|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Po porodzie nie jest wcale lepiej
|
|
|
|
#1232 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy w dwupaku, czy bez brzucha, wątek chętnie Cię wysłucha - Mamy maj-czerwiec,
Rozmawiałam właśnie z koleżanką, i ona mówi, że lepiej jakbym nie rodziła 13 bo to pechowy dzień, a ja do niej "ja nigdy nie miałam pecha 13 dnia TYGODNIA"
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
Co do tych śpiochów z pepco które są teraz po 9.99 to ja też nie polecam.
A co do reszty to po macaniu stwierdzisz czy dobre jakościowo czy nie. Kupiłam takie z 3,99 białe i jakościowo są ok. Póki co przynajmniej. Alfahelisa ja właśnie danie mi tych ciuchów nie nadających się do użytku potraktowałam jako nieporozumienie. Stwierdziłam że pewnie ta koleżanka wszystko jak leci (co było za małe) wrzucała do kartonu a później mi go dała już po raz kolejny nie przeglądając. ![]() stokrotka ja teraz z każdym posiłkiem sobie myślę: może to mój ostatni. I d.pa!
|
#1234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Idę myć podłogi, może coś się ruszy, a tż już wraca więc spoko
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1235 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale spaceeeeeeeeeeer odwaliliśmy. 2 godziny zasuwałam z Maćkiem w chuście (czułam się jakbym była z powrotem w ciąży
), wróciliśmy, zrobiłam obiad, sałatkę, zjadłam i musiałam go obudzić. Kochany potwór ![]() Cytat:
Cytat:
bo kończyło się 2 razy w szpitalu tak jak piszesz.Cytat:
A ubranek kupowałam na prawdę malutko, z czego się cieszę, bo wcale dużo nam tego nie potrzeba.Cytat:
Następny w 8. tygodniu ![]() Cytat:
A teraz też jem bez obaw ![]() Cytat:
|
|
|
#1236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że bardzo dużo zależy od położnej. Ja byłam umówiona na ochronę krocza i przez całą akcję partą miałam masaż. Pękła mi tylko jedna tkanka Także głowa do góry Będzie dobrze ![]() Wróciliśmy z pierwszego, prawdziwego spaceru. Fajnie było, ale te dziury i kostka brukowa... Hania spała cały czas, ale na większych nierównościach się krzywiła. Moja Księżniczka kochana Teraz cyc i spać Mama ma czas dla siebie. |
|
|
|
|
#1237 | |||||||
|
Zadomowienie
|
boshe w moje dziecko diabeł wstąpił
od czasu powrotu do domu ładnie przesypiała noce z jedną pobudką, dzisiejsza noc koszmarna ranek też, myslałam, że przez brak kupki, dałam rumianek z glukozą tak jak powiedziała położna to taką rzadką kupę zrobiła prawie jak siki, mam nadzieję, że to nie żadna biegunka, myślałam, że po kupce się uspokoi.... absolutnie... drze się cały dzień dosłownie, chce być ciągle przy cycu, po karmieniu nie zasypia tak jak zawsze, nie wiem o co kaman już po prostu wysiadam zaraz idę znowu dać jej cyca...Cytat:
ale fajny chłopczyk Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34653854]I po raz kolejny gratuluję nowym Mamusiom! Tak zbiorczo, bo nie odnotowuję już, która z Was kiedy się rozpakowała. I oczywiście za kolejne Dziewczyny. Polu, moja mama mnie kąpała w mące ziemniaczanej, bo babcia w sierpniu (jestem z szóstego) trzymała mnie w puchowym beciku, efekt wiadomy. Mama mówiła mi, jak jeszcze rozmawiałyśmy o tym, że to najlepszy sposób, bo taka kąpiel bardzo chłodzi. Zresztą ja też nie raz o tym czytałam. U mnie nic nowego. Jeszcze tydzień (18.06 miałam planowy TP) i mam nadzieję, że będzie lepiej. Albo i nie, bo zacznie działać wyobraźnia - a jakby to było, gdyby... Ale z tym to już się muszę uporać sama. Jak się znowu czegoś dowiem, to Wam napiszę. Pozdrawiam [/QUOTE]witaj kochana ![]() Cytat:
