Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,cz.IX - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-12, 21:26   #1261
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Pomyłam podłogi, wysprzątałam kuchnię i nawet wypolerowałam płytki ścienne O 18:25 miałam skurcz myślałam, że podskoczę do sufitu ze szczęścia ale kolejnego póki co nie ma, a ja już myślałam, że Polska ma szansę na wygraną

Mam ochotę na pomidorka ostatnio chodzą za mną pomidory i banany
Mnie boli brzuszek i skurcze mam, ale nieregularne, więc nawet nie liczę. Trochę mnie mdli. I nic więcej się nie dzieje. Zgaga,ale to już norma...
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
czytam was, ale wbić się w rozmowę nie sposób przy Adamie
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom
Szmaragdowykotku a Tobhie to już w ogóle podziw i inne

co do ubranek - ja miałam kupionych naprawdę niewiele i się ciesze bo Adas by tego nie zużył tym badziej ze ulać mu się zdarzy bardzo rzadko, a jeśli chodzi o darowizny - to podonno darowanemu koniowi... ale są chyba granice prawda? pewnie te osoby które darowły same nie chciałyby bycm tak obdarowane

co do diety mamy karmiącej - u nas tez mówia, że mozna wszystko - ale u mnie to nie przeszlo, mój syn nie toleruje nabiału i wszystkich pochodnych, nie toleruje pomidorów i czekolady oraz ciastek sklepowych - po tych wszystkich rzeczach dostaje takiej wysypki ze az zal. po odjeciu wzdymajacych rzeczy niewiele mi zostaje
moj R mówi ze niedlugo bede jesc tylko trawe z ogrodka
wracam do mpjego kolkowego mezczyzny
Biedna i Ty, i Adaś z tymi kolkami... Mam nadzieję, że to przejdzie...
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej!

Ja 25 Przede wszystkim jak mi się wydawało, że się zatrzymało, to przestałam ważyć się codziennie, zamiast tego raz w tyg. Dziś mi mija 4 tyg. od porodu i tak: w 2 tyg. spadło mi 12 kg, a potem ok. 0,5-1 kg/tydz. Z Maksem chudłam równiuteńko 0,5 kg/tydz. po prostu zdrowo się odżywiając. To też jest dobre tempo chudnięcia, nie za szybkie, żeby nie było jojo i mam nadzieję, że teraz będę mieć podobnie Powodzenia też dla Ciebie!
U nas tak na dwa razy. Ja już w sumie zdrowa, Maks na antybiotyku, bo wziewy nie pomogły, czwarty tydzień siedzi w domu Kaj przez jakieś 3 dni miał czysty nos, a teraz znowu ze dwa razy dziennie mu żółte gluty wyciągam Więc siedzę z nimi w domu, nawet jak z Kajem można by wyjść, to pogoda pod psem albo tż cały dzień w pracy i nie chcę Maksa samego w domu zostawiać.
Do tego wczoraj zaczęłam się zastanawiać, czy te problemy Kaja od kilku dni ze spaniem w dzień to nie możnaby już kolką nazwać Śpi w nocy jak marzenie i przed południem gdzieś do 11ej, potem koło 14-15 ok. pół godziny i potem do wieczora już nie ma spania, tylko takie drzemki po 5-10 min, z których budzi się z płaczem. Na rękach czy przy piersi w sumie dość szybko się uspokaja, choć trzeba mu zmieniać pozycje, lulać, itp. ale konkretnego spania nie ma, w brzuszku mu się przelewa, pod wieczór popurka, zrobi kupkę i dopiero między 21 a 23 usypia. Maks nie miał kolek i chyba spał więcej z tego co pamiętam, więc nie wiem co myśleć o tym zachowaniu Kaja. Od wczoraj trzymam znowu lżejszą dietę i dziś dałam mu jak na razie 2 razy Espumisan i jest lepiej Właśnie śpi ponad 2h Będziemy się dalej obserwować...
Wydaje mi się, czy chłopcy mają częściej problem z kolką niż dziewczynki?
Dużo zdrówka dla Was!
Cytat:
Dziewczyny co tak mało piszecie? Miałam sie położyć i czytać z telefonu ale nie będę miała co czytać jak nie piszecie Wczoraj wreszcie doszłam do tego w którym momencie zżera mi kasę z konta mimo że jestem połączona przez WiFi...wtedy kiedy staram się coś napisać na wizażu Mogę za darmo czytać, a za pisanie muszę płacić? Bez sensu

