|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20
Cytat:
Cytat:
Inaczej dzikie koty robią sobie tam kuwetę! Gothika piękne zdjęcia!!!! Ona jak Szymon?? A Michał się nie zaraził?? My wykorzystaliśmy dni wolne (wzięlam urop po Bożym Ciele i na poniedziałek) na zwiedzenie naszego miasta, byliśmy na starówce, w parku miejskim, w lesie....fajne to nasze miasto! Na drugi dzień pojechaliśmy do Poznania do ZOO (nie podobało mi się - czas się tam zatrzymał na wczesnej epoce Gierka...staro, ponuro...). Wole ZOO we Wrocławiu
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasza rozkrzyczana gromadka. Jak poskromić czterolatka? Mamusie maj-czerwiec 20
Asia a byliście w starym zoo w centrum czy w nowym przy malcie??
bo to stare to faktycznie porazka... kasy nie mają i ledwo ledwoo ciągną... i fajnie tak odkrywac na nowo miasto w którym sie mieszka
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
bylismy w tym "nowym" ZOO
Dzien wczesniej naczytałam sie kilku niepochlebnych recenzji o tym miejscu..ale mysle sobie..eh, pewnie jakies marudy tam pojechały... Ale nie...mieli rację dojścia do klatek ze zwierzetami masakryczne - niby chodnik, ale płyty oddalone od siebie o jakię 5-7 cm - kółka wózka blokowały sie co chwilę (byli koło nas tacy z wózkiem..masakra), Kala co chwil epotykała sie o te nierówne płyty, duzo schodków (masakra dla tych ludzi z wózkami). Do tego mierne oznaczenia..niby pociąg co obwozi..ale nik nie wie o której jedzie... Straszne odległości...ponad 2 km do słoni - nie dalismy rady, chcelismy pociągeim, ale nie jeździł.... Ławki - większośc brzydkie, obdarte, częściowo połamane. Naliczyłam się tylko kilku ładnych i nowych. No i na końcu - płacilismy za parking 3 zł od każdej godziny. I jak wyjeżdzaliśmy, to było minuta po kolejnen godzinie -oczywiście policzyli nam opłatę jak za całą godzinę :| Byłam tez w ZOO w krakowie - tam było naprawde fajnie, no i we Wrocku..fajna organizacja, dawali mapki, strzałki itp.Ładnie eksponowane zwierzaki....a to poznańskie to jakas masakra.
Dziecko nadaje miłości bezkresny wymiar Edytowane przez ..Asia.. Czas edycji: 2012-06-12 o 09:08 |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas nie ma w ogóle zoo, musimy do Niemiec jechać. Mamy jedynie takie zoo safari, ale daleko (kolo 100 km) i właśnie tam taka komuna, wszystko stare, nie remontowane od lat, ale wstep sobie wołają prawie 40 zł i jeszcze za dziecko sobie życzą. Typowa Polska, kasę brać i nic nie robić. To w niemczech jest fajne i czyste. Czekamy na dowody i pewnie w lipcu się wybierzemy.
Asia jeszcze sie nie zaraził całe szczęście. Mam nadzieję, ze nic nie będzie bo w weekend ma byc pogoda ![]() A Szymon gorączkujący. Kaszek ma, ale osłuchowo czysty, mamy tylko neosine podawać, flegaminę i zbijać gorączkę. Mam nadzieję, że obędzie sie bez antybiotyku. Z tymi piaskownicami faktycznie przegięcie. My mamy na działce zamykaną. U nas na osiedlu jest taki plac gdzie ciągle się taki kot kręci i nie raz zalatwiał się na moich oczach w dzień, kilka razy wyganiałam go. Szymon się w tej piaskownicy nie bawi. Nie rozumiem takiego puszczania kotów samopas (psów zresztą tez), kiedyś miałam kota i w domu siedział a nie latał po osiedlach i załatwial sie po osiedlowych piaskownicach:/ Wiecie co, wczoraj mieliśmy zebranie podsumowujące w przedszkolu. Do dziś się nie mogę otrząsnąć tyle pochwał się nasłuchałam jakie to mam mądre dziecko, jak liczy, czyta, jak to można się z nim dobrze dogadać. Oczywiście nadal ma te swoje nerwy, potrafi się niezle złościć i pani nagadać jak to jej nie lubi, ale ponoć jest ogromna poprawa. Czemu on taki w domu nie jest, ostatnio to już w ogóle strasznie nieznośny się zrobił. Znowu dostaliśmy te karty umiejętności, nadal problemy z nozyczkami, zapinaniem zamkow i guzików, ale pani powiedziała, ze to drobiazgi ![]() W czwartek mamy przedszkolne potyczki (chyba coś podobnego co u Gothiki bylo) mamy przyjść na sportowo ubrani. W piątek jadą do teatru, mają ubrać galowe stroje A w środe w przyszłym tygodniu wycieczka do stadniny. Dla Michała to chyba najwieksza frajda to będzie przejazd autokarem.A co do nieprzespanych nocy to ja się nawet nie wypowiem, zwlaszcza ostatnio szymon źle sypia, wczoraj gorączkował i nim mu zbiło to chyba z godzinę go nosiłam, myślalam, że mi rece odpadną, potem padł na mnie. Dziś już nocka lepiej, dopiero nad ranem gorączkowal... Kjane bawcie się dobrze
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2012-06-12 o 10:01 |
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dopiero ze szpitala wrocilam. kinga znowu miala jakis wyciek z ucha (3 raz zaobserwowalam, pojawia sie i znika), poszlam do pediatry, potem laryngolog i dostalismy skierowanie do szpitala. mala bez goraczki wiec ciezko cos postanowic. odessali jej ta wydzieline z ucha, dostala antybiotyki i za 7 dni mamy sprawdzic. tyle tego że aż czapka brudna od takiej ropy-woskowiny... widac ze ja to boli, bo ciagle poplakuje, spi pol dnia i ciagnie za ucho...