do mnie też nie docierało ale nie bałam się a raczej byłam podekscytowana i ciekawa co będzie się działo Cytat:
![]() taak... ja też miałam lewatywkę oj działo się potem w kibelku![]() Cytat:
w efekcie rodziłam bez zzo ale w trakcie prosiłam o coś przeciwbólowego, nazwy nie pamiętam ale nic narkotycznego ani żaden dolargan to nie był, w każdym razie nie wiem czy to coś mi pomogło jeśli nie to taki ból jest naprawdę do przeżycia choć bolało jak diabliCytat:
Cytat:
![]() idę do tego rozdarciucha mojego... ile ona ma siły, żeby tak krzyczeć ??/
|
|||||||
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jutro już w końcu (mam nadzieję) będę mieć swojego Tutka
![]() miał być w piątek, dzwoniłam i ponoć przez wolny czwartek producent się nie wyrobił, będzie w poniedziałek, w poniedziałek gość nie zadzwonił, dziś za to zadzwonił ze sklepu że jest ale przysłali z ramą w innym kolorze niz chciałam ale jutro już napewno będzie.... noo OBY
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie koszmarnie boli jak na okres tylko aż do połowy ud ;/ jak taki mega silny ból okresowy, i teraz nie wiem czy to przez to badanie czy co?? |
|
|
|
|
#1240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostra rodziła ponad 4 lata temu i jak rodziła to nie wiedziała, że kasę można odebrać. Nie wzięła rachunku i nie odbierała. Cytat:
I nie jesteś niewdzięczna, dla mnie Twoje podejście jest normalne. Na zakupy idź z mamą, nie ryzykuj samodzielnych wypadów już może. Ja jutro sama do lekarza idę i się trochę boję, bo te zawroty głowy mnie niepokoją. |
||
|
|
|
#1241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co położna, to inna szkoła ![]() Dzisiaj właśnie ze swoją rozmawiałam na temat rumianku i wzdęć. Jej teoria: jeśli są wzdęcia u noworodka, to oznacza, że brakuje mu w przewodzie pokarmowym pałeczek mlekowych. Można je uzupełniać podając probiotyki np. Lakcid. Rumianek natomiast ma działanie odkażające. O ile sprawdza się w "dezynfekcji" przewodu pokarmowego (np. jak śmierdzi kupka), o tyle podczas zaparć czyści przewód pokarmowy m.in. właśnie z tych pałeczek kwasu mlekowego. Czyli działanie jest odwrotne do zamierzonego ![]() A glukozę, to się podobno podaje tylko w szczególnych przypadkach jak np. mama w ciąży miała cukrzycę i noworodek ma po narodzinach spadki glukozy, którą sukcesywnie miał dostarczaną w brzuszku. W innych przypadkach od glukozy i wszelakiego cukru podawanego noworodkowi się odchodzi. Nawet herbatki się już nie słodzi. I teraz komu wierzyć???
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noworodek po urodzeniu ma jałowy układ pokarmowy i dopiero stopniowo kolonizuje się bakteriami które będą stanowić jego florę fizjologiczną... a kolonizuje się bakteriami od matki (już podczas przechodzenia przez drogi rodne, przy karmieniu piersią, kontakt skóra do skóry itp), ten cały proces łącznie z ustaleniem odpowiednich proporcji poszczególnych bakterii trwa dość długo i powinien przebiegać naturalnie. Podejrzewam, ze ładny bałagan by się temu maluchowi zrobiło wrzucając w niego Lakcid.
|
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Jestesmy po usg i wizycie u pediatry. Bioderka poprawne, Malwina waży już 4300 (prawie 800g więcej od wyjscie ze szpitala, a 600g więcej od wagi urodzeniowej). Klatka i glowka po 36 cm.