Macie tak, że chce Wam się siku, idziecie, robicie parę kropel, i dalej nic, a dalej się chce? jak przy zapaleniu pęcherza tylko bez bólu? Kurcze paskudne uczucie.
Ja latam bez przerwy co kilka minut i raz coś poleci raz nie... Najgorzej w nocy... Nie dość, że spanie na lewym boku już mi bokiem wychodzi, to jeszcze to wstawanie na siusiu...

Złożyliśmy łóżeczko! Na razie stoi w sypialni i chyba do czasu zrobienia pokoiku tam zostanie... Nawet fajne jest tylko szuflada do wyrzucenia - brakuje dna. Łóżeczko kupione w styczniu, nawet nie otwierane pudło, więc reklamacji nie będziemy składać.
Kota już wyjmowałam ku jej niezadowoleniu i zamknęłam pokój, żeby nie wchodziła... Musi bida wiedzieć, że to nie dla niej, żeby nie traktowała później Piotrusia leżącego w łóżeczku jako wroga na swoim terytorium. Jak jutro powycieram i ubiorę, to może obfocę...
Stary 2012-06-12, 21:32   #1262
szerylka
BAN stały

Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
hej, jestem duzoooo z tylu za Wami.
Nie wiem co sie dzieje, bo mialam ostatnio mega trudny okres.
maly spi tak po 2-3 h na dobe, reszte plakal od kolki.
masakra, nic nie pomagalo
dzis wezwalismy do domu az lekarza, bo cala noc jak placze bardzo malo je bo z bolu nie moze ciagnac
i kazal lekarz kupic mleko dla alergikow, przepisal czopki uspokajajace, zobaczymy czy to pomoze
ja spie po 2-3 h na dobe takze nawet nie chc emowic jak sie czuje...naprawde oby Wasze dzieci nie mialy takich kolek bo mozna naprawde oszalec
baki nie chca mu wychodzic, brzuch jak balon i tak cala dobe ;[ wsadzam mu do tylka te rurki, pije drogie syropy na brzuch, kropelki, i NICCCCC nie pomaga;[
szkoda mi go, ale w nocy mam takie chwile jak jestem zmeczona i nie spie do 4 rano ani minuty ze mam go bardzo dosc i delikatnie mowiac mam ochote zeby spowrotem siedzial w brzuchu:P....
moze jak go dokarmie pospi jakis czas
teraz akurat usnal po calym dniu darcia sie,
a usnal na lezaczku tym z lwem z fisher price, bo dzis nam przyszedl zamowiony z allegro, Polecam naprawde
mlody sobie lezy tak ze pleckow nie ma wygietych, wibracje dzialaja, moze baki szybciej beda wychodzic...

nie wiem kto sie rozpakowal, co u Was takze wsyztkiego najlepszego dla nowych rozpakowanych no i wytrwalosci hmmm nooo i czego sobie tam zyczycieP)
ps, tak woglole to mam malo mleka, caly dzien nie karmilam jedna piersia i nawet nie mam twardej, nic nie boli....
aha jeszcze jedna sprawa- moj hemoroid zrobil sie 3x wiekszy, wyszedl masakrycznie!;[ swedzi tak ze mam ochote go wydrzec;[ dzis pojechalam do gina, ale zostalam informacje ze ejst na urlopie wiec czekam do czwarku az wroci,.
ktos mowil o jakis czopkach? napiszcie jeszcze raz ta nazwe
aha i jeszcze jakas infekcja mi sie zrobila w mojej zabie;/ spoko;/ tez swedzi
zyc nie umierac:P....
co do hemoroida to wiem co to za ból ja mam od wczoraj na zewnątrz i wiję się z bólu to nie swędzi ani nie szczypie tylko boli jak cholera;/ nie moge siedzieć ani leżeć ani chodzić horror jakiś biore od wczoraj jakieś czopy ale nic nie pomagają ,skąd to cholerstwo się bierze
Cytat:
Dziewczyny co tak mało piszecie? Miałam sie położyć i czytać z telefonu ale nie będę miała co czytać jak nie piszecie Wczoraj wreszcie doszłam do tego w którym momencie zżera mi kasę z konta mimo że jestem połączona przez WiFi...wtedy kiedy staram się coś napisać na wizażu Mogę za darmo czytać, a za pisanie muszę płacić? Bez sensu

