|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Marylko
super relacja i musiało to wszystko być piękne!!!
|
#3452 | ||
|
Konto usunięte
|
a ja mojego tż co chwilę uciszałam
![]() Cytat:
dla CiebieCytat:
Musisz go bardzo szybko uświadomić bo w przeciwnym razie będzie tak za każdym razem mówiłMarylko po powrocie z pracy przeczytam Twoją relację |
||
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh Marylko poprawiłaś mi swoją relacją humor
i podziwiam Cię, że sama zrobiłaś dekoracje
|
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34675022]a ja mojego tż co chwilę uciszałam
![]() [/QUOTE] my bylismy u mojej kumpeli, ma kota, jak polacy strzelili gola tego na poczatku co spalony byl to tak wrzasnelismy ze kot wyskoczyl z pod sofy i takim pedem w podskokach uciekl do kuchni i nie chcial wylezc juz
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34675022]
Miciu powinnaś powiedzieć tż że siedzenie w domu to też praca, w końcu pierzesz, gotujesz, prasujesz etc. I to nie prawda że siedząc w domu nie ma się co robić Musisz go bardzo szybko uświadomić bo w przeciwnym razie będzie tak za każdym razem mówił[/QUOTE] w sumie to faktycznie nic nie robię no ugotuję coś sobie a takie większo gotowanie no to TŻ. Bo ja mam lewe rece do gotowania :P piore, prasuje... raczej współlokatorki ostatnio sie praniem zajmują, odkąd jestem w ciąży to nawet śmieci wynoszą naprawde mam dużo czasu i nie mam żalu, że tak mówi ale chodzi mi o to żeby chociaż to docenił .... i powiedział fajnie kochanie, że sie tym zajmujesz. I to by wystarczyło (
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Marylko piękna relacja
Mnie też przeraza myśl że tyle przygotowań....nerwów.... oszczędzania(ponieważ sami robimy sobie wesele,rodzice nie dokładaja ani złotówki,tak chcieliśmy....powiedzieli smy im ze jak chcą to mają nam dac w formie prezentu) a to tylko jeden weekend....ale za to film z wesela będe sobie puszczać co dzień ![]() ![]()
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Damy rade....kobiety są silne i zawsze daja rade
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Z TŻ bede mieszkać od 30 czerwca z tym, że 1 lipca już jadę do domu czyli tak naprawde poczuje mieszkanie z nim po ślubie hehe a raczej po podróży poślubnej bo od razu od moich rodziców jedziemy czyli pomieszkam sobie z nim tak naprawdę od 8 sierpnia
Cytat:
no coż. widocznie ten typ tak ma
|
|
|
#3460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w gratisie Cytat:
nie smutaj, tylko po prostu mu to powiedz. Zapytaj np. czy mu się podoba to, co zrobiłaś; pokaż mu ile jest np. różnych rodzajów zaproszeń, powiedz, że siedziałaś pół dnia, ale macie dzięki temu najładniejsze w rozsądnej cenie. Faceci to głównie wzrokowcy i działają na nich liczby, może on sobie myśli, że Ty tylko siedzisz i wybrzydzasz i to takie proste jest "czerwone zaproszenia czy białe, ech weźmijmy białe" oni chyba tak to widzą![]() No i pamiętaj, że my tu potrafimy docenić
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te wszystkie perdoly pochlaniaja duuuzo czasu jak byscie razem mieszkali to by to widzial i wtedy docenil ![]() musisz z nim pogadac ![]()
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noooo Wy potraficie ![]() ![]()
|
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
tak wyglądają mecze w stolicy
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam juz do pracy
![]() a na 19 ide do kosmetyczki robic rzesy 1:1 ![]() ale jestem podekscytowana!!! w sobote idziemy z tz na wesele jego wujka - trzeba jakos wygladac ![]() miłego dnia babeczki
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
idę do sklepu, trzeba jakieś śniadanko wszamać
![]() ![]() i na pocztę
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kolejna sprawa załatwiona. Otóż jakąś godzinkę temu wróciłam z Urzędu Stanu Cywilnego. Tak więc potrzebne dokumenty do ślubu konkordatowego już są. W piątek jeszcze tylko planujemy pójść z TŻ-tem do księdza i wypełnić ten protokół.