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurcze...zdrówka dla Kingi!!!!!
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
a wuiecie co najgorsze? ze wieksosc pediatrow (bylam raz na pomocy doraznej) musialam wrecz zmusic do dokladnego zbaania ucha botwierdzili "tak na oko" ze to normalna wydzielina (z odleglosci 2m patrzyli!). wkurza mnie to ze wlasne obserwacje są dla nich malo wazne...
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
biedne dziecko..niepotrzebnie sie nacierpiała.
Od początku trzeba było antybiotyk! Czytałam kiedyś, ze jest tak: 1. początek zapalenie ucha 2.ból - gromadzenie sie ropy 3.pęknięcie czegos tam 4.wyciek ropy z bakteriami 5.ból o niebo łagodniejszy. tak mi TZ opisywał swoje zapalenia uszu (bo miał ich sporo)
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
podejrzewam ze wlasnie z niedzieli naponiedziale w nocy sie przebiło costam, bo w poniedzialek zaczelo sie lać z tego ucha a w nocy była z niej marudella. najgorsze, ze w nocy to nie włączam swiatła zeby nie rozbudzac i nie przygladalam sie temu uchu, wiec jeden dzien w plecy. poza tym - powinna dostac wczesniej antybiotyk, tydzien wczesniej, po ostatniej goraczce(28-30 maja miala goraczke, potem wyciek, zniknal, potem znowu wyciek 7go czerwca, zniknelo w weekend, i mamy je znowu...)
|
|
|
|
|
#1990 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Piękna modeleczka z Ramony i z ciebie oczywiście też. Te zdjęcie na drzewku super. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a odległości owszem są, ale to chyba dobrze dla zwierzaków nie? przynajmniej mają miejsce i nie przeszkadzają sobie... ale owszem jest to męczące tak łazić... a w tą kolejke to najlepiej zaladować się na samym poczatku, tam przy stawie z fokami, bo dalej często nie ma miejsc, ona jeździ jakoś co 15-20 minut my ostatnio własnie wsiedliśmy w kolejkę, pojechaliśmy na koniec do słoniarni i wróciliśmy spacerkiem ![]() Cytat:
i duzooo zdróweczka dla Kini a Majce drugi ząb sie chyba przebija ale tak na maksa, bo widac go juz od tygodnia, ale dzisiaj to Maja przechodzi samą siebie taki z niej maruder... bidulka nawet przez sen sobie pojękuje... i załączam zdjęcie kiecy, która upolowałam wczoraj na zywo prezentuje się jeszcze ładniej...i muszę Wam powiedzieć, ze to zupelnie nie mój styl i bym na nią nigdy nie spojrzała, ale kumpela mi ja przyniosła do przymierzalni i się zakochałam
|
||
|
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
Nicko skurcze lydek to moze byc niedobor witamin i mineralow, zwlaszcza wit B i magnezu
Monia o ile wiem zaden taki wyciek z ucha nie jest normalny! co za lekarze, ale tu tez nie sa lepsi Mala stopka naprawde fajna sukienka
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Ona - gratulacje za pochwały dla Michała
![]() monia - zdrówka dla Kingi ale się zrobiło kieckowo na wątku (jeszcze Asia miała coś wkleić), bo i ja dziś kupiłam sukienkę (kolorki są żywsze), najpierw zobaczyłam w gazetce pepco i poleciałam, spodobała się , mój gust, zakrywa co ma zakrywać i podkreśla tez conieco![]() a propo zakrywania to akurat nie wszystko zakrywa bo mam piękna blizne na plecach, szrame na prawie 10cm po tym wycięciu i to wszystko jest na wierzchu, i bedzie, bo co zrobić, lato, nie będe się zakrywać ![]() takie kiecki sa fajne bo można je nosic na dwa sposoby - także jako spódnica, ten pas wtedy ląduje na biodrach i chyba jest nieźle, nie? Jak myslicie? Bo ja w sumie tak jeszcze nie nosiłam, jakoś wole krótsze macie jakąś sprawdzona polewę czekoladową? Ramona sobie zażyczyła i chce jakąś dobra zrobić, sprawdzoną, błyszczącą - macie sprawdzone kupne? albo jak robicie?płaszczyk kupuje Ramonie (przy okazji, bo buty jej kupię, o takie ) i zastanawiam się jaki płaszczyk numero uno dwaaa trzyyyy mój typ to 3, ale już sama nie wiem, jakie wasze zdanie? i jeszcze dorwałam gre planszowa Ramonie w lumpeksie , za 6zł![]() ale się wieczorami rozpisuje , jak jakis pamiętnik