Begie spróbuj Tosie pomasowac po brzuszku w czasie ksrmienia albo nóżki przyciagac do brzuszka. Moze ja boli. Malinka najchętniej też przy cycu wtedy leżała. A te unoszenie nóżek bardzo pomogło. Normalnie ja wylaczalo |
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
justys, zabcia, powodzenia!!! Choć może już po... ale ja jeszcze z dzisiejszymi postami w tyle.MonikaFaustyna, gratulacje!!! ![]() Kotek, fajnie, że wychodzicie. Powodzenia z brzuszkiem! ![]() Cytat:
Przede wszystkim jak mi się wydawało, że się zatrzymało, to przestałam ważyć się codziennie, zamiast tego raz w tyg. Powodzenia też dla Ciebie! U nas tak na dwa razy. Ja już w sumie zdrowa, Maks na antybiotyku, bo wziewy nie pomogły, czwarty tydzień siedzi w domu Kaj przez jakieś 3 dni miał czysty nos, a teraz znowu ze dwa razy dziennie mu żółte gluty wyciągam Więc siedzę z nimi w domu, nawet jak z Kajem można by wyjść, to pogoda pod psem albo tż cały dzień w pracy i nie chcę Maksa samego w domu zostawiać.Do tego wczoraj zaczęłam się zastanawiać, czy te problemy Kaja od kilku dni ze spaniem w dzień to nie możnaby już kolką nazwać Śpi w nocy jak marzenie i przed południem gdzieś do 11ej, potem koło 14-15 ok. pół godziny i potem do wieczora już nie ma spania, tylko takie drzemki po 5-10 min, z których budzi się z płaczem. Na rękach czy przy piersi w sumie dość szybko się uspokaja, choć trzeba mu zmieniać pozycje, lulać, itp. ale konkretnego spania nie ma, w brzuszku mu się przelewa, pod wieczór popurka, zrobi kupkę i dopiero między 21 a 23 usypia. Maks nie miał kolek i chyba spał więcej z tego co pamiętam, więc nie wiem co myśleć o tym zachowaniu Kaja. Od wczoraj trzymam znowu lżejszą dietę i dziś dałam mu jak na razie 2 razy Espumisan i jest lepiej |
|
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomyłam podłogi, wysprzątałam kuchnię i nawet wypolerowałam płytki ścienne
myślałam, że podskoczę do sufitu ze szczęścia ale kolejnego póki co nie ma, a ja już myślałam, że Polska ma szansę na wygraną Mam ochotę na pomidorka ostatnio chodzą za mną pomidory i banany
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
czytam was, ale wbić się w rozmowę nie sposób przy Adamie
![]() Gratuluje wszystkim nowym mamusiom Szmaragdowykotku a Tobhie to już w ogóle podziw i inne ![]() co do ubranek - ja miałam kupionych naprawdę niewiele i się ciesze bo Adas by tego nie zużył tym badziej ze ulać mu się zdarzy bardzo rzadko, a jeśli chodzi o darowizny - to podonno darowanemu koniowi... ale są chyba granice prawda? pewnie te osoby które darowły same nie chciałyby bycm tak obdarowane ![]() co do diety mamy karmiącej - u nas tez mówia, że mozna wszystko - ale u mnie to nie przeszlo, mój syn nie toleruje nabiału i wszystkich pochodnych, nie toleruje pomidorów i czekolady oraz ciastek sklepowych - po tych wszystkich rzeczach dostaje takiej wysypki ze az zal. po odjeciu wzdymajacych rzeczy niewiele mi zostaje ![]() moj R mówi ze niedlugo bede jesc tylko trawe z ogrodka wracam do mpjego kolkowego mezczyzny |
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism ile dajesz tego espumisanu?
Bo ja chyba też zacznę,zastanawiałam się co się z moim dzieckiem dzieję,dwa dni marudził ale dzisiaj to już jest masakra.Spi ładnie w nocy i tak przed południem ale po południu zaczyna się jazda,dziś nie spi od 15,na spacerze się wierci,płacze i zasypia i tak na okrągło.Dzisiaj juz mam dosyć,noszę go cały czas,przyśnie na 15minut góra,je mleko i piję herbatę na zmianę,jak go tylko odłoże to jest ryk Jak kąpałam Filipa to ten leżał i wył,kolacja to samo W sumie Filip sam sie kąpie ale wodę nalać i go wytrzeć muszę.Już sama nie wiem czy zmęczony czy kolka.