Macie tak, że chce Wam się siku, idziecie, robicie parę kropel, i dalej nic, a dalej się chce? jak przy zapaleniu pęcherza tylko bez bólu? Kurcze paskudne uczucie.
ja tak miałam z siuskami pod koniec ciąży
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 21:34   #1263
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
co do hemoroida to wiem co to za ból ja mam od wczoraj na zewnątrz i wiję się z bólu to nie swędzi ani nie szczypie tylko boli jak cholera;/ nie moge siedzieć ani leżeć ani chodzić horror jakiś biore od wczoraj jakieś czopy ale nic nie pomagają ,skąd to cholerstwo się bierze

ja tak miałam z siuskami pod koniec ciąży
No to ja poproszę o koniec ciąży dziś

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 21:51   #1264
ania_85
Rozeznanie

Ja mojemu od wczoraj podaje Lefax, kolezanka byla w Berlinie i mi kupila. Smakuje tak samo jak Espumisan, no i do tego robiony w tym samym miejscu, przez tego samego producenta,no i maja ta sama dawke simeticonu. Tylko,ze przy Lefaxie jest napisane,zeby podawac do dwóch dawek przed karmieniem - w jednej dawce wychodzi - tak mi sie na oko wydaje 5 kropel, czyli naraz 10 kropel,a przy kazdym karmieniu to troche tego bedzie. Dlatego jest lepszy od Espumisanu,bo w Espumisanie jest napisane,ze 20 kropel rano i wieczorem- jesli sie nie myle. Tak samo jest z tym Simplexem co uzywa Efiji i odpowiednikiem - Bobotic - maja tyle samo simeticonu - wiecej niz espumisan i lefax,tylko,ze w niemieckim dawka jest dwa razy wieksza. Wniosek - w Niemczech sie nie pie.prza Jak mi sie skonczy Lefax to sprobuje z Boboticem- kosztuje chyba 13zl i zamiast 8 kropel bede podawala 15 a co tam! (bo espumisan ok 30zl). Aha oczywiscie po Lefaxie mega poprawa, mega kupa i mega usmiech na twarzy mojej i Mariusza

Dziewczyny nie czekajcie az maluchy sie wykoncza tylko pozadnie dajcie im do buzki simeticon i bedzie git

Anulka ile Szymus je tego Gerbera? Bo moj tylko starszy od Twojego o 2 dni a od ponad tygodnia je 90 plus czasem dolewki 30, a od wczoraj 90 i dolewki praktycznie zawsze 30,a czasem 60....150ml na moje oko to duzo..- Mario przesadza czy taki ma apetyt?
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 21:57   #1265
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Organizm mi się oczyszcza...dołem ale kurcze muszę się smarować tam bepanthenem, bo umieram byłam już chyba z 5razy !! W sumie wolę oczyszczanie tą stroną Ja się kładę. Dobranoc