Zaproszenia już prawie wszystkie rozdane. Zostało Nam jeszcze może z 5 sztuk dla znajomych (tych których obecnie nie ma w PL albo są gdzieś indziej). Co do zaproszeń to wszyscy się zachwycali. Zdecydowana większość nie mogła uwierzyć że zaproszenia od początku do końca robiłam sama, myśleli że ich wkręcamy Teraz tylko pozostaje nam czekać na odpowiedzi kto będzie a kto nie.Winietki prawie skończone, wódka czeka na dzień ostateczny Wzięłam się za przyozdobienie koszyka na kopery, tak więc jak skończę przynajmniej to co mogę teraz (bo będą przy koszyku jeszcze jakieś kwiatki to się pochwalę)A póki co Nasze obrączki (miałam pokazać wczoraj ale byłam jak zombie - zmęczona po nieprzespanej nocy i w ogóle bleee). Obrączki kosztowały nas 320 zł. Robiliśmy u złotnika z mojego złota. Dostałam je później w takim niezbyt ciekawym czerwonym pudełeczku więc przełożyłam do pudełeczka po moim pierścionku zaręczynowym. W środku mamy grawer z naszymi imionami i z datą ślubu. Ogólnie chciałam aby obrączki były ciut grubsze ale im dłużej na nie patrzę tym coraz bardziej mi się podobają i stwierdzam że może być nawet taka grubość
|
|
|
|
#3469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marylka Piękna relacja
|
|
#3470 |
|
Zadomowienie
|
Marylko cudna relacja, już mam przed oczyma piękne zdjęcia
![]() Tak jak obiecywałam, plan na 10 dni przed!!! wczoraj byliśmy omówić z Księdzem wszystkie szczegóły jeśli chodzi o ceremonię, umówiliśmy się na spowiedź, pogadaliśmy sobie o pierdołach i daliśmy w podziękowaniu, że specjalnie będzie do nas przyjeżdżał odprawić mszę, tort "weselny" ![]() dzisiaj - porządku w mieszkaniu, popakować nagrody, zrobić pudła na rekwizyty do zabawy zapoznawczej i rozluźniającej już na zabawie weselnej itp - czasu mi chyba dzisiaj braknie, bo jestem w pracy do 16:00 ![]() 14.06.2012 (czwartek) - potwierdzenie hotelu, spotkanie z dj-em - omówienie szczegółów 15.06.2012 (piątek) - ostateczna przymiarka sukni 16.06.2012 (sobota) - depilacja woskiem (auć), odbiór tortu na kawalerski dla TŻ (prezent od przyszłej żony ), wypad na sklepy - dokupienie pozostałych potrzebnych rzeczy, wieczorem TŻ bawi sie na kawalerskim, a ja z siostrą i koleżankami robimy sobie drugi panieński - wypad do klubu ![]() 17.06.2012 (niedziela) - chyba odpoczynek ![]() 18.06.2012 (poniedziałek) - Fryzjer 10:00, rzęsy 1:1 15:30 ( a jednak...) 19.06.2012 (wtorek) - rozwożenie ciasta po sąsiadach i innych osobach, które nie będą na weselu 20.06.2012 (środa) - potwierdzenie ostatecznej liczby gości, pakowanie ciasteczek do pudełeczek dla gości na podziękowania 21.06.2012 (czwartek) - oddajemy naszego pieska do opiekunki na okres weselny, odebrać suknię, przygotowanie drugiej sali na drugi dzień (mycie naczyń itp), wieczorem trzaskanie 22.06.2012 (piątek) - odebrać kwiaty na grób dla taty 10:00, zawieźć wszystkie potrzebne rzeczy do dekoracji sali, prezenty, nagrody, podziękowania itp na salę do 12:00, manicure i pedicure 16:00, TŻ manicure 17:00, spowiedź 19:00, rozłąka na noc z TŻ , ja do mieszkania mamy, TŻ do mieszkania rodziców, wieczorem odpoczynek, ewentualnie zdobienie klatki schodowej (zrobimy to albo w piątek wieczorem, albo rano w sobotę) 23.06.2012: 8:00 - siostra i mama jada do fryzjerki 9:00 - auto do myjni, dekoracja auta 10:30 - przyjeżdża makijażystka i moja fryzjerka 12:00 - przyjazd Pani fotograf i kamerzysty 14:00 - przyjazd TŻ po mnie, wykupiny, błogosławieństwo 14:35 - wyjście do Kościoła 15:00 - NASZ ŚLUB 16:00 - goście jada na salę, a my na cmentarz do taty, rodzice na chwilę do domu, żeby nas przyjąć z błogosławieństwem w domu rodzinnym Po wszystkim jedziemy na salę, musimy przeżyć nasz pierwszy taniec, a potem niech się dzieje co chce zabawa do białego rana ![]()