|
|
|
|
#1250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My też mamy ten problem od kilku dni. Seba ma okropne kolki, które trwają przez cały dzień od rana do wieczora. Po każdym karmieniu go skręca, ma twardy brzuszek i strasznie płacze. I tak przez cały dzień (w nocy na szczęście dobrze śpi). Te bóle wybudzają go ze snu co chwilę, wygląda to tak, że śpi jakieś 15 min, nagle zaczyna przeraźliwie płakać i po chwili mu przechodzi, więc znowu zasypia. I tak w kółko. Strasznie się męczy, a ja już nie mogę patrzeć na to jego cierpienie Noszę go na rękach i ogólnie muszę cały czas być przy nim, nie mam czasu nic w domu zrobić. Dziś była u nas położna i nawet go nie miała jak zważyć, bo znowu dostał tego ataku i aż się robił fioletowy. Jutro idziemy do lekarza po coś mocniejszego (chyba debridat czy coś takiego), bo na razie dawałam mu Espumisan 3x3 kropelki, ale nic nie pomaga... Tak samo masaż brzuszka, kładzenie na brzuszku (w ogóle nie chce być w takij pozycji) Karmię piersią, odstawiłam już praktycznie cały nabiał, jem same lekkie i nie podejrzane rzeczy, więc raczej nic z mojego mleka mu nie powinno szkodzić. Mam nadzieję, że jutro lekarz coś zaradzi na to
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Wtajemniczenie
|
Sailor tu masz coś o odzyskiwaniu pieniędzy zapłaconych za znieczulenie http://praca.gazetaprawna.pl/wywiady...tych_kary.html ale jak to się ma do rzeczywistości, tego nie wiem.
i tu http://www.medyczneprawo.pl/2010/12/...latne-czy-nie/
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-06-12 o 19:51 |
|
|
|
#1252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mój ma wzdęcia ale zauważyłam że teraz od tygodnia gdzieś jest lepiej odpukać brałam esputicon ale nie było żadnej reakcji przerzuciłam się na sab simplex i powiem Wam, że jest poprawa nie wiem do końca czy to ich zasługa czy to znaczy że pomału tam wszystko się normuje u niego. W każdym bądź razie jest u mnie popraw warto wydaje mi się popróbować różnych bo na każde dziecko może podziałać co innego tak mi się wydaje. śliweńka polecała chyba też bobotki jeśli nie pokręciłam i to jest ponoć polski odpowiednik tych kropli co ja daje małemu tak mówiła mi znajoma bo to są niemieckie.
|
|
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lakcid podaje się niby raz na jakiś czas, nie codziennie. Każdy musi komuś zaufać i jakąś drogę postępowania obrać. To trochę tak, jak było podczas ciąży z ginem. Nasze wiadomości od lekarzy czasami się różniły i każda z nas musiała sama zdecydować, co wg niej jest właściwe. kapukat, jak Ty doszłaś do tego, że właśnie te produkty uczulają Twoje dziecko? |
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Gabbi - nabial odstawilam po rozmowie z lekarzem, ktory stwierdzil ze wyglad tradziku niemoweceko u Adasia wskazuje na nietolerancje nabialu i kazal odstawic, odstawilam i buzia sliczna, potem zaczelamm testy - pomidory w salatce - tego samego dnia Adas w krostah, nie jadlam - znikaly, to samo zrobilam z czekolada a na koniec herbaTniki.... wiec nie jem - i buzia ladna
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
hej, jestem duzoooo z tylu za Wami.