POLSKA STRZELIŁA GOLA..myślałam, że mi szyby polecą

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-06-12 o 22:00
Stary 2012-06-12, 22:00   #1266
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Złożyliśmy łóżeczko! Na razie stoi w sypialni i chyba do czasu zrobienia pokoiku tam zostanie... Nawet fajne jest tylko szuflada do wyrzucenia - brakuje dna. Łóżeczko kupione w styczniu, nawet nie otwierane pudło, więc reklamacji nie będziemy składać.
Kota już wyjmowałam ku jej niezadowoleniu i zamknęłam pokój, żeby nie wchodziła... Musi bida wiedzieć, że to nie dla niej, żeby nie traktowała później Piotrusia leżącego w łóżeczku jako wroga na swoim terytorium. Jak jutro powycieram i ubiorę, to może obfocę...
ja swojej kotki przez pierwsze 2 dni nie przeganiałam z łóżeczka choć jakoś namiętnie do niego nie lgnęła, no ale musiała obniuchać i zwiedzić jak to kot...
teraz ją wyganiam, choć do tej pory to chyba 2 razy ją w łóżeczku zastałam, czasem próbuje wskakiwać ale wystarczy że klasnę i ucieka
doskonale wie, że nie może i że to nie jej
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 22:01   #1267
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja swojej kotki przez pierwsze 2 dni nie przeganiałam z łóżeczka choć jakoś namiętnie do niego nie lgnęła, no ale musiała obniuchać i zwiedzić jak to kot...
teraz ją wyganiam, choć do tej pory to chyba 2 razy ją w łóżeczku zastałam, czasem próbuje wskakiwać ale wystarczy że klasnę i ucieka
Mądrą masz koteczkę

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-12, 22:05   #1268
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Mądrą masz koteczkę
ale za nie przeszkadzało jej żeby zaatakować przewijak i mam 2 ząbki odbite na tej kolorowej folii

ale ogólnie to woli pudła niż ich zawartość normalnie buda dla kota
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-12, 22:07   #1269
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
ale za nie przeszkadzało jej żeby zaatakować przewijak i mam 2 ząbki odbite na tej kolorowej folii

ale ogólnie to woli pudła niż ich zawartość normalnie buda dla kota
Chyba jej się przewijak nie spodobał oby nie zaatakowała dziecka.

Kładę się. pa, pa.

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-12, 22:09   #1270
rozowa1987
Zadomowienie

agata-jakim sposobem wiążesz chuste bo są różne
Stary 2012-06-12, 22:10   #1271
ania_85
Rozeznanie

Dziewczyny troche wyprzedze temat,ale poki pamietam

Juz dwie kolezanki mi powiedzialy,ze na zabkowanie rewelacyjnie sprawdzil im sie zel Camilla,to tak tylko-mozecie sobie zapamietac i w razie czego sprobowac.

U mnie mieszka takie bydlo,ze prawie mi dziecko obudzili...
Stary 2012-06-12, 22:13   #1272
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba jej się przewijak nie spodobał oby nie zaatakowała dziecka
przewijak był w worku chyba dlatego, bo kota lubi wszelkie szeleszczące worki

świnek morskich nie rusza, tylko paczy to myślę że dziecka też nie ruszy
2latka unikała, a jak chciał ją głaskać to odskakiwała
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-12, 22:17   #1273
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny troche wyprzedze temat,ale poki pamietam

Juz dwie kolezanki mi powiedzialy,ze na zabkowanie rewelacyjnie sprawdzil im sie zel Camilla,to tak tylko-mozecie sobie zapamietac i w razie czego sprobowac.

U mnie mieszka takie bydlo,ze prawie mi dziecko obudzili...
Ja mam tylko męża za ścianą, ale kurcze zachowuje się tak jak na bydło przystało
Skoro jedna osoba potrafi narobić tyle hałasu...to ja nie chcę wiedzieć, co dzieje się u Ciebie.
W piątek szwagierka poszła na zakupy do biedronki w czasie meczu...a tam pustki ...i piszę i o klientach i o towarze!! Ona chciała kupić lody a tam pusta zamrażarka Kasjerka mówi "jak by pani widziała co tu się przed meczem działo, myślałyśmy że nam sklep rozniosą"

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
przewijak był w worku chyba dlatego, bo kota lubi wszelkie szeleszczące worki

świnek morskich nie rusza, tylko paczy to myślę że dziecka też nie ruszy
2latka unikała, a jak chciał ją głaskać to odskakiwała
To dobrze, bo różnie zwierzęta reagują.