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2012-06-12 o 20:51 |
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
asia przyszed l balsam do mnie mozesz mi powiedziec jak dawkowa laś i jak "liczyłaś" krople??
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Monia zdrówka dla Kingi. Dzielna dziewczynka, u nas lekkie zapalenie bylo to był wrzask całą dobę...
Gothika, mała stopka fajne sukienki ![]() Gothika mnie się z kroju pierwszy podoba, ale kolor to tego drugiego.
|
|
#1996 |
|
Zadomowienie
|
Gothika kieca super, a dokąd ci sięga, ze mówisz ze wolisz krótsze??
ja też zawsze krótsze miałam, a ta moja co pokazałam to prawie do kostek mi jest ale fajnie tak coś innego ![]() co do płaszczyków to mi się najbardziej podoba numer 2 ![]() Ona Monia jak chorowitki? już mi bokiem wychodzi to euro...wkurzają ludzie tym kibicowaniem, okna pootwierane, połowa osiedla drze się i jeszcze jakiś cymbał dorwal się do trąbki takiej stadionowej i co chwila w nią dudni... ![]() ciekawe czy po 22 się zamknie...wrrr |
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
mała stopka u nas dzieciaki w przedszkolu takie trąbki podostawali na dzień dziecka. Wszyscy wyszli na plac z tymi trąbkami, no jesten wielki jazgot był, 150 dzieci i każde z trąbką
![]() Mnie też wkurza euro, nigdy nie przepadalam za piłką nożną więc i teraz na siłę nie oglądam. Tylko o wynik tżta pytam na koncu ![]() gol!!! Najlepsze, że tż ogląda z opóźnieniem i dopiero się skubnął jak całe osiedle zaczęło huczeć
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2012-06-12 o 22:02 |
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
mała stopka - ona normalnie sięga mi do kolan (zakrywa je na szczęście) ale jak pisałam że wole krótsze to chodziło mi o to że ja ją założę na biodra jak spódnicę to wtedy staje sie prawie do kostek
i w takich długościach nie chodzę, a ta twoja to nawet nie wydaje się tak długa![]() Ona a ty dlaczego musisz miec zabudowana górę? przeciez nie masz takiej blizny jak ja , no i chyba przesadzasz że musisz miec do kolan co? przeciez masz ładne nogija własnie wszystko co mi sie podobało to niedobre na mnie bo teraz modne krótkie, przed kolano a ta jedyna mi je zakrywa u nas nawet spokojnie, nie słychać krzyków , nawet teraz jak gola strzelili to spokój![]() jutro Ramona do dentysty, przegapi przez to przedszkole, ciekawe czy kolejek nie będzie, bo to na kase chorych, ile za pierwsza wizyte zapoznawczą biora dentyści?
kosmetyki stroje karnawałowe dla dziewczynki same dziecięce! ciuszki twory i potwory Edytowane przez gothika Czas edycji: 2012-06-12 o 22:02 |
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Gothika nie mogę mieć takiej góry jak w tej małej stopki bo mam duży biust i w takich sukienkach to szew często jest nie pod biustem tylko w połowie
A długość to bym wolała taką do kolan bo jak z Sz wychodzę to chcę sie nachylać i by tylkiem nie swiecić. Mam kilka krotszych i wlasnie boję się nachylać. Teraz sobie spodnicę tak minimalnie przed kolano kupilam i w tej długości to idealnie się czuje
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
a jaką masz miseczkę?