Nie wiem co sie dzieje, bo mialam ostatnio mega trudny okres. maly spi tak po 2-3 h na dobe, reszte plakal od kolki. masakra, nic nie pomagalo dzis wezwalismy do domu az lekarza, bo cala noc jak placze bardzo malo je bo z bolu nie moze ciagnac i kazal lekarz kupic mleko dla alergikow, przepisal czopki uspokajajace, zobaczymy czy to pomoze ja spie po 2-3 h na dobe takze nawet nie chc emowic jak sie czuje...naprawde oby Wasze dzieci nie mialy takich kolek bo mozna naprawde oszalec baki nie chca mu wychodzic, brzuch jak balon i tak cala dobe ;[ wsadzam mu do tylka te rurki, pije drogie syropy na brzuch, kropelki, i NICCCCC nie pomaga;[ szkoda mi go, ale w nocy mam takie chwile jak jestem zmeczona i nie spie do 4 rano ani minuty ze mam go bardzo dosc i delikatnie mowiac mam ochote zeby spowrotem siedzial w brzuchu:P.... moze jak go dokarmie pospi jakis czas teraz akurat usnal po calym dniu darcia sie, a usnal na lezaczku tym z lwem z fisher price, bo dzis nam przyszedl zamowiony z allegro, Polecam naprawde mlody sobie lezy tak ze pleckow nie ma wygietych, wibracje dzialaja, moze baki szybciej beda wychodzic... nie wiem kto sie rozpakowal, co u Was takze wsyztkiego najlepszego dla nowych rozpakowanych no i wytrwalosci hmmm nooo i czego sobie tam zyczycie P)ps, tak woglole to mam malo mleka, caly dzien nie karmilam jedna piersia i nawet nie mam twardej, nic nie boli.... aha jeszcze jedna sprawa- moj hemoroid zrobil sie 3x wiekszy, wyszedl masakrycznie!;[ swedzi tak ze mam ochote go wydrzec;[ dzis pojechalam do gina, ale zostalam informacje ze ejst na urlopie wiec czekam do czwarku az wroci,. ktos mowil o jakis czopkach? napiszcie jeszcze raz ta nazwe aha i jeszcze jakas infekcja mi sie zrobila w mojej zabie;/ spoko;/ tez swedzi zyc nie umierac:P....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-12 o 20:51 |
|
|
|
#1257 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co tak mało piszecie? Miałam sie położyć i czytać z telefonu ale nie będę miała co czytać jak nie piszecie
Wczoraj wreszcie doszłam do tego w którym momencie zżera mi kasę z konta mimo że jestem połączona przez WiFi...wtedy kiedy staram się coś napisać na wizażu Macie tak, że chce Wam się siku, idziecie, robicie parę kropel, i dalej nic, a dalej się chce? jak przy zapaleniu pęcherza tylko bez bólu? Kurcze paskudne uczucie.
|
|
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
anulka, daję wg ulotki minimalną dawkę na razie, tzn. 4 x 5 kropli. Jakby nie pomagało to maksymalna jest 4 x 10 kropli.
rinco, u nas jakoś źle nie jest. Kaj nie płacze jakoś mocno czy dużo, tylko głównie po tym braku spania widać, że coś jest nie tak. Ale dziś to popołudniowe spanie trwało 3h ![]() Obawiam się, że u Was ta dawka jest za mała, ale z kolei Sebuś jest młodszy od Kaja i tu problem... Kaj dziś skończył 4 tyg., więc uznałam, że dostanie dawkę normalną. Poza tym poczytałam na necie o dawkowaniu, sab simplexie, itp. i cudowna moc sab simplexu leży ponoć po części w dawkowaniu. Wszystkie te leki w zasadzie mają tą samą substancję - symetykon, a sab simplex ma go 66mg/ml i daje się go 15 kropli przy każdym karmieniu, czyli to może być np. nawet 120 kropli na dzień (8x15)! A te nasze leki mają w większości 40 mg/ml... Więc jak to poczytałam, to dałam Kajowi bez obaw te 4x5 tym bardziej, że to i tak jest wydalane w całości. |
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę poobserowaćZasnął mi na ramieniu po 20 więc i ja uciekam spać,Filipek zasypia. |
|
|
|
|
#1260 |
|
Zadomowienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

ach te hormony

Stwierdziłam że pewnie ta koleżanka wszystko jak leci (co było za małe) wrzucała do kartonu a później mi go dała już po raz kolejny nie przeglądając. 
Hania spała cały czas, ale na większych nierównościach się krzywiła. Moja Księżniczka kochana
od czasu powrotu do domu ładnie przesypiała noce z jedną pobudką, dzisiejsza noc koszmarna ranek też, myslałam, że przez brak kupki, dałam rumianek z glukozą tak jak powiedziała położna to taką rzadką kupę zrobiła prawie jak siki, mam nadzieję, że to nie żadna biegunka, myślałam, że po kupce się uspokoi.... absolutnie... drze się cały dzień dosłownie, chce być ciągle przy cycu, po karmieniu nie zasypia tak jak zawsze, nie wiem o co kaman
już po prostu wysiadam zaraz idę znowu dać jej cyca...
".

ale jutro już napewno będzie.... noo OBY
więc zaszantażuję go że albo zawozi albo sama idę
co położna, to inna szkoła 

Powodzenia też dla Ciebie!
Więc siedzę z nimi w domu, nawet jak z Kajem można by wyjść, to pogoda pod psem albo tż cały dzień w pracy i nie chcę Maksa samego w domu zostawiać.