje wzrostu od października.
|
|
|
|
#64360 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=sophistgirl;3465667 7]Nie mają możliwości protestować, bo nakładam codziennie siemię lniane
/QUOTE] jako maska czy zel ?
|
|
|
|
#64361 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
). u mnie w Tesco też ich nie ma
|
|
#64362 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#64363 |
|
Zakorzenienie
|
dżem dobry
![]() melduję, że ze względu na niedawno skręconą łapkę ostatnio niemal zaprzestałam stylizacji Spryskuję włosy tylko żelem Pantene w sprayu i suszę głową w dół... Jednak u mnie sposób stylizacji ma ogrooooomne znaczenie w efekcie końcowym. Przy ww sposobie mam włosy niemal proste, ale nadające się tylko do związania/upięcia (końcówki wariują )wracam do ugniatania
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-06-12 o 15:00 |
|
|
|
#64364 |
|
Strażnik Wizażu
|
|
|
|
|
#64365 |
|
Zakorzenienie
|
a takie ciemne na foto wyszły, bo pochmurno (robiłam co prawda szamponetkę Kawowe coś tam, ale wyszła znowu rudawa w słońcu
spytaj Mgieły )niedługo zrobię kalpi tone z kawą...ale ma stać 24h mieszanka i nigdy się nie mogę zebrać żeby to wcześniej zrobić ![]() kombinatorMODE - ON!
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2012-06-12 o 15:09 |
|
|
|
#64366 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64367 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialam: Milena
Boskosc
|
|
|
|
#64368 |
|
Rozeznanie
|
miśka włosy!! idealne na każdym centymetrze ![]() malina ładny ten kolor na foto wyszedł
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2012-06-12 o 16:33 |
|
|
|
#64369 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Zakręcone
!Opuściłam się ostatnio w nadrabianiu i już chyba nie dam rady tego zrobić, dlatego nie wiem co tam u Was. W zamian za to "chwalę" się co u mnie. Po raz pierwszy wstawiłam swoje zdjęcie do internetu (oł jee ) i mam pytanie. Czy z czymś takim da się cokolwiek zrobić? W sensie, czy będą z tego fale ? Dzisiaj była idealna pogoda, bo padał deszcz, dlatego widać fale mimo tego że rano suszyłam na prosto (błagam nie bijcie ). Jak wysusze naturalnie to też wygladają mniej więcej tak samo. Tak wyglądają po mniej wiecej pół roku pielęgnacji.
|
|
|
|
#64370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#64371 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() będą, a nawet już są tutaj fale jak stuningujesz je jakimś żelem, to pewnie skręt się zwiększy
|
|
#64372 |
|
ma zielone pojęcie
|
Znalazłam dzisiaj w Rossmannie szampon Alterry z kofeiną (nie ten męski)
Od razu kupiłam ![]() Niedawno kupiłam też serum sylikonowo-arganowe firmy Marion. Głównie sylikony w składzie... Jestem po pierwszym użyciu serum i jak na razie bardzo mi pasuje
|
#64373 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Chatul, co jaki czas oczyszczasz włosy? |
|
|
|
|
#64374 |
|
ma zielone pojęcie
|
Tak
Aż trudno mi uwierzyć, że włosy tak długo wyglądały ładnie i świeżo po samej odżywce i to z parafiną. No ale dobre się skończyło. Raz, że szybciej były oklapnięte, a dwa, że przestały się ładnie układać... Po szamponie jest pod tym względem lepiej. Pojawiły się za to inne wady. Echh, jak nie urok to s…
|
#64375 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki tez mam krecone wlosy nie do konca baranka ale krecone i jak dla mnie na loczki pianka z taft rozowa ale wczesnie nivea balsam do krecinych wlosow i uzywam szamponu tiimotei bo ladnie pachnie i w ten sposob mam ladne loczki, podczas suszenie pochylam glowe glowe do dolu sciskam wloski i chwilowo kazdapartie wlosow susze osobno efekt lokow gwarantowaby nawet przy tych nie sfornych
))---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- sorki za bledy ale jednoczesnie meczyk ogladam
|
|
#64376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Delikatne bo włosy są strasznie długie i przez to ciężkie Anwen ma ten sam problem, pomaga nieco dobry żel (lista gdzieś podlinkowana w 1 poscie lub w FAQ) i suszenie z dyfuzorem zanim siądą pod ciężarem Na bank nie zaszkodzi plunking ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Anjaa bardzo ładnie w codzienniku ![]() Takie chcem i są możliwe ![]() O ile nie będę musiała obciąć - potwornie bolą mnie cebulki :/ |
|
|
|
|
#64377 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
). Żel mam, tylko że nie daje za dużo, jedynie na grzywce. Musiała bym robić na kleju chyba...No i przepraszam za zdjęcie, nie zwróciłam uwagi. |
||
|
|
|
#64378 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
bo pytałam, co jaki czas je oczyszczasz ![]() mi jak narazie potters służy, ciekawe na jak długo ![]() sobie schnę
|
|
|
|
|
#64379 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Wróciłam do szamponu. Nie wiem czy na stałe, może spróbuję używać go co drugie czy co trzecie mycie. Cały czas szukam odpowiedniej kombinacji dla siebie... Zwłaszcza, że moje włosy są ostatnio inne, o wiele wolniej się przetłuszczają, ale za to potrzebują lepszego nawilżenia... Cały czas szukam też czegoś czym mogłabym porządnie nawilżyć włosy...
|
|
#64380 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj postanowilam zrobic wlosom dobrze dajac siemienie lnianie na 30 minut pod czepek
no i niestety kompletnie zapomnialam jak jest na dworze,mega wilgoc deszcz,zimno no i wiadomo co... busz gotowy.Włosy mi juz widocznie urosly i teraz jestem stu procentową falowaną, skret sie "rozluznil" przed dlugosc, szkoda w sumie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

), a jej rada dla mnie w tym zakresie jest taka, zeby nie farbowac wlosow samodzielnie tylko isc do fryzjera (mimo ze powiedzialam ze kupilam teraz profesjonalna fryzjerska farbe
Pojecie o pielegnacji wlosow = zero... Ale w kwestii skalpu nie bede z nia dyskutowac bo juz za daleko to zaszlo zebym radzila sobie po swojemu bazujac tylko na internecie

Różnice w składzie niewielkie. Przepraszam za naiwne pytania, ale do tej pory jedynie olejowałam włosy i nie znam się zbytnio na maskach i odżywkach.

Już nie mogę się doczekać mycia. Ziaja intensywna odbudowa sprawdza się świetnie- ogólnie poprawiła stan włosów, pozbyła się suchej partii z tyłu głowy, jednak gdy jej nie użyję włosy trochę tracą na blasku(ale nadal są gładkie i bardziej odżywione, pewnie chodzi o dimethicone, chociaż zmywam ją szamponem, więc...?). Pora więc na coś konkretniejszego. Dzisiaj włosy mi się nie ułożyły zupełnie więc wyprostowałam
Zaskoczyła mnie ich rzeczywista długość. Brakuje ok 3 cm do pasa. Tylko ta kiepska gęstość 

coś Ty z kolorem majstrowała?!

Od razu kupiłam