|
|
#3471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stoi na straży bezpieczeństwa no co! ![]() Marylko Piękna relacja, nie mogę doczekać się zdjęć Zwłaszcza kościoła bo prawdopodobnie też będę sama ubierać. Ja i koleżnka która ma ślub w tym samym dniu Jadę do urzędu złożyć wniosek o dowód egzamin za 2 dni, a ja dalej głęboko w lesie
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
marylka80 - piękna relacja
Słoneczko - juz dodałam zdjęcie z dziewczynkami do albumu |
|
|
|
#3473 |
|
Zakorzenienie
|
czołgiem
MARYLKO piekna relacja , dawaj zdjeciora ![]() ![]() i mowilam ze buty z menbura b sa be?? nikt mnie niechcial sluchac
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marylko super relacja ![]() MiciaKicia może pokaż mu zestawienie bo chłop pewnie nawet nie wie ile rzeczy jest do załatwienia przy ślubie. beat@ ładne obrączki i taniutko was wyszły ![]() My dziś idziemy na pierwszą lekcję tańca tylko muszę jeszcze kupić buty z białą podeszwą |
|
|
|
|
#3476 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Tak więc dziewczyny, jak któraś z was ma guziczki na plecach to polecam zaopatrzyć męża w szydełko. Moja jedna przyjaciółka przyniosła je dla mojego TŻa, ale zapomniała mu dać. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marylko cudna relacja
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() laskiii ale przystojnego współlokatora mam od wczoraj
|
|
|
#3478 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekamy na zdjęcia.Cytat:
Ale z drugiej strony sama napisałaś "w sumie sama sobie jestem winna bo mówiłam, że lubię organizować wszystko itd i dał mi wolną rękę.." Może dla niego to był wystarczający sygnał że Ty się tym wszystkim zajmiesz. Poza tym piszesz że nie pracujesz, czyli wnioskuję z tego że będziesz na utrzymaniu tż-a przez jakiś czas (tak jak ja). Czy Twój tż finansuje sobie wesele sam albo przynajmniej częściowo, czy pracuje żeby wyremontować mieszkanie ? Jeżeli tak to czy Ty mu powtarzasz cały czas jak jaka jesteś mu za to wdzięczna ? Jeśli tak, to nie było pytania. W takich sytuacjach staram się patrzeć na to z obu stron. Nie wiem jaką pracę ma Twój tż, ale ja nie pracuję, za to mój tż haruje czasem od rana do nocy jak ma dużo pracy i nie miałabym serca wymawiać mu że nie docenia tego że ja się zajmuję z mamą organizacją większości rzeczy. Ale nam jest ciężko ocenić dokładnie Twoją sytuację na odległość. I nie myśl że Cię nie rozumiem, czy neguję to co piszesz. Ale czasem trzeba spojrzeć na takie sprawy z innej strony. No to idę się uczyć ![]()
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fakt, też czasem wyolbrzymiam niektore rzeczy i od niego wymagam czegoś choć sama tego nie robię. Ale to chyba każdy tak ma. Ahh po prostu przykro mi się zrobiło ale jak patrzę na to już spokojniej to myślę, że każdy ma po troszku racji
|
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego czasem dobrze spojrzeć na pewne sprawy z boku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

dla Ciebie
..... bo jakoś zabrałam się za rozmowę z TŻ .... nie wiem no może i przesadzam ale może jednak nie.... bo TŻ wogóle nie angazuje sie w przygotowania.. w sumie sama sobie jestem winna bo mówiłam, że lubię organizować wszystko itd i dał mi wolną rękę.. ale w sumie nie w tym rzecz.... wszystko co do tej pory mamy zrobione to dzięki mnie i mamie. No on tylko kase wykłada jak na coś potrzebuję. Sam sobie jedynie garniak kupił
Musisz go bardzo szybko uświadomić bo w przeciwnym razie będzie tak za każdym razem mówił
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

w gratisie

19.05.2012 

tylko muszę jeszcze kupić buty z białą podeszwą