No i miałam iść leżeć

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Ależ mi nawalają plecy ...masakra. Idę. Dobranoc

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-06-12, 22:19   #1274
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tylko męża za ścianą, ale kurcze zachowuje się tak jak na bydło przystało
Skoro jedna osoba potrafi narobić tyle hałasu...to ja nie chcę wiedzieć, co dzieje się u Ciebie.
W piątek szwagierka poszła na zakupy do biedronki w czasie meczu...a tam pustki ...i piszę i o klientach i o towarze!! Ona chciała kupić lody a tam pusta zamrażarka Kasjerka mówi "jak by pani widziała co tu się przed meczem działo, myślałyśmy że nam sklep rozniosą"
u mnie w monopolu pod domem browarów brakło
dosłownie puste lodówki ani puszeczki, tż rozczarowany podreptał do Biedronki
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-12, 22:26   #1275
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Moja po pierwszym wyjęciu nie wykazuje zainteresowania. W ogóle obserwuje wszystko bacznie i czuje, że coś się święci... Mądre to stworzenia.

Mój mąż też z piwkiem, ale dziś ma moje błogosławieństwo... Mi się strasznie marzy takie zimne dobre piwko.... Mmmm... Już chyba wieki minęły odkąd ostatnio usta umoczyłam...
Stary 2012-06-12, 22:29   #1276
ania_85
Rozeznanie

Stokrotka ale ladnie mowisz o mezu no u mnie halas na maksa,ale przezyjemy

Moge polecic apteke aleleki - espumisan za 19,99 i bobotic za 12,99,szybka dostawa, nigdy nie mialam z nimi zadnych problemow ogolnie maja duzo rzeczy w niskich cenach
Stary 2012-06-12, 22:40   #1277
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja po pierwszym wyjęciu nie wykazuje zainteresowania. W ogóle obserwuje wszystko bacznie i czuje, że coś się święci... Mądre to stworzenia.
a no mądre jak mi dziś zbiła cała butelkę syropu pomarańczowego na świeżo umytą podłogę to mi pół dnia z drogi schodziła taka wściekła na nią byłam

czy tylko moje stworzenie głupieje i skacze po całym domu jak odkurzam albo zmywam podłogę
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-12, 23:12   #1278
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
a no mądre jak mi dziś zbiła cała butelkę syropu pomarańczowego na świeżo umytą podłogę to mi pół dnia z drogi schodziła taka wściekła na nią byłam

czy tylko moje stworzenie głupieje i skacze po całym domu jak odkurzam albo zmywam podłogę
Moja też jak przeskrobie to jest jak aniołek...

I też tak ma, że przy sprzątaniu szaleje... Choć czasem i bez sprząta biega z szaleństwem w oczach....

Zmykam spać. Jutro do kliniki idę. Ciekawe jak moje badania...
Pa!
Stary 2012-06-12, 23:19   #1279
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też jak przeskrobie to jest jak aniołek...

I też tak ma, że przy sprzątaniu szaleje... Choć czasem i bez sprząta biega z szaleństwem w oczach....
oooo tak tylko ma problem z przyspieszeniem na panelach i w miejscu łapkami przebiera no i przy skręcaniu się ślizga, ledwo na zakrętach wyrabia bo jej tyłek zarzuca

dziś wpadła w szafkę w kuchni bo na mokre kafelki wjechała ślizgiem

ślizg na dywaniku łazienkowym za to opanowany do perfekcji
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-06-13, 03:33   #1280
ladybird_1987
Rozeznanie

Hej!
Jadę do szpitala. Od 24 mam skurcze. Trzymajcie kciuki. Mam numer od anulki, jej dam znać. Powodzenia dla pozostałych oczekujących.
Stary 2012-06-13, 04:12   #1281
_millena
Zadomowienie

Ewunia , jesli chodzi o polozna to domyslam sie, ze nie za darmo, natomiast nie wiedzialam ze sa takie, ktore przyjda w ramach usługi niani na zawołanie, w sumie nawet bym nie spytala żadnej czy jest taka mozliwość, ale faktycznie pomysł super, może mnie też się trafi jakaś fajna babka, która chętnie czasem by wpadła.