bo ja 80D ( a może E powinnam) i jakoś po tym względem moge dobrać sukienkę, podnosze biust i sie mieści![]() też zabudowane miski musze mieć, kiedyś lubiłam te mniej ale w końcu musiałam zrezygnować bo tez mi wychodzą , tylko nie uznaję tych szerokich ramiączek, ja jednak lubię wygodę, goliznę i nie potrafiłabym teraz nosić bardziej zakrytych ramion
|
|
|
|
|
#2001 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() fajnie, że macie spokojnie bez krzyków ![]() a dentysta na nfz o chyba nic nie powinien wziąć, ja jak byłam z Iga w tamtym roku to nic nie płaciłam, ale to był tylko przegląd nic nie było do roboty... Cytat:
![]() he he a z tym opóźnieniem to dobre ja tez nie oglądam...a jak jest gol to słyszę, bo pół osiedla dudni.... a mój tz też kibicem wielkim nie jest i mu to tito
|
||
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Gothika ja nie mogę mieć cienkich ramiączek bo wtedy mi się wbijają w ramiona, aż czerwone pręgi się robią. A rozmiar nie mam jakiś wielki, ale też nie jakiś mały- 70 E.
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
mała stopka - wiem że na nfz za darmo, tak sie pytałam się zastanawiałam przez chwile czy wogóle iśc , czy nie lepiej prywatnie z nią iść
![]() Ona - ja tez znowu takich super cieniutkich nie noszę, takie normalnie , ale ja z tych co sie nie przejmują że widac ramiączko stanika bardziej od ramiączka sukienki (co widac na ostatnim zdjęciu z Ramoną), a przezroczystych ramiączek nie lubięmecz się kończy, można iść spać
|
|
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na ramiączkach sukienkę też mogę mieć, jak lekko widać to też sie jakoś nie przejmuję. Zabudowana to chodziło mi, że dekolt odpowiedni, jednak większość sukienek jest mocno wyciętych, albo wlaśnie z takimi wykrojonymi miseczkami gdzie mi się nie mieści, a jak upchnę to górą wychodzą, albo mocno stanik widać.
|
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
Gothika to Cię do końca nie zrozumiałam
![]() ale prywatny za tylko przegląd też nic nie bierze, chyba ze coś wykryje i będzie chciał się za to od razu zabrać ![]() ale zazdroszcze Wam tych duzych cycków.... moje po drugiej ciąży to zmniejszyły sie jeszcze bardziej i teraz mam dwa mikro flaki, jak nie mam stanika to jestem płaska decha |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
mała stopka ale chociaz sukienki ładne możesz nosić
![]() Duzy biust nie zawsze jest ladny, zwłaszcza po dwójce dzieci No chyba, ze ktoś silikony ma, albo wyjątkowe szczęście. Staniki możesz sobie fajne kupować i tańsze, ja już ponizej 100 zl stanika nie kupię, no i mało który dobrze lezy niestety. Już nie mówię jaki problem ze strojami kapielowymi zawsze mialam, masakra:/wow remis, sukces !
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
meczyk dobry, az sie kanadyjczycy w tv zachwycali golem polaka na maksa i wrozyli nam zwyciestwo z czechami
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
a ja poszłam po pierwszej połowie SPAĆ byłam sama z dziećmi i jakiś dzień wogóle był nerwowy...a mój mężuś pojechał na mecz do WAWY i julka ciągle się pytała który jej tatuś jest ten co biega ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tylko tak na szybko..
Sybilla odmierzałam zwykłym kroplomierzem. Miałam w domu od stu lat nieużywany. Chyba kupiłam jak Kuba sie urodził (w aptece) Dawowanie już tu pisalam kiedyś wczesniej. Zmykam do pracy bo urwanie głowy od rana! p.s. fajnie ze zremisowaliśmy ![]() ![]() ![]() Ciekawe czy wyjdziemy z grupy ??
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieciaki sa swietne nieraz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

a mamy puszczaja dzieci boso na te osiedlowe piaskownice. Ja to w ogole uważam, że piaskownice powinny byc na noc zamykane, zasuwane, nie wiem... ale pewnie to nie tyle kwestia kto mialby to zasuwac, co kwestia pieniedzy...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
A w środe w przyszłym tygodniu wycieczka do stadniny. Dla Michała to chyba najwieksza frajda to będzie przejazd autokarem.

co? przeciez masz ładne nogi
, tylko nie uznaję tych szerokich ramiączek, ja jednak lubię wygodę, goliznę