dziś byla teściowa, jak zobaczyłam jak się zajmuje dzieckiem , to przysięgam, że miałam czarne mysli, ze mu coś zrobi. starałam sie nie zwracać uwagi, ale nie dało się. na prawdę wolę jak inne osoby biorą malca w rożku, a ta z łapami do niego i sru , husta w prawo, w lewo , glowka lata, przechyla sie wszystko do przodu normalnie serce mialam w gardle.

i chyba dlatego zaczelo mnie boleć.. macie jakieś sposoby ??? co robić ??? bo naparza calkiem mocno mam nadzieję, że nie przelezie to na małego. Biorę przecież antybiotyk ( podwyzszona tempka i podwzyszone CRP) , ale jak widać chyba nie chorni przez tego typu infekcjami. Wziełam rutinoscorbin i tantum verde, jednak nie działa.

izotropia a czemu nie zrobisz zakupow w sh (za cene jednego nowego body , mozesz miec 4 ciuszki) ? albo w necie? sa takie serwisy jak np szafka.pl i chyba coś co się nazywa tani ciuszek. dziewwczyny sprzedaja tam ubranka po swoich dzieciach, ja na szafce kupilam kilka fajnych ciuszków i jestem zadowolona. My tez nic nie dostaliśmy, jedynie torbę po siostrze męża , ktora ma najmlodsze dziecko w wieku 10 lat, niektore rzeczy sa po jej starszej 11 letniej corce wiec powiedziala uczciwie, ze jak chce, to moge wziac, a jak nie to nie musze i juz. Ciuszki w większości dedykowane dla dziewczynek, i też jakieś takie wiesz twardawe, ale wziełam , uprałam i mam schowane w najłębszej szufladzie co ładniejsze rzeczy wyciągnełam na wierzch, jeszcze nie zdazylismy użyć i może nie zdazymy juz, ale pomyslalam sobie ze jak coś to zawsze może służyć małemu jako dres domowy na razie wystarcza to co kupiłam małemu , a nie kupowałam tylko samych nowych rzeczy.

Gabi podawała kiedys sprzedawce u ktoreóg kupowała kaftaniki za 8,5 za sztukę i była zadowlona z jakości. Nie trzeba na prawdę wydawać nie wiadomo ilu pieniędzy , żeby dziecko miało fajne ciuszki, takie które i tobie będą się podobać i dziecko będzie się w nich dobrze czuło, bo nic go nie będzie gryźć.

---------- Dopisano o 04:12 ---------- Poprzedni post napisano o 03:43 ----------

Cytat:
Dzieki Agata za wrzute - skok 5 tygodnia,bo moj Nadzieraka - a juz ma nowa ksywe PŁUCA ZIEMII od wczoraj wlasnie sie tak zachowuje.
Dzięki Twoim postom i ja staram się spojrzeć na wszystko z boku w chwilach zwatpienia i obrócić wiekszosć "problemow" w zart. Dziękówka

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
He he no chyba nie do pępka ale moja mama pękała aż do tyłka przy każdym dziecku;/
tak sie wlasnie dzieje, jak nie masz wycwiczonego krocza i polozna ci go nie natnie...
ja bylam nacięta a i tak pękłam, dobrze, że w odpowiednią stronę.... gdyby mnie nie nacieła miałabym całą d.upę za przeproszeniem zmasakrowaną.
natomiast po tym co przeżyłam , tzn żadnych znów dramatów jesli chodzi o sprawy krocza, ale dziś ,ponad tydzień po porodzie stwierdziłam, że gdybym mogła cofnąć czas , ćwiczyłabym ... tylko że ja z kolei mialam zagrożoną ciąże wiecznie i nie wiem czy mogłabym stosować te wszystkie gadzety.
Bo śmichy chichy ale wez sobie potem spróbuj zrobić dwójeczkę. ja mialam blokadę psychiczną przez tydzień !!! aż się poplakałam z tego powodu, bo nawet czopki glicerowe nie zadziałały, tak się bałam, a do tego doszły jeszcze zaparcia od ton żelaza które biorę i już... kaplica była jak przychodziło co do czego.

Gabi miałam właśnie pytać (albo nawet już pytałam), czy wychodzicie na spacery już?? Bo sie zastanawiam, nie wiem.. mam małego juz werandować ?? czy jeszcze? No i jak ubierasz to swoje maleństwo na te spacery??

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
No ja niestety nawet nie pomyślałam o takim zakupie a szkoda;/ może następnym razem choć jak ten poród będę miała ciężki faktycznie to nie wiem czy prędko dam się namówić...
dasz sie namowic ja mialam poród hmm.. można powiedzieć cięzki (chociaz nie odbieram go w kategorii "powod do depresji") i z komplikacjami. Cztery dni po porodzie powiedziałam do męża, że jeśli kiedykolwiek zaczne cos mowic o drugim dziecku to zeby mi wszystko przypomnial. Myslalam sobie wtedy, że never ever, chocby nie wiem co, drugie dziecko adoptuje lub ukradne jestem 9 dni po porodzie, tyłek przestał boleć, laktacja w miare unormowana i powiem szczerze, że złe wspomnienia też sie powoli zacierają.

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-06-13 o 03:51
_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 04:29   #1282
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dominik jest juz z nami wazy 3740g i ma 53 cm jest sliczny

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 05:10   #1283
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny nie czekajcie az maluchy sie wykoncza tylko pozadnie dajcie im do buzki simeticon i bedzie git
ale , że co... dawać to zanim zaczną się jazdy kolkowe? czy po prostu być przygotowanym i jak tylko zauwazę , że coś jest nie teges to sruuu do buzi simeticon?

---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!
Jadę do szpitala. Od 24 mam skurcze. Trzymajcie kciuki. Mam numer od anulki, jej dam znać. Powodzenia dla pozostałych oczekujących.
TRZYMAMY

---------- Dopisano o 05:06 ---------- Poprzedni post napisano o 05:01 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
super!!! gratulacje

---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

ALE JAJA SŁUCHAJCIE, mały nie chciał usnąć. co trochę przystawiałam go od 3ciej do cyca ( dlatego mam czas na wizaż i to jest jeden z plusów karmienia piersią, możesz grzebać obiema ręcami nawet - jak lezy na poduszce do karmienia) w necie , albo czytać ksiązkę, przeglądać gazetę, robić makijaż ehh... nie sądziłam, że to będzie takie proste i fajne haha) no w każdym razie, co przysnął to ja go sru do łożeczka, 10-15 minut , od nowa kwękanie i odzew głodu, w koncu po 2 godzinach się najadł, ale też nie bardzo chciał usnąć, jak wziełam na ręce to spał, jak odkładalam miał w DE. Uruchomiłam silniczek od laktatora i ŚPIIIIIIIIIIIIIIII. aż się boję wyłączyć
no nic, spróbujemy, matka musi spać w końcu kiedyś !

dobranoc !!
a raczej dzień dobry !

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 06:22   #1284
szerylka
BAN stały

Cytat:

Mój mąż też z piwkiem, ale dziś ma moje błogosławieństwo... Mi się strasznie marzy takie zimne dobre piwko.... Mmmm... Już chyba wieki minęły odkąd ostatnio usta umoczyłam...
Ja 3 tyg.od porodu napiłam się redsa żurawinowego i nieźle mnie zakręciło i takie nie picie 9 mies i 1 reds i odlot hehe
Cytat:
Hej!
powodzenia

_millena werandujemy tylko w zimie ,mysle ze mozesz juz isc na spacer spokojnie
Cytat:
gratulacje
Stary 2012-06-13, 07:27   #1285
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
powodzenia!

Cytat:
Gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

oo moge sie kawy napic. dziecko odlatuje po karmieniu

wczoraj zostawiłam tetre u pediatry.

na usg wczoraj babka nam powiedziała, zeby kłasc mała na 6-8 godz na brzuchu, nauczyc spac na brzuchu.
co o tym myslicie? ja bym sie bała by spala tyle czasu n a brzuchu...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 07:41   #1286
szerylka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
powodzenia!

Gratulacje!!!!

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

na usg wczoraj babka nam powiedziała, zeby kłasc mała na 6-8 godz na brzuchu, nauczyc spac na brzuchu.
tez bym sie bała ja kładę na chwile jak nie śpi przeważnie po kapieli tak na 30 minut
Stary 2012-06-13, 07:50   #1287
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Anulka ile Szymus je tego Gerbera? Bo moj tylko starszy od Twojego o 2 dni a od ponad tygodnia je 90 plus czasem dolewki 30, a od wczoraj 90 i dolewki praktycznie zawsze 30,a czasem 60....150ml na moje oko to duzo..- Mario przesadza czy taki ma apetyt?
Je tak jak twój.Ja robie 90ml ale w nocy jeszcze dorabiam 30ml,choć w dzień potrafi jeść co godzinę 60ml.Jak próbuje go oszukać herbatą to ją wypiję a o mleko i tak się drze.
Cytat:
Hej!
Trzymam kciuki i czekam na wieści.
Cytat:
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
powodzenia!

Gratulacje!!!!

Mój Filip odkąd nauczył się sam przewracać to będzie jakiś 5m-ąc spał na brzuchu zresztą do dzisiaj to robi.Ale Szymona boję się tak położyć.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:02   #1288
niunia32
Zakorzenienie

na chwilę na brzuchu to ja rozumiem. ale spać teraz? przecież mi ona leżąc na plecach obraca głowę. niech mi tak na brzuchu zrobi przez sen...
nie potrafiłabym zasnąć.

czasem mam ochotę przykleić smoczek taśmą klejącą. bierze smoka, cycka, potem go wyrzuci i kwiczy bo chce smoka

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-13, 08:18   #1289
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Millena damy rade co mamy nie dac!!! Zobaczysz jak Tobie hormony odpuszcza to bedzie juz calkowicie inaczej Moja kolezanka dawala raz dziennie-na noc krople profilaktycznie i ladnie spal,ale czy cos go faktycznie moglo meczyc to nie wiem. Wiesz to nie szkodzi maluchowi,ale chyba lepiej zaobserowac czy cos sie dzieje,no i jak sie dzieje,to wtedy simetykonowy atak!!!

Anulka -to dobrze,bo juz sie balam,ze przekarmiam dziecko,ale faktycznie tez probuje oszukac i sie drze, cwaniaki

Moj zauwazylam,ze przebudza sie o 3,ale ja go sru na brzuch i spi do 5:30. W dzien spi tak caly czas,chyba lubi po mamusi jeszcze nie zdarzylo sie,zeby glowka zatrzymala mu sie na nosie,a zawsze jak mu cos nie pasuje to glosno daje znac

Dzisiaj idziemy do ortopedy, mam nadzieje,ze z takimi maluchami nie czeka sie jakos turbo dlugo...jakby znowu mial sie drzec tak jak wczoraj na spacerze to ja dziekuje, zostawiam go tam i wychodze
A tak na powaznie, jego placz w ogole mi nie przeszkadza, co wiecej nie wiem dlaczego ale zaczynam sie smiac z jego min Za to jak ktos stuka np palcami o stol to jestem w stanie (po uprzednim proszeniu,aby zaprzestal) walnac w leb taki uraz z dziecinstwa - moj brat w taki sposob mnie denerwowal,mielismy razem pokoj i potrafil tak mnie meczyc psychicznie pare godzin dziennie...pisalam Wam o moim bracie

Milego Dnia

Edytowane przez ania_85
Czas edycji: 2012-06-13 o 08:19
Stary 2012-06-13, 08:27   #1290
cate_
Zadomowienie

Witam.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom

ale jestem niewyspania, Mały sid dzisiaj często budził,do tego starszy syn w nocy płakał za tata który od tygodniu jest w delegacji i nie wiadomo kiedy wróci wkurzasz mnie już to wszystko.

Do tego pisze z telefonu i nie mogę cytować